‘PSV bereikt persoonlijk akkoord met beoogde opvolger Schwaab’

Zondag, 21 juli 2019 om

PSV is afgelopen week tot een akkoord gekomen met Timo Baumgartl, zo weet het Eindhovens Dagblad zondag te melden. De centrale verdediger staat momenteel nog onder contract bij VfB Stuttgart, dat met de Eindhovenaren in gesprek is over de transfer. PSV heeft naar verluidt tussen de acht en tien miljoen euro over voor Baumgartl.

De regionale krant meldt verder dat de Duitse verdediger al in Eindhoven is geweest om zijn mogelijke nieuwe werkplek te bekijken. Baumgartl, met een doorlopend contract tot medio 2022 in Stuttgart, zou inmiddels zijn zinnen hebben gezet op een transfer richting PSV. Trainer Mark van Bommel ziet in de 23-jarige Duitser de opvolger van Daniel Schwaab, die de club na afloop van vorig seizoen transfervrij verliet.

Baumgartl wordt door het Eindhovens Dagblad getypeerd als een verdediger die doorgaans sneller en wendbaarder is dan Schwaab, die VfB Stuttgart drie seizoenen geleden inruilde voor PSV. De door PSV begeerde mandekker debuteerde in 2014 onder Huub Stevens in de Bundesliga en kwam in de afgelopen vijf seizoenen tot meer dan honderd duels op het hoogste niveau. Hij wist echter niet te voorkomen dat de Zuid-Duitse club afgelopen seizoen voor de tweede keer in drie jaar tijd degradeerde.

PSV deed in deze transferperiode al eerder zaken in verdedigend opzicht, want Olivier Boscagli kwam voor circa twee miljoen euro over van OGC Nice, terwijl Toni Lato werd gehuurd van Valencia. De Eindhovenaren halen wellicht nog een verdediger op uit Duitsland. Volgens ESPN is er een verhoogd bod uitgebracht op Chris Gloster, een achttienjarige vleugelverdediger van Hannover 96. Een eerste bod van naar verluidt 500.000 euro, inclusief bonussen, werd terzijde geschoven door de Duitse club.


Poll

Denk jij dat Timo Baumgartl een goede aanwinst zal zijn voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door theedge)

Mooizo! Hopelijk kan die basel uit meedoen

21 juli 2019 om 16:14

Hebben jullie er nu onderhand 11?

21 juli 2019 om 19:33

Snap m nie

21 juli 2019 om 16:14

heb net wat beelden bekeken maar goeie aankoop. sterk snel verdedigend erg goed en ervaring. goede aankoop

21 juli 2019 om 16:36

Best bizar dat die Baumgartl straks lachend met die schaal de supporters toezingt,als PSV gewoon al die punten pakt. Gun het hem van harte in zn eerste seizoen.

21 juli 2019 om 16:42

‘Best bizar dat die Baumgartl straks lachend met die schaal de supporters toezingt’ Nee Ajax supporters zijn echt arrogant. Op dit moment is er maar 1 favoriet voor de titel, en dat is Ajax.

21 juli 2019 om 19:13

Die opmerking van hem was nog redelijk grappend. Jouw laatste opmerking is arroganter dan die van hem.

21 juli 2019 om 20:53

AsRoma goh, dat zag niemand aankomen dat er niks mis was met die opmerking van Romario. Maar uiteraard wel die van Bazoer, terwijl het niet veel verschilt over hypocrisie gesproken.

21 juli 2019 om 16:17

Lijkt me sterk, transfer zou dan rond moeten zijn binnen vandaag en morgen (ook vanwege opgave van selectie volgens mij), dinsdag moeten we al.

21 juli 2019 om 16:27

@buitenspelgoal. Dat is de thuiswedstrijd. Volgende week is pas de uitwedstrijd.

21 juli 2019 om 16:31

Oh ja, las het verkeerd en dacht alleen ''basel meedoen'' te lezen, als in tegen Basel in het algemeen.

21 juli 2019 om 16:18

Ga daar maar niet vanuit. Van wat ik gelezen heb is hij nog niet terug aan het trainen bij zijn club en de transfer zal denk ik eind volgende week pas rondkomen gok ik. Mochten we Basel kunnen verslaan, dan kan hij denk ik wel de volgende rondes meedoen.

21 juli 2019 om 16:31

Er komt sowieso een volgende ronde. Bij verlies tegen Basel moet er nog een EL-playoff overleefd worden. Hoe dan ook gaan we hem dus nodig hebben.

Ben benieuwd. Ken de speler eigenlijk helemaal niet, maar hij heeft in ieder geval al ervaring in de Bundesliga. Hopelijk kan hij nog een wedstrijd tegen Basel meespelen

21 juli 2019 om 22:36

Dat spreekt inderdaad in zijn voordeel, zoals ook Boscagli ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat vlieguren in een grotere competitie op zijn naam heeft. Beelden op Youtube laten een positief beeld zien van deze Baumgartl, een fysiek sterke speler die naar het lijkt ook eens sterke lange bal in zijn benen heeft. Ik heb er wel vertrouwen in, hoewel ik het wel verdacht vind dat niemand in de Bundesliga zich voor 8 tot 10 miljoen euro - toch een schijntje voor een club van Duitse subtop of hoger - deze jongen uit de 2. Bundesliga te verlossen...

Nou deze jongen moet wel supergoed zijn, want anders valt het niet echt uit te leggen dat PSV zolang heeft gewacht met het aantrekken van een Rcv. Kan ze wel eens duur komen te staan, want met Luckassen aantreden tegen Basel is vragen om problemen. Gepruts van de bovenste plank als je het mij vraagt.

21 juli 2019 om 16:25

Dit is het probleem van veel mensen. Denken dat het allemaal zo makkelijk is, maar wel het beste van het beste verwachten. Dit is een topaankoop voor PSV, geloof mij maar. Maar voor sommigen is het nooit goed. Was hij eerder gekomen, had je vast iets bedacht als 'nou als ze hem zo snel laten gaan dan kan het niet veel soeps zijn'.

21 juli 2019 om 16:37

Nee hoor Sjonny, jammer dat je me woorden in de mond wil leggen. Voor PSV staat overmorgen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma en feit is dat ze met Luckassen aan moeten treden. Vliegen ze tegen Basel eruit, dan is het seizoen al mislukt voordat Baumgartl uberhaupt een minuut in actie is gekomen.

21 juli 2019 om 16:56

En heb jij Luckassen wel gevolgd deze voorbereiding? In verdedigend opzicht gewoon sterk in de duels. Het probleem is dat hij niet kan opbouwen en er op het middenveld ook niemand rondloopt die de bal durft op te eisen en vooruit wil spelen. Dat ligt echt niet alleen aan Luckassen. Zelfs al was Baumgartl eerder gehaald en had hij al duels meegedaan dan was dit probleem nog steeds aanwezig voor het duel met Basel. Het probleem is dat vbommel nog steeds vasthoudt aan zijn systeem met 2 controleurs en een spits op het middenveld. Daardoor heb je totaal geen balans in je elftal. Ik denk dus dat het eerder iets tactisch is dan door de verdedigers de schuld te geven.

21 juli 2019 om 17:15

@prosoccr47

Precies, ik zag in een keer het hele spel veranderen tegen Wolfsburg toen Guti erin kwam. Een speler die de bal komt halen, open draait en vervolgens een bal naar voren durft te geven. In een keer werden alle aanvallen een stuk dynamischer en gevaarlijker.

21 juli 2019 om 17:48

Jammer dat v Bommel dat nog steeds niet ziet.

21 juli 2019 om 16:27

Ze hebben te lang op een veel te dure centrale verdediger gegokt (Lyanco) en dat kan ze inderdaad duur komen te staan maar alle informatie die ik over deze speler vind (YouTube, Stuttgart forum, transfermarkt etc.). Is voor mij zeer veelbelovend. Dit lijkt me een geweldige toevoeging aan de verdediging van PSV.

Volgens mij is dit een no-nonsense verdediger. Gewoon sterk in de duels en voetballend niet zo sterk. Althans zo komt hij mij over. Beetje een Schwaab type. Heb eigenlijk liever een voetballende verdediger zoals Jorge Mere. Zou dit niet haalbaar zijn? Begrijp me niet verkeerd, want een sterke CV heb je altijd nodig, maar zo schat ik Viergever eigenlijk ook niet.

21 juli 2019 om 16:24

Ik weet niet waarom maar ik verwacht (misschien is het hoop) dat boscagli snel Viergever van zijn basisplek kan stoten. Dan heb je met boscagli een centrale verdediger die iets met een bal kan (passen, mannetjes inspelen) en dan heb je met baumgartl de no-nonsense 1,90 verdediger die zeer sterk in de duels is en in de lucht wat kan betekenen.

21 juli 2019 om 16:36

Zou zeker kunnen. Als dat de insteek is van Boscagli dan lijkt me dat prima. Ik dacht meer dat het een Backup was van Lato. Alle inkomende transfers die dan binnen komen kun je eventueel besteden aan Berghuis( Ik zie liever Hans Vanaken) en de rest kan in het potje zoals Gerbrands het zei. Vooralsnog heb je zo dan een prima team.

Er vanuit gaande dat het team zo blijft en eventueel Hendrix en Pereiro nog vertrekken kun je echt een leuk team opstellen en ook veel winst maken deze transferperiode. Stel Bergwijn/lozano vertrekt nog, dan kun je eventueel een aankoop doen, maar kun je ook weer veel geld in het potje doen. Ben ook benieuwd naar de situatie Zoet en Unnerstal

Zoet / Unner
Dumfries
Baumgartl
Bosc / Vierg
Lato
Rosario
Guti
Lozano
Bergwijn
Bruma
Malen
21 juli 2019 om 17:57

Aub geen Berghuis. Zie liever daar Malen of Gakpo. Alleen moet Malen zijn contract verlengen. Denk dat Baumgartber de verdediging stabieler maakt

21 juli 2019 om 17:03

Maar voor het voetballende gedeelte heb je toch middenvelders? Ik snap je punt wel, maar als hij verdedigend zijn taken uitvoert en je zet Guti daar kort voor dan is dat probleem eigenlijk ook opgelost.

21 juli 2019 om 19:15

Schwaab was een voetballende verdediger hoor, moest het veel meer hebben van slimheid dan fysiek.

Zou een aardige versterking zijn denk ik. Maar dit is nog slechts een persoonlijk akkoord. Ik denk dat 10 miljoen toch echt het minimumbedrag is waarmee zijn club akkoord zal gaan, misschien zelfs iets meer. Hopen voor PSV dat ze hem snel kunnen halen. Het eerste duel met Basel zal hoe dan ook te vroeg zijn voor hem denk ik.

21 juli 2019 om 16:18

Stuttgart is natuurlijk wel gedegradeerd, dus ik kan me voorstellen dat Baumgartl wel eens wat anders wil dan de 2.Bundesliga. Ik denk alleen wel dat 10 miljoen een bedrag is wat je niet zo snel terug gaat verdienen. PSV heeft toch moeite om grote transferbedragen te ontvangen, al helemaal voor verdedigers.

21 juli 2019 om 16:26

Ahja dat klopt, daar had ik even niet aan gedacht. Zijn geschatte marktwaarde is momenteel 9 miljoen, dus met een 3-jarig contract laat Stuttgart hem waarschijnlijk wel wel vertrekken voor de genoemde 10 miljoen. Dat terugverdienen is momenteel even van ondergeschikt belang denk ik; PSV móét een kwalitatief goede CV aan de selectie toevoegen, anders zijn ze bij voorbaat zo goed als kansloos om de CL te halen (en waarschijnlijk ook om tot het eind met Ajax om de titel te strijden). Luckassen en Viergever is gewoon een te mager centrum en als een van beide geblesseerd raakt moet Sainsbury opdraven, dat is niet het niveau wat PSV nastreeft.

21 juli 2019 om 17:03

Als ie goed presteert verdien je dat wel terug. Jeffrey Bruma ging ook weer voor 12m weg. En anders heb je hem misschien voor een redelijk aantal seizoenen. Stel dat hij 3 of 4 seizoenen blijft, dan is ie 26/27. Een goed presterende CV van die leeftijd is zeker interessant en levert echt wel wat op. Ook wel eens fijn om niet om de paar seizoenen van verdedigers te hoeven wisselen. Het grote geld zit bij PSV (ook bij de potentieel interessante talenten) toch vooral in de aanval en het middenveld, dus een snelle wisseling van de wacht in CV positie is ook niet per definitie nodig.

21 juli 2019 om 17:10

" Ik denk alleen wel dat 10 miljoen een bedrag is wat je niet zo snel terug gaat verdienen."

Als hij er (mede)verantwoordelijk voor is dat PSV de groepsfase van de CL haalt, is die 10 miljoen al dubbel en dwars terugverdiend.

21 juli 2019 om 17:49

Precies dat dacht ik dus ook.

PSV is wel lekker bezig op de transfermarkt en heeft nu toch echt een betere verdediging staan in potentie als volgend jaar.
Het zal dit seizoen nog spannender worden wie kampioen word als ik de versterkingen zo zie bij de topclubs.

21 juli 2019 om 16:28

Heb je het middenveld niet gezien? We waren dramatisch tegen Wolfsburg. Ik moet het nog zien..

21 juli 2019 om 16:39

Ik mag toch echt hopen dat Guti een langere tijd de kans krijgt en dat we afstappen van het defensieve middenveld blok. Dat in combinatie met Lammers werkt niet, omdat Lammers een spits of hooguit schaduwspits is en als middenvelder verder gewoon niet werkt, je speelt dan in feite met twee middenvelders die beiden weinig creativiteit brengen en twee spitsen. Van mij mag Hendrix er uit, Rosario dan als DM en daarnaast Guti. Guti is momenteel de beste voetballende middenvelder die we hebben (als je Pereiro die amper nog gaat spelen, Afellay die zich opnieuw moet bewijzen en Ihattaren die nog jong is niet meerekent). Ihattaren en eventueel Afellay kunnen dan de rol van Pereiro overnemen als actieve spelmaker.

Of Van Bommel stapt af van zijn heilige overtuiging dat je per se met een aanvallende middenvelder moet spelen en speelt met een DM (rosario OF Hendrix) en daarvoor Guti en Ihattaren/afellay bijvoorbeeld. Malen werkt dan als valse negen/meevoetballende spits en Bruma/bergwijn/lozano kunnen daar omheen zwerven. De backs komen ook mee op. Hoe dan ook, dat Rosario/hendrix blok moet weg, dat is ongeveer hetzelfde niveau van ''te veel van het goede'' als met bijvoorbeeld zowel Ihattaren als Afellay spelen.

21 juli 2019 om 16:40

Is Guti goed genoeg voor ik de basis bij PSV ? Dacht dat hij altijd wel goede middenvelder was.

21 juli 2019 om 16:46

@vitesse1892, Guti is voetballend zeker goed genoeg en behoort in mijn ogen tot de betere voetballers in de gehele competitie. Op verdedigend vlak laat hij nog wel eens een steekje vallen, waardoor hij soms knullig balverlies lijdt. Echter heeft Guti nog nooit lang achtereen veel gespeeld bij Psv, dus dergelijke fouten kunnen ook door gebrek aan ritme komen. Mijns inziens zeker goed genoeg voor de basis en daarnaast een speler met specifieke kwaliteiten om je middenveld mee uit te balanceren.

21 juli 2019 om 16:55

Het middenveld is toch weinig aan veranderd ?
Ik hoop wel dat Maalen en Lammers het aantal doelpunten van de Jong kunnen halen.

21 juli 2019 om 17:01

Dat is het hem nou juist. Dit middenveld wordt in deze samenstelling steeds minder. Het is echt betonvoetbal. Rosario en Hendrix hebben totaal niet de wil of de kwaliteit om de aanval goed te bedienen. Altijd de veilige bal. Het voelt gewoon als stroop aan.

21 juli 2019 om 17:06

1 van die 2 kun je wel hebben. Een veilig rustpunt is nooit verkeerd, het probleem is natuurlijk dat het te veilig en voorspelbaar wordt als je er meer dan 1 gaat opstellen. Rosario of Hendrix mag er dus wel in blijven, maar de ander moet er gewoon uit voor een meer vooruit-voetballende speler.

21 juli 2019 om 17:40

@buitenspelgoal ja ik vond guti aanvallen altijd sterk, jammer dat hij het afgelopen jaar niet vaak in de basis stond. Hoop dit jaar meer van hem te zien. En ja Rosario en Hendrix moeten niet samen op het middenveld ( vind ik persoonlijk ) Misschien ramselaar een kans geven ?

21 juli 2019 om 17:50

Hendrix verkopen, en dan Rosario als de verdedigende man.

22 juli 2019 om 11:05

Hendrix stond toch in de belangstelling van buitenlandse clubs.
Dan kun je Sadilek als back-up houden, maar dan heb je Guti-Rosario-Pereiro eventueel als middenveld al kan de laatste eventueel ook nog vertrekken.

Dit gaat een goede aankoop worden, stond bekend als groot talent. Heeft een kleine terugval gehaf de laatste 2 jaar, maar heb er vertrouwen in dat dit goed gaat uitpakken!

21 juli 2019 om 16:43

Het lijkt een beetje de creatieve paarden waar PSV nu op probeert te wedden om toch bij te blijven bij Ajax, (voormalige) talenten die door redenen weinig spelen of niet helemaal uit de verf zijn gekomen, en wellicht met de ED als hoofdmoot van de wedstrijden die ze gaan spelen weer op kunnen bloeien en nog altijd mogelijke potentie herbergen. Op zich geen slechte strategie. Dergelijke spelers die namelijk in vorm zijn of prominenter aanwezig bij de clubs waar ze vandaan komen zijn simpelweg te duur.

Hopelijk is het iets. Op you tube ziet het er goed uit. Een verdediger die van vooruit verdedigen houdt. Maar volgens Duitse forums was hij niet top op het u21 toernooi.

Als een vrij oude Schwaab die door velen al bij voorbaat werd afgeschreven het hier redelijk kon doen heb ik in deze jongen, wiens beelden er aardig uitzien, wel vertrouwen. Zit nog wat groeipotentie in ook. Ik zie dit wel zitten. In Viergever heb ik meer vertrouwen dan menigeen hier, en een centrum Baumgartl - Veirgever is zeker in de competitie zo slecht nog niet.

Vraag me af hoe goed hij is. PsV had wel echt behoefte aan Cv, aagezien schwaab weg is. Maar PsV moet doorslecteren en echte goed verdedigers halen. Na Bruma, Moreno, Rekik. Is het achterin echt matig tot slecht.

2x gedegradeerd in 3 seizoenen... Hmmm, en die moet nu de wankele defensie gaan leiden bij Psv richting het kampioenschap. We zullen zien....

21 juli 2019 om 17:59

Dat zei je vast ook niet van parvard? Die gaat nu naar Bayern...

21 juli 2019 om 20:18

Uitzonderingen bevestigen de regel...

21 juli 2019 om 22:14

En Kazak die gaat naar Schalke

zijn lengte is 1.89 meter volgens wikipedia. dat is iig al 1 punt wat hij in zijn voordeel heeft t.o.v. Schwaab en Viergever. ook wel handig naast Boscagli die slechts 1.81 meter is

21 juli 2019 om 20:42

Lengte was inderdaad bittere noodzaak gezien de overige opties. Het wordt echter wel een vrij jonge defensie zo, ''geleid'' door de ervaren Viergever. De verdediging zal voorlopig wel even onze achilleshiel blijven vrees ik.

Een troost voor mijn PSV vrienden: maak je niet druk, Basel is op dit moment ook een ruã¯ne in verval

Iedereen is doodsbang voor Basel, maar Basel is ook niet meer het elftal van een paar jaar terug

Het is een behoorlijk uitgehold team, de beste spelers zijn weg of geblesseerd

Psv, doe gewoon je ding, en het komt goed

Vooral niet bang zijn voor Basel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 13 1 1 0
2018/2019 VfB Stuttgart 18 1 2 0
2018/2019 Stuttgart II 1 0 0 0
2017/2018 VfB Stuttgart 29 0 4 0
2016/2017 VfB Stuttgart 29 1 2 1

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren