‘Geen seconde over nagedacht om naar een andere club dan Ajax te gaan’

Maandag, 22 juli 2019 om

Edson Álvarez kwam zondagavond aan op Schiphol en rondt naar verwachting maandag zijn transfer naar Ajax af. De Amsterdammers meldden afgelopen vrijdag al een akkoord over de transfersom met Club América en wanneer de Mexicaanse verdediger de medische keuring weet te doorstaan, zet hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Met de komst van Álvarez troeft Ajax diverse clubs uit Engeland en Italië af. De aankoop zegt in gesprek met De Telegraaf geen moment getwijfeld te hebben over zijn keuze. “Ajax wordt in Mexico gezien als een ongelooflijk grote club.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Edson Álvarez een goede opvolger is voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door afcarico)

Dat wordt zuid Amerikaans temperament in de achterhoede van Ajax. Met Nico, Edson, Martinez. Veelbelovende speler die met hart en ziel zich inzet voor zijn team. Een echte strijder. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

22 juli 2019 om 06:57

Hopen dat zij daarin niet doorslaan en het een kaartenfestival gaat worden daar achterin. Ik heb vorig seizoen tagliafico overtredingen zien maken die net op het randje of er net overeen waren.

22 juli 2019 om 07:24

Tagliafico pakt iets teveel geel in mijns inzien. Maar toch heeft hij (gelukkig) niet dat opvliegerige gedrag. Heeft zijn emoties altijd goed onder controle. Zelfde geldt voor Neres. Hopelijk halen we met alvarez weer zo’n speler binnen

22 juli 2019 om 07:29

Als ie er net zo vaak mee weg komt als Tagliafico dan heeft ie niet te klagen denk ik haha..

22 juli 2019 om 07:34

@ kleinegeneraa7

Daar heb je wel gelijk ik, en hoe minder onzinnige gelen kaarten des te beter natuurlijk, maar persoonlijk neem ik het op de koop toe. Tagliafico compenseert het gelukkig met ook ontzettend veel goed uitgevoerde harde acties, en op het juiste moment. En niet te vergeten zijn goals en strijdlijst zelfs toen hij flink aan het hoofd geraakt was.

Dit staat in schril contrast met de meeste verdedigende koorknapen uit het recente verleden (met uitzondering van Sanchez en de Ligt) die altijd een verkeerde en lompe "timing" hadden. En die vaak ook de duels schuwde, maar goed hopelijk kan Blind onze dappere strijdende latino's een beetje coachen in het veld. Over het algemeen verkies ik dit soort verdedigende spelers over Nederlandse verdedigers.

22 juli 2019 om 07:55

Mexico is Noord Amerika

22 juli 2019 om 08:06

Midden Amerika.

22 juli 2019 om 08:33

Het continent is Noord-Amerika. Midden-Amerika is de culturele regio en is gelegen in Noord-Amerika, m.u.v. Panama. In pricipe kunnen beide opties dus voor Mexico worden genoemd, maar feitelijk is het een Noord-Amerikaans land.

22 juli 2019 om 08:41

Nee, Noord Amerika. Als je zegt Zuid Amerikaans dan bedoel je het continent, terwijl Mexico in het continent Noord Amerika ligt

22 juli 2019 om 09:02

Nou ik denk dat het achterin gewoon het zelfde blijft hoor. Alleen de Ligt is vervangen door Alvarez. Dus gewoon Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico..

22 juli 2019 om 10:35

Tegelijkertijd is Martinez qua niveau basismateriaal en moet Ten Hag weer op zoek naar de juiste balans op het middenveld. Het zou me daarom ook niet verbazen als Blind straks op die positie terecht kom en Martinez centraal naast Alvarez komt te staan. Qua communicatie zou dat misschien zelfs nog beter zijn aangezien Nico, Alvarez en Onana allemaal spaans spreken.

22 juli 2019 om 11:15

Alleen mis je dan iemand die de middenvelders snel en goed kan bedienen. Laat Blind maar staan achterin, die is afgelopen jaar zo ontzettend belangrijk geweest in de opbouw. (samen met Frenkie en Schone) Wanneer die Martinez echt zo goed is, kan deze naast Blind komen te staan. Alvarez kan je dan rechtsback of op het middenveld posteren. Het zou overigens leuk zijn wanneer iedereen blijft, dan kan je er echt iets leuks van maken komend seizoen.

Onana
Promes
Blind
Martinez
Tagliaficio
Marin
Alvarez
van de Beek
Neres
Tadic
Ziyech
22 juli 2019 om 13:16

Ziyech linksbuiten? Heeft daar echt niks te zoeken, draai die dan om met Neres.
Ook Blind RCV zetten is totaal onrealistisch, linkspotig en speelt nooit op deze positie.
En als kers op de taart Promes rechtsachter! Gelukkig ben jij geen coach van Ajax

22 juli 2019 om 13:16

Martinez en blind zijn allebei links. Martinez is 1.78 en blind is 1.81. Ik weet niet wat jij Europees wil gaan doen?

Ik ben harstikke blij dat die jongen voor ons heeft gekozen en niet meteen voor de grotere competities, want het waren toch serieuze clubs die belangstelling in hem hadden. De prestaties van vorig seizoen zullen ongetwijfeld geholpen hebben, maar ik denk dat de kans op serieuze speeltijd bij ons de doorslag heeft gegeven. Ook de scouting en Overmars verdienen hier een pluim door deze jongen vroeg te benaderen en hem het gevoel te geven dat Ajax de beste keuze.

Deze jongen is wel wat minder gespierd (breed) als Mathijs, als je het filmpje bekijkt..
Maar eigenlijk wisten we dat wel..

22 juli 2019 om 11:57

Dus....Wat maakt dat uit dan?Mathijs is niet zo goed omdat hij zo breed is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax keek rond in Duitsland voor opvolger De Ligt: ‘Een bevestiging’

Ajax nam eerder deze zomer afscheid van Matthijs de Ligt en uiteindelijk werd Edson Álvarez als opvolger van de vertrokken aanvoerder weggeplukt bij Club América. De Mexicaan was echter niet de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren