‘Feyenoord wil Ajax en PSV bijbenen met Amerikaanse megadeal’

Zondag, 21 juli 2019 om

De clubleiding van Feyenoord is in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een minderheidsaandeel in de club te nemen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant kan Feyenoord 'vele miljoenen' binnenhalen met de deal, waarmee de Rotterdammers weer een 'volwaardige concurrent' moeten worden van PSV en Ajax.

Om hoeveel procent van de aandelen het gaat, is nog niet duidelijk. Feyenoord heeft altijd een meerderheid van de aandelen zelf in handen gehad. Tussen 2010 en 2012 namen de Vrienden van Feyenoord een belang van 49,9 procent in de club, tegen een totale kapitaalinjectie van 32,5 miljoen euro. Feyenoord begon vorig jaar met het terugkopen van die aandelen.

Volgens het Algemeen Dagblad geldt president-commissaris Toon van Bodegom als 'de grote aanjager' van het plan om Amerikaanse dollars naar De Kuip te halen. Op de achtergrond heeft het plan geleid tot een onherstelbare aanvaring tussen Jan de Jong en de raad van commissarissen. De Jong, die deze week zijn vertrek aankondigde, was weliswaar enthousiast, maar tegelijkertijd 'zeer huiverig' over het afstaan van te veel macht aan de Amerikanen.

"De Amerikanen willen zeggenschap op alle fronten", wordt een 'zeer goed ingevoerde bron' geciteerd door de krant. Zo willen de Amerikanen onder meer participeren in de bouw van het nieuwe stadion. De krant voegt eraan toe dat Van Bodegom en zijn raad van commissarissen bereid zijn de Amerikanen te laten meebepalen wie de trainer wordt, wie technisch directeur wordt en hoe het transferbeleid eruit komt te zien, 'mits daar voldoende miljoenen tegenover staan'.


Poll

Lijkt het je goed voor Feyenoord als de Amerikanen een minderheidsbelang nemen in de club?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

290 reacties (laatste reactie door speedyafc)
21 juli 2019 om 23:24

Aan Kroenkes heb je helemaal niets. Zuigen je club leeg als parasieten. Dan beter Arabieren....die brengen tenminste iets. Doe maar Fly Emirates erop hoppa....

22 juli 2019 om 00:29

Haha, ja maar is wel gelijk het slechtste voorbeeld. Liverpool en man u zijn bijvoorbeeld ook in handen van Amerikanen. Daar word genoeg geld in gepomt

22 juli 2019 om 00:37

Onderbouw eens waarom Kroenke helemaal niks is? Deze man heeft een aantal teams in alle Amerikaanse sporten, heeft aandeel in Arsenal. Ik laat de sportieve successen even buiten beschouwing, maar kijkend naar de stadions en hoe hij de clubs focus heeft gebracht op de beleving etc. Kunnen er nog menig club eignaren daar een voorbeeld aannemen

22 juli 2019 om 01:00

Ik denk alleen niet dat zo'n arabier als bij PSG of City in feyenoord gaat zitten. Daar is de stad, de club, de competitie en de potentie te klein voor. Aan het eind van de dag doen ze het nog altijd voor hun eigen belang (snuggere jongens, zijn niet voor niks zo rijk) en met de PL/Manchester en Ligue 1/Parijs is de potentie nou eenmaal veel groter. Wel te hopen voor feyenoord dat het niet zo'n vliegenvlanger als bij roda is.

22 juli 2019 om 01:02

Misschien een iets minder rijke Arabier / Rus?

22 juli 2019 om 02:43

Liverpool wel, United niet. Die worden helemaal leeg gezogen door die Glazers.

22 juli 2019 om 03:02

@ gattuso3

Manchester United heeft alleen maar een als maar groter groeiende schuld door de familie Glazer die de club als onderpand en flappentap gebruiken voor van alles en nog wat. De man die technische zaken voor zijn rekening neemt is een marionet van de Glazers. Als er 1 club is die je niet nou niet als voorbeeld moet nemen met Amerikanen aan het roer dan is het Manchester United wel.

Het overigens niets voor niets dat bij het begin van de overname een groepje supporters zich afgescheiden hebben van de club en hun eigen club zijn begonnen, supporters uit protest oudere tenues zijn gaan dragen. De meeste supporters willen niets liever dan van die Amerikanen af omdat ze de hele club naar de Filistijnen hebben geholpen, maar er niets tegen kunnen doen zolang die mensen hun aandelen niet willen verkopen.

22 juli 2019 om 06:43

Beleving...kerel dan weet ik met zekerheid te zeggen dat jij niet in veel stadions ij Engeland bent geweest want Arsenal en beleving zijn 2 dingen die echt niet samen gaan.

22 juli 2019 om 06:57

Nou als je AFTV volgt dan weet je dat het wereldwijd een van de teams is met de grootste aanhang. De hoge ticketprijzen zorgen er alleen voor dat er minder tokkies op de tribune aan het joelen zijn. Vind ik persoonlijk geen betere of mindere sfeer. Ik word bijna misselijk als ik een gemiddeld potje Gala VS Fener zie. Stelletje proleten. On: zo'n hedgefund heeft voordelen tov een familie zoals de Glazers. Die hebben gewoonweg tegen de club aangeleend. Zo'n hedgefund kan dat niet doen, waarschijnlijk hebben die een business case gezien en denken die "deze club kan in 15 jaar het 5 dubbele waard zijn".

22 juli 2019 om 07:41

Bij Arsenal een wedstrijd kijken, is hetzelfde als naar de opera gaan. Zelfde mensen, zelfde stemming....voor stilte en reflectie ga je niet naar een match.

22 juli 2019 om 07:50

@Zyotto, die gasten zijn zo rijk omdat ze geboren zijn in de familie die (alle olie van) het land bezit, niet omdat ze zo snugger zijn.

22 juli 2019 om 09:00

@jorisdijk: ga je nu echt de clubtv van Arsenal als onderbouwing gebruiken?

22 juli 2019 om 09:13

@jorisdijk Blijf nou eens van onze mooie sport af en ga gewoon terug naar je hockey vereniging.

22 juli 2019 om 01:51

Inderdaad, bring it on! In de huidige voetbalwereld kom je alleen verder aan de hand van rijke investeerders. Inmiddels is vrijwel de hele premier league in handen van investeerders en dat legt hen bepaald geen windeieren. Liverpool bijvoorbeeld is volgens mij oon in handen van Amerikanen en je kan toch niet zeggen dat het daar slecht gaat. Feyenoord heeft, in ieder geval binnen Nederland, enorm veel potentie. Met Feyenoord City hebben ze straks het grootste en modernste stadion van Nederland en ze hebben de 1 na grootste achterban. Een serieuze investeerder kan hier echt wel wat van maken. Het zogenaamd verkopen van de ziel van de club lijkt me ook onzin, daar kan je prima afspraken over maken. In ieder geval zullen ze moeten afblijven van de clubnaam, het logo en het shirt. Als ze dan ook nog investeren in de jeugdopleiding en continu jongens van Varkenoord laten doorstromen zit het wel goed met die ziel.

22 juli 2019 om 06:54

Succes he. Je club verpachten, ze zinken steeds dieper daar in Rotterdam. Juist een volksclub als Feyenoord, waar cultuur zo belangrijk is, moet geen commerciële pop worden van een stel Amerikanen.

22 juli 2019 om 08:44

Dit gevoel bekruipt mij ook een beetje. Als Feyenoordfan ben ik enerzijds nieuwsgierig naar de mogelijkheden die dit brengt, maar wat overheerst is toch het gevoel dat zoiets niet echt bij onze club past, waar Feyenoord juist ook prat op gaat (volksclub, geen praatjes, etc). Maar goed, misschien is dit wat het moderne voetbal inhoudt...

22 juli 2019 om 10:56

Ach een ding weet je in ieder geval zeker, Amerikanen willen rendement op hun investeringen. Dus zullen de prijzen in ieder geval dik omhoog gaan.

Investeringen om Ajax weer te gaan benaderen zitten er niet in, Feyenoord heeft zichzelf getaxeerd op iets meer dan 65 miljoen euro immers de vrienden kregen 49,9 procent van de aandelen voor 32,5 miljoen euro.

En zelfs al komt er meer binnen, het zijn geen structurele inkomsten. Dus kan je niet omhoog met je salaris plafond dus blijf je in een andere vijver vissen dan Ajax.

22 juli 2019 om 08:07

Lijkt mij ook een goede stap, wanneer Feyenoord zoals nu gewoon de 50,1% aandelen blijft behouden veranderd er toch niks? Alleen dat de mede eigenaren een deel of het hele deel van de huidige vrienden van Feyenoord uitkopen en een grotere zak geld meenemen. Het blijft een minderheidsbelang, zie eerder brood in aandeelhouders die geld mee nemen, dan aandeelhouders zoals bij Ajax vrij op de beurs.

22 juli 2019 om 08:12

Op AD staat een uitgebreider stuk en daar hebben ze het over een Vetorecht op het gebied van keuzes voor de directie, trainers, spelers, etc., maar belangrijker nog daar hebben ze het over een winstverdeling.

Dit zou, in mijn ogen, op korte termijn gunstig zijn voor Feyenoord, want een kapitaalinjectie, maar op lange termijn erg nadelig, want Feyenoord houdt minder winst over en kan daarna dus minder investeren.

Ik weet niet wat ik van deze deal zou vinden, maar omdat men bij Feyenoord (directie) zo bezig is met snel aanhaken bij Ajax en PSV lijkt dit mij een zekerheidje dat ze het gaan doen.

22 juli 2019 om 09:08

Bij Ajax hebben aandeelhouders geen stemrecht. Dan heb je idd liever een Amerikaanse investeringsmaatschappij, dat zijn nl filantropen. Wat een naiviteit maar ja voor succes op korte termijn doen mensen alles. Ik vraag me alleen sterk af of er bij Feyenoord een bekend netwerk is van talenten tussen 10.en 20 mln. Een vijver waarin feyenoord nog nooit heeft gevist. Zal iig niet saai zijn

22 juli 2019 om 09:20

Goalski

"lijkt mij ook een goede stap, wanneer Feyenoord zoals nu gewoon de 50,1 aandelen blijft behouden veranderd er toch niks? Alleen dat de mede eigenaren een deel of het hele deel van de huidige vrienden van Feyenoord uitkopen en een grotere zak geld meenemen. Het blijft een minderheidsbelang, zie eerder brood in aandeelhouders die geld mee nemen, dan aandeelhouders zoals bij Ajax vrij op de beurs."

Wat heb je aan een meerderheidsaandeel als je in de praktijk niets die meerderheid van stemmen kunt beginnen omdat de partij die de rest van de aandelen heeft, ook over een vetorecht beschikt en daarmee alle voorstellen die niet zijn belang zijn, kan wegstemmen? En volgens het AD is een dergelijk vetorecht een van de eisen van de potentiele investeerder. Je vergelijk met Ajax gaat niet op omdat bij Ajax exact het omgekeerde geldt, omdat de club 70 procent van de aandelen heeft en daarmee alle beslissingen zelfstandig kan nemen. Bovendien is in de statuten van de club opgenomen dat die 70 procent van de aandelen onverhandelbaar is waardoor de club in de praktijk altijd baas in eigen huis blijft.

'de Amerikanen te laten meebepalen wie de trainer wordt, wie technisch directeur wordt en hoe het transferbeleid eruit komt te zien, 'mits daar voldoende miljoenen tegenover staan'.

De ziel verkopen dus.

21 juli 2019 om 23:15

Te laten meebepalen. Als Feyenoord de een wilt en de Amerikanen de ander wordt het uiteindelijk toch degene die Feyenoord wilt...

21 juli 2019 om 23:17

Amerikanen die hun zin niet krijgen... dan gaat heel snel de stekker eruit..

21 juli 2019 om 23:18

Dan wordt het degene die de Amerikanen willen. Want wie betaalt bepaalt.

21 juli 2019 om 23:18

@iscorma
Je gelooft het zelf toch niet he? Een Amerikaans bedrijf dat flink wil investeren in een voetbalclub om vervolgens geen enkele inspraak te hebben. Die willen flink wat inspraak op hun investeringen.

21 juli 2019 om 23:21

Als het geld maar blijft ;-)

21 juli 2019 om 23:22

De rvc bepaald nu toch ook al mee? Net alsof zij het allemaal goed doen. Voetbal is geld tegenwoordig, geld telt en anders niet meer. Laat ze maar in Feijenoord investeren en wellicht rationeel het bedrijf Feijenoord leiden als een geoliede machine. Supporters zijn vooral erg emotioneel en worden gedreven door sentiment, al dan niet terecht want Feijenoord is zo mooi! Ik zie het liefst dat we stappen maken en krachtiger worden net zoals dat ene woord.

21 juli 2019 om 23:23

Ze zullen vast inbreng hebben maar iedereen weet wat voor supportersclub Feyenoord is. Als naar buiten komt dat de Amerikanen het voor het zeggen hebben zullen de fans het daar niet mee eens zijn. Dit is iets wat de raad v commissarissen ook weet neem ik aan

21 juli 2019 om 23:38

@iscorma

Je hebt gelijk dat een echte volksclub is. Vandaar dat Feyenoord al een geweldige deal heeft kunnen maken met ''de vrienden van Feyenoord'', een groep mensen die een hart hebben voor de club. Dit zijn buitenlandse investeerders die alleen maar uit zijn om zo veel mogelijk winst te maken over hun geã¯nvesteerde kapitaal.
Weet niet of de RvC daar rekening mee houdt of alleen maar vanuit een bepaalde angst om niet te kunnen aanhaken nu buitenlandse bedrijven inspraak geeft over hun club.

21 juli 2019 om 23:40

Hahaha...uhu...supporters boven geld haha. Dachten ze bij City ook. No way, geld bepaald en klaar met de "supporters" club Feyenoord

21 juli 2019 om 23:50

Ik denk dat er dan gewoon gebeurt wat degene met geld wil.

21 juli 2019 om 23:52

Net alsof je nu veel te vertellen hebt, bestuurders van zulke ondernemingen bepalen zelf de koers, de supporters mogen toekijken en een kaartje kopen. Uiteraard is het van belang dat een bepaald netwerk in stand wordt gehouden. Oud voetballers moeten betrokken blijven en gebruik kunnen blijven maken van hun netwerk dat blijft essentieel voor het behouden van de identiteit.

21 juli 2019 om 23:52

Net alsof je nu veel te vertellen hebt, bestuurders van zulke ondernemingen bepalen zelf de koers, de supporters mogen toekijken en een kaartje kopen. Uiteraard is het van belang dat een bepaald netwerk in stand wordt gehouden. Oud voetballers moeten betrokken blijven en gebruik kunnen blijven maken van hun netwerk dat blijft essentieel voor het behouden van de identiteit.

22 juli 2019 om 03:07

@ Jsh88

Jij hebt gelijk dat je als supporter nu ook geen enkele invloed heb, alleen Feyenoord moet wel oppassen dat ze geen type Glazers binnen halen. Die mensen hebben Manchester United in een complete wurggreep waaruit de club maar niet kan ontkomen, terwijl die Amerikanen de schuld van de club gigantisch hebben doen oplopen. Door de club letterlijk als onderpand en pin automaat te gebruiken.

22 juli 2019 om 06:55

Tuurlijk. De Amerikanen die miljoenen meebrengen en de club moeten redden krijgen dan niet hun zin... #dreamon

22 juli 2019 om 08:34

@iscorma

"te laten meebepalen. Als Feyenoord de een wilt en de Amerikanen de ander wordt het uiteindelijk toch degene die Feyenoord wilt... "

En jij gelooft in sprookjes. Wie betaalt, bepaalt. Als Feyenoord zich zou opstellen zoals jij, trekken de investeerders hun geld weer terug uit de club en is Feyenoord weer terug bij af, of erger. Ik hoop dat je snapt dat die investeerder niet voor niets vetorecht op benoemingen eist, dat is om stromannen op de meest strategische posities te krijgen. Een investeerder steekt niet zo maar geld in een onderneming, dat doet hij om zijn investering met rente terug te verdienen. Dat hoeft niet perse een nadeel te zijn, maar gaat natuurlijk wel gevolgen hebben. Dus is deze gang van zaken niet zonder risicos, maar gezien de positie waarin Feyenoord zit, is het niet onbegrijpelijk dat men deze stap serieus overweegt. Wel is het duidelijk dat het vooral de RvC is die deze stap wil nemen, terwijl het normaliter de taak van een RvC is om het beleid te controleren, niet om het te bepalen. Benieuwd wie nu eigenlijk de baas is bij Feyenoord. Als deze deal doorgaat, wordt dat echter snel genoeg duidelijk.

21 juli 2019 om 23:16

Maar je gelooft toch niet dat Feyenoord gaat toestaan dat zij zich mengen met dit soort keuzes?

21 juli 2019 om 23:20

Niemand gaat flink investeren in een club zonder enige inspraak. Dat gebeurt alleen als de investeerders echte liefhebbers zijn van de club. Helemaal Amerikanen, die willen sowieso meebeslissen.

21 juli 2019 om 23:45

Lijkt me een kwestie van goede afspraken maken. Klusje voor de juristen dus. OT: Ik weet nog niet wat ik hiervan moet denken. Ik hou niet zo van het negativisme wat ik hier lees van sommigen, maar om nu te zeggen dat dit alleen maar goed kan aflopen gaat me ook wat ver.

22 juli 2019 om 08:57

@joddit

"lijkt me een kwestie van goede afspraken maken. Klusje voor de juristen dus."

En waar zullen die afspraken volgens jou op uitlopen bij de wetenschap dat Feyenoord die investeerder nodig heeft en die investeerder vooral geld wil verdienen? In het bericht van het AD staat dat die investeerder o.a. het vetorecht eist op benoemingen en dat is natuurlijk niet zonder reden, maar omdat men stromannen op de meest invloedrijke posities wil, vanwaar men ook de meeste invloed kan uitoefenen. Ik weet bijv. niet uit hoeveel commissarissen de RvC van Feyenoord bestaat, maar als dat uit vier man is, telt de stem van de President-Commissaris bij gelijke stemming voor twee en is die in dat geval doorslaggevend. Bij een Directie geldt exact hetzelfde principe. Het ligt voor de hand dat de investeerder er naar zal streven om op de posities van Algemeen Directeur en President-Commissaris een stroman te krijgen en het is dan ook nog maar de vraag of dat Robert Eenhoorn zal zijn. Die lijkt me als Feyenoordaanhanger niet echt geschikt voor die taak. Maar ondanks dat de Amerikanen in de praktijk de baas zullen worden bij Feyenoord, hoeft dat niet perse nadelig te zijn voor de club. Het doel van de investeringen is tenslotte om geld te verdienen, waardoor die investeerders er natuurlijk het grootste belang bij hebben dat het goed gaat met Feyenoord en je mag verwachten dat ze er alles aan zullen doen om te zorgen dat dat ook gebeurt.

21 juli 2019 om 23:16

Achja, dat is na een aantal jaren weer vergeten, zie Chelsea, City en PSG.

21 juli 2019 om 23:19

Whut? Ik vind dit iedere dag de grootste grafclubs van Europa.

21 juli 2019 om 23:21

Deze clubs kunnen anders op weinig sympathie rekenen. Alleen City een beetje, omdat ze vaak geweldig voetbal spelen.

21 juli 2019 om 23:23

Liverpool hoor je anders niemand over. Ook in Amerikaanse handen.

21 juli 2019 om 23:28

Wat is er zoveel anders aan deze clubs dan een barca vandaag de dag. Stuk voor stuk zijn alle topclubs koopclubs geworden dus wat boeit het nou of het geld komt van een rijke investeerder of van enorme schulden. Door de FFP moet je hoe dan ook een goede omzet hebben dusja. En wat kunnen clubs als PSG of City eraan doen dat zij niet zolang of niet van oudsher de grote club zijn. Feit blijft dat als je ambities hebt en uit het niets ineens wilt meedoen met de top je toch ergens enorm veel geld vandaan moet halen.

21 juli 2019 om 23:44

@myvision, ja en er zijn genoeg mensen die Ajax/feyenoord iedere dag weer de grootste grafclubs vinden. Merchandise, ticketverkoop en kijkcijfers zijn het alleen niet met je eens.

22 juli 2019 om 00:06

Feyenoord en Ajax zijn Klassieke topclubs. 30 jaar geleden zou je City, Chelsea en ook PSG absoluut niet met Ajax en Feyenoord mogen vergelijken qua aanzien, historie en filosofie. Mij interesseert merchandise en ticketverkoop niet. Ik vind 't prachtig als Ajax met eigen voetbal en filosofie dergelijke clubs weg kan spelen.

22 juli 2019 om 00:27

Ja en? Denk je dat er hordes aan fans deze clubs hebben verlaten toen ze 'hun ziel' hebben verkocht? Hoogstwaarschijnlijk zijn ze dolblij met hun sjeikie en hebben ze er nog een hoop fans bijgekregen.

Wat heb je aan sympathie? Geen ene moer.

22 juli 2019 om 00:46

Ik weet wel dat de echte Manchester United fans er massaal uit zijn gestapt en een nieuwe club hebben opgericht die langzaam naar boven komt in de Engelse competities: FC United of Manchester. Trouwens: de Engelse clubs hebben weinig toeschouwers uit de eigen achterban omdat kaarten in Engeland onbetaalbaar zijn geworden voor het gewone volk. Ik sprak een paar jaar geleden mensen die voor Swansea waren, maar die konden het zich gewoon niet meer permitteren om een wedstrijd te gaan kijken....

22 juli 2019 om 01:57

Bij mensen die zeggen dat ze het niet meer kunnen betalen vraag ik me soms wel af wat hun prioriteiten zijn. Kunnen ze het niet betalen omdat ze anders geen eten meer hebben? Of kunnen ze het niet betalen omdat ze de nieuwste iphone willen die vast niet goedkoper is dan een seizoenskaart.

22 juli 2019 om 03:06

Tegenwoordig is bijna elke club een koopclub, maar de traditionele topclubs van Europa hebben zichzelf over een hele lange periode groot gemaakt met eigen middelen, eigen spelers en eigen kapitaal. Dat is het verschil. Prima dat City en PSG een snelle sluiproute willen nemen naar het succes, maar je moet er niet gek van opkijken dat zo weinig mensen dat soort clubs serieus nemen als echte topclubs. Miljardenselecties kun je kopen, peperdure stadions kun je kopen, successupporters kun je kopen, maar een clubgeschiedenis is onbetaalbaar.

22 juli 2019 om 03:09

@ El Fenomeno

Dat zijn dan de positieve verhalen, maar bij Manchester United is het een alsmaar voortdurende nachtmerrie gebleken. Wat dat betreft moet je de zaken echt goed regelen.

22 juli 2019 om 07:41

@ElFenomeno: verschil met de PL is dat ze daar al zaten voor de FFP. De regels daaromtrent zijn een stuk strenger geworden (mag van mij nog strenger), en in NL zijn we daar op onze beurt al weer strenger dan de FA. In de beginjaren werd er in de PL zoveel geld gepompt (keihard bijlappen), om zover te komen als nu. Dat kan nu helemaal niet meer. Je kan dan nu wel eenmalig een deel van de aandelen verkopen (en te hopen dat de zeggenschap meevalt), maar dat is dan een eenmalige transactie. Je kan niet meer onbeperkt erin pompen.

22 juli 2019 om 08:39

myvision

"mij interesseert merchandise en ticketverkoop niet. Ik vind 't prachtig als Ajax met eigen voetbal en filosofie dergelijke clubs weg kan spelen. "

Merchandise en ticketverkoop kan je dan wel niet interesseren, maar zonder dat is het onmogelijk dat Ajax met eigen voetbal en filosofie dergelijke clubs weg kan spelen. Het zou je dus wel moeten interesseren als je daar zoveel waarde aan hecht.

22 juli 2019 om 08:55

@myvision En nu ook nog niet.. Historisch aanzien hebben ze nog steeds niet.. Het anti-voetbal waarmee Chelsea de CL won heeft ze echt niet meer sympathie opgeleverd.. Ik juich dit voor Feyenoord alleen maar toe, mits ze niet één of andere louche figuur binnenhalen natuurlijk.. Eerherstel van een club die wel een rijke historie heeft.. Natuurlijk vind ik het mooier zoals Ajax het op eigen kracht (en met de eigen spelopvatting) voor elkaar lijkt te krijgen.. Maar Feyenoord staat er gewoon slecht voor en ze moeten nu wel aanhaken.. Want je kunt er op wachten dat er straks toch dingen gaan veranderen in het Europese voetbal, mochten er bijvoorbeeld wel superliga's gaan komen kun je er maar beter direct bij zitten.. Want anrers raak je alleen maar verder achterop..

22 juli 2019 om 09:41

@yannick, geen sympathie oke maar niet serieus nemen als topclub? manchester city wordt hier door iedereen toch wel gezien als topclub. Weliswaar vinden sommige het geen mooie club maar wel een topclub

22 juli 2019 om 11:42

Ik zei “echte topclubs”, ‘echte’ is het sleutelwoord. De echte topclubs zijn de grote clubs met een grote clubgeschiedenis die op eigen kracht zijn gekomen waar ze nu staan. Iemand die het voetbal pas een paar jaar volgt zou City en Barca waarschijnlijk in dezelfde categorie plaatsen, maar ik (en gelukkig nog velen met mij) maak liever onderscheid tussen een club dat mede dankzij swerelds meest beroemde jeugdopleiding zo groot is geworden en een club dat zich voordoet als topclub door alles wat los en vast zit bij elkaar te kopen. Het zou nooit zo makkelijk moeten kunnen zijn om je weg naar de elite te kunnen kopen. Dat zijn gevaarlijke ontwikkelingen in het voetbal die er op den duur voor gaan zorgen dat decennialange beleidvoering van de traditionele topclubs ineens helemaal niks meer waard wordt. Als elke willekeurige club straks met een miljardeninjectie van een oliesjeik vanuit het niets een topclub kan worden en iedereen dat maar accepteert en goed praat is dat de defintieve teloorgang van het voetbal. Miljarden pompen mag nooit een alternatief worden voor 50 jaar lang werken aan een fundering voor een gezonde topclub die topprestaties levert met eigen middelen. Het is en blijft een soort cheaten, valsspelen of zoals ik eerder zei een hele korte sluiproute. Dat moeten de liefhebbers van de sport altijd blijven erkennen.

22 juli 2019 om 12:37

''als elke willekeurige club straks met een miljardeninjectie van een oliesjeik vanuit het niets een topclub kan worden en iedereen dat maar accepteert en goed praat is dat de defintieve teloorgang van het voetbal. ''

Teloorgang nog wel. Kan best dat je het allemaal niks vind maar je doet net alsof voetbal als de V & D in elkaar gaat storten. De groep die het niks vind is nog altijd stukken kleiner dan de groep die het toejuicht. En ja in Nederland is de groep die het niks vind het grootste maar Nederland is slechts een land van 17 miljoen mensen waarvan er een nieuwe generatie opgroeit.

22 juli 2019 om 13:45

Wat een vreemde opmerking. Waar baseer jij dat op? Op de supporters van de betreffende olieclubs na, zou ik niet weten waarom iemand dit toe zou juichen. Het feit dat jij voetbal vergelijkt met de V en D geeft al aan dat jij voetbal ziet als een commerciele business in plaats van een sport. Dan kan ik best begrijpen dat jij toejuicht dat clubs tegenwoordig gewoon prijzen kunnen kopen met ongelimiteerd geld van een rijke suikeroom.

Gelukkig zijn er nog genoeg liefhebbers die meer waarde hechten aan eer, prestige, clubtradities, een unieke identiteit, mooie verhalen uit een clubgeschiedenis en de emotionele binding tussen fan en club die ontstaat uit die verhalen, de passie en toewijding van supporters die altijd achter hun club staan, ongeacht of ze meedoen om de titel op het hoogste niveau of degradatievoetbal spelen in de vierde divisie. Dat zijn een paar van die dingen die voetbal tot de grootste en meest populaire sport ter wereld hebben gemaakt, niet geld en commercie. Als jij het leuk vindt om te zien hoe grote corporaties elkaar uit de markt proberen te concurreren kun je beter de titanenstrijd tussen Apple en Samsung gaan volgen in plaats van voetbal.

Maar goed, als ik jou zelfverzonnen feiten mag geloven zijn de gloryhunters al in de meerderheid en is het slechts een kwestie van tijd voordat supporters overbodig zijn geworden en we geen onderscheid meer hoeven te maken tussen de voetbalmarkt en alle andere commerciele markten. Misschien gaat Manchester City binnenkort wel smartphones produceren of gaat Apple meedoen aan de Champions League. Tegen die tijd is dat toch allemaal hetzelfde.

21 juli 2019 om 23:21

Ik verwacht met de huidige staat van Feyenoord geen geweldige investeerder. We liggen op dit moment gewoon in de budgetbak van sport investeringen. Als het een partij als Fenway Sports Group is, dan moet je als Feyenoord alleen maar juichen. Die hebben Liverpool ook echt verder geholpen in plaats van de ziel van de club te verkopen zoals bij Man Utd is gebeurd.

22 juli 2019 om 00:15

Die mogen maar 1 club hebben ivm belangenverstrengelingen.

22 juli 2019 om 00:23

Sorry maar ziel van de club verkopen zoals bij Man Utd? De glazer family heeft al sinds 2003 een groot gedeelte van de aandelen en er wordt nog best veel geld geïnvesteerd bij united. Er wordt de laatste jaren misschien niet het beste beleid gevoerd maar overschakelen na Ferguson is ook niet makkelijk en er zijn veel fouten gemaakt maar ik vindt niet dat je kan zeggen dat Man Utd z’n ziel heeft verkocht.

22 juli 2019 om 09:10

@SunsRight Ziel verkopen vind ik het pas worden als je van je eigen tradities en waarden afstapt voor het geld.. Zoals bijvoorbeeld de shirtsponsor op het Barcelona shirt..

22 juli 2019 om 12:20

Dat kunnen ze denk ik wel omzeilen. Red Bull heeft ook verschillende voetbalclubs.

On topic: Ze zullen iets moeten proberen. Met het huidige beleid gaan ze niet meer aanhaken bij Ajax en Psv. Sterker nog, met het huidige beleid zie ik ze nog verder afdalen. Dat zou zonde zijn voor een club als Feyenoord.

23 juli 2019 om 07:05

Met “het verkopen van de ziel” bedoel ik in deze dat Man Utd als club zijn koers 180 graden gedraaid heeft sinds de grazers aan boord kwamen. Voor de Glazers bestond het team voornamelijk uit zelf opgeleide top spelers en enkele rake aankopen. Na de glazers is denk ik Rashford het laatste voorbeeld van een speler die uit de eigen gelederen is doorgebroken. Maar of hij nu ook in het rijtje Beckham, Giggs, Neville en Scholes zou horen? Ik vraag het me af. Dit scenario zou Feyenoord moeten vermijden...

21 juli 2019 om 23:50

Welke ziel van dit huidige technische beleid bedoel je precies? De club, de kleuren, het stadion (oké misschien ooit wel) en supporters veranderen niet, hoor. Beetje romantisch gezever altijd.

21 juli 2019 om 23:57

@Ajax-2019

het beleid bij Feyenoord is ook al jaren niet best. wie weet hebben deze Amerikanen er meer kijk op

22 juli 2019 om 12:22

Klopt, er moet gewoon geld binnen komen Japie. Wellicht dat er dan ook andere mensen op belangrijke posities komen te zitten. Dan kom je als club wellicht wat verder. Red Bull Feyenoord zou toch fantastisch zijn.

22 juli 2019 om 00:05

@ ajax -2019 en een beursgenoteerd bedrijf zijn als voetbalclub is dat niet je ziel verkopen als voetbalclub?

22 juli 2019 om 06:25

Lol aan wie? Aan de aandeelhouders??? Ajax bepaald toch echt zelf hoe wat en waar.. de aandeelhouders bepalen niks voor Ajax en denken ook niet mee hoor. Ze krijgen niet eens dividend uitgekeerd. Je verantwoord alleen aan hen wat er qua beleid gebeurt.

22 juli 2019 om 07:45

Dat gaat om 28% van de aandelen, waarbij maar iets van 8% bij “supporters”. Die hebben stemrecht 1x per jaar tijdens de AVA en meer niet (en kan altijd door de RvB worden overruled). Kortom, nee. Dat is niet je ziel verkopen.

22 juli 2019 om 08:45

@deevon

"ajax -2019 en een beursgenoteerd bedrijf zijn als voetbalclub is dat niet je ziel verkopen als voetbalclub?"

In theorie heb je gelijk, maar aangezien de club meer dan 70 procent van de aandelen heeft en die volgens de statuten van de club ook niet verhandelbaar zijn, maakt het in de praktijk helemaal niets uit. Het enige verschil is dat de club voor belangrijke besluiten en benoemingen een aandeelhoudersvergadering moet organiseren, maar vanwege het meerderheidsaandeel kan de club alle voorgenomen besluiten en benoemingen er moeiteloos doorheen drukken. Die vergaderingen zijn in de praktijk niets meer dan symboliek.

22 juli 2019 om 09:52

Het verschil is dat de aandelen van Ajax feitelijk stemrechtloos zijn. Hierdoor heb je maar beperkt 'last' van inspraak van aandeelhouders (alleen indirect via de gekozen Rvc).

Neemt niet weg dat ik Ajax liever van de beurs af zie worden gehaald.

22 juli 2019 om 10:58

@deevon

Ajax is geen beurs genoteerd bedrijf, het is een vereniging. Je bent in de war met Ajax NV. Dat is een beurs genoteerd bedrijf waarvan de vereniging Ajax de meerderheid van aandelen bezit.

Wat heeft het Amerikaans bedrijf eraan?

21 juli 2019 om 23:19

Een snelle weg naar cl. In nederland zijn er dan drie clubs voor twee plaatsen. Dat is een veel grotere kans dan bv in Engeland een club kopen en een kans van vier op tien. Bovendien relatief goedkoop. Een deel van de inkomsten uit een groot nieuwbouwproject en dus cl voetbal kan best lucratief zijn.

21 juli 2019 om 23:21

Met alle respect maar Feyenoord moet eerst maar weer eens de voorrondes van de EL doorkomen. Die hebben de afgelopen 20 jaar in de CL niks bereikt.

21 juli 2019 om 23:22

Daarnaast, Ajax en Psv blijven ook niet stil zitten. Die investering moet dan echt een half miljard zijn, wil je pas voorliggen.

21 juli 2019 om 23:23

Net zoals Ajax tot voorkort?

21 juli 2019 om 23:26

Pomp er 100 miljoen in en je gaat vaak cl spelen, dat zijn peanuts in vergelijking met wat nodig is in andere competities.

21 juli 2019 om 23:28

Ja. Ajax heeft voorkort de EL finale nog gehaald. Dat zou een mooi begin zijn voor Feyenoord 😉

21 juli 2019 om 23:39

Ja en daarvoor 15 jaar lang een plek in achtste finale of kwartfinale van de EL als hoogste notering?

21 juli 2019 om 23:46

En daarvoor 30 jaar 4x CL, Europacups II en wereldcups winnen. Sinds wanneer mogen we ineens op het verleden teren? Ik ben iets realistischer bezig. Je kan wel een tijdspanne pakken die voor jou het beste uitpakt maar je kan er vrijwel geen een vinden waarin Feyenoord eens de puntjes pakt in Europa voor Nederland en daar gaat het me natuurlijk om.

21 juli 2019 om 23:53

Jij komt volgens mij aan met een tijdspanne van 20 jaar en dat Feyenoord niks heeft gepresteerd in de CL. Nou pak je Ajax erbij en dan houdt het ook niet echt over? Tot aan vorig seizoen heeft Ajax in 15 jaar geen eens de groepsfase overleefd. Ik kan ook zeggen 'Ajax heeft de laatste 20 jaar geen Europese prijs gepakt'. Ik ken namelijk een club die dat wel heeft gedaan. Maar dat zegt toch ook niks? Jij haalt het verleden erbij, ik niet hoor?

21 juli 2019 om 23:59

Je hebt gelijk, ik begon met de tijdspanne. Ik zou 't mooi vinden als Feyenoord ook Europees eerst weer eens gaat bijdragen vooral voor Europese puntjes. Dat was m'n insteek van de tijdspannende reacties. En dat werkte bij Ajax inderdaad eerst in EL en toen pas in de CL, dus rustig opgebouwd.

22 juli 2019 om 00:49

Maar dat kan niet meer, want in 2024 wordt de Champions League omgegooid en moeten clubs zich kwalificeren via de Europese toernooien. Feyenoord staat ergens rond plaats 100, dus dat kun je nooit in een paar jaar inhalen.....

21 juli 2019 om 23:22

En wie weet wilt dit Amerikaanse bedrijf feyenoord wel gebruiken om Amerikaanse talenten te stallen? Amerika wilt ook stappen maken in het voetbal, en dan zou een club als feyenoord een goede springplank zijn.

21 juli 2019 om 23:32

Een goede nieuwe trainer hebben we al. Eenhoorn als directeur zal prachtig zijn evenals 2 of 3 goede versterkingen maar Feijenoord moet zelf het hef in handen houden .Meepraten oké maar Feijenoord bepaald.

21 juli 2019 om 23:40

Ja ik vind ook dat Feyenoord dat niet moet gaan doen, maar het is denk ik wel zeker een optie voor die Amerikanen.

Wat heeft het Amerikaans bedrijf eraan?

22 juli 2019 om 11:26

Elke investeerder heeft hetzelfde doel, geld verdienen.

Ben benieuwd. Dit kan zeer lucratief zijn hopelijk.

Dit is voor Feyenoord de enige mogelijkheid om Ajax, en in mindere mate psv, bij te benen. Alleen wel altijd het laatste woord houden.

21 juli 2019 om 23:22

Waarom? Ze zouden toch ook eens goed naar het beleid van Ajax kunnen kijken om Ajax bij te benen? Doet PSV namelijk ook.

21 juli 2019 om 23:25

Het beleid dat Ajax op dit moment voert zou de absolute ondergang van Feyenoord zijn als het mislukt, buiten dat kunnen ze die stap gewoon echt niet maken. Ajax is veel te ver uit beeld...

21 juli 2019 om 23:27

Het beleid kan je wel voeren op een kleinere schaal. Ajax zat ook in een dip toen Cruijff ingreep.

21 juli 2019 om 23:37

Het is wel makkelijk te roepen dat Feyenoord even het beleid van Ajax zou moeten uitvoeren en dat het dan goed komt. Zo'n een De Ligt en Frenkie pik je niet zomaar ergens op en verkoop je voor 80 miljoen. Ook zo'n sanchez is een goede greep geweest, maar vind je ook niet zo 1,2,3. Als het allemaal zo makkelijk was, dan zouden alle clubs dat moeten doen. Dat Ajax nu financieel er zo goed voorstaat heeft zeker te maken met het beleid, maar ook wel met een geluksfactor dat alles op zijn plaats valt. Daarnaar kan Ajax gebruiken van de naam Ajax en hiermee o.a. transfersommen hoger laten uitvallen. Als een De Jong de stap naar feyenoord had gezet, dan had feyenoord er echt geen 80 miljoen voor gekregen. Ik ben het zeker met je eens dat Feyenoord meer met de jeugd moet doen en het scoutingsapparaat weer op poten krijgen, maar daarmee zullen niet opeens alle problemen verdwijnen. Want jij zegt dat PSV kijkt naar het beleid van Ajax en daarmee kan bijbenen? Nou ik vind dat PSV wel degelijk een ander beleid heeft hoor, dus voor mij gaat die noemer ook niet op. Bij Ajax valt nu alles even goed op zijn plek, maar ook daar gaan weer mindere jaren komen en dan is het beleid opeens een stukje minder populair.

21 juli 2019 om 23:50

Thanks. We ruziën soms wat maar dit vind ik inhoudelijk zeer sterk van je. Eens hoor dat het niet een op een gekopieerd kan worden. Maar ik heb het idee dat PSV wat van Ajax heeft gepakt qua opleidingsbeleid en Ajax van PSV qua aankopen. Het hoeft en kan niet altijd in een keer goed gaan maar ik vind dat de top 3 elkaar moet versterken en denk en hoop dat Feyenoord dat zal doen als ze iets meer qua beleid kijken naar die andere twee. Ik vind al jaren lang de afkoopsommen van Feyenoord spelers belachelijk laag. Ik snap dat 't met de naam in de wereld te maken heeft maar t heeft ook deels te maken met slimme contract constructies.

22 juli 2019 om 08:11

@kleine generaal. Totaal niet mee eens. Toen Overmars begon vertrokken Eriksen en Vertonghen voor 12 miljoen. Werd er constant in de budgetbak gewinkeld en werd er heel zorgvuldig omgegaan met elke euro. Hij heeft het geluk gehad dat de competitie totaal niet sterk was waardoor hij jaarlijks CL miljoenen kon bijschrijven. Maar dan nog was het oppotten en afromen van de selectie. Elk jaar werd er een klein stapje gezet. Er werd heel creatief gescout (bv Millik), geld werd voornamelijk gebruikt om de faciliteiten te verbeteren (zoals de scouting) en de groei zette langzaam maar zeker door. Iedereen spoelt heel graag 8 jaar vooruit, maar de bijnaam Marc netto is niet uit de lucht komen vallen. Mindere jaren maakt geen zak uit. Na de EL finale had Ajax een drama jaar. Het jaar daarna werd er juist meer geïnvesteerd. Dat is die pot van de begin periode. Die hoge transferbedragen, dat is wederom die pot. Maar dat doen ze niet bij Feyenoord. Jorgensen 15 miljoen, nee kan meer worden. Kijk wat Ajax krijgt. Maar zoals gezegd die begonnen met 12 voor de sterkhouders.

22 juli 2019 om 09:30

myvision

"waarom? Ze zouden toch ook eens goed naar het beleid van Ajax kunnen kijken om Ajax bij te benen? Doet PSV namelijk ook. "

Is natuurlijk complete onzin. PSV heeft het beleid aangepast en de jeugdopleiding belangrijker gemaakt, maar daarmee is dat beleid niet meteen gelijk aan dat van Ajax? Bovendien is Ajax niet de enige club die een beleid voert dat is ingericht naar de jeugdopleiding, dat heeft Feyenoord ook al jaren. Alleen met iets minder succes.

22 juli 2019 om 11:07

Dat zijn andere tijden. Toen Eriksen en Vertonghen vertrokken was de transfermarkt ook nog niet op hol geslagen. Daarnaast hadden Vertonghen en Eriksen 0,0 laten zien op Europees niveau, dan komen de Europese (top)clubs echt niet met een zak geld hoor. Nogmaals zeg ik toch ook dat het beleid zeker van belang is geweest, maar een stukje geluksfactor ook nodig is. Kopt Bale de bal niet op de lat, dan was de kans groot geweest dat Ajax na de achtste finale klaar was. Haal dan maar een flink stukje af van de transfersommen van De Ligt en Frenkie. Cl inkomsten waren dan ook een stukje minder geweest en ik had toen nog maar moeten zien of een groot deel van de selectie had willen blijven. En met een mindere periode bedoel ik niet 1 jaartje, maar een paar jaar. Zo'n halve finale halen is echt een unieke prestatie en komende jaren zie ik Ajax gewoon weer een paar keer sneuvelen in de voorrondes/poule fase. Minder inkomsten uit de CL, transfersommen dalen flink en het aanzien van Ajax daalt weer bij potentiële spelers. Maar ik geef je helemaal gelijk dat Jorgenson verkocht had moeten worden en het scoutingsapparaat weer op poten had moeten brengen, maar het gaat mij te ver om te zeggen dat Feyenoord even het beleidsplan van Ajax kopieert en de miljoen naar binnen stromen.

22 juli 2019 om 11:27

Welnee, geen enkele investeerder wil geld weggooien. Het doel is niet om Ajax bij te halen, dat is onmogelijk, Het doel is geld te verdienen.

Om Ajax bij te halen, moeten de inkomsten structureel omhoog tot het niveau van Ajax. Dus niet door eenmalige investeringen. Dat is niet haalbaar, ook niet in de plannen met het nieuwe stadion.

Nouja, ze mogen shirt en embleem vast houden. Anders doe je de rest id uitverkoop. En die Amerikanen hebben zoveel verstand van voetbal ook.. s kijken of geld hier kampioenschappen gaat kopen...

22 juli 2019 om 09:33

Gj7300

"nouja, ze mogen shirt en embleem vast houden. Anders doe je de rest id uitverkoop. En die Amerikanen hebben zoveel verstand van voetbal ook.. s kijken of geld hier kampioenschappen gaat kopen..."

Trump heeft ook geen verstand van militaire zaken, maar hij is wel opperbevelhebber van het grootste militaire apparaat ter wereld. Als je ergens geen verstand van hebt, kan je gewoon mensen in dienst nemen die dat wel hebben en die onder je gezag plaatsen zodat je wel zelf de baas blijft. Zo moeilijk is dat niet.

Ben benieuwd, kan wel eens heel interessant blijken maar snap dat er ook mensen in bestuur zaten (zitten?) die liever volledig baas in eigen huis blijven. Hopelijk kan Feyenoord ermee dat stapje zetten en niveau in de Eredivisie langzaamaan mee omhoog stuwen.

They sold their souls!

Daar gaat de identiteit van de club. Begint een beetje op paniek te lijken in Rotterdam Zuid.

21 juli 2019 om 23:17

Lekker alles klakkeloos geloven

klinkt nu al, gevoelsmatig gezien, als een vreselijk plan.

22 juli 2019 om 00:03

Dit plan sniewaar. Gaat niks van komen

Dan komt eenhoorn dus ook.... Ben benieuwd of het serieus is of een luchtfietser als bij Roda of Vitesse. Een club als Feyenoord moet heel voorzichtig zijn haar naam niet te grabbel te gooien in de media met onzin, mocht dat zo zijn.

Aan de ene kant kan er hiermee weer een top 3 komen... Aan de andere kant zal hiermee een volksclub verloren gaan...

Belangrijkste is dat de vraag is of Feyenoord dan z’n ziel verkoopt. Dus spelen in blauwe shirts, geen eigenaar vh nieuwe stadion, etc. Maar ja. Hoe zouden ze anders moeten gaan aanhaken.

22 juli 2019 om 09:39

@onelovechris

"belangrijkste is dat de vraag is of Feyenoord dan z’n ziel verkoopt. Dus spelen in blauwe shirts, geen eigenaar vh nieuwe stadion, etc. Maar ja. Hoe zouden ze anders moeten gaan aanhaken. "

Feyenoord heeft geen cent te makken en dus ook geen geld om het nieuwe stadion te steken, waardoor de club sowieso niet de eigenaar van het nieuwe stadion wordt. Er is voor een nieuwe investeerder natuurlijk geen enkele aanleiding om bijv. de clubkleuren van de club te veranderen, hij is waarschijnlijk vooral bereid geld in de club te steken omdat hij er potentie in ziet en dan heeft hij er natuurlijk geen enkele baat bij om die potentie aan te tasten door bijv. de clubkleuren te veranderen. Door dat te doen, zal zijn investering echt geen hoger rendement gaan opleveren, aangezien hij daarmee de fans tegen zich in het harnas zal jagen, ligt het tegendeel eerder voor de hand.

Zeggenschap op alle fronten middels een “minderheidsaandeel”. Dat klinkt niet als een deal die Feyenoord een zekere toekomst gaat geven maar meer als een kassa aanbieding bij Kruidvat!

Treurig om te zien dat een club als Feyenoord hiertoe bereid is.. ze behouden natuurlijk een meerderheid maar verkopen toch hun ziel, als er maar voldoende miljoenen tegenover staan...

Dit zat er aan te komen. De ziel verkopen lijkt mij een beetje voorbarig alleen op basis van dit korte bericht wat ongenuanceerd.

Bhen benieuwd om hoeveel geld het gaat en welke invloed je afstaat. Het n nooit zo zijn dat een minderheidsbelang bepaalt.

En om met Japie te speken... Geld is mooi, maar het moet wel verantwoord uitgegeven worden.

Ik schat in dat je beter met Amerikaanse investeerders kunt samenwerken, dan dat er met sjeiks, Russische miljardairs of Aziatische investeringsbureau’s zoals in de meeste gevallen verkeerd is uitgepakt. Ook commercieel gezien lijkt me een deal met Amerikanen voordelig.

21 juli 2019 om 23:27

Bij de meeste sjeiks zit meer geld, dan bij de Amerikanen. Plus de sjeiks zien het als een spelletje en geven geld uit als water. De Amerikanen zullen het als investering zien om geld aan Feyenoord te verdienen. Ik heb dan liever een sjeik.

21 juli 2019 om 23:37

Daarom, de Amerikanen willen er niet aan verliezen. En qua sportbestuur hebben de Amerikanen over het algemeen een goede instelling. Zoals jezelf benoemd, een sjeik kan je club als speeltje zien. De meeste raken er snel mee uitgespeeld, op uitzonderingen daar gelaten.

22 juli 2019 om 03:17

@ rubke_86

Waar baseer jij het op dat sjeiks snel uitgekeken raken ? De Amerikanen zullen er inderdaad niet aan willen verliezen, maar er Amerikanen draaien er ook niet de hand voor om, om bedrijven waar ze in een aandeel in nemen leeg te roven, daar zijn talloze voorbeelden van in het reguliere bedrijfsleven. Dan hebben in het voetbal nog de grootste nachtmerrie "manchester United" die compleet gegijzeld is. Nu wil ik niet zeggen dat deze investeerdersmaatschappij hetzelfde zijn zoals de Glazers, maar je moet echt alles goed regelen.

21 juli 2019 om 23:36

De hele reden waarom al die Amerikaanse competities salarycaps hebben is dat al die Amerikaanse eigenaren bang zijn om verlies te draaien. Je kan beter een sjeikie hebben.

22 juli 2019 om 00:47

Salary Cap is puur om het eerlijker te maken, goed voorbeeld hiervan is de Formule 1 waar ze ook denken aan “salary cap” zouden ze in het voetbal ook moeten doen, die hele FFP slaat nergens op

22 juli 2019 om 01:49

Dat is het mooie verhaal dat ze naar buiten brengen ja. Iedereen weet wel beter. Tegenwoordig zijn het minder zakenmannen maar meer fans met bv Steve Ballmer die al die boetes niet boeit. mark Cuban geeft ook zero fucks met al zijn boetes

22 juli 2019 om 01:35

Het verschil is wel dat veel sjeiks of andere miljardairs een club vaak als leuk speeltje - prestige project zien, en als ze daar wat geld in moeten pompen maakt het ze niet uit.

Voor die Amerikaanse investeerders geld dit niet, die stoppen er eenmalig een bedrag in en hopen dat die aandelen over een paar jaar meer geld waard zijn.

Als het investeerders zijn met een achtergrond in sport dan zou daar misschien wel de grootste wint kunnen liggen voor Feyenoord. Commercieel lopen we in Nederland behoorlijk achter bij andere competities dus daar kunnen zeker nog stappen gemaakt worden.

Kan je dan straks zelf commentaar geven op de Amerikaanse televisie in een herhaling van Feyenoord - Ajax tijdens een dramatisch verlopen seizoen voor Feyenoord waar Ajax Europees hoge ogen gooit en kampioen wordt? Of zullen die Amerikanen die onzin eens als eerste overboord gooien. Wat een trieste bedoening zeg haha.

21 juli 2019 om 23:20

Dit gaat over Feyenoord

Het Amsterdamse narcisme mag in dit topic achterwege blijven.

21 juli 2019 om 23:25

Volgens mij heb je zelfs de titel niet gelezen. Feyenoord wil Ajax en PSV bijbenen staat er letterlijk in. Bovendien is het benoemen van feitelijkheden die vandaag op Feyenoords' open dag tevoorschijn werden getoverd om blijkbaar de supporters te vermaken geen Amsterdamse narcisme maar vrij klein gedrag. Ik zou me kapotschamen

21 juli 2019 om 23:26

Klein gedrag van de club Feyenoord welteverstaan.

21 juli 2019 om 23:53

Ik vind jouw reacties op dit topic niet veel grootser.

21 juli 2019 om 23:58

@est, ik vind dat hij gelijk heeft als het klopt wat ik heb gelezen, namelijk dat supporters commentaar konden geven bij de wedstrijd die ze van Ajax hebben gewonnen. Zie jij dat ooit bij PSV of Ajax gebeuren?

Edit: heeft PSV dat bijvoorbeeld gedaan toen ze met 10-0 wonnen?

22 juli 2019 om 00:02

Ik voel me ook niet grootser dan de club(s). Ik breng in dit topic inderdaad het clubbeleid wel heel ver terug op detail maar als een club als Feyenoord op een dergelijk detail al zulke kleine dingen toelaat op een open dag dan wordt het niet zo snel weer een grote club qua aanzien denk ik.

21 juli 2019 om 23:34

Myvision jij bent echt een van de ergste amsterdammers van dit forum. Zo’n beetje elke reactie van jou is denigrerend naar Feyenoord. Terwijl je het fijn vindt om elke keer als het woordje Ajax in beeld komt een kwakkie over je beeldscherm heen te schieten

21 juli 2019 om 23:52

Ajax staat nogmaals ook gewoon in de titel. Als Feyenoord Ajax en PSV wil bijbenen dan zou ik als ik hun was eens in de keuken van die clubs kijken. Jij ziet 't als denigrerend. Ik zie 't anders gezien ik overall wil dat Nederlandse clubs elkaar versterken. Dat ik dan weer zo'n berichtje lees over de Feyenoord open dag dan vind ik dat prima moet kunnen noemen en m'n mening er over kan geven gezien dit niet echt serieus te nemen valt.

Het lijkt de enige oplossing te zijn voor Feyenoord om aan te haken bij de Nederlandse top. Ze houden een meerderheidsbelang in de club, dus het is niet zo dat Feyenoord straks in brand staat. Dat ze mee willen beslissen over de staf en het technisch beleid lijkt op het oog niet verstandig, maar als zij iemand aanstellen die verstand heeft van zaken, zie ik daar ook geen problemen ontstaan. De bal ligt bij Feyenoord: wat wil je? Eigen jeugd blijven opleiden met een paar jonge goedkope aankopen, of ga je gericht aantoonbaar betere spelers halen? Ik kies voor het tweede...

21 juli 2019 om 23:29

Volgens mij houden ze geen meerderheidsbelang. De Amerikanen krijgen 49%. De vrienden van Feyenoord hadden 49% en Feyenoord was bezig dit terug te kopen. Dit hebben ze echter nog niet volledig teruggekocht. Met andere woorden heeft Feyenoord hierdoor geen meerderheid meer in handen.

22 juli 2019 om 07:21

Of ze nemen juist dat deel over van de vrienden van fey.

Ik vraag me af of dit goed aard bij de gemiddelde Feyenoorder. Van mij mogen ze iig. Wordt de competitie hopelijk alleen maar sterker van. Maar dat de Amerikanen op allerlei fronten mogen meebeslissen vind ik risicovol.

Nou ja, ook Liverpool is in Amerikaanse handen. Dat gaat toch niet echt slecht. Maar goed, je geeft als club dus een deel van je zeggenschap uit handen. Logisch, want die Amerikanen investeren niet om een stel bestuursleden die ze niet eens kennen met hun geld te laten spelen.
Feyenoord gaat dus gewoon geen baas meer in eigen huis zijn.

21 juli 2019 om 23:44

Manchester united ook

21 juli 2019 om 23:51

Ac Milan nu ook in Amerikaanse handen.

22 juli 2019 om 00:03

Arsenal ook, als je die club een beetje volgt weet je hoe erg het kan zijn om een Amerikaanse baas te hebben.

22 juli 2019 om 07:23

Hebben al deze clubs ook nog zelf een meerderheid in handen? Dan is het mogelijk zorgwekkend (vooral door Arsenal en Utd)

Het is vooraf natuurlijk moeilijk te zeggen wat het gaat worden met zo’n investeerder. Bij bijvoorbeeld Liverpool heeft het goed uitgepakt en heeft de club naar mijn mening ook niet haar ziel verloren.

volgens mij heeft feyenoord nog niet alle aandelen van de vrienden van Feyenoord teruggekocht. Als de Amerikanen nu 49 % in handen krijgen, dan is feyenoord dus geen baas meer in eigen hand. Überhaupt niet als ze de Amerikanen mee laten beslissen over de TD en aankoopbeleid. Het kan werken, maar de vraag is of Feyenoord dit moet willen.

21 juli 2019 om 23:23

Volgens mij wil Feyenoord altijd het meerderheidsaandeel houden, maar dan kunnen de Amerikanen niet zoveel kopen. En dan is dit bericht weer vreemd. Tenzij ze de aandelen van de vvf overnemen.

22 juli 2019 om 01:38

Maar dan krijgen de vrienden van Feyenoord geld, en niet Feyenoord....

21 juli 2019 om 23:25

Dat geld dat je ontvangt kan je natuurlijk ook gebruiken om de rest van de aandelen terug te kopen...

21 juli 2019 om 23:26

Vorig jaar 11,8 miljoen winst, dus als ze alles gebruiken om aandelen terug te kopen en de investeerders geen winst willen maken kochten ze max 16% terug. Maar dat weten die Amerikanen ook dis doe gaan er noet twee keer meer voor betalen en je bent weer terug in de situatie dat je 49% van je aandelen weg hebt gegeven. Maarja beetje bij beetje dan maar ...

22 juli 2019 om 02:01

Ze zouden natuurlijk weer 49.9% kunnen verkopen, zij het tegen een hoger bedrag dan wat de vvf betaalde, en met de verkoop van die aandelen de aandelen van de vvf weer terug kopen.

Kan me alleen niet voorstellen dat die Amerikanen zo veel voor een minderheids belang willen betalen dat er dan nog veel geld over blijft.

Zo verkoop Je de ziel van je club..

Ronald mac Donald Rotterdam Fc.

Altijd lastig dit. Financieel misschien niet zo verkeerd maar als ik lees dat die Amerikanen mee willen beslissen over voetbalzaken zeg ik nee, niet doen. Daar komt zeker gedonder van. Die gaan dan een buitenstaander naar voren schuiven die zich gaat bemoeien met van alles en nog wat binnen de club. Zeker als je van te voren afspreekt dat ze een beslissende stem krijgen. Daar moet je dus niet aan beginnen. Vragen om problemen. Feyenoord moet baas in eigen huis blijven, ten alle tijden. Veel te riskant, als de samenwerking niet werkt zit Feyenoord zwaar in de problemen.

Tja ziel verkopen is voor Feyenoord het laatste redmiddel om de concurrent uit Amsterdam nog enigszins bij te blijven, maar laten we vooral blijven volhouden dat het succes van Ajax zo goed voor het Nlse voetbal is!!

21 juli 2019 om 23:50

Rare vergelijking.

22 juli 2019 om 07:30

Concurrent?

Ze hebben op Zuid al een Holland-Amerika lijn. Past wel mooi in die traditie. Daarnaast is Rotterdam een van de meest ‘Amerikaanse’ steden van Europa en is Eenhoorn Amerika-kenner. Zie het mits goed begeleid best zitten.

21 juli 2019 om 23:27

Je dan kunnen ze bij Feyenoord ook gaan honkballen of basketballen, misschien gaat dat ze beter af

22 juli 2019 om 00:34

Feyenoord Basketbal bestaat al sinds vorig jaar

22 juli 2019 om 11:30

Voetbal in Nederland is niet geschikt om in te investeren. probleem zit namelijk in het rendement dat de investeerders willen hebben. Je krijgt eenmalig geld, daarna zijn je kosten structureel hoger omdat je rente moet betalen.

Als daara flink hogere inkomsten tegenover staan, is het niet erg. Maar als dat niet het geval is dan kan de impact negatief zijn.

22 juli 2019 om 12:38

Champions League voetbal betekent juist dat je enorm kan gaan verdienen. Ajax verdient dit jaar alleen al de jaarbegroting van Feyenoord uit de Champions League gelden. Met een aantal investeringen kan Feyenoord dus op hetzelfde niveau zitten en ook die gelden genereren. Als jij een aantal jaar op rij Champions League haalt heb je de investering er al uit. Want op het niveau van de Eredivisie hoef je niet continu te blijven investeren met grote bedragen om in de top te blijven.

22 juli 2019 om 12:45

Met een aantal investeringen? Wat denk je voor die paar miljoen euro te kunnen kopen?

Om CL voetbal te spelen moet je tweede of eerste worden en daarna de voorrondes overleven. Dat zit er niet in voor Feyenoord. Je club rating is drie keer niets, dus speel je altijd tegen de sterkste teghenstanders.

En als je duurdere spelers hebt aangetrokken maar je haalt geen CL voetbal, dan raak je al snel in de rode cijfers, zoals destijds met het eeuwfeest in zuid.

Je gaat geen 300 miljoen euro of meer inlopen op Ajax, alleen al omdat je niet zo goedkoop een vergelijkbaar stadion kan bouwen als de Arena.

Dit vind ik toch niet zo'n best idee. Het is prima om hier geld mee te verdienen maar je moet ze niet alles laten bepalen. Vaak leidt dit tot korte termijn beleid en waan van de dag beleid. Feyenoord heeft inderdaad geld nodig maar geld is op deze manier ook niet de oplossing. Zo'n investeerder kan voor beide echt wel een succes worden maar dan moeten er duidelijke afspraken komen. Feyenoord moet baas in eigen huis blijven en een goede en sterke TD hebben.

Ben benieuwd hoe ver dit lijdt. Voor het Nederlands voetbal zou het alleen maar beter zijn. Gaat het niveau van omhoog. Overigens begrijpelijk dat ze erin willen investeren, want er zit erg veel rek in Feyenoord.
Met de juiste financiële middelen kun je er een Paris Saint Germain van maken. Puur door de stad Rotterdam en aantrekkingskracht van de club.
Met PSV bijvoorbeeld zou het meer moet hebben van de provincie dan landelijke fans, zou dit minder snel kunnen.

22 juli 2019 om 00:09

stad Rotterdam en aantrekkingskracht van de club vergelijken met Psg? Ik bedoel ik vind Rotterdam de beste stad na Amsterdam in Nederland maar vergelijken met Parijs gaat wel erg ver. Parijs is de stad waar alle sterren graag komen om de grote man/vrouw uit te hangen. Dit soort types willen bij PSG gezien worden. Rihanna en Kardashian ga je bij geen een voetbalwedstrijd zien behalve Psg. Ik zie nou niet echt Jay-z of Kanye West bij Rotterdam/feyenoord de man uit hangen. Tenzij ze wiet willen smoken. Als ik aan Parijs denk, denk ik aan high end, fashion, luxe, glamour. PSG is uniek in zijn branding en ik zie eerlijk gezegd geen een club dit bereiken. PSG kan zonder echte successen nog lang op de hype doorleven door de geweldige marketing. Feyenoord een lifestyle brand? Nah

Ik zou ze eerder spiegelen aan Manchester City of Chelsea. Dat is realistischer in hoeverre je hier van realisme mag spreken.

22 juli 2019 om 00:50

@primetime

Jay-Z of Kanye West komen misschien niet de man uithangen in Rotterdam maar we hebben natuurlijk ook nog celebrities als Lee Towers en Memphis Depay die ik wel de blits zie maken straks op de tribunes bij Feyenoord

22 juli 2019 om 01:44

ja dom van mij. Lee Towers is inderdaad wel een enorme influencer met zijn flitsende verschijning

Ben benieuwd welke waardering een minderheidsbelang krijgt. Als het weer eenmalig 30/40 miljoen is (afgaande op VvF), kan je beter 1x een speler een speler duur verkopen (oftewel, opleiden en scouten). Daarvoor hoef je niet je hele organisatiestructuur voor op de schop te doen

En ik zie geen goede reden voor een investeringspartij om structureel geld te steken in een Nederlandse club voor wat exposure, ook primair in Nederland

wat willen die amerikanen met een minderheidsbelang? dit soort deals pakken met nederlandse clubs altijd verkeerd uit. als je in nederlandse club gaat investeren moet er eigenlijk al iets mis zijn.

Dus de Amerikanen bepalen alles? Nadeel is dat als het fout gaat, dat het dan ook echt goed fout gaat. Voordeel is dat de huidige nietsnutten niets meer te zeggen hebben.

21 juli 2019 om 23:42

Haha, pikant hoor!

Dan wordt de nieuwe naam RSC Feyenoord

Rotterdam Soccer Club Feyenoord

Soccer... brrrrrr....

22 juli 2019 om 00:18

Ja want al die clubs in de MLS hebben ook soccer in hun naam ja.

Jeetje, dat zet het ontslag van de Jong wel in een ander licht. 'De Jong, die deze week zijn vertrek aankondigde, was weliswaar enthousiast, maar tegelijkertijd 'zeer huiverig' over het afstaan van te veel macht aan de Amerikanen.' Als je dat leest lijkt het alsof de commissarissen bereid zijn hun ziel te verkopen. Ik kan dit niet echt matchen met een volksclub als Feyenoord. En als de directeur die realisme predikt zonder pardon aan de kant wordt geschoven zou ik me als Feyenoorder grote zorgen maken.

21 juli 2019 om 23:49

15 jaar geleden was Manchester City ook een volksclub. Dat is ook prima gegaan

22 juli 2019 om 06:46

Ja dat is nu een club geworden zonder ziel, iets wat er ook met feyenoord kan gebeuren.

Als Eenhoorn komt, vind ik het goed. Die heeft genoeg karakter om overwicht te behouden op dit soort investeerders

Ok, fantastisch nieuws

Ik geef ze een aanloop van 5 jaar

Zou erg leuk zijn!

Ajax en PSV bijbenen: dan moet je er wel erg veel geld in pompen, maar alles is mogelijk

The American Dream in Rotterdam: het zou wat zijn zeg!

22 juli 2019 om 11:34

Nee niet alles is mogelijk. Je hebt namelijk fair play. De inkomsten moeten structureel omhoog en dan niet via een investeringsmaatschappij. Hoe gaat Feyenoord de komende jaren die 300 miljoen euro op Ajax inlopen? Door 300 miljoen euro te lenen van de investeerders tegen een rente van 6 procent? Dus eenmalig investeren en daarna 18 miljoen euro per jaar aan rente te betalen?

Feyenoord heeft dit scenario al geprobeerd, tegen het honderd jarige bestaan. Veel geld lenen, dik investeren en dan verwachten dat de titel en de CL de zilvervloot gaan brengen. Lukt het niet, dan weer tien jaar bezuinigen en alles op de jeugd om de leningen af te betalen.

Dat een investeerder een bepaalde mate van inspraak wil is toch doodnormaal? Ik vind het overigens op basis van deze berichtgeving allemaal erg lastig om hier iets zinnigs over te zeggen. Je hebt goede en slechte investeringsclubs. Liverpool is er een paar stappen vooruit mee gekomen, Roda niets.

21 juli 2019 om 23:47

Levy is ook niet slecht geweest voor Tottenham

Het hoeft niet perse slecht te zijn, maar als je eenmaal de touwtjes uit handen geeft kun je ze niet meer terug nemen

Dat is waarschijnlijk de reden geweest van de Jong's terugtrekken

De puzzelstukjes vallen op hun plaats...

22 juli 2019 om 09:04

True. Aan de andere kant: De Jong was ook gewoon een hele matige AD, dus of dit meningsverschil nou wel of niet was voorgevallen, die had niet lang kunnen blijven zitten.

Nooit gedacht dat uitgerekend feyenoord zijn ziel zou verkopen. De titel volksclub mogen ze dan weer inleveren. Ik hoop wel dat ze gelijk kunnen aanhaken bij Ajax en psv met juiste aankopen want een sterke eredivisie is goed voor ons alle. Zou alleen zeer zonde zijn als weer de verkeerde aankopen gedaan worden, ze geen steek verder komen en vast zitten aan de Amerikanen.

Je kan twee scenario’s krijgen of ze kopen zich in voor zoveel miljoenen en dan heb je eenmalig 30 miljoen maar dan schiet je er nog niet veel mee op. Of je moet zoals velen al zeiden je ‘ziel’ verkopen en afhankelijk worden van zo’n sugar daddy. Als het iemand wordt die echt hart voor de club heeft en er geld in wil pompen a la Chelsea/City zou het geweldig voor Feyenoord zijn maar ik verwacht dat niet echt.

Laat het maar gebeuren en niet later met scheve gezichten bij het maasgebouw verhaal halen.Want hoeveel gaan ze schenken 1, 10, 100 miljoen? Ik hoor hier geluiden als bij Liverpool gaat het ook goed en kijk hoe zij ervoor staan! Lijkt me logische als je 150+ miljoen aan alleen tv gelden binnenharkt, dan staan de investeerders wel in de rij. Naast dat is de premier league een aansprekende competitie en de ED niet. Participeren bij de bouw van het stadion klinkt als snel aanbestedingen binnenhalen en als zoethoudertje feyenoord een paar miljoen schenken.

Tsja, als er dan gaat worden gekeken naar investeringen en percentages dan denk ik dat als die Amerikanen 50 miljoen willen neerleggen voor investering in de selectie dan is die selectie nog steeds qua waarde niet in de buurt van die van Ajax of Psv. En wat ruilt de club dan aan zeggenschap in ?
Anderzijds word ik ook treurig van het huidige beleid. Of juist gebrek daaraan. Marsman, Narsingh, morgen Fer, volgende week nog zo'n transfervrije klant van Rob Jansen. Dat leidt ook nergens meer toe.

Hoop dat het niet doorgaat, zo'n grote traditionele club die haar ziel verkoopt aan investeerders. Jeugdopleiding en cashen met de verkoop van talenten zou passen bij de club, dit toch niet?

Als je dit soort partijen binnen laat dan zal de fanatieke aanhang moeten begrijpen dat het Maasgebouw aanvallen meer kapot maakt dan ze lief is. Aangezien Feyenoord nogal een uber emotioneel geheel is ben ik benieuwd of de Amerikanen weten waar ze instappen. Maar ik hoop dat het goed uitpakt voor Feyenoord

Feyenoord moet eerst maar eens bij AZ kijken hoe goed beleid wordt gevoerd. Vervolgens ff aanschuiven bij Toon Gerbands hoe je goed bestuurd een club verder weet te brengen. Daarna ff naar Amsterdam om met Marc Overmars over transferbeleid te praten. En weer terug naar de kuip en het zelf vervolgens tot uitvoer brengen. Dus die RVC moet wel goed nadenken wat ze doen. Amerikanen weten goed hoe ze een club moeten melken vraag dat maar aan de fans van bijvoorbeeld Man Utd, Aston Villa en Sunderland om er een paar te noemen. Swansea is na de Amerikaanse overname helemaal in elkaar gezakt. Fiorentina en Roma gaan ook niet zo lekker Enige reden waarom die Amerikanen komen is vanwege dat nieuwe stadion

Hij was dan misschien niet de beste voorzitter, maar dit plan klinkt iets waarover je ruzie kan krijgen en ik hoop op een goede deal, maar ben wat terughoudend.

Neymar wil weg bij PSG dus opschieten met deze deal, dan kunnen we die transfer alvast rond maken

22 juli 2019 om 01:00

Wil je dan niet liever Mbappé als back-up voor Jorgensen?

22 juli 2019 om 02:09

Ik zou Mbappe erbij kopen en Berghuis lekker laten vertrekken naar PSV. Dani Alves is ook transfervrij

Kan me voorstellen dat mensen opstappen van de staf na zo'n actie. Echter is het w3l denk ik de enige manier om nog aan te sluiten voor Nederlandse ploegen. Alles word bij jr weggekocht, je maakt geen kans bij talenten en alles wat een balletje leuk kan raken word weggekocht. Mensen hebben het over "ziel verkopen" maar er zijn weinig ploegen over die niet afhankelijk zijn van buitenlandse investeerders. Als dit betekend dat we weer mogen genieten van ploegen in de CL juig ik het alleen maar toe. Maar ik ben geen Feyenoorder natuurlijk en snap dat het sentiment meespeelt

Kan me voorstellen dat mensen opstappen van de staf na zo'n actie. Echter is het w3l denk ik de enige manier om nog aan te sluiten voor Nederlandse ploegen. Alles word bij jr weggekocht, je maakt geen kans bij talenten en alles wat een balletje leuk kan raken word weggekocht. Mensen hebben het over "ziel verkopen" maar er zijn weinig ploegen over die niet afhankelijk zijn van buitenlandse investeerders. Als dit betekend dat we weer mogen genieten van ploegen in de CL juig ik het alleen maar toe. Maar ik ben geen Feyenoorder natuurlijk en snap dat het sentiment meespeelt

22 juli 2019 om 11:37

Hoe denk je dat dit tot structurele CL deelname en ook nog eens prestaties in de CL kan leiden? Ajax loopt 300 miljoen euro op je voor en qua jaarlijkse inkomsten ook nog eens tientallen miljoenen euros.

Investeringen leiden tot een hogere, structurele rente last. Als je dan geen instant succes boekt, gaat het je meer en meer geld kosten. Totdat de club de rente las tniet meer kan dragen.

Dit scenario heeft Feyenoord al rond het honderd jarige bestaan uitgeprobeerd. Dat heeft tot vele, ramp zalige seizoenen geleid.

Dit komt op mij over als paniek beleid. Wat weten die Amerikanen nou van voetbal joh? En zelfs al krijgt Feyenoord 40/50 miljoen hiervoor. Dan hoeft Ajax alleen maar Vd.Beek te verkopen en dan behaald Ajax nog een groter bedrag op. Dus het financiële gat blijft dan nog steeds onveranderd groot alleen kan Feyenoord dan weer wat extra miljoenen uitgeven aan het terughalen van ex eredivisie spelers.

Mag toch serieus voor Feyenoord en zijn fans hopen dat het hier om 32 miljoen investering per jaar gaat ipv eenmalig. Wat schiet je daar mee op? Je verkoopt je ziel en krijgt er allerlei bemoeienissen vanuit Amerika bij. Beter halen ze Elia binnen , en gaan ze zoch focussen op EL voetbal om daar zo ver mogelijk te geraken , jeugd inpassen en schouting etc. Feyenoord gaat dit toch serieus niet echt doen?

Dit zal de uiteindelijk diodsteek zijn voor Feijenoord!!! Als ze dit doen blikt dat het intellect met v Bronkhorst en persie Damen vertrokken is en het bestuur het maar moet bepalen....

Overgeleverd aan de goden. Houd het lekker bij jezelf. Temper de verwachtingen, investeer in jeugd. Vind het de waan van de dag en mal dat die rvc en vrienden van Feyenoord de dienst uitmaken.

Begrijpelijke keuze, voetbal draait al jaren om geld en veel grote clubs hebben al een (buitenlandse) geldschieter. In de huidige vorm kan Feyenoord niet of nauwelijks meer aanhaken op nationaal niveau en moet men al redelijk wat talent laten gaan naar clubs die meer geld hebben.

De Vrienden van Feyenoord waardeerden Feyenoord destijds op 60 miljoen euro. In de tussentijd lijkt me de waarde van de club niet dermate veel gestegen, dus ik ben erg benieuwd hoeveel miljoen Feyenoord denkt op te kunnen halen met deze deal.
Ik verwacht niet dat het een enorme vaart gaat lopen. Zeker niet aangezien Feyenoord haar eigen aandelen zal moeten verkopen en de VvF gewoon nog een redelijk groot percentage aandelen in handen hebben. Als Feyenoord bereid is afstand te doen van de absolute meerderheid lijkt me dat bijzonder onverstandig. Maar dat zal wel de enige manier zijn om een fors bedrag op te halen om Sjaak Troost en Jaap Stam uit te laten geven aan spelers...

22 juli 2019 om 00:28

Zodat ze weer ex eredivisie spelers en ex Feyenoord spelers kunnen terughalen zeker... Wie moeten nu weer terugkomen? Bruno Martins Indi? De Guzman? Castaignos? Lex Immers? Janmaat? Kramer? Kuyt?

22 juli 2019 om 00:37

Precies. Dat moet je dus niet willen.

Ajax betaalt 15 miljoen euro voor een centrale verdediger, zal Feyenoord meer ophalen dan die ene transfersom? Ajax verdient het al weer terug met een CL deelname. Feyenoord is verder dan 15 mio euro aan investeringen verwijderd van CL voetbal. Dus ze hebben ofwel een grotere som duiten nodig of het is een kansloze onderneming. Maar dan ben je wel voor altijd zeggenschap in eigen huis kwijt.

Ik snap Jan de Jong volledig. Dit lijkt mij een waardeloos idee.

22 juli 2019 om 12:42

Niet veel gestegen? Op moment stond Feyenoord 10e en was het op sterven na dood. Sindsdien is Feyenoord een keer kampioen geworden, een aantal keer 2e geworden en nu structureel de nummer 3. PSV werd in 2016 op zo'n 175 miljoen getaxeerd. Nou wil ik best geloven dat PSV meer waard is, maar dat verschil is echt niet gigantisch. Afgaande op dat bedrag zou ik Feyenoord toch zeker op 140/150 miljoen schatten.

Ik vraag me serieus af , waarom als het om een Russische , Chinese of Arabische investering gaat , is iedereen er tegen. Maar een Amerikaanse investering vindt iedereen goed ? Kan iemand me dat uitleggen ?

22 juli 2019 om 07:34

Heel simpel: Russen en Arabieren zijn rijk geworden door een pijp in de grond te boren en door iets te verkopen wat iedereen nodig heeft. Zit 0 gogme bij. Deze maatschappijen hebben marktwerking en het bluffen als geen ander onder de knie. Nadeel is dat als de economie naar de gedver gaat deze lui je meteen lozen.

hopen dat we wel onze naam houden. de naam Feyenoord is voor die Amerikanen superlastig om uit te spreken

22 juli 2019 om 00:39

FC Rotterdam dan maar doen dan?

Michel van Egmond begon een column in DWDD over De Kuip: ‘Hoe verkoop je een ziel zonder dat de dood er aan vooraf gaat.’ Direct de zin die bij me op kwam toen ik dit bericht las. Feyenoord, de club van havenarbeiders, de club van geen woorden maar daden, de club van kein geloel, fussball spielen. De club die groots is door zijn eigen manier van het spel beleven. Vanaf de tribunes en op de velden. Deze club verkoopt zijn eerder genoemde ziel aan plannen over een niet haalbaar stadion, de plannen van Amerikaanse investeerders. Hoewel sommige dingen niet van de grond komen, zegt dit een hele hoop. De dood die, voor het verkopen van de ziel, er moet zijn, komt steeds dichterbij. Feyenoord is ziek. Mijn Feyenoord-hart huilt en bloedt. Dit doet pijn. De club hoe ik hem heb leren kennen loopt steeds verder van mij en heel veel anderen weg....

22 juli 2019 om 01:03

Ik ben geen Feyenoord-supporter maar ook ik vind het schrijnend om te zien hoe het met Feyenoord gaat op dit moment.

22 juli 2019 om 01:19

Eens! Pijnlijk en zo niet des Feyenoords.

Meer als een inschatting vooraf kan ik hier over niet geven, maar De Jong die zich een duidelijk er een beeld over dit soort winstbejag investeerders kan maken, is met zijn opstappen geen goed teken.

Van je vrienden moet je het maar hebben. De vrienden van Feyenoord maken de dienst uit en verkopen Feyenoord nu. Moet zeggen ik denk ook de enige oplossing nog.

22 juli 2019 om 01:40

De vrienden zijn straks spekkoper. Verkopen 35% voor 50 miljoen. Dan is hun aandeel van 40 miljoen voor 49% ook meteen 20 miljoen meer waard geworden. Goede zakenmensen.

Tsja , je ontkomt er tegenwoordig niet aan. Bijna alle PL clubs zijn eigenaar van Amerikanen of Aziaten . Bij de meeste lijkt het toch goed te gaan . Ik hebber niks mee en vind dat de FIFA investeerders zou moeten verbieden . Maar voor Feyenoord lijkt dit wel de enige manier innhet gat te dichten met Ajax en PSV . Als het een serieuze partij is en dus geen type Wang en er worden duidelijke afspraken gemaakt , kan het goed uitpakken voor Feyenoord .

Geen idee of Feyenoord hier nou veel verder mee komt.
Toen de vvf hun aandelen kochten was de club 65 miljoen waard, laat het nu 100 miljoen zijn, dan komt een minderheidsaandeel overeen met maximaal 50 miljoen als eenmalige injectie.

Best een leuk bedrag, in de wetendschap dat er in Amsterdam 2 or 300 miljoen op de bank staat en PSV al 40 miljoen wil hebben voor een speler schiet je er niet zo veel mee op.

Goed nieuws voor de Eredivisie, hoewel misschien niet voor alle Feyenoord fans. Hopelijk gaan ze flink investeren en gaat Feyenoord het niveau ook opkrikken. Ben wel blij dat dit mijn club niet nodig is.

Ik heb het hier al vaker gezegd vaak tot irritatie van velen. Maar toen de vrienden van Feyenoord er geld instaken. Wilde ze ook zeggenschap en toen is het misgegaan. Ze gingen zich overal mee bemoeien. En beleid voeren was onmogelijk. Eigenlijk was Feyenoord toen al verkocht. Nu verkopen ze gewoon Feyenoord iets wat anders nooit gebeurd was. Het zijn gewoon zakenmensen. Ze zagen hun geld toch 40 miljoen verdampen en zien nu een oplossing om van hun 40 miljoen 60 miljoen + te maken. En iedereen die daar tegen was is weggejaagd. Je kan je echt afvragen wat er nou nog over is van de club. En of de vrienden wel in het belang van Feyenoord handelen. Straks is 49% in handen van de VVF en 35% van een Amerikaanse investeerder. De club heeft geen zeggenschap meer en bestaat eigenlijk dus niet meer. Slecht gevoerd beleid. Het in laten met de verkeerde mensen (VVF) heeft hiertoe geleid. De andere kant van de medaille is natuurlijk dat als de VVF Feyenoord niet geholpen had waren ze al failliet. Echt zonde van zo een mooie club. En zielig voor al die trouwe supporters. Feyenoord is nu echt net als Vitesse. Want met die 50 miljoen die die Amerikanen erin stoppen kom je volgens mij geen stap dichterbij Ajax en PSV. Die Amerikanen zijn ook gewoon zakenmensen en gaan echt geen 200 miljoen betalen voor 35 % van de aandelen. Maar misschien heb ik het mis.

Het is te begrijpen natuurlijk dat Feyenoord naar dit soort opties kijkt, ik hoop alleen maar dat men het goed regelt zodat het uiteindelijk geen Manchester United verhaal wordt. Ook ben ik wel nieuwsgierig wat de gemeente Rotterdam hiervan vind, die willen natuurlijk ook het nodige investeren in Feyenoord City waar volgens mij wel eisen aan waren gesteld. Als er dan nu nieuwe machtige partij bij komt veranderen die verhoudingen natuurlijk ook, maar goed we gaan het zien.

Het lijkt wel te mooi om waar te zijn. Ik voel zo maar weer een Vitesse scenario aankomen. Die Amerikanen zijn er echt niet om Feyenoord kampioen te maken, daarvoor is onze competitie niet interessant. We hebben weinig bekijks vanaf buiten.

Ik zie ze wel een handelshuis opstarten en daar zoveel mogelijk uit halen. Dus men zal er wel vooruit op kunnen gaan. Maar onze competitie is gewoon niet interessant genoeg. Ons land is te klein om Ajax, PSV en Feyenoord weer echt groot te krijgen.

Ik zou het toejuichen hoor...want uiteindelijk is dat alleen maar mooi. Ook al is de manier waarop dan minder fraai. Maar als je als Feyenoorder zo incidenteel om prijzen meedoet begrijp ik natuurlijk wel dat ze dit willen.

Dus wie weet...hebben we straks weer een echte klassieker jaar in en uit. Maar laten we eerst maar eens zien wat ervan komt.

Dit is het resultaat van wanbeleid. Dit doet als feyenoord er extreem veel pijn.

Laat die dollars maar komen. Hoop alleen niet voor Feyenoord dat Trump straks voor het zeggen heeft in De Kuip.

Als de supporters dit accepteren zijn ze het meest hypocriete volk van de voetbalwereld! Als ze hiermee in zee gaan hoop ik oprecht dat ze over een paar jaar in het blaauw ofzo moeten spelen. Dat de naam eraan gaat en dat ze stikken in een eventuele gekochte prijs. En dat is hoe ik erover denk met clubs die hun ziel verkopen.

22 juli 2019 om 06:51

Waarom zijn het dan precies het meest hypocriete volk van de voetbalwereld?

22 juli 2019 om 07:24

Omdat de meeste supporters zeggen 'Tegen het moderne voetbal' te zijn tot het gebeurd bij hun eigen club, dan is het ineens prachtig.. Feyenoord zou zonder deze Amerikaantjes ook naar de top kunnen komen maar ze hebben daar gewoon geen beleid als er weer geld te besteden is, soms moet je spelera op het juiste moment verkopen en daar heeft van Geel bijv de plank mee mis geslagen door bepaalde spelers ten koste van alles te willen houden ipv te verkopen op het moment dat die spelers juist 'heet' zijn

Ik heb me sinds 2008, toen de club op sterven na dood was, niet meer zoveel zorgen gemaakt over de toekomst van mijn club. Bah, ik word hier echt een beetje bang van.

Tien jaar geleden voor 32 miljoen 49% van de club "verkocht". Wat is er dan nu nog over om te verkopen, die 51%? En stel dat die Amerikanen die hele 51% krijgen, vergeet het hele zeggenschap verhaal, wat krijg je er dan voor, misschien 40-50 miljoen? Dat krijgt Ajax tegenwoordig binnen per grote transfer. Daarmee ga je echt niet kunnen aanhaken.

Je kunt er zoveel miljoenen inpompen als je wilt, daar wordt Feyenoord geen topclub meer mee, wat ze nodig hebben is een mentaliteitsverandering, de lat hoger leggen en niet tevreden zijn met een bekerwinst en een derde plaats

Het begin van het einde. Vraag even in Engeland bij clubs met Amerikaanse eigenaren aan de fans hoe tevreden die zijn. Amerikanen komen er alleen maar om er geld uit te halen.

Een kat in het nauw.... Die zou je niet moeten willen als supporter zijnde.

Leuk om te lezen dat ook de Ajacieden zo begaan zijn met de financiële handel en wandel van Feyenoord. De VVF zijn voornamelijk succesvolle zakenmensen die verstand hebben van geld maar niet aan Feyenoord hoeven en willen verdienen maar gewoon het beste voor de club willen, iets zegt me dat ze wel weten wat ze doen maar toch leuk al die bezorgdheid te lezen.

22 juli 2019 om 08:42

Want alleen een Feyenoorder mag natuurlijk hier een mening over hebben. Bijzonder...

22 juli 2019 om 19:16

@Futures Nog zoiets leuks, iets lezen wat er niet staat. Ik zeg nergens dat alleen Feyenoorders mogen reageren, ik vind het alleen interessant dat bepaalde supporters van andere clubs zo "begaan" zijn met Feyenoord en blijkbaar ook dingen lezen die er niet staan.

23 juli 2019 om 13:15

Je vindt het niet zomaar interesant. Ik lees gewoon tussen de regels door

22 juli 2019 om 11:40

Ajacieden kijken eerder vol verbazing, Feyenoord heeft dit scenario al uitgeprobeerd, namelijk rond de eeuw wisseling. Als de aandelen verkocht zijn en Feyenoord het geld gaat investeren in aankopen met een hoger salaris dan de spelers nu krijgen, moeten de structuele inkomsten omhoog.

De prestaties zullen niet veel hoger worden dan momenteel, Ajax loopt honderden miljoenen op je voor, dat is niet in te lopen. Dus hoe gaat de omzet dan structureel omhoog als je geen CL voetbal gaat spelen?

22 juli 2019 om 19:21

@SpeedyAFC
Ik verbaas me dan weer over jouw reactie, omdat Ajax meer geld heeft is het allemaal niet meer in te lopen? Misschien maar gelijk stoppen met de hele competitie want het heeft toch geen zin? Je hebt het over hogere salarissen voor spelers, er is geeneens een bedrag bekend en of deze plannen zich al in een vergevorderd stadium beginnen dus je verbazing zou nog wel groter kunnen worden.

23 juli 2019 om 12:50

Natuurlijk kan je het inlopen echter niet door delen van de club te verkopen aan investeerders die rendement verwachten. Je zal, net zoals Ajax gedaan heeft, je moeten richten op de eigen jeugd, die sterker maken, grotere talenten aantrekken en begeleiden naar het eerste elftal. Net zoals destijds onder Koeman. en dus niet je geld uitgeven aan eredivisie spelers zoals afgelopen jaren gebeurde onder van Geel.

Dan krijg je betere spelers die je geen geld kosten maar dik geld opleveren als je ze verkoopt terwijl ze eerst jarenlang presteren in je eerste elftal.

En in welke fase het nieuwe stadion plan zit, dat boeit echt niet. De kosten zijn immens, dat gaat problemen geven. Het is gewoon niet haalbaar, het plan gaat Feyenoord niet verder brengen. Nu al is er stadion capaciteit belooft aan Verre Bergen. Andere investeerders willen ook dergelijke gerantstellingen. Niemand wil als laatste op het rijtje zitten, met alle risico's maar geen rendement op de investering.

Investeerders zou ik nooit vertrouwen, want die willen meer veld terug op termijn dan dat ze erin stoppen. En in voetballand betekent dit dure entreebewijzen en de opbrengsten van transfers naar de investeerders. En deze investeerders zijn ook nog Amerikanen en als ik zie hoe ze Man U en Arsenal hebben verkracht, dan zou ik Nee zeggen. De beste ‘investeerders’ zijn de rijken die het voor de status doen ( Man C) of eenvoudigweg de liefde (Leicester city). Overigens denk ik dat er alleen geinvesteerd hoeft te worden in een nieuw stadion. Eenmaal zover, dan kan Feyenoord een handekshuis worden zoals Porto, Ajax en Benfica. Ik denk echt dat dat de potentie van een club uit Rotterdam kan zijn.

22 juli 2019 om 09:15

Denk je echt dat alleen een nieuw stadion nodig is om aan te haken? Als je ziet wat er voor kapitaal er op het veld vertegenwoordigd is dan schat ik op dit moment de gehele selectie op niet veel meer dan 50 miljoen euro. Als je dit vergelijkt met PSV en Ajax dan gaat alleen een stadion ze niet redden. Dan nog los van het feit wat Ajax op de bank heeft staan

22 juli 2019 om 11:16

@ultimatefreak8...

een nieuw stadion gaat je ook niet redden. een goede scouting en jeugdopleiding genereren veruit het meeste geld

22 juli 2019 om 13:53

Eens! Die scouting mag wel een upgrade krijgen en de jeugdopleiding is wel aardig van Feyenoord. Ideaal zou zijn als het instroomniveau naar het eerste iets hoger zou liggen dan nu het geval is. Een nieuw stadion beinvloed het eerste team ook altijd nadelig in de eerste vijf tot 10 jaar vanwege kosten en aflossing. Op de lange termijn is het wel een voorwaarde om betere sponsoren te kunnen strikken. Nog een dingetje. De scouting kan alleen goed renderen als er ook kapitaal is. Anders vis je nog altijd uit mindere vijvers.

Ik heb echt geen idee wat ik hiervan moet vinden... Nouja, liever sceptisch en positief verrast worden dan andersom als dit werkelijkheid wordt.

Gelijk doen veel slechter kan t toch niet worden

Megadeal en dan geen cijfers benoemen... Dit vind ik overigens wel een wanhopige daad van Feyenoord. De Amerikanen zullen echt wel voldoende macht willen hebben bij een club. Daarnaast zal het hen gaan om winst maken en niet om het voetbal. Ajax en Psv kunnen dit truukje ook uithalen, dus wat schiet je er als Feyenoord mee op?

Als ze er in Rotterdam weer boven op willen komen,zal er toch minimaal 100 miljoen euries gestort moeten worden,
En dat de eerste 4 jaar, anders haal je Ajax niet in.
Psv wordt al moeilijk ,met alle grote transfer bedragen, die ze vangen
Dat is waar ze in Rotterdam in achter lopen, er kan gewoon niks duurs verkocht worden,die spelers hebben ze niet.

Tja.. als je niet zelf op eigen benen kan staan dan maar hulp van anderen vragen. Denk dat het in het geval van Feyenoord weinig te verliezen is. Echter is het te hopen dat ze het niet puur als winstopbtengst zien maar dat ze ook daadwerkelijk de club verder willen helpen

RIP Feyenoord. Daar gaat de klassieker. Jammer maar helaas.

Het is dit (of iets dergelijks) of accepteren dat je als Feyenorod nooit meer strutureel meedoet. Maar dan vraag ik me af waarom men riep om het hoofd van al die bestuurders.

als deze investeerders echt flink willen investeren heb ik er echt totaal geen problemen mee. misschien krijgen we dan eindelijk eens weer wat technische, creatieve voetballers te zien bij Feyenoord ipv alleen een stel harde werkers zonder individuele klasse

kijk naar clubs als City, PSG en Chelsea. die draaien tegenwoordig mee in de top en hebben vaak geweldige voetballers rond lopen

22 juli 2019 om 11:56

return on investment Japie. In Engeland wordt er meer geïnvesteerd omdat er meer terugkomt. Denk alleen al aan de tv gelden verdeling. Investeringsmaatschappij is geen liefdadigheids instelling. Ze schatten de waarde van Feyenoord gezien de vorige aandelen uitgifte op maximaal 80 miljoen. 35. % daarvan zou dan de waarde zijn. Maar dat moet ook terug verdiend worden. Dat zal niet met tv gelden gebeuren. Ze zullen inderdaad er een soort van handelshuis van moeten maken. Want de jeugdafdeling zit ook in een neerwaartse spiraal en de investeerders willen graag zo snel mogelijk hun geld terug, break even. Om daarna winst te gaan draaien. Ik blijf erbij dit is een daad van de vrienden want die zien hun 40 miljoen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als er niks gebeurd wordt het echt niet beter. Nu kunnen de vrienden nog cashen. En wie weet een winst behalen. Vreemd blijft dat de vrienden zoveel macht hebben dat ze zelfs de algemeen directeur hoe slecht dan ook op straat kunnen zetten. En eigenlijk sinds de redding alles voor het zeggen hebben. En laten we eerlijk zijn behalve met het kampioenschap is er verder weinig goeds gebeurt. Dus dit belooft niet veel goeds. Feyenoord moet de regie weer in eigen hand krijgen. De aandelen van de VVD terug kopen waar ze al mee begonnen zijn en wat jij zei zich richten op de jeugdopleiding en scouting. Weer baas in eigen huis worden. Net als Ajax en PSV en niet overgeleverd aan de goden zoals een Vitesse.

22 juli 2019 om 12:13

@wouter Sl

ik weet niet of deze Amerikaanse investeerders dan de oplossing zijn maar dat is het huidige amateuristische beleid ook niet. Feyenoord moet gewoon helemaal met een schone lei beginnen en iedereen eruit gooien en vervangen voor capabele mensen

Jong Feyenoord alsnog in de Kkd proberen te krijgen al moet je instromen in de derde klasse, een paar miljoen investeren in capabele scouts en gewoon een duidelijke lange termijn visie gaan hanteren

dit kan zo echt niet langer en alleen dat nieuwe stadion gaat je niet redden. dat is hooguit een pleister op de wonden. het echte probleem zit hem in de beleidsbepalers wat imo een stelletje amateurs zijn

22 juli 2019 om 13:49

Als die Toon van Bodegom maar niet de Maasbrecht Schouten van Feyenoord wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren