Feyenoord duidelijk: ‘Zaakwaarnemer vroeg of terugkeer bespreekbaar was’

Zondag, 21 juli 2019 om

Eljero Elia postte dit weekeinde een foto op Instagram waarin hij is te zien in een Feyenoord-shirt, met de begeleidende tekst ‘soon more updates’. De vleugelaanvaller leek hiermee aan te geven dat hij klaar is voor een terugkeer bij de Rotterdamse club, maar technisch directeur Sjaak Troost benadrukt dat Elia geen contract krijgt aangeboden in De Kuip.

“Zijn zaakwaarnemer heeft mij inderdaad gebeld en een berichtje gestuurd zo van: ‘Joh, is het bespreekbaar?’ En ondanks dat we een ongelooflijk mooie tijd met Eljero hebben gehad, zijn wij vanuit de jeugd voldoende ingevuld voor die positie. We hebben op een vriendelijke manier bedankt, met wel de opmerking: ‘hopelijk verliest hij zijn hart voor Feyenoord niet’, gezegd dat het niet haalbaar is”, vertelt Troost tegenover FOX Sports.

Elia stapt zondagmiddag dus sowieso niet uit de helikopter tijdens de Open Dag van Feyenoord. Troost wil desgevraagd niet zeggen of de directie van de Rotterdammers andere verrassingen in petto heeft voor het publiek in De Kuip. “We zullen zien”, aldus het directielid van Feyenoord, die in mei het stokje overnam van Martin van Geel als technisch directeur.

Elia begint aan zijn laatste contractjaar bij Medipol Basaksehir, waar hij in 2017 een contract ondertekende. De 32-jarige buitenspeler stond daarvoor twee seizoenen onder contract bij Feyenoord, waarmee in zijn eerste jaar de TOTO KNVB Beker veroverde en een seizoen later de landstitel.


Poll

Vind jij dat Feyenoord wel werk had moeten maken van de komst van Eljero Elia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dit is een partij dom.. Er loopt inderdaad genoeg talent in de jeugd rond maar nog geen 1 speler zit dicht tegen de basis aan. Elia lijkt me zeker voor aankomend seizoen een goede versterking. Hoop dat ‘we’ de EL halen..

21 juli 2019 om 13:33

Vindt het wel meevallen. Elia zal een hoop salaris met zich mee brengen. En wat ik van Azarkan heb gezien kan die gewoon de kans krijgen!

21 juli 2019 om 13:35

Juist in de aanval lopen er toch een aantal mooie talenten? Azarkan, Bannis (spits dacht ik) en die Zweed die z'n kans wel verdiend heeft na afgelopen seizoen KKD.

21 juli 2019 om 13:44

Ik ben het volledig eens met het feit dat er meer jeugd moet worden doorgeselecteerd al is het puur om transferwaarde te creëren. Maar dan heb je wel 7/8 prima spelers nodig zodat je 3/4 talenten kan laten door stromen. Ik denk dat het geen gek idee is om Elia een 1 jarig contract te geven om in ieder geval te zorgen dat je het team naar een wat hoger niveau tilt en vanuit daar kan je talent de kans geven.

21 juli 2019 om 13:35

Dat vraag ik me af. Elia heeft veel betekend voor Feyenoord, maar speelde lang niet elke wedstrijd fantastisch. Larsson is ook geen geweldenaar, maar ik denk niet dat hij op dit moment veel minder is. Daarbij is Elia ook alweer bijna 33 dus ik vraag me af wat er over is van zijn snelheid en explosiviteit. Verder hebben we nog Hansson, Azarkan en Kökcu die daar kunnen spelen. De jeugd moet gewoon een kans krijgen nu.

21 juli 2019 om 13:54

Alleen al het gif dat Elia met zich meebrengt is van meerwaarde. Hij kan jongens als Larsson, Azarkan en Summerville zeker iets leren als buitenspeler.

deze transfer zou echt een dieptepunt zijn als we die al niet hebben geraakt bij Feyenoord. een speler op zijn retour met nul restwaarde binnen halen. te lachwekkend voor woorden als dit echt gaat gebeuren. zitten die scouts van Feyenoord te zoeken via oude Eredivisie flippo's naar spelers ofzo?

21 juli 2019 om 13:27

Nou, nou, je doet of Elia niets meer kan en al 40 is. Zou in dit Feyenoord meteen tot de drie beste spelers behoren. Een onmiddellijke versterking met veel ervaring. Restwaarde is dan minder belangrijk. Zie ook een Van Persie, en vroeger een Stam of Davids bij Ajax (na hun terugkeer naar Nederland).

21 juli 2019 om 13:31

@joaquin77

restwaarde is minder belangrijk? daarom zitten we zeker in de huidige crisis? geld binnen halen aan uitgaande transfers is nergens voor nodig natuurlijk. en in de tussentijd gaan Ajax, AZ en PSV vrolijk verder met de hoofdprijs opstrijken voor uitgaande transfers

21 juli 2019 om 13:32

Dus je gaat elia op 32 jarige leeftijd (die niks in het buitenland heeft laten zien gedurende zijn carriere) vergelijken met een terugkerende van persie , stam of davids.

21 juli 2019 om 13:36

Stam en Davids waren toch niet zo'n succes bij hun terugkeer?

21 juli 2019 om 13:38

Niets in het buitenland laten zien is overdreven. Speelde in zijn eerste periode bij HSV gewoon erg goed en dwong daarmee een transfer naar Juventus af. Hij heeft rond die periode zelfs een WK-finale gespeeld dus iets meer respect is wel op zijn plaats. Daarna is het wel minder geworden inderdaad.

21 juli 2019 om 13:45

Met Elia en Narsingh, zorg je er wel voor dat Jorgensen straks weer wat waard is.

21 juli 2019 om 13:51

@j0rnnn

laten we eerst maar hopen dat Narsingh uberhaupt een knikker gaat raken. dat heeft hij namelijk al een paar jaar niet meer gedaan. vorig jaar heeft hij amper speeltijd gehad en in zijn eerste seizoen bij Swansea heeft hij in 33 wedstrijden welgeteld 1 keer gescoord. een rendement dat voor een aanvaller om te huilen is. er zijn verdedigers die er meer maken in een seizoen

21 juli 2019 om 13:31

Japie, Elia heeft zichzelf aangeboden. Dit artikel gaat er juist over dat Feyenoord het niet wil. Waar maak je je dan druk om? 'Lachwekkend als dit echt gaat gebeuren.' Dat gaat het dus ook juist niet. Heb je het wel gelezen?

21 juli 2019 om 13:34

@bobiku29

gelukkig. ik vond het aantrekken van Marsman, Narsingh en Fer al helemaal nergens meer over gaan en de komst van Elia er nog bij zou helemaal de kroon spannen

21 juli 2019 om 13:51

Japie, Marsman is een derde keeper. Dat is puur breedte en niet iemand die er moet staan. Ik vind hem ook niet goed, maar hij is derde keeper. Dat je Narsingh en Fer niks vindt, is je goed recht natuurlijk. Maar zeuren over Marsman vind ik vreemd. Klaagde je ook toen Graafland gehaald werd?

21 juli 2019 om 13:52

@bobiku29

imo kan je bij wijze van spreken je jeugdopleiding net zo goed opdoeken als je niet een keeper in de jeugd hebt van het niveau Marsman. die houd nog geen skippybal tegen

21 juli 2019 om 13:59

Die hebben ze ook, maar die moeten spelen op hun leeftijd. Ten Hove wordt aan Dordrecht verhuurd zodat hij minuten kan maken. Iemand in ontwikkeling moet je niet stil laten staan door hem derde keeper te maken

21 juli 2019 om 14:06

@bobiku29

daar valt dan wat voor te zeggen misschien maar ik mag toch niet hopen dat die Marsman veel salaris opstrijkt want dat vind ik hem niet waard. ook niet als derde keeper

21 juli 2019 om 17:13

Japie wil met een jeugdelftal gaan spelen omdat dat in zijn ogen een visie hebben is. En dan aankomend seizoen zeiken dat je niet in het linkerrijtje staat, maar dan heb je wel een visie.

21 juli 2019 om 13:36

Waarom kijk je alleen naar restwaarde? Van Persie had toch ook geen restwaarde, was dat dan ook zon slechte transfer. Als die jongen nog iets kan brengen, is het goed toch? Als het goed is heeft Tadic ook geen restwaarde, toch zegt niemand dat het een slechte transfer is. Huntelaar hetzelfde verhaal. Als Elia wat kan brengen, zou ik hem halen. Over Larsson hoor ik eigenlijk niets goeds en ik ken de jeugd van Feyenoord niet zo goed, maar volgens mij staat er niemand klaar op die positie. Als je Elia haalt, kan een jeugdspeler onder hem in de rangorde dit jaar wat ervaring opdoen en het volgend jaar overnemen, dan kan Elia als backup dienen en daarna stoppen. Uiteraard ga ik er voor het gemak wel vanuit dat een eventuele transfersom en salariseis acceptabel zijn, anders verandert het verhaal.

21 juli 2019 om 13:38

@falonso

ik kijk naar restwaarde omdat Feyenoord geen geld binnen haalt waar de andere clubs dat wel doen. al deze spelers zonder restwaarde kosten je alleen maar geld maar leveren je je financieel geen fluit op. dat betekend dat je stil staat als club waar clubs als Ajax, PSV en AZ niet stil zitten en jaarlijks miljoenen binnen hengelen aan uitgaande transfers. dat betekend dat Feyenoord steeds verder afglijd op deze manier

Ajax heeft Tadic gehaald ja. maar Frenkie De Jong en De Ligt hebben geloof ik 150 miljoen opgeleverd. Ziyech is veel geld waard, Tagliafico is veel geld waard en Neres is veel geld waard. dan compenseer je dat

21 juli 2019 om 13:47

Als het alternatief een basisplaats voor Larsson is, dan zet ik mijn geld op Elia.

21 juli 2019 om 13:50

Het probleem bij Feyenoord is dat ze het misschien te veel doen en dat niet compenseren, daar kan ik me nog wel in vinden. Maar ik denk dat Elia nog wel wat kan toevoegen. Talenten zoals De Ligt en De Jong heeft Feyenoord niet, net zoals dat Ajax, PSV en AZ ze nu niet hebben. Wat dat betreft heeft Ajax gewoon ontzettend veel geluk gehad. Het klopt wel dat Ajax (en Psv) meer spelers heeft die veel waard zijn dan Feyenoord en AZ heeft in die zin ook wel een voorsprong, met jongens als bijvoorbeeld Til, Stengs en Boadu.

Maar goed, na je uitleg begrijp ik je verhaal, alleen vind ik het meer van toepassing op Narsingh dan Elia. De transfer van Marsman vind ik helemaal overbodig, tenzij Bijlow wordt verhuurd.

Ik denk dat Feyenoord vooral moet gokken op Kokcu wat betreft het creëren van waarde, daar zit volgens mij wel potentie in. En misschien Malacia en Bijlow. Het probleem voor Feyenoord is alleen dat de naam Ajax al groter is en dat Ajax weer kan proberen te imponeren in de CL, terwijl Feyenoord dat alleen kan doen in de EL. Dat betekent dat een speler met hetzelfde talent Ajax veel meer gaat opleveren dan Feyenoord.

21 juli 2019 om 13:55

@falonso

hadden ze Elia meteen gehaald ipv een Narsingh had ik het wel enigszins kunnen begrijpen maar nu heb je met Fer, Narsingh en Marsman al geld geinvesteerd (tekengeld en salaris) in drie spelers zonder restwaarde. dat vind ik eigenlijk al te veel, laat staan als je er ook nog een vierde zonder restwaarde bij gaat halen

de komst van Elia betekend bovendien ook dat je Larsson en Hansson op de bank kan gaan neer zetten waardoor die ook straks amper meer transferwaarde hebben

21 juli 2019 om 15:42

Beetje opletten Japie, de scouts hebben hier weinig mee te maken. Gewoon lezen ipv kritiek te uiten waar niemand wat mee kan. Stel dat het makkelijk haalbaar zou zijn en je kunt hem 1 jaar gebruiken om je talenten iets meer tijd te geven. Prima toch.

21 juli 2019 om 16:27

@dolfifumi

dan ben je bezig met kapitaalsvernietiging want je hebt ook Larsson en Hansson nog voor Elia zijn positie. die gaan niet meer waard worden op de bank of tribune

Een gemiste kans! Elia is iemand die iets kan creëren vanuit het niets. Zo'n speler mist Feyenoord na het stoppen van Van Persie en het waarschijnlijk vertrek van Berghuis. Jammer, jammer!

21 juli 2019 om 14:46

Elia is ook relatief duur qua salaris, inmiddels alweer 32 jaar en wederom ga je niets aan hem verdienen. Bovendien is hij niet (meer) dermate goed dat hij je sportieve successen op gaat leveren. Nu je met Narsingh en Fer al twee van dat soort spelers hebt gehaald, is een derde 'veteraan' wel te veel van het goede.

Engelsen zeggen ook wel eens: one right doesn't correct many wrongs. Dat je Elia niet haalt is prima, met het argument dat je de jeugd dan in de weg staat. Maar hoe zit het dan met Fer, Narsingh en Kelly? Elia lijkt mij nog steeds een betere speler dan Narsingh, en een speler als Burger kan je dit seizoen gewoon inpassen. Maar waarom haal je dan Kelly en Fer, terwijl je Ayoub daar al hebt rondlopen. En ook nog Tapia.

Lijkt me een goede zet, nu Larsson, Hansson en eventueel Narsingh er voor de linkerkant zijn. Blijft wel mooi hoe gretig Elia is en wat dat betreft vind ik het wel jammer, maar de prioriteit ligt gewoon niet bij zijn positie

21 juli 2019 om 13:34

Wil je ooit überhaupt in de buurt komen van Ajax of PSV op financieel gebied moet je juist geen spelers halen zonder restwaarde. Waarschijnlijk zal Elia dan ook nog een miljoen salaris willen en dan moet je nog hopen dat die het niveau van 2 jaar terug nog heeft. Nee laat maar zitten hoor.

Los van of Elia moet komen vraag me toch af waar die miljoenen van Vilhena aan gespendeerd word. Doodzonde als hier de tekengeld en salarissen van Narshing en Kelly van worden betaald.

21 juli 2019 om 14:04

Volgens mij ging een redelijk groot deel van die miljoenen nog naar de vvf, omdat ze destijds geinvesteerd hadden in een talentpool toen feyenoord het geld hard nodig had. 1 van die spelers was vilhena. Bij een transfer van zo'n speler zouden ze een percentage van de transfersom krijgen.

21 juli 2019 om 14:44

Dat mag ik dan niet hopen voor ze, want dan heeft Feyenoord nauwelijks middelen om spelers te vervangen. Dat kan echt de doodsteek zijn voor sportief succes en de ambities en doelstellingen van de club.

Leek mij vooral een hint naar een overstap naar Krasnodar, aangezien Vilhena vooral heel duidelijk in beeld was

Geef mij maar Elia ipv Vente. Ja Elia is een linksbuiten, maar best prima als back up spits kunnen fungeren. Beter dan die matige Vente.

Dom van Feyenoord. Van mij mag PSV hem oppikken ipv Berghuis. Kwalitatief zie ik weinig verschil. Bommeltje kent hem vast nog goed uit zijn tijd bij Oranje

En Kökcu kiest voor Turkije lees ik. Dat is natuurlijk zijn goed recht, hoewel het me sportief gezien niet handig lijkt.

Ze hebben bij Feyenoord Van Geel eruit geknikkerd. Maar ze voeren nog steeds het beleid van Van Geel met het terughalen van oud eredivisie spelers. Bizar!

Dit was toch perfect geweest voor Feyenoord? Met Elia en Narsingh had je oudere ervaren spelers die de jeugd mooi kunnen begeleiden. Je had dan Berghuis voor zo’n 15 miljoen aan PSV kunnen verkopen en je gaat er voorin niet eens zoveel op achteruit en hebt een lading geld binnen.

Die Troost is wel bezig, zeg! Eerst z'n ontzettend domme uitspraken betreft Tapia en nu dit weer. Vorige week nog vertelde Elia in een interview hoe streng ze in Turkije zijn over spelers die het belang van de club niet meer dienen en uiteindelijk wel af wil sluiten bij Feyenoord of Twente (laten we uitgaan van de eerstgenoemde).

Nu zegt meneer Troost dat de entourage van Elia zich gemeld heeft of een terugkeer bespreekbaar was. Hoe denk je dat ze bij Basaksehir Medipol zullen reageren als deze informatie bij de club terechtkomt?! Dan is het mogelijk dat Elia een heel lastig laatste contractjaar gaat krijgen en ik mag aannemen dat de partijen daar niet op staan te wachten.

Verder zal Elia nu wel gaan cashen denk ik. Hij had waarschijnlijk verwacht dat Feyenoord wel toe zou happen waardoor het noemen van FC Twente hem weer goodwill zou opleveren onder de achterban, maar die jongen gaat echt niet voor een minimaal salaris bij FC Twente komen spelen. Dat zie ik echt niet gebeuren.

Ik kan niet in de portemonnee van Feyenoord kijken. Maar ik ben wel voor verrijkingen en leuke spelers voor de Eredivisie. En Feyenoord heeft op het moment wel behoefte aan een paar van deze spelers. En dan noem ik maar een paar spelers die de Rotterdamse formatie een warm hart toe dragen. Elia, Kongolo, Martins Indi, Janmaat, Fer, Zirkzee, Chong zouden het team van Japiejo misschien omhoog kunnen tillen. Ze kunnen waarschijnlijk niet allemaal aangetrokken worden. Maar een paar van deze zouden op huurbasis ook prima in het elftal fungeren. Zoals bijvoorbeeld Chong, Kongolo en Zirkzee. De rest gaat waarschijnlijk wel geld kosten. En als ajacied zou ik dan willen zeggen dat ik hoop dat Feyenoord weer een leuk elftal kan bouwen en dat de klassieker weer een harde titanenstrijd word voor beide kampen. Maar ook dat we met Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, AZ, PSV dit komende seizoen iets kunnen laten zien in de CL en EL groepsfases en mogelijk verder in de rondes.

21 juli 2019 om 17:38

@afca_babel. Top reactie van je! Helemaal mee eens!! Ajax en Feyenoord hebben elkaar nodig om zichzelf naar een nog hoger niveau te stuwen!! En hopelijk doen alle Nederlandse clubs het goed in de Europese toernooien.!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. ToureAanvaller
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
S. LarssonAanvaller184
L. NarsinghAanvaller132
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

102 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Manchester United heeft het oog laten vallen op Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren