BILD: Door PSV betaalde transfersom bedraagt ongeveer tien miljoen euro

Maandag, 22 juli 2019 om

De transfer van Timo Baumgartl naar PSV is op een haar na afgerond, zo weet BILD maandagavond te melden. De Eindhovenaren zijn naar verluidt tot een akkoord gekomen met VfB Stuttgart over de transfersom van circa tien miljoen euro. Het Eindhovens Dagblad meldde zondag al dat Baumgartl tot een persoonlijk akkoord was gekomen met PSV over een meerjarig contract.

PSV stond volgens BILD echter niet bovenaan het wensenlijstje van Baumgartl. De 23-jarige verdediger zette in op een transfer richting een topclub uit Duitsland. Concrete aanbiedingen kwamen er echter niet binnen bij VfB Stuttgart, dat afgelopen seizoen voor de tweede keer in drie jaar tijd degradeerde uit de Bundesliga. Het contract van Baumgartl in de Mercedes-Benz Arena loopt nog drie seizoenen door.

PSV jaagt met miljoenen op ‘Juwel’: ‘Zijn kwaliteiten staan buiten kijf’

PSV jaagt al een tijdje op Timo Baumgartl, de beoogde opvolger van de vertrokken Daniel Schwaab in het centrum van de defensie van de Eindhovenaren.Lees artikel

De Duitse verdediger debuteerde in 2014 onder toenmalig trainer Huub Stevens in de hoofdmacht van die Schwaben. Baumgartl sluit zijn periode in Stuttgart af met meer dan honderd wedstrijden in de Bundesliga. Hij wordt bij PSV gezien als de beoogde opvolger van Daniel Schwaab in het hart van de defensie. Laatstgenoemde verliet het Philips Stadion na afloop van vorig seizoen met een transfervrije status.

PSV wist de verdediging in deze transferperiode al twee keer eerder te versterken. Toni Lato kwam op huurbasis over van Valencia, terwijl Olivier Boscagli voor ongeveer twee miljoen euro werd overgenomen van OGC Nice. De Eindhovense club doet wellicht op korte termijn weer zaken in Duitsland. Volgens ESPN heeft PSV een verhoogd bod uitgebracht op de achttienjarige Chris Gloster. Hannover 96 veegde het eerste bod op de Amerikaanse verdediger van naar verluidt 500.000 euro inclusief bonussen van tafel.


Poll

Doet PSV er goed aan om tien miljoen euro te betalen voor Timo Baumgartl?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door prosoccr47)

Toch blij dat er eindelijk een behoorlijke smak geld wordt uitgegeven in de transferperiode (en dan nu dus eindelijk een CV). Wat ik heb gezien, lijkt het me een uitstekende speler voor de eredivisie!

Zet em gelijk in de basis tegen Basel, erger dan wat er nu staat kan niet.

22 juli 2019 om 21:14

En dat wordt, helaas, qua papierwerk heel lastig. Morgen sowieso niet, volgende moet bekeken worden wanneer hij tekent, keuring doorstaat etc.

22 juli 2019 om 23:14

Het duurt maar een aantal dagen. En het betreft het Duitste voetbalbond en de KNVB dan duurt het max 2 dagen

Ken de speler niet, hoop voor de eredivisie dat hij heel goed is en het niveau omhoog kan tillen.. Als Ajax fan hoop ik weer iets minder hierop.. ;-)

Zal wel mooi zijn als t rond is

Ben blij dat PSV ook echt grote bedragen durft uit te geven deze transferperiode.

Lijkt me een goede aankoop, niks mis mee en ook broodnodig. Altijd Duits jeugdinternational geweest en ook al veel wedstrijden gespeeld voor Stuttgart in de Bundesliga.

Klopt het trouwens dat Schwaab nog geen nieuwe club heeft? En zou die niet nog een jaar willen blijven?

22 juli 2019 om 21:15

Schwaab zou om familieredenen terug willen naar Duitsland, dus dat is uitgesloten denk ik.

22 juli 2019 om 21:30

Schwaab traint momenteel mee bij Freiburg, maar heeft nog geen nieuwe club. Hij heeft al aangegeven dat hij wil spelen bij een club in het zuiden van Duitsland of in Zwitserland, zodat hij in de buurt van zijn familie kan wonen.

Een degelijke Duitser zoals Herr Bommel dat graag ziet. Nu moet PSV even doorpakken en vervangers voor Viergever en Rosario scoren. Een goede box-to-box middenvelder zou het spel wat aantrekkelijker maken. Is Van Ginkel alweer fit genoeg om terug te keren?

22 juli 2019 om 22:08

Ik zie liever Hendrix eruit dan Rosario maar van mij part beiden. Op het moment dat je Guti al op een van die 2 plekken zet en dan ook Baumgartl kan inbouwen op de plek van Luckassen hoop ik op Boscagli die vecht om op de plek van Viergever te komen.

Flink wat knaken heeft PSV eigenlijk. Natuurlijk ook aardig verkocht de afgelopen jaren, maar er is ook behoorlijk ingekocht, met veel transfers van 10+ miljoen. Komt dat nog uit die verkochte grond?

22 juli 2019 om 21:18

Nee Aadhandgranaat, PSV heeft dit seizoen voor 25 miljoen verkocht (angelino en luuk) en tot op heden slechts voor 17 miljoen ingekocht (bruma en boscagli). Een eenvoudige rekensom leert dat er dan nog geld overblijft. En oja wie weet hebben ze vorig seizoen wel wat geld gekregen voor hun CL-deelname

22 juli 2019 om 21:33

Die bedragen zijn nooit wat er netto overblijft.

22 juli 2019 om 21:33

Die bedragen zijn nooit wat er netto overblijft.

22 juli 2019 om 21:53

Nee klopt tubes, maar plus 40 miljoen aan de CL inkomsten. Als je dat erbij optelt kom je uit op 67 miljoen. Laten we voor de grap even zeggen dat je minder dan 50% hiervan kan spenderen en dan heb je alsnog ongeveer 30 miljoen waarvan er pas 14 miljoen is uitgegeven.

22 juli 2019 om 21:18

Ook PSV krijgt vele miljoenen bij het halen van de CL.

22 juli 2019 om 21:32

Eerst maar eens behalen lijkt me.

22 juli 2019 om 22:07

Hij bedoeld vorig jaar tubes

22 juli 2019 om 21:35

"met veel transfers van 10+ miljoen"

Veel? PSV heeft in z'n hele geschiedenis precies drie spelers gekocht van 10+ miljoen. Kezman, Bruma en Romero. Da's alles.

En er is de laatste tijd genoeg binnengekomen. Vorig seizoen 40 miljoen uit de CL, 12 miljoen voor Angelino, 15 miljoen voor De Jong.

22 juli 2019 om 21:54

"komt dat nog uit die verkochte grond?"

En het is echt bullshit om te denken dat PSV nog steeds teert op "de gemeentedeal". Dat is ruim acht jaar geleden.

Sindsdien heeft PSV spelers verkocht als Dzsudzsak (14 miljoen), Lens (9 miljoen), Mertens (9,7 miljoen), Strootman (17 miljoen), Depay (30 miljoen), Wijnaldum (20 miljoen), Moreno (6 miljoen), Willems (7 miljoen), Propper (15 miljoen), Locadia (16 miljoen), Arias (11,5 miljoen), De Jong (15 miljoen) en Angelino (12 miljoen). En drie keer de erg lucratieve poulefase van de CL gehaald.

En intussen zijn er weinig hele gekke uitgaven gedaan. Bruma en Romero zijn de enige aankopen van 10+ miljoen.

Dus als je niet snapt hoe het kan dat PSV wat geld heeft... Dan heb je gewoon niet opgelet.

22 juli 2019 om 22:23

Bewonderenswaardig hoe je nog de moeite neemt om het zo uitgebreid toe te lichten voor zo'n kleuter cabi, zulke reacties moeten eigenlijk gewoon het ene oor in en het andere uit. Wel ironisch dat 1 zin (PSV heeft in z'n hele geschiedenis precies drie spelers gekocht van 10+ miljoen. Kezman, Bruma en Romero) al voldoende is om zijn reactie naar de prullenmand te verwijzen. Ik vind het moeilijk te bevatten dat er volwassen mannen zijn die écht oprecht zo'n gedachtegang hebben als AadHandgranaat. Helaas is het bij velen echt het geval, als het over een concurrerende vereniging gaat lijkt heel die grijze massa daar bovenin het bolletje gewoon volledig stil te vallen.

22 juli 2019 om 22:38

Sanderk91 Klasse reactie op een al heerlijke counter van cabinessence! Ik hem eigenlijk nooit betrappen op een onzin verhaal, terwijl Aad zijn naam weer eer aan doet! On: zoals eerder al gezegd, misschien moeten we eens leren geduld te bewaren en de leiding bij PSV rustig hun werk laten doen.

lijkt me een prima aankoop van Psv. Baumgartl heeft veel Bundesliga ervaring en met zijn 1.89 meter heeft hij de lengte die een goede centrum verdediger hoort te hebben

Het geld is nu denk ik wel echt op. Het is nu afhankelijk of ze doorkomen in de voorrondes voordat ze nieuwe aankopen kunnen doen.

Prima transfersom en aankoop lijkt me dit. Hij kan onmogelijk slechter zijn dan Viergever, Luckassen en Sainsbury. Maar ik denk echt dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn. Zijn statistieken zijn in ieder geval veelbelovend. Daarnaast een prima lengte voor een centrale verdediger. Goed bezig Psv!

Ik ben wel benieuwd of iemand zich al durft te wagen aan een voorspelling wie het beter zal doen voor zijn club. Alvarez bij Ajax of deze Baumgartl bij Psv? Mij lijkt namelijk dat het verschil nu bijna niet te beoordelen is, terwijl de aankoop van PSV toch wel 50% goedkoper is geweest.

22 juli 2019 om 21:26

Oh man, Luckassen die was ik eigenlijk alweer vergeten. Die gast die als CV werd gehaald maar zo ongeconcentreerd was en zoveel steken liet vallen dat hij maar als verdedigende middenvelder werd opgesteld. Echt te hopen dat je die niet in de CL voorrondes hoeft te gebruiken.

22 juli 2019 om 22:11

@FevCoev, ik ben voor PSV bang dat die kans wel reëel is, omdat het maar de vraag is of deze speler al kan spelen. Maar tegen Basel zou zelfs Luckassen voldoende moeten zijn en dan kan zijn vervanger de volgende voorronde spelen.

22 juli 2019 om 21:31

Beide lijken goede transfers. Het enige wat bij alvarez is dat daar ongeveer het dubbele van z'n transferwaarde voor betaald is, wat komt door het spel dat club America speelde. Maar dat is voor ajax weer een minder groot probleem ivm financiële mogelijkheden. Verder heb je met alvarez veel commerciële waarde die hij vertegenwoordigd.

Toch wel bijzonder. De laatste jaren heeft PSV zich voor nieuwe spelers vooral gericht op drie categorieën:
- Nederlanders uit buitenlandse competities (bruma, Schaars, Rekik, L. de Jong, S. de Jong, Van Ginkel)
- Eredivisiespelers (jozefzoon, Maher, Pasveer, Poulsen, Propper, Jurjus, Ramselaar, Luckassen, Room, Angelino, Dumfries, Unnerstall, Viergever, Thomas)
- Zuid- en Midden-Amerikanen (arias, Guardado, Moreno, Pereiro, Lozano, Romero, Gutierrez)

Maar nu gaat het met Bruma, Lato, Boscagli en Baumgartl ineens volle bak voor een nieuwe categorie: veelvoudige jeugdinternationals uit grote Europese voetballanden, die het bij de grote jongens nog niet helemaal waar hebben weten te maken. Heel benieuwd hoe dit uit gaan pakken...

22 juli 2019 om 21:33

Zo'n bosagli heeft met dante ook niet de minste voor zich. En deze man is veel geblesseerd geweest. Beide iig veel potentie.

22 juli 2019 om 21:35

Google Maceo Rigters, zo een kun je dan dus ook treffen uit die nieuwe categorie ;-).

Opvallend is wel dat shoppen bij de subtop bij Ajax en PSV op dit moment niet echt meer aan de orde is.

22 juli 2019 om 21:38

PSV heeft altijd al gescout binnen deze categorie, hoe denk je dat jongens als Isimat, Lestienne en Zinchenko in beeld zijn geraakt?

22 juli 2019 om 21:41

"psv heeft altijd al gescout binnen deze categorie, hoe denk je dat jongens als Isimat, Lestienne en Zinchenko in beeld zijn geraakt?"

Natuurlijk hebben ze die categorie altijd wel in de gaten gehouden (dat doet elke club wel, denk ik). Maar ik vind het opvallend dat er nu ineens kort achter elkaar vier spelers uit die categorie gehaald worden. Dat mag je toch wel een nieuwe aanpak noemen.

22 juli 2019 om 21:44

Het is ook een beetje uit nood gedwongen. Lyanco en Alvarez waren (als ik de media moet geloven) de eerste keuzes voor de CV-positie, dat zijn dan weer "gewoon" Zuid- en Midden-Amerikanen. Maar ik moet je vertellen dat ik scouting van PSV afgezet tegen andere clubs vrij creatief vind. Ze zitten niet alleen maar met hun bord op schoot en dat valt te prijzen. Nu maar kijken of het wat oplevert

22 juli 2019 om 22:32

@sparta spraag, PSV heeft (zo lang ik PSV volg, ong 30 jaar) tov van Ajax en Feyenoord eigenlijk altijd uitgeblonken op het gebied van scouting; het werd/wordt niet voor niks een koopclub genoemd. Waar de sterren van PSV altijd aankopen zijn geweest, zijn die van Ajax meestal zelf opgeleid. De laatste vijf jaar kruipen Ajax en PSV meer naar elkaars beleid toe en lijken op deze manier een prima middenweg te hebben gevonden.

23 juli 2019 om 05:42

Frietjemet dat klopt, en het is ook mooi dat Psv ook goede jeugd spelers doorkomen.

23 juli 2019 om 00:02

Het is niet zo zwart-wit dat deze categorie nieuw is. In principe vielen Guardado, Moreno en Arias ook in die categorie. Daarnaast is het lastig om zo'n Baumgartl met Boscagli of Lato te vergelijken. Boscagli mag weg omdat hij de concurrentiestrijd bij zijn club niet wint, Baumgartl omdat zijn club gedegradeerd is. Het is niet zo dat PSV alleen in de te-groot-voor-het-servet-te-klein-voor-het-tafellakencategorie zoekt.

23 juli 2019 om 00:40

Klopt! Wat mij ook sinds ongeveer een maandje opvalt is dat, normaal gesproken, Rik Elfrink alle PSV nieuws kent en snel uitbrengt. Maar nu is de Telegraaf opeens veel sneller op de hoogte. Robin Jongmans twittert PSV nieuwtjes nu veel eerder. Zo ook zojuist met het vertrek van Pereiro. De Telegraaf begint (huiskrant) het ED af te troeven.

23 juli 2019 om 05:43

Storing, dat is een vreemde gewaarwording omdat het om een Amsterdamse krant gaat.

Iemand die deze jongen kent? Goeie voetballer of niet?

PSV gaat nog stunten voor 02 september, omdat ze nog n controleur willen hebben zijn ze aan t onderhandelen met Strootman volgens insiders. Dat zou een zet zijn! Voorkeur was van Ginkel qua salaris en leeftijd maar hij is onverhoopt niet fit.

22 juli 2019 om 23:20

Strootman is vergane glorie.

22 juli 2019 om 23:20

Dat zou inderdaad een zet zijn. Een oerdomme welteverstaan.

23 juli 2019 om 07:49

Strootman.....alsjeblieft niet zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 4 1 1 0
2018/2019 VfB Stuttgart 18 1 2 0
2018/2019 Stuttgart II 1 0 0 0
2017/2018 VfB Stuttgart 29 0 4 0
2016/2017 VfB Stuttgart 29 1 2 1
Laatste voetbalnieuws

Hendrix: ‘Ik voelde bijna geen contact, maar de scheids zou wel gelijk hebben'

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal! {embed}

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord