Van Bommel hakt knoop door en verrast met nieuwe aanvoerder PSV

Dinsdag, 23 juli 2019 om

Mark van Bommel kiest dinsdagavond in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen bij PSV voor een opvallende aanvoerder. Pablo Rosario zal tegen FC Basel namelijk de aanvoerdersband dragen. Tijdens de voorbereiding droeg Jeroen Zoet nog de aanvoerdersband. Van Bommel geeft voor de camera van Veronica evenwel aan dat Ibrahim Afellay in principe zijn eerste aanvoerder is, met Rosario als back-up. "Ibrahim Afellay is mijn aanvoerder. En als hij niet speelt, is Pablo aanvoerder", aldus Van Bommel.

"Hoe hij zich beweegt, hoe hij binnen is gekomen. We hebben hem hier de kans gegeven om te revalideren en dat heeft hij volle bak gedaan. Ik wil hem graag bij het elftal hebben. Hij heeft mij niet verbaasd, maar hij is een voorbeeld voor iedereen binnen de groep. Hij spreekt Spaans, Nederlands. Hij vertaalt, mengt zich in de groep", vertelt Van Bommel over Afellay, die deze zomer transfervrij neerstreek in Eindhoven.

Afellay is er dinsdag overigens nog niet bij tegen FC Basel. De ervaren middenvelder is nog niet geheel fit. Van Bommel wil het rustig aan doen met Afellay. "Ik verwacht een aantal dingen van hem, maar we moeten ook rustig aan doen. Hij heeft anderhalf jaar niet gespeeld. Ik wil hem fit hebben en houden. De manier hoe hij zich gedraagt binnen de club, dat is echt heel goed."


Poll

Acht jij Pablo Rosario een geschikte aanvoerder voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door soccersupp)

Huh?? Een toch pas net gearriveerde speler aanvoerder maken?

23 juli 2019 om 19:42

Daar doelde hij ook op

23 juli 2019 om 19:47

Logisch dat ibbi aanvoerder is,was hij een paar jaar geleden ook al en is door schade en schande wijzer geworden,de jongens hebben respect voor hem en is een PSV legende.. trouwens vind het een gemiste kans van PSV dat ze hem geen nummer 20 hebben gegeven!

23 juli 2019 om 20:04

Ik doelde met mijn comment op Rosario, het lijkt mij dat er toch enkele andere gasten in het team rondlopen met net wat meer recht op de band dan hij. Affelay kan ik inderdaad begrijpen, is kwalitatief (mits fit) denk ik gewoon een harstikke goeie voor PSV, heeft een goede leeftijd en al het een en ander meegemaakt.

23 juli 2019 om 20:10

@marieke90

zouden ze echt zoveel respect voor hem hebben? meer als de helft van deze gasten heeft de hoogtijdagen van Affelay waarschijnlijk niet eens mee gemaakt

23 juli 2019 om 20:22

Heeft bij Barca gespeeld in de hoogtijd dagen van Guardiola. Als ze het niet hebben, zouden ze het beter wel moeten hebben.

23 juli 2019 om 20:31

Mootje is 17 de jongste uit de ploeg en riep op zijn 8e al dat hij net als affelay wilden worden,hij was zo populair vroeger,meiden waren smoorverliefd op hem en me vader is kapper en heel veel jongens destijds wilden een affelay kapsel,zo noemden ze het ook

23 juli 2019 om 20:39

Nouja 'gespeeld' in de hoogtijdagen van Barca. Hij heeft bij de club gezeten inderdaad. Maar een minimaal aantalnwedstrijden van 20 in 4 jaar onder contract bij Barca. Dus zoveel heeft ie daar niet gespeeld.

23 juli 2019 om 20:49

PSV legende, daar doe je een aantal mensen zwaar tekort mee die echte PSV legendes zijn. Was een hele goede speler in zijn eerste periode bij Psv, maar heeft het totaal niet gered bij Barcelona en ook elders geen potten gebroken. Kan mij gaan verrassen maar ik moet het nog zien, en aanvoerder maken is wel een hele grote stap.

23 juli 2019 om 21:33

Dus meer als de helft van deze gasten keken geen voetbal of zien niks van hem bij PSV wat hij in het verleden bij PSV heeft gedaan. De kroongetuige van Affelay is nota bene de trainer. Dus geloof me ze hebben meer respect dan jij denkt voor hem.

24 juli 2019 om 00:12

InkeMontana - was de 12e man dus speelde elke wedstrijd toen wel

23 juli 2019 om 19:52

Rosario is in de jeugd al vaker aanvoerder geweest en werd getypeerd als een vrolijke jongen en een echte doorzetter

Zullen de PSVers blij mee zijn lol

Pfff echt het oogappeltje vind het namelijk de minste speler van Psv

23 juli 2019 om 19:37

Ik vind Luckassen nog minder, maargoed. Rosario moet weer wat meer risico in zijn spel leggen net als 1ste seizoenshelft vorig jaar

23 juli 2019 om 19:42

Nee dat is Hendrickx, in deze man zit nog potentie.

Van Bommel blijft verassen vandaag. Heeft ie misschien een zonnesteek opgelopen?

Van Bommel zit met zn gedachte al op 1 april

Interessante keuze. Hij is mij nog nooit echt opgevallen als leider in het veld, of dat ie voor de camera veel te zeggen had qua nabeschouwingen en commentaar over de gespeelde wedstrijden. Ben benieuwd of ie daarin wat zichtbaarder wordt.

23 juli 2019 om 19:46

Die Rosario kan misschien nog vertrekken toch? Dacht dat Bologna hem wou hebben? Wel apart dat de eerste aanvoerder erg blessuregevoelig is en je tweede aanvoerder misschien wel vertrekt.

Niet verwacht maar wel gave beloning!

23 juli 2019 om 19:35

Beloning? Voor wat? Voor het a-creatieve spel of de persoonlijke fouten. Net of ee Lozano en Zoet zullen luisteren naar deze ‘nieuwkomer’

23 juli 2019 om 19:48

Niemand kan ontkennen dat hij een fantastisch eerste half jaar had. Toen was hij in balbezit sterk en won veel persoonlijke duels. De tweede seizoenshelft was inderdaad een stuk minder, maar in potentie is Rosario gewoon een uitstekende verdedigende middenvelder

23 juli 2019 om 19:45

Een aanvoerdersschap als beloning geven gebeurd (hopelijk) alleen in het amateurvoetbal. Als je geen leiderschap hebt, maar als beloning aanvoerder mag zijn, kan van bommel net zo goed gaan grabbelen voor de aanvoerderband

23 juli 2019 om 19:50

Je ziet het toch, relatief, veel. Had Zoet m gehouden, dan was het ook een beloning voor zijn staat van dienst geweest, ook geen natuurlijke leider. Al ben ik het wel met Kieft eens dat captain zijn niet veel zegt in het veld, het is vooral de verbindingsspeler tussen de coach, scheidsrechters en spelers. De leiders in het team staan ook zonder band wel op als het goed is

Dan lijkt het me dat de positie van Zoet alles van zeker is dit seizoen als Unnerstall weer fit is. Opvallende keuze is dit wel.

Dan had ik dus eerder Bergwijn, Viergever of toch Zoet gekozen. Ook denk nog eerder Dumfries.. Bergwijn is de beste speler, Nederlands en het zal zijn waarde goed doen. Viergever is ervaren, Nederlands en een stabiele kracht met ervaring als aanvoerder. Zoet om zo ongeveer dezelfde redenen en Dumfries vooral omdat hij voorop gaat in de strijd, maar Rosario... Ik zag hem in ieder geval niet aankomen.

23 juli 2019 om 19:47

Bergwijn is in niks een aanvoerder dus die zou ik sowieso niet kiezen. Zoet wilt Van Bommel misschien niet omdat die geen keeper wilt. Dan kom ik bij deze opstelling ook al snel uit bij Viergever.

23 juli 2019 om 21:23

Joh, toen Suárez bij Ajax gekozen werd als aanvoerder had ik ook mijn vraagtekens, maar als er geen logische speler is zou ik altijd gaan voor je beste speler. Bergwijn dus in mijn ogen.

Hij zal wel moeten aanvallen want de verdediging is het zwakste bij PSV.

Goede keuze. Imo soortgelijke keuze als De Ligt destijds bij Ajax. Zal vast veel kritiek gaan opleveren. Vind het echter een goede keuze om een speler uit de jeugd, spelend in de as en vooropgaand in de strijd aanvoerder te maken.

23 juli 2019 om 19:38

In elk geval niet uit de jeugd van PSV.

23 juli 2019 om 19:45

Even opgezocht, heb je inderdaad gelijk in. In ieder geval een tijdje bij jong gespeeld en al jaren bij de club.

23 juli 2019 om 19:53

Hij had zelfs al betaald voetbal gespeeld in Almere, jeugd volledig bij Ajax zo ongeveer volgens mij.

23 juli 2019 om 19:56

Bij De Ligt was wel duidelijk dat dat van nature echt een leider is en dat hij charisma heeft en ook een bepaalde uitstraling met zich meebrengt. Wat dat betreft vind ik Rosario echt niet op hem lijken, die ik daarin een stuk minder vind.

Vind het een bijzonder keuze van MVB en ben benieuwd hoe het uit gaat pakken!

23 juli 2019 om 20:15

Natuurlijk was De Ligt in alles meer een leider, evenals De Jong vorig seizoen. Dit seizoen loopt er zo’n type niet rond in de selectie van PSV. Daarom vind ik het een goede keuze om hem hierin te laten groeien en de leider van het elftal te laten worden. Van Bommel is bovendien echt niet gek, die maakt die jongens dagelijks mee in de kleedkamer.

23 juli 2019 om 19:57

Deze keuze lijkt in niks op die van de Ligt. Dat was een kind van de club, het grootste talent van de club en in alles al jarenlang een leider (veelvuldig aanvoerder in jeugdteams), in het eerste ook al leider op jonge leeftijd. Volgens mij kan je vrijwel geen van deze punten toepassen op Rosario.

23 juli 2019 om 20:36

Gaat mij meer om het durven kiezen voor een jonge speler i.p.v. een logischere oude keuze (Zoet, Blind/Tadic). De Ligt is in alles meer een leider, maar zo’n type heeft PSV momenteel nou eenmaal niet in huis.

Van Bommel mag van mijn part zijn biezen pakken. Hij is niet meer serieus te noemen. Hoe kun je Rosario aanvoerder maken?

23 juli 2019 om 19:41

Die was al ik de verhalen hoor de bestw speler tijdens de voorbereiding. Verder was hij vorig seizoen degene die in de 1e seizoenshelft ervoor zorgde dat er steeds snel naar voren werd gespeeld.

23 juli 2019 om 19:46

Wie zou jouw aanvoerder zijn? Zoet?

23 juli 2019 om 19:54

Eerder dan Rosario inderdaad, ook Viergever, Bergwijn of Dumfries zou ik eerder kiezen.

23 juli 2019 om 19:48

Je loopt echt al de hele dag over van Bommel te mekkeren terwijl de wedstrijd nog moet beginnen. Tenzij je de hele voorbereiding met het team mee bent gegaan denk ik dat het beter is even af te wachten, dan kunnen we na de wedstrijd even evalueren

Natuurlijk is het een opvallende keuze, maar ik zie eigenlijk alleen Viergever als een betere keuze. Zoet klinkt voor de hand liggend maar zijn grootste makke is zijn gebrek aan uitstraling, wat hem ook als aanvoerder niet goed zou uitkomen.

Er zal een gedachte achter zitten! Misschien goed in de coaching op het veld en als verbinding tussen veld en staf. Niet wat je verwacht, maar geef het een kans.

Dit is lijkt slechte kopie van wat Ajax een tijd terug deed met de Ligt. Een jonge speler aanvoerder maken om de marktwaarde te stimuleren.

23 juli 2019 om 19:52

En hoe heeft dat uitgepakt? Rosario is in potentie gewoon een prima speler. Volgens de geruchten had Bologna al 14 miljoen voor hem over, dus wie weet wat voor waardesprong Rosario nog kan maken!

Ik vind het vooral opvallend gezien hij in de voorbereiding nooit de band heeft gedragen. Zover ik weet ik het ook niet de meest aanwezige speler (correct me als ik dit verkeerd zie). Ook tactisch heb ik hem nooit als een verlengstuk van de trainer gezien. Lijkt me een aanvoerder bij gebrek aan beter en een goede aanvoerder vind ik persoonlijk wel belangrijk voor een Nederlandse topclub.

Afellay is gewoon de beste keuze, ook verwacht nadat hij een contract kreeg. Hij is al eerder aanvoerder geweest bij PSV en de speler met de meeste ervaring in de selectie, zodra hij weer fit is kan hij de jongelingen mooi bij de hand nemen.

23 juli 2019 om 19:46

rosario word gewoon een grote speler let maar op. iedereen is negatief maar vele zullen na dit seizoen anders oordelen. en hendriks is er nu uit dat scheelt al een heleboel

23 juli 2019 om 19:52

Ik ben niet per se negatief over Rosario, maar heb ook nog niet echt een overtuigende aanleiding gezien om hem captain te maken in deze roerige tijden. Maar van Bommel ziet natuurlijk meer van hem dan ik he 😉

23 juli 2019 om 19:47

Als ie wekelijks zijn wedstrijden vanaf het begin kan spelen is hij inderdaad de beste keuze. Echter of ie dat op korte termijn al kan weet ik niet. Het is lang geleden dat ie elke wedstrijd mee kon doen.

23 juli 2019 om 19:52

Op korte termijn is het inderdaad een vraagteken, hij zal weer compleet opgebouwd moeten worden wat betreft conditie en wedstrijdritme na 1+ jaar niet te hebben gespeeld. In dat opzicht zal PSV misschien een vergelijkbare situatie krijgen als Feyenoord met van Persie, dat Afellay langzaam maar zeker weer 100% fit wordt.

Betekent dit dat Jeroen Zoet nog gaat vertrekken?

Als Affelay al 50% van zijn niveau haalt, is hij nog een van de beste van Psv.

Logisch dat ibbi aanvoerder is,was hij een paar jaar geleden ook al en is door schade en schande wijzer geworden,de jongens hebben respect voor hem en is een PSV legende.. trouwens vind het een gemiste kans van PSV dat ze hem geen nummer 20 hebben gegeven!

Dat V Bommel voor Rosario kiest is echt een zegen. Hij heeft in de jeugd laten zien dat hij een elftal kan neerzetten. En doordat hij niet voor Hendrix kiest betekend ook dat ik de speeltijd van Hendrix zie slinken. Wat ik goed vindt voor het spel.van PSV. Jammer dat Hendrix niet meer de speler is die hij wel kon zijn langs gaurdado. Ook leuk om nu eindelijk de voetbal kwaliteiten van guti te mogen zien.

Wat een grap. Is t wellicht gebaseerd op het feit dat Rosario de enige speler is waarvan zeker is dat hij komende jaren niet gaat vertrekken?

Als afellay fit is, dan aanvoerder? Betekent dat ook op de plek van guti? Of is bergwijn gewoon op de vacante plek aan het spelen totdat hij weg is. is dat de afspraak met Ajax?, verkoop pas na de voorrondes.

Grappig, vooralsnog loont zich de aanvallende tactiek. Als Dumfries nou ook nog eens een fatsoenlijke bal voor gaat geven kan er gewoon een 3-0 voorsprong worden genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Media loven Mohamed Ihattaren: ‘Een koningskoppel op het EK’

PSV is de groepsfase van de Europa League sterk begonnen. In het eigen Philips Stadion waren de Eindhovenaren donderdagavond dodelijk effectief en werd Sporting Portugal met een 3-2 nederlaag terug naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren