AZ maakt teleurstellende Europese avond voor Nederland compleet

Donderdag, 25 juli 2019 om

AZ is er niet in geslaagd het eerste duel met BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League te winnen. Het elftal van nieuwbakken trainer Arne Slot wist donderdagavond in het eigen AFAS Stadion niet te imponeren tegen de Zweedse opponent en bleef uiteindelijk steken op een doelpuntloze remise: 0-0. Volgende week wacht de return in Göteborg. Eerder op de avond kende ook FC Utrecht al een teleurstellende Europese vuurdoop: de Domstedelingen kwamen in eigen huis tegen het Bosnische Zrinjski Mostar niet verder dan een 1-1 remise.

AZ verwelkomde deze zomer met Yukinari Sugawara, Richonell Margaret en Jordy Clasie drie aanwinsten, maar geen van hen begon in de basis. Sugawara startte de wedstrijd vanaf de reservebank; Margaret en Clasie zaten zelfs niet bij de wedstrijdselectie van Slot. Bij Häcken verscheen voormalig Ajacied Rasmus Lindgren aan de aftrap, maar verder telde de basiself van de Zweedse ploeg weinig bekende namen. Toch had AZ de handen vol aan Getingarna.

De formatie van Slot had in de eerste helft moeite om het juiste ritme te vinden en wist de bezoekers uit Zweden eigenlijk nauwelijks aan het wankelen te brengen. Häcken bleef betrekkelijk eenvoudig op de been en kreeg op slag van rust zelfs de grootste kans tot dan toe in de wedstrijd. Ahmed Yasin ontsnapte aan de aandacht van de AZ-defensie, waarna hij Marco Bizot leek te verrassen. De doelman van AZ kwam echter met de schrik vrij doordat de bal tegen de lat belandde.

Kort na de onderbreking raakte ook AZ het aluminium: Teun Koopmeiners schoot van riante afstand op de paal. De Alkmaarders kwamen beter in hun spel, maar doordat de openingstreffer uitbleef, moest Slot rond het uur toch ingrijpen: Albert Gudmundsson en Stijn Wuytens werden naar de kant gehaald ten faveure van Oussama Idrissi en Sugawara. De twee invallers voegden nieuw elan toe aan het aanvalsspel en dat resulteerde in de 65ste minuut in een goede mogelijkheid voor Calvin Stengs. De buitenspeler kon vrij uithalen vanaf een meter of tien, maar wist doelman Peter Abrahamsson niet te verschalken. De opleving van AZ bleek uiteindelijk van korte duur, want in het laatste kwart van de wedstrijd werd er nog meer één grote kans gecreëerd: een voorzet vanaf rechts leverde ternauwernood geen treffer op.


Poll

Plaatst AZ zich voor de volgende ronde?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

229 reacties (laatste reactie door falonso)

Echt werkelijk heel erg zonde. Had hier veel en veel meer Van verwacht.

25 juli 2019 om 22:23

Triest gewoon, net als Utrecht. Misschien maar met twee clubs Europees gaan spelen?

25 juli 2019 om 22:41

Zijn die Zweden niet al een aantal weken in competitie? Conditioneel verder.

25 juli 2019 om 22:48

En dan JohanVlerksen? Dan is het nog steeds een veredelde amateurclub.

25 juli 2019 om 23:01

Doen we al jaren. Ajax en PSV. Rest hoeft niets meer te proberen.

25 juli 2019 om 23:47

Wat een gelul zeg, AZ heeft ook jarenlang prima gepresteerd.

26 juli 2019 om 00:01

Die tijd telt alleen niet meer mee.

26 juli 2019 om 00:03

Laten we die tijden maar herleven dan. Tijd voor nieuwe successen

26 juli 2019 om 03:40

Het is gewoon 36 a 37 graden en dan heb je het gewoon altijd zwaar. Ook tegen mindere ploegen op papier. Die gasten waren fitter dan de Nederlandse clubs en persen er dan even een counter uit. Maar de manier waarop AZ voetballend kun je een jaar spelen, maar scoor je nog niet. Nederlandse clubs hebben een opvallend laag rendement in Europese wedstrijden..

25 juli 2019 om 22:24

Ik had eigenlijk weinig anders verwacht dan dit gezien de op papier mindere tegenstanders. Het is al jaren hetzelfde liedje bij onze subtoppers. Simpelweg naïef en niet klinisch in de afronding. Voetballen kunnen ze allemaal wel beter dan de tegenstanders maar ze doen er al jaren werkelijk waar geen kloot mee.

25 juli 2019 om 22:44

Dat is de algehele gemoedstoestand ja. Als we al jaren roepen dat we beter zijn en dat niet laten blijken dan zijn we dat ook niet echt he? Dan worden vaak de kleine begrotingen er weer bijgepakt en zien we dat de nederlandse clubs financieel meer moeten kunnen dan clubs uit zweden en bosnie. Feit blijft dat Hacken in een heerlijk ritme zit halverwege de competitie, Mostar er al 5 officiele wedstrijden op heeft zitten en de nederlandse clubs, in dit geval az en utrecht, koud terug van vakantie met een (veelal) half nieuw basisteam aantreden tegen beter op elkaar ingespeelde en fittere ploegen. Dan maken die paar miljoen extra opeens het verschil niet meer.

25 juli 2019 om 23:11

Wat betreft ritme klopt dat, maar dat is al jaren zo. Wat vooral zo ergelijk is bij bijvoorbeeld AZ is dat het ideeloos wordt vanaf de 16. Afstandschoten eindigen op de paardenren verderop en voorzetten zijn allemaal te hard. Daarnaast geef je voorzetten terwijl er weinig lengte staat tov de verdedigers, dan heb je het tactisch toch niet helemaal op een rijtje. Dat de tegenstander zo gaat spelen weet je van te voren

26 juli 2019 om 07:18

Anderzijds speelt Gent tegen Vitorul die ook al in de competitie zitten (en eerste staan) en toch winnen ze het met 6-3. Dat competitieritme is daarom toch niet echt een argument naar mijn idee maar eerder een excuus.

26 juli 2019 om 09:40

Inderdaad, geen gelul en gewoon je plicht vervullen. Iets met verliezers die altijd naar een excuus zoeken.

25 juli 2019 om 22:44

Dit is volgens mij precies het probleem, mensen verwachten veel te veel van dit soort wedstrijden. Er zijn in Europa geen makkelijke tegenstanders meer voor de Nederlandse clubs. Het is extreem vroeg in het seizoen, teams zijn totaal nog niet op elkaar ingespeeld, je weet totaal niet waar je tegen speelt en dan is het tot overmaat van ramp ook nog 38 graden vandaag. Als je de Nederlandse teams in Europa één ding kunt verwijten is dat ze structureel te naïef spelen. Wel domineren, niet afmaken. Aan die ziekte lijden Ajax en (in mindere mate) PSV evenzeer. Ik moet nog maar zien hoe het Ajax vergaat in de voorrondes, dit soort wedstrijden zijn wedstrijden op zich en een beetje geluk is gewoon onontbeerlijk. Dus laten we alvorens hier collectief schande van de spreken eerst even afwachten, volgende week kan de vlag er ineens weer heel anders bij hangen.

25 juli 2019 om 22:47

Ajax heeft daar sinds de boer geen last meer van hoor.

25 juli 2019 om 22:59

Het is toch al jaren zo dat de clubs nr 3 tm 6 gewoon shit presteren. Ajax en PSV zijn de enige die de punten pakken CL als Europa

25 juli 2019 om 23:35

Nouja na de Boer hebben we zelfs een jaar gehad zonder Europees voetbal.. iets met Nice en Rosenborg, toch? Los daarvan zijn het inderdaad PSV en Ajax die het moeten doen.

26 juli 2019 om 00:00

Een jaar geen Europees verandert niks aan het feit dat Ajax & PSV als enige met regelmaat punten pakken europees.

26 juli 2019 om 00:04

Maar dat zijn Ajax en PSV toch ook aan hun stand verplicht met al hun miljoenen? En daar bovenop (met name Ajax) het weghalen van de beste spelers bij de subtop in NL.

26 juli 2019 om 00:15

Tuurlijk pakken Ajax en PSV de meeste punten. En ja, vooral de 'subtop' laat het de laatste jaren structureel erg liggen. Maar mijn punt is meer dat dit soort kwalificatiewedstrijden helemaal aan het begin van het seizoen nooit gemakkelijk zijn. En ook nooit uitblinken in fantastisch voetbal. Het zijn wedstrijden op zich, en ook voor Ajax en PSV geldt dat je er door een paar ongelukkige momenten zomaar uit kunt liggen.

26 juli 2019 om 07:19

Brasileironm, Laten we niet vergeten wat er vooraf ging aan die uitschakeling. Die voorbereiding was natuurlijk letterlijk om te janken.

25 juli 2019 om 23:02

Heeft AZ nog een hoop geluk van amateuristisch gedoe bij de tegenstander, weten ze er nog niet van te profiteren. Vanwege een administratieve fout hadden ze hun beste speler (jeremejeff) niet op de A-lijst van de selectie neergezet en mag die dus ook de return niet meespelen. Bron: BK Hacken

Dit is gewoon zielig voor ajax en psv, zelden zo'n slechte wedstrijd gezien.

25 juli 2019 om 22:42

Wat hebben die er mee te maken?

25 juli 2019 om 22:48

dat zij wel op niveau kunnen spelen in europa

25 juli 2019 om 22:54

Als je die niet snapt, mis je toch wel de essentie van het verhaal, of had je graag gezien dat hij Feyenoord ook had genoemd? Want die bakken de laatste jaren echt amper iets in Europa.

26 juli 2019 om 07:05

Geef AZ en Utrecht het budget van Ajax en PSV en ze doen het ook een stuk beter.

26 juli 2019 om 07:16

Az en Utrecht spelen toch niet tegen clubs waar psv en ajax tegen spelen? Je kan wel elke keer geld er bij halen maar doe nou niet of de tegenstanders van gister rijker zijn dan az en utrecht. Daarnaast heeft ajax niet zo veel geld als real, juve en bayeren maar er wrrd toch resultaat gehaald. Het heeft niks met geld te maken vriend. Het heeft te maken met de wil om te winnen en in dit aspect verliezen de subtoppers van Nederland het altijd in Europa

26 juli 2019 om 07:47

Ik denk dat de begrotingen van Häcken en die Boschnische club waar Utrecht tegen speelde bij elkaar opgeteld nog niet de helft zijn van de begroting van Utrecht of AZ dus die vlieger gaat natuurlijk niet helemaal op. De omstandigheden waren gisteren ronduit vervelend om te voetballen, dat geef ik toe, maar Utrecht en AZ hadden beiden kunnen en misschien wel moeten winnen.

26 juli 2019 om 07:59

@hijniet!

"geef AZ en Utrecht het budget van Ajax en PSV en ze doen het ook een stuk beter."

Dat is een non-argument omdat de tegenstanders van die clubs dat budget ook niet hebben.

25 juli 2019 om 22:42

Wat hebben die er mee te maken?

25 juli 2019 om 22:47

Die moeten nu lekker voorrondes spelen ondanks dat er een halve finale is bereikt.

25 juli 2019 om 22:55

Dat zij wel op niveau kunnen spelen in Europa

25 juli 2019 om 22:59

Iedereen schreeuwt om de premier league!!! De teams maken de competitie! Dus ja Fortuna emme doen Dr ook toe

26 juli 2019 om 10:35

Het was 40 graden. Je werd al moe van het kijken op de tribune. Laat staan normaal voetballen.

Het is dat je niet mag schelden op dit forum, dus doe ik dat maar niet.

Zet de prozac maar op tafel volgende week, wanneer de NL ploegen van 5 naar 3 worden gereduceerd. Elk jaar hetzelfde liedje.

Ajax en PSV moeten het weer doen, het is niet anders.

25 juli 2019 om 22:30

Ja want die 2 clubs hebben het de afgelopen jaren echt voortreffelijk gedaan, zeker Psv, dat is echt een garantie voor succes. Die speelde dinsdag ook die Zwitsers helemaal zoek. Nee... Even serieus.... Ajax heeft vorig jaar voortreffelijk gedaan, en recent ook de finale in de Europa league, maar psv is toch echt heel mager.

25 juli 2019 om 22:34

Het is het beste wat we hebben. PSV kan nog wel wat. Vorig jaar CL verbloemde dat PSV zich prima staande hield tegen grote buitenlandse ploegen. Ja, ook PSV heeft genoeg verpest de afgelopen jaren, maar buiten Ajax hebben we niks beters. Ik zie Utrecht, AZ en Feyenoord allemaal uitgeschakeld worden.

25 juli 2019 om 22:35

Ajax doet het gwn als enige over de afgelopen 10 jaar gwn prima. (Kijkend naar de UEFA ranglijst van de afgelopen 10 jaar bijna 20 plekken boven PSV ofzo) Ja, Ook Ajax lag er wel eens snel uit. Maar speelde ook 5 jaar op rij CL, in moeilijke poules met telkens een 3e plek.

26 juli 2019 om 07:45

@buitenspelgoal

PSV kan nog wel wat? De laatste keer dat PSV een wedstrijd in een hoofdtoernooi won was het 2015. Dat schiet ook allemaal niet op zullen we maar zeggen. 15 wedstrijden op een rij niet in een hoofdtoernooi gewonnen. 2x weten te overwinteren in de laatste 7 seizoenen en de laatste 3 jaar niet na de winter actief in Europa.

25 juli 2019 om 22:47

Psv heeft vorig jaar amper punten binnen gesleept en het jaar daarvoor al helemaal niet... Nederlandse clubs beginnen simpelweg te laat aan hun voorbereiding...

25 juli 2019 om 23:02

Ik herinner me van hooijdonk titels tellen! That's all

25 juli 2019 om 23:00

Hopelijk doet Feyenoord het ook beter.
Het is inderdaad triest om te zien dat clubs een jaar voor Europees voetbal strijden en dan de voorronde al niet doorkomen. Maar in deze hitte voetballen is ook geen pretje

Kansloos, moeten Ajax en PSV het nou serieus altijd in hun eentje doen?

25 juli 2019 om 22:42

Met z’n tweetjes dus?

25 juli 2019 om 23:45

PSV? Van Ajax verwacht ik wel wat ja maar PSV, ik weet niet, zou leuk zijn als ze weer eens wat punten sprokkelen. Die hebben het qua resultaten niet of nauwelijks beter gedaan dan pak hem beet Feyenoord.

25 juli 2019 om 23:49

Feyenoord haalde meer punten in de CL dan PSV, for your notice

Dit is nu eenmaal het niveau, europese middelmaat

25 juli 2019 om 22:25

Van onze subtoppers vooral ja. Verschil met Ajax en PSV is gigantisch en wordt almaar groter zo.

25 juli 2019 om 22:49

Kan toch ook niet anders als je de talenten van de subtop weg koopt blijft er weinig over.

25 juli 2019 om 22:52

Dat gebeurd letterlijk in elke competitie, de subtop koopt weer de talenten van de middenmoot weg, enzovoort

25 juli 2019 om 22:53

Logisch ook. Het financiële verschil tussen Ajax en PSV en de rest van de competitie is ook gigantisch. Ik begrijp ook niet waarom zo veel mensen hier altijd maar denken dat onze nummer 4 of 5 eenvoudig zouden moeten winnen van clubs van clubs als dit. Hacken is volop bezig in hun competitie en dus verder dan AZ. Is het zo gek dat ze in.een beter ritme zitten en AZ het lastig heeft? En op basis van wat zou de Nederlandse nummer 5 altijd eenvoudig moeten winnen van de nummer 2 van Bosnië?

25 juli 2019 om 22:53

Noem eens namen dan en niet simpel roeptoeteren om je eigen incompetentie goed te praten als club. Feyenoord is net zo schandalig als een Utrecht en Az. Presteren niks, doen niks en behalen niks!

25 juli 2019 om 22:55

Zoals? Welke talenten zijn er weggekocht dan? Er worden juist vooral buitenlandse transfers gedaan de laatste tijd door Ajax en PSV.

25 juli 2019 om 23:00

Dat is het jammere aan de eredivisie. Buiten Ajax en PSV kan geen ploeg winnen Europees. Dit in tegenstelling tot de Belgische competitie waar het niveau van de topploegen lager is dan dat van Ajax en PSV, maar waar wel ieder jaar alle 5 de clubs een grote kans maken op goede resultaten Europees.

25 juli 2019 om 23:04

Scherpen bijvoorbeeld

25 juli 2019 om 23:47

Ajax en PSV kun je europees niet in 1 naam noemen hoor, die falen de laatste jaren gewoon keihard, als het om punten halen gaat.

26 juli 2019 om 07:49

@mv010

Volgens mij speelt AZ met praktisch dezelfde spelers als vorig seizoen. Er is helemaal niks weggekocht, op een Maher die transfervrij naar FC Utrecht overstapte na dan. Dit is precies dezelfde ploeg die er vorig seizoen tegen Kairat uit vloog. Het heeft niks met het wegkopen van talenten te maken.

Nederlandse subtop is gewoon niet goed genoeg om potten te breken op zelfs dit niveau.

Veel leden hier schijnen ervan overtuigd te zijn dat AZ Feyenoord van de 3e plek gaat stoten komend seizoen. Ik zie het niet.

25 juli 2019 om 22:25

Die leden zijn niet goed wijs. AZ draait tot nu toe totaal niet. Ook niet in de oefenpotjes.

26 juli 2019 om 07:51

@lisandrosemedo

Voorlopig valt er niks uit te sluiten. Ik kan namelijk niet zeggen dat Feyenoord in de oefenpotjes een betere indruk maakt dan AZ. Ook bij de Rotterdammers is het erg pover. Op basis van de voorbereiding kan ik niet opmaken wie boven de ander gaat eindigen.

25 juli 2019 om 22:28

Die willen gewoon graag provoceren. Ieder seizoen hetzelfde verhaal. Utrecht, Az, vitesse gaan Feyenoord allemaal voorbij. Feyenoord wordt middenmoot en blablabla. Sommige roepen dat graag, vinden ze leuk.

25 juli 2019 om 23:14

Het zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar Feyenoord is ook echt een armzalig elftal, dus het zou als veel mee zit voor AZ zomaar kunnen gebeuren.

Ach schaam je dood zeg.
Ik zal wel iedereen over me heen krijgen, maar misschien begrijpen de mensen nu waarom het verplaatsen van de duels van Ajax zo belangrijk was. Niemand buiten Ajax en PSV lijken de punten voor de coefficientenlijst te willen pakken... kom op man de nummer 5 van Zweden en nauwelijks een fatsoenlijke poging.

25 juli 2019 om 22:28

Helemaal mee eens. Of je nou Ajax/PSV fan bent of niet: dit is toch voor iedere NL’se voetbalfan zeer frustrerend...

25 juli 2019 om 22:30

100% gelijk. Zeuren om wedstrijden verplaatsen in de knockoutfase van de CL, maar eigen club haalt het hoofdtoernooi van de EL niet of maar net.

25 juli 2019 om 22:36

De tijd dat jullie verloren van Slavia Praag, Kopenhagen, Boekarest etc. vergeten zeker.

25 juli 2019 om 22:41

We hebben het hier over BK Hacken en nog een andere ploeg vandaag he. Maar goed, er is nog niks gespeeld. Beide ploegen kunnen met een gelijkspel in de uitwedstrijd naar de volgende ronde.

25 juli 2019 om 22:46

Nee hoor helemaal niet, ik kan mij al die wedstrijden nog goed herinneren. Ik kan je precies vertellen wat er allemaal is gebeurt in die wedstrijden, de eigen goals van Vermaelen, etc..
De laatste keer dat zoiet gebeurde was in 2013, toen wonnen we thuis nog met 2-0 maar verloren we via penalty's daar voor moet je nog 5 jaar terug gaan om bij Slavia en Kopemhagen te komen. Ook is het allemaal tegen de kampioenen van die competities terwijl AZ het doet tegen de nummer 5 van Zweden.
Misschien ben jij vergeten dat Ajax de halve finale van de champions league en de finale van de Europa League heeft gehaald in de laatste 3 jaar en uberhaupt de reden is dat Nederland nog een beetje mee telt.

25 juli 2019 om 22:53

Dat is jaren geleden en zelfs toen haalden Ajax en PSV het meeste punten.

25 juli 2019 om 22:57

Wanneer ik dit topic lees, is me dat zeker niet ontgaan. Knappe prestatie. Maar hou op met alsof jullie een grote Europese topper zijn en elke subtopper in Nederland maar af kan branden.

25 juli 2019 om 23:05

Ja jongen, ik zeg dat wij een grote Europese topper zijn. Waar dan?
En we zijn geen Europese topper, maar we doen er wel weer een beetje toe, mag ik dat zeggen of is het allemaal een incident geweest?
Dat jij dit nog goed praat ook. Het heeft niks te maken met het te willen afbranden. Het liefst sta ik te juichen net als ik dat op Dinsdag dee voor Psv. Ik maak me grote zorgen om het Nederlandse voetbal en dacht dat we vorig jaar misschien een goede weg hebben ingeslagen, maar AZ en Utrecht komen voor de dag alsof ze in de League Cup tegen de amateurs van het 4de niveau spelen.
Altijd dat calimero gedrag man, blijf er maar mee door gaan maar het helpt voor geen meter.

25 juli 2019 om 23:10

@fct1981
Je vergeet Rapid Wien, Rostov, Nice en Rosenborg erbij te noemen. Oorzaak slecht beleid en dito voorbereiding.
Maar dat geldt vind ik ook voor de overige Nederlandse clubs waar we het hier over hebben. Tegen deze tegenstanders mag je als Nederlandse club toch best een resultaat halen. En het is net als het bij Ajax was geen incident.

25 juli 2019 om 23:39

Maar tegen rostov halen ze wel gewoon de el finale he

26 juli 2019 om 14:24

Waar zeg ik dat ik het voetbal van Az en Utrecht goed is en waar probeer ik het goed te praten? Het gaat om de manier waarop je reageert en het weer gelijk over Ajax en PSV moet hebben, overigens snap ik niet dat Je PSV noemt, hadden ook een rampjaar vorig jaar kwa Europees voetbal.

26 juli 2019 om 14:25

Denk dat AZ ook de nodige puntjes hebben vergaard de laatste jaren.

25 juli 2019 om 22:38

Beetje overdreven. Hacken gooide alles op de verdediging en anti-voetbal. Het team mist dan net de scherpte om toch tot goede pogingen te komen, maar AZ moet dit alsnog kunnen winnen in Zweden.

25 juli 2019 om 22:52

Dan moet je, je daar als club op voorbereiden en dat heeft AZ niet gedaan. Ze gingen spelen op de voorzet, want daar kwam het steeds op uit, maar ze hadden niet eens een grote spits voor de goal. Dan ben je in eerste instantie al kansloos bezig.

25 juli 2019 om 23:07

Met z'n allen in de 16 staan en nog steeds de bal maar steeds blind voorgeven, ja logisch. Het team mist veel meer dan scherpte, een beetje ballen, hopen dat Clasie er dan bij is.

25 juli 2019 om 23:00

Die nummer 5 van Zweden, die eigenlijk op plek nummer 4 staan, zitten wel midden in hun competitie. Dat maakt natuurlijk ook wel wat verschil.

Ik ben wel een beetje moe van de Ajax en PSV supporters die de rest afzeiken. Lekker supporter zijn van een club met een mega veel groter budget dan de Nederlandse concurrenten, stelselmatig hun jeugdopleidingen plunderen en vervolgens zeiken dat ze weinig klaar maken op Europees vlak terwijl je gelijktijdig doet alsof je de rest van Nederland een gunst hebt verleend.

Laten we eerlijk zijn. Die punten kunnen je vooral wat schelen omdat jouw club zich dan direct kwalificeert voor de CL miljoenen.

Wat kan clubs als AZ of Utrecht dat nou daadwerkelijk schelen? Enige wat dat hen opbrengt is een alsmaar groter wordende kloof tussen de top 2 en de rest.

Ze doen op hun eigen manier en met hun eigen zorgen hun best en het is inmiddels wel duidelijk dat dit het niveau van de Eredivisie buiten de topclubs simpelweg niet meer is dan die van de subtop van kleinere Europese voetballanden. Realiseer je dat eens en laat die klaagzang over anderen en tenenkrommende zelfverheerlijking lekker achterwege.

Het is dan ik iedereen het beste gun, maar dat constante gezeik van supporters van de grote clubs doen me bijna gaan hopen dat ze zelf keihard onderuit gaan in de voorrondes.

25 juli 2019 om 23:53

Zelden heb ik hier een reactie gelezen die de spijker harder op de kop ramt dan de jouwe. Je hebt helemaal, helemaal, helemaal gelijk. Het is zo ontzettend gemakkelijk om te (ver)oordelen als je club zelf in zo'n luxepositie verkeert. Ja, vanuit een ivoren toren van succes is het makkelijk supporten. Bij zo'n club heb je vrijwel ieder jaar wel wat te vieren, zo kan iedereen supporter zijn.

AZ heeft nota bene jarenlang met prima voetbal veel punten voor Nederland binnen gehaald, ik noem deze reacties dan ook stank voor dank.

26 juli 2019 om 08:53

“Lekker supporter zijn van een club met een mega veel groter budget dan de Nederlandse concurrenten, stelselmatig hun jeugdopleidingen plunderen en vervolgens zeiken dat ze weinig klaar maken op Europees vlak terwijl je gelijktijdig doet alsof je de rest van Nederland een gunst hebt verleend.”


Budget heeft hier niks mee te maken, AZ heeft een groter budget dan die club uit Zweden

Ajax plukt bij AZ , AZ bij bijv Volendam en Volendam bijv bij AFC - cirkeltje rond

Europees presteren ze ook shit.

Jullie moeten stoppen met dat Calimero gedrag - ik oordeel niet vanuit een Ajax of PSV bril maar ik oordeel op AZ - Hacken en dat was gewoon een grote puinhoop

26 juli 2019 om 09:09

De clubs die jij noemt, hebben hun rijkdom zelf bij elkaar gesprokkeld en doormiddel van beleid. Dan kom je in een luxere positie te zitten ja, hopen dat utreg en az volgende week de winst pakken, net zoals psv. Nederland heeft de punten nodig

26 juli 2019 om 10:16

@Le Papillon,

Ja, dat zal heel goed kunnen. Maar zoals gezegd zit die club midden in hun competitie, dus de spelers zitten veel meer in hun ritme dan die van AZ. Dat is al een belangrijk feit waar velen blijkbaar totaal geen rekening mee houden. In 2017 vloog Ajax er met 2x verlies uit in de Europa League kwalificatie tegen Rosenborg, niet toevallig ook een club met minder middelen, maar die wel midden in hun nationale competitie zaten. Een club als Molde wist in de afgelopen jaren ook meermaals de CL kwalificatieronden (3 ronden totaal voor hun) te overleven om zich zo voor de CL te kwalificeren. Iets wat de Nederlandse clubs tot vorig seizoen vele jaren niet gelukt was. Wellicht dat dit soort feiten je doet inzien dat er sprake is van een patroon en je jezelf beseft dat Scandinavische clubs, hoewel minder centen en op papier mindere spelers, gezien de timing van de competities simpelweg niet zo eenvoudig weg te zetten zijn als je zou denken.

Buiten dat was AZ gewoon dominant (56% bbz, 12 doelpogingen, 9 corners tegen 44%, 4 doelpogingen en 2 corners), maar ontbrak het aan scherpte en ritme. Hoe is dat nu mogelijk hé, zo aan de start van het seizoen. Er is nog totaal geen man overboord, dus mensen moeten ook gewoon niet direct zo dramatisch doen. Als je dan toch de noodzaak voelt om de boel af te branden, wacht dan op zijn minst even tot ze er eventueel daadwerkelijk uit liggen.

De relevantie van jouw voedselketen verhaal ontgaat mij volledig. Dat is inderdaad het geval in de voedselketen die de voetballerij is. Maar ik zie supporters van, laten we AZ even als voorbeeld aanhouden, AZ niet zeuren dat Volendam van een laag niveau is en dat ze te weinig weerstand bieden. Dat doen alleen de supporters van de topclubs hier, omdat ze de Europese puntjes nodig hebben voor eigen gewin.

'jullie moeten stoppen met jullie Calimero gedrag'. Sorry, wie is jullie? Ik reageer op persoonlijke titel. Net als het voedselketen verhaal een opmerking die naar mijn mening weinig steek houdt.

26 juli 2019 om 14:26

Precies dit he

25 juli 2019 om 23:27

Ik ben het volkomen met je eens hoor. AZ en Utrecht moeten toch kunnen winnen van dit soort ploegen. Ik heb wel begrepen dat Sturm Graz verloren heeft, dat is gunstig. Het zou mooi zijn als Sturm Graz wordt uitgeschakeld en dat PSV in de derde voorronde LASK Linz uitschakelt. Dan zijn er al twee Oostenrijkse ploegen gesneuveld! Maar ja, dan moeten AZ en Utrecht wel doorkomen natuurlijk....

26 juli 2019 om 01:43

Wat een enorm ondoordachte arrogante misplaatste opmerking. Denk je niet dat clubs graag de financiele, geografische en historische voordelen willen die Ajax heeft? Alsjeblieft zeg, is objectiviteit nou werkelijk zo ver te zoeken?!

De Nederlandse subtop is qua (financiele) middelen en kwaliteit niet veel beter dan dit soort clubs. Die arrogante houding van een simpele supporter komt me nu wel echt de neusgaten uit, onvoorstelbaar zeg. Daar gaat ook spontaan m'n kalmte betreft dit soort reacties.

Als de afgelopen jaren ons al iets heeft laten zien betreft het verschil in niveau is dat het verschil simpelweg nihil is. Kom dan niet met het argument Ajax aan, want die zijn qua middelen 10 keer zo groot als bijvoorbeeld een AZ of Utrecht. Hoe is het mogelijk dat mensen vanwege hun grootheidswaanzin (als een simpele supporter) dan nog met dit soort reacties aan komen zetten?!

26 juli 2019 om 04:01

Ten eerste sla je de plank, zeker uit emotie, helemaal mis als je denkt dat dit gaat om de middelen etc.. van Ajax. Ik vergelijk Ajax niet met AZ want zoals jij al aangeeft is dat geen eerlijke vergelijking. Wat ik er mee bedoel is dat het Nederlandse voetbal prestaties in Europa moet aanmoedigen, maar iedereen hier enorm daar over aan het zijken was. Laat het dan misschien een keertje zelf sien zodat dat niet nog belangrijker word.
Wat ik probeer aan te kaarten is dat wedstrijden als vandaag het nog duidelijker maken dat we het moeten koesteren en supporten wanneer een van onze clubs het goed doet.

Sorry als ik op een lompe manier overkome, maar het is vooral frustratie omdat ik het jammer vind dat ze thuis het laten liggen, nu moet je naar een ander land en ga je het gewoon moeilijk krijgen in Bosnie en Zweden.

En het gedrag hier zeg. Er word hier nog gewoon gedaan alsof een Zweedse 5de of 4de plaatser net zo goed is als AZ, kom op man, denken we zo klein tegewnoordig. Je hoort gewoon een goal te maken thuis tegen dit soort ploegen. Ik mag hopen dat het alleen maar met de hitte te maken had, maar mensen doen alsof het daar door net niet lukte, maar niks lukte.

We zijn echt nog wel beter dan de Zweedse competitie en clubs daar hoor, een Malmo is toch ook niet van het niveau PSV & Ajax, misschien ook geen Feyenoord. Als we echt zo "klein" gaan doen kunnen we er nu mee stoppen. De Nederlandse voetbalnatie is een groot voetbaland geworden omdat we brutaal en moedig zijn en groot denken, niet omdat we gaan doen alsof we een klein afgetakeld landje zijn. Dus. Ja. AZ en FC Utrecht mogen ze na de blamage van vandaag dood schamen. Gelukkig is het mooie van de voetbalwereld dat je een week later alles kan repareren, dus laat het dan zien en dan ben ik de eerste die meejuicht.

26 juli 2019 om 08:19

@binny,

leuk dat je over de punten van de coefficientenlijst begint, de wedstrijden van AZ en Utrecht hebben nog helemaal geen punten opgeleverd of gekost, pas na volgende week worden er punten toegekend. een winst of verlies is nu nog geen punt waard, doorgaan of uitschakeling dan pas krijg je de punten.

26 juli 2019 om 09:12

Probleem is dat je kansen echt wel kleiner zijn nu dan voordat de wedstrijd gespeeld werd. En als je er nu uitvliegt dan tel je nog steeds mee in de deling van alle NL clubs samen. Als ze beide hun wedstrijd winnen heb je helemaal gelijk en is er inderdaad niet aan het handje.

26 juli 2019 om 13:40

@juweel, lekker belangrijk man, je krijgt wel punten in de voorrondes maar die doen er inderdaad nauwelijks toe.
Waar het op neer komt is dat als Utrecht en AZ niet gaan voetballen ze zometeen blijven steken op 0 punten.

En dan straks met z’n allen weer verbaasd zijn als Nederland een Europese startplek kwijtraakt? Het niveau van de competitie is te triest voor woorden.. De KNVB moet toch maar eens serieus na gaan denken over hoe ze dit op kunnen lossen, want buiten Ajax en PSV pakt er gewoon geen club punten voor Nederland..

Er is geen interesse in de Eredivisie wat dus zorgt voor een enorm gebrek aan tv gelden. Ajax en PSV moeten zich zorgen maken, zij zijn straks de sjaak en kunnen elk jaar in juli aan de gang om zich te plaatsen voor een CL!

26 juli 2019 om 01:46

Misschien eens tijd om de realiteit onder ogen te zien en het verwachtingspatroon eens te baseren op de realiteit in plaats van het "eigen voordeel" dat er overduidelijk niet is. We zijn niet de uitzondering op de regel. De kleine competities zijn gezien de prestaties relatief gelijkwaardig, maar schijnbaar willen of kunnen mensen dat niet zien.

Dan is het makkelijk om Utrecht en AZ aan te vallen, maar die clubs streven naar financiele groei en dat is niet makkelijk als subtopper in een kleine competitie. De kwaliteit is gering en de financiele middelen zijn niet dermate groot om risico's te nemen die onze topclubs wel nemen en kunnen nemen.

26 juli 2019 om 08:12

Utrecht en az hadden een hoger budget dan de tegenstander...

26 juli 2019 om 09:16

Het is niet alsof je nu tegen de kampioen van Zwitserland/Griekenland/Noorwegen moet spelen hè. Uiteraard is het ook gruwelijk schandalig als PSV en Ajax de eerste ronde niet doorkomen maar ik denk dat de verhoudingen tussen budget van de NL club en de tegenstander wel aardig gelijk liggen. Basel is bijvoorbeeld financieel al een stuk verder dan Hacken maar het gaat echt om het winnen over 2 wedstrijden. En ook in de competitie kun je van de nummer 16 of 17 verliezen, gaat erom dat je over 2 wedstrijden meer brengt dan de tegenstander.

Kan iemand mij, als amateur tacticus, uitleggen waarom je tegen een team dat de zijkanten (voor de voorzet) vrijlaat niet op den duur Björn Johnsen inbrengt? Die sticht met zijn lengte toch genoeg gevaar?

25 juli 2019 om 22:36

Nee joh, dat is gek. Dadelijk moet je nog Europa in als AZ zijnde en dan speel je teveel wedstrijden om via de Eredivisie een startbewijs te verdienen voor de voorronde Europa League volgend jaar... Nee, dat moet je niet willen

25 juli 2019 om 22:53

Ach natuurlijk, zo had ik het nog niet bekeken

25 juli 2019 om 23:05

Het zal je verbazen, maar niet voor iedereen draait alles alleen naar om Europees voetbal. Voor de overige clubs is de Eredivisie waar het om draait en is het Europees voetbal een bijkomstig toetje. Zoals het ook bedoeld was.

25 juli 2019 om 23:39

@Sammerens, waar heeft Utrecht zo hard hun best voor gedaan dan aan het einde van vorig seizoen? En waarom is voor het seizoen de doelstelling van AZ “Europees voetbal” halen dan?

25 juli 2019 om 23:51

Ik snap deze opmerking eerlijk gezegd niet helemaal @ Sammerens.

Europees voetbal is toch bijna het belangrijkste doel? Ik denk zelfs dat een Ajacied liever afgelopen jaar tweede was geworden waarbij Ajax 100% zeker wist dat ze de groepsfase zouden halen dan kampioen zoals nu waarbij de kans maar 10% is. (natuurlijk niet de werkelijke situatie, maar als voorbeeld).

Ik vind dat de CL voor Ajax en PSV echt het hoofddoel moet zijn en voor de subtop moet Europa League ook echt een hoofddoel zijn..

25 juli 2019 om 23:54

Ja, voor Ajax en PSV ja, maar er zijn nog 16 andere clubs. Tellen hun belangen niet mee dan?

26 juli 2019 om 09:19

Dan moeten ze gewoon zeggen dat ze niet mee willen doen en bij de UEFA aankaarten dat ze het startbewijs overdragen aan een andere club! Wat een onzin als je in de competitie Europees voetbal wil halen maar het vervolgens niet wil spelen, nee dan telt je belang in mijn ogen niet meer mee als het gaat om de Nederlandse competitie.

26 juli 2019 om 10:30

Waarom is Europees voetbal het hoogste doel?

Clubs spelen 34 wedstrijden in de Eredivisie en daarin willen ze het zo goed mogelijk doen. Er zijn 2 a 3 clubs die financieel zo'n enorme voorsprong hebben dat meedoen om het kampioenschap simpelweg een utopie is voor de meeste clubs. Daarmee is CL en dus de echt grote financiã«le injectie ook buiten bereik.

Dan heb je een aantal clubs die tot de subtop horen en die strijden om de restjes bovenin. Een club als AZ hoort altijd op plek 4-5 te eindigen, en dat betekent simpelweg dat je doel 'europees voetbal' is.

De Eredivisie is voor clubs hun bestaansrecht, hun boterham. Europees is zoals gezegd het toetje. Leuk voor de supporters, financieel mogelijk ook een leuke boost, maar uiteindelijk is en blijft het grootste belang presteren in de Eredivisie.

Denk je dat de meeste clubs het bereiken van de 1/8 finale van de EL zouden kiezen als het zou betekenen dat ze de competitie op een zijspoor zouden moeten zetten en daardoor pakweg 12de eindigen? Natuurlijk niet. Je kiest voor continuã¯teit waar het kan en als dat leidt tot extra Europees voetbal, dan doe je daar binnen je mogelijkheden je best voor, en dat is simpelweg ook wat AZ en Utrecht doen, ook al is het eerste resultaat helaas niet heel bevredigend.

@thehunterz,

Waarom ze dat gedaan hebben? Omdat EL spelen leuk is voor de supporters, wellicht een beetje goed doet voor de reputatie en wat geld oplevert. Moeten ze dan expres verliezen als ze de mogelijkheid hebben? Een beetje raar om schijnbaar te concluderen dat clubs Europa niet in zouden willen op het moment dat iemand aangeeft dat de Eredivisie alsnog het belangrijkste voor ze is.

25 juli 2019 om 22:52

Daar is geen uitleg voor. Het is tactisch falen van de coach van AZ. Je kan er niks anders van maken.

En straks in de competitie weer een grote bek: wij worden wel derde, wij zijn best of the rest blabla. Je hebt er geen reet aan. Total failure. Misschien gewoon ploegen terugtrekken voordat ze punten kunnen verspelen. We doen t wel met 2 of 3 ploegen

26 juli 2019 om 01:49

Dan gewoon met het hele Europese programma stoppen, want schijnbaar kan niemand objectief naar de situatie kijken. We zijn in Europa 1 van de vele kleine(!) competities en we zijn echt niet de uitzondering op de regel. Nu gaat het goed met bepaalde clubs, maar ook dat is al vaak genoeg minder geweest (ja, dan hebben we het ook over (een) club(s) die al jaren een historisch en financieel voordeel hebben op de rest!)

Al is dit algemeen bekend, maar echt schandalig van beide teams, Utrecht en AZ. Elk jaar is het 3x niks

26 juli 2019 om 00:35

Kijk even alle resultaten na van AZ in Europa en je snapt dat je gewoon onzin loopt te verkondigen

26 juli 2019 om 13:11

Wat hebben ze gepresteerd dan? Wanneer zijn de groepsfase doorgekomen? Van de 4de club van Nederland mag je toch wel iets meer verwachten? Of sta jij al te springen als ze een ronde verder komen?

Stengs heeft een mooie techniek, maar ik weet nog niet of dit nou zo'n megatalent is. Hij lijkt weinig gochme te hebben en is erg nonchalant.

We kennen teleurstellendere avondjes met het NL voetbal. Twee keer gelijkspel biedt nog prima kansen. Eindelijk compact spelen en uitbreken zoals NL ploegen vaak verslagen worden. Met name de 0-0 van AZ is nog best ok als je beseft dat dit hun eerste echte pot van het seizoen is met 38 graden.. gelijkspelen of winnen en je bent er. Zelfs geldt voor Utrecht, hoewel zij er slechter voor staan. Die moeten gewoon winnen.. en er vol voor gaan.

Dankjewel AZ, dankjewel Utrecht. Wat een wanvertoningen van beide clubs, voor de zoveelste keer. Laten we maar ophouden met dat Europees voetbal, want die clubs kunnen er helemaal niks van. Gewoon Ajax en PSV inschrijven en de rest zoekt het maar uit. Die clubs verpesten alles ieder jaar weer. En is het niet Utrecht, dan is het wel Vitesse, of Groningen of Heerenveen. Dat directe CL ticket, wat we virtueel weer kwijt zijn, pakken we zo nooit meer terug. Als dit de subtop van Nederland is, horen we op plek 25 wat betreft coëfficiënten. Feyenoord zal wel weer de grootste moeite hebben met de tegenstander die ze gaan krijgen, van PSV moeten we het nog maar zien of ze doorgaan en ook Ajax krijgt het nog lastig zat. En ik keek uit naar deze avond. Waarom trap ik daar toch ieder seizoen weer in?

25 juli 2019 om 23:30

Om antwoord te geven op je vraag: omdat het seizoen echt net is begonnen en ploegen nog totaal niet op elkaar ingespeeld zijn. En ik deel je gevoel, PSV en Ajax moeten het ook nog maar zien te redden. De bal is rond. Ik weet nog vorig jaar dat Ajax in twee wedstrijden Standard Luik uitschakelde. Gemakkelijk ging dat echter totaal niet. Valt de bal een keer anders, dan had het maar zo kunnen zijn dat Ajax de CL campagne niet eens had meegemaakt.

25 juli 2019 om 23:58

Newsflash: de clubs doen het ook niet voor jou of voor jouw club, ze spelen Europees voor zichzelf. Zoals Ajax en PSV dat afgelopen seizoen ook deden.

Het is lekker makkelijk om als Ajacied of PSV'er te oordelen over andere clubs voor wie het überhaupt ieder jaar weer een uitdaging is om een eredivisiewaardig elftal op de been te krijgen. Vanuit de ivoren torens in Amsterdam en Eindhoven is het schijnbaar erg lastig om enig inlevingsvermogen te tonen.

Europees voetbal is geen feestje voor de eliteclubs. Iedere club die zich plaatst heeft evenveel recht op deelname.

26 juli 2019 om 20:51

Wat een idiote reactie. Net alsof ik zeg dat ze het voor Ajax moeten doen. Het is voor Utrecht en AZ misschien een uitdaging, maar is dat anders voor Zrinsjki en Haecken?

Jouw reactie bestaat enkel uit voor oordelen omdat ik voor Ajax ben en verder niets. En dan zo denigrerend beginnen met je reactie... niet serieus te nemen.

26 juli 2019 om 01:51

Onvoorstelbaar, de kortzichtigheid van sommigen! Voor argumenten; lees m'n bovenstaande reacties. Het is de moeite niet eens meer waard. Grootheidswaanzin in elk opzicht van de sport. We hebben gewoon niet de middelen als Nederlands voetballand en zijn daardoor niet goed genoeg om dit soort wedstrijden even(!) te winnen...

26 juli 2019 om 07:11

Bizar om te zien dat voor AZ en Utrecht schijnbaar een soortgelijk verwachtingspatroon geldt als voor Ajax en PSV. Als AZ en Utrecht dan niet aan dat irreëele verwachtingspatroon kunnen voldoen, krijgen zij onder uit de zak. Men kan zich totaal, maar dan ook totaal niet inleven in de sores van de wat kleinere clubs, die in tegenstelling tot de elite iedere zomer al een loodzware taak hebben om überhaupt een representatieve selectie op de been te krijgen.

26 juli 2019 om 09:25

Inleven zeker wel en ik denk ook dat je alles wel in perspectief moet plaatsen. Nu zijn Ajax en PSV min of meer verplicht om te winnen van hun tegenstander en daar is iedereen het over eens dat dit ook echt wel moet lukken. Maar als je kijkt naar de budgetten van Ajax en PSV en de budgetten van de tegenstanders, dat in procenten neemt en dan voor Utrecht en AZ ook doet dan komt dat redelijk overeen. Dus wat dat betreft mag je van mij toch wel een verwachtingspatroon hebben. Of mag dat niet omdat er maar 2 clubs zijn waarvan je mag verwachten dat ze van een mindere tegenstander winnen?

26 juli 2019 om 20:58

@sirius

De reacties die ik van je lees (en dat zijn er maar een paar hierboven, dus niet allemaal) vind ik heel erg makkelijk. Je doet alsof Europa bestaat uit een aantal grote competities en gooit de rest op een hoop. Zo is het niet. Er is gewoon een top, subtop, middenmoot en onderste regionen, zoals je dat binnen een competitie ook hebt. Wij behoren tot de middenmoot of subtop, afhankelijk van hoe groot je die categorieën wil maken. Wij zijn zonder twijfel groter dan Zweden of Bosnië, net als dat we zonder twijfel kleiner zijn dan Portugal of Rusland. Utrecht is in alles groter dan Zrinsjki (oke, op de prijzenkast na misschien) en AZ in alles groter dan BK Hacken. Dan hoor je te winnen, net zoals dat Ajax hoort te winnen van Utrecht en AZ. En dat gebeurt niet altijd, maar het gebeurt bij die clubs nu wel erg vaak niet.

@hijniet!
Waar haal je die onzin vandaan? Niemand verwacht van AZ en Utrecht hetzelfde als van PSV en Ajax. Maar we verwachten wel dat ze hun steentje bijdragen, iets wat ze niet doen. Ze hoeven de groepsfase niet eens te halen, maar wat coefficienten pakken is niet te veel gevraagd. Ook Ajax en PSV hebben moeite om een goede selectie bij elkaar te krijgen, zo blijkt ieder jaar weer. Dit jaar is daar misschien een uitzondering op, dat is nog even de vraag. Dat ligt eraan wie er nog vertrekken in augustus.

@vierkantje
Precies. Al die argumenten dat Utrecht en AZ minder zijn dan Ajax en PSV en dat er daarom maar niks verwacht moet worden... die tegenstanders zijn ook vele malen minder dan de tegenstanders van Ajax en Psv. We verwachten geen wonderen, maar punten pakken tegen dit soort clubs is een must.

Bekijk het van de positieve kant: twee gelijkspelen dus wel 2x punten voor nl.

25 juli 2019 om 22:27

Allebei 0,5 punt want voorronde is de helft.. Is 1 delen door 5 is dus +0.200. Nederland heeft dus al 0.400 bij elkaar gespeeld dit seizoen

25 juli 2019 om 22:28

Weet je toevallig hoeveel punten we achterstaan op de nummer 11 Turkije volgenmij.

25 juli 2019 om 22:30

Psv had nog gewonnen

25 juli 2019 om 22:31

Ja 1 punt delen door 5 is 0,200

25 juli 2019 om 22:52

https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/crank2020.html

26 juli 2019 om 07:27

@ sjempjonsliek 2.2 punten denk ik.

26 juli 2019 om 08:29

Turkije staat 10e, Oostenrijk 11e. Turkije heeft ongeveer 3.000 voorsprong op NL

26 juli 2019 om 09:09

@sjempjonsliek en Southern Sun, volgens mij krijgen wij als land nog helemaal geen punten over deze wedstrijden, pas na volgende week kun je punten krijgen, als je doorgaat krijg je 2 punten en als je strandt 1.5 dus een verlies of gelijkspel of winst in de eerste wedstrijd maakt nog helemaal niks uit.

25 juli 2019 om 22:37

Een 0-0 kan je best positief bekijken. Door de uitdoelpuntenregel is dit geen slechte uitgangspositie. Natuurlijk verre van super.

Dit komt ervan als je met precies hetzelfde elftal aantreedt als vorig seizoen. Zo kansloos.. Hebben in totaal bijna 50 miljoen gecasht (Janssen etc) maar halen geen versterkingen zo dom. Ja Jordi fk hi am jordi Clasie

Een zaad pot oke... maar veel meer kwaliteit. Geen uitgoals weggegeven. Dan zelf maar eentje prikken daar! In andere omstandigheden.

Az eN uTreChT eIndIGeN BoVen FeYeNoOrD

Ik weet niet waarom mijn reacties verwijderd worden! Maar nogmaals is dit gewoon schan-da-lig van zowel Utrecht als Az en dan straks hoog van de toren blazen wanneer zij zich alleen mogen richten op de Eredivisie en weer eens een keer Ajax of PSV verslaan. Ongelooflijk wat een clubs!

26 juli 2019 om 01:52

Omdat de objectiviteit ver te zoeken is en daardoor de argumenten om AZ en Utrecht af te kunnen branden. Het feit dat je dat zelf niet doorhebt, zegt eigenlijk al genoeg. Denk je na de afgelopen 10 jaar serieus nog dat we het in de subtop als Nederlandse competitie nog makkelijk hebben tegen dit soort tegenstanders?! Onze topclubs hebben het met uitzondering van wellicht 1 of 2 seizoenen al uiterst lastig om uberhaupt de kwartfinale te halen in de Europa League. Waarom verwacht je dan meer van clubs met aanzienlijk minder middelen?!

Conclusie is dat alle drie de Nederlandse clubs wel de betere waren, maar zeer veel moeite hadden om dit op het scorebord tot uiting te laten komen. Dit waren ook nog eens de thuiswedstrijden.. Ik hoop echt dat ze het volgende week beter doen. AZ en Utrecht waren vandaag ook nog slordig, dus er is wel nog ruimte voor verbetering. Als dat volgende week beteemr gaat, zou het goed moeten komen.

25 juli 2019 om 22:50

Utrecht en AZ kunnen gewoon het belangrijkste van de hele sport niet; scoren. Met name AZ was bijzonder naïef in aanvallend opzicht. Totaal niet afgestemd op de spelers in het veld.

Gaat lekker bij de Nederlandse clubs. Matige tegenstanders hebben ze Utrecht en az en nog niet kunnen winnen, gaat lekker zo met het halen van de ozo belangrijke punten

Geneuzel over AZ en Utrecht die het verpesten voor Nederland. Er waren vanavond nog helemaal geen punten te verdienen hahahaha. UEFA Europa League points system Preliminary round elimination – 0.5 points First qualifying round elimination – 1 point Second qualifying round elimination – 1.5 points Third qualifying round elimination – 2 points Play-off elimination – 2.5 points Group stage win – 2 points Group stage draw – 1 point Clubs are guaranteed a minimum of three points if they reach the group stage and are awarded an additional point if they get to the quarter-finals, semi-finals or final. Staat gewoon op de website van de UEFA mensen. Doe er uw voordeel mee. Als AZ en Utrecht volgende week winnen hebben ze de maximale score gehaald.

25 juli 2019 om 22:33

Als je nu al uitgeschakeld wordt, wat behoorlijk reëel is na thuis gelijkspelen dan heeft dat zeker wel zware nadelige gevolgen voor Nederland

25 juli 2019 om 22:34

En??!! Sorry maar een voetballand als Nederland moet Bosnische en Zweeds clubs gewoon 2x verslaan! 9 van de 10 keer!! En niet zo half bakken als ze nu hebben gedaan! Maar wel grote praatjes hebben over andere clubs die zogezegd onder jullie staan?? Zoals een Feyenoord!? Hou toch op..

25 juli 2019 om 22:51

Zowel AZ als Utrecht halen volgende week gewoon allebei de derde ronde man. Niks aan de hand. Die Bosniërs konden in de 2e helft niet meer lopen en Hacken had nog niet gescoord als er nog 6 uur was door gespeeld.

25 juli 2019 om 23:58

‘Maar wel grote praatjes hebben over andere clubs die zogezegd onder jullie staan’. Wie is ‘jullie’? Waardoor je op? En als er een supportersgroep is die praatjes heeft, is dat dan niet die groep die vertegenwoordigd is in jouw naam, beste RassAjax? Jaren niks gepresteerd in Europa en uitgeschakeld door Slavia Praag en Copenhagen etc en na wat recente successen weer het hoogste woord hebben hier.

26 juli 2019 om 02:04

Op basis waarvan? Kom dan in ieder geval met zeer concrete en relatief recente cijfers waaruit blijkt dat we van dit soort clubs moeten winnen als voetballand!

26 juli 2019 om 09:18

ik geef het je te doen, met 40 graden voetballen. dit was dus voor beide clubs die 1 van de 10 keer dat het ze niet lukt, volgende week even afwachten en dan pas kun je een conclusie trekken

25 juli 2019 om 22:36

Het gaat niet alleen om de punten in deze ronde.. Als je je niet plaatst voor het toernooi, kun je ook geen puntjes halen tijdens het toernooi..

25 juli 2019 om 22:44

Er waren wel punten te verdelen. Ik heb mij ook verkeken op de onduidelijke uefa site. Deze wedstrijden tellen niet mee voor de club ranking, maar wel voor de country ranking.

26 juli 2019 om 01:55

Tja, simpele supporters denken weer interessant te kunnen reageren en te provoceren om hun club de hemel in te prijzen. De resultaten van de laatste 10 jaar verklappen eigenlijk al dat dit helemaal niet zulke makkelijke wedstrijden zijn, maar dat gaat er bij sommigen moeilijk in (met name omdat hun club een letterlijk wonderbaarlijke incidentele prestatie heeft geleverd).

Als je ook deze wedstrijd weer ziet vraag ik me af of het belang van Europees voetbal begrepen wordt. Net als bij Utrecht kreeg ik het gevoel dat AZ de wedstrijd in is gegaan als veredelde oefenwedstrijd. Het was niet om aan te gluren. Dat mogen vooral de betere en gelouterde spelers zich aanrekenen.

Lekker wat punten binnenharken voor de lijst, oh wacht. Diep triest en slecht voor onze status

25 juli 2019 om 22:49

Alleen Ajax en PSV hebben status. Clubs zoals AZ en Utrecht hebben dat allang niet meer of nooit gehad.

26 juli 2019 om 00:52

Als je zo redeneert heeft PSV ook geen status

26 juli 2019 om 10:54

PSV is zowaar nog eens ver gekomen in de CL.

26 juli 2019 om 01:56

Welke status? We zijn een kleine competitie binnen een land van hooguit 18,5 miljoen inwoners. Daar hebben we er meer van in Europa en dat buiten de top competities...

26 juli 2019 om 07:30

Daar heb je zeker gelijk in maar de Nederlandse subtop zou toch een gelijkaardig niveau als de Belgische subtop moeten kunnen halen. Gent wint met 6-3 van Vitorul, dat is echt geen mindere ploeg dan de tegenstanders van Utrecht of AZ hoor. Enige kritiek is dus wel op zijn plaats naar mijn idee.

En dan zijn er nog mensen die denken dat de Eredivisie net zo sterk is als de Serie A, wat een grap. Ik gok dat je na Rosenborg, Differdange, Petrolul en Kairat ook het machtige Hacken en Mostar toe kan voegen aan de lijst met clubs die een club uit de Eredivisie hebben uitgeschakeld. Wat een grap is de Nederlandse competitie toch buiten Ajax en in mindere mate PSV. Want ik verwacht dat ook Feyenoord het niet gaat redden. Belgische competitie is in de breedte echt vele malen sterker.

25 juli 2019 om 23:59

Zijn er serieus mensen die dat denken? Dat zou ik echt totaal maar dan ook totaal niet begrijpen. Ajax is minder dan Juve en hooguit gelijkwaardig aan Napoli, Roma, Inter en AC Milan. PSV zou deze clubs ook nog wel weerstand kunnen bieden, maar de rest van Nederland gaat er normaal gesproken hard af tegen deze ploegen. Natuurlijk is de Serie A een heel stuk sterker dan de Eredivisie.

De Knvb moet met de Uefa een nieuwe regeling treffen. Elke seizoen twee rechtstreekse Champions League plaatsen en geen Nederlandse clubs meer voor de Europa League. Want elk seizoen is hetzelfde. Alleen Ajax en PSV verdienen het om in Europa te spelen.

26 juli 2019 om 01:57

Alsof er ook maar een Nederlandse club is die op basis van prestaties over 15 jaar recht heeft op Champions League-voetbal, alsjeblieft zeg....! Volgens jouw argument is Champions League min of meer onmogelijk voor Nederlandse (top)clubs.

Kijk eens aan, daar gaan we weer. Laat ik voorop stellen dat ik PSV ook de boel heb zien verkwanselen dinsdag, maar gelukkig wel de meubelen heb zien redden. Waarschijnlijk gaan Ajax en PSV het weer de punten redden en schitteren Feyenoord, Utrecht en AZ weer in afwezigheid...

25 juli 2019 om 22:34

Utrecht en AZ staan er nu slecht voor, maar hoop echt dat Feyenoord verder komt. Laten we ervoor gaan dat we in ieder geval 3 Nederlandse clubs in Europa hebben spelen. Utrecht en az hebben het Nederlands voetbal vandaag wederom een slechte dienst bewezen.

25 juli 2019 om 22:49

Als je Feyenoord zag spelen tegen Angers zou ik er niet teveel van verwachten. Defensief zo kwetsbaar op de counter, juist wat de tegenstanders gaan doen.

26 juli 2019 om 00:02

Voor PSV en Ajax is het met al hun middelen ook wel even wat makkelijker om de meubelen te redden dan voor een subtopper die ieder jaar weer moeite heeft een representatief elftal op de been te brengen. Lekker makkelijk om als supporter van een eliteclub neer te kijken op anderen.

En ja, ik ben ook vaak zat gruwelijk pissig geweest op mijn club Feyenoord dat ze het onnodig hebben laten liggen.

Wat een zootje. Hebben ze nu echt niet door dat dit dodelijk is voor Nederland op de coëfficiëntielijst? Straks weer lekker rekenen met 3 ipv 5 ploegen

Stengs is toch zo’n talent? Niets van gezien, rendement 0. Heeft hij 1 300% kans, schiet hij precies op de keeper. Maar ja, eigenlijk speelde heel az erg slecht, eindpass kwam praktisch nooit aan. Ook deze wedstrijd deed pijn aan de ogen (net als Utrecht vandaag).

Dit wordt weer zo een waardeloos jaar voor de Nederlandse Europa leauge deelnemers.

Nederland blijft ongeslagen deze hele week, top! #glaszithalfvol

25 juli 2019 om 22:53

Zo is het maar net!

Treurig resultaat. Had gehoopt dat er vanavond resultaat door de Nederlandse ploegen geboekt zou worden. Als je tegen dit soort nietszeggende ploegjes al geen 3 punten kan pakken zie ik het somber in voor onze coefficenten lijst.

Zelfde verhaal als voorgaande jaren: dit is ons niveau onder Ajax en Psv. Speeltuinvoetbal zonder de drang en dwang te willen scoren. Kijk eens weer naar die enorme kansen voor zowel Utrecht en AZ, en hoe daar mee om wordt gegaan. En straks b.v. die Stengs ophemelen als hij een balletje achter het standbeeld speelt. Laten we het maar toegeven: koel en kil afmaken zit nu eenmaal niet in onze cultuur.

25 juli 2019 om 22:58

Vertel dat maar eens tegen Coen Dillen, Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar en... René van Rijswijk. Niet zo overdrijven. Gewoon lastig om een ‘park the bus’ ploeg kapot te spelen in 38 graden. Als je daarbij ook pech hebt met een bal op de paal (AZ) en niet scherp bent in de afronding (Utrecht) kan je een keer gelijk spelen. Er is na vanavond geen enkele aanleiding om te denken dat AZ en Utrecht de volgende ronde niet gaan halen.

26 juli 2019 om 13:55

OK, enige nuance is best op zijn plaats, maar over het algemeen gaat het op het gebied van resultaat leveren wel vaak mis op dat gebied. Nederlands elftal i.c.m. penaltyseries, om maar een voorbeeld te noemen, en zo kan ik me op internationaal en nationaal niveau nog wel veel meer missers dan rakers voor de geest halen. Een kwestie van over mijn lijk mentaliteit. Zit niet bepaald in ons bloed...

Stengs krijgt de bal. Hij dribbelt hem sowieso stelselmatig eerst naar nergens. Dan volgt 1) een pass met de punt van de schoen tegen de tegenstander aan, of 2) een rare afzwaaiende bal naar niemand, of 3) balverlies na een tackle van een van de drie tegenstanders die hem onderhand omsingeld hebben. Als laatste gaat de kop naar beneden, volgen er frustratie gebaartjes of weet ik wat; alles behalve terugverdedigen. Wat een mislukte prima donna. Nonchalante zoutzak. Als je dan ziet hoe fanatiek Idrissi is, daar ging ook lang niet alles goed maar hij liet zich ondanks de hitte niet kennen en hield het tempo hoog. Ik vond het terecht dat Stengs bij de laatste flutbal uitgefloten werd. Waar was hij toch allemaal mee bezig? Dit was een belangrijke pot!

Veel voorzetten vanaf de zijkant zonder koppers voor het doel. Weinig finesse in de passing. Nauwelijks diepgang. Verwacht veel meer van Stengs en Gudmundsson. Vooral Stengs ging wel heel erg zwak de duels aan, gaf het na 5 meter gewoon op. Er mag voorin best wat kwaliteit bij. Wellicht dat Druijf aan kan haken.

Het is Europees al tientallen jaren hetzelfde. PSV en Ajax komen incidenteel tot mooie seizoenen maar de rest dondert er al uit voor de zomer voorbij is.

26 juli 2019 om 00:57

Wellicht toch maar eens zonder emotie kijken naar de resultaten de afgelopen 10 jaar en dan zie je dat je AZ er ook in 1 adem bij kan noemen

26 juli 2019 om 02:08

Alsof dat iets uitmaakt. Alles valt of staat met de financiele middelen en de grootte van het land en competitie. We moeten die grootheidswaanzin eens laten varen en beseffen dat we net zoals elk ander klein voetballand in het nadeel zijn. We doen altijd alsof we beter zijn dan de overige kleine competities, maar gezien de resultaten de laatste 15 jaar is dat geen realistische gedachtegang. Waar ligt dan de fout?!

Zoals altijd strijden Nederlandse clubs 34 wedstrijden lang (met play-offs nog meer) voor Europees voetbal om maar 2 wedstrijden te spelen.
Het is helaas de harde realiteit.

O sorry Feyenoordsupporters. Jullie hadden ook nog een keer een kansloze groepsfase in de Champions League.

25 juli 2019 om 22:49

Net zo kansloos als de CL serie van Psv vorig jaar bedoel je? De enige die nog recht van spreken heeft is Ajax, Psv presteert ook nauwelijks iets in Europa.

Tactisch niveau van AZ was triest. Breien tot de 16, bal naar de zijkant en blind een voorzet geven. Ja, dan ga je niet scoren. Kansloos.

Sjonge jonge. Kan er dan niet meer dan één Nederlandse ploeg gewoon ff wat punten pakken voor zichzelf en onze coëfficiëntenlijst? PSV won moeizaam maar pakte wel de punten. Worden we als land weer genaaid door de middelmaat onder de traditionele top 3? Waar zijn de tijden waarin onze subtoppers zich wisten te plaatsen voor de groepsfase van de El/uefa Cup, die ze dan, eventueel met moeite, wisten te overleven?

Stengs leek vorig seizoen als een raket onderweg richting topclubs. Stengs wilde zelf liever bij AZ blijven. Dat lijkt hij goed te hebben ingeschat. Eerst daar nog maar eens iets gaan presteren.

Weetje wat mij erg opviel bij Utrecht en AZ? Beide teams kunnen niet fatsoenlijk op het doel schieten.. zowat elk schot ging hoog over, zonder kracht en zonder precisie.. echt ongelofelijk dit niveau.

Ach ach wat een dramaqueens hier weer zeg.

Volgende week Utrecht en AZ gewoon door.
Extreem weer was in het nadeel van de voetballende ploegen.
Kan gebeuren, 2 gelijkspelletjes en iedereen is hier weer in de war hoor.

25 juli 2019 om 22:59

Eindelijk een inhoudelijke reactie die houd snijdt.

25 juli 2019 om 23:02

Hoe is dat inhoudelijk? Hij zegt dat de teams doorgaan zonder onderbouwing. Hij gaat niet in op de wedstrijd an sich. Hij geeft letterlijk het weer op de schuld. Als dat een inhoudelijk reactie is weet ik het ook niet meer.

25 juli 2019 om 23:09

Dat uitgerekend jij over inhoud begint. Ik doelde op de 2 gelijke spelletjes en iedereen in de war. Ronnie heeft gewoon een punt. Gezien de extreme temperatuur vandaag is het niet verwonderlijk dat een voetballende ploeg meer energie in een wedstrijd gooit dan een team dat met z’n reet op de 16 gaat staan. AZ en Utrecht waren beide stukken beter dan hun tegenstanders. Er is geen enkele reden om in paniek te zijn want zowel AZ als Utrecht gaan naar de volgende ronde. 2 jaar geleden begin Utrecht ook met een 0-0 tegen FC Valleta uit Malta. Een maand later versloegen ze thuis Zenit en hadden ze ploeg met 250 miljoen begroting bijna op de knieën. Niks aan de hand dus.

25 juli 2019 om 23:11

Met de verontschuldigen van Apple voor de autocorrect in voorgaand bericht..

26 juli 2019 om 04:41

De warme temperatuur is ook maar een uitvlucht. Je moet kansen afmaken. Gent maakte er wel gewoon 6 tegen Viitorul.

En als je thuis al niet kan winnen waarom zou dat in Zweden/bosnie anders zijn?

25 juli 2019 om 22:59

Eindelijk een inhoudelijke reactie die hout snijdt.

25 juli 2019 om 22:59

Eindelijk een inhoudelijke reactie die hout snijdt.

25 juli 2019 om 22:59

Eindelijk een inhoudelijke reactie die hout snijdt.

25 juli 2019 om 23:15

Dit zeggen we zo vaak man, jij bent er gerust op dat Utrecht het even klaart in Bosnie?

25 juli 2019 om 23:19

Jazeker. Dat is wat ik net ook schreef toch?

Gut gut, Ajax en PSV worden jaar na jaar uitgeschakeld door clubjes niveau Rosenborg, Rostov, Rapid Wien, Osijek en Ludogorets Razgrad. Vorig jaar gaat het voor Ajax eindelijk eens beter (psv 2 puntjes in de CL knap hoor!) en gelijk kunnen enkel zij voetballen. De Zweedse competitie is 17 speelronden oud en AZ speelt zijn eerste serieuze wedstrijd, wees realistisch man. 0-0 is geen wereldprestatie, maar ook niet zo heel gek tegen een ploeg die conditioneel veel verder is. We zullen volgende week zien hoe AZ het er vanaf brengt maar stop met die scorebordjournalistiek.

25 juli 2019 om 23:18

En ook in die jaren wisten de andere er niks van te maken.
En ga je PSV in een poule met Inter, Barca en Spurs vergelijken met Hacken???
Je bent wel erg op je pik getrapt he, begrijp niet hoe je hier zo rustig over doet, misschien is dat het verschil, dat niemand de waarheid wilt horen.

25 juli 2019 om 23:26

Nee, hij doelt op het debacle van PSV in de 3e voorronde Europa League tegen NK Osijek en op de vele debacles van Ajax in Europa tegen veel mindere clubs als Slavia Praag en Copenhagen, maar dat weet jij heel goed. Leuk dat Ajax en PSV nu eindelijk een keer wel gepresteerd hebben in Europa maar dat werd dan ook wel een keer tijd he?

26 juli 2019 om 03:00

Jaimy ondanks de debacles heeft ajax 73 procent van de nederlandse punten behaald. Dat zegt dan genoeg over de schandalige prestaties van AZ en de rest die never nooit presteren.

Haal ajax weg uit nederland en er blijft niets over. Niemand zou nederland kennen clubs als AZ , utrecht zijn letterlijk lucht als je er over vraagt in het buitenalnd.
Die clubs kennen ze niet eens want ze presteren nooit.

26 juli 2019 om 09:51

Sjongejongejonge, wat een vergelijking. Is AZ te vergelijken met Psv, qua financiële mogelijkheden? En was PSV toen ook nog in voorbereiding? En ben je vergeten dat AZ vele jaren de club was die de punten moest binnen harken voor Nederland in de Europa League (drie keer kwartfinale, één keer halve finale, vele malen de poulefase bereikt)? Ik heb helemaal niets met of voor AZ, maar het slaat nergens op om af te geven op AZ. Je kunt op dit moment niet verwachten dat een subtopper uit de Nederlandse competitie die nog volop in voorbereiding is, zomaar even wint van een club uit Scandinavië of Oost-Europe die al volop in competitie zijn. Dat is helaas gewoon de realiteit...

26 juli 2019 om 14:09

Ik vergelijk AZ niet met Psv.
Alkmaar vond het leuk om de 2 punten die PSV pakte in de Champions League erbij te halen.
Het heeft geen zin om de 2 beste clubs van het land te gaan vergelijken met een club die 10 keer minder budget heeft, maar het is toch normaal dat we kritiek hebben op AZ dat gewoon van een Zweeds elftal moet kunenn winnen. Jeetje wat is iedereen hier snel op z'n pik getrapt zeg.

26 juli 2019 om 00:08

Ah joh, moet je je niks van aantrekken. Veel supporters van eliteclubs lopen lekker makkelijk met de meest succesvolle broeders mee. Dat is makkelijk supporten, als winnen eerder regel dan uitzondering is. Die mensen zie je na 2 nederlagen ook de bus opwachten bij het stadion en reageren alsof het de grootste crisis in decennia is, terwijl het voor alle clubs daaronder ieder jaar al een uitdaging is om überhaupt een representatief elftal op de been te krijgen. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om wat inlevingsvermogen te tonen met een sores van de wat kleinere clubs?

Ik zou graag zien dat veel fans van de top 3 (dus ook van mijn eigen club Feyenoord) zich beter zouden inleven in de voetbalbeleving bij de clubs eronder. Die zijn minder succesvol, er valt minder vaak wat te vieren en de zorgen zijn er doorgaans groter, dus het is niet eerlijk om ze tegen dezelfde maatstaven te houden.

26 juli 2019 om 14:12

Ik doe dat nergens. Iedereen is zo obsessief met de topclubs. Het gaat hier niet om wat Ajax en PSV doen, maar om het feit dat AZ gewoon moet winnen van een Zweedese subtopper en dat Utrecht moet winnen van een club uit Bosnie waar niemand ooit van gehoord heeft.
Ben je het daar niet mee eens?

Ajax en PSV zijn echt wel uit zicht verdwenen, voor de rest van de NL competitie. Het "grote" geld zal hier in NL ook het verschil gaan geven.
Maar de EL ronde gaat over 2 wedstrijden en gezien het spelbeeld in beide wedstrijden, moet AZ en Utrecht toch in staat zijn om de volgende ronde te halen. Dit zou wel goed zijn voor NL voetbal, want anders moeten Ajax en PSV jaarlijks de halve fin ale halen om NL op de 11e plaats op de ranking te houden en dat gaat helaas niet jaarlijks gebeuren.

Kunnen we als Nederland niet gewoon de 3 europaleague plekken teruggeven aan UEFA? Zodat we gewoon met 2 clubs starten. Dan stonden we nu 5de op de llijst van uefa ranking.... Manmanman

Az en Europa... het blijft toch een apart verhaal. AZ heeft een aantal jaar in Europa redelijk gepresteerd met als uitschieter het seizoen 04/05. Maar die tijd is allang voorbij. We mogen blij zijn als we een puntje pakken tegenwoordig tegen nietszeggende ploegjes. Elk jaar hoor ik weer dezelfde dingen, we zitten nog in de voorbereiding, seizoen moet nog beginnen, blabla. Maar na zoveel jaren deze ervaring daarmee mag je wel wat meer verwachten... ik houd mijn hart vast voor de return. Zal wel een afgang worden. Ik hoop zo dat ik ongelijk ga krijgen maar zie het al helemaal gebeuren.

26 juli 2019 om 09:46

Huh? Waar heb je het over? AZ en Europa zijn juist een heel gelukkig huwelijk. In 2005 halve finale, in 2007, 2012 en 2014 kwartfinale van de Europa League en in 2015 en 2016 haalden ze keurig de poulefase. Alleen vorig seizoen was (uiterst) teleurstellend tegen die club uit Kazachstan. Hopelijk kunnen ze het nu nog rechtzetten in Zweden.

Net terug uit stadion. Hoopte op beter net als ieder ander, maar verwachtte er niet meer van dan dit. Zon beetje sinds tijdperk Eenhoorn/huiberts is onze duurste aankoop Björn Johnson geweest. Een spits die nul kansen krijgt ook vandaag niet. Dit kan je dit team amper aanrekenen, want het is gewoon broos. Vorig jaar ging het pas lopen toen Maher erbij kwam. Onbegrijpelijk dat Eenhoorn/huiberts die hebben laten lopen. Op clasie na geen serieuze aankopen ook dit jaar. En op zijn positie hadden we niet zozeer iets nodig. Een goede CV of spits en vleugelspits had wel welkom geweest. Stengs is door iedereen bejubeld maar ook vorig jaar geen knikker geraakt op een ca. 3-tal goals na die fraai waren. Maar voorlopig zou een tijdje banken bij az niet gek zijn. Heeft het erg lastig en speelt echt bereslecht voor zichzelf en voor het team. En net als vorig jaar werkt Guus Til hard , maar is het een zeer beperkte speler voor de 10 positie. Een creatieve speler kunnen we dus goed gebruiken. Dus ja het is balen maar zonder echte investeringen zijn we simpelweg niet veel beter dan de huidige nr 2 ? Van Zweden. Ook niet slechter maar het zal hangen en wurgen zijn. Verder verbaas ik me over de reacties dat Ajax en PSV het wel als enige ff doen in Europa. Ik meen toch ook een op t nippertje behaalde zege te hebben gezien dinsdag, waarbij ik de kans dat AZ doorgaat nog groter acht dan PSV

Dit soort teams Zijn gewoon niet veel minder dan een az en Utrecht . Zeker niet in deze fase van het seizoen . Clubs die goed presteren verliezen hun beste spelers . Dan krijg je na 2 weken training teams die net iets minder zijn maar wel ingespeeld . De tijden dat een Nederlandse nummer 4 makkelijk wint van de nummer 4 van een Kroatië en Zweden zijn gewoonweg voorbij . Kan die snor wel weer roepen over veredelde amateurs maar ook dit zijn tegenwoordig gewoon fullprofs en niet veel minder dan de Nederlandse subtop .

wat kan ik mij hier aan irriteren. de kans is groot dat straks az utrecht uitgeschakeld zijn in de el en psv moet vechten voor een plek in de EL. Tegen ajax zullen ze vast weer de partij van hun leven spelen terwijl wedstrijden tegen Mostar, Hacken en Basel met alle respect de wedstrijden die er echt toe doen voor het Nederlandse voetbal. bovendien zal het land in rep en roer zijn mocht ajax goed presteren en er een wedstrijd van hen verplaatst worden omdat zij wel presteren in Europa... hopelijk kan feyenoord volgende week het goede voorbeeld geven en kunnen az, utrecht en psv de matige resultaten goedmaken.

Pfff, al met al teleurstellende avond. Wel, iig niet begonnen met een paar klinkende nederlagen zoals vorig seizoen gebeurde.

Ik snap de reacties hier wel, er staat nu eenmaal teveel belang op het spel, voor het hele Nederlandse voetbal. Toch zijn de uitslagen nog redelijk logisch. Beide tegenstanders zijn al een tijdje bezig met de competitie en al redelijk ingespeeld. Voor AZ en Utrecht is het de eerste officiele wedstrijd na een niet al te lange voorbereiding. Beide selecties zijn nog niet helemaal compleet of speelklaar. En daarnaast was het ook nog eens moordend heet.

Hopelijk weten ze het volgende week wel klaar te spelen. Ik heb er meer vertrouwen in dan vorig jaar, want ik heb nog wel wat aardige dingen gezien. Probleem is dat Utrecht en AZ gewoon wedstrijd ritme ontberen. Je zag dat ook terug bij Psv, waar de automatismen er nog niet ingeslepen zijn;

Beide ploegen kunnen nog gewoon door. Het is makkelijk oordelen vanaf je kantoor met airco, maar ik weet zeker dat de meesten hier ook niet heel actief waren vandaag met deze hitte. Dat er nu al (!) Gebashed wordt op Feyenoord hier vind ik ook werkelijk kinderachtig. Ajax heeft 2 super seizoenen gehad natuurlijk in de EL en CL maar doe aub niet alsof wij allemaal zo konden genieten van het Europese succes van Ajax en PSV. Sommigen worden wel erg arrogant. Terwijl er een grote kans aanwezig is dat ook Ajax en PSV niks voor elkaar krijgen Europees gezien dit jaar .

Zeker zonde.... seizoen 2019 ajax psv feyenoord AZ Utrecht vitesse

En wie moet er weer voor zorgen dat er punten voor Nederland wordt gepakt..... Ajax. En dan evengoed alle haat over zich heen krijgen...

26 juli 2019 om 07:59

Net als in 2017-2018....Oh wacht....

Ik snap echt niet hoe zo vroeg in het seizoen dit soort wedstrijden gepland worden. Gaat nergens meer over.

Ik lees echt ontzettend veel overtrokken reacties hier. Toegegeven: AZ speelde echt heel slecht gisteravond. Maar er wordt door velen volledig aan voorbij gegaan dat Hacken al volop in competitie is (zrinjski ook trouwens) en dat dit voor AZ de eerste wedstrijd van het seizoen was. Je ziet bij de kwalificatiewedstrijden altijd dat clubs uit landen die nog in de voorbereiding zitten het logischerwijs moeilijk hebben tegen clubs met een zomercompetitie. Ook Ajax en PSV hebben daar in de afgelopen jaren (niet vorig jaar) moeite mee gehad. En laten we alsjeblieft niet vergeten dat AZ in de afgelopen 10, 15 jaar ook heel wat punten voor de coëfficientenlijst heeft binnen geharkt.

26 juli 2019 om 13:37

En dat het 40 graden was...lastig om dan het AZ pressie spel te spelen.

Krijg je al dat gezeur weer van Ajax en PSV fans. Alsof clubs als AZ, Utrecht en Feyenoord er iets aan kunnen doen dat ze niet het budget hebben om iemand die meer dan drie keer kan hooghouden binnenboord te houden en daarom ieder jaar weer de gok moeten nemen met aanbiedingen uit de budgetbak.

AZ heeft de laatste 10 jaar prima gepresteerd in Europa. Zeker gezien de middelen.

26 juli 2019 om 13:12

Kijk tegen welke teams ze spelen? Bosnië gap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller169
C. StengsAanvaller164
M. BizotKeeper160
R. de BoerKeeper00
L. BergsmaVerdediger00
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 16 0 0 0
2018/2019 AZ 34 0 0 0
2017/2018 AZ 34 0 0 0
2016/2017 Racing Genk 0 0 0 0
2016/2017 Racing Genk 22 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

AZ neemt geschorste Myron Boadu en nieuwkomer mee naar Engeland

Myron Boadu mag vanwege een schorsing donderdagavond niet in actie komen tegen Manchester United, maar de spits zal wel van de partij zijn op Old Trafford. AZ laat woensdag via de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren