Oefenduel tussen Man United en Tottenham ontspoort: ‘Ik wil excuses maken’

Donderdag, 25 juli 2019 om

Tottenham Hotspur verloor dinsdagmiddag in het kader van de International Champions Cup met 1-2 van Manchester United. The Spurs maakten er in Shanghai bij vlagen een harde wedstrijd van en dat escaleerde halverwege de eerste helft, toen Moussa Sissoko hard doorging op Daniel James en tot tweemaal toe leek na te trappen. Mauricio Pochettino erkent na afloop dat zijn ploeg een aantal keer over de schreef ging en heeft zelfs excuses over voor Manchester United.

Na het incident tussen Sissoko en James ontbrandde de wedstrijd volledig, hetgeen resulteerde in enkele grove charges. "Bepaalde situaties irriteerden me, ik was er niet blij mee", vertelt Pochettino aan diverse Engelse media. "Het was een vriendschappelijke wedstrijd en de enorme hitte en de vermoeidheid maken dat je soms ergens te laat arriveert voor een duel. Een harde tackle kan dan gebeuren. Ik wil toch namens onze spelers mijn excuses maken aan Manchester United."

"Het was absoluut niet de intentie van de spelers om er hard in te gaan, maar als je moe bent, dan kan het gebeuren dat je soms ergens te laat bent", vervolgt de oefenmeester van Tottenham. "Ik heb me zorgen gemaakt. In deze fase van de voorbereiding moet je met passie spelen, maar soms is het belangrijker om je te focussen op het opwerken van je fitheid en het ontwikkelen van je speelstijl. Ik was een beetje bezorgd over de situatie op het veld, maar in de tweede helft keerde de rust gelukkig ietwat terug."

Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer had gehoopt op meer bescherming voor zijn spelers. Sissoko werd bijvoorbeeld niet eens op de bon geslingerd vanwege het meermaals attaqueren van James, tot grote teleurstelling van Solskjaer. "Maar het blijft natuurlijk een mannensport", nuanceert de Noorse oefenmeester evenwel. "Het tackelen moet een onderdeel van de sport blijven, zolang er maar op een eerlijke manier wordt gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Die Sissoko vloog echt als een debiel erin bij James. Dan had je ook nog eens een halve gare bij de live topics die als antwoord gaf dat Mctominay ging liggen rollen. Je gaat toch zo niet als een dwaas erin? Vooral niet in een oefenwedstrijd.

Dan zijn zijn excuses toch niets waard als hij 'excuses' heeft waarom er grove tackles zijn gemaakt? 'Als je moe bent, kan het gebeuren dat je te laat bent. Laf excuus. Zeg dan geen sorry

25 juli 2019 om 20:06

Als je te laat bent op het werk, bied je toch ook je excuses aan ?

25 juli 2019 om 20:26

Te laat op het werk komen, kan (uitzonderlijk) eens gebeuren. Is geen ramp, desnoods blijf je wat langer.

Collega's bewust kwetsen, kan natuurlijk niet door de beugel. Tottenham gedraagt zich bij verliespartijen al jaren met regelmaat schandalig, dit kan toch echt niet meer. Vertonghen, Alli, Sissoko, Foyth, zelfs de 'brave' Dembele lijken wel onvervalste straatvechtertjes. Dan zijn deze halfslachtige excuses inderdaad helemaal niets waard. Hoog tijd om eens echt op te treden.

Ook niet toevallig dat het weer bij Tottenham gebeurt. Wanneer wedstrijden niet volgens plan verlopen, slaan de stoppen bij hun door. Wat bij mij vers in het geheugen blijft is de 2-2 tegen Chelsea, waardoor niet Tottenham maar Leicester kampioen werd. Allemaal aan het trappen en uitdagen. Rare club.

25 juli 2019 om 20:51

Of die pot dit seizoen tegen bournemouth met 2 rode kaarten...

Goh Spurs dat in een ordinaire schoppartij terechtkomt. Wat een verrassing. Je zou zeggen waar maak je je druk om tijdens een oefenwedstrijd, maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus krijg je dit. Het was absoluut wel de bedoeling van de spelers van Pochettino, want dit is geen toeval. Dit is structureel.

25 juli 2019 om 20:22

Hoe weet jij of het de bedoeling was? 😂 zeg nou maar gewoon dat je iets tegen Tottenham hebt, dat respecteer ik veel meer haha On: domme tackel en kan vooral niet door de beugel in een oefenpot. Goed dat er excuses worden aangeboden en ook goed dat Sissoko zelf zijn excuses heeft aangeboden, was op zijn plaats.

25 juli 2019 om 20:32

Als het zo vaak gebeurd zal het wel de opdracht van de trainer zijn. We hebben afgelopen seizoen het nog gezien tegen Bournemouth uit. Dat was een schande en nu een paar maanden later weer. Dan kunnen we wel excuses blijven aanbieden, maar op het veld is er geen verandering te zien.

25 juli 2019 om 20:51

Spurs is relatief 'opgefokt' onder Pochettino dus zo'n gekke gedachte vind ik het niet. Met name het duel tegen Chelsea staat nog op mijn netvlies. Ik mag toch open dat Spurs Sissoko straft. Anders wil niemand straks nog oefenduels spelen tegen de club.

Dus tijdens de wedstrijd kon hij zijn spelers niet tot orde roepen. Goeie grip heeft hij op de spelers

Dit is niet eens meer zo heel raar met Spurs. Zijn de laatste paar jaar af en toe in wedstrijden zichtbaar over de schreef gegaan. Dat is je dit doet in een oefenduel. Als club zijnde moet je Sissoko schorsen.

Heeeeel erg vies van die Sissoko, dat is ook geen voetballer, maar een MMA vechter, halvergare.

Dit gaat nog leuk worden als het er echt om gaat in de PL. Blijft ook een beperkte voetballer die Sissoko. Kan beter rugby gaan spelen.

Waar zijn die gasten mee bezig ? Ze krijgen een bak geld voor een demonstratiepartijtje en dan helpen ze elkaar aan domme blessures waar ze natuurlijk helemaal niet op zitten te wachten. Dus gewoon dom dom dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

13 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren