Update: Verrips laat contract ontbinden en kan naar Engeland verkassen

Vrijdag, 26 juli 2019 om 15:37Chris Meijer • Laatste update: 15:50

Michael Verrips staat in de belangstelling van Sheffield United, zo weten de Daily Mail, The Sun en Het Laatste Nieuws te melden. De 22-jarige Nederlandse doelman geldt bij de Premier League-promovendus als alternatief voor Dean Henderson van Manchester United. Verrips probeert momenteel een vertrek bij KV Mechelen te forceren en liet dinsdag verstek gaan tijdens de training.

KV Mechelen nam Verrips een jaar geleden over van Sparta Rotterdam. De sluitpost, met een verleden bij MVV Maastricht, FC Twente, PSV en Vitesse, speelde afgelopen seizoen 35 officiële wedstrijden voor de Belgische club, die naar de Eerste Klasse promoveerde en de Belgische beker in de wacht sleepte. Met die prestaties heeft Verrips zich klaarblijkelijk in de kijker gespeeld bij Sheffield United, alleen loopt zijn contract bij KV Mechelen nog tot medio 2021. Volgens de berichten uit Engeland probeert Verrips nu een transfervrije overstap te forceren.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Verrips dinsdag ‘zijn kat’ naar de training (een Vlaamse uitdrukking voor wegblijven) stuurde, zonder zich ziek te hebben gemeld. De doelman heeft zelfs zijn ‘kleerkastje’ bij KV Mechelen al leeggeruimd en laat voorlopig niks van zich horen, tot verbazing van trainer Wouter Vrancken. “Ik weet ook niet goed wat er gaande is. Dit verrast me compleet. We hebben gesprekken gehad waarin hij aangaf te willen blijven. Het is een vreemde situatie. Maar ik wil Michael eerst zelf horen voor ik mijn conclusies trek. Kijk, ik ken hem goed. Dit is niets voor hem.”

“Het moet hem wel door iemand zijn ingefluisterd. Ik snap niet waarom hij zoiets zou doen. Je mag een transfer tot stand willen laten komen. Maar is dit de juiste manier? Ik ben benieuwd”, aldus Vrancken in gesprek met de Belgische krant. Sheffield United heeft naar verluidt voorlopig nog geen officieel bod uitgebracht bij KV Mechelen. The Blades zijn tot dusver de enige gegadigde voor Verrips, daar het voorlopig ‘stil blijft’ vanuit Belgische en Nederlandse topclubs.

Update 26 juli 15.37 uur - Verrips laat contract ontbinden en kan naar Engeland verkassen
Michael Verrips heeft zijn contract bij KV Mechelen laten ontbinden, zo geeft de keeper aan op de site van de Jupiler Pro League. De Nederlander vertrekt bij de Belgische club, die bestraft is vanwege matchfixing. Verrips wil volgens Belgische media zodoende een transfer naar het geïnteresseerde Sheffield United forceren. "Ik bevestig dat ik mijn overeenkomst met KV Mechelen heb verbroken in verband met de uitkomsten in de zaak Propere Handen", aldus Verrips.


Poll

Zie jij Michael Verrips naar Sheffield United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door constant kante)

Met je volle verstand een contract tekenen en je dan zo gaan gedragen als er interesse is van een andere club. Ik hoop dat het niet door gaat en hij gewoon lekker een paar seizoenen op de tribune mag zitten.

24 juli 2019 om 09:24

Eens, maar tegenwoordig lijkt dat alleen aan de kant van speler te gelden. Kijk bijvoorbeeld hoe graag feyenoord Tapia wil slijten. Die 'pikken' het niet dat ie zijn contract wil uitdienen...

24 juli 2019 om 10:08

Vind ik niet iets van tegenwoordig. Was al zo bij Bogarde

24 juli 2019 om 10:21

Bogarde moest volgens mij weg van Chelsea en overal waar die zou gaan tekenen zou hij een stuk minder gaan verdienen.
Verrips tekent eerst een contract een gaat als er ineens een PL club zich zo gedragen om een transfer af te dwingen.
Het doet mij meer lijken op de gebroeders de Boer die wel hetzelfde flikten toen van Gaals Barcelona ze wilde.

24 juli 2019 om 11:41

Precies dit. Ze menen alled maar te.mogen doen. Wij hebben hetzelfde met Nakamba. Gewoon geen salaris betalen tot ze komen opdagen en een dikke vette boete erachteraan voor werkweigering. Tegenwoordig denken ze dat ze maar alles kunnen maken.

24 juli 2019 om 09:28

Belgisch gezegde voor niet op komen dagen lijkt me

24 juli 2019 om 09:28

Een vlaamse uitdrukking.

24 juli 2019 om 09:28

Courtios deed dit volgens mij ook bij KRC Genk.

24 juli 2019 om 09:54

Een kat naar de training? Ik geloof er niks van, maak dat de kat wijs..

26 juli 2019 om 16:13

Vandaar ook die katachtige reflexen

Als ik Sheffield United was schakelde ik meteen door naar een andere keeper na het te horen krijgen over het niet komen opdagen..

24 juli 2019 om 09:42

Misschien was het wel die club die hem heeft ingefluisterd om het zo te doen. Je weet het niet. Stijlloos van Verrips, dat wel.

24 juli 2019 om 09:45

Daar heb je ook wel weer gelijk in,maar toch het toont wel je karakter dat je zo laat beinvloeden,als supporter zijnde zou ik dan weinig de nieuwe speler hebben.

Snap best dat je naar de Premier League wil als je de kans krijgt. Zeker als Verrips zijnde, geen wonderkeeper, dus die trein passeert misschien maar 1x.

Maar 10 dagen geleden, toen het nog windstil was rond hem, beweerde hij dat hij bij Mechelen zou blijven en nu er plots wel interesse is, probeert hij als een dief in de nacht te vertrekken. Zielig. Contract is contract, wacht gewoon af tot de clubs een akkoord bereiken en stel je tot dan professioneel op bij Mechelen.

Ik word oud (en ouderwets) maar ook dit is toch gewoon werkweigering? En toch gewoon staande voet met alle gevolgen (financieeel) voor de werknemer?

In een normale zakenwereld gaat dat zo

24 juli 2019 om 10:24

En dan de speler laten winnen door een transfervrije overstap te laten maken.
Gewoon niet laten gaan tot er een goede transfersom op tafel komt, misschien dat Sheffield United ook een onderzoek aan de broek krijgt voor hun handelen hierin.

25 juli 2019 om 15:38

Als je staande voet krijgt is het nog maar de vraag wat je "wint" je betaald dan een gefixeerde schade vergoeding aan je werkgever gebaseerd op je salaris .

24 juli 2019 om 11:05

Als je de werknemer onder contract wilt houden dan werkt dat niet he

Kijk dat is nou een leuke titel. Nieuw gezegde geleerd. Wie deze keeper verder is zal me worst wezen.

In de super cup tegen Genk afgelopen zaterdag ging die mooi in de fout lekker laten gaan

Dit is dus als samen gaan wonen met een mager 6je en na een naar kom je er achter dat je toch een 8- kan scoren ?

Ah kijk, meneer heeft z'n zin. Contract laten ontbinden zelfs. Mechelen krijgt geen euro. Puik staaltje loyaliteit!

26 juli 2019 om 16:56

Inderdaad niet chique van hem, maar hij zou wel eens juridisch een vrij sterke zaak kunnen hebben naar mijn idee. Verder lijkt het me ook wel een vreemde move naar Sheffield aangezien ze met Henderson echt wel een betere doelman hebben.

26 juli 2019 om 17:20

Juridisch zou hij het waarschijnlijk winnen, al betwijfel ik of omkoping van bepaalde pionnen binnen een club verscheuring van een contract met een club rechtvaardigen. Daar kan je denk ik lang en breed over discussiëren

26 juli 2019 om 19:53

Waarom heeft hij juridisch een sterke zaak? Zijn contract wordt nog steeds nageleefd en hij heeft geen nadelige gevolgen van hetgeen waarvoor Mechelen is veroordeeld. Als Mechelen nu terug naar 1B of de eerste amateurliga was gezet .. dan misschien wel maar nu ... bewijs maar eens dat de schade toegebracht zo ernstig was dat het contract niet meer geldig was. Vooral omdat het verbreken van het contract redelijk duidelijk als doel een beter contract ergens anders verdienen heeft.

Er zijn genoeg bedrijven die veroordeeld zijn geweest voor fraude/kartelvorming/etc, dat wil niet zeggen dat al die werknemers plots zo maar de deur kunnen uitlopen.

28 juli 2019 om 19:03

Fionn

Het feit dat het gesloten contract wordt nageleefd en dat jij stelt dat er 'geen nadelige gevolgen' zouden kleven aan de veroordeling van Mechelen in de 'propere handen' operatie wil niet zeggen dat dit geen grond zou kunnen zijn voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Wat dacht je van schade in de vorm van een belast verleden? Wat dacht je van misvertegenwoordiging? Vind dat jij nogal luchtig doet over matchfixing namelijk. De speler dacht met een nette club zaken te doen die sportiviteit hoog in het vaandel had staan. Blijkt dus dat die club zich schuldig maakte aan matchfixing, ..... Nou, lijkt me vrij eenvoudig dat een speler in dat geval mag vrezen dat dit geintje hem nog jaren nagedragen kan worden en dat men hém, terwijl hij onschuldig is, nagedragen wordt of dat een overstap niet doorgaat omdat clubs denken dat hij ook bij die praktijken betrokken was.

Dus anders dan jij denk ik dat er wel degelijk redenen zijn om juridische stappen te ondernemen. Al ben ik realistisch genoeg om te erkennen dat die jongen dit vooral doet om bij de club weg te komen. Maar dat feit doet op zichzelf niets af aan de juridische realiteit van een goede zaak.

Wat een kwal van een vent is dit zeg, staat er niet bij in de update maar hij eist ook nog eens geld van Mechelen. Die is gewoon puur uit op winstbejag van zijn club die in moeilijkheden zit, geen greintje loyaliteit aan de club die hem een kans gaf. Dat hij weg wilt voor matchfixing is gewoon een excuus voor hem om een makkelijke transfer naar Sheffield te kunnen krijgen want in de Supercup op 20/07 (toen de uitspraak over matchfixing was afgehandeld) speelde die wel nog gewoon.

Spijtig dat die dan ook uitgerekend naar mijn favoriete club in Engeland zou gaan (om daar op de bank te zitten).

Makelaars maken deze jongen zijn hoofd helemaal gek. Hij zet ook wel erg veel op het spel vind ik... deze jongen werd op handen gedragen door de supporters van Kv Mechelen.

Sheffield heeft intussen ook een andere keeper aangetrokken, dus zie niet in hoe hij zo dom kan zijn, Sheffield gaat echt geen keeper die rechtstreeks uit de Belgische 2de klasse (in 1ste nog geen minuut gespeeld) komt, verkiezen boven een speler die TERUG keert naar de club.

Verder zou ik als club ook niet in zee willen gaan met een speler die op deze manier zijn ware aard laat zien.

Kv en haar supporters gunde deze man zijn transfer echt wel hoor, maakt het destemeer onbegrijpelijk.

Ben sowieso wel eens benieuwd of de arbeidsrechtbank de redenering van Verrips volgt want daar heb ik zwaar mijn twijfels bij. Stel dat je voor een bedrijf werkt en dat bedrijf wordt veroordeeld voor fraude (ik zeg maar iets) dan verandert dat niets aan je arbeidscontract.

Als Mechelen dit op de spits drijft kan het wel eens helemaal verkeerd uitpakken voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sheffield United

Stand
Selectie
SpelersPositieW
O. NorwoodMiddenvelder461
B. SharpAanvaller3914
J. FleckMiddenvelder372
M. Gibbs-WhiteMiddenvelder3712
B. OsbornMiddenvelder363
S. BergeMiddenvelder336
Voor de complete selectie: Clubpagina Sheffield United.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren