Champions League-ontmoeting wordt ‘race tegen de klok’ voor Ajax-aanwinst

Maandag, 22 juli 2019 om

Ajax rondde maandag voor vijftien miljoen euro de komst van Edson Álvarez af. Het is echter nog maar de vraag of de van Club América overgenomen verdediger van de partij is als Ajax het in de voorrondes van de Champions League opneemt tegen PAOK Saloniki. De Telegraaf weet maandagmiddag namelijk te melding dat de afwikkeling van de transfer een ‘race tegen de klok’ wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet er wat jou betreft naast Daley Blind komen te spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Geef Schuurs de kans!

Ideaal voor Perr Schuurs, laat t maar zien!

Ook al is ie speelgerechtigd, dan nog verwacht ik 'gewoon' Schuurs aan de aftrap met Blind naast zich. Ten Hag is niet het type trainer dat nieuwe jongens zomaar laat spelen in de eerste beste wedstrijd. Die moeten het eerst laten zien op de training en vrij zijn in hun hoofd (verhuizingsperikelen e.d.)

22 juli 2019 om 17:04

Fc Ik denk ook dat Perr zal starten, dat heeft hij verdient met zijn sterke spel in de voorbereiding. Wat denk jij dat er met Pierie en scherpen gaat gebeuren? Lijken mij te gaan spelen in JA? Alvarez/Schuurs voor het eerste team met Magallan er nog achter is genoeg.

22 juli 2019 om 17:21

Van Pierie verwacht ik een aanpassingsjaar waarin regelmatig mag spelen in de beker, teams uit het rechterrijtje en op die manier klaargestoomd wordt voor het echte werk. Belachelijk dat men hem hier al durft af te schrijven, met z'n 18 jaar, want ik heb wel zeer goede verwachtingen van hem. Die gaat er volgend jaar absoluut staan. Scherpen gaat Onana natuurlijk niet uit de basis keepen, maar samen met Kotarski keihard werken aan z'n zwakke punten om straks geen onnodige miljoenen te hoeven betalen voor een opvolger van Andre. Kjell heeft al bewezen dat hij op het Eredivisie-niveau meekan en nu mag hij gaan bewijzen dat ie potentie heeft om Champions League niveau te halen. Beiden zijn piepjong, maar al met de nodige ervaring en wat dat betreft waardevolle jongens voor de toekomst. Ajax heeft buiten hen geen verdedigers en keepers die er binnen nu en 1,5 jaar gaan staan.

22 juli 2019 om 17:47

Fc Over het het laatste stukje ben ik het niet eens met je, tenzij je doelt op specifiek de CV. Met Timber en Dest lopen er leuke talenten rond die zeker zullen aanhaken denk ik. Daarnaast ben ik zelf gogantisch fan van Rensch, al zullen we nog even op hem moeten wachten want hij is nog erg jong. Ook zijn cv partner kan een goede worden, zou een beetje een duo zoals Vertonghen en Alderweireld kunnen worden met Rensch inschuivend.

22 juli 2019 om 17:35

Tagliafico en Magallan werden anders meteen voor de leeuwen gegooid. Sterker nog, Tagliafico begon meteen tegen Feyenoord in de basis. Al lijkt het me sterk inderdaad dat in een belangrijke Cl wedstrijd deze Alvarez meteen basis zal staan. Het zal ook afhangen van hoe Schuurs het tegen PSV zal doen.

22 juli 2019 om 17:36

Dit was een reactie op @Marchello020.

Ja, ik denk niet dat we Alvarez zomaar voor de leeuwen moeten gooien zonder voorbereiding

Dan kan je zo'n voorbereiding ook wel helemaal afschaffen, dat slaat dan nergens meer op

De eerste voorronde moeten we het wel zonder hem kunnen, ik vond Schuurs best goed op die plek

Het zou ook een enorme belediging voor Schuurs zijn trouwens, dan doe je de hele voorbereiding mee, je speelt goed, en dan mag je weer gaan banken

Alvarez mag het eerst eens laten zien

Als het gaat om een transfer van 15 miljoen dan moet het toch wel mogelijk zijn dit hele proces te versnellen zodat het in ieder geval geen twee weken gaat duren? Als dat toch niet lukt dan geef hem maar vakantie. Want als hij twee weken niet kan trainen en daarna terug komt zonder ritme dan staat hij er zelfs voor de return nog niet. Dan kun je hem beter wat extra tijd en rust geven, dan gaan we met het duo Schuurs - Blind het seizoen beginnen. In de voorbereidingen heeft Schuurs het prima gedaan en hoewel het een risico is geld hetzelfde voor het te vroeg erin gooien van Alvarez.

Wat heeft iedereen opeens met schuurs? Is die zo goed dan? Meestal zijn oefenwedstrijden geen goede graadmeter.

22 juli 2019 om 17:11

haha maat, op basis van wat moet dan de opstelling worden gemaakt? Dat zijn dus volgens jou de wedstrijden. Mag jij raden wat de komende wedstrijden zijn van Ajax...

22 juli 2019 om 17:14

Sorry hoor, bedoelde als serieuze vraag. Vaak krijgt jeugd de kans maar wordt er niet veel meegedaan. Er zijn altijd veel verassende en nietszeggende uitslagen. Daarom is het moeilijk meten of iemand goed genoeg is.

22 juli 2019 om 17:12

Misschien geen goede graadmeter, maar hij zat overal tussen zoals we dat gewend waren van de Ligt. Uiteraard heeft de Ligt zich op een hoger niveau bewezen, maar Schuurs toonde veel potentie in deze oefenwedstrijden. Daarom zien mensen hem graag in deze wedstrijd.

22 juli 2019 om 17:14

Oh zo, ben benieuwd. Zou die dan zoveel hebben geleerd in jong Ajax? Want kan me niet voorstellen dat die dit niveau al kon halen toen die bij Fortuna speelde.

22 juli 2019 om 17:16

Je moet roeien met de riemen die je beloofd zijn

Maar serieus: Schuurs is natuurlijk niet voor niets gekocht, en hij maakt een goede indruk in de voorbereiding

Een zeer goede zelfs, en die jongen heeft ook wat vertrouwen nodig

Op dit moment zie ik geen alternatief, Magallan zeker niet, dus dan kan je die jongen beter wat vertrouwen geven

Hij weet ook wel dat het nu of (voorlopig) nooit is voor hem, als Alvarez er eenmaal in komt als beoogde vaste man, kan Schuurs wel weer een strippenkaart de Toekomst nemen

Dus hij zal er alles aan doen om het nu te laten zien

22 juli 2019 om 17:18

Om een heel elftal op de beoordelen voor het aankomende seizoen? Nee, daar zijn oefenduels maar matig geschikt voor. Om inidividuele spelers te beoordelen? Daarvoor zijn ze juist prima geschikt. Zo braken Dolberg en El Ghazi ook door, door een goede voorbereiding te spelen en daarna de lijn door te trekken in officiele duels.

Hij heeft het in de oefenduels werkelijk uitstekend gedaan, tegen Watford met grote afstand de beste man van het veld en ook tegen Basaksehir blonk hij uit.

Kunnen dit soort formaliteiten tegenwoordig niet online worden geregeld? Om iemand nu weer 12uur terug te laten vliegen voor wat papierwerk...

22 juli 2019 om 18:05

Wellicht hadden ze dit eerder moeten realiseren en niet zo lang moeten treuzelen

Is die Magallan zo slecht dan lijkt me dat hij ook een kans verdient lijkt me.

22 juli 2019 om 17:19

Die kansen heeft hij vorig jaar al gehad en aardig vergooid. Een lompe verdediger zonder overzicht en een verschrikkelijk slechte positionering. Kan je beetje vergelijken met Beugelsdijk.

22 juli 2019 om 17:21

In de voorbereiding maakte Magallan geen bijzonder sterke indruk. Tegen Aalborg was het niet best en ook daarna was het niet geweldig. Vandaag was het wat beter tegen OFI Kreta, maar als ik dan Schuurs op die plek zie spelen dan weet ik wel wie de voorkeur gaat krijgen.

Ik denk dat Schuurs gewoon klaargestoomd wordt om naast Daley het seizoen af te trappen. Die kennen elkaar nu al aardig. Alvarez kent zijn hele ploeg nog niet, die zal zich in de loop van het seizoen wel in de basis spelen.

22 juli 2019 om 17:19

Helemaal mee eens

En Nederlands communiceert toch wat makkelijker

Ik denk trouwens dat de hele Ajax selectie maar eens twee keer in de week Spaanse les moet krijgen

Op dinsdag en donderdagmiddag ofzo...

23 juli 2019 om 05:55

Verplichten kan je het niet, maar dat lijkt me een hele goede zaak! Een wereldtaal leren heb je de rest van je leven nog wat aan.

22 juli 2019 om 17:20

Ben benieuwd. Lijkt me erg raar om midden in het seizoen te gaan wisselen van centraal verdediger. Als Schuurs goed blijft spelen blijft hij gewoon staan lijkt me.

23 juli 2019 om 00:17

De beste speelt gewoon, simpel.

Waarschijnlijk zal Schuurs dan spelen, maar tegen de tijd dat Ajax hun eerste wedstrijd tegen Paok Saloniki speelt zijn volgens mij David Neres en Nicolás Tagliafico (beide hebben meegedaan aan de Copa América) en André Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech (hebben alle drie meegedaan aan de Afrika cup) ook weer beschikbaar en kunnen dan dus meespelen tegen Paok als ik mij niet vergis?

Overigens ben ik benieuwd met welke opstelling Ajax zaterdag in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV speelt, want Álvarez is er dan natuurlijk sowieso niet bij en ook Neres, Tagliafico, Onana, Mazraoui en Ziyech zijn er dan niet bij.

Persoonlijk hoop ik als Ajacied wel dat Ajax de Johan Cruijff Schaal wint, want het is gewoon een prijs en nu je zo dichtbij bent moet deze prijs ook maar gewonnen worden. Misschien in deze opstelling (zie opstelling)?

Varela
Veltman
Schuurs
Blind
Dest
van de Beek
Schöne
Marin
Promes
Huntelaar
Tadic

Ja hoor, stel Schuurs maar op in een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Maakt geen flikker uit als het gokje verkeerd uitpakt!

22 juli 2019 om 18:23

Precies, gewoon deze nieuwe aankoop die nog geen minuut met zijn mede spelers heeft gemaakt meteen basis zetten, dat is natuurlijk geen gok? Of heb jij nog een ervaren kracht die jij liever in de basis ziet staan? Perr doet het gewoon goed, dus ik zie geen reden om een andere speler op te stellen, en vooral niet een nieuwe aankoop.

Ik zou Veltman laten spelen. 1 vanwege zijn ervaring. En twee hij speelde daar voordat de Ligt doorbrak en nog niet langdurig geblesseerd en was. Per Schuurs laten spelen in f ze belangrijke wedstrijden waar het seizoen mee valt of staat is een te groot risico.

22 juli 2019 om 18:28

De enige ervaring die er is, dat die niet goed genoeg is bevonden en naar de rechtsback positie is verbannen. Hij speelde onder Frank de Boer ook als rechtsback en dat was voordat die langdurig geblesseerd raakte. Gewoon Perr opstellen, want die speelt nu gewoon heel goed en waarom zou dat dan een risico zijn?

22 juli 2019 om 20:44

Sorry hoor, maar ik vind Veltman nou ook bepaald geen “zekerheidje”. Prima als je die een keer rechtsback laat spelen, maar centraal achterin vind ik een veel te belangrijke positie waar ik hem vaak genoeg heb zien schutteren. Natuurlijk is Schuurs ook een gok, maar wel het beste alternatief bij ontbreken van trainings- en wedstrijdritme bij Alvarez. Schuurs heeft nu toch al even kunnen wennen aan de selectie, de speelwijze en speelt tot nu toe sterk in de voorbereiding. Is het de ideale situatie? Nee verre van, maar we moeten het er helaas mee doen.

Pff hebben wij weer. Komt knullig over dit en de Champions league staat voor de deur. Gelukkig is Perr Schuurs opgestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 6 0 1 0
2018/2019 América 34 3 8 1
2017/2018 América 31 0 3 3
2016/2017 América 21 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Sar blij met ‘geweldige aanwinst’: ‘Hij maakt veel indruk’

Ajax betaalde Club América afgelopen zomer vijftien miljoen euro voor Edson Álvarez en de verdediger annex controlerende middenvelder werd zodoende de eerste Mexicaanse speler in de clubhistorie van de Amsterdammers. Voor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid lang te wachten voor de peperdure Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren