Bulgaarse deal goed nieuws voor Feyenoord: ‘Ik heb ze vanochtend gebeld’

Donderdag, 25 juli 2019 om 12:54Robin Bruggeman

De transfer van Nigel Robertha van SC Cambuur naar Levski Sofia is goed nieuws voor Feyenoord. De 21-jarige aanvaller werd namelijk opgeleid door Feyenoord, waardoor de Rotterdamse club een percentage van de transfersom ontvangt. Cambuur en Levski Sofia hebben overigens geen mededelingen gedaan over de hoogte van de transfersom.

Foeke Booy, technisch manager van de club uit de Keuken Kampioen Divisie, erkent in gesprek met de Leeuwarder Courant dat de Friezen ‘enkele tonnen’ overhouden aan de deal met de Bulgaren. “Het was een project van ons en Feyenoord", aldus de Cambuur-bestuurder. "Hij kwam hier gratis naartoe.” Robertha speelde in totaal twee seizoenen voor Cambuur, dat hem in 2017 contracteerde.

Feyenoord houdt twee jaar na het vertrek van Robertha uit De Kuip dus nog een bedrag over, al is de hoogte van het doorverkooppercentage niet naar buiten gebracht. “Ik heb ze vanochtend gebeld en blij gemaakt. Ze zien ook dat er hier iets gebeurt. Een speler in Leeuwarden stallen, levert iets op. Dat is ook wat waard”, benadrukt Booy.

Voor Robertha was er voornamelijk belangstelling vanuit het buitenland, met Levski Sofia dat aan het langste eind trekt. Concrete aanbiedingen van Nederlandse clubs bleven uit. “En dan weet je wel welke kant het op gaat. Levski werd na het eerste contact steeds serieuzer en Nigel wilde zelf de stap ook maken. Het is goed voor hem en goed voor de club”, besluit Booy.


Poll

Denk jij dat Nigel Robertha een goede stap heeft gezet?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Lijkt me toch geen hoge transfersom. Schrijnend voor Feyenoord dat dit al als gied nieuws word omschreven. Aangezien het waarschijnlijk om minimale bedragen gaat..

25 juli 2019 om 13:06

Ja idd waarschijnlijk een kleine transfersom en dan daar nog een gedeelte van.

25 juli 2019 om 13:07

Het is vooral de manier waarop Voetbalzone het meld, die zetten Feyenoord in de naam voor de clicks. Het is niet zo dat ze bij Feyenoord zelf nu een groot gat in de lucht springen op de financiële afdeling...

25 juli 2019 om 13:13

Het is ook niet feyenoord.nl waar je deze kop/dit nieuws vermeld ziet staan.

Ach onder de noemer alles is meegenomen is het inderdaad 'goed' nieuws. Ben benieuwd of de schrijver van het artikel het ook leuk had gevonden als hij thuis een gouden envelop toegestuurd kreeg met de mededeling dat zijn jaarsalaris verhoogd is met 2 cent.

Tja, Feyenoord houdt hier dan misschien een ton aan over. Het zet natuurlijk geen zoden aan de dijk, maar je kan er wel een leuk 'boetepotje' van maken. Feyenoord loopt helaas jaarlijks hier wel een paar keer tegenaan, bijvoorbeeld door het gebruik van vuurwerk etc.

25 juli 2019 om 15:21

Kan Cambuur het beter houden als feyenoord zijn neus hier voor ophaalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller153
T. BoereAanvaller133
S. StevensKeeper150
A. BanguraVerdediger143
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren