Uitweg lonkt voor Bale bij ‘een van de weinige clubs die salaris kan evenaren’

Zondag, 21 juli 2019 om

De toekomst van Gareth Bale ligt mogelijk in China. Het vermogende Beijing Guoan wil de overbodige aanvaller van Real Madrid een uitweg bieden, zo claimt The Telegraph zondagavond. Volgens de krant kan Bale de bestbetaalde voetballer uit de geschiedenis van China worden, als hij ingaat op het aanbod van Beijing Guoan.

De Welshman verdient bij Real Madrid 31,2 miljoen euro bruto per jaar, wat neerkomt op een weekloon van 600.000 euro. "Beijing Guoan is niet de enige club met interesse", zo weet The Telegraph, "maar wel een van de weinige clubs die het huidige salaris van Bale kan evenaren of zelfs verbeteren." Beijing Guoan behoort tot de rijkste clubs van China en telde anderhalf jaar geleden nog veertig miljoen euro neer om Cédric Bakambu over te nemen van Villarreal.

Het blijft volgens de Engelse krant echter de vraag of Bale een toekomst in China ziet zitten. Paris Saint-Germain wordt genoemd als andere mogelijke bestemming voor de aanvaller. Vertegenwoordigers van Neymar zouden de mogelijkheid hebben onderzocht om Bale te betrekken in een ruildeal die Neymar naar Real Madrid zou leiden. In China kan Bale evenwel meer verdienen en kan hij Ezequiel Lavezzi van de troon stoten als bestbetaalde speler van het land. Lavezzi strijkt wekelijks meer dan 500.000 euro op bij Hebei China Fortune.

Dat Bale geen toekomst heeft bij Real Madrid, lijkt na zaterdagnacht duidelijk. In de wedstrijd tegen Bayern München (3-1 nederlaag) op de International Champions Cup bleef hij op de bank; na afloop zei trainer Zinédine Zidane dat de club aan zijn vertrek werkt. "Ik hoop dat het snel wordt afgerond. Het zou heel mooi zijn als het morgen (zondag, red.) lukt. Ik heb persoonlijk niets tegen hem, maar er komt een tijd waarop je beslissingen moet nemen."


Poll

Denk je dat Gareth Bale naar China gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door marchello020)
21 juli 2019 om 18:47

Real heeft hem zelf een 6 jarig contract aangeboden met een jaarsalaris van 31 miljoen. Nog verdomd veel gespeeld voor een Bogarde trouwens.

21 juli 2019 om 18:52

Dat klopt helemaal. Maar hij laat zich blijkbaar puur door geld leiden. Vandaar die Bogarde vergelijking.

21 juli 2019 om 19:05

Zijn kinderen hebben jonge leeftijd en zijn opgegroeid in Madrid en hebben daar hun school, hobbies en vrienden. Toen hij dat contract tekende deed hij dit waarschijnlijk met de bedoeling om zijn gezin nog jaren de stabiliteit te geven om op te groeien waar ze zich gelukkig voelen. Ik kan mij dus dat scenario voorstellen waarin hij zoiets heeft van; ik heb dit met mijn volle verstand getekend en de club ook en zijn gezin zal het naar hun zin hebben in Madrid dus waarom alles overhoop gooien en nog minder betaald krijgen ook?

Waarschijnlijk is dat zijn redenering en wilt hij voetbal minuten opofferen voor stabiliteit voor zijn gezin.

21 juli 2019 om 21:32

Dan zit er maar 1 ding op: verhuren aan Atletico.

Is hij niet bereid om iets bij te leggen en dan weer naar Engeland te gaan? United of Spurs is toch veel mooier.

21 juli 2019 om 18:57

Iets bijleggen zal het probleem niet zijn, maar hij heeft nog drie jaar op zijn contract zitten a 31m euro, dat is een gigantische smak geld.

Stel dat Spurs hem een contract aanbiedt van twee jaar (veel langer wil je als club toch niet met zijn blessurerisico) op 10m per jaar, zou je daar ja op zeggen?

21 juli 2019 om 19:30

Dan zal Real het verschil in loon aan moeten vullen tot die 30mln, 3 jaar lang. Of, Real moet hem 'gewoon' 50 miljoen meegeven bij vertrek.

21 juli 2019 om 19:33

Eeehhhm...uuuhm effe denken: ja. Als Bale grotendeels blessurevrij blijft is 10M per jaar nog steeds meer dan dat je in een mensenleven op kan maken. En als je dan je spel plezier (Bale is tenslotte voetballer) er weer mee terug kan krijgen zonder als een paria behandeld te worden....ja.

21 juli 2019 om 20:27

@, FR_JC, En waarom zou Real dat loon moeten aanvullen?

21 juli 2019 om 20:50

Lierse1997

Contractueel vastgelegd. Of Real vult het loon aan tot zijn huidige of 50 miljoen mee. Bale's contract loopt nml nog 3 jaar door à 30mln p.j.

Zidane behandelt hem wel echt lelijk in deze situatie. Weet niet of er tijdens de trainingen ofzo wat tussen hen is gebeurd. Bale doet er wel slim aan om gewoon zijn mond te houden.

21 juli 2019 om 18:53

De enige die respectloos handelen is Bale en zijn zaakwaarnemer. De reden dat Zidane en Ancelotti weggingen kwam omdat Bale ging klagen bij Perez. Dit heeft Ancelotti zelf bevestigd. Na de CL- finale van 2018 wilde hij ook al weg omdat hij meer wilde spelen. Perez wilde hem niet verkopen en Zidane vertrok.

21 juli 2019 om 18:56

het is dus respectloos als je meer wilt spelen?

21 juli 2019 om 19:02

Die zaakwaarnemer is al jaren al onrust aan het zaaien. Zelfs toen hij wel speelde.

21 juli 2019 om 19:34

Zaakwaarnemer komt op voor de belangen van zijn cliënt en dat is onrust stoken? Nee, Real is het die een spelletje wil spelen met Bale en guess wat, Bale zal altijd als winnaar uit de bus komen...

21 juli 2019 om 19:10

Nikste lelijk. Bale weet dat er geen plaats meer is in de selectie voor hem. Maar alsnog blijft zijn zaakwaarnemer aankakken met van die parasitaire praatjes dat hij nergens heen gaat. Tsja, dan maar wat harder optreden. Niets mis mee.

21 juli 2019 om 19:37

Vertroebelde kijk op zaken TimJackson?

21 juli 2019 om 19:40

FR_JC

Bewijs mijn ongelijk en ik praat graag verder met je.

21 juli 2019 om 20:10

TimJackson

Zaakwaarnemer komt op voor zijn cliënt die gewoon onder contract staat, die als één of andere paria behandelt word, die vanaf hogerhand weggetreiterd word. Bale is gewoon altijd keurig en netjes gebleven en dus vind ik het niet meer als logisch dat zn zaakwaarnemer ff tekeer gaat. Maar jij lijkt het doen voorkomen of dat hij zomaar even uithaalt, zodoende mijn opmerking.

21 juli 2019 om 20:18

FR_JC

Van wat ik heb meegekregen verloopt Bale's verblijf in Madrid veel stroever dan jij dat omschrijft. Hij wilde geen Spaans leren, kon zich moeilijk aanpassen in Spanje. Lag ook niet fijn in de groep. Meer een buitenbeentje. Wilde continu een salarisverhoging (in deze neem ik aan dat zijn zaakwaarnemer handelt met goedkeuring van Bale zelf). En kijk nu eens naar de situatie. Hij is vaak geblesseerd, strijkt goud in geld op en is ook nog compleet overbodig verklaard. En nog steeds is zijn zaakwaarnemer bezig op dezelfde toer als altijd. Is het dan gek dat de lijn wordt getrokken en ze wat harder optreden?

21 juli 2019 om 20:38

TimJackson

Het fabeltje dat hij geen Spaans spreekt is allang ontkracht (Door interviews en teamgenoten)

Kon zichzelf moeilijk aanpassen idd, maar dat is sinds 2 jaar toch ook naar het rijk der fabels verwezen. B.v, wil niet meer weg uit madrid voor.zijn gezin wat helemaal ingeburgerd is, kinderen op scholen en vrienden ect.

Hij is inderdaad vaak geblesseerd, maar wat kan de persoon eraan doen dat zijn lichaam het met tijden niet doet? Iedere speler kan.zoiets gebeuren in zijn loopbaan, voorbeelden genoeg.

Dat Bale overbodig verklaard is veranderd niets aan de contractuele verplichtingen die Perez zelf op heeft laten stellen à 31miljoen per jaar en waar beide partijen voor getekend hebben?

En laten we nou ook niet doen alsof Bale niets voor Real betekend heeft...

Ik vind dat Perez een spelletje speelt en dat Bale gewoon de troefkaart in handen heeft en dat het een beetje steekt bij Perez...

P.s niet dat ik Real of Bale nou zo goed volg maar wanneer heeft Bale om salarisverhoging gevraagd of geëist?

Over het buitenbeentje zijn: Bale is van karakter redelijk timide en bescheiden lees ik net. Zal daarom niet altijd en in iedere groep passen maar problemen in dezelfde groep was er nooit?

21 juli 2019 om 19:11

Het is gewoon Perez die alles bepaalt. Zoals ook omschreven door elke trainer en speler ooit van Real.

Perez wilt Bale weg hebben omdat hij gigantisch veel geld kost en de helft van de tijd geblesseerd is. Daarom speelt Real het hoog en pesten ze hem een soort van weg.

21 juli 2019 om 19:25

Bale heeft al sinds het begin z'n mond gehouden.

Wauw, dat had ik niet verwacht. Een club uit China die zoveel wenst te betalen? Bale gaat er dan toch fantastisch mooie dingen laten zien zeker? Ah nee wacht... dag Bale en tot ziens.

Nee serieus, erg voor hem. Jammer dat het zo moest lopen. Een terugkeer naar Tottenham had ik nog wel willen zien. Maarja, zo’n salaris... dan is China idd een uitweg.

Het is al jaren lang een soap rondom Bale, en het lijkt erop dat we nog wel wat afleveringen kunnen verwachten van deze soap. Het is wel dubbel, aan de ene kant gun ik hem om zich dit seizoen te bewijzen bij Real Madrid, aan de andere kant denk ik; je hebt genoeg kansen gehad makker, en ik kan me de wedstrijden waarbij ik me mateloos irriteerde aan je ongeïnteresseerde houding nog goed herinneren.

Het is gewoon beter voor beide als het snel tot een breuk komt, en dat Bale weer lekker kan gaan voetballen op een plek waar hij zich thuis voelt, want dat is een van de grootste redenen waarom hij het nooit helemaal heeft kunnen waarmaken bij Real. Hij heeft mooie dingen laten zien, maar ook heel veel slechte wedstrijden gespeeld. Voor 100 miljoen euro gekocht, een bedrag dat in deze tijd geen extreem hoog bedrag meer is. Hij heeft z'n geld wel opgebracht, door de CL finale te beslissen met die weergaloze goal.

Succes Gareth, pak je kans om nog ergens anders op de bloeien.

21 juli 2019 om 18:50

Twee CL finales zelfs, hij scoorde de beslissende 2-1 in de extra tijd tegen Atletico.

21 juli 2019 om 19:01

Die CL-finale hebben Ramos en Di Maria beslist, met zijn geweldige dribbel.

Dat hij alweer 30 is. Had van het kaliber Robben kunnen worden. Nu blijft het beeld van een wereldtalent dat bij Real vooral bankzitter was. Desondanks heeft hij nog aardige statistieken. Zou mooi zijn als hij nog een keer bij een club in Engeland zou kunnen schitteren

Hoop dat Bale niet verdwijnt van de Europese velden. Lekker dat contract uitzingen en dan naar een mooie club

Zonde, een fitte Bale zou bij elke ploeg ter wereld een basisplaats hebben inclusief Real Madrid.

Aan de andere kant, hij heeft alles al gewonnen als speler. Als je er toch niet zoveel lol meer in hebt, incasseer nog even honderd miljoen in China en ga lekker vroeg met pensioen.

21 juli 2019 om 19:45

Of 3 jaar blijven op de tribunes bij Real en pakt ie er ook 90

Bale heeft al aangegeven in het verleden om niet naar China te gaan ivm zn gezin.

30 miljoen per jaar, als ik bale was kwam ik nooit meer van die koninklijke bank af 😂

Iedereen heeft het natuurlijk over Bale, maar Lavezzi speelt daar dus gewoon al vier seizoenen voor 25 miljoen per jaar. De meeste toppers houden het daar niet lang vol maar hij krijgt blijkbaar nog steeds netjes zijn salaris uitbetaald

Een gemiddelde speler als Lavezzi verdient een half miljoen per week, ik begrijp wel waarom zoveel spelers naar China vertrekken.

Jammer hoe Zidane onze Bale behandelt. Bale heeft ons zoveel gebracht maar helaas gaat het de laatste jaren minder. Ik hoop dat Bale nog een mooie club vind en gewoon lekker gaat ballen. Madrid is helaas niet netjes met hun spelers.

Veel te blessuregevoelig. Vroeger was hij ook sneller terug fit en volwaardig inzetbaar als basisspeler. Zijn beste tijd zit erop. China lijkt mij de beste uitweg, in China ligt het niveau zoveel lager. En gaat hij misschien nog meer verdienen. Als Real dan ook nog een mooi bedrag voor hem krijgt is het enkel win-win.

Ik zie een ruildeal tussen Bale en Neymar nog wel gebeuren. Perez zou dit ook een interessante optie vinden. Ben heel erg benieuwd wat er gaat gebeuren komende tijd.

Er is naar mijn mening maar 1 manier om met en Hazard en Neymar te spelen, zie opstelling.

Courtois
Carvajal
Varane
Ramos
Mendy
Pogba
Casemiro
Kroos
Hazard
Neymar
Jovic
21 juli 2019 om 19:42

En jij denkt dat de bij PSG op hun achterhoofd zijn gevallen droom lekker verder vriend , laat Bale maar lekker nog 3 jaar zitten en zijn contract uitdienen en geld blijven scheppen .

21 juli 2019 om 19:57

Bale + een zak geld natuurlijk. Het zou de prijs van 200 miljoen drukken en Perez wilde Neymar in het verleden. Fijne avond sloep01.

21 juli 2019 om 20:24

Ze kregen hem toen niet en nu ook niet want Neymar wil alleen maar naar Barcelona dus het is een kansloze missie , en PSG gaat een 30 jarige geen half miljoen per week geven , fijn avond ook voor jou .

Ik denk niet dat die Chinezen Bale een mogelijke uitweg bieden maar dat ze die Real Madrid bieden. Bale houdt zich gewoon aan het contract dat ze hem enkele jaren boden. Het probleem ligt m.i. dus niet bij Bale maar bij Madrid, en meer specifiek Zidane. Die wil Bale niet maar wel de centen die hij mogelijk op zou leveren. Maar Bale hoeft daar natuurlijk niet zomaar aan mee te werken. Ze hebben hem zelf in Madrid zo'n hoog salaris geboden. Daarmee schrik je dan wel concurrenten af om daarmee Bale te behouden, maar het geeft je ook de verplichting hem netjes zijn werk te laten doen en te betalen. Bale heeft gelijk als hij zegt dat hij niet overal naar toe wil omdat Real van hem af wil. Bale bepaalt zelf of hij een bod wil accepteren waarbij hij dan zowel sportieve als financiele afwegingen zal maken. Ik denk dus dat niet Bale maar Real Madrid een probleem heeft op te lossen.

Bale gaat lekker 3 jaar uitzitten, die krijgt daar 51 miljoen voor

Hij heeft al lang gemerkt dat zijn lichaam de topsport niet meer aan kan, en vind Madrid een heerlijke stad om in te wonen met zijn gezin

Zijn cariere is al voorbij, waarom zou hij zich druk maken?

Gewoon einde verhaal, Bogarde act uitvoeren, wel op tijd voor de schaduwtraining melden, anders volgt een boete

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona4325
3.Sevilla387
4.Getafe3610
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2012
L. JovićAanvaller141
Vinícius JúniorAanvaller131
T. CourtoisKeeper180
CarvajalVerdediger171
G. BaleAanvaller122
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

758 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 12 2 2 1
2018/2019 Real Madrid 29 8 4 0
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Luis Suárez is Barcelona uitgekomen bij AS Monaco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren