Update: ‘Zaakwaarnemer houdt vertrek Gastón Pereiro voorlopig tegen’

Woensdag, 24 juli 2019 om

PSV verwacht Gastón Pereiro snel uit te zwaaien. Onder meer De Telegraaf, Voetbal International en het Eindhovens Dagblad hebben reeds gemeld dat de middenvelder op weg is naar Spartak Moskou, dat bereid zou zijn vijftien miljoen euro te betalen. PSV is akkoord gegaan met de deal, waardoor een vertrek van Pereiro lonkt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Gastón Pereiro deze zomer PSV gaat verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door marchello020)

laten we hopen van niet, 15miljoen is een mooi bedrag voor hem.grootste gebrek bij hem is toch wel dat hij zich niet kon motiveren tegen kleine teams en onzichtbaar was, tijdens grote wedstrijden was hij altijd de beste Psver, anders had hij zeker voor 30m+ kunnen gaan

Lijkt me vreselijk als je zo’n zaakwaarnemer hebt, waar je niet echt zelf de controle over hebt. Ik snap niet hoe dat kan

23 juli 2019 om 09:53

Zo vreselijk is het niet hoor.. eigenlijk alleen voor PSV fans Misschien maar lijkt me best chill. Beetje achterover hangen, geef wat eisen zoals een land met lekker weer, een club die minimaal ... Speelt en me zakenwaarnemer vind een leuke club voor me

23 juli 2019 om 10:01

"zo vreselijk is het niet hoor.. eigenlijk alleen voor PSV fans"

Ik zou het als speler toch wel redelijk vervelend vinden om weinig inspaak hebben bij het bepalen van je volgende club en daarmee ook het land waar je de komende jaren van je leven door gaan brengen... Of je nu gaat verhuizen naar Engeland, Italië of Rusland, da's nogal een verschil.

23 juli 2019 om 10:43

Als de zaakwaarnemer clubs tegen elkaar gaat uitspelem lan dit ook positief uitpakken voor PSV. Aangezien dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Nadeel is wel dat dit stukken langer zal duren....

23 juli 2019 om 11:27

Dat zal niet resulteren in hogere verkoopprijs, alles wat die andere clubs extra willen betalen, zal in zijn salaris/comissie van zaakwaarnemer komen.

23 juli 2019 om 11:31

Kan ook negatief uitpakken als clubs doorschakelen naar een ander omdat het te lang duurt.

24 juli 2019 om 17:59

cabinessence

" Ik zou het als speler toch wel redelijk vervelend vinden om weinig inspaak hebben bij het bepalen van je volgende club en daarmee ook het land waar je de komende jaren van je leven door gaan brengen... Of je nu gaat verhuizen naar Engeland, Italië of Rusland, da's nogal een verschil. "

Ik ben geen PSV fan, maar ben het wel volkomen met je eens.

En een nieuwe soap is geboren, ik denk dat dit voor alle partijen een mooie transfer zou zijn. Zou zonde zijn als zo'n 'makelaar' dat om zeep helpt.

Ik ga er vanuit dat dit gewoon zijn doorgang zal vinden. Er word allemaal spastisch gedaan over die zaakwaarnemer maar die werkt uiteindelijk gewoon voor Pereiro.

Nog nog een jaar banken zou alleen maar slecht voor zijn carriere zijn dus het lijkt me niet voor de hand liggend dat die uit zal zijn op een transfervrij vertrek over een jaar.

23 juli 2019 om 10:04

"er word allemaal spastisch gedaan over die zaakwaarnemer maar die werkt uiteindelijk gewoon voor Pereiro."

Worst case scenario voor PSV is alleen wel dat die zaakwaarnemer er voor kiest om Pereiro z'n contract uit laat dienen. Dan is er over een jaar helemaal geen sprake meer van een transfersom en kan hij zich puur gaan richten op de club die het meeste tekengeld biedt.

Of dat de hele soap zich door blijft slepen tot het einde van de transferperiode, waardoor PSV geen tijd meer heeft om nog iets te gaan doen met de transfersom.

23 juli 2019 om 10:06

Dat zou je zeggen, maar ik heb de indruk dat het niet alleen meer de zaakwaarnemer is die 'het genoegen van de samenwerking' mag ondervinden, maar er ook richting speler de nodige voorwaarden, eisen en beperkingen worden gesteld om met elkaar in zee te gaan. Of daar juist weer vanaf te zien. Als je destijds zag hoe wanhopig Pereiro keek toen Casal zich op het laatst uit de onderhandelingen met PSV trok... En we weten ook allemaal dat Mino Raiola alles behalve zomaar een loopjongetje is die maar rent zodra zijn klanten dat willen.

Zaakwaarnemer kun je alleen maar worden als je een uit gekookte klootzak bent. Helaas zijn de heren vandaag de dag nog machtiger dan de clubs, terwijl ze ooit ingezet werden om spelers te beschermen tegen de macht van de clubs. Onder andere Johan Cruijff heeft het vaak genoeg aan de stok gekregen met directie van Ajax en verkaste naar Feyenoord. Ik weet niet of hij toen een zaakwaarnemer had, maar die actie was puur om te jengen en een understatement te maken. Vaak handelen zaakwaarnemers zo ook op de boel te saboteren. Leek al bijna te mooi om waar te zijn 15 miljoen voor 1 jarig contract.

23 juli 2019 om 10:04

Cor Koster

23 juli 2019 om 10:32

@ajax4xcl:

"zaakwaarnemer kun je alleen maar worden als je een uit gekookte klootzak bent."

Zo zwartwit zie ik het toch niet. Voordat er zaakwaarnemers waren, werden spelers keihard uitgeknepen door hun clubs. Cruijff was al de grote sterspeler van Ajax toen hij nog altijd slechts een miezerige 15.000 gulden per jaar verdiende. Zijn schoonvader Cor Coster zag in dat dit in geen enkele verhouding stond tot de inkomsten van de club en wist er 95.000 gulden per jaar van te maken.

23 juli 2019 om 10:48

Cruijff heeft ontzettend veel betekend voor de rechten van voetballers. Voor Cruijff zn mond opentrok waren voetballers niet eens verzekerd als ze met Oranje meespeelden, konden ze hun toekomst kwijt zijn zonder rechten, zonder daar iets voor terug te krijgen. Cruijff heeft er voor gezorgd dat voetballers loon naar werken kregen en dat ze een stem kregen tegenover bobo's binnen de club.

Je redeneert nu heel erg vanuit de kant van de clubs maar vergeet niet dat het overgrote deel van de clubs tegenwoordig in private handen is en dat als de spelers dus het loon niet krijgen dit alleen maar betekent dat bobo's zoals Abramovic of de sjeiks van City meer geld overhouden aan hun hobby. De spelers en de trainers zijn degenen die het doen, het is terecht dat zij het meest er aan over houden. Kijk bijvoorbeeld naar de NBA en andere amerikaanse sporten, wat echt een commercieel instituut is waar de eigenaren miljoenen uit een club halen (zie Kroenke) en de spelers in feite niet naar hun marktwaarde betaald worden doordat er een salarycap is. Vind je dat een betere oplossing?

23 juli 2019 om 11:07

@lucas andersen, helemaal mee eens. De hele grap is dat die salary cap er eigenlijk ook nog eens voor zorgt dat er een paar mindere spelers zwaar boven hun waarde worden betaalt en de beste spelers onder hun waarde. Al wordt dat laatste ook versterkt omdat de topspelers vaak met minder salaris genoegen nemen om een topteam de kunnen vormen.

Ik zie sws vaak mensen op voetbalzone roepen om dingen op salarycap. Wil ze nog weleens zien als de hele competitie gaat staken omdat de spelers meer salaris willen zien. Het mooiste? er komt geen een zaakwaarnemer aan te pas

23 juli 2019 om 11:21

Wat een onzin zeg. ‘De spelers en trainers zijn degenen die het doen, dus is het logisch dat zij er het meest van overhouden’. Dus de arbeiders in een fabriek in China zouden het grootste deel van de inkomsten over moeten houden omdat zij diegenen zijn die het doen? Al sinds mensenheugenis is het zo dat top management en eigenlijk de eigenaren het meeste overhouden, zij lopen namelijk het meeste financiele risico. Iets met loondienst.

23 juli 2019 om 11:52

Cruijff was inderdaad een revolutie in de voetballerij. Veel mensen heeft hij wakker geschud en geïnspireerd. Daarom is Cruijff meer dan alleen een voetbal legende. Ook een grote bijzondere persoonlijkheid.

23 juli 2019 om 14:02

"ook een grote bijzondere persoonlijkheid."

Een grote persoonlijkheid met ook een donkere kant. Lees 'klem!' maar eens, de biografie van Jan van Beveren. Daaruit blijkt wel dat Cruijff ook een erg egoã¯stische klootzak kon zijn, die er niet voor schroomde om mensen die hem in de weg stonden kapot te maken.

23 juli 2019 om 14:32

Jan van Beveren heeft natuurlijk zijn kant van het verhaal, Cruijff noemde het conflict altijd een momentopname. Ik denk eerlijk gezegd dat Cruijff nooit bewust heeft geprobeerd van Beveren kapot te maken maar dat dat door hem erger is opgevat omdat zn carriére daarna zo'n dal is ingegaan.

23 juli 2019 om 14:40

@lucasandersen:

"ik denk eerlijk gezegd dat Cruijff nooit bewust heeft geprobeerd van Beveren kapot te maken"

Ik denk het wel.

Cruijff kreeg in het Nederlands Elftal nogal een extreme voorkeursbehandeling. Hij en zijn beste makkers in de ploeg kregen meer betaald dan de rest. Het werd oogluikend toegestaan dat hij net deed alsof hij geblesseerd was als hij geen zin had in een interland. Op de training mocht hij de kantjes er vanaf lopen. Hij en Neeskens mochten als enigen hun vrouwen meenemen naar uitwedstrijden. Hij dwong medespelers om zich te laten vertegenwoordigen door zijn eigen zaakwaarnemer (en schoonvader) Cor Coster. Enzovoort, enzovoort.

Van Beveren was de enige die daar tegen protesteerde. Cruijff heeft hem daarna vakkundig het Nederlands Elftal uitgepest. Bondscoaches werden jarenlang volgens het “hij eruit of ik eruit”-principe onder druk gezet om Van Beveren thuis te laten. Voetbal International werd ingeschakeld om Van Beveren neer te zetten als een zeikerd, die de boosdoener was in het verhaal. Tussendoor werd er bij Oranje nog wel eens een emmer water leeggegooid over zijn bed. En Willy van der Kuijlen, de enige speler die zich achter Van Beveren schaarde, was ook meteen persona non grata.

En dat is niet slechts Van Beveren's kant van het verhaal. Zelfs directe concurrenten van Van Beveren als Piet Schrijvers en Jan Ruiter en toenmalige bondscoaches George Knobel en Jan Zwartkruis hebben bevestigd dat het zo inderdaad gegaan is.

Het is natuurlijk onzin dat hij niks te vertellen heeft. Een Zaakwaarnemer werkt voor een voetballer en niet andersom. Hij kan clubs zoeken en de opties voorleggen aan een speler. Deze bepaald uiteindelijk of hij het accepteert of niet. Media moet altijd onwaarheden of (non-facts) vermelden, helaas geloven veel mensen dit ook direct.

24 juli 2019 om 17:58

Vind dit wel een erg rooskleurige en naã¯eve manier van kijken. Je doet net alsof het een puur platonische speler/zaakwaarnemer relatie betreft, en dat Casal enkel braaf opties voorlegt aan Pereiro. Begrijp je niet dat die twee ook gewoon gesprekken met elkaar voeren wanneer ze over straat lopen? En dat wanneer die Casal een extravert en dwingend baasje is (waar het alle schijn van heeft), en Periero een rustige introverte kerel is, hij wel degelijk de broek aan kan hebben in een dergelijke relatie? Het zijn gewoon mensen, het is totaal niet ondenkbaar dat Casal Pereiro praktisch in z'n zak heeft.

Doe mij dan maar Raiola. Die is, zo ver ik kan inschatten, wel meteen duidelijk en is er eerlijk over dat hij je kaal komt plukken. Een afspraak maken met iemand die constant op het laatste moment je wat extra door de strot probeert te duwen lijkt me echt verschrikkelijk.

Knap lullig, ik typ letterlijk een uur geleden ‘Mooi dat die jongen gewoon gaat en niet laat aflopen.’ onder de aankondiging van de transfer, ik ga een rondje hardlopen en dan lees je dit.

Hopelijk voor Psv komt het gewoon rond.

Clubs tegen elkaar uitspelen is toch juist het werk van (goede) zaakwaarnemers?

23 juli 2019 om 12:39

"clubs tegen elkaar uitspelen is toch juist het werk van (goede) zaakwaarnemers?"

Maar die Casal schijnt alleen wel een uitzonderlijk lastig figuur te zijn. Toen Pereiro naar PSV kwam schijnt hij zich tijdens de laatste onderhandelingen zo onmogelijk op te hebben gesteld, dat Marcel Brands op een gegeven moment gefrustreerd weg is gelopen uit de besprekingen en niet eens meer de hotelkamers van Pereiro en Casal wilde betalen.

Als je als speler gaat klagen dat je zaakwaarnemer zijn werk niet goed doet dan ben je een doetje.
Want jij bent zijn opdrachtgever en niet andersom.
Als je zo iemand als jou zaakwaarnemer aanstelt moet je dus een aantal zaken duidelijk contractueel vastleggen.
Zo simpel is het.
En als je as clubvertegenwoordiger met zo iemand gaat praten dan moet je je ook niet steeds laten traineren door zo iemand.
Uiteindelijk bepaal jij als TD en anderen uit het bestuur tegen welke condities je iemand contracteert.
Je zit er ook zelf bij in de onderhandelingen als er steeds weer nieuwe eisen bij komen.
Daar stel je zelf paal en perk aan.
Of niet natuurlijk.
En dan dramt de zaakwaarnemer wel door.
Met name figuren als Raiola en Mendes zijn er stinkend rijk mee geworden, maar dat is dan wel dankzij al die clubs die in hun hebberigheid die gasten flink hebben laten meeprofiteren.

Ik ben wel fan hem. Heeft een heerlijke techniek maar is niet constant. Psv heeft niet alle rechten en zal denk geen verlies proberen te leiden met 15 mil is de winst vrij klein. Hem halen des tijds was al een bevalling.

Gaston,wees nou verstandig, ga naar Moskou en je wordt topscorer en beste speler van de Russische competitie

Kijk naar Promes, die kan ook niets, loopt ook als een kip zonder kop rond, en begrijpt ook helemaal niets van het spelletje

Taal? Geen probleem, als je er af en toe een paar in schiet is iedereen blij en mag je je hele leven elk jaar gratis op vakantie in Rusland en je kinderen ook

Gewoon doen joh...

Wel even het klimaat in Rusland in de gaten houden voor die vakantie, het land is groot...

Succes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie

41 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren