Feyenoord polst doelwit: ‘Dat speelt, daar wil je je vingers niet aan branden'

Dinsdag, 23 juli 2019 om

Feyenoord is momenteel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Jan de Jong kon zich niet geheel vinden in de koers die de club momenteel vaart en is inmiddels vertrokken, waardoor de Rotterdammers nu speuren op de markt naar een vervanger. Dennis van Eersel benadrukt dat Robert Eenhoorn nog altijd de topkandidaat is.

De journalist van RTV Rijnmond zegt bij de NOS dat De Jong zich waarschijnlijk verkeken heeft op de baan in De Kuip. "Hij begon met veel positiviteit, had een fris geluid, ging werken bij zijn droomclub en sprak daar met passie over. Hij vertelde ook dat hij heel honkvast was en het jarenlang wilde doen bij Feyenoord", aldus Van Eersel.

"Maar er is na het kampioensjaar zoveel negativiteit bij de club. Het dossier-Feyenoord City dat maar niet vordert. En sportief gezien is het ook niet goed gegaan. Twee seizoenen op rij speelt men geen rol in de competitie", weet de journalist, die aangeeft dat Eenhoorn, momenteel directeur bij AZ, de belangrijkste kandidaat bij Feyenoord is om de club weer op sleeptouw te nemen.

"Hij is gepolst", vervolgt Van Eersel, die aangeeft dat de oud-honkballer bij zowel de leiding van Feyenoord als de achterban goed ligt. Van Eersel proeft twijfel bij Eenhoorn. "Als je hem officieel spreekt, zegt hij dat hij volop bezig is met AZ. Dat is natuurlijk ook zo, maar wat er bij hem heel erg speelt is het dossier-Feyenoord City. Daar wil je je vingers niet aan branden."


Poll

Verwacht jij dat Robert Eenhoorn naar Feyenoord zal vertrekken deze zomer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Dit bericht lijkt wat verouderd. Ik las gisteren dat hij niet alleen gepolst is, maar dat er al meerdere gesprekken zijn geweest. De mogelijkheden die een investeerder geeft vond Eenhoorn interessant werd er gezegd. Al kwam dat bericht ook van een 'watcher', kortom natte vingerwerk.

23 juli 2019 om 10:29

''de mogelijkheden die een investeerder geeft vond Eenhoorn interessant werd er gezegd.''

Die link legde ik inderdaad ook wel snel. Bij AZ kwam er vorig jaar (of jaar ervoor?) ook een bericht dat ze naar externe (amerikaanse) geldschieters op zoek waren, om o.a. - volgens mij - hun begroting structureel te laten groeien.

Ik vraag mij oprecht af of Eenhoorn nou zo'n goede directeur is. Bij AZ is het volgens mij relatief gemakkelijk werken de laatste jaren. Dat is een heel andere situatie dan momenteel bij Feyenoord waar meerdere moeilijke dossiers liggen (Feyenoord city bijv.). Wat heeft hij nou concreet bewezen dat Feyenoord hem zo graag wilt hebben? Behalve dat het een Rotterdammer en Feyenoorder is.

23 juli 2019 om 09:18

Je kunt natuurlijk dezelfde stelling andersom maken: Het kan ook zijn dat het vanwege Eenhoorn makkelijk werken is bij AZ. Als hij een goede directeur is en zijn zaakjes op orde heeft, dan wordt het daardoor makkelijker werken.

Bij Feyenoord kost dat gewoon een tijdje vanwege de dossiers Feyenoord City.

23 juli 2019 om 09:46

Ik denk zeker dat hij zijn zaakjes op orde heeft, wat ik alleen bedoel te zeggen is dat het voor hem ook relatief makkelijk was om zijn zaakjes op orde te houden. Toon Gerbrands heeft de club 5 jaar geleden keurig verlaten na jaren van saneren en schulden afbetalen. Vervolgens heeft Eenhoorn dat beleid voortgezet op een (volgens mij) goede manier.

Het verschil is echter dat Feyenoord niet in rustig vaarwater zit. Er wordt eigenlijk heel veel verwacht van de toekomstig directeur, en ik vraag mij af of Eenhoorn daar dan op dit moment de juiste persoon voor is. Iemand als Toon Gerbrands zou naar mijn mening veel geschikter zijn voor Feyenoord. Bewijst al jarenlang een uitstekend directeur te zijn in zowel goede als slechte tijden, alleen hij is waarschijnlijk niet haalbaar voor Feyenoord.

Helaas kunnen ze mij over het nieuwe stadion alles wijs maken. De ene geleerde zegt dat moet je doen en andere geleerde zegt je kan er kapot aan gaan. Ja wat is wijsheid. Als het zo'n geweldig plan was dan was het toch wel eerder rond gekomen lijkt mij. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat voor mij het echte Feyenoord gevoelt steeds meer veranderd. In het stadion voelt het anders aan. Ik zie veel mensen niet meer terug in de kuip. In het stadion word alles wat een beetje sfeer brengt uitgeband. De trainingen zijn 9 van de 10x besloten. 1ste training is een slap aftreksel van wat het was. Op de laatste training voor de klassieker zijn geen supporters meer welkom. Nu verdwijnt dan varkenoord (wat overigens wel echt nodig is). Met een nieuw stadion zal er weer een deel van het Feyenoord gevoel verdwijnen. En ik ben er bang voor dat die niet heel goed gevuld zal zijn.

23 juli 2019 om 09:32

Pablonino

Het gaat dan ook niet alleen over het stadion. Het plan is alles eromheen met op de kop de nieuwe 'voetbaltempel'. Natuurlijk is en word dat moeilijk om als oud Feyenoord supporter in je hart te sluiten, maar aan de andere kant kun je in een ouwe boomhut nieuwe planken en spijkers slaan, het blijft gewoon die ouwe hut.... Ik ken een heleboel voorstanders en zo ook tegen, maar word het geen tijd om daadkrachtig te worden? Sentiment regeert. Zo ook bij jou (geen aanval ) want is Feyenoord waar je van houd of de Kuip? (Uiteraard beide)

Het beetje sfeer dat word weggenomen is geheel te wijten aan de mensen die dingen doen die overal worden aangepakt in samenhang met de boetes die de KNVB aan onze club oplegt. Dus onderneemt de club actie. (Simpel voorbeeld: als ik in mijn bedrijf iedere keer boetes krijg door dingen die mensen doen onderneem ik daar ook actie tegen).

Over de trainingenen de rest van je schrijven ben ik het meer dan eens.
23 juli 2019 om 09:52

Wat ik zeg, ik heb 0,0 verstand over zaken van het nieuwe stadion. Als ze mij op een briefje kunnen geven dat een nieuw stadion echt het beste is voor Feyenoord en dat we er flink op vooruit gaan. Zou ik wel tekenen. Maar er zijn in de afgelopen jaren zoveel tegenstrijdige berichten geweest. Ik weet niet wat ik moet geloven. De supportersvereniging heeft nu ook zijn zorgen geuit en wil het in samenwerking met andere bedrijven gaan onderzoeken.

Ja dat de knvb (en dus ook Feyenoord) zo hard strijd tegen het vuurwerk in stadions vind ik jammer. Ik vind het altijd een mooi gezicht. Verschillende rookbommen op verschillende plekken. Wat fakkels er door heen. En lekker Feyenoord naar voren schreeuwen. Iedereen in de kuip weet ook wel waar je dit kan verwachten en waar niet. Het is geen ramp maar wel erg jammer.

23 juli 2019 om 10:21

Of dat het t beste is voor onze club dat is toekomst voorspellen ben ik bang voor. Je weet het gewoon niet. Maar we weten allemaal wel dat er 'iets' zal moeten gebeuren. Het eindeloze gemiereneuk eromheen is wat me tegen de borst stuit. 2 partijen, voor en tegenstanders, voor en tegen City of renoveren duurt gewoon te lang. Er zullen gewoon eens spijkers met koppen geslagen en duidelijkheid gecreëerd moeten gaan worden. Ongeacht hoe of wat zit de Kuip aan zn max van exploitatie aan de andere kant nam me pa me bij de hand als 9 jarige snotneus mee naar ons thuis.... sentiment

Zoals al geschreven ben ik het roerend met je eens. Maar doordat de knvb er zo hard op hamert, de boetes blijven volgen, vakken die leeg moeten blijven, is dat in de huidige tijd het vuurwerk nog wel waard...

23 juli 2019 om 10:35

Ja er moet zeker iets gebeuren. Maar de gevolgen zijn zo enorm groot mochten de negatieve verhalen over Feyenoord City waar blijken. Er is geen weg meer terug. Dit is zo'n bepalend iets voor de toekomst van Feyenoord.

De kuip is oud en een nieuw stadion zal veel makkelijker zijn. Maar het financiele plaatje moet wel kloppen.

Iedereen noemt zich tegenwoordig 'watcher'. Je gooit er een paar geruchten tegenaan en je lijkt gelijk deskundig. Tenenkrommend is het.

23 juli 2019 om 08:52

Hahaha ik dacht precies hetzelfde. Het stikt inmiddels van de watchers bij onze club. Van Eersel bij RTV Rijnmond, Gouka bij het AD, Avrasoglu bij de NOS en Van Duren en Krabbendam bij VI. En allen komen met analyses die voor de gemiddelde voetbalvolger ook al wel te maken zijn. Sportjournalistiek anno 2019.

23 juli 2019 om 10:51

Die van Rijnmond vind ik helemaal stuitent, met o.a. van Eersel, Bisschop, etc.
Die lullen echt letterlijk maar wat in de rondte, met rare constateringen, vreemde geruchten en bovendien altijd (een stuk) later dan de primeurs.

Maar goed, een Krabbendam kan er ook wat van. Blijft een bijzonder beroep die gemakkelijk in stand te houden is lijkt het.

23 juli 2019 om 11:29

Ik vind het veelzeggend dat vaak de beste, en best ingelichte stukken komen van journalisten die helemaal geen watchers zijn. Vlietstra bij de Volkskrant, Verseput bij het NRC en Van der Kraan bij de Telegraaf zijn veel beter ingevoerd dan de Gouka's en Krabbendam's van deze wereld, laat staan die Rijnmond gasten.

Ik zou als club mijn scoops ook niet gunnen aan van die hijgerige watchers die iedere dag iets moeten volpennen.

Rrobert is in alles een winnaar. Voor hem tellen geen excuses. Met de ervaring bij AZ is hij iemand die de kar kan trekken. Achterban staat vol achter hem. Enige is hij maakt in zn eentje niet het verschil. Bij Feyenoord moet een hoop nog gebeuren. Ian de Jong vond iedereen uitstekend bij Feyenoord, zo word je nooit beter. Scouting als eerste mee beginnen en commercieel is er ook nog een hoop te verbeteren.

Ik vind dat zo'n onzin, dat iemand z'n vingers niet wil branden aan een nieuw stadion. Iedereen die bij Feyenoord aan de slag gaat ziet binnen een paar uur dat de faciliteiten van de Kuip inmiddels zwaar verouderd zijn en dat er iets moet gebeuren. Ik weet zeker dat een man als Eenhoorn, als die de klus aanneemt, begrijpt dat de verhuizing van Feyenoord naar een nieuw onderkomen gewoon part of the deal is. Ik denk meer dat Eenhoorn z'n twijfels heeft bij hoe de ingeslapen organisatie bij de BVO weer tot leven kan wekken en hoe hij van de zesjesmentaliteit afkomt die in het Maasgebouw al jaren heerst.

Het lijkt mij veelzeggend dat ook iemand als Joris Mathijssen besloot niet in te gaan op de uitnodiging om bij Feyenoord aan de slag te gaan. Nu doet Sjaak Troost het technische werk op papier maar ondertussen is het een spelersmakelaar die zijn eigen B materiaal in Rotterdam loopt te dumpen.
Er moet echt snel wat gebeuren wil Feyenoord niet voor vele jaren de aansluiting met Ajax en PSV kwijt raken. Er moet krachtige leiding komen, het scoutingsapparaat moet opnieuw opgetuigd worden en Feyenoord moet haar jeugd een kans gaan geven in plaats van transfervrije dertigers oprapen.

Feyenoord moet zo snel mogelijk de aandelen van de vrienden terugkopen. Als dit niet gebeurd blijft het onrustig. Zij bepalen alles en pesten mensen weg. Hierdoor is het totale chaos in de club. Ze noemen zich vrienden en zijn op dit moment de grootste vijand van Feyenoord . Ze hebben de club gered en daar alle respect voor maar nu helpen ze de club naar de afgrond

Het is op zich best mooi dat een groep mensen met een Feyenoordhart de club redt op het moment dat het dreigt om te vallen.
Maar wat is vervolgens het nadeel ? Die hele groep mensen heeft geld geinvesteerd en wil in ruil daar voor ook het een en ander te zeggen hebben. En dan krijg je rumoer in de tent. Er blijkt in iedere investeerder ineens een Technisch Directeur te schuilen, en wel eentje die ook zomaar op de trainersstoel zou passen. Vijfde colonnes heb je overal, maar die bij Feyenoord is vanwege haar financiele investeringen wel lastig te negeren. Beter betaalt Feyenoord die mensen zo snel mogelijk terug en maakt weer echte supporters van de investeerders. En zet vervolgens een sterke maar kleine organisatie neer die slagvaardiger gaat worden en een duidelijke visie heeft op de toekomst. En die, ik zeg het nog maar eens, ophoudt met het binnenhalen van door Rob Jansen aangedragen B keuze spelers en in plaats daarvan vol gaat inzetten op goede scouting en doorstroming van jeugdspelers, zodat er ook eens geld verdiend gaat worden.

Wordt tijd voor een goede keuze. Jaap Stam is tot nu toe de duurst inkomende transfer

Eenhoorn heeft een paar goede eigenschappen; heeft autoriteit, een eigen visie en is vernieuwend. Heeft de juiste sportmentaliteit en durf mensen aan te spreken op hun doen en laten. Alleen jammer dat die debiel van een Sjaak T daar rond loopt. Ben benieuwd.

23 juli 2019 om 18:15

Troost loopt er nog rond totdat er een nieuwe TD is aangesteld. Hoe eerder des te eerder die weer weg is naar zijn oude post.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren