‘FC Groningen wil in zoektocht naar verdediger opnieuw zakendoen met Ajax’

Donderdag, 25 juli 2019 om

In de zoektocht naar een linker centrale verdediger is FC Groningen uitgekomen bij Ajax. Het Dagblad van het Noorden weet te melden dat de Groningers het oog hebben laten vallen op Sven Botman. FC Groningen nam eerder Kaj Sierhuis over van Ajax en wil Botman nu op dezelfde manier weghalen uit Amsterdam.

Sierhuis maakte een halfjaar geleden de overstap van Ajax naar FC Groningen, in eerste instantie op huurbasis. Als zijn uitleenbeurt in de zomer van 2020 verloopt, heeft de Trots van het Noorden een optie tot koop op de 21-jarige spits. Tegelijkertijd heeft Ajax de eerste terugkoopoptie voor Sierhuis, die afgelopen seizoen namens FC Groningen tot vier doelpunten in negentien officiële wedstrijden kwam.

Op dezelfde manier moet Botman nu worden overgenomen van Ajax. De negentienjarige verdediger speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen speelde Botman zijn wedstrijden voornamelijk in Jong Ajax, voor wie hij 28 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Het contract van Botman bij Ajax loopt nog tot medio 2022.

FC Groningen is nog op zoek naar een linker centrale verdediger, een vacature waarvoor de naam van Botman bovenaan het verlanglijstje staat. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus wil niet concreet ingaan op de geruchten, maar is wel gecharmeerd van de jonge verdediger. “Botman is een zeer talentvolle jongen, hij zou zeker een interessante optie voor ons kunnen zijn”, zegt Fledderus, die benadrukt dat de linker centrale verdedigers niet voor het oprapen liggen. “Die zijn uiterst dun gezaaid.”


Poll

Is Sven Botman een aanwinst voor FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door romagrunn)

Haal hem maar op hoor. Ik vind Sven Botman echt niet goed genoeg, heeft ook geen uitzicht op ajax 1.

Kan me niet voorstellen dat hij meekan bij Groningen al. Kan in potentie het wel aan maar dat zal echt nog even duren, ben zelf niet kapot van hem en heeft ook momentjes dat ie met zijn gedachten opeens elders is/staat te slapen.

25 juli 2019 om 08:36

Kun je wat meer over zijn kwaliteiten/minpunten vertellen?

Hij hoeft er op zich ook niet direct te staan, met te Wierik en Memisevic (wel geblesseerd momenteel) hebben we goede verdedigers. De kans zit er echter dik in dat minimaal 1 van die 2 weg is binnen een jaar en dan zou het wel fijn zijn als zo'n Botman de potentie heeft voor de basis.

25 juli 2019 om 08:54

En Itakurra speelt naast Ter Wierik en doet het verassend goed. Speelde met Japan ook best solide. Kan deze jongen mooi in de luwte zich verder ontwikkelen. Als ik de foto zie is die best fysiek voor zijn leeftijd. En BIJ Ajax zijn de verwachtingen aan de bal vreselijk hoog ook voor verdedigers. Daarbij vergeten ze nog wel is dat verdedigen de prioriteit behoort te hebben. Over Zeefuik was toen ook hier niemand positief maar o wat zijn wij er blij mee. Dus met alle respect voor een ieder zijn mening daar staat ik me niet blind op..Over Blind gesproken was ook niks )p.

25 juli 2019 om 09:42

Sorry daar heb je heel weinig aan
- koppend heel sterk
- Voetballend matig
- positionering niet goed
- Draaischijf van een vrachtwage
- timing van tackles is heel matig (veel penalty's veroorzaakt)
- Fysiek is hij flink aanwezig, alleen gebruikt niet goed.

25 juli 2019 om 09:50

Botman is lang (1.90+), redelijk snel op rechte stukken maar weinig bewegelijk. Heeft een degelijke lange bal maar technisch en opbouwend niet wat Ajax zoekt in een CV. Heeft in de jeugd regelmatig als stormram nog een goaltje eruit geperst laatste minuten. Vind hem wel iets van Vd Hoorn weghebben eigenlijk, echt een speler voor Championship als hij zijn fysiek goed leert gebruiken. Kan daar best een degelijke no-nonsense verdediger worden. Zal nooit de voetballende CV worden die Ajax graag ziet. Op dit moment is hij naar mijn mening ook nog niet ver genoeg voor het eerste van Groningen maar hij is dan ook nog jong, is uit 2000.

25 juli 2019 om 09:06

Makkelijk gezegd. Heeft jarenlang op het hoogste jeugdniveau gespeeld. Kan voetballend (inspeelpass/handelingssnelheid) goed meekomen, van wat ik gezien heb deze voorbereiding. Volgens mij ben je dan vrij snel van het niveau Te Wierik. Bovendien kan twee jaar ervaring wonderen doen. Groningen is op dit moment ook niet meer de subtopper die het geweest is he. Lees hieronder dat hij in de JL veel fouten maakt... tja, die maken ze in de Eredivisie ook elke week.

Acht de kans zeer klein dat hij ooit van toegevoegde waarde voor Ajax 1 gaat zijn dus wat mij betreft prima als hij vertrekt. Vanuit Groningen snap ik dat ze kijken naar dit soort jongens, kunnen best een aardig balletje trappen, spreken/zijn Nederlands dus weinig aanpassingsproblemen en zijn ook nog eens relatief goedkoop.

Sven Botman is een zeer beperkte verdediger. Als je die kan laten vertrekken moet je dat wat mij betreft altijd doen. Die maakt zelfs in de KKD gemiddeld 2 grote inschattingsfouten per wedstrijd waar een levensgrote kans of doelpunt uit voort komt.

Groningen is wel creatief, ze komen bijna altijd in Amsterdam uit.

Prima dat Groningen de spelers van Ajax haalt die tekortkomen voor Ajax 1. Mooie vijver om uit te vissen, maar denk dat deze jongen er niet meteen zal staan. Gelukkig mag je bij Groningen een tijd lang fouten maken mits je maar groeit. Zelf zie ik wel iets in een deal waarbij zowel Groningen en Ajax profiteren, mits geleende spelers die zich significant verbeteren ook geld in het laadje brengt vsn Groningen. Helaas gaat bij verhuur teveel van de baten naar de verhurende partij.

25 juli 2019 om 09:44

Ja allemaal leuk en aardig, maar prima als Groningen spelers wilt, maar dan zoals Azor en niet constant van die Sierhuisconstructies.

Dus gewoon overnemen en niet eerst anderhalf seizoen huren om dan te beslissen of je de speler al dan niet wil hebben. Ajax moet verhuur niet lager de laatste kans maken, maar verhuur de volgende stap in de ontwikkeling. Dus spelers waar ze juist wel vertrouwen in hebben verhuren. BV Noa Lang en Dest. Doen het goed, maar als er weinig gebeurd qua blessures en transfers wordt het aantal speelminuten ect heel gering. Dan zou verhuren een hele goede optie zijn.

Prima dat Groningen de spelers van Ajax haalt die tekortkomen voor Ajax 1. Mooie vijver om uit te vissen, maar denk dat deze jongen er niet meteen zal staan. Gelukkig mag je bij Groningen een tijd lang fouten maken mits je maar groeit. Zelf zie ik wel iets in een deal waarbij zowel Groningen en Ajax profiteren, mits geleende spelers die zich significant verbeteren ook geld in het laadje brengt vsn Groningen. Helaas gaat bij verhuur teveel van de baten naar de verhurende partij.

Een vertrek is voor hem het beste, heeft namelijk 0,0 perspectief op Ajax 1. Het zal bij Groningen al aanpoten worden...

Deze vent viel me in en tegen Twente vorig jaar in de KKD wel positief op, erg veel lengte en agressief toen. Nu weet ik niet of hij dat spel wekelijks op de mat legt, maar zo ja dan kan het wel wat worden bij Grunn. Overigens moet ik wel zeggen dat heel Jong Ajax goed was tegen Twente

Zou niet verkeerd zijn voor Groningen.
Toch hebben we ook andere opties nog voor deze positie zoals Itakura of Memisevic, alhoewel dit eigenlijk tot dusver de enigste mogelijkheden ook min of meer zijn voor deze positie.
Het zou goed zijn om wat dat betreft ook meer voor in de breedte te investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Juventus bereidt een bod voor op Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren