Schwaab adviseerde PSV-aankoop: ‘Het enige minpunt dat ik heb genoemd’

Vrijdag, 26 juli 2019 om

PSV maakte donderdag de komst van Timo Baumgartl wereldkundig. De 23-jarige verdediger komt over van VfB Stuttgart en moet in Eindhoven in principe de opvolger van zijn vertrokken landgenoot Daniel Schwaab worden. Huub Stevens ziet gelijkenissen tussen de twee Duitse verdedigers, zo vertelt de oefenmeester in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Een fysiek sterke verdediger, die natuurlijk nog niet de ervaring van Daniel heeft. Gezien zijn leeftijd logisch. Toch heeft hij na een seizoen of vijf op het hoogste niveau al behoorlijk wat bagage”, zegt Stevens. Baumgartl komt over van VfB Stuttgart, waar hij werd opgeleid en voor wie hij 86 wedstrijden in de Bundesliga speelde. “Timo heeft nu de mogelijkheden om verder naar het niveau van Daniel toe te groeien en de kans om dat te overstijgen.”

“Ik denk dat hij iets sneller en wendbaarder is dan Daniel, die positioneel sterk is en uitstekend zijn sterke en zwakke punten kent”, concludeert de 65-jarige oefenmeester. Baumgartl zocht de afgelopen tijd contact met Schwaab, die koos voor een transfervrij vertrek bij PSV. “Ik heb inderdaad met Timo gesproken en hem verteld dat mijn ervaringen in Nederland heel goed zijn geweest. De functionarissen en supporters bij PSV hebben mij veel gegeven.”

“Het enige wat ik als minpunt heb genoemd, is dat er een paar kunstgrasvelden op De Herdgang liggen”, vervolgt Schwaab. Ook hij verruilde VfB Stuttgart voor PSV en kwam vervolgens in Eindhoven tot 106 optredens in de hoofdmacht. “Voor hem is het denk ik een goede stap, waaraan hij na een behoorlijk lange periode in Stuttgart toe was. Timo heeft zeker de mogelijkheden om bij PSV een goede tijd tegemoet te gaan.”


Poll

Is Timo Baumgartl een aanwinst voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door twenteov)

Dat scheelt weer, het kunstgrasveld op het hoofdveld wordt vervangen voor echt gras deze zomer

26 juli 2019 om 08:18

Trainde de selectie bij jullie tot voorheen standaard op kunstgras op de Hertgang dan Skede? Lijkt me niet toch?

26 juli 2019 om 08:24

Nee de selectie trainde sowieso niet op het hoofdveld, die trainden op een gewoon grasveld (of hybride). Voor Jong PSV is nu een soort mini stadion gebouwd rondom het hoofdveld, en is het kunstgras vervangen door echt gras.

26 juli 2019 om 13:06

Thanks! Mooi dat ze dat ook vervangen inderdaad, ook voor Jong PSV goef om gewoon op gras te spelen, spelen uit al vaak zat op dat plastic!

Goeie aankoop van PSV. Verrassend dat die jongen voor NL kiest. Wat betreft kunstgras... Niet meer doen gewoon ophouden ermee.

26 juli 2019 om 07:58

Op een trainingscomplex zijn een paar velden gewoon noodzakelijk denk ik, ivm het weer. Maar inderdaad zoveel mogelijk vermijden.

26 juli 2019 om 08:16

En het is natuurlijk handig dat je op kunstgras kunt trainen als je een uitwedstrijd op het programma hebt staan tegen een club die op kunstgras speelt.

26 juli 2019 om 08:19

Inderdaad, dat ook

26 juli 2019 om 08:21

"verrassend dat die jongen voor NL kiest."

Zo gek vind ik het op zich niet. Bij PSV kan hij Europees voetbal spelen en meedoen om de prijzen. Bij een Duitse middenmoter kan hij dat niet.

26 juli 2019 om 08:50

Ook qua salaris denk ik dat PSV niet onder zal doen voor de Duitse middenmoot?

26 juli 2019 om 08:52

Middenmoot? Stuttgart is toch gedegradeerd?

26 juli 2019 om 09:03

Bij Stuttgart verdiende hij (schijnt) 2,5 miljoen. Denk dat ie bij PSV wel iets minder krijgt, of wellicht wat meer tekengeld oid.

26 juli 2019 om 09:08

"middenmoot? Stuttgart is toch gedegradeerd?"

Ik reageerde op de opmerking dat hij voor Nederland heeft gekozen. Als hij voor een transfer binnen Duitsland zou hebben gekozen, dan zou hij waarschijnlijk in de middenmoot zijn beland (hij werd recentelijk nog gelinkt aan Borussia Monchengladbach en Fortuna Dusseldorf).

26 juli 2019 om 09:01

Kunstgras moet je juist wel hebben zodat je in principe 365 dagen per jaar kunt trainen.

Een of twee van dit soort Duitse spelers zou denk ik goed zijn voor iedere eredivisieclub. Ze brengen plichtsbesef, verantwoordelijkheidsgevoel en een prima wedstrijdmentaliteit met zich mee.

Wow - er staat dat deze aanwinst mogelijhkheden heeft naar het nivo van Sxhwaab toe te groeien!!?? Dat verklaart waarom mensen denken dat de halve Bundesliga heeft zitten slapen.. dit is niet heel bemoedigend voor de PSV supporters, zeker niet als er 10 miljoen voor betaald is.

26 juli 2019 om 08:15

Tegelijkertijd lees en hoor ik overal dat hij sneller en wendbaarder is. Dus ik verwacht dat hij in potentie gewoon beter is dan Schwaab. En hoe je het ook wendt of keert, Schwaab was gewoon een heel nuttige kracht voor PSV die heel goed wist wat hij wel en wat hij niet kon. Qua ervaring is Baumgartl natuurlijk nog niet zo ver.

26 juli 2019 om 08:17

"En de kans dat te overstijgen". Halve zinnen citeren is nogal nutteloos.

26 juli 2019 om 08:21

Hoezo? Schwaab was toch gewoon een top verdediger voor ED begrippen? Vond hem voor vorig seizoen de beste verdediger die hier rond liep, tot Blind en de stormachtig ontwikkelende De Ligt op/boven zijn niveau kwamen. Die Baumgartl heb ik niet super vaak zien spelen maar met zijn BL ervaring kan het haast niet anders dan dat het een goede versterking voor PSV zal blijken!

26 juli 2019 om 09:14

Als je zo een beetje hoort wat er over PSV gezegd wordt dan kan de keeper er niks van, is de rechtsback een blind paard en staan er centraal twee matige, trage verdedigers zonder enkele uitstraling. Alleen Angelino ontsnapt uit dit negativisme maar dat kwam voornamelijk door zijn aanvallende bijdrage aan het spel bij Psv. Als je dan het aantal tegengoals ziet van Psv, begrijp ik oprecht niet waar dit negativisme vandaan komt. Schwaab is een speler die elke Eredivisie club in zijn selectie wil hebben, qua mentaliteit maar zeker ook qua voetballend/verdedigend vermogen.

26 juli 2019 om 10:00

Dat zegt natuurlijk niet alles he. Waarschijnlijk heeft van Bommel ook wel gezien dat zijn verdediging niet heel sterk was en speelde hij daarom vaak met Hendrikx en Rosario als controleurs. Dus ik denk dat dit en de spelopvatting van PSV in een aantal wedstrijden er ook voor zorgt dat het aantal tegengoals niet heel hoog was. Het niveau in de eredivisie is natuurlijk ook niet al te hoog

26 juli 2019 om 11:02

praat niet zo stom en leer eens lezen curucao. natuurkijk is deze jong en veel beter dan swaab. daarbij heeft swaab het uitstekend gedaaan op zij leeftijd. al dat negatieve gedoe

Hij werd wel echt ziek onthaalt in het PSV stadion. Hij moet wel heel gelukkig zijn dat die niet hoefde te gaan hooghouden voor al die supporters

26 juli 2019 om 10:33

Hahaha mooi he? Die jongen stond er lekker ongemakkelijk bij voor die 10 hele psv-supporters met immense vlaggen en trommels zodat het nog wat leek qua ontvangst. Die wilde het liefst zo hard mogelijk wegrennen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook kippenvel van kreeg, en niet omdat het zo indrukwekkend was.

Heel treurig, zulke presentaties moet je helemaal niet doen als club en al he-le-maal niet posten op social media.

26 juli 2019 om 12:58

Haha ja de club zet zichzelf , speler en die 10 supporters zo voor lul. Totaal onhandig gedaan, alleen in Spanje werkt zoiets - als ze met 40.000 man op de tribune zitten

26 juli 2019 om 12:26

Volledig mee eens. Het lijkt mee zeer ongemakkelijk als speler om zo binnengehaald te worden. En ik vind het ook nog eens onprofessioneel ogen. Om het in Engelse termen te beschrijven: heel erg cringe.

Zolang er clubs in de eredivisie zijn met kunstgras zijn een paar kunstgrasvelden op de herdgang noodzakelijk lijkt me. Je moet je toch op die rommel kunnen voorbereiden zou je zeggen.

26 juli 2019 om 10:13

En in de winter is het noodzakelijk om te kunnen blijven trainen...

26 juli 2019 om 11:06

Ja oké, het heeft best voordelen. Als het maar niet op het hoofdveld ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren