‘PSV mengt zich in strijd met bod van bijna tien miljoen euro’

Dinsdag, 23 juli 2019 om 13:57Robin Bruggeman • Laatste update: 14:15

PSV nam eerder deze zomer afscheid van Daniel Schwaab en de Eindhovenaren zijn sindsdien druk op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Met Timo Baumgartl van VfB Stuttgart lijkt er in ieder geval al een stopper binnen te komen, terwijl de eerder aangetrokken linksback Olivier Boscagli ook centraal uit de voeten kan. Uit Spanje komen dinsdag bovendien berichten over de verregaande interesse van PSV in Fernando Calero.

De 23-jarige verdediger staat momenteel nog onder contract bij Real Valladolid, maar het lijkt voor de club van eigenaar Ronaldo een lastige opgave te worden om hem aan boord te houden. Naast PSV noemt Marca namelijk ook Villarreal, Levante en Espanyol als mogelijke gegadigden. Bij laatstgenoemde ploeg zou Calero de opvolger kunnen worden van de naar Atlético Madrid vertrokken Mario Hermoso.

PSV is volgens de Spaanse sportkrant echter op dit moment het meest concreet en de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen bereidt naar verluidt een bod van een kleine tien miljoen euro voor op de rechtspoot, die vaak als linker centrale verdediger speelt en nog vastligt tot medio 2021 bij los Albivioletas. Calero staat sinds 2016 onder contract bij Valladolid, dat hem destijds oppikte bij Málaga. De verdediger groeide in de afgelopen jaren uit tot een basisspeler en kwam in het voorgaande seizoen tot 36 optredens in LaLiga.

Als PSV inderdaad om en nabij de tien miljoen euro neer gaat leggen voor Calero, wordt hij de op een na duurste aankoop van de huidige transferperiode. Bruma werd eerder immers al voor vijftien miljoen euro opgepikt bij RB Leipzig. Trainer Mark van Bommel verwelkomde verder tot nu toe Boscagli, Robbin Ruiter, Toni Lato en Ibrahim Afellay in zijn selectie.


Poll

Lijkt Fernando Calero jou een goede aanwinst voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door markbakel)

Zou wat zijn als dit waar is. Hopelijk komt hij snel. Is echt wat we nodig hebben. Samen met baumgartl hebben we 2 fantastische opties.

23 juli 2019 om 14:10

Het lijkt me niet dat ze allebei komen, toch? Ik denk niet dat ze met twee rechtspoten centraal willen spelen, en een aankoop van 10 miljoen op de bank zetten doe je ook liever niet.

23 juli 2019 om 14:19

Waarom kun je niet met twee rechtspoten centraal spelen? Lees dat vaker maar is de grootst mogelijke onzin. Zullen we De Ligt dan ook maar uit het NL elftal gooien omdat ie net als VVD rechtsbenig is?

23 juli 2019 om 14:31

DBaten waarom niet? Die duitser is al bijna binnen en ze gaan niet voor niets achter deze spanjaard aan.dus ja psv wil ze allebei

23 juli 2019 om 14:31

DBaten waarom niet? Die duitser is al bijna binnen en ze gaan niet voor niets achter deze spanjaard aan.dus ja psv wil ze allebei

23 juli 2019 om 14:34

@sparta_praag, Een linkspoot op links kan met zijn goede been inkomen, tackelen en sliden, daarbij kan hij sneller en zuiverder het spel verleggen naar de linksback. Bij een wereldtopper als Van Dijk maakt het niet zoveel uit, maar de meeste verdedigers komen in de problemen als ze stelselmatig hun chocoladebeen moeten gebruiken. Als je kick and rush speelt kan het wel met twee rechtspoten, dan hoeft de verdediger alleen maar achterin te hangen en de bal weg te schoppen. Maar als je verzorgd, aanvallend voetbal wil spelen dan is een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts normaliter een must.

23 juli 2019 om 14:37

@sparta_praag

" " Waarom kun je niet met twee rechtspoten centraal spelen? Lees dat vaker maar is de grootst mogelijke onzin. Zullen we De Ligt dan ook maar uit het NL elftal gooien omdat ie net als VVD rechtsbenig is? "

Twee rechtspoten is geen probleem, twee linkspoten wel. Rechtspoten hebben over het algemeen ook een redelijk linkerbeen, andersom geldt dat niet. Linkspoten gebruiken hun rechterbeen meestal uitsluitend om op te staan. Toch hebben de meeste coaches vanwege de opbouw een voorkeur voor een rechtspoot op RCV en een linkspoot op Lcv. Maar dat is geen wet van Meden en Perzen.

23 juli 2019 om 14:37

En dat is het dus, deze spanjaard kan namelijk wél een aardige pass met links geven.

23 juli 2019 om 14:42

"als je kick and rush speelt kan het wel met twee rechtspoten, dan hoeft de verdediger alleen maar achterin te hangen en de bal weg te schoppen. Maar als je verzorgd, aanvallend voetbal wil spelen dan is een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts normaliter een must."

Het Barcelona onder Pep Guardiola - schoolvoorbeeld van verzorgd en aanvallend voetbal - speelde met Puyol en Pique in het centrum, heel toevallig twee rechtspoten. Echt onzin dat het een must is. Als je een beetje moeite doet kun je wel 100 teams vinden die aanvallend en verzorgd voetbal speelden met twee rechtspoten in het centrum.

23 juli 2019 om 15:03

Dan moet je wel VvD uit oranje schoppen, want die speelt altijd als lcv terwijl die rechts is

23 juli 2019 om 15:06

@sparta_praag, Puyol en Pique, daar noem je er ook even twee. Het gaat erom dat je een voordeel hebt als je met je goede been op de goede plek staat. In de top worden wedstrijden op details beslist. Dat je 100 teams kunt opnoemen is leuk, maar hoeveel van die teams spelen om de echte prijzen? In de top zoekt men toch veelal een links en rechtspoot. Dat is niet voor niks.

23 juli 2019 om 15:13

Wat dacht je van het Real Madrid dat 3x achter elkaar de CL won met het centrum Varane/Pepe-Ramos. Of Liverpool dat hem afgelopen seizoen won met Matip en Vvd? En om het compleet te maken speelde ook het Barcelona van 14/15 met twee rechtspoten centraal, dan heb je zo al even de laatste 5 CL-winnaars te pakken..

23 juli 2019 om 15:23

Beetje laat zou ik zeggen. De eerste belangrijke wedstrijd is toch al aardig dichtbij. En met dit elftal ga je het niet fixen ben ik bang voor.

23 juli 2019 om 15:25

En er heeft er nog geen een getekend.

23 juli 2019 om 15:37

@sparta_praag, ze zijn dan ook zeldzaam, linksbenige topverdedigers. Nu heb je Chiellini en Umtiti. Daarna houdt het op. Vertonghen vind ik daar al onder zitten. Feit blijft dat je er voordeel bij hebt als je met je goede been aan de goede kant staat. Om de door mij bovengenoemde redenen. Dat je beter twee rechtsbenige topverdedigers naast elkaar kunt zetten dan een rechtsbenige topper naast een niet meer dan degelijke linkspoot ben ik natuurlijk met je eens.

Wel opvallend, die schaarste op de linksbenige LCV positie. Dat valt me pas op nu ik voor deze discussie wat onderzoek gepleegd heb. Waarvoor dank.

23 juli 2019 om 15:55

Als je Umtiti noemt kun je Laporte ook noemen wat mij betreft.

23 juli 2019 om 16:33

@Sparte_Praag: De Ligt is tweebenig, maar ben het met je eens dat je prima twee rechtsbenige centrale verdedigers naast elkaar kunt hebben. Daarbij zijn er niet zo heel veel linksbenige (centrale) verdedigers

23 juli 2019 om 17:57

Scepticus

" Rechtspoten hebben over het algemeen ook een redelijk linkerbeen, andersom geldt dat niet. "

Mag ik deze opmerking verwijzen naar 'het Rijk de Fabelen'?? Mijn hemel wat een onzin is dit zeg! Want wat heeft het gebruik van je andere been te maken hiermee? Rechtsbenige spelers die LCV staan bouwen gewoon met hun rechtervoet op en niet met hun linkerbeen. En omgekeerd exact zo.

Laat staan die enorme nonsens dat het werkelijk van belang zou zijn om een linksbenige op LCV en een rechtsbenige op RCV te móeten hebben. Opbouwen is echt niets meer of minder dan gewoon in staat zijn een strakke bal in te spelen op een middenvelder die tussen de 10 en 30 meter van je vandaan staat. Meer behelst het niet. Daar is echt geen linksbenige op links en een rechtsbenige op rechts voor noodzakelijk.

24 juli 2019 om 04:22

Laten we het hopen! Zou meer dan welkom nieuws zijn. Het zou verassen als ze met twee van zulke potentiele toppers weten te komen.

23 juli 2019 om 14:16

Dan krijgt Psv echt een interessante en sterke selectie. Vind best wel dat Psv verrassende aankopen haalt en dat gewoon uit topcompetities. Ik denk dat dit uitstekend kan uitpakken voor Psv:

Zoet
Dumfries Baumgartl Calero Lato
Rosario Hendrix Ihattaren
Lozano Bruma Bergwijn

Unnerstahl
Teze Sainsbury Viergever Boscagli
Gutierrez Sadilek Affelay
Malen Lammers Gakpo

23 juli 2019 om 14:21

Pereiro wil zijn contract niet verlengen en gaat dus weg. Daarnaast zullen Malen en Bruma eerder in aanmerking voor een basisplek komen dan Sammie Lammers en worden alle investeringen teniet gedaan als je nog steeds met het deprimerende blok Rosario-Hendrix aantreedt. Edit: ik zie dat je het aangepast hebt, dat is al wat beter. Alleen Pereiro gaat dus weg

23 juli 2019 om 14:30

Volgens mij volg jij PSV niet op de voet. Pereiro gaat vertrekken, Paal speelt niet meer voor PSV. Wel goed aangepast dat Rosario niet op 2 posities tegelijk kan spelen!

23 juli 2019 om 14:39

Pereiro is nog niet helemaal 100% zeker dat hij vertrekt toch? Als hij wel weg gaat dan gaat Van Bommel waarschijnlijk toch weer met Rosario spelen. Van Bommel is een groot fan van Rosario. Maar al met al ziet het er ook erg goed uit bij Psv.

23 juli 2019 om 14:50

Ja Rosario is onomstreden, lievelingetje van de trainer. Gaan zelfs geruchten dat ie aanvoerder wordt als ik Fox Sports moet geloven lol

23 juli 2019 om 18:02

Dat is prima!

Rosario is ook niet het probleem. Is een uitstekend spelertje en een prima verdedigende middenvelder. Moderne speler, sterk in de duels, fysiek uitstekend, prima passing. Het probleem bij PSV zit hem erin dat Van Bommel naast Rosario nóg een breker opstelt in Hendrix. Dát is de achilleshiel. Je moet naast Rosario gewoon een vormgever neerzetten. En dan nog een loper erbij en dan heb je een perfect middenveld. Rosario is echt geen slechte voetballer, hij stond begin vorig seizoen nog in oranje. Dat vond iedereen destijds ook gewoon terecht. En dat was het ook.

23 juli 2019 om 14:45

cuco10

" Zou wat zijn als dit waar is. Hopelijk komt hij snel. Is echt wat we nodig hebben. Samen met baumgartl hebben we 2 fantastische opties. "

De vraag is of het waar is. Volgens mijn informatie geldt deze speler als alternatief voor het geval Baumgartl onhaalbaar blijkt en gaat PSV ze niet allebei halen.

23 juli 2019 om 15:32

Scepticus38 baumgartl is al bijna binnen.deze transfer staat er los van

23 juli 2019 om 17:42

@johnnyvan Dies...

" baumgartl is al bijna binnen.deze transfer staat er los van"

Hopelijk weet men dat bij PSV ook. Ik heb nl. andere info:

" Het gaat om de 23-jarige Fernando Calero van Real Valladolid. Voor de verdediger is interesse uit eigen land, maar ook de Eindhovenaren zouden hem serieus in de gaten houden. Naar verluidt overweegt PSV zelfs een officieel bod neer te leggen bij de Spaanse club. Calero heeft een prijskaartje van ongeveer 10 miljoen euro en is een centrale verdediger. PSV lijkt na het vertrek van Daniel Schwaab maar één centrale verdediger te zoeken, dus het is onduidelijk of een bod daadwerkelijk aanstaande is nu Baumgartl zich bijna Psv'er mag noemen. "

23 juli 2019 om 18:05

Scepticus

"hopelijk weet men dat bij PSV ook. Ik heb nl. andere info:"

Jouw bron is Marca. Dat is geen krant die je werkelijk voor ieder gerucht serieus kunt nemen. Integendeel. Dus de vraag is wat deze informatie toevoegt.

23 juli 2019 om 16:19

Wellicht is het centrum van PSV dan eindelijk weer, na vele jaren, op niveau.

24 juli 2019 om 07:55

Te vroeg gejuicht, hij geldt als Plan B als baumgartl niet komt.

Rechtsbenige centrale verdediger die LCV bij Valladolid speelt. Speelde afgelopen jaar prima en werd gelinkt aan Arsenal. Ik vraag me daarom ook af of hij haalbaar is. Als hij samen met Baumgartl centraal komt, heb je echt een goed duo. Calero als voetballende verdediger en Baumgartl als echte verdediger.

23 juli 2019 om 14:12

@rossumpsv, oh, speelt hij Lcv? Ik wilde net beginnen te zeuren dat hij rechtsbenig is, maar als hij de Viergever positie kan invullen dan sta ik hier helemaal achter. Wel relatief duur, die kwaliteitsinjectie in de verdediging zo. Maar dat was ook broodnodig. Achterstallig onderhoud, zullen we maar zeggen.

23 juli 2019 om 14:58

Ja bij Valladolid speelt hij links centraal. Voetballende verdediger die je kunt vergelijken met spelers als Vallejo en Mere. Ik zou zijn komst samen met Baumgartl zeker toejuichen. Dan staat het centraal goed en hoef je als het ware maar met een nummer 6 te spelen.

Geen idee wie het is, maar ik ben toch blij dat opeen de nodige verdedigers met ervaring in de grotere competities in de spotlight verschijnen. Ik had liever gehad dat het ff twee weken eerder was, met vnv Basel al voor de boeg, maar het is beter dan niets.

Als deze transfer doorgaat heeft PSV een ruime bezetting in alle linies. En dan hebben ze in mijn ogen een selectie die volop mee kan doen voor het kampioenschap!

23 juli 2019 om 14:12

PSV doet goede zaken, ben echt onder de indruk, chapeau!

23 juli 2019 om 14:34

Adodenhaag dat had psv sws gekund....psv en ajax staan ver boven de rest en je speelt maar 2x tegen elkaar.en zo makkelijk heeft ajax het niet in eindhoven

23 juli 2019 om 14:38

Als psv niet zo slecht uit de wontestop waren gekomen waren zik gewoon de kampioen van 2018/2019...maar helaas😉

23 juli 2019 om 16:20

Ajax kwam juist heel slecht uit de winterstop. Het spel van PSV nam naarmate het seizoen gewoon af. Dit i.c.m. rare keuzes van van Bommel door de Jong op 10 te zetten (ook al wilde hij dit zelf) hielp daar denk ik niet aan mee.

23 juli 2019 om 17:08

Nu alleen Malen laten bijtekenen. Niet bijtekenen niet spelen. Daarom zou ik met Lammers spelen.

Nou van weken geen CV naar 2 in een week. Ken deze speler niet. Hoop dus dat het een goede is.

Dit is volgens mij best een groot talent, maar ik zie liever een CV met meer lengte. Ik hoop dat PSV vol voor Reyes gaat en daarnaast nog een goede box-to-box middenvelder koopt.

23 juli 2019 om 14:23

Met Baumgartl en deze jongen is het prima. Geen idee of PSV hen beide wil halen. Ik zou dat uiteraard toejuichen. Ik maak me verder alleen zorgen om dat verdedigende blok op het middenveld.

23 juli 2019 om 14:27

Ja er moet echt nog een middenvelder bijkomen. Als je Reyes haalt blijft er nog budget over om het middenveld te versterken, als PSV twee Cv's koopt voor 10 miljoen betwijfel ik dat.

23 juli 2019 om 14:39

Psverforever ja psv wil ze allebei.baumgartl is bijna binnen

23 juli 2019 om 14:40

@davilla7, niet als Bergwijn of Lozano nog vertrekken .

23 juli 2019 om 16:22

@panerai

Ergens is dat wel te hopen. Niet omdat ze nou echt weg moeten, maar het middenveld van PSV vind ik wel heel mager. Als je een aanvaller (lozano / Bergwijn) kan verkopen en daar een directe versterking op het middenveld voor kan halen, dan staat er een sterk team.

Klinkt onhaalbaar voor PSV als er ook meerdere opties zijn voor die jongen om in Spanje te blijven.

Maar wel goed om te horen dat PSV zich op de markt aan het roeren is, leek toch wat langzaam op gang te komen.

Zo, dit zou toch echt een stunt zijn voor PSV als ze hem binnen weten te halen. Hij werd eerder gelinkt aan Arsenal en Sevilla. Hij is beter dan alles wat er nu rond loopt bij PSV achterin en is ook nog eens jong. Voor een bedrag van minder dan 10 miljoen moeten ze niet meer nadenken en hem gewoon kopen, 10 miljoen voor deze speler is niks tegenwoordig.

Zou toch wat zijn als ze naast Baumgartl ook deze speler binnen kunnen halen. Van niets naar twee echte verdedigers! Heel benieuwd of dit gaat lukken voor ze.

Ik zou het vreemd vinden als PSV twee verdedigers van 10 miljoen elk aantrekt. Ik denk dat ze het geld beter kunnen spreiden en ook zouden moeten kijken naar middenvelders voor een dergelijk bedrag.... maar wie ben ik.

23 juli 2019 om 14:32

En waarom niet allebei? Als ik de transfer van Pereiro meereken heeft PSV dit jaar ruim 80 mil verdiend incl CL. Al zou PSV daar de helft van uitgeven dan kunnen ze nog elke linie versterken met goede spelers. Om nog maar niet te spreken als Begwijn en Lozano verkocht gaan worden. Mensen moeten zich eens gaan realiseren dat PSV niet op zwart zaad zit, die tijden zijn voorbij.

23 juli 2019 om 14:42

Panerai eindelijk iemand die het snapt....die tijden zijn zeker voorbij😉alleen een hoop lijken dat niet te beseffen dat psv ook nog +/-50 mipjoen eigenvermogen heeft. Psv is gewoon op 1 na rijkste club

23 juli 2019 om 16:28

Ik denk dat mensen de neiging hebben om alles maar te vergelijken met Ajax. Ja Ajax heeft veel meer binnen geharkt aan transfers en CL opbrengsten. Maar PSV heeft met de (eventuele) verkoop van Ldj, Pereiro en Angelino bijna 40 miljoen euro binnen gehaald. Dan komen daar de opbrengsten van de CL bij, wat 40 miljoen euro bedraagd. Tot slot, wanneer PSV het dus voor elkaar krijgt om een Lozano of Bergwijn te verkopen, krijgen ze daar ook nog eens 40 miljoen voor.

In totaal zit je dan op ongeveer 120 miljoen euro.

Hoop echt voor PSV dat ze naast die Baumgartl nog een verdediger van een hoog niveau halen. Ben bang dat alleen Baumgartl niet genoeg voor ze is om het Ajax echt lastig te kunnen maken. Hoop natuurlijk voor de spanning in de competitie en voor PSV zelf van wel, maar ik denk echt dat de verdediging en het middenveld van Ajax een stuk sterker is dan die van Psv. Deze 2 aankopen zouden PSV in ieder geval van een goede impuls kunnen voorzien!

23 juli 2019 om 14:34

Volgens mij had Ajax het vorig jaar met dat sterrenelftal ook al knap lastig, pas op het allerlaatst haalde ze PSV in dat door eigen toedoen het kampioenschap heeft laten liggen, en dat met Viergever en Swaab in de verdediging.

23 juli 2019 om 14:43

Ik vind Schwaab helemaal geen slechte verdediger, vond hem verdedigend gezien misschien wel de beste verdediger van PSV het afgelopen seizoen. Ik ben gewoon van mening dat PSV door het verlies van Angelino, Schwaab en vooral Luuk de Jong echt een jasje heeft uitgedaan. Die simpele lange ballen tactiek werkt nu niet meer, en nu zal er echt meer opgebouwd moeten worden. Daar ligt de kracht van Hendrix en Rosario desondanks helemaal niet.

Daarnaast kwam het vooral door de eerste seizoenshelft dat PSV zo ijzersterk was, de tweede seizoenshelft was het al gelijk een stuk minder. Met als kers op de taart natuurlijk de wedstrijd Ajax - PSV in de Arena. Ajax controleerde vrij gemakkelijk de wedstrijd tot aan de rode kaart. Toen kwam het besef dat alleen de overwinning nog telde en is alles op alles gezet om in ieder geval toch die 3 punten te pakken. Uiteindelijk is die wedstrijd ook gewonnen door een zwaarbevochten 3-1 overwinning.

23 juli 2019 om 14:58

Ik denk ook dat als PSV zich defensief versterkt ze niet meer gaan spelen met Hendrix en Rosario maar een van die twee samen met Guti. Omdat de verdediging niet de sterkste linie was heeft v. Bommel gekozen voor twee defensieve middenvelders gok ik.

23 juli 2019 om 15:36

in de arena had ajax misschien wel balbezit maar zoveel kansen hadden ze ook niet. 1 of 2 gevaarlijke kansen en de rest van de doelpogingen was ziyech die steeds schoot vanaf de middenlijn.

Psv had uiteindelijk met een "stuk mindere verdediging" toch 6 minder tegen goals dus als je daar naar kijkt was de verdeiding juist beter dan die van Ajax. Ik ben juist benieuwd hoe de verdedigign van ajax volgend jaar is zonder de Ligt, als je kijkt PSV- Ajax juist daar was de verdediging een gatenkaas zonder de Ligt

23 juli 2019 om 14:41

Nog steeds is het team van PSV van hoger niveau dan de rest van de Eredivisie, buiten ajax gerekend. Ze spelen maar 2 van de 34 wedstrijden tegen elkaar dus de sterkte van Ajax heeft maar weinig invloed op de prestaties van PSV.

23 juli 2019 om 14:51

Joh als je zo redeneert hoef je helemaal geen versterkingen te halen. Volgens mij wil PSV ook een team waarmee ze Europa in kunnen gaan en liefst zelfs CL kunnen spelen. Nou vanavond wacht de eerste beproeving en mogen middelmaat als Sadilek, Rosario en Luckassen het laten zien. Daar sta je dan met je team dat een veel hoger niveau heeft dan de rest van de Eredivisie! Tof zeg! Succes!

23 juli 2019 om 15:20

Luckassen vind ik - ook al schijnt hij vriend en vijand positief te verrassen tijdens de voorbereiding - een miskoop van jewelste, die in zijn eerste seizoen totaal door de mand viel. Sadilek is ondanks eerder uitgeroepen te zijn tot Tsjechisch talent van het jaar vooral een agressieve, ijverige dwerg die behalve vechtlust weinig brengt. Maar dat je Rosario hier noemt verbaast me wel. Het is qua type speler niet mijn favoriet, maar in zijn rol is het wel potentieel topmateriaal naar mijn idee. Fysiek sterk en hij ziet het spel goed, zeker als de ploeg om hem heen met transfers als deze ook groeit in kwaliteit kan hij zeker meegroeien.

Wil niet zeggen dat PSV geen middelmaat heeft. Behalve Luckassen en Sadilek kun je Hendrix en Viergever hier ook gerust noemen.

23 juli 2019 om 14:42

Door de de zwakke tegenstanders in de Eredivisie zullen PSV en Ajax altijd tot het laatste moment knokken om de titel. Of Ajax nu veel beter is (op papier) of niet.

23 juli 2019 om 14:45

Ik ben het met jullie eens dat PSV een stuk sterker is dan de rest van de eredivisie (behalve Ajax). Toch ben ik van mening dat PSV aankomend seizoen de wedstrijden een stuk minder eenvoudig zal winnen. Luuk de Jong hielp PSV vorig seizoen vaak over het dode punt heen, puur door zijn kopkracht. PSV kon hierdoor het laatste kwartier lange ballen blijven pompen en de tegenstanders kwamen niet onder de druk vandaan.

Ik denk dat de verdediging dit seizoen een stuk minder sterk is en mede doordat ze hun tactiek ook niet meer kunnen toepassen, denk ik dat ze het vooral bij uitwedstrijden tegen subtoppers een stuk lastiger gaan krijgen.

23 juli 2019 om 14:50

Het zal moeten blijken AntonieAjax. Hoewel ik het in de kern met je eens ben, heb ik wel gemerkt dat PSV vaak niet voetbalde door de aanwezigheid van de Jong. Er wordt nu wat anders gevraagd en het wordt spannend om te zien of PSV hiertoe in staat is.

23 juli 2019 om 15:34

Of als psv beter is op papier arie vink.😉

23 juli 2019 om 16:50

@AntonieAjax, ben hewl benieuwd wat het spelletje van PSV wordt dit seizoen, heb nog niet veel van de voorbereiding meegekregen en vanavond wordt de eerste volle pot die ik zie, maar met Malen en Lammers kan je simpelweg niet zo spelen als we vorig jaar deden. Lammers kan nog wel met zijn rug naar de goal, maar moet de bal over de grond krijgen en malen is een meer traditionele spits, die vooral moet gaan scoren en/of kansen voor zichzelf gaan creëeren. Ik ben dan ook benieuwd of het negatief was om de Jong te verkopen, ondanks dat we 1-op-1 zeker kwaliteit hebben ingeleverd

23 juli 2019 om 14:47

Antonieajax psv en ajax staan ver boven iedereen.dus ook zonder baumgartl zal psv het dit jaar ajax lastig maken.zagen we afgelopen seizoen toch.tis dat psv het heeft weggegeven heeft.niet doen alsof ajax rium van te voren kampioen is geworden.pas bij de 30 competitie ronde.eerst maar afwachten hoe ajax is na verlies vd jong en de ligt.groot kwaliteitsverlies

23 juli 2019 om 14:50

De jong en de ligt verliezen weegt zwaarder dan de jong en gastainos antonieajax😉

23 juli 2019 om 14:50

Elke speler die hun vervangt is minder

Ik ken allebij de centrale verdedigers niet maar wat ik hier zo allemaal lees zou het zeker een grote verbetering zijn dan een centraal duo van Viergever en Schwaab.

laten we hopen dat het door gaat.

off: iemand nog iets gehoord over wat Zoet nu doet?, ik ging er iig vanuit dat hij weg zou gaan en Ullerstall erin, ook al is Ullerstall gebleseerd momenteel, rond Zoet is het aardig rustig

23 juli 2019 om 15:09

Tja, in de keeperslinie wordt over het algemeen minder geschoven bij clubs. Zoet had beter zijn kans bij Roma kunnen grijpen vorig jaar. Ik hoop dat er alsnog een club voor hem komt deze zomer. Niet alleen omdat hem dat na jaren trouwe dienst wel gegund is, maar vooral omdat ik vind dat PSV met Unnerstal een betere keeper in huis heeft.

23 juli 2019 om 15:31

je ziet gewoon dat Zoet of zijn op heeft bereikt of op een platform zit, en een andere omgeving misschien goed is voor hem. maar nu hij net vader is geworden geef ik hem groot gelijk dat hij zou blijven.

Maar voor Psv is het beter als hij vertrekt, ook gewoon omdat ze een beter keeper hebben met ullerstall,

23 juli 2019 om 16:54

Ik weet niet of Unerstall een betere keeper is. Het is makkijker je als keeper te onderscheiden bij een team als Venlo dan bij een PSV. Ondanks dat is het tijd voor Zoet om te vertrekken. Hij is al enkele jaren niet verder gegroeid en er lijkt wat gemakzucht in te sluipen. Al met al hebben we het niet slecht in de laatste linie, maar is het ook allemaal niet om over naar huis te schrijven... We gaan zien wat er gebeurt

Eerlijk is eerlijk, als dit klopt laat PSV toch wel zien dat ze bereid zijn om flink de portemonnee te trekken. Drie spelers van 10 miljoen of meer in één transferperiode zou een unicum zijn voor PSV.

23 juli 2019 om 14:52

Diegelbereds vorig jaar psv ook 45 mipjoen uitgegeven hoor

23 juli 2019 om 14:58

Johnny de transfer van Romero vond alweer twee seizoenen geleden plaats. Vorig jaar heeft PSV ruim 20 miljoen uitgegeven. Met Romero erbij zou je overigens op ruim 30 uitkomen dus alsnog knap hoe je aan 45 komt.

23 juli 2019 om 15:07

45 miljoen? Mag jij mij uitleggen hoe je daaraan komt??

Als PSV beide verdedigers haalt, kun je op het middenveld ook meer risico nemen. Hierdoor kan het blok Hendrix - Rosario uit elkaar en een meer voetballende middenvelder ervoor in de plaats. Weet alleen niet of MvB het zo ook voor ogen heeft?

Aanvankelijk was ik erg sceptisch over De Jong, die niet veel daadkracht aan de dag legde om snel de selectie op peil te hebben. Die woorden moet ik wel inslikken. Ondanks dat de interesse voor Berghuis nog steeds niet is uit te leggen naar mijn idee, heeft de TD prima werk geleverd. Met de kwaliteitsinjecties die met name Lato, Baumgartl en deze Calero betekenen in de achterhoede, zou Van Bommel niet noodgedwongen met het balletje-breed-duo Hendrix en Rosario hoeven spelen. Als alleen Rosario kan volstaan is er ook eindelijk ruimte voor een prominente rol voor Gutierrez. Voor de vier resterende posities die de aanval moeten vormgeven zitten we ruim in de spelers. Ik verwacht dat Lozano uiteindelijk blijft en alleen Bergwijn vertrekt, en (ook in het geval andersom) dan staat PSV er nauwelijks minder slecht voor dan Ajax verwacht ik.

Unnerstal
Dumfries
Baumgartl
Calero
Lato
Rosario
Gutiérrez
Lozano
Lammers
Bruma
Malen
23 juli 2019 om 15:30

goede opstelling al hoe wel ik zelf denk dat zowel lozano en bergwijn nog gaan, in dat geval (mits fit), zou ik affelay erin brengen en lammers spits, malen op de zijkant.

23 juli 2019 om 16:09

In Afellay heb ik niet zoveel vertrouwen. Zijn geval doet me een beetje denken aan de terugkeer naar de Eredivisie van Michael Reiziger en Patrick Kluivert. Blessures verwerkt, niet lang meer gespeeld op reguliere basis. En dan in de herfst van je carrière de motor nog één keer aanslingeren. Daar zou ik mijn seizoen niet op willen bouwen, zelfs in Thomas heb ik dan nog meer vertrouwen.

Ik betwijfel of er werkelijk nog een club komt, laat staan twee die 40 miljoen voor Lozano én Bergwijn gaan neertellen volgende maand. De meeste clubs die het willen kunnen het niet (of zal Lozano / Bergwijn niet willen) en de clubs die het wel kunnen willen het niet. Niettemin zou hun vertrek of bij voorkeur dat van Hendrix (bologna wordt genoemd, voor ca. 8 miljoen) financieel lucht geven om een wat stabielere versterking voor het middenveld te halen. Wellicht zou PSV dan weer eens bij Pachuca kunnen aankloppen voor Victor Guzmán.

23 juli 2019 om 23:16

na de wedstrijd van net gezien weet ik zeker dat ze voor lozano niet meer komen dat is 1 ding wat zeker is

23 juli 2019 om 16:13

Ik zou persoonlijk Lammers niet op 10 zetten, daarnaast denk ik dat; of Lozano of Bergwijn vertrekt (ik hoop Lozano). Ik heb liever Lammers in de spits dan Malen, ik heb het idee dat Malen beter op de flanken uit de voeten kan

Waarvan moeten ze die halen er is geen geld meer in kas en daarbij droom lekker verder want hij gaat echt niet naar Nederland toe !

23 juli 2019 om 16:17

Knap dat je de financiën van psv weet

23 juli 2019 om 19:27

ajaxfan56

"waarvan moeten ze die halen er is geen geld meer in kas."

Er zit wél geld in de kas. En van dát geld gaat PSV deze spelers allemaal halen.
Nog andere vragen over het financiële beleid van Psv?

Ken beide spelers eigenlijk niet, maar 18 mil uitgeven aan CBs voelt wel lekker na afgelopen seizoen. Daarna alleen nog een scorende box-to-box en ik zie het zelfs weer allemaal rooskleurig in voor komend seizoen

En dan heb je nog een prima bank ook nog:

Unnerstahl, Teze, Sainsbury, Viergever, Boscagli, Sadilek, Afellay, Malen, Gakpo

Zoet
Dumfries
Baumgartl
Calero
Lato
Rosario
Hendrix/Guti
Ihattaren
Bruma
Lammers
Bergwijn

Ik snap niet zo goed waarom iedereen hier de vlag uithangt en er vanuit gaat en Baumgartl én deze jongen gehaald zouden worden. Tot nu toe wijst alle berichtgeving er op dat De Jong zich richt op nog één centrale verdediger, en een extra aanvallende speler met hoog rendement (Berghuis). Ben bang dat PSV of niet rond komt met Stuttgart, of dat dit gewoon oud nieuws is. Ik hoop het met heel mijn hart dat ze allebei komen, maar het lijkt me wat optimistisch...

24 juli 2019 om 04:35

Doe dan maar twee centrale verdedigers en een aanvallend ingestelde middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Espanyol 26 1 5 0
2019/2020 Espanyol 15 0 4 1
2018/2019 Real Valladolid 36 1 7 0
2017/2018 Real Valladolid 27 2 6 0
2016/2017 Real Valladolid II 37 1 8 0

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren