Matthijs de Ligt: ‘Ineens was zelfs mijn vader te dik, kom op’

Zondag, 21 juli 2019 om

Het doet Matthijs de Ligt goed dat de transfersoap rond zijn persoon definitief voorbij is. De verdediger maakte deze maand de overstap van Ajax naar Juventus en debuteerde zondag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3 nederlaag) als invaller. De Ligt werd met meerdere Europese topclubs in verband gebracht en kon zelf wel lachen om enkele van de verhalen die de ronde deden.

"Iedere dag was er wel iets", memoreert de vertrokken aanvoerder van Ajax in gesprek met Voetbal International. Misschien wel het meest opvallende verhaal kwam in mei van media als de Daily Mirror en ESPN. Ze claimden dat Manchester United in het verleden De Ligt liet lopen, omdat de club zich zorgen maakte om zijn gewicht. Mede doordat de vader van De Ligt kampt met overgewicht, zou men vrezen dat de international hetzelfde zou overkomen. "Ineens was zelfs mijn vader te dik en daarom zou een club (Manchester United, red.) me niet willen. Dan denk je wel: kom op man."

Een ander verhaal dat De Ligt als 'onzin' afdoet, is de suggestie dat hij niet naar PSG zou gaan omdat hij niet meer zou kunnen verdienen dan Kylian Mbappé. "Geld speelde bij mijn keuze geen enkele rol. Iedereen die mij kent, weet dat ook", benadrukt hij. De Ligt voegt eraan toe dat zaakwaarnemer Mino Raiola weliswaar over 'de zakelijke kant' gaat, maar dat financiën pas een rol spelen nadat 'de sportieve keuze' is gemaakt. "Geld is nooit leidend geweest. Iedereen mag zijn mening hebben, die zal ik respecteren, maar er werden wel heel makkelijk dingen geroepen."

De Ligt is blij om Raiola als zaakwaarnemer te hebben. De mandekker staat zelf bekend als nuchter, terwijl Raiola een flamboyante en gewiekste zaakwaarnemer is. Juist die mix was volgens De Ligt de reden om met de Nederlandse Italiaan in zee te gaan. "Hij heeft gewoon enorm veel ervaring. Er bestaat in Nederland wellicht een bepaald negatief beeld van hem, maar zo ervaar ik het zeker niet. Ik denk dat als je iedere speler die door hem wordt begeleid vraagt of Mino goed werk levert, ze allemaal ja zeggen. Dat is het belangrijkste. Het gaat er niet om wat mensen over hem zeggen, het gaat er uiteindelijk om wat hij voor me kan doen."


Poll

Zie je Mino Raiola als een goede zaakwaarnemer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door elmatador27)

Ik geef de bierpens van mijn pa ook nog altijd de schuld van het niet doorbreken als profvoetballer..

21 juli 2019 om 19:39

Ik ga stuk :'

21 juli 2019 om 20:40

Misschien nu nog niet doorgebroken jongen. Maar het kan nog altijd in de Toekomst.

21 juli 2019 om 20:53

Ik ook! Ik had tot mijn 34ste ook een sixpack. In 10 jaar tijd is die omgevormd tot de beertender van mijn pa!

Maar leg dan ook uit waarom je Juve ben gegaan? En ga iets verder dan alleen te zeggen dat het plaatjes goed was.

Blijft nu wel heel veel onduidelijkheid. En ja, wat hij zegt over Raiola klopt. Een hele goede zaakwaarnemer voor spelers. Maakt hem niet minder een lul. Een geldwolf. Iemand waarbij elke transfer een ware soap wordt. Een enorm irritante zaakwaarnemer voor de buitenwereld.

21 juli 2019 om 19:36

Als hij inderdaad zelf voor Juve heeft gekozen is het toch een prima zet on Raiola daar het maximale salaris bij te lagen regelen?

21 juli 2019 om 19:36

Komop man, Juve is gewoon een hele grote club, o.a. 1 van de 4 teams (net als Ajax) die werkelijk alle mogelijke prijzen ooit wel eens gewonnen hebben...moet je daar dan verantwoording over afleggen?

21 juli 2019 om 20:02

Sowieso geen verantwoording nódig. Maar in Spanje en met name Engeland is de competitie van een hoger niveau

21 juli 2019 om 19:36

Heeft hij echt al verscheidene keren uitgelegd. Hij is altijd al fan geweest van de Italiaanse manier van verdedigen en veel van zijn voorbeelden zijn Italianen. Daarbij gaf hij aan dat Juve de juiste spelers heeft om van te leren en dat hij Juve als beste omgeving ziet om zichzelf te ontwikkelen.

21 juli 2019 om 19:41

Ja, maar sommige mensen willen het gewoon niet snappen. In mijn ogen is Juve van hetzelfde kaliber als Barcelona en Real Madrid. Ik begrijp totaal niet dat mensen zijn keuze niet begrijpen, omdat er tal van redenen zijn om voor Juventus te kiezen.

21 juli 2019 om 20:03

Zelfde kaliber als die clubs? Leuk dat Juventus domineert in de serie A, maar in Europa heeft het al decennia geen prijs gepakt. Overigens is de keuze voor Juventus een prima keus en hoort de club wel bij de grootmachten bij Europa, maar om te tippen aan die clubs mag je Europees wel een keer een prijs winnen.

21 juli 2019 om 20:31

Oké, heel iets eronder dan. Maar je punt van dominantie in de Serie A is kansloos want als Barcelona en Real niet toevallig uit hetzelfde land waren gekomen hadden ze beiden in hun competitie net zo gedomineerd. Nu is het nog spannend in Spanje. Tussen die 2 dan. De rest bungelt er ook mijlenver onder.

21 juli 2019 om 21:54

Nou, Barcelona had voordat ene Messi en de toppers Xavi, Iniesta en Busquets doorbraken, ook slechts 1 keer de Champions League gewonnen. Real Madrid had ook decennia lang geen Europees succes. Maar dat betekend niet dat ze niet bij de Europese elite behoorden.

Juventus is gewoonweg een hele goede keus voor de Ligt. Nu moet het uiteindelijk nog wel goed gaan , maar daar heb ik wel vertrouwen in.

21 juli 2019 om 22:05

@stua

ik hoop bijna dat Juventus dit jaar de CL wint en Barca er ergens in de kwartfinale uit vliegt. puur en alleen om dan weer te zien hoe geweldig mensen opeens de keuze van De Ligt vonden wat betreft deze transfer naar Juventus

22 juli 2019 om 01:38

Mensen vinde. De keuze ook geweldig in het algemeen. Dat er hier een pasr zijn die dat niet vinden, dat kan en dat mag. Je moet je pas zorgen maken als barca de champions league wint, dan pas ga je gezeik krijgen over verkeerde keus

21 juli 2019 om 19:37

Heeft hij toch gezegd? Volgens mij is er zelfs nog een artikel van verschenen. Wat verwacht jij nog verder? Een academisch schrift van 30 pagina's waarom hij voor Juventus koos?

21 juli 2019 om 19:42

Nou ik eigenlijk wel! Haha no worries. Hij is een verdediger en leren verdedigen doe je in Italië. Hij zal nog vast wel van club veranderen over 3-4jr.

21 juli 2019 om 19:39

Nou omdat hij sportief daar het meeste zag zitten.. Hij zegt zelf toch ook van sportieve keuze komt als eerst. Begrijp niet waarom hij helemaal moet uitleggen waarom hij voor Juventus kiest.

21 juli 2019 om 19:39

Waar slaat dit nou op? Ten eerste hoeft De Ligt helemaal niks te verantwoorden, echt niks. Ten tweede is Juve ook een schitterende club die hoort in het rijtje clubs als Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester United; de grootste clubs ter wereld met een gigantische historie. Het is een pracht van een club waar elke voetballer graag voor uit zou willen komen. De Ligt heeft niets dat hij moet verdedigen qua keuze, dit is een uitstekende keuze voor hem.

21 juli 2019 om 19:41

Haha maat, wat wil je nog meer horen dan? Verschillende redenen zijn al uitgelegd. Hij zei ook dat hij na zijn vakantie als alles rond is tekst en uitleg zou geven over zijn keuze mbt Raiola. Dat doet hij nu. Ik vind hem nog steeds een pizzabakker, maar goed is hij wel. Een verhaal als Mourinho; een kwal eerste klas maar wel goed

21 juli 2019 om 21:39

Waarom zou hij moeten uitleggen waarom hij voor juventus heeft gekozen? Al was die naar PEC gegaan, dat is toch zijn keuze. Hij is geen gemeenschappelijk eigendom. dat terzijde heeft hij dat al gedaan afgelopen week. En dat mensen raiola een lul en geldwolf vinden, daar heeft de ligt toch geen boodschap aan.

21 juli 2019 om 21:49

@simpatico

wat moet De Ligt uitleggen dan? Juventus is een van de grootste en meest succesvolle clubs van Europa die uit komt in een van de vier sterkste competities van Europa. zo een keuze hoef je dan toch verder niet te verklaren lijkt mij?

21 juli 2019 om 22:02

@simpatico

ik vind Raiola helemaal niet irritant. de onderhandelingen duren lang omdat hij de best mogelijke deal voor zijn spelers er uit wil slepen. clubs gaan ook niet 1,2,3 overstag want die kijken ook weer puur naar hun eigen belangen dus dan krijg je een soort schaakspel wat gewoon tijd in beslag neemt

Je kan niet 12 miljoen per seizoen gaan verdienen en zeggen dat geld geen enkele rol heeft gespeeld Je moet wel heel naief zijn wil je dat geloven.

21 juli 2019 om 19:57

Dit is echt een onzin reactie. Bij elke club die belangstelling had zou hij in dezelfde orde van grootte gaan verdienen. Ik snap niet dat je dat niet snapt

21 juli 2019 om 20:11

Dat is niet waar. Bij Barca zou hij minder gaan verdienen.

21 juli 2019 om 20:14

Ja, dat heb je ook maar gelezen. Dat wat je zegt is totaal niet op waarheid gebaseerd. Denk je dat het verschil zo groot zou zijn geweest? Elke club had een plaatje met salaris bij de Ligt.

21 juli 2019 om 20:01

Alsof hij bij de andere clubs, die interesse hadden, op een houtje zou moeten bijten? Hij verdient bij Juventus heel erg veel, en zou bij PSG, Barcelona etc net zo goed heel erg veel verdiend hebben. Het is niet alsof hij voor een B-team in een B-competitie heeft gekozen omdat daar meer te halen valt.

21 juli 2019 om 20:02

In het bericht staat dat geld pas een rol gaat spelen nadat de sportieve keuze gemaakt is. Hij wist dus al dat hij naar juve wilde, alvorens hij over zijn salaris ging onderhandelen.

21 juli 2019 om 20:02

Tja dit valt mij ook tegen. Ik had minstens verwacht dat hij zou eisen dat die niet meer dan 4 miljoen wilde verdienen, om zodoende Joker030 te overtuigen dat hij geen geldwolf is.

21 juli 2019 om 20:13

Heeft Barcelona niet het grootste salarishuis ter wereld en is het niet dezelfde club die zijn voormalig teamgenoot De Jong een hoger salaris kan bieden dan de Ligt krijgt bij Juventus? Maar wel de club die volgens een groot deel de enige juiste sportieve keuze was? Barcelona kan hem datzelfde bedrag betalen, meer zelfs. Maar de Ligt wilde blijkbaar naar Juventus, geef hem geen ongelijk eigenlijk. Zeker als je in gedachte doet houden dat hij in 2018 al bij Juventus langs is geweest om faciliteiten te bekijken volgens Die Marzio en hij meermaals positief over Juventus is geweest. Vraag me beetje af waarom elke speler die niet direct naar Barcelona lijkt te gaan altijd alles voor geld doet. Zelfs Frenkie was eerste instantie een geldwolf omdat hij naar PSG leek te gaan, dat lijkt beetje het ding te zijn. Kies je voor Barcelona -> sportief. Alle andere opties -> Geld.

21 juli 2019 om 20:54

@wolterx
Frenkie gaat 14m bruto verdienen, Mathijs 12m netto, scheelt dus toch een dikke 5 miljoen netto per jaar.
Volgens de verhalen kon Mathijs een zelfde contract krijgen als Frenkie.

Ik vind trouwens dat hij een hele goede sportieve keuze heeft gemaakt. Hij kan leren van de beste centrumverdedigers in een competitie waar verdedigen op 1 staat.

21 juli 2019 om 21:00

In Nederland zijn we nu eenmaal Barcelona-geil. De club geeft aan volgends Hollandse stijl te spelen en dat streelt ons ego. Plus als we in Nederland ergens om bekend staan, is het dat we houden van wat we kennen. Nederland houdt van Barcelona, en daardoor moet ieder goed voetballend toptalent naar Barcelona. Dat het een van de meest hypocriete, vieze en slechtst bestuurde clubs ter wereld is, dat maakt ons Nederlanders met ons Barca shirtje niet uit. Natuurlijk overdrijf ik hier, maar je snapt m'n punt. Bij Barcelona lijken we altijd alles maar te vergeten. Dat abramovich in wat twijfelachtige zaken belangen had vergeten we nooit, maar dat Barca met Paulinho (aankoop en verkoop) een van de meeste bizarre deals (waarschijnlijk witwassing) heeft gemaakt is ons niet eens opgevallen.

21 juli 2019 om 21:53

@joker030

dat geld dan volgens jouw theorie dan toch ook voor Frenkie De Jong die als ik me niet vergis 10 miljoen euro per jaar bij Barcelona opstrijkt en daar hoor je niemand over dat hij het dan niet over zijn salaris heeft maar alleen over de sportieve uitdaging. waarom moeten er dan voor De Ligt andere regels gelden?

22 juli 2019 om 01:41

Frenkie krijgt 14 miljoen bruto. Geen 10miljoen netto

21 juli 2019 om 22:18

Natuurlijk speelde geld een rol, anders liep die toch rond in China of in Parijs. Hij zegt ook nergens dat geld geen rol speelt, alleen het sportieve plaatje komt eerst.

22 juli 2019 om 10:43

Ik wist bij mijn baan ook al dat ik zeker naar dit bedrijf wilde, maar dat betekende natuurlijk niet dat ik dat ook bij mijn salarisonderhandelingen ging melden.

Voor de mensen die nee stemmen op de poll.

Wat is in hemelsnaam de definitie van een zaakwaarnemer in jullie ogen? Volgens mij behartigt hij de belangen van zijn clienten uitstekend. Ze lopen allemaal weg met hem. Dat clubs en fans hem uitkotsen maakt Raiola geen slechte zaakwaarnemer. Staat er compleet los van.

Ik hoor het graag

21 juli 2019 om 23:09

Omdat lange termijn denken nogal eens te wensen overlaat. Zie bijvoorbeeld Kluivert, in mijn optiek had ie Kluivert moeten inpraten nog een jaar bij Ajax te blijven. Verder krijgt ie natuurlijk alles voor elkaar.

22 juli 2019 om 01:47

En jij weet dat Raiola dat niet gedaan heeft? Misschien was het Kluivert zelf wel die graag de volgende stap wilde maken. Hij had genoeg keuze om bij te tekenen maar wilde dat niet.

Tja, ik geloof hem wel. Maar persoonlijk snap ik niet dat je Juventus verkiest boven Barcelona, Bayern of een van de Engelse clubs (graag niet reageren dat Bayern geen interesse had). Maar iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Off: Maar zeker niet minder belangrijk. Wat een super vraagstelling/poll. Ik heb nog nooit zo lang moeten nadenken over een antwoord. Tja is een goede zakenman of een goede spelersmakelaar. Na lang twijfelen was ook ik een "JA-stemmer"

21 juli 2019 om 22:19

Waarom is het raar volgens jou dan om Juventus boven Bayern te verkiezen? Bayern wordt net zo makkelijk kampioen. Real madrid lijkt me logischer dan

Waarom zou je Juventus niet verkiezen boven de door jou genoemde teams. Iedereen doet alsof we het over bal op dak 4 hebben. Juventus is een absolute topploeg in Europa. Dat zwart witte shirt magische shirt en speelt altijd een rol in Europa. Europees gezien heen haar minder dan Barcelona, Bayer, München of Manchester City als we naar de champ.league kijken de laatste seizoenen. En die gaan ze komend jaar winnen.let maar op!

Ga je naar Juve, moet je het lelijkste shirt aller tijden aan.. balen man.

Leren van de enige meester die nog over is van de laatste 10 jaar is een buitenkans. Ramos is er ook 1, maar dat is geen leermeester. Chiellini en pak daar Bonucci bij, nou daar zit je goed hoor. De Ligt kan met hem de volgende meester worden en altijd nog naar de andere competities verhuizen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1050 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Torino31
Voor de complete stand: Serie A

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren