Update: Renard heeft rap na vertrek bij Marokko nieuwe klus als bondscoach

Maandag, 29 juli 2019 om

Hervé Renard heeft ontslag genomen als bondscoach van Marokko, zo heeft de Franse oefenmeester zondag zelf wereldkundig gemaakt. Renard, met een doorlopend contract tot medio 2022, benadrukt in het door hemzelf opgestelde persbericht dat de beslissing al enige tijd geleden is genomen, en dat de schlemielige uitschakeling tegen Benin in de achtste finale van de Afrika Cup daar niets mee te maken heeft.

Renard is naar eigen zeggen trots op zijn tijd als bondscoach van de Leeuwen van de Atlas. “Maar het is nu tijd om dit geweldige hoofdstuk af te sluiten. Uiteraard niet zonder emoties of verdriet, maar de beslissing was onvermijdelijk. Ik heb deze beslissing overigens al ver voor de Afrika Cup genomen”, zo legt de vertrekkende bondscoach uit op Twitter.

De vijftigjarige Renard werd in februari 2016 aangesteld door de Marokkaanse voetbalbond. De Fransman wist zich met Marokko te plaatsen voor het WK in Rusland, de eerste kwalificatie voor een WK in twee decennia. De formatie van Renard hield een 2-2 gelijkspel over aan het duel met Spanje, maar redde het uiteindelijk niet in een poule met verder Portugal en Iran.

De verwachtingen voor de Afrika Cup waren hooggespannen. Marokko kwam zonder problemen door de groepsfase, maar werd in de achtste finale verrassend uitgeschakeld door Benin, dat de strafschoppen beter nam. Hakim Ziyech had zijn land naar de kwartfinale kunnen schieten, maar de middenvelder van Ajax miste een strafschop in de blessuretijd van de reguliere speeltijd.

Update 29 juli 20.47 uur - Renard heeft rap na vertrek bij Marokko nieuwe klus als bondscoach
Hervé Renard heeft snel na zijn vertrek bij de nationale ploeg van Marokko weer een nieuwe baan gevonden. De voetbalbond van Saudi-Arabië meldt via de officiële kanalen dat de Franse coach aan de slag gaat bij de nationale ploeg. "Ik ben blij dat ik een nieuw avontuur kan starten in Saudi-Arabië op een nieuw continent", zegt Renard.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door millonario)

Een goede beslissing. Zijn tactiek werkt niet meer als je wil verder groeien. Hun kwalificatiereeks voor het wk was heel goed, maar daarna kwam de klad erin. Te veel spelers opstellen die aan de bal willen, dat heeft Marokko niet nodig.

De wedstrijden in de Africa Cup waren echt niet goed, tegen Ivoorkust speelden ze wel een uur mooi voetbal maar de kansen afwerken bleek alweer het zwakste punt te zijn...

Er moet een coach komen met een grotere visie, maar wie is beschikbaar en wie wil dit doen? Renard had een dik contract dus ze betalen wel goed.

21 juli 2019 om 15:02

Persoonlijk denk ik dat zij nu Mustapha Hadji gaan aanstellen. Is bij de laatste twee bondscoaches van Marokko assistent geweest en kent de selectie dus in principe goed. Daarnaast ziet de Marokkaanse bond ook hoe goed Algerije en Senegal het hebben gedaan met beiden bondscoaches uit eigen land dus het zou mij niks verbazen als zij dat dan ook doen.

21 juli 2019 om 16:10

Vind het vreemd dat je dit een goede zaak vindt. Dit is de eerste trainer in lange tijd, die er een hecht team van heeft weten te maken. Was allemaal ieder voor zicht en er waren teveel kliekjes. Marokko heeft gewoon veel vooruitgang geboekt onder zijn hoede. Benin.. Was niks aan de hand, als Ziyech die penal gewoon erin trapt. En de andere wedstrijden had Marokko juist een goede indruk achtergelaten.

21 juli 2019 om 16:27

Benin was niks aan de hand...hoe kan je dit in hemelsnaam zeggen haha. Als, als, als...dat is geen argument hoor.

Die ploeg moet je de baas zijn, en niet hopen op een beslissende penalty in extra time. Renard heeft zijn werk gedaan maar nu houdt het gewoon op, er zat al lang geen stijgende lijn meer in. Voorspelbaar voetbal, en de spelers mogen best ook wel naar zichzelf kijken want ze deden zoveel kansen de das om.

21 juli 2019 om 17:33

@millionario
Je spreekt jezelf dus tegen. Marokko hielp kansen omzeep, dat is dus niet de schuld van de trainer. Dat is de schuld van spelers. Marokko heeft gewoon een goede indruk achtergelaten, na de eerste ronde. En de hand van Renard op dit team is veel zichtbaarder dan de hand van menig trainers van afgelopen 15 jaar.

22 juli 2019 om 03:18

Ja precies snap niet dat mensen blij zijn met het vertrek van renard aangezien we onder hem na 20 jaar weet naar het wk zijn gegaan en dankzij hem ook 2 x door zijn gegaan in de africa cup

29 juli 2019 om 21:15

Ik spreek mezelf nergens tegen hoor. Jij leest enkel wat je wil lezen. Ja idd, de spelers zijn ook verantwoordelijk. Maar de coach heeft gefaald op tactisch vlak. Je kan ook gewoon slecht spelen en scoren hoor, dat wordt wel vaker gedaan. Het gaat om zijn aanpak die niet meer lijkt te werken.

En dan nu eens proberen met een coach die niet continu een defensief blok van twee man op het middenveld meent nodig te hebben

21 juli 2019 om 15:06

Ook al zet je Guardiola voor de ploeg het gaat niets worden met Marokko. Behalve als de nieuwe coach meer spelers selecteert van clubs zoals bijvoorbeeld Wydad of Raja ipv al die spelers die spelen in de zandbak zoals Boussoufa en Da Costa.

Marokko heeft zovee goed spelers, alleen jammer heel de tijd zelfde spelers oproepen die het niet meer kunnen laten zien. Selecteer voortaan een aantal spelers van de Marokkaanse competitie. Dat is de beste competitie van Africa, er kunnen jaarlijk 6/7 teams kampioen worden. En in afgelopen 10 jaar zijn er 5/6 verschillende teams kampioen geworden. En ze komen relmatig tot de finale van zowel dr Afrikaanse champions leauge als de Conferadtion cup. Daarnaast wonnen ze Afrika cup voor spelers uit eigen competitie.

21 juli 2019 om 15:06

Je moet ook gewoon beseffen dat het overgrote deel van de selectie bij grauwe middenmoters speelt in subtop-competities of een vergelijkbaar niveau. Ze hebben dus helemaal niet de luxe om oude(re) spelers uit te zwaaien voor jongens die een onzichtbare rol spelen bij middenmoters.

Verder willen Marokkaanse spelers in Europa voetballen, dus ga er maar vanuit dat de kwaliteit binnen de Marokkaanse competitie behoorlijk beperkt zal zijn. Bovendien kun je het wel schudden bij de Europese Marokkanen als je hen gaat passeren voor dat soort jongens. Dan zullen ze veel sneller geneigd zijn niet meer voor Marokko te kiezen.

Begon goed bij Marokko met het behalen van de kwartfinale in de Afrika Cup 2017 waar spelers als Boufal en Ziyech er niet waren. En natuurlijk ook de WK-kwalificatie zonder tegengoals. Maar vanaf het WK zag de hele wereld wat voor een tactisch slechte coach hij was. Met als schoolvoorbeeld het inbrengen van een centrale verdediger voor een spits terwijl je wil winnen bij een 0-0 stand. Verder had hij ook tegen spelers zoals Boussoufa en El Ahmadi moeten zeggen dat zij na het WK moesten stoppen maar onder een of andere reden wilde Renard niet vernieuwen en bracht hij zijn lievelingentjes mee (hopelijk zien we Da Costa hierna nooit meer terug). Al met al was de combinatie Marokko en Renard gedeeltelijk succes en is het terecht dat hij nu vertekt.

Ik vind Renard in de media doorgaans erg vervelend voor de dag komen. Het is natuurlijk duidelijk dat hij deze Afrika Cup niet de juiste strategie had, Marokko behoorde voor mij tot een van de grote kanshebbers. Niets van waar gebleken uiteindelijk.. Een frisse wind lijkt me inderdaad een goed idee.

21 juli 2019 om 15:17

Neen, de kenners van het Marokkaanse elftal hadden niet zo veel vertrouwen in deze Africa Cup. Ze hebben goeie spelers, maar alsof dat volstaat om prestaties neer te leggen. Er is weinig chemie tussen de spelers, al lieten ze bij vlagen zien dat ze kunnen samenspelen. Het is gewoon allemaal niet goed genoeg als je wil groeien.

21 juli 2019 om 15:21

Nou ja, het is ergens ook wel aan de staf om het elftal te binden toch? Qua selectie zat het namelijk allemaal wel goed, zoals je zegt.

21 juli 2019 om 15:29

Ja, het zat goed. Niet dat er grote problemen waren, alleen was het zo dat de coach een speelstijl uitprobeerde die echt niet werkte. En dat hij dat niet wilde veranderen, kan hem wel kwalijk genomen worden.

Tegen Benin, Namibie en Zuid-Afrika moet je laten zien wat je in je mars hebt. Algerije speelde weliswaar een draak van een finale, maar de andere wedstrijden waren ze wel sterk. Waarom? Omdat ze echt als team speelden, idem Tunesie en Senegal. Dat was nergens te bespeuren bij Marokko.

Prima voor Marokko. Renard valt toch wel het nodige aan te rekenen. Zoals teveel spelen vanuit controle, zonder diepgang en eigen vleugelspelers. Verder keek hij geen seconde om naar spelers uit de Marokkaanse competitie. Terwijl daar spelers rondlopen die de Afrikaanse CL finale hebben bereikt en absoluut niet slechter zijn dan een Belhanda of Amrabat. Ik noem een Walid el Karti van Wydad Casablanca als voorbeeld. Het teveel bouwen op veteranen en volop vertrouwen leggen in pure middelmaat als Dirar is ook niet slim geweest. Voor beide partijen dus goed om een einde aan de samenwerking te maken. Ik hoop dat Marokko nu in zee zal gaan met een coach uit de eigen competitie. Dat is bij Algerije ook uitstekend uitgekomen.

Ze zouden van Gaal eens moeten peilen of die interesse heeft .

En nouw niet koppig doen Marokkaanse bond en vol gaan voor Faouzi Benzarti, had in 2016 in mijn ogen beter de voorkeur moeten krijgen ipv Renard, Faouzi heeft een manier van spelen die echt past bij het marokkaanse elftal

Uitschakeling zowel wk als Africa Cup te danken aan scheidsrechters dieu de VAR niet wilden raadplegen. Niks te maken met Hervé. Grote fout om hem te laten gaan!

29 juli 2019 om 21:05

Het Marokkaanse elftal en zeuren om de VAR, name a more icon duo

En een laffe coach die 3 jaar lang met dezelfde opstelling speelde bij Marokko, durft nooit te veranderen en de jeugd is kansloos bij hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 41
395 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Donyell Malen heeft zich niet alleen in de kijker gespeeld bij Engelse topclubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren