‘Real Madrid heeft transferplan klaarstaan en is bereid tijd te rekken’

Maandag, 22 juli 2019 om

Real Madrid is bereid ver te gaan voor de handtekening van Paul Pogba, zo meldt AS maandag. De middenvelder van Manchester United staat al een tijdje hoog op het lijstje van de Koninklijke, maar de Engelse grootmacht werkt vooralsnog niet mee. “Het is een kwestie van geduld opbrengen. We werken eraan”, zegt iemand van de entourage van Pogba in gesprek met AS.

Eerder werd gesuggereerd dat een eventuele transfer van Pogba naar Real vóór de Engelse transferdeadline op 8 augustus zou moeten worden beklonken, aangezien United daarna niet meer wilde meewerken aan een uitgaande transfer. De vertrouweling van Pogba vertelt echter een ander verhaal. “Dit kan gewoon doorgaan tot eind augustus. Waarom niet?”, zo klinkt het.

De laatste dagen is de tactiek van Pogba en zaakwaarnemer Mino Raiola op verzoek van Real veranderd, zo luidt het bericht. Beide actoren laten zich niet meer publiekelijk uit over de starre houding van United. Real heeft namelijk reeds een plan van aanpak bedacht dat ervoor moet zorgen dat de middenvelder alsnog naar de Spaanse hoofdstad verkast.

Real gaat het eerste bod naar verluidt begin augustus neerleggen bij United, nog voor de deadline op 8 augustus. Als United weigert, dan gaat Real pas aan het einde van de maand nog een poging wagen. De deadline voor LaLiga-clubs is op 2 september en United zou naarmate de tijd vordert steeds meer geneigd zijn om afstand te doen van de ongelukkige Pogba, die intern al heeft aangegeven naar Real te willen.

Pochettino: 'Ik weet niet of Gareth Bale naar Tottenham komt'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Paul Pogba deze zomer gaat vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door raulista)

Het word een lastige klus, maar moet kunnen. We hebben speler als Pogba nodig bij Madrid. Plus als je pogba binnen haalt, haal je uit zijn shirt verkoop minimaal 50 procent van zijn transfer terug

22 juli 2019 om 12:10

Nee, totaal niet. Ik snap dat Pogba een geweldige aankoop is en tevens een merk. Echter heeft hij ten eerste zijn portretrechten in eigen beheer, dus zal Madrid daar weinig van zien.
Ook van de shirtverkoop ziet Madrid per verkocht officieel Adidas shirt 'maar' 10 euro. Dit is een hoog bedrag, daar bijv. Bayern maar 7 euro per shirt verdient.

Mensen kopen niet ineens 2 shirts en er zullen al aardig wat Hazard-shirtjes over de toonbank gegaan zijn.
Dat wil zeggen dat Madrid (bij een transfersom van 100 miljoen) alleen al aan extra shirts zo'n 5 miljoen shirtjes moet verkopen.
Gemiddeld verkoopt Real Madrid per seizoen zo'n 1.4 miljoen shirts. Daarvan zitten dus ook shirts tussen met bijv. Ramos, Kroos, Hazard en zelfs Bale achterop.

Nee, dan zou Pogba ongeveer 10 jaar bij Real moeten blijven willen ze qua shirtverkoop al de helft terugverdienen.

22 juli 2019 om 12:15

Isco, wat je zegt over de shirtverkoop is 100% waar. Alleen hoe kom je bij die winstmarge van 10€? Ik ben zelf werkzaam geweest bij een Nederlandse BVO en heb me bezig gehouden met merchandising. Daarom ben ik erg benieuwd hoe je bij deze winstmarge komt.

22 juli 2019 om 12:47

Adidas krijgt het grootste percentage van de shirtverkoop. Clups krijgen vaak maar 5-10%

22 juli 2019 om 12:47

Isco/ wat interessant dat jij je zo druk maakt over het terugverdienen van Pogba zijn prijs. Dat komt echt wel goed, daar hoef jij je iig geen zorgen om te maken. Ik begrijp Zidane dat hij een nieuwe middenvelder erbij wil brengen, en met het vertrek van Bale lijkt die kans aanzienlijk te stijgen. De reden dat Ceballos nog niet weg is : een aankoop. Als Florentino niet slaagt om een middenvelder te kopen, dan blijft Ceb, in ieder ander scenario gaat hij verhuurd worden, net als Kovacic vorig seizoen. Pogba zou deze transferwindow voor de Madridistas wel helemaal afmaken... Gelukkig is Florentino wakker na het teleurstellende vorige seizoen, en gelukkig heeft Zidane een mannelijke beslissing genomen door Bale weg te sturen. Zulke directe acties heb je bij een club als Real nodig.

22 juli 2019 om 12:47

Kwa shirtverkoop heb je zeker een punt. Al heb ik dit jaar wel degelijk een shirtje van hazard gekocht en weet ik niet of ik er 1 had gekochy zonder die transfer.

Een speler voegt veel meer commerciele waarde toe dan alleen zijn shirtverkoop. En Pogba heeft nog niet eens een contract met real Madrid getekend, hoe kan dan zeggen dat hij zijn eigen portretrechten in handen heeft?

Pogba heeft heel veel fans, fans van het merk Pogba, die dus allemaal Real Madrid meer gaan volgen. Dan gaat het er niet om hoeveel extra shirtjes hij verkoopt. Hij voegt enorm veel commerciële waarde toe. Ook voor de volgende onderhandelingen met sponsors is het heel belangrijk om dit soort spelers aan je te blijven binden.

22 juli 2019 om 13:46

Neutralefannl

Dit is iets wat ik een tijdje terug heb gelezen toen ik 'onderzoek' deed nav een soorgelijke reactie over het verkopen van shirtjes.
Hieruit bleek dat Adidas verreweg de meeste shirts verkoopt aangezien United en Madrid de koplopers zijn met verkochte shirts per seizoen.
Nu Ronaldo bij Juve speelt, verkopen ze daar ook meer shirts.

Ik heb toen ergens gelezen dat Adidas verschillende contracten heeft met de clubs en spelers.
Bijvoorbeeld United heeft het grootste contract afgesloten, iets van 21 procent per verkocht shirt.
De anderen zitten op een lager aantal, waar Madrid wordt gevolgd door Juve en daaronder weer Bayern zit.
Hoe dit precies is, heb ik niet uitgezocht.

Wel weet ik dat Adidas er meer gebaat bij is dat Pogba bij United blijft. Waarom? Dat heeft te maken met de deal die adidas en Man United in 2015 sloten, die 10 jaar duurt en United £750 miljoen oplevert. Een onderdeel van die deal was dat adidas United’s grootste sterren mag gebruiken bij campagnes in belangrijke markten. Pogba is met afstand de grootste ster en hij wordt op die manier nu ook ingezet in Azië. Als hij vertrekt, kan Adidas wel spreken van een misdeal aangezien er na Pogba niet echt grote sterren zijn bij United. Niet qua merk.

22 juli 2019 om 13:51

@insidermadrid

Gaat me niet zo zeer om Pogba en Madrid, maar meer om de mythe dat clubs transfersommen 'zo hebben terugverdiend met shirtverkoop'.

Zijn ze dom ofzo? Wachten tot nadat ManU geen vervanger kan halen en dan wordt het makkelijker om hem te kopen? Gooi gewoon wat geld en/of spelers over het het hek. Zo simpel is het.

Smerige actie. Echter, ik moet bekennen dat Pogba niet eens zo ongelukkig lijkt als omschreven wordt in de media. De laatste wedstrijden laat hij zich juist zien..

22 juli 2019 om 11:57

Precies media verhalen dit... Speelt goed in de voorbereiding. Heeft een goede click met Solskjaer. Lijkt nergens op dat hij echt ontevreden is.

22 juli 2019 om 11:58

Alsof United er überhaupt over na zou denken. Wat een onzin verhaal is dit. En precies zoals jij zegt Pogba oogt gelukkig en gretig en zal zeker nog een seizoen blijven. En wie weet als United nu nog 2 goeie gaat halen en steeds meer mee gaat doen dat die langer blijft.

22 juli 2019 om 13:11

Gaat ook niet gebeuren. United is heel duidelijk geweest. Na 8augustus wordt er niet gehandeld over Pogba. Alleen overbodige spelers en evt verhuren van spelers. United moet een vervanger zien binnen te halen. Wat dan al erg krap wordt. United gat ook al niet iemand in huis halen. Als Pogba niet verkocht is. Dus het zal al eerder zijn dan die 8augustus dat ze een “nee” verkopen. Real kan zeggen wat ze willen en doen. Maar zolang United er niet op in gaat. Houdt het op. En hebben ze dikke pech Met die dingen die jij opnoemt...kan Pogba zomaar blijven. Met mogelijk nog 2 gerichte aankopen. Kan United de top 4 halen. Met het seizoen erna met nog evt wat aankopen. Kunnen ze zomaar hoger eindigen. En mss om wat prijzen spelen Dan wordt het voor Pogba ook interessanter. Om dan ook in beter draaiend team te spelen. Met dan de mogelijkheid dat hij gewoon blijft. En hij dus die uitdaging krijgt die hij zo graag wilt. Want snap zijn gedachte en keuze heel goed. Als er 3 jaar geleden hem is beloofd of toe is gezegd dat ze een team willen bouwen die om de prijzen gaat spelen. En 3 jaar later is het nog steeds hetzelfde. Snap ik het heel goed.

Geloof er weinig van. Solskjaer is een nuchtere persoon. Als die echt zag aan Pogba dat die weg wil. Dan zou die heus wel meewerken aan een transfer. Solskjaer gaat geen uitspraken doen als ik heb nooit problemen gehad met Pogba. En heeft zelfs gezegd dat die een kandidaat is als aanvoerder voor volgend seizoen. Pogba heeft zeer waarschijnlijk zijn onvrede laten blijken. Omdat hij wilt dat United weer gaat meedoen voor de hoogste prijzen. Maar denk dat hij bij Solskjaer die gevoel nu wel gekregen heeft. Dus minimaal blijft hij 1 seizoen.

Als Man Utd slim is, betrekken ze Isco en eventueel ook Ceballos of Varane in de deal met Pogba. Met Isco heb je dan een perfecte nummer 10 dat van creativiteit kan voorzien bij Man Utd en met Ceballos heb je een perfecte controleur die Man Utd broodnodig nodig heeft. Eventueel kan Man Utd ook nog Varane proberen te betrekken in deal, maar ik betwijfel of Real Madrid drie spelers wil inruilen voor Pogba. Ik denk dat een ruildeal met Pogba voor Ceballos en Isco een geldbedrag realistischer is.

De Gea
AWB
Varane/Magui
Lindelof
Shaw
Matic
Ceballos
Pepe
Isco
Martial
Rashford
22 juli 2019 om 12:25

Ik betwijfel ook of Varane Real wil inruilen voor United. Ceballos en Isco hebben er miss wel interesse in omdat ze meestal banken maar Varane?

22 juli 2019 om 13:19

Man Utd is ook al een tijd bezig met de transfer van Bruno Fernandes en Harry Maguire, als deze beide worden binnengehaalt zit er niet zoveel meer in die ruildeal.

Ook lijkt Pogba gewoon te blijven, in ieder geval dit seizoen.

Als ze bereid zijn zo lang op Pogba te wachten lijkt het me dus sterk dat ze Van de Beek als serieuze optie beschouwen.

22 juli 2019 om 12:12

Eerste keuze van Real is duidelijk, dat is Pogba. Maar als het tweede bod op Pogba eind augustus weer geweigerd gaat worden, en Van de Beek heeft een goede 1e maand bij Ajax, dan zie ik Real nog wel aankloppen met een bod van 70+ miljoen.

22 juli 2019 om 12:27

Denk je nou echt dat Real interesse heeft in Van de Beek? Dat is allemaal lariekoek en zijn afleidingsmanoeuvres. Van de Beek heeft het niveau van Real absoluut niet, hij komt wss wel hogerop maar niet absolute top. Hij hoort bij een ckub als Inter of Arsenal, dat is meer zijn niveau. Ik bedoel je gaat niet van Pogba naar Van de Beek, je kijkt dan eerder naar Bruno Fernandes of Eriksen. Geloof mij, Van de Beek gaat nooit voor Real spelen, tenzij Ten Hag daar de coach wordt.

22 juli 2019 om 12:52

Absoluut niet? Dat hebben we gezien in de wedstrijden afgelopen jaar tegen Madrid, toen van de Beek prima mee kon komen.

Nee ik geloof je niet, je noemt eventjes zo makkelijk spelers op die 200 miljoen euro moeten kosten, die zijn helemaal niet haalbaar voor Real. Ook Real moet om fair play denken.

22 juli 2019 om 21:46

Jij bepaald zijn niveau gebasseerd op 1 wedstrijd? 3 wedstrijden daarvoor hadden we het nog over dat Donnie altijd 100% kansen mist, en dat hij te kort komt. Hij scoort er een paar en hoppa, hij is meteen van het niveau Real. En ten tweede kost geen één van de spelers die ik heb opgenoemd 200 mil.

Het zal me niets verbazen als hij gewoon blijft. United kan vragen wat ze willen en hij is niet (makkelijk) vervangbaar. Die gaan echt niet aan het eind van de transferperiode opeens akkoord als er geen vervanger meer gehaald kan worden.

Dat men bakken met geld uit de shirtverkoop haalt geloof ik niet zo. Verder hoop ik dat het doorgaat met die verstande dat United wel de tijd heeft een waardige vervanger te vinden. Ongelukkige spelers heb je niks aan, of ze nu "professional" zijn of niet.

Wauw wat een master plan zeg. Eerste bod in augustus en tweede bod eind augustus. Ik zie niet waar dit fout kan gaan

Zou een uitstekende transfer zijn. Real heeft meer dynamiek nodig op het middenveld met een luie Kroos en oude Modric. Zeker als Ceballos vertrekt. Verder ziet het er naar uit dat Vini op rechtsbuiten gaat spelen. Dit betekent dat hij vooral buitenom zal willen spelen en gezien zijn zwakke afwerking vooral voorzetten zal voorzien. Met Benz en Jovic heb je 2 uitstekende koppers maar waarschijnlijk zal slechts 1 tegelijkertijd spelen, dat is te weinig. Als Pogba zich met zijn lengte in het strafschopgebied kan manoeuvreren wanneer Vini de bal heeft aan de buitenkant creeer je meteen veel meer gevaar.

Er is 0% kans dat United Pogba gaat verkopen na de transferdeadline in de PL. Wil Real hem echt binnenhalen, moet het voor die tijd. Dan zie ik United vol achter Neves gaan.

22 juli 2019 om 12:20

Bruno Fernandes lijkt me meer een type dat lijkt op Pogba. Neves is meer een type Kroos/alonso. Een speler met een goede diepte pass in de benen, terwijl Bruno Fernandes veel meer loopwerk verricht en daarmee vergelijkbaar is als Pogba. Ik zou als Man Utd daarom eerder voor Bruno Fernandes gaan als vervanger van Pogba, mocht een ruildeal met Isco en Ceballos/varane niet lukken.

22 juli 2019 om 12:40

Ik zie ze Fernandes uberhaupt wel halen, zelfs als Pogba niet vertrekt haha. Als Pogba vertrekt zie ik dus een middenveld waarin zowel Neves als Bruno staat.

22 juli 2019 om 14:37

Je ziet een hoop, maar er gebeurt bar weinig bij Man United.

22 juli 2019 om 12:33

United zou nu al vol voor Neves moeten gaan in mijn ogen. En haal Jota er maar bij. Heerlijke speler voor op links en in de spits met een twee spitsen systeem. Stuur Matic de andere kant op, als Wolves dat zien zitten, en een flinke zak geld. Maar vooral Neves zou gewoon een top versterking zijn. Ik zie hem zelfs liever komen dan Fernandes. Ga maar voor Havertz in de winter of volgende zomer. Een plek in de top 4 moet het doel zijn dit siezoen en dat zou wel kunnen met Maguire, Neves (evt Jota) en de versterkingen die al zijn gekomen.

22 juli 2019 om 14:38

Neves en Jota zitten wel goed bij Wolves. Dat is een club met een plan en goed beleid. Misschien dat ze volgens jaar een stap maken, maar ze zitten nu prima op hun plek. Ik zie Wolves nog wel verassen dit jaar en boven United, Arsenal en Chelsea eindigen.

Dit is echt weer zo'n achterlijke masterplan als destijds met De Gea. En ik zie niet waarom United na de gestelde deadline opeens wel afstand doet van zijn beste speler. Liever een "ongelukkige" Pogba dan helemaal niemand. En Pogba is professioneel genoeg om gewoon zijn ding te doen bij United.

Ben ik de enige die Pogba echt overrated vind? Komt altijd heel laks over en haalt de snelheid uit het spel, vind hem niet zo speciaal. Al helemaal niet voor 150 miljoen, max 70/80 mil.

22 juli 2019 om 13:22

Áls hij er zin in heeft is hij de beste speler op het veld. Jammer genoeg is dat dus niet altijd. Neemt niet weg dat hij een fenomenale speler is. United vraagt zo'n 200m, dat zijn de laatste bedragen. Ze willen hem ook niet kwijt.

22 juli 2019 om 14:08

200m? dan mag die daar blijven door wandelen, er is geen team op deze aardbol die Pogba ooit zou kopen voor 200m niet eens voor 150.

Real Madrid is altijd al goed geweest in tijdrekken......

Pogba de transferverhalen deel III

Let's go Perez. Real heeft Pogba nodig anders wordt dit ook een prijsloos seizoen ben ik bang. Het middenveld heeft nieuwe impulsen nodig. In de bijgaande opstelling zie ik Real heel mooi voetbal spelen, Casemiro speelt achter Pogba en Kroos. Kroos en Pogba die spelen als twee 6en, de middenvelder die het spel kan verplaatsen en Pogba de fysieke 6 met loopvermogen die ook de techniek heeft om mensen te passeren en op te duiken in de 16 en ook nog eens scorend vermogen heeft. Voor hen staan twee 10en, die vrijheid hebben om te zwerven over het veld en van kant kunnen wisselen. Hier zijn Isco en Hazard perfect voor, twee meesterdribbelaars, balkunstenaars die ontzettend veel creativiteit brengen.

In de spitspositie kun je opteren voor Benzema die voetballend veel gaat brengen. Ik zou eerder gaan voor Jovic, Benz mist te vaak grote kansen en Jovic is voetballend ook goed, kan alleen nog maar beter worden en is echt een killer. Je hebt scorend vermogen nodig. Jovic garandeert dat, Pogba scoort voor een middenvelder veel en ik zie hem floreren in deze opstelling. Daarnaast gok ik dat Hazard er ook 20 kan maken dit seizoen.

Er is genoeg back-up op de bank om de creatieve rollen van Hazard en Isco over te nemen mits éã©n van de twee of beiden moe, uit vorm of geblesseerd zijn: Asensio, Rodrygo, Vinicius, Kubo en Brahim Diaz.

Back-ups voor Kroos en Pogba zijn Ceballos en Modric. Alleen Casemiro heeft niet een directe back-up. Had graag Neves zien komen, dat is een goede cdm die ik zelfs beter vind dan Casemiro.

Courtois
Carvajal
Varane
Ramos
Mendy
Kroos
Casemiro
Pogba
Isco
Hazard
Jovic
22 juli 2019 om 18:35

Met of zonder Pogba real wint dit seizoen ook geen prijzen. Zidane moest zelf nooit terugkomen, is een beetje zelfde als Guardiola over paar jaar terug komt bij Barca. Je zal altijd beoordeeld worden wat je vroeger heb gepresteerd. En alles slechter dan dat kan zogezegd niet door de criticasters. Leuk, Hazard en dergelijke. En dan paar brazillianen die oftewel wereldtop worden oftewel Robinho scenario. Al die nieuwe spelers moeten zich nog maar bewijzen. In de competitie zie ik Barca gewoon weer 1e worden. Die balgoochelaar genaamd Messi is er nog steeds. En met Griezmann moet messi eindelijk niet alles alleen doen.

22 juli 2019 om 20:32

De enige reden dat Barca vorig seizoen kampioen werd was omdat Real zo slecht was. Real heeft zich duidelijk versterkt, net zoals Barca. Met Pogba erbij gaat het veel meer gelijk op, i.t.t. vorig seizoen.

Ben ik de enige die vind dat Real betere zaken doet om juist Pogba niet te halen maar Kanté.
Pogba prima speler, alleen is meer bezig met randzaken dan voetballen zelf.

Aanvallende kwaliteiten heeft hij wel maar het is geen harde werker op het middenveld. Aanvallende kwaliteiten heeft Real genoeg op het middenveld. Er missen gewoon belangrijke krachten die continue de bal moeten veroveren en deze inleveren bij de rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Actuele wedstrijden

455 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 2 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Marca: Real Madrid ‘parkeert’ concrete belangstelling voor Van de Beek

Er kan bij Real Madrid nog het nodige gebeuren in de laatste weken van augustus voordat de transferwindow sluit, zo schrijft Marca maandagochtend. De komst van Paul Pogba wordt onmogelijk geacht,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren