‘UEFA Youth League-winnaar Diego Leite verschijnt op de radar van Ajax’

Woensdag, 24 juli 2019 om

Diogo Leite is op de radar verschenen van Ajax, zo meldt A Bola woensdagavond. De twintigjarige verdediger heeft bij FC Porto weinig uitzicht op speeltijd en wil daarom nadenken over een transfer. Behalve Ajax wordt ook Girondins Bordeaux genoemd als geïnteresseerde club. Porto wijst naar zijn afkoopsom, aldus de sportkrant.

De hoogte van de afkoopsom werd niet bekendgemaakt, toen Leite zijn contract vorig jaar verlengde tot medio 2023. In januari weigerde Porto naar verluidt een bod van vijftien miljoen euro van Sevilla, wat een indicatie kan zijn van de hoogte van het bedrag dat de grootmacht wil incasseren voor het talent.

Leite begon in 2008 in de jeugdopleiding van Porto. Hij doorliep de jeugdopleiding en sloot zich vorig seizoen aan bij de A-selectie. Leite noteerde sindsdien zestien wedstrijden in de competitie en vormde aanvankelijk een centraal duo met Felipe. Hij werd gaandeweg het seizoen echter door Éder Militão naar de bank verdrongen.

Militão vertrok deze zomer naar Real Madrid, maar de kans op speeltijd lijkt alsnog klein voor Leite. De concurrentie blijft groot voor de jongeling, die afgelopen seizoen met de Onder-19 van FC Porto beslag legde op de UEFA Youth League. Bij Girondins Bordeaux zou Leite kunnen samenwerken met landgenoot en trainer Paulo Sousa,


Poll

Heeft Ajax behoefte aan de komst van Diogo Leite?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Er gaan nog wel wat verdedigers verkocht verhuurd worden. Anders heeft Ajax toch geen intresse

24 juli 2019 om 22:12

Wat mij betreft mag Magallan direct vertrekken. En misschien Pieri verhuren.

25 juli 2019 om 07:53

Dit is toch gewoon een zaakwaarnemer die wat media interesse genereert met zon uitspraak?

25 juli 2019 om 10:03

@lucasandersen

"wat mij betreft mag Magallan direct vertrekken. En misschien Pieri verhuren."

Je gaat toch niet een speler kopen en voor 5 jaar vastleggen om hem vervolgens weer te verhuren om plaats te maken voor een andere aankoop?. Gezien zijn transfersom, ben je verplicht om ook hem een 5 jarig contract te laten tekenen en als Pirie volgend jaar weer terug komt, is hij er nog steeds. Pirie verhuren zou geen oplossing zijn maar juist een probleem creeren. Pirie verhuren om plaats te maken voor een nieuwe aankoop die volstrekt overbodig is, zou neerkomen op vuil onder het tapijt vegen en dat zou weer neerkomen op wanbeleid.

24 juli 2019 om 22:12

Of Ajax heeft ook echt geen interesse?

24 juli 2019 om 22:22

Dit lijkt mij eerder. Ze hebben 6 (!!) Cv's. Wat moeten ze met een 7e. Ik denk dat dit echt een onzin bericht is wat klakkeloos overgenomen is van een of andere vage site. Die bronnen die VZ af en toe gebruikt he, waar halen ze ze vandaan?

24 juli 2019 om 22:29

Ik kom tot meer opties voor het centrum... Blind, Magallan, Schuurs, Alvarez, Pierie, Martinez en Veltman.. 7 opties.. Zelfs als er één of misschien zelfs 2 vertrekken hoeft er nog niks bij..

24 juli 2019 om 22:41

Veltman en Martinez worden wel hoofdzakelijk op de back-posities gebruikt he.
Magallan valt echt vies tegen, dus die zal na dit seizoen wel weg mogen. Pierie zal wel in Jong gaan spelen dit jaar.

24 juli 2019 om 22:52

Martinez stond in de laatste wedstrijd op links centraal en blind op 6 wat ik best wel.nice vond

24 juli 2019 om 23:48

Martinez speelde altijd als LCV dus dat hij een back is, is niet waar.

25 juli 2019 om 06:22

Is hij ook niet. Hij kan daar spelen maar is gewoon een centrale verdediger.

25 juli 2019 om 07:37

@maradungatje

Diogo Leite is wel iemand met lengte wat geen overbodige luxe is als je de Champions League ingaat. dan kan je niet met bv Pierie aan komen zetten. misschien wil Ten Hag Blind wel doorschuiven naar het middenveld en in het centrum 2 lange gasten hebben staan want Schone word ook een dagje ouder

25 juli 2019 om 07:51

@Japie, Schuurs is 1,93 lang en dat lijkt me genoeg qua lengte. Alvarez is 1,85 of 1,87 aldus Wikipedia wat ook geen kleintje is.

25 juli 2019 om 08:08

@D-Bergkmap

klopt maar die kunnen ook wel eens geblesseerd of geschorst zijn of wat als een van de twee tegen valt qua niveau of zelfs beiden? ik snap daarom wel dat je meerdere opties wilt hebben, ook met oog op de CL waarin veel geld valt te verdienen. alleen al als je je plaatst heb je dat geld voor zo een verdediger waarschijnlijk al terug verdiend

25 juli 2019 om 09:28

Wat moesten ze überhaupt met die zesde? Is niet gek dat Ajax met iedere speler die een beetje in de spotlight vanwege een transfer staat gelinkt wordt.

Komt bij Porto niet aan spelen en ajax zou dan meer dan 15 miljoen moeten betalen? Ik zie het niet gebeuren.

24 juli 2019 om 22:19

Lijkt alsof je kleinerend doet tegenover FC Porto, waar al sinds jaar en dag toch heel wat pareltjes door komen en al tijden hogere transfersommen betaald worden dan bij Ajax. Alsof Ajax ook een stap omhoog is voor een speler van FC Porto.

24 juli 2019 om 22:31

Zelfs bij nogmaals lezen zie ik niks kleinerends en is zeker niet zo bedoeld. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een bankzitter van een dergelijke club voor 15 miljoen naar Ajax gaat. Niet omdat hij of fc porto slecht zijn, maar omdat ajax al behoorlijk wat (centrale) verdedigers in huis heeft.

25 juli 2019 om 00:39

Deze jongeman is geloof ik 19. Niet gelijk afschrijven

25 juli 2019 om 11:54

@ Goalski

Je kunt Portugese transfer bedragen totaal niet met Nederland vergelijken omdat het in Portugal wettelijk verplicht is om hoge afkoopsommen in de contracten op te nemen. Overigens is het iets waarvan ik al jaren vind dat de Knvb in Den-Haag voor zou kunnen lobbyen, maar buiten het feit dat je weinig van de Knvb hoeft te verwachten; geldt hetzelfde voor de Nederlandse overheid. Die laten bedrijfstakken liever vertrekken of kapot gaan (met uitzondering van multinationals) omdat ze voor de show altijd het beste jongetje van de klas willen zijn.

Lijkt mij een broodje aap verhaal. We zitten erg goed in de verdedigers voor nu en er zijn ook al voldoende spelers voor de toekomst. Of die laatste groep de verwachtingen waar gaat maken moet natuurlijk maar blijken, maar voorlopig zie ik geen reden om er meer verdedigers in die leeftijdscategorie bij te halen.

24 juli 2019 om 22:19

Als dit gerucht op waarheid berust, zou het zomaar kunnen zijn dat er een afspraak is dat Blind volgend seizoen weg mag, of nog erger; deze zomer vertrekt.

24 juli 2019 om 22:24

Of Blind, Mazraoui of Alvarez verplaatst naar het middenveld en met wat geschuif komt er een plekje voor hem vrij in de defensie. Het kan natuurlijk allemaal, maar dan nog zie ik dit niet gebeuren. Kan voor mij direct in de categorie geruchten als Kean; onjuist.

24 juli 2019 om 22:33

Maar daarvoor hebben ze toch Martinez en Pierie al?

Misschien dat ze er na Panathinaikos achter kwamen dat er wel erg wijnig lengte aanwezig iis in de verdediging?

Anders zou ik deze aankoop niet begrijpen, de selectie puilt nu al uit...magallan is bijvoorbeeld nu al de 4e keus achter Alvarez, Schuurs en Veltman.

24 juli 2019 om 22:42

Schuurs en Alvarez zijn inderdaad de enige goede koppers nu.

24 juli 2019 om 22:45

Alvarez is gehaald en niet klein. Verder geldt hetzelfde voor Schuurs, Blind en Magallan. Ook is een gebrek aan lengte iets waar Ajax op voorhand al over nagedacht zal hebben bij het samenstellen van de verdediging/selectie. Lijkt mij niet dat ze zo dom zijn dat ze er nu pas achter komen dat spelers niet lang genoeg zijn...

24 juli 2019 om 23:03

Martinez zal waarschijnlijk back up van Nico worden. Veltman rechtsback, Magallan lijkt niet het vertrouwen te krijgen en Pierie is nog lang niet van het gewenste niveau (als hij dat überhaupt gaat halen is de vraag). Dan houd je over; Schuurs, Alvarez en Blind.

25 juli 2019 om 06:23

Martinez is een lcv

25 juli 2019 om 09:48

@soccerfan_1

"martinez is een lcv"

Martinez is door Ajax gehaald als opvolger van Tagliafico. Dus voor de linksachterplaats, waar hij behalve de laatste oefenwedstrijd ook de gehele voorbereiding heeft gespeeld. Ajax heeft een voorkeur voor veelzijdige spelers, dus dat hij ook op LCV kan spelen, is een pre. Maar daar zal hij normaliter niet veel gaan spelen. Hooguit bij blessures.

Bij Ajax zal hij ook weinig uitzicht op speeltijd hebben.

24 juli 2019 om 22:18

Enige scenario is dan dat Alvarez voor het middenveld gehaald is of voor rechtsback... Dan blijft er ondanks de aanwezigheid van Veltman, Schuurs en Magallan nog wel een mogelijke plaats beschikbaar naast Blind.

24 juli 2019 om 22:38

Maar er ziten ook al 10 "echte" middenvelders in de selectie, en dan zijn er op dit moment ook een paar aanvallers over waar nog een plekje voor gevonden moet worden. Neres, Tadic, Promes en Ziyech kunnen niet allemaal voorin staan.

25 juli 2019 om 07:53

Maar Ekkelenkamp en de Wit gaan het niet halen. En als Alvarez komt voor de 6 blijft Eiting ook op de tribune

25 juli 2019 om 09:55

De Toekomst

"enige scenario is dan dat Alvarez voor het middenveld gehaald is of voor rechtsback".

Dat is geen scenario omdat Ten Hag heeft uitgesproken dat Alvarez als RCV is gehaald. Ajax heeft nu met Magelan, Pirie, Blind, Schuurs, Martinez, Veldman en Alvarez 7 spelers die centraal achterin uit de voeten kunnen. Tel dat op bij het feit dat Overmars Alvarez pas mocht halen van de RvC nadat De Ligt verkocht was en deze speler nog 5 miljoen duurder is dan Alvarez en je kan niet anders dan tot de conclusie komen dat dit weer een bericht uit de categorie broodje-aap is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Ajax officieel heeft verkondigd dat de selectie rond is en de club alleen nog in actie komt als er onverhoopt nog spelers vertrekken.

Ajax begint wel een beetje een extreme koopclub te worden. Je hebt toch ook nog gewoon Schuurs?

24 juli 2019 om 22:25

Je praat alsof Ajax hem al gekocht heeft..

24 juli 2019 om 22:40

Ze hebben ook zonder deze jongen al heel veel gekocht.

24 juli 2019 om 22:48

Ajax koopt, maar jeugdspelers blijven kansen krijgen en pakken. Jeugd blijft echt wel doorbreken bij Ajax, dus maak je daar maar niet druk over.

25 juli 2019 om 10:42

@arsenallz

"ze hebben ook zonder deze jongen al heel veel gekocht. "

Dat valt reuze mee. Ajax heeft 6 nieuwe spelers gehaald waarbij Scherpen en Pirie zijn gehaald met het oog op de toekomst en Martinez een strategische aankoop is omdat die tagliafico volgend jaar moet vervangen. Tegenover die 6 aankopen, staan bovendien 16 verkopen, waardoor de totale selecties dus zijn ingekrompen ipv gegroeid. PSV heeft met die Duitser erbij overigens net zoveel spelers gekocht als Ajax. Waarom alleen Ajax een koopclub is, zelfs een extreme volgens jou, is mij dan ook een raadsel.

25 juli 2019 om 05:40

Het is nooit goed. Gaat Ajax vol voor eigen jeugd en zelfs met jeugdspelers die te kort komen is het niet goed, want Overmars is gierig en met alleen jeugd red je het niet en het kapitaal hoort op het veld. Maar als Ajax kwaliteit inkoopt en het geld wel durft uit te geven TERWIJL de jeugd nog steeds de kans krijgt (zie Schuurs, Dest, Lang, Traore etc.) Is het ineens een koopclub.

25 juli 2019 om 06:44

Ajax heeft evenveel spelers verkocht als gekocht.. dus dat is gewoon in balans. Mindere spelers weg en betere ervoor terug, naar de ligt en frenkie voor wie gewoon goede vervanging nodig was. Verder (eigen)jeugd in ajax 1: Onana, blind, veltman, mazraoui, schuurs, eiting, vdbeek, dolberg, promes..

25 juli 2019 om 10:51

@iseldiroed

"ajax heeft evenveel spelers verkocht als gekocht.. dus dat is gewoon in balans. "

Ik vrees dat je toe bent aan een nieuwe weegschaal, de aan- en verkopen van Ajax zijn allesbehalve in balans. Ajax heeft zes nieuwe spelers aangetrokken en er zijn er drie terug na verhuur (die ook weer zullen worden verkocht/verhuurd), terwijl er 16 zijn verkocht.

25 juli 2019 om 08:58

Een extreme koopclub nog wel?

Wat hebben ze dan gekocht wat het zo extreem maakt. Op z'n best de keeper lijkt mij, omdat ze er daar meer dan genoeg van hebben. Maar verder. Pierie is voor jong Ajax en lijkt zich in de voorbereiding vooral te moeten gaan focussen op de back positie. Laat Ajax daar nou net een mega probleem hebben. Vorig jaar hadden ze al nauwelijks een fatsoenlijke vervanging voor Nico en Sinkgraven en Bakker zijn nog verkocht ook. Nou extreem hoor dat je daar iets koopt.

Hebben ze Martinez en Alverez gehaald voor het centrum. Gek he als je de Ligt verkoopt en in de jong de noodoplossing als er teveel verdedigers geblesseerd zijn.

Marin is gekomen in plaats van de Jong. Nee de puristen vinden dat we het moeten opvangen met Eiting, de Wit en Ekkelenkamp en voldoen die niet dat gewoon Gravenberch voor de leeuwen gooien toch?

Vervolgens wordt Kristenssen verkocht en wat wordt er voor die positie gekocht. 0,0. Dest mocht het laten zien en dat heeft hij nog gedaan ook.

Houden we Promes nog over. De kans is vrij groot dat of Ziyech of Neres verkocht gaat worden. In Cerny is de opvolger vanuit de jeugd verkocht aan Utrecht. Nou halen we Promes. Maar nee Nunnely of nog beter Noa die moeten daar neergezet worden. De een is niet goed genoeg en de ander rendeert compleet niet op die positie, maar maakt niet uit. Gewoon daar neerzetten.

Gelul natuurlijk. Gewoon een zaakwaarnemer die zn speler in de markt zet.

Zaakwaarnemers gebruiken Ajax nu aangezien Ajax nu wel hoge sommen betaalt net als bij Hagi. Waarom zou Ajax hem halen de selectie van Ajax is op elke plek dubbel bezet. Selectie is al rond. Deze jongen zal wel naar een Leganes gaan ofzo.

Klasse speler, niet per se nodig kijkende naar de alternatieven achterin. Enige opties die ik kan bedenken zijn Blind naar plek op middenveld of Magallan kan verkocht worden. Linksbenige CV's met lengte zijn bij Ajax schaars, enige die dat profiel heeft is Botman en die is ver verwijderd van Ajax 1 momenteel

Benieuwd of deze speler veel in de melk te brokkelen heeft als hij naar Ajax komt... 🙄

Ik dank dat Ajjax wel ff klaar is qua kopen, zeker in de verdediging

Alle posities dubbel bezet ok, maar je hoeft er ook geen 4 per plek te hebben

Ajax gaat 6-3-1 spelen met inschuivende backs doorschuivende centrale verdedigers .dus kan niet waar zijn of ze moeten hem ruilen met Magallan

Deze met blind centraal en edson en nico op de backs. Mazraoui op 6

Op zich wel slim van Ajax. Als die 38 andere centrale verdedigers geblesseerd zijn, heb je altijd nog één achter de hand :v
Nee, geintje. Maar ik denk dat Ajax niet serieus geïnteresseerd is. Het zou kunnen dat ze 'm volgen, maar voorlopig heeft Ajax genoeg centrumverdedigers binnen de selectie. Dat kan volgend jaar wel heel anders zijn natuurlijk, als Magallan en Veltman verkocht worden en Pierie bijvoorbeeld verhuurd wordt. Maarja, zover is het nog lang niet.

24 juli 2019 om 23:39

Ik zie Magallan en Veltman volgende zomer allebei wel vertrekken. Net als Nico trouwens. Maar Dest komt er ook nog aan. En Alvarez en Martinez zullen langer dan 1 seizoen blijven. Hopelijk blijft Blind dan ook nog. Mazraoui reken ik ook nog op over een jaar, net als Schuurs. Dus het staat er bij vertrek van Magallan, Veltman en Nico nog steeds goed voor volgend jaar. Misschien een linksback er bij en het is klaar.

Zijn er wel spelers waar Ajax geen interesse in heeft? vermeldingen daarover zou minder ruimte innemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren