Kramer verrast en keert terug op trainingsveld van oude liefde

Maandag, 22 juli 2019 om

Michiel Kramer is terug op het oude nest. De spits traint vanaf dinsdag mee bij ADO Den Haag, zo maakt de Eredivisionist bekend via de officiële kanalen. ADO en Kramer kijken samen 'of er een tweede samenwerking kan ontstaan', zo voegt de club eraan toe. Het is een opvallende wending, daar technisch manager Jeffrey van As een maand geleden stelde dat er geen sprake was van een terugkeer van Kramer.

De aanvaller heeft FC Utrecht verlaten en is transfervrij op te pikken. Zijn aflopende contract in De Galgenwaard werd deze zomer niet verlengd. In de Domstad kwam Kramer tot 1 doelpunt in 10 wedstrijden. "Hij heeft geen onuitwisbare indruk gemaakt de laatste anderhalf jaar", zei Van As vorige maand nog. Kramer speelde in het verleden twee seizoenen voor ADO en dwong destijds een transfer af naar Feyenoord.

"Kramer is een aparte speler, die het hier heel goed gedaan heeft", reageerde de technisch manager van ADO in gesprek met Omroep West over vragen over een eventuele rentree van de dertigjarige Kramer. "Hij heeft ook een zwak voor ADO Den Haag, heeft nog steeds goed contact met mensen binnen de club, maar van een terugkeer naar ADO is op dit moment nog geen sprake." Aanvallende versterking bij ADO is echter wel wenselijk, na het vertrek van Sheraldo Becker naar FC Union Berlin.

Het is nog niet duidelijk hoe lang Kramer precies zal meetrainen bij ADO. Op dit moment beschikt trainer Alfons Groenendijk met Tomas Necid over slechts een Eredivisie-spits in zijn selectie. De club probeerde Bayern München-belofte Joshua Zirkzee te huren, maar de onderhandelingen met de grootmacht uit Duitsland leverden niets op.Kramer speelde tussen 2013 en 2015 voor ADO en kwam in die periode tot 24 doelpunten in 58 duels, waarmee hij een transfer naar Feyenoord verdiende.


Poll

Moet ADO Den Haag weer in zee gaan met Michiel Kramer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Ik vind dit een van de meest onsympathieke spelers die er is. Verschrikkelijk om weer een jaar naar zo’n speler te moeten kijken in de Eredivisie.

22 juli 2019 om 21:31

Ach! Misschien niet de ideale schoonzoon, maar laten we wel wezen. Veel voetballers hebben een sleutel op de mond, ieder antwoord is voorzichtig en zegt nooit zoveel. Kramer is zichzelf, heeft schijt aan iedereen, en doet waar hijzelf zin in heeft. Hij is geen profvoetballer geworden om als voorbeeld te fungeren. Vind het eerlijk gezegd ook klasse dat hij aangeeft niet van het wereldje te houden, en enkel voetbal speelt omdat hij zich op die manier financieel onafhankelijk kan spelen. Lijkt mij oprecht een toffe en vooral eerlijke gozer! Als hij in Rotterdam is, en een bakkie lust, is hij welkom.

22 juli 2019 om 21:38

Allemaal leuk en aardig wat je zegt, maar het gaat niet om zijn woorden maar wat hij op het veld keer op keer weer flikt. Ik ga hier geen dingen opnoemen, maar denk dat iedereen wel weet waar ik het over heb.

22 juli 2019 om 21:38

Haha, je kijkt met een gekleurde bril naar hem. Kramer zien we hopelijk niet terug. Recidivist die mentaal niet spoort.

22 juli 2019 om 21:42

Och och! Daarnaast doet Kramer van alles voor gehandicapte kinderen en goede doelen. Wat doe jij allemaal? Boos worden om een paar elleboogjes of toevallig die “insta story”? Hou op hoor.

22 juli 2019 om 21:44

Wat flikt hij dan op het veld? Hij was niet altijd even handig, maar een elleboog is door meer mensen gedaan. Suarez bijt mensen, Materazzi sloopte ze en zelfs Totti gaf een doodschop van achteren. Als Kramer iets doet, achtervolgt dat hem zijn leven. Ik vind het allemaal sterk overtrokken

22 juli 2019 om 21:50

@isco1 gekleurde bril? Ik ben idd een Rotterdammer. Maar ben die gekleurde bril al een tijdje kwijt! Door de jaren heen slijt de absolute clubvoorkeur en merk ik dat er toch echt belangrijkere dingen zijn in het leven, dan enkel Feyenoord!

22 juli 2019 om 22:43

'Recidivist die mentaal niet spoort'

Kan best zijn dat Guandriks door een gekleurde bril kijkt, maar de bril die jij op hebt lijkt me ook niet heel gepast

23 juli 2019 om 07:18

"Ik ga hier geen dingen opnoemen" Oftewel, ik brul maar wat zonder enige onderbouwing. Chapeau!

22 juli 2019 om 23:40

Ach, zorgt ook wel weer een beetje voor wat afwisseling en hilariteit. Tussen al die keurslijf ventjes is dit weer een leuke afwisseling

Kan die pannenkoek niet even in het buitenland spelen? Man wat een irritante gozer

Ik vind Kramer best een aardige spits maar het is echt een rammend irritante gozer. Hopelijk is hij bereid om zich weer een beetje in te houden en zich te gedragen zoals hij net kwam kijken in plaats van zoals later, toen zijn maniertjes zijn spel bepaalden en hij verder niks meer toevoegde. Als hij er dan gewoon 15 inschiet bij Ado dan hoor je me verder niet.

Mooi, ik hoopte al dat hij terug zou gaan. Immers achter hem en Falkenburg vanaf links, dan heb je al 30 goals.

In elk topic ben ik geneigd hem te verdedigen tegen het beeld dat er van hem heerst, zo ook hier. Vriendelijke jongen, goudeerlijk, begaan met zieke en gehandicapte kinderen. Organiseert toernooien voor ze, gaat langs in het ziekenhuis en draagt bij met sponsorinkomsten. Alles zonder ermee te koop te lopen. Dit is de meest sociale voetballer die ik bij Feyenoord heb gezien. Die structurele hetze tegen hem vind ik erg overdreven. Mooi als hij terugkeert bij ADO

22 juli 2019 om 21:41

Jamaar als de fluit gaat, gaat er bij hem soms ook een knoppie om.
Het kelderklasse gedrag is hij niet echt ontstegen.
Leuk die maatschappelijke activiteiten, helemaal top. Maar wel makkelijk als je in juiste tijd profvoetballer bent. Riant salaris en vrije tijd teveel.

Toch past die prima bij Den Haag, wellicht kan die een contract verdienen.

22 juli 2019 om 21:47

Ik vind het allemaal wel meevallen met Kramer. Mensen doen alsof hij iemand vermoord heeft. Hij duwde Buttner weg met zijn voeten en hij gaf een keer een elleboog, poe poe. Van Hooijdonk was erger

22 juli 2019 om 22:02

Gaf Cillessen een elenboog, gaf Zomer een ellenboog, gaf Onana een knietje, gaf Van der Pavert een klap, greep Reijnen bij de keel.. buiten het veld moet ik vaak om hem lachen maar op het veld was hij af en toe een losgeslagen projectiel. In het kampioensjaar van Feyenoord was hij echt belangrijk met meerdere belangrijke goals. Benieuwd hoe hij ontvangen wordt in Den Haag want toen hij voor Sparta speelde en scoorde provoceerden het Haagse uitvak hem meerdere malen waarop Kramer, uiteraard, ook weer reageerde.

22 juli 2019 om 22:16

Blackpool dat klinkt allemaal inderdaad heel heftig, maar hij aaide Van de Pavert. Een klap is dat echt niet te noemen hoor. Onana raakte hij niet. Cillessen was een onvervalste elleboog, maar bij Zomer niet. Hij zwaait vooral onhandig met zijn armen als hij een luchtduel aangaat. Dat is geen gemeen opzet, gewoon een onhandige motoriek. Ik vind sowieso dat er over het algemeen vaak rood wordt getrokken voor een elleboog als dat gewoon een ongelukkig duel is.

Dat bij Reijnen en Van de Pavert, tja. Het is onwijs dom en hij moet gewoon van ze afblijven, maar het gaat echt wel ver om daar iets gewelddadigs in te zien

22 juli 2019 om 23:09

kampioensjaar van Feyenoord speelde hij er niet eens

22 juli 2019 om 23:21

Jawel Tigran.

23 juli 2019 om 00:20

Hij redde als invaller meermaals punten vlak voor tijd. Maakte toen ook nog een fijne goal tegen Ajax, al maakte dat voor het resultaat niet meer uit.

22 juli 2019 om 21:43

Het gaat me om zijn gedrag in het veld, niet daarbuiten. Hij werd de laatste 2 jaar een soort karikatuur van zichzelf omdat zijn hele spel aan zijn maniertjes werd opgehangen in plaats van dat hij gewoon aan het voetballen was.

22 juli 2019 om 21:50

Speelt necid niet gewoon in de spits ?

22 juli 2019 om 22:01

Yes Necid spits nummer 1. Die heeft zijn vorm gevonden in het laatste gedeelte van de competitie en ook in de voorbereiding. Ik vermoed dat Groenendijk in een 4-4-2 systeem wil gaan spelen. Zeker nu er veel buitenspelers zijn vertrokken zoals Becker, Lorenzen en Kishna. De spelers die het vorig seizoen goed hebben gedaan zijn ook meer middenvelders dan buitenspelers. Denk aan Goossens en Falkenburg. El Khayati, Immers en Bakker zijn de andere mogelijke middenvelders. Mocht de transfer van El Khayati doorgaan dan hoop ik op El Jebli van De Graafschap. Hele interessante, creatieve speler met een heerlijke vrije trap.

22 juli 2019 om 22:10

Necid scoort inderdaad veel in de voorbereiding. Toch ben ik nog steeds niet helemaal overtuigd van hem. Bij PEC vond ik hem uitstekend, maar dat niveau heb ik bij ADO maar sporadisch gezien.

4-4-2 zou inderdaad niet gek zijn, denk dat zeker Necid daar erg geschikt voor is. Toch zie ik Immers het liefst als 10, met Kramer ervoor. Becker gaat wel gemist worden, ondanks dat er altijd veel kritiek was. Weinig overzicht, maar wel dreigend en behoorlijk wat assists.

El Jebli zou een fijne versterking zijn. Het verbaast me dat hij nog niet weggehaald is bij De Graafschap

22 juli 2019 om 22:15

El Jebli is een mooie speler als vervanger, zou ik zeker toejuichen! Benieuwd hoe het spel zal zijn nu inderdaad becker weg is, er zal een andere tactiek gehanteerd worden

22 juli 2019 om 22:19

Ja zonde van Becker inderdaad. Groenendijk had echt een tactiek gevonden die onwijs goed aansloot op het materiaal, en die moet nu overboord

22 juli 2019 om 22:38

Necid heeft de gemiddelde kijker ook nog niet kunnen overtuigen en mij in het begin ook niet. Dacht even zelfs aan een miskoop. Na de winter is deze jongen gaan draaien en voorspel 15+ goals seizoen voor hem. Vorig ‘slecht’ seizoen maakte hij er toch 11 in 28 wedstrijden. ( waarvan 2 in de beker )

22 juli 2019 om 22:41

Ondanks de counters van becker en de uitzonderlijke 2e seizoenshelft van Becker heb ik mij de 2,5 seizoen ervoor vooral lopen ergeren aan deze gozer. Heeft zo vaak kansen verprutst of lopende aanvallen verpest. Er zit niet veel slimmigheid en voetbal in deze speler. Ondanks dat de tactiek de 2e seizoenshelft goed werkte met hem op de counter ben ik blij dat hij vertrokken is.

22 juli 2019 om 22:43

Als El Jebli komt als vervanger van El Khayati dan zou ik hem graag in een ruit op het middenveld zien achter de 2 spitsen Kramer-Necid. Daarachter 3 middenvelders (kiezen uit Bakker, Immers, Goossens, Falkenburg)

Los van zijn streekjes is Kramer wel een spits waarmee je wel rekening mee moet houden. Als hij zijn rare streekjes achterwege weet te houden zou hij makkelijk voor iedere subtopper een welkome versterking zijn.

Eenmaal een Cv tje opgebouwd te hebben dan is er altijd wel een plekje hier en daar. Even serieus. Dit is gewoon een speler ala Veldwijk en dan nog met een zure instelling. En dan zie ik aardig wat reacties hier die het allemaal wel even doodleuk goed praten. Hij heeft allerlei tafarelen uitgehaald. Maar ja het zal wel aan zijn afkomst liggen dat hij zo is. Zulke jongens zijn vaak zo amateuristisch bezig. Ik bedoel waarom krijgen ze continue kans na kans terwijl ze laten zien het niet op te kunnen brengen en ze eerder falen dan dat ze een succes zullen zijn.

22 juli 2019 om 22:30

Wat bedoel je met 'zijn afkomst?' Ik praat het niet goed. Ik vind het wel overdreven allemaal, maar ik vind ook dat hij het zichzelf te moeilijk maakt. Hij vindt het belangrijk om recht door zee te zijn, maar als hij zich toch net een beetje had aangepast, had hij nog een jaar of drie pinchhitter/tweede spits bij Feyenoord kunnen zijn. Want hij had altijd wel zijn waarde als back up. Ik vind het belachelijk dat mensen doen alsof hij zich structureel misdraagt, want dat is onzin. Hij doet weleens iets doms of onhandigs, maar hoeveel voetballers zijn er die dat weleens doen? Heel veel. En die worden er niet zo mee achtervolgd als Kramer

Lijkt me wel over zijn top heen. Redelijk neusje voor de goal maar verder uiterst beperkte speler. Heeft 2 goede seizoenen gehad bij ADO en bij Feyenoord als invaller enkele belangrijke doelpunten gemaakt . Maar lijkt me niet echt eredivisie niveau meer .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.PEC Zwolle13-12
16.VVV-Venlo12-25
17.ADO Den Haag11-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BeugelsdijkVerdediger151
A. MeijersVerdediger151
S. PinasVerdediger151
D. BakkerMiddenvelder140
L. ImmersMiddenvelder142
T. NecidAanvaller145
C. SummervilleAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

18 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren