Busquets niet bang voor ‘geweldige’ De Jong: ‘Juist blij met concurrentie’

Vrijdag, 26 juli 2019 om

Frenkie de Jong maakte in de met 1-2 verloren oefenwedstrijd tegen Chelsea van dinsdag zijn officieuze debuut voor Barcelona en de beoordelingen na afloop in de Spaanse media waren overwegend positief. Volgens Mundo Deportivo heeft Sergio Busquets ‘een probleem dat Frenkie heet’, maar de Spaanse middenvelder laat zich niet afschrikken door de concurrent uit Nederland.

“Frenkie is een geweldige speler, dat kun je gelijk al zien”, laat Busquets door dezelfde krant optekenen tijdens een persconferentie. “De fysieke belasting bij Barcelona is anders, wat ook geldt voor de rolverdeling op het middenveld. We weten allemaal wat hij bij Ajax heeft laten zien. Ik ben juist blij met concurrentie, want daar worden we uiteindelijk alleen maar beter van.”

De Jong wordt hier en daar al vergeleken met Andrés Iniesta, die jarenlang het middenveld van Barcelona regisseerde. De ex-speler van de Catalaanse grootmacht is tegenwoordig in dienst van Vissel Kobe, zaterdag de tegenstander van de Spaanse kampioen. Iniesta sluit zich tegenover Mundo Deportivo aan bij de woorden van Busquets. “De Jong is een exceptionele aanwinst, een sprong vooruit voor de club. Hij is jong en heel getalenteerd, als alles goed gaat, groeit hij uit tot ijkpunt in de as van het veld. Doordat hij wordt omgeven door de beste spelers, kan hij blijven groeien.”

Voor De Jong zijn er nog drie mogelijkheden om zich te bewijzen tegenover trainer Ernesto Valverde, voordat het echte werk begint. Barcelona speelt na het treffen met Vissel Kobe ook nog tegen Arsenal (4 augustus) en tweemaal tegen Napoli (8 en 10 augustus). Een week later, op 16 augustus, wordt het LaLiga-seizoen in gang gebracht met een uitwedstrijd tegen Athletic Club.


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong een basisplaats verovert in zijn eerste seizoen bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door bf1994)

Persoonlijk zou ik het elftal om Arthur en de Jong bouwen, maar aangezien Valverde nog steeds aan het roer staat en hij wat lievelingetjes heeft zal de tijd het leren.

26 juli 2019 om 14:14

frenkie en arthur zijn niet de spelers waar je een elftal om heen bouwt

26 juli 2019 om 16:06

Waarom niet?

26 juli 2019 om 16:28

Spelers waar je een team omheen bouwt zijn de messiã¯s , neymar's cristiano ronaldos, Kylian Mbappe in de toekomst.

Dit komt omdat die jongens wapens hebben waarmee zij wedstrijden in een moment beslissen.
Messi zijn dribbels, schot en passing.
Cristiano ronaldo zijn loopacties en het vermogen om veel doelpunten te maken.
Kylian Mbappe zijn enorme snelheid.
Neymar zijn creativiteit waarmee die een enorme gevaar is aanvallend.

Jongens zoals frenkie en arthur kunnen een wedstrijd controleren vanaf de middenveld om messi of neymar of ronaldo de bal te geven op plekken waar die gevaarlijk kunnen worden. Maar de echte stootkracht om het verschil te maken en die doelpunt te maken missen zij.

Dat is ook de reden dat vaak aanvallers de " beste speler" verkiezingen winnen.
Scoren is statistisch gezien het moeilijkste wat er is in voetbal.

Barca bouwde toch ook geen team om busquets heen of om iniesta.
Het team is gebouwd om messi desondanks dat die andere een super groot aandeel hadden in het winnen van al die kampioenschappen.

26 juli 2019 om 17:00

Wat je nu zegt slaat nergens op, omdat ze vroeger nooit een team om middenvelders hebben gebouwd zouden ze dat nu ook niet moeten doen? Allemaal leuk en aardig, maar ze hebben op dit moment geen nieuwe Messi, een Neymar of een Mbappe lopen. Frenkie & Arthur zie ik gewoon als absolute steunpilaren voor de toekomst dus waarom geen team omheen bouwen?

26 juli 2019 om 20:00

Heb ik al aangegeven waarom.
Omdat frenkie en arthur niet de stootkracht hebben om een team
Over de finish te slepen.

En het gaat niet puur om hun positie. Zidane was ook een middenvelder masr die wist wel het verschil te maken.

Frenkie en arthur simpelweg niet.
Heb er geen twijfels bij dat die twee steunpilaren kunnen worden in het elftal. Maar niet de speler wasr het team omheen gebouwen wordt

Hiermee bedoel ik niet dat ze geen waarde hebben of nooit het verschil maken. Hoop dat je het niet zo leest.

26 juli 2019 om 14:41

Inderdaad, zeker Arthur niet, die neemt zichzelf niet serieus. Frenkie is een speler waar het team zich vanzelf omheen vouwt, zeker in een rol a la busquets of PIRLO.

26 juli 2019 om 14:42

En met vouwt bedoel ik ook vouwt als in vouwen (geen typo dus ;-) )

26 juli 2019 om 14:48

Ik vind arthur verder dan frenkie op dit moment. En naar mijn mening doet hij qua talent niet onder voor frenkie. Arthur heeft enorm veel potentie. En onder een betere coach gaat die zich nog beter ontwikkelen

26 juli 2019 om 15:49

Arthur kwam dit seizoen nieuw en heeft van alle middenvelders het minste balverlies en hij neemt zichzelf niet serieus

26 juli 2019 om 16:31

@benhanna071

ik kan nog steeds niet geloven dat arthur niet werd opgesteld in de basis tegen Liverpool.
OM het nog erger te maken speelde die in camp nou niet eens en kreeg maar 20 minuten ofzo tegen liverpool in england.

De vergelijking met Iniesta slaat toch nergens op? De Jong is een verbindingsspeler die voor zijn verdediging speelt. Iniesta was een aanvallende middenvelder die veel scoorde en assists gaf. 2 totaal verschillende spelers, correct me if im wrong.

26 juli 2019 om 12:53

Ik vind dat de vergelijking wel op gaat. Iniesta stond wel meer aanvallend op het veld, maar de manier waarop ze voetballen, mannetjes passeren, combinaties aangaan etc. zijn wel degelijk vergelijkbaar. Dat de stats van Iniesta beter zijn heeft in mijn ogen voornamelijk met het dieper op het veld staan te maken, niet met de manier waarop beide mannen voetballen.

26 juli 2019 om 12:58

Bovendien scoorde Iniesta helemaal niet veel. 74 goals in meer dan 700 wedstrijden in zijn carrière. Dat vind ik niet "veel" goals.

26 juli 2019 om 13:50

En heb je ook gezien hoe vaak hij betrokken is bij doelpunten. Hij heeft 147 assist in club verband. En daarnaast heeft hij heel wat voorassists. De combinaties die vooraf gaan enz.

26 juli 2019 om 12:54

De vergelijking wordt getrokken om de manier van dribbelen, het overzicht en zn balvastheid. Hij wordt ook (naar mijn mening terecht) vergeleken met Johan Cruijff. Niet in z'n totaliteit maar vanwege zijn manier van bewegen.

26 juli 2019 om 16:19

Zijn manier van dribbelen lijkt alleen niet echt op die van Iniesta. Iniesta was veel beter in de kleine ruimte.

26 juli 2019 om 13:02

@Real iniesta is n aanvallende speler maar hij scoorde zelden en gaf ook relatief weinig assists. Iniesta en xavi deden eigenlijk het voorwerk voor de 3 aanvallers en 2 backs. Die gaven de assist en maakten de goals

26 juli 2019 om 13:12

Iniesta scoorde juist heel erg weinig, totaal niet een veelscorende speler geweest. Ook qua assists trouwens niet heel veel. Iniesta excelleerde in het spelen tussen de linies, en was bij uitstek de man van de voorassist. In die rol kan Frenkie uiteindelijk ook groeien. Overigens scoorde Xavi nog minder.

26 juli 2019 om 14:30

Xavi scoorde vaker dan Iniesta.

26 juli 2019 om 14:44

Zie dat ik me vergiste inderdaad, dacht dat Xavi nog minder had gescoord. In ieder geval, beide niet veel scorende spelers.

26 juli 2019 om 13:12

Bij deze de correctie: Iniesta scoorde heel weinig en qua directe assists viel het ook allemaal wel mee. Wel speelde hij iets meer naar voren dan Frenkie. Ik denk dat qua positie op het veld Xavi nog wat beter vergelijkbaar is, maar wellicht qua manier van bewegen wel weer Frenkie.

26 juli 2019 om 13:49

Iniesta scoorde juist heel weinig.

26 juli 2019 om 14:29

Ik geloof niet dat je veel wedstrijden van Iniesta hebt gezien.
Eerst het meest overduidelijke: Iniesta die veel zou scoren? Hij heeft 35 doelpunten in de competitie gescoord, 57 in totaal voor Barça.

Daarnaast is Iniesta begonnen als een #4 (zoals Xavi voor hem, en Guardiola daar weer voor). Naarmate hij ouder werd, speelde hij steeds verder vooruit.

De vergelijking met Iniesta is juist hartstikke correct.

26 juli 2019 om 14:34

Ze hebben wel een beetje de zelfde stijl alleen spelen ze niet op dezelfde posities waardoor hij indd minder assist zal geven , wat betreft het scoren is het niet zo moeilijk om iniesta te evenaren wat die scoorde echt zelden.

28 juli 2019 om 09:13

Wat je ziet bij de Jong en wat Iniesta had, maar Busquets vroeger ook was die snelle steekpass door het midden naar de aanvalslinie. Busquets draait nu nog redelijk vaak goed weg en speelt dan meestal breed. Dat was vooral handig als ze tegenstander ze onder druk wilde zetten. De Jong kan met Arthur en nu weer voor zorgen dat het middenveld en verdediging van de tegenstander weer continue moeten instappen en bewegen wat vermoeiender is dan de bus parkeren

Wat een middenvelders heeft Barcelona nu zeg: Arthur, Frenkie, Busquets, Alena, Vidal, Rakitic, Puig, Roberto, Rafinha en dan nog misschien Coutinho. Beetje te veel als je het mij vraagt. Het lieft zie ik een middenveld van Busquets, Frenkie en Arthur die veel het spelverdelen zodat Messi deze taak niet alleen op zich hoeft te nemen.

28 juli 2019 om 09:16

Ik zie liever de Jong, coutinho en Arthur. Dat is verdedigend niet de beste optie, maar zoveel voorwaarste dreiging.

28 juli 2019 om 09:16

Dit was een dubbelpost dus ik zal er nog maar wat van proberen te maken. Alena en Puig hebben veel potentie, maar moeten nog laten zien dat ze op het niveau van de Jong en Arthur gaan komen. Rafinha zal denk ik echt niet meer basisspeler worden en vertrekken zoals D Suarez. Vidal, Rakitic en Busquets zullen hun tijd wellicht uitzingen, maar dat zal hooguit 2 a 3 seizoenen zijn waarvan de laatste merendeel op de bank zoals bij Iniesta en Xavi ook was. En dan zijn opties ineens beduidend minder, maar dan is het wellicht de tijd om Xavi Simons weer terug te halen.

Ik verwacht dat de Jong heel rustig ingebracht gaat worden met invalbeurten en af en toe een basisplaats.

Dan heb je Arthur, Frenkie, Puig, Valverde plays Vidal , Rakitic, busq, s. Roberto.

26 juli 2019 om 13:57

Weet iemand of barca vissel kobe morgen ergens uitgeZonden word?

Dit seizoen zou ik met Busquets, Arthur en de Jong spelen. Vanaf volgend seizoen en de komende jaren zou ik De Jong in de rol van Busquets willen zien, Arthur in een Xavi rol, en Puig in de rol van iniesta. Met dit middenveld zou Barca terug heel dominant kunnen gaan spelen, zoals in de tijd Busq, Xavi, en Iniesta

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

233 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren