‘Het voelde niet goed dat Barça mijn nummer had beloofd aan De Jong’

Donderdag, 25 juli 2019 om

Frenkie de Jong speelde de laatste drie seizoenen bij Ajax met het rugnummer 21 en bij het Nederlands elftal draagt hij hetzelfde getal op de rug. Onlangs werd bekendgemaakt dat de middenvelder ook bij zijn nieuwe werkgever gaat spelen met nummer 21, dat tot voor kort nog toebehoorde aan Carles Aleñá. De jeugdexponent speelt aankomend seizoen met nummer 19, nadat hij ‘gedwongen’ werd om zijn oude rugnummer aan De Jong te geven.

“Het voelde niet goed dat het bestuur, zonder het aan mij te vertellen, het nummer 21 aan De Jong beloofd heeft”, tekenen verschillende Spaanse media, waaronder Marca, op uit de mond van Aleñá. De jonge middenvelder haast zich wel om toe te voegen dat het incident niet tot problemen tussen hem en zijn nieuwe ploeggenoot De Jong heeft geleid.

“Het doorgeven van De Jongs nummer was iets tussen hem en mij. Ik had echter graag bericht van het bestuur gehad. Ze hebben hem het nummer beloofd zonder mij op de hoogte te stellen. Dat liet een nare smaak achter, het voelde niet goed. Ik heb me altijd netjes gedragen tegenover de club”, sluit hij af.

De 21-jarige Aleñá maakt sinds vorig seizoen vast deel uit van de hoofdmacht van Barcelona en kwam in de afgelopen voetbaljaargang zeventien keer in actie in LaLiga namens de Spaanse grootmacht. Hij kwam bovendien tot zeven optredens in de Copa del Rey en speelde ook drie wedstrijden in de Champions League. Aleñá kwam dinsdag, net als De Jong, als invaller binnen de lijnen in de met 1-2 verloren oefenwedstrijd tegen Chelsea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Lekker belangrijk. Al zou ik rugnummer 681 hebben, als ik maar zou spelen.

25 juli 2019 om 12:42

Als mijn bureau op werk plots aan iemand anders wordt gegeven dan voelt dat niet lekker. Hoewel ik mijn werk prima ergens anders kan doen. Ik snap het wel.

25 juli 2019 om 12:45

Want een bureau is natuurlijk te vergelijken met een stom rugnummer 21. Als het 10 zou zijn of een rugnummer dat Aleña al een decennium draagt, zou ik het wel begrijpen. Maar hij is een talentje die nog een karrenvracht aan ervaring moet opdoen en die tevens nog niets heeft bewezen voor de club. Mag Barcelona op z'n blote knieën bedanken dat ze hem niet hebben uitgeleend, want geld hebben ze zat.

Nee, het is niet respectvol, maar het is allerminst respectvol dat hij dit publiekelijk teweeg brengt ipv gewoon de club hierop aan te spreken.

25 juli 2019 om 12:53

Frenkie de jong is natuurlijk wel al een gearriveerde speler met zijn 59 eredivisie duels, 46 KKD duels en 11 champions league duels.... Nee natuurlijk niet, frenkie de jong is ook nog een talentje die nog een karrenvracht aan ervaring op moet doen en is notabene dezelfde leeftijd als Alena. Dat de speler die de nummer 7 bij Juventus moest afdragen aan Ronaldo niet zo zanikt is logisch, maar Alena mag toch benoemen dat Barcelona dit niet netjes heeft gedaan?

25 juli 2019 om 12:56

@Veroordeeld. Zo he, grote taal allemaal. Hij heeft 1/3 van de wedstrijden van Frenkie gespeeld, en dat bij Barcelona in plaats van Ajax. 'Maar hij is een talentje' klopt wel deels, maar dan is Frenkie toch ook nog maar iets meer dan een talentje. Dat je zegt dat het nummer niks voorstelt, maar wel als het een ander nummer was geweest, staat lijnrecht tegenover elkaar. Matige argumentatie als je het mij vraagt. Volgens mij mag Barca hem ook wel bedanken trouwens; er is hem niets gecommuniceerd, hij doet netjes wat er hem wordt opgedragen en klaagt eigenlijk ook helemaal niet, alleen lichtelijk over de communicatie van het bestuur richting hem wat wel begrijpelijk is. Daarnaast mag Barcelona wel eens wat beter omgaan met zo'n talent, want het is een groot talent en zoveel eigen jeugd is er de laatste tijd toch echt niet doorgebroken.

25 juli 2019 om 13:00

Sjonny

Wat precies snap je niet? Ik heb het niet over het feit dat Aleña gelijk heeft of niet, want gelijk heeft ie. Het is inderdaad onrespectvol om zomaar z'n rugnummer aan een andere speler te geven zonder z'n toestemming of zonder verwittigen. M'n tekst gaat, en ik herhaal dit één laatste maal, over het feit dat hij dit publiekelijk zegt, iets wat Barcelona alleen maar in een slecht daglicht zet en zodoende nog meer haat richting de club creëert, iets wat we al genoeg ervaart hebben de laatste jaren. Snap je hem nu?

25 juli 2019 om 13:06

Veroordeeld Het is nog simpeler hoor, als Barcelona hier gewoon normaal en menselijk had gehandeld, dan moesten ze helemaal niet in een slecht daglicht komen te staan, zoals nu het geval is. Alena zet de club hier niet in een slecht daglicht, dat doet Barcelona zelf.

25 juli 2019 om 13:08

Het is iets meer dan alleen een rugnummer.
Alena denkt nu dat de club hem
Niet belangrijk genoeg acht. Om de reden dat ze het hem niet eens vertellen, laat staan vragen.
Alleen had hij dit niet publieklijk moeten maken, want nu lijkt het alsof die zit te huilen om een nummer terwijl die vorig jaar pas echt is doorgebroken. Daarnaast is frenkie al veel verder in de ontwikkeling dan alena.
Want stel een nieuwe speler komt en die wil het rugnummer van busquets hebben. Barca zal die speler eerder niet aankopen dan het rugnummer van busquets weggeven zonder het aan hem te vragen eerst.

Want ze hebben dan simpelweg te veel respect voor busquets om zoiets te flikken. Denk dat alena echt puur dit bedoeld. Rugnummer zelf zou hem gestolen kunnen worden.

25 juli 2019 om 13:14

Iets wat barcelona alleen maar in een slecht daglicht zet zeg jij. Daar hebben zij grotendeels zelf aan te danken. Barca is een verrot clubje geworden laatste jaren. Megalomanen zijn het de mensen die daar zitten. Vol van zichzelf. Alsof barca zo verhevend is boven de rest.

25 juli 2019 om 13:26

Alex

Los van 'het gevoel' van een rugnummer. Ik laat in het midden of zoiets belangrijk is of kan zijn want dat is voor iedereen anders.
Maar het verhaal Alena - Frenkie - #21 ligt iets genuanceerder dan nu naar buiten gebracht wordt.
Barcelona heeft Frenkie namelijk het nummer niet toegezegd toen hij kwam. Sterker nog, Frenkie werd nummer 14 aangeboden.
Frenkie heeft dit nummer netjes geweigerd en aangegeven te willen spelen met nummer 21 waarop Frenkie naar Alena is gegaan met de vraag of hij zijn rugnummer mocht, wat hij geen probleem vond.

Ik heb een beetje moeite met dit verhaal en begin een beetje het gevoel te krijgen alsof er een hetze tegen Barca gaande is.

Barca handelt volgens de regels in Griezmann transfer -- Barca is achterbaks.
Xavi gaat naar PSG omdat hij minder zou verdienen dan een talent dat groter is dan hijzelf -- Barca is slecht voor diens jeugdspelers.
Frenkie heeft Alena zelf benaderd om met zijn nummer te spelen -- Barca gaat achter Alena's rug om zijn nummer weggeven..

25 juli 2019 om 13:26

Barça heeft geen toestemming nodig van deze jongen. Hij moet blij zijn dat hij een nummer heeft gekregen. Daarnaast van 21 naar 19 is ook prima. Als het nou van 6 naar nummer 32 was geweest dan kan je wellicht denken hmm, maar dat hij de moeite neemt om hier commentaar op te geven vind ik niet tactisch.

25 juli 2019 om 14:41

We hebben het hier over topsport en dan gaat zo’n jongen mekkeren over respect als het gaat om een rugnummer. Het moet echt noet gekker worden met dit soort overbetaalde verwende jochies. Laat gewoon zien dat je bij de besten behoord en je mag zelf een nummer uitzoeken. Tot die tijd mondje dicht en heel hard werken

25 juli 2019 om 14:42

Isco Jammer dat Media dan zo liegen, als dat zo is ligt alles helemaal anders ja. Bizar verhaal.

25 juli 2019 om 14:49

@isco:

“het voelde niet goed dat het bestuur, zonder het aan mij te vertellen, het nummer 21 aan De Jong beloofd heeft”, tekenen verschillende Spaanse media, waaronder Marca, op uit de mond van Aleñá."

Denk dat ik inderdaad jouw woorden moet geloven in plaats van Alena

25 juli 2019 om 14:54

@veroordeeld Voor jou is het een stom rugnummer , je weet toch niet want het nummer voor een alena of frenkie betekent .. het kan iets persoonlijks zijn , niks mis mee Barca had het wel mogen aangeven vind ik,, frenkie bedankte alena trouwens nog op sociaal media voor het rugnummer ,, maar blijkbaar had alena dus helemaal geen keus hehe

25 juli 2019 om 15:28

Goedkoop scoren. Als je iets verder zoekt (als in Google) kan je meerdere verhalen van zowel Alena als Frenkie terugvinden dat Frenkie naar hem is toegekomen om te vragen of hij met nummer 21 mocht spelen.

25 juli 2019 om 17:07

Niet helemaal waar want als hij dat alleen intern houdt is er nog geen kwaad. Beiden niet slim en netjes.

26 juli 2019 om 09:43

@VIPete, het gaat niet om het nummer maar het gaat erom dat barca hem niet heeft ingelicht. Dit komt er een beetje op neer dat barca hem niet belangrijk vindt.

25 juli 2019 om 12:45

Het gaat om het principe dat Alena, een jongen van de club die al een nummer had, hier zonder boe of bah gepasseerd word, zonder het zelf maar te zeggen op voorhand of nog beter, vragen op voorhand of hij zijn nummer wel wilt afgeven.

25 juli 2019 om 13:30

True that Bro en elke maand je vorstelijke salaris toucheren.

wat is dat gedoe met die rugnummers altijd met spelers? dat nummer 10 een speciaal nummer is kan ik nog wel begrijpen omdat dat gedragen werd door grote spelers altijd als Maradona, Zidane etc. dat nummer zegt vaak iets over je status binnen een elftal maar wat boeit een nummer 21 of 38 nou?

25 juli 2019 om 12:41

Is een mail of appje dan zoveel gevraagd? Stel je moet bij je kantoor opeens ergens anders zitten, dan hoor je dat toch ook liever eerst van te voren?

25 juli 2019 om 12:47

@bellapartita

het is maar waar je je druk om maakt. het is niet zo dat ik minder ga presteren op mijn werk omdat ik opeens op een andere kleur bureaustoel zit ofzo als ik daar aan kom

25 juli 2019 om 12:51

Ik denk dat er weinig neefjes en nichtjes met de inlogcode van een oom of neef achterop hun shirt lopen. Misschien hangt zijn shirt met nummer 21 wel ingelijst bij zijn ouders. Het betekent denk ik iets meer dan jij denkt. Alles had natuurlijk gewoon prima kunnen verlopen door even vijf minuten met die jongen te praten.

25 juli 2019 om 12:54

@aadmaat

het gaat me niet perse om Alena. ik kan het ook omdraaien en me afvragen waarom Frenkie ten koste van alles nummer 21 wil hebben. als club zou ik de rugnummering lekker zelf bepalen, dan heb je ook dit gezanik niet meer

dan hangen ze toch volgend jaar weer een shirtje op met je nieuwe rugnummer? what's the difference? moeten ze dan nu ook een rode baan op zijn Barca shirt laten drukken omdat het Ajax shirtje wat op de muur hangt ook voorzien is van een rode baan?

25 juli 2019 om 13:01

Japie_krekel. Frenkie wil het nummer omdat 'ie al bezig was van zichzelf een 'merk' te maken in combi met het nummer 21. Zijn insta is bijv ook in combi met 21, en zijn vriendinnerje is allemaal kleding aan het maken waar ook vaak 21 in is verwerkt. Puur marketing technisch dus dat hij dat nummer wil (behouden)

25 juli 2019 om 13:06

@inkemontana

zolang je als club niet mee profiteert van de inkomsten van deze kledinglijn zou ik als club er toch echt lak aan hebben en zo een speler zelf een rugnummer toewijzen

25 juli 2019 om 13:16

Japie_krekel. Tsja.. Spelers hebben toch echt vaak de macht in onderhandelingen. Barca heeft denk ik liever lak aan de gevoelens van een jeugdspeler dan op zoiets lulligs een onderhandeling met Frenkie laten dwarsbomen. Was alleen wel netjes geweest vantevoren even te berichten. En zou nu netjes zijn om excuses aan te bieden, zoals Overmars ook bij Ziyech deed bijv.

25 juli 2019 om 13:20

@japie

Dat kun je dan wel lekker makkelijk zeggen, maar vaak geschiedt het toewijzen van een rugnummer contractueel en wordt ook de club (in)direct gepromoot door nevenbedrijven.

25 juli 2019 om 13:24

@inkemontana @regulator

en wat als nummer 21 dan ook Alena zijn marketingnummer is? dan schuif je dit dilemma dus door naar hem? of wat als Barca volgend jaar een goede speler kan halen die dit nummer ook als marketingtool gebruikt? die kan je dan niet meer in huis halen want die wil nu bij een andere club contractueel laten vastleggen dat hij nummer 21 krijgt op zijn shirt

als club zou ik daarom nooit aan dit soort onzin mee werken want het geeft alleen maar problemen

25 juli 2019 om 13:40

Japie. Wat als... Heb je niks aan in het leven. Die vraag werkt je alleen maar tegen in de dingen die je wil doen, om maar even de wijze uit te hangen🧐. Nogmaals, een speler heeft veel meer macht dan jij volgens mij denkt in de onderhandelingen. Je kan wel 'niet aan dit soort onzin meewerken' maar dan zet je alleen maar jezelf buitenspel. Verder:Alena heeft geen marketing uitingen eraan vast hangen. Barca vond het binnenhalen van Frenkie met deze afspraak blijkbaar belangrijker. En een speler niet binnenhengelen omdat er een mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst nog iemand het nummer wil is helemaal stompzinnig.

25 juli 2019 om 13:45

@inkemontana

net zo stompzinnig als ik het vind om als club niet eens baas in eigen huis te blijven en te bepalen wie welk rugnummer krijgt.

nu snap ik ook meteen waarom iemand als Raiola altijd aan het langste eind trekt bij de onderhandelingen en dikke commissies voor zichzelf weet los te trekken uit de clubs waarmee hij onderhandelt. ze hebben namelijk niet eens een ruggengraat

25 juli 2019 om 14:03

Ah nu snap ik je ook wel wat beter, ik bekeek het puur vanuit Aleña.

25 juli 2019 om 12:41

Rugnummers kunnen tegenwoordig erg belangrijk zijn voor marketing en merchandise. Kijk naar Ronaldo met cr7 enzo zijn er nog wel meer. Wie weet komt er een kledinglijn van FDJ21.

25 juli 2019 om 13:02

Sterker nog daar is die mikky kimeney al mee bezig

25 juli 2019 om 12:43

Zidane droeg jarenlang 21, en wat voor jouw geen speciaal nummer is kan dat voor een ander wel zijn natuurlijk. Verder heeft Alena gelijk, als dat nummer al van hem is moeten ze aan hem eerst vragen of hij het wilt afstaan, Frenkie komt nieuw binnen, dan moet die zich maar aanpassen.

25 juli 2019 om 12:51

@alexdelpiero

ik vind het persoonlijk allemaal een beetje onzin. als ik een club zou runnen zou ik lekker zelf de rugnummers bepalen om dit soort dingen te voorkomen met gekrenkte ego's etc.

geld overigens voor zowel Alena als De Jong. Frenkie had ook makkelijk een ander rugnummer kunnen kiezen. het is niet zo dat je met een ander nummer op je rug opeens niet meer kan presteren ofzo

25 juli 2019 om 12:53

Dat kan je ook, maar dan moet een club die lijn ook doortrekken, en dat gaat nooit gebeuren.

25 juli 2019 om 14:32

Als jij zou als voorzitter van Juventus Ronaldo een ander rugnummer geven?

25 juli 2019 om 15:52

@dneres

nee maar dan heb je het over de beste speler van de wereld samen met Messi. dan kan je een keer een zeldzame uitzondering maken maar dat betekend niet dat elke willekeurige speler maar meteen zijn rugnummer mag bepalen. zoiets moet je dan verdienen zoals Ronaldo en Messi dat hebben gedaan maar deze spelers mag je met niemand anders vergelijken, die staan op eenzame hoogte qua niveau

25 juli 2019 om 12:52

Zelf zeker nooit een rugnummer gehad? Anders had je het wel begrepen.

25 juli 2019 om 12:58

Dat is natuurlijk onzin. Sommige mensen hebben gewoon een andere mening. Dat kan ook.

25 juli 2019 om 13:13

In ons bierteam zitten inderdaad een stuk of 4 a 5 jongens die enorm aan hun 'eigen' rugnummer gehecht zijn. De rest pakt gewoon een shirt op basis van maat L of XL. McMulenga is dus blijkbaar eenzelfde type als die 4 a 5 jongens. Niks mis mee, maar er zijn er dus ook genoeg die het worst zal wezen of ze nou met nummer 3, 7 of nummer 18 spelen

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:06

Voetballers zijn bijgelovig. Een rugnummer of met rechterbeen eerste het veld betreden betekent heel veel voor hun en niks voor ons.

25 juli 2019 om 13:21

Dus omdat jij nummer 10 belangrijker vindt (vanwege status), snap je het daarbij wel. Maar als een speler om wat voor reden dan ook een sterker gevoel heeft bij 21 of 34 (ik noem hem niet toevallig) of 17, dan is het gezeur om een nummertje? Die rugnummers zijn voor sommige spelers gewoon wel belangrijk. Ik vind het dan ook totaal logisch dat deze jongen het wel zo prettig en respectvol had gevonden als er op zn minst even contact over was geweest. Zo voel je je toch een beetje een onbelangrijke schakel in het geheel. Zelf speelde ik altijd met nummer 15. Iedereen had wel zo zn eigen nummers. Als er dan een nieuw persoon bij het team kwam spelen en 1 van onze nummers pakte, dan mocht ie hem direct inleveren. Dat was deels voor de grap, maar ik kan me bij profs voorstellen dat het deel van je cariere wordt.

25 juli 2019 om 13:53

Jij bepaalt niet wat boeit Japi. Dat jij nummer 10 bijzonder vind, betekend niet dat iemand anders dat vind. Andere hechten waarde aan 21 of 38

25 juli 2019 om 14:08

Vaak hoort een nummer bij een speler en bij het merk van de speler. Neem als voorbeeld Ronaldo zijn nummer 7 hoort echt bij zijn merk, als hij opeens met nummer 28 gaat spelen is het heel raar.

Wel raar dat dat niet even gezegd wordt. Het lijkt me niet dat zo'n speler daar een groot probleem van maakt als je het op een rustige manier verteld maargoed.

Het is ook niet bepaald netjes om je droomclub zo in een slecht daglicht te zetten vanwege een stom rugnummer. Wees blij dat je in de plannen terechtkomt van misschien wel de beste en meest beroemde club.

De Jong is een veel groter talent en een veel betere speler. Aleña mag perfect zeuren, maar ga dat toch privé doen en ga rond de tafel zitten met de club. Afschuwelijk gedrag om zo je droomclub in een slecht daglicht te zetten, de club die je kansen geeft.

25 juli 2019 om 12:43

Waarom moet de Jong per se met 21 spelen? Misschien heeft het nummer voor hem ook een speciale betekenis. Dit kan op zijn minst toch even overlegd worden lijkt me?

25 juli 2019 om 12:47

Wellicht was dit één van z'n eisen/wensen bij het contract of past dit nummer goed bij de Jong omwille van marketing doeleinden? Het is niet dat je het rugnummer van Dembélé of Suarez afpakt hé. Dit is Aleña maar...

25 juli 2019 om 12:49

Alena maar, jij snapt er echt geen zak van en toont eigenlijk aan wat er mis is in het hedendaagse voetbal. Voetbal is een teamsport, De Jong komt er nieuw bij dan moet De Jong maar een nummer pakken dat vrij is.

25 juli 2019 om 12:55

Nee jij snapt hem zeker, doe maar voort hoor. Dit gaat niet om hiërarchische regels maar puur om het feit dat hij de club publiekelijk aanspreekt en zodoende nog meer fans/voetbalfans tegen de club zet. Snap je hem nu of moet ik het gaan schetsen?

25 juli 2019 om 13:08

Zie mijn reactie op jouw reactie helemaal vanboven, ga het hier niet nog eens uitleggen aan iemand die niks snapt.

25 juli 2019 om 13:18

Hahah, Veroordeeld.. Wat een mannetje ben jij. Een club als Barcelona is niets zonder spelers als Alena. Een jongen die niet extreem veel minuten maakt, weinig tot niet zeurt daarover en gewoon geniet van het onder contract staan en trainen/spelen voor zijn droomclub. Als je zulke spelers niet hebt, heb je een selectie van 14-15 man, want je hebt gewoon spelers nodig die opvulling willen(!) zijn. Zelfde als bijvoorbeeld een Sergi Roberto, iemand die ook tijdenlang pure opvulling was. Als je dan praat over ‘het is maar Alena’, dan begrijp je het gewoon niet. Daarnaast weet je niet of hij dit eerst intern heeft aangegeven voordat hij er vragen vanuit de pers over kreeg. Het is niet dat hij een journalist belt en zegt: ‘hey, ik heb een sappig verhaal voor je over m’n rugnummer; laten we Barcelona even voor lul zetten in de media’. Tevens spreekt hij zich ook nog eens op een nette manier uit, aangezien hij geen kwaad spreekt, behalve dat er even gecommuniceerd mocht worden; iets wat ook had moeten gebeuren. Echter is Barcelona al lang niet meer de club die het was. Geen greintje sympathie meer over voor die club na de zoveelste transfer die ze zwaar er doorheen geforceerd hebben (spelers die plotseling niet meer willen trainen, etc. om zo de prijs te drukken). Zelfs de simpele basis dingen zoals communiceren blijkt dit bestuur niet te kunnen, dus ik snap niet dat je je drukker maakt om wat Alena doet dan wat Barcelona doet?

25 juli 2019 om 12:47

Veroordeeld Dit is de wereld op zijn kop, Barcelona handelt hier niet chique richting Alena, niet andersom, Alena mag hier prima iets van zeggen! Dat De Jong een groter talent is doet er geen zak toe, alstublieft. Het enige zwakke gedrag hier is dat van Barcelona zelf. En laat ons aub niet doen alsof niemand eens klaagt bij een ander dan degene waar het over gaat, iedereen doet dat weleens.

25 juli 2019 om 12:53

Alex

Zoals ik al zei heeft Aleña perfect gelijk en heeft hij het recht om de club hierop aan te spreken. Maar hij heeft, en ik herhaal, geen recht om de club zomaar in een slecht daglicht te zetten. Welk bedrijf zou dit nou goedkeuren? En al zeker van een speler die hélemaal niets voorstelt? Komt dit van Messi, ja dan zou ik het heel misschien nog begrijpen, gezien z'n immense bijdrage aan de club. Maar dan nog vind ik het niet bepaald netjes om de slechte/incorrecte houding van je club publiekelijk te verspreiden.

Welk voordeel zie jij hierin, buiten het feit dat de club hier niets aan zal veranderen en, sterker nog, dit als iets onrespectvol ziet richting de club.

25 juli 2019 om 12:59

Er word hem naar gevraagd, moet ie liegen? Willen we nog meer van die gehersenspoelde marionetten van clubs creëren in het voetbal? De club behandeld Alena hier respectloos, Alena is echter helemaal niet respectloos, maar gewoon eerlijk, oprecht, waarom word dat niet gewaardeerd? Die jongen zegt enkel maar dat het hem niet lekker zit, meer niet. En dat recht heeft hij.

25 juli 2019 om 13:05

'Er wordt hem naar gevraagd, moet ie liegen?' Nee, liegen moet hij niet. Maar hij kan ook opteren om NIET te antwoorden. Of moeten we op alles een antwoord geven? Kinderachtige aanname.

25 juli 2019 om 13:09

Veroordeeld Dus hij mag die keuze voor zichzelf niet maken? Het ligt blijkbaar goed op zijn maag, en terecht, jij probeert op alle manieren de speler slecht te praten, maar het lukt niet, die jongen heeft niks misdaan.

25 juli 2019 om 13:20

Alex
Natuurlijk mag hij die keuze voor zichzelf maken maar nu komt m'n laatste vraag en dan ga je je wel ernaar moeten schikken hoor.

Heeft Barcelona een fout gemaakt? Ja, zeker en vast. Zeer onrespectvol om Aleña's rugnummer zomaar te geven aan een nieuwe speler zonder toestemming of verwittiging.

Heeft Aleña een fout gemaakt?
Hij zegt wat de club hem heeft aangedaan, namelijk de onrespectvolle beslissing aangaande het rugnummer. Mag hij dit zeggen? Natuurlijk, hij mag hierover klagen bij z'n teamgenoten, het bestuur, de staff en bij de lokale boer van Barcelona.

Maar mag hij dit zomaar publiekelijk zeggen zonder de consequenties ervan te zien? Namelijk dat er nu nog meer mensen zijn die een haat jegens Barcelona hebben en dit bedrag verafschuwen. Doet zijn publiekelijke uitspraak dit de club ten goede? NEEN is het antwoord.

Dus wie heeft hier gelijk? Aleña heeft gelijk maar hij heeft ook ongelijk. Snap je hem nu? Heb m'n uiterste best gedaan, aangezien ik het zelfs niet nodig achtte gezien je zelfaanzuigende 'intelligentie'.

25 juli 2019 om 13:25

Tuurlijk doet dit Barcelona geen goed, maar is dat dan Alena zijn schuld? Neen, dat is de schuld van de maker van deze achterlijke actie, zijnde, FC Barcelona zelf.

25 juli 2019 om 13:26

Alex, stop met proberen. Dit zijn mannetjes die alles wat Barcelona doet goed praten. Als Messi dit had gezegd, hij geeft het zelf al aan, zou hij het wel kunnen begrijpen, terwijl hij vervolgens zegt dat niemand dit - iets wat totaal geen ernstig iets is, want hij praat nergens slecht over de club, behalve dat ze hem een berichtje hadden moeten sturen (nou boehoe, wat een kritiek!!) - bij de club zou moeten doen. Alena heeft hier gewoon gelijk. Meer kan je er niet van maken.

25 juli 2019 om 12:48

Als er naar word gevraagd door de pers, moet hij daar dan over liegen? Barca plaatst zichzelf in een daglicht door alles wat ze respectloos doen de laatste tijd.

25 juli 2019 om 12:50

Barcelona is gewoon geen schim van de club die het was, alles waarvan ze jarenlang anderen beschuldig hebben doen ze nu lekker zelf. Jammer dat de beleidsbepalers zo'n mooie club verpesten.

25 juli 2019 om 12:57

En Juventus doet het natuurlijk prima, afschuwelijk hoe je je haat richting Barcelona probeert te camoufleren met 'het schuld van het bestuur'.

25 juli 2019 om 13:02

Wat heeft Juventus hier in godsnaam mee te maken kerel? Dus omdat ik fan ben van Juve, mag ik niet kritisch zijn op andere clubs? Ga toch weg man, met zulke onzin moet je niet afkomen.

Verder ben ik ook positief in mijn reactie, door aan te geven dat in mijn beeld de club ooit mooier was, beter was, maar jij staat synoniem voor de gemiddelee vz'er hier die alleen maar het negatieve uit een reactie kunnen halen.

Ohja, en als er één iemand is die vaak genoeg kritisch is op zijn eigen club, ben ik het wel, krijg ik soms zelfs tegengas voor van mede Juventini.

25 juli 2019 om 13:10

Welke onzin prefereer je dan? Onzin van je idyllische wereldje waarin geen tegenwind te vinden is? Jij geeft aan dat je perfect kritisch mag zijn op een club. Daar ga ik mee akkoord, heb ik al verschillende keren herhaald. Het verbaast me echter dat je nog steeds tegen de muur loopt want ik ben het eens met je.

Waar ik het, en anderen, niet mee eens ben is het feit dat Aleña dit publiekelijk zegt. Dit zorgt voor meer disrespect van fans richting Barcelona en voor meer haat richting de club. Als hij een ideale schoonzoon zou zijn, zoals velen van hem achten, en de club alleen maar wilt helpen, dan zou hij dit nooit publiekelijk zeggen. Een verwend ventje in mijn ogen.

Gewoon even je bek houden en spelen, er is al genoeg miserie in de club sinds het afschuwelijk bestuur. Van die kleine randzaken er nog bij hoeft echt niet. En al zeker niet om een stom rugnummer. Aleña moet zich meer focussen op ballen, zou de club en hemzelf goed doen.

25 juli 2019 om 13:18

Tegenwind is prima, jij haalt er infantiele randfenomenen bij die niks met dit alles te maken hebben; heeey jonge zwijgen want jij support Juventus" - daar komt het op neer, dus die onzin doel ik op. En Alena mag dus genaaid worden en behandeld worden door de club als lucht, maar hij mag hiermee niet naar buiten komen want dat beschadigd de club? Barcelona beschadigd hier Barcelona, niet de eerlijke Alena, Barcelona had dit veel beter moeten aanpakken, bv hey Frenkie, 21 is al van een jongen van ons, wil je met hem overleggen of je zijn nummer mag hebben?" Nogmaals, de club verneukt het hier en besmeurd hun al niet te frisse imago verder, door hun eigen daden, niet omdat Alena het zegt zoals het is. Er moesten meer jongens zoals hem zijn, want die clubs denken ook dat ze zich alles kunnen permiteren.

25 juli 2019 om 13:54

@Veroordeeld. De vraag is wie brengt hij in diskrediet: De club Barcelona of het bestuur van de club? Barcelona is voor mij veel groter dan de weinig doortastende leiding die er nu zit. Als zij (weer eens) een blunder maken heb ik als fan het liefst dat dit openbaar wordt, met het oog dat het de kans vergroot op een beter bestuur op de langere termijn.

Klasse bezig Barca!! Vooral druk maken om een jeugdspeler, die je eigenlijk toch niet wilden hebben, overstapt naar Psg. Ondertussen wel zulke acties doorvoeren. Prima als je het nummer aan iemand anders wil geven, maar bespreek het op zijn minst met de speler in kwestie.

25 juli 2019 om 12:42

Het feit dat Barcelona dit niet met hem had besproken is allerminst respectvol, maar het feit dat hij nu publiekelijk zit te zaniken is even onrespectvol.

25 juli 2019 om 12:47

Mocht hij dit uit zichzelf melden, dan kan je dat vinden. Waarschijnlijker is dat er om zijn mening gevraagd werd m.b.t. de wisseling van rugnummer. Dan vind ik het prima dat hij het vertelt. Van mij hoeft hij niet te liegen of een politiek correct antwoord te geven. Ik heb veel liever dat spelers de waarheid vertellen.

25 juli 2019 om 12:49

Inderdaad. Hij gaat echt niet zelf de pers bellen. Hij wordt gevraagd en hij zegt “voelt niet goed maar geen probleem “ en de kop is “voelt niet goed”.

Al die flauwekul om die rugnummers. Ik zou als club gewoon aangeven dat zij bepalen wie er in hun shirt met welk rugnummer loopt. Kansloos dat een jeugdspeler denkt even een nummer te claimen.

25 juli 2019 om 12:50

Lees het artikel ff opnieuw. Hij claimt helemaal niks. Maar hij zou t liever van te voren hebben gehoord ipv op de trainig opeens een ander shirtje krijgen zonder info

25 juli 2019 om 12:50

Precies jeugdspelers hebben niets te willen bij Barca en daarom vertrekken alle talenten daar uit de jeugdopleiding.

Dat nummer interesseert hem waarschijnlijk ook niet veel, het feit dat er niet over wordt gecommuniceerd wel. Is een gevalletje pikorde. Dat weer bepaald op hoeveel speeltijd je kunt rekenen. Wat het restant van je carrière deels bepaald. Bij weinig kans kan hij beter een naar een andere club vertrekken voor meer speeltijd en misschien een betere toekomst.
Blijkbaar vindt het bestuur Carles niet belangrijk genoeg om hem op de hoogte te stellen.

Kan het begrijpen, rugnummers zijn meer een identiteit geworden in het huidige voetbal. Overigens zie ik Aleña het niet redden, concurrentie is moordend. Uiteindelijk gaat het middenveld bestaan uit Frenkie, Arthur en Puig.

Iedereen die het onzin vindt heeft volgens mij nooit gesport met een rugnummer op de rug. Anders zou je wel weten dat zo’n nummer een beetje onderdeel van jezelf wordt. Ik speel nu al 15 jaar met #22 en als mij dat zou worden afgepakt zou ik er ook echt ziek van zijn.

25 juli 2019 om 12:52

Klopt makker, jarenlang zelf met 11 gevoetbald, later met 13 vanwege omstandigheden, en 11 zal altijd mijn nummer blijven, dat afpakken van iemand, zomaar, zonder overleg is gewoon kwalijk.

Ach joh wat maakt eem rugnummer nou uit eigenlijk.. Het gaat om je inzet en liefde en passie voor het spelletje. Sommige spelers verbinden hun nummer aan hun naam. Zoals R7 Ronaldo R10 Ronaldinho.. Maar eigenlijk is het gewoon onzin.. Alena is een prima voetballer voor Barcelona en of hij nu met 21 of 19 gaat spelen het beïnvloed zijn spel echt niet. Kijk bij Ajax Tadic kreeg 10 en Ziyech moest het toen doen met 22 nou ik heb vaak van Hakim genoten afgelopen seizoen. Dus het zegt allemaal helemaal niets. Voetballers zijn rare snuiters eigenlijk. Allemaal bijgeloof! En ik heb het zelf ook hoor qua rugnummers zou ik met 12, 17, 21, 27 of 31 spelen als ik prof was geweest. Dat zijn de getallen die voor mij belangrijk zijn en iets betekenen. Dus ik had keuze zat gehad haha.

Ik begrijp alena wel in deze. Het afgeven van een nummer is niet alleen dat je het nummer verliest. Maar het geeft aan dat hij nu ook een rijtje naar achteren is geschoven in de prioriteit. Wat ie wel Voor ogen heeft denk is dat misschien rakitic en vidal niet meer zo lang bij de club blijve.

Is gewoon een stukje communicatie en het lijkt me een kleine moeite om die jongen de situatie uit te leggen. Niet echt handig en Barcelona zou beter moeten weten, als de berichtgeving helemaal klopt, want dat weet je maar nooit in Spanje.

Wie het gevoel van het hebben van een rugnummer niet kent, weet niet hoe het is om een speler te zijn. Sorry, maar meer kan ik er niet van maken. Zelf altijd met nummer 8 gespeeld, je raakt er aan gehecht niet echt te omschrijven.

Een simpel berichtje met dat ze van plan waren om Frenkie nummer 21 te geven was schijnbaar te veel gevraagd. Het is allemaal geen halszaak, maar had het gewoon even netjes gecommuniceerd en niemand was ontevreden geweest.

Wederom slechte actie van het bestuur... Absoluut niet netjes en, na al die mislukte aankopen die voorrang krijgen voor de eigen jeugd, weer een klap in het gezicht van jeugdspelers.

Lekker bezig daar ze zijn helemaal de weg kwijt in Barcelona. Heb het al eerder gezegd, ben nooit een barca fan geweest maar mijn respect hadden ze vroeger nog wel, maar niet meer. Deze club heeft in de laatste paar jaren alles waar het voor staat verloochend. Hoe kan je zo met je spelers en zeker een kind van de club omgaan. Het is toch niet moeilijk om te zeggen, "he Alenatje van me, je bent een topper, maar die dure de Jong wilt z'n hele carriere met nummer 21 spelen, vind je het erg als we je 19 geven." Nu komt het over van, rot maar lekker op jong.

Was toch het beste geweest als Barcelona bij de vraag van de Jong had gezegd van dat nummer is nu al in gebruik en als jij dat nummer echt wilt hebben dan moet je overleggen met Alena, wij kunnen niet zomaar iemand zijn nummer afnemen.

Ja je kan zeggen het is maar een rugnummer maar het is wel het nummer waar hij mee gedebuteerd heeft, denk ook dat dat voor hem iets speciaals is. Moment waar je zo lang naar toe hebt gewerkt en voor sommige heeft dat meer waarde als voor andere.

Had Barcelona gewoon netter kunnen oplossen als dat ze nu hebben gedaan.

25 juli 2019 om 13:10

Jij snapt het. 👍 En dan willen sommigen het hier op Alena steken, grappig.

25 juli 2019 om 13:13

Ik ben het met je eens Alex maar de manier hoe je op sommigen reageert onder dit artikel kan wel wat minder. Waarom meteen agressief reageren als iemand het niet met je eens is?

25 juli 2019 om 13:19

Ik ben niet agressief, althans dat denk ik toch niet, ik ben kalm maar wel rechtuit, te nemen of te laten.

25 juli 2019 om 13:26

@Alex

Ja kalm dat ben je, agressief ben je niet. Maar wel onrespectvol. Mij iemand noemen die niets weet en 'de reden wat er mis is met de voetbalwereld' is natuurlijk belachelijk een zéér infantiel. Het ga je goed, je weet het toch allemaal beter dan iedereen vermoed ik. Althans, dat hoop je.

25 juli 2019 om 14:08

Je bent ook onrespectvol veroordeeld. Jij hebt geen enkel respect voor een speler die eerlijk antwoord op een vraag van een journalist, want dat is zogenaamd het in diskrediet brengen van een club die iets onhandige heeft gedaan in de communicatie. Iemand die dat opmerkt krijgt van jou onderuit de zak. Dat is zeker wel respectvol? Een speler die de waarheid zegt uitmaken voor kind wiens lolly is afgepakt zoals de heer Veroordeeld doet. Dat is pas respectvol.

25 juli 2019 om 14:59

Als iemand reageert zoals jij hier doet, vermoed ik weinig kennis van zaken, sorry dat ik dat dan ook uit, mss ben ik te eerlijk? Mensen hebben dat vaak niet graag. Echter geef ik je daar wel gelijk, ik had dat niet moeten zeggen. Verder zeg ik niet dat JIJ de reden bent dat er wat mis is met de voetbalwereld, ik zeg dat jij dit aantoont, een zeer noemenswaardig verschil.

Sommigen nemen het Alena kwalijk dat hij hier iets over zegt in de pers.
Die mensen begrijpen dn kennelijk niet dat het niet zo zal zijn dat hij naar de pers is gelopen maar dat de pers naar hem toe is gekomen en de vraag omtrent zijn rugnummer heeft gesteld.
En waarom zou Alena er dan vervolgens over liegen ?
Het is uiteindelijk vooral dom van de clubleiding dat zoiets niet even met de betreffende speler wordt besproken waardoor zijn antwoord in de pers daarover ook anders zou zijn geweest.
Het is dus niet Alena te verwijten, maar de clubleiding.
Het is ook niet Alena die er een grote zaak van maakt. Dat doet de pers dan wel weer.

Oh neen, mijn rugnummer kwijt. Waar ga ik mijn voetballende kwaliteiten nu vandaan moeten halen...

Snap Alena wel, maar dit is echt zielig geworden met die rugnummers.

25 juli 2019 om 13:29

Bwa, ik snap het aan ene kant, dat rugnummer kan misschien een hele grote betekenis voor hem hebben en wellicht z'n favoriete rugnummer. Maar waar ik me aan stoor is dat hij loopt te janken en zaniken bij het publiek. Iets wat de club niets goeds opbrengt, integendeel.

Hij kon dit even goed privé gedaan hebben en rond de tafel gezeten hebben met het bestuur of andere personeelsleden van Barça. Nee, hij wilt z'n lolly terug en als dit niet bekend is bij de hele wereld dan slaapt hij niet goed.

Hierboven wordt al terecht de veaag gesteld waarom een nummer zo belangrijk is. Naar mijn idee is dat niet belangrijk, maar gaat het vooral om gekrenkte ego’s.

Pfff dit is echt met afstand het slechtste bestuur van alle topclubs.het zijn gewoon amateurs en hebben totaal geen respect voor de (jeugd)spelers.dit bestuur is kwa beleid,organisatie en technische voetbalkennis een derderangs amateur.ik denk dat veel barca fans niet meer kunnen wachten op de verkiezingen in 2021.

hmmm heel veel mensen geven De jong gelijk en vinden dat Alena zich aanstelt. Wat als het andersom was ?
Dan was Alena de boosdoener en reacties als 'iemand zn rugnummer afpakken kan toch niet bla bla bla'

Word nu al moe van iedere dag 10 berichten over de jong. Geef me nuttige info over barca in godsnaam. Iedereen doen alsof het zo'n geweldenaar is. Ik heb de laatste jaren xavi iniesta en bussie aan t werk gezien en frenkie komt nog niet eens in de buurt van deze gasten dus stop aub met dat gehype

Aleña moet gewoon z'n mond hierover houden en weten dat dit nu wordt opgeblazen. Tenzij die weg wil en op deze manier aandacht wil vergaren.

25 juli 2019 om 14:57

Wat als het andersom was ? Dan was Alena de boosdoener zeker.

Alena heeft dit niet veroorzaakt. Dat heeft het bestuur gedaan door zonder overleg met Alena zijn rugnummer te wijzigen. En niet Alena blaast dat op, daar zijn de pers en wij met zijn allen mee bezig.

Ach die domme nummers.....
Of je zegt gewoon, deze nummers zijn vrij en daaruit kun je kiezen
Of je zegt gewoon, wij bepalen welk nummer je krijgt.

Lijkt wel of het om D's gaan...
Daar hadden we ook een jongentje die altijd nummer 10 moest hebben, zelfs papa wou maar wat graag zijn zoon met nummer 10 zien spelen.
Dat deze beste jongen altijd achterin stond maakte hun niks uit....

Ik greep gewoon altijd een shirtje uit de tas en zag vanzelf welk nummer ik had.
Ene keer stond in linksbuiten met 11 en dan met 3
En het maakte niet uit welk nummer ik had.... Ik schoot de ballen net zo makkelijk naast.

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

De Jong is bezig met marketing. “ Owhh zo bescheiden jongen die gewoon wil voetballen”. Ja dan kon hij desnoods met nummer 59 spelen of een nummer 64. Opgehypte speler

Al 106 reacties , blijkbaar doet een rugnummer toch wel veel

wat een snotneus die Alena.

als een club miljoenen betaal voor een speler dan kun je verwachten dat de 'talent' niet serieus wordt genomen.

FDJ is vele malen beter dan deze net doorgebroken talentje die ik nog nooit heb gezien.

tja waarschijnlijk is die niet zo goed.

Deze aleña zal nog zwaar door de mand vallen..hij heeft zoiezo niet het niveau en talent dat bij barca moet spelen..ik hoop dat hij snel verkocht wordt nu hij nog wat waarde heeft, want deze zal alleen nog maar lager worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4905 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3120
3.Sevilla305
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper140
F. de JongMiddenvelder141
PiquéVerdediger131
A. GriezmannAanvaller134
Nélson SemedoVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 1 0 0 0
2018/2019 Barcelona 17 2 2 0
2017/2018 Barcelona 0 0 0 0
2016/2017 Barcelona 3 0 1 0
2015/2016 Barcelona 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona-talent ziet niets in plannen Kluivert: ‘Abidal staat boven hem’

Riqui Puig wil niet weg bij Barcelona, zelfs niet op huurbasis. De talentvolle middenvelder van de Catalanen heeft in de Spaanse media gereageerd op de woorden van Patrick Kluivert en geruchten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ajax heeft er met RB Leipzig een nieuwe concurrent bij in de strijd om Antony. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren