‘Fatalisme’ dreigt bij Feyenoord: ‘Het is niet meer wat het geweest is’

Zondag, 21 juli 2019 om

Feyenoord staat er nog niet goed op, zo geeft Arman Avsaroglu bij de NOS aan. De Feyenoord-watcher constateert dat de club met onder anderen Robin van Persie en Tonny Vilhena kwaliteit heeft ingeleverd. "De selectie is verzwakt ten opzichte van vorig jaar. En met het mogelijke vertrek van Steven Berghuis moet ook dat gat nog worden opgevuld", aldus Avsaroglu.

"Hetzelfde geldt voor Nicolai Jörgensen, die nu geblesseerd is. Het publiek wordt fatalistisch. Ze zien dat goede spelers zijn gegaan en dat er weinig goede vervangers zijn gehaald. Een deel van de achterban zal dan ook wel blij zijn met het vertrek van de beleidsbepalers", doelt Avsaroglu op technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong.

Feyenoord houdt zondag de Open Dag in en rond De Kuip en daarbij zullen middenvelder Liam Kelly, aanvaller Luciano Narsingh en doelman Nick Marsman worden gepresenteerd aan het publiek. Avsaroglu geeft aan dat de Open Dag altijd een geweldige dag voor de fans van Feyenoord is, maar dat de supporters graag ook grotere aanwinsten willen verwelkomen.

"De Open Dag is altijd vol met tradities, zoals natuurlijk de helikopter (waarin de nieuwe spelers zitten, red.)", vervolgt de journalist zijn relaas over Feyenoord. "Maar het is niet meer wat het geweest is. Er zitten niet heel spectaculaire mensen in de helikopter. Toch blijft het altijd wel een Feyenoord-feestje en er komt genoeg volk op af."


Poll

Verwacht jij dat Feyenoord komend seizoen als derde eindigt in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door janta)

En maar tegen een nieuw stadion zijn. Waar moet Feyenoord het geld vandaan halen? Ze moeten ongelofelijk blij zijn dat er in de laatste jaren jongens als Kuyt en Van Persie hebben rondgelopen. Voor nu is het hartstikke prima dat Fer terugkeert en dat Narsingh aansluit. Feyenoord moet creatief zijn om de markt en dat doen ze.

21 juli 2019 om 10:53

City gaat er gewoon komen, daar zal het luide geschreeuw van enkele onder de aanhang niets aan veranderen.

21 juli 2019 om 10:54

Als Feyenoord iets niet is momenteel, dan is het creatief. Allemaal namen die we al maanden zien aankomen en wat dan eerst zogenaamd niet aan de orde is. Allemaal spelers waarvan nog moet blijken of je er veel aan gaat hebben en die toch ook de eigen jeugd in de weg gaan lopen. Feyenoord heeft al zat middenvelders en dan halen ze er nog eentje bij. Op de linksbuitenpositie hebben Larsson, Hansson en Azarkan lopen. Dat is echt een positie om er nog een linksbuiten bij te nemen. Beter haal je dan een spits of een rechtsback. Daar is de bezetting namelijk niet heel ruim. Juist het jarenlange gebrek aan creativiteit op de markt breekt Feyenoord nu op, want er is daar geen geld verdient.

21 juli 2019 om 11:13

Wat dacht je van jonge spelers opleiden en verkopen? Feyenoord haalt oude spelers die je kan afschrijven, koopt "talenten" die het nooit waarmaken en weigert spelers te verkopen als er een club is die wil betalen (Jorgenson, Berghuis).

Ajax had een paar jaar geleden ook geen geld te makken en nu hebben ze meer dan ze op kunnen maken. En dat komt niet door het stadion.

21 juli 2019 om 11:18

Wanneer had Ajax geen geld te makken? Als alles wat jij beschrijft zo makkelijk was dan waren er heel vee mensen bij Feyenoord ingestapt. Denk zelf dat het verhaal is meer nuance nodig heeft.

21 juli 2019 om 11:26

Rond 2010. Een behoorlijke schuldenlast dreigde, er moest flink bezuinigd worden. Niet voor niets was iedereen verschrikkelijk opgelucht toen Kiev werd verslagen in de Play Offs en Ajax de Champions League miljoenen kon binnenharken. Ook in de jaren erna moest Ajax zuinig leven en De Boer het vooral doen met B-kwaliteit aankopen en jeugdspelers. Van dat zuinige beleid plukken we nu overigens de vruchten, dat wel.

21 juli 2019 om 11:29

Jorgensen had idd verkocht moeten worden, maar je gaat toch niet iemand die je wilt inhalen versterken met een speler die statistisch gezien je beste speler van het afgelopen seizoen was?

21 juli 2019 om 11:32

De beginperiode van Overmars bijvoorbeeld. Toen spelers als Eriksen en Vertonghen voor 12 miljoen werden verkocht en spelers zoals Duarte, Younes, Milik, Sana etc. voor bijna geen geld werden binnengehaald.

@Feydon, met Berghuis gaan ze PSV ook niet inhalen. Feyenoord moet naar de lange termijn kijken en niet naar volgend seizoen.

21 juli 2019 om 12:02

Toen was er wel degelijk geld. Alleen een ander beleid.

21 juli 2019 om 12:07

Timba69. Een ander beleid omdat er weinig tot geen geld was ja. Ajax was niet uit luxe zo aan het besparen toen.

21 juli 2019 om 12:07

Bovendien vergeet je dat Milik een schot in de roos was, maar daar komt ook wat geluk bij kijken.. die overige b-kwaliteit is grotendeels geflopt. Maar het grote verschil, Ajax heeft veel meer talent in de jeugd rondlopen.. dat blijft toch wel apart om te zien. Bij Feyenoord kan ik nauwelijks een speler noemen die de laatste jaren is doorgebroken?

21 juli 2019 om 12:09

Precies Jorgensen had verkocht moeten worden , net als st Juste. Feyenoord had 31 miljoen kunnen vangen voor deze 2 spelers. Vervolgens haal je weer spelers op die minder kosten, uiteindelijk bouw je zo steeds groter vermogen op. Dat zou in ieder geval het werk van een T.D moeten zijn.

21 juli 2019 om 12:12

Neehoor er was wel geld.

21 juli 2019 om 12:18

In 2010 stond Ajax een kleine € 23 miljoen in het rood. Hoezo was er wel geld?

21 juli 2019 om 12:20

@andre-royo, ik ben niet vergeten dat Milik een schot in de roos was. Ik noemde hem juist bewust. Ajax haalde goedkope jonge talenten. 1 werd een succes die voor een waanzinnig bedrag vertrok en Ajax kon vervolgens weer stappen maken. Van dat geld konden Sanchez, Ziyech en Neres gehaald worden die vervolgens weer voor een veelvoud vertrekken. Etc.

Alleen Feyenoord zoekt niet verder dan de landsgrenzen en dan het liefst ook spelers die niet te boek staan als bijzonder talent en/of op een positie spelen die al driedubbel bezet is. En betaalt daar dan ook nog eens vaak teveel voor.

21 juli 2019 om 12:33

Achteraf makkelijk zeggen. Dilemma toen bij van Geel: 18 milj of kampioensjaar een vervolg geven met na genoeg dezelfde selectie tevens was dit je topscorer. Snap zijn keuze wel. Ik mis bij Feyenoord vooral mentaliteit. Met name, erop knallen als het niet loopt. Daarnaast het scoutingsbeleid en kijken welke jeugdspelers in het systeem passen, dus technisch beleid. In de afgelopen twee jaren was het ook niet een elftal waar je als talent kon excelleren. Zat vaak geen idee in het elftal. Ik klink misschien negatief, maar je speelt voor Feyenoord een van de grootste clubs van Nederland met een fanatieke aanhang, laat dat ook zien op t veld. Nier iedereen is dat gegund. Komend seizoen wordt afwachten alleen een spits/aanspeelpunt is wel nodig.

21 juli 2019 om 12:43

Eind jaren ‘80 stond Ajax er ook slecht voor na die FIOS-inval met Arie van Eijden en Ton Harmsen.

21 juli 2019 om 13:03

@Kuyt007 Newcastle had Jorgensen willen overnemen tijdens de winterstop van 2018. Toen was Feyenoord niet meer in de race voor het kampioenschap en Europees uitgeschakeld. Het dilemma bij Van Geel was dat Jorgensen wellicht een goed WK zou spelen en daardoor meer waard zou zijn.

21 juli 2019 om 14:13

@fcdc1

dat is een beetje erg onhandig als dat zo is. de laatste keer dat Denemarken een rol van betekenis speelde op een groot eindtoernooi was in 1992 als ik me niet vergis. hoezo denkt Van Geel dan dat Jorgensen met zo een land even hoge ogen gaat gooien op een WK?

21 juli 2019 om 15:15

@xyzz

Je moet natuurlijk niet vergeten dat Ajax kan leunen op z'n jeugdopleiding en dat ook deed. Daardoor ontstond er weer kapitaal op termijn waardoor ze financieel konden blijven groeien. Feyenoord daarentegen leunt op transfervrije en/of oude spelers zonder restwaarde en een duidelijke sportieve toevoeging en als ze al wat toevoegen, kun je ze niet vervangen als ze stoppen of nog minder waard worden.

21 juli 2019 om 11:15

@aadmaat

alleen een nieuw stadion is leuk voor wat extra omzet maar niet de oplossing. als je kijkt naar een club als Ajax zie je dat het meeste geld gegenereerd word door een goed scoutingsapparaat en een goede jeugdopleiding

21 juli 2019 om 11:20

Dat nieuwe stadion is er om zeker te zijn van een vast inkomen. Het begint bij de basis. Op die manier kan je veel meer investeren zonder dat het een enorm risico is. Zonder de verkopen was de begroting bij Ajax sluitend, omdat ze voldoende vaste inkomsten hebben.

21 juli 2019 om 11:46

En wat denk je van de sponsoring. Ajax is gewoon een heel goed merk

21 juli 2019 om 12:02

@wouter Sl

natuurlijk is dat zo maar dat we nu al worden afgewezen door Td's van respectievelijk clubs als Willem II en AZ wil ook wel wat zeggen natuurlijk. vroeger zouden die gasten desnoods op de fiets komen rijden naar Rotterdam en zonder blikken of blozen meteen een contract ondertekenen. we zijn qua status echt erg ver afgegleden bij Feyenoord

21 juli 2019 om 15:20

@aadmaat

Als Feyenoord nog 2-3 seizoenen op deze toer doorgaat, ga je dat nieuwe stadion nooit vullen. Een sterke supportersschare zijn trouw in goede en slechte tijden als het een kampioenschap, Europees succes of een financieel drama betreft (saamhorigheid), maar als het beleid slecht is en het spel verbetert niet, blijven mensen weg.

Verder is het wel erg naief om het nieuwe stadion als basis te nemen voor een compleet nieuw beleid. De scouting is nauwelijks aanwezig en functioneert niet, de jeugdopleiding ligt half op z'n gat, er is geen kapitaal beschikbaar en de selectie vertegenwoordigt nauwelijks waarde. Die cijfers ga je met dat in het achterhoofd nooit sluitend krijgen.

21 juli 2019 om 11:26

Mooi dat zelfvertrouwen. Ik zie het uiterst somber in. De komende 5 jaar nog geen nieuw stadion. Dus de komende 5 jaar geen CL inkomsten. De achterstand op PSV en Ajax wordt zo doende wel erg groot. Neem daarbij dat de jeugd door niet kunnen spelen in de KKD zich niet goed kan doorontwikkelen. Er dient zich nu 1 misschien 2 talenten aan. Daarbij zoals ik al vaker aangaf hebben de vrienden van Feyenoord te veel invloed op het beleid van de club. In plaats van mensen met een voetbal achtergrond. Ik vind Feyenoord een mooie club. Ik gun die trouwe supporters alles. Maar zie het heel heel somber in voor de club van Zuid

21 juli 2019 om 11:55

Twee jaar geleden speelden ze toch ook CL zonder nieuw stadion? Daarnaast levert ook de tweede plek een plaats in de CL voorronde op. En ook in de EL valt geld en prestige te winnen. Het begint bij presteren.

Ik krijg een beetje het idee dat bij Feyenoord het gevoel leeft van "als we eenmaal een nieuws stadion hebben dan komt alles goed".

21 juli 2019 om 12:37

En dat terwijl de scouting en opleiding het enige is dat euro’s kan opleveren. Niet structureel maar wel met enige regelmaat.

21 juli 2019 om 11:55

Alsof een nieuw stadion alles bepalend gaat worden. Feyenoord wil jaarlijks 25 miljoen eer ze dat nieuwe stadion gaan betrekken maar waar moet dat geld vandaan komen? Leet ze eerst eens gaan zoeken naar een goed bestuur die verder durft te kijken dan Rotterdam zuid en het 1e wat ze moeten doen is de jeugdopleidingen op de schop, zich hard gaan maken dat JFeyenoord ook in de KKD komt te spelen en een goede scouting opzetten met vaste mensen in het buitenland. Wat Ajax en PSV kunnen waarom kan dat niet bij Feyenoord. Ik zou het zonde vinden dat mijn naaste concurrent door wanbeleid naar de verdommenis gaat.

21 juli 2019 om 12:06

@janta

ik ben het helemaal met je eens, ik snap alleen niet dat wat heel Nederland ziet de beleidsbepalers bij Feyenoord niet zien. ik heb tegenwoordig meer vertrouwen in de supporters en in jouw geval supporters van de concurrentie als je dat momenteel uberhaupt nog zo kan noemen, wat betreft de visie op het beleid bij Feyenoord dan in de beleidsbepalers die bij ons de boel runnen

21 juli 2019 om 12:23

@Japie, ik zei het al eerder: het is korte termijn denken wat Feyenoord nu doet. Toen ik laatst tegen een supporter zei dat Feyenoord jaren geleden in had moeten stromen in de KKD, kreeg ik als antwoord dat het toen financieel niet kon. Dat klopt ook. Maar daarna kon het wel, alleen moest Feyenoord toen lager instromen en dat wilde ze niet. Terwijl als ze dat hadden gedaan, had Jong Feyenoord nu in de KKD gespeeld. Je gaat financieel gezien geen klappers maken met het halen van spelers die weinig tot geen restwaarde hebben. En je hebt geld nodig om te kunnen groeien.

Edit: het is toch schrijnend om te zien dat zo'n grote club als Feyenoord nu zo'n beleid voert en afhankelijk is van spelers als Narsingh?

21 juli 2019 om 15:24

Dat snap ik dus ook niet. 25 miljoen euro voor zeer onzekere cijfers en een club die op sportief vlak eerder in verval is dan dat het zich ontwikkelt. Die 25 miljoen euro ga je nooit sluitend krijgen met feiten of realistische prognoses.

De stemming zal wel om slaan als Elia vanmiddag uit de heli stapt.

21 juli 2019 om 10:56

Nee Elia is het type speler waar Feyenoord nu nog op moet willen bouwen.. Het is al bijna letterlijk een waardeloos team, daar moeten vooral jongens als Narsingh, Fer en Elia aan worden toegevoegd.. Als die spelers überhaupt al het gewenste niveau halen en Feyenoord weer bovenin mee laten draaien, is het alsnog iets voor de korte termijn..

21 juli 2019 om 11:01

Ik ben het met je eens. Volgens mij doel je met waardeloos niet zozeer op de kwaliteit van die spelers, maar op de transferwaarde. En die is inderdaad nagenoeg nul.

21 juli 2019 om 12:51

Dat zeg ik toch niet? Ik zeg alleen dat de stemming wel zal omslaan als hij vanmiddag uit de heli stapt. Ik heb info dat hij als verrassing wordt gepresenteerd vanmiddag.

21 juli 2019 om 13:29

Geen idee van wie jij die info hebt, maar er is inmiddels een nieuw artikel geplaatst waarin Feyenoord aangeeft dat Elia zeker geen contract gaat krijgen bij Feyenoord.

21 juli 2019 om 13:56

Idd hebben gezien. Vriend van Elia vertelde me vrijdag dat Elia terug zou komen.

21 juli 2019 om 11:15

Dat is toch alleen maar korte termijn visie met weer een ex-feyenoord speler van 32 jaar wat van geel juist verweten werd? Ik heb het afgelopen seizoen veel klaagzang gehoord over van geel dat hij clasie terug haalde naar de Eredivisie bijvoorbeeld. Nou nu is hij weg en ga je gewoon weer verder waar van geel gebleven was met fer, elia en narsingh.

21 juli 2019 om 11:20

Fer is 29 die heeft nog wel een paar goede jaren in zich, plus kan een rolmodel zijn voor een groot gedeelte van de "urban" jeugd. Elia zou maar op 1 vlak iets toevoegen en dat is de "over mijn lijk" mentaliteit. Die mentale weerbaarheid in het kampioensjaar was wel aan hem en aan Kuijt toe te schrijven.

Als je Larsson kunt verpatsen en hem terug kan krijgen zou ik het altijd doen. Arkazan gaat hem toch tzt voorbij als ik kijk naar zijn techniek en effectiviteit.

21 juli 2019 om 11:16

Misschien ook nog Fer en De Guzman terughalen? Voetbalt Castaignos nog ergens? Misschien ook maar terughalen. Wie weet doen ze het wel zeer goed.
Alleen dit is wel precies hetzelfde beleid als wat Van Geel voerde dus waarom hebben ze hem dan weg gedaan?

21 juli 2019 om 12:13

@dominiquethiem

vergeet Bruno Martins Indi niet

21 juli 2019 om 12:19

Oh ja en Janmaat natuurlijk nog en misschien Immers en Kramer nog terughalen als Pinchhitters?

21 juli 2019 om 13:04

Guidetti niet te vergeten!

21 juli 2019 om 11:18

Vak26 In dat geval is een kinderhand snel gevuld. Lijkt mij niet dat Elia het verschil kan maken in deze verder matige selectie. Als ik Feyenoord was zou ik mij enkel richten op jongens uit eigen jeugd zoals Ajax dat destijds deed. Dan ga je een aantal keer onderuit maar die jongens ontwikkelen zich in dat geval stormachtig. Vanuit daar kun je bouwen. Je bent nu al jaren bezig met rondjes varen in hetzelfde water zonder verbetering. Dat moet echt anders.

21 juli 2019 om 12:24

Wees nou eerlijk. Dit is toch een beleid van armoede? Van overal bieden zich nu ex Feyenoorders zich aan die nergens anders meer aan de bak kunnen komen.

21 juli 2019 om 12:38

En die worden nog serieus genomen ook..

Avsaroglu, Krabbendam, altijd hetzelfde. Deze Feyenoord “watchers” zitten er wel vaker naast. De supporters verwachten echt niet dat Feyenoord om de titel speelt maar met meer jeugdspelers en nog 1 of 2 aankopen en je maakt een goede start met de nodige punten dan is het publiek gewoon dik tevreden en dan zien we vanzelf wel wat er kan gebeuren. Dat negatieve gedoe begint nogal vermoeiend te worden.

21 juli 2019 om 10:57

Precies. Onze 'watchers' doen net of dat wij achterlijk zijn... hoop idd wel op 2 versterkingen een rechtsback en een spits en we zien wel wat dit seizoen gaat brengen.

21 juli 2019 om 11:15

Het is echter wel echt minder dat 2 van je sterkhouders weg zijn en dat je er bijna niks aan hebt verdient. Waar een ajax bij elkaar 140 mil verdient aan 2 sterkhouders en psv met verkoop van lozano en bergwijn rond de 80-90 komt. Feyenoord moet gewoon beginnen met focussen op de jeugd zoals met periode Koeman. Zorgen dat je spelers kansen geeft en eigenlijk altijd met winst verkoopt. Zo is ajax zo rijk geworden en psv is er nu ook mee bezig. Voor de rest weet ik niet zo goed hoeveel budget feyenoord heeft. Spelers als Fer en Narsingh zijn niet de spelers die je verder gaan brengen. Ben benieuwd waar feyenoord nog mee komt.

21 juli 2019 om 11:22

Maar dat weet iedereen barcalover. Daarom zijn die watchers ook van stichting open deur. Totaal overbodig commentaar van deze watcher.

21 juli 2019 om 12:10

Barcalover123
2 van de sterkhouders zijn inderdaad weg, daar verander je niets aan en je kunt niet 1 op 1 dezelfde ervoor terughalen. Dat Ajax 300 miljoen en een PSV
(Schatting 70mln) voorloopt op Feyenoord ook niet. Het blijven benoemen hiervan door de media veranderd niets aan de situatie behalve onrust bij de achterban. Feyenoord moet pas op de plaats maken en naar de toekomst toe gaan werken. De jeugd zal.daarbij een grotere rol moeten gaan vervullen maar dan zal de technische staf hen wel moeten gaan gebruiken. Fer en Narsing zullen Feyenoord idd niet gaan helpen, maar hun ervaring kan er wel voor gaan zorgen dat de jeugd gaat leren van hen. Een elftal moet de juiste balans hebben.

21 juli 2019 om 12:27

Toch hebben ze wel degelijk een punt. Als Rotterdammer heb ik vanzelfsprekend veel vrienden en collega's die voor Feyenoord zijn en onder hen heerst over het algemeen wel degelijk die fatalistische stemming. Ze zien alle concurrenten aan alle kanten het beter doen en van de vreugde uitbarsting en de positieve vibe na het behaalde landskampioenschap is niets meer over. Op het moment dat hondstrouwe supporters alleen maar lachen of niet verder komen dan "tsja" wanneer je weer van een degradatiekandidaat verliest dan gaat het niet goed met je club.

21 juli 2019 om 13:03

Nee zij zijn eerlijk en komen daar openlijk vooruit Misschien zijn ze wel even bezorgd om de club als menige Feyenoord supporter. Wat jullie doen zijn de problemen wegkijken hopen op een periode als toen met Kuyt maar ook toen zat Feyenoord nog steeds in zwaar weer en de problemen zijn alleen maar groter geworden. Een nieuw bestuur met een langere termijn visie die daarin ook eerlijk is naar de eigen achterban kan wel eens de enigste oplossing zijn, dat korte termijn denken heeft tot nu toe niet opgebracht.

21 juli 2019 om 13:34

Maar waar speelt Feyenoord dan wel om en nemen de supporters genoegen met pure middelmaat?

21 juli 2019 om 13:36

Ze hebben anders wel gelijk, want een helder, struktureel beleid is er niet. Dat kan ook niet als je de algemeen directeur wegstuurd en er een interim technisch directeur neerzet die noch van de hoed noch de rand weet. Twee goede aankopen veranderen ook niets; een goede speler kost sowieso 15 miljoen plus 4 miljoen per jaar aan bruto salaris en verzekeringspremies. Dat geld heeft Feyenoord helemaal niet.

Waarom ik denk dat Avsaroglu hier een goed punt heeft, omdat die van Bodegom Jan de Jonge de laan heeft uitgestuurd, omdat hij investeerders wilde weren om Feyenoord's identiteit te behouden; die de Jong doet van alles verkeerd, maar dat ziet hij dus heel goed! Die van Bodegom is van plan om de clubs deels uit handen te geven aan god weet wie, terwijl Feyenoord met dat geld wat ermee binnengehaald wordt nooit een stoelpoot onder Ajax weg kan zagen. Hij had zijn energie moeten steken in de zoektoch naar een goede TD en die samen met Stanley Brard de jeugdopleiding zou kunnen hervormen; een verbeterde jeugdopleiding is het enige wat Feyenoord nog kan redden. Dit is het simpele verhaal van iemand een vis geven(zak geld in dit geval) of leren vissen(betere eigen jeugd)

Hoe dan ook, het is heel simpel hoe het werkt. Die twee clubwatchers zeggen iets negatiefs over je grote liefde, waarvan jij diep van binnen weet dat het waar is en daar word jij narrig van. Daarom doe jij net alsof het "wachters" zijn en dat hun beschouwingen niets betekenen.

21 juli 2019 om 15:09

@doncoxxx
Volgens mij lees je gewoon niet goed wat ik aangeef, ik schrijf “watchers” tussen aanhalingstekens omdat hun beschouwingen inderdaad niets betekenen. Deze mensen zijn journalisten maar geven geen nieuwe inzichten, geen nieuwe achtergronden en brengen ook geen nieuws, heeft totaal niets met narrig te maken. Verder heeft van Bodegom duidelijk aangegeven dat Feyenoord nooit een meerderheidsbelang aan een externe partij zal toestaan dus extra geld is gewoon welkom, dit is geen liefdadigheid maar business. Plus sinds wanneer veranderen goede aankopen niets, als RvP gestopt is, Jorgensen geblesseerd is en Vente het niveau (nog) niet heeft dan zou Feyenoord niemand moeten kopen? Dat we het van de jeugd moeten hebben weet iedereen al lang, heeft Feyenoord op Varkenoord al flink in geinvesteerd maar over een paar weken begint de competitie gewoon weer en dan heb je helemaal niks aan oud nieuws.

Grootste probleem bij Feyenoord is niet het bestuur of selectie,maar de naam,de kuip,het verleden,het legioen en die torenhoge verwachtingen. Feyenoord is 3e club in een kleine nietszeggende eredivisie,die in niets te vergelijken is met de grote rijke topcompetities in Europa. Zaak is om Feyenoord te nemen zoals ie nu is,en stoppen met het projecteren van ons verwachtingspatroon op die club. Misschien zinnig om de naam Feyenoord gewoon te veranderen,en te verhuizen naar een klein stadionnetje. Die 3e of 4e plek zal men dan compleet anders gaan bekijken. Stam verricht dan een meesterstuk !

21 juli 2019 om 11:14

Daarom snap ik ook die drang naar zo een groot duur stadion. PSV heeft een veel hogere begroting in een kleiner stadion dan de Kuip. Welk team moet daar dan in gaan spelen en het duurt ook nog minimaal 5 jaar. Zie Feyenoord de komende 5 jaar zowiezo geen CL halen dus het gat met PSV en Ajax zal immens worden.

21 juli 2019 om 11:16

Die drang niet moet het zijn

21 juli 2019 om 11:23

Komt omdat men in Eindhoven creatiever is geweest met geldstromen en sponsoren en meer geld kon vragen voor spelers. Bovendien telt het stadion van PSV meer bedrijfsplaatsen.

21 juli 2019 om 11:50

Moet je dan nog eens 5 jaar als je het al haalt wachten op een nieuw stadion? Hoe groot zal de achterstand dan zijn? Wat een drama zeg. Vind dit ook een van de matigste selecties van Feyenoord in jaren. Geen balans geen waarde muv Berghuis.

21 juli 2019 om 11:21

Goed idee. Kan PSV misschien meedoen!? Zij waren immers maar tweede in die matige competitie. Weet je wat zullen we meteen gewoon stoppen met voetballen? Over fatalisme gesproken. Feyenoord heeft net een opleving gekend van enkele seizoenen, nu gaat het even wat minder, maar zoals altijd zal Feyenoord op een bepaald moment er weer staan.

21 juli 2019 om 11:46

psvromario

"grootste probleem bij Feyenoord is niet het bestuur of selectie,maar de naam,de kuip,het verleden,het legioen en die torenhoge verwachtingen. Feyenoord is 3e club in een kleine nietszeggende eredivisie,die in niets te vergelijken is met de grote rijke topcompetities in Europa. Zaak is om Feyenoord te nemen zoals ie nu is,en stoppen met het projecteren van ons verwachtingspatroon op die club. Misschien zinnig om de naam Feyenoord gewoon te veranderen,en te verhuizen naar een klein stadionnetje. Die 3e of 4e plek zal men dan compleet anders gaan bekijken. Stam verricht dan een meesterstuk ! "

Ik hoop niet dat je de ambitie hebt om als adviseur aan de slag te gaan, ik denk niet dat je adviezen gewaardeerd gaan worden. Jij ziet wil iets afbreken, wat juist opnieuw moet worden opgebouwd en ziet iets dat juist grote voordelen biedt als een roemruchte naam, een bekend stadion, een roemrucht verleden en een trouw legioen als nadeel. Het is ook grappig dat je zegt dat feyenoord de naam maar moet veranderen en in een klein stadionnetje moet gaan spelen om het verwachtingspatroon naar benden bij te stellen met als enige doel de 3e of 4e plaats geaccepteerd te krijgen. Dat zijn de slechtste adviezen die ik ooit heb gehoord. Ik zou de club juist het tegenovergestelde adviseren en de voordelen die jij als nadeel beschouwd gebruiken om de club opnieuw op te bouwen en niet in een kleiner maar juist in een groter of in ieder geval moderner stadion gaan spelen zodat er meer geld beschikbaar komt om de prestatie te verbeteren. Het advies om maatregelen te nemen om de derde of vierde plaats geaccepteerd te krijgen, is natuurlijk te bizar voor woorden als je ook gewoon kunt proberen om van die 3e of 4e plaats een 2e of 1e te maken.

Het advies dat ik Feyenoord in de eerste plaats zou geven, is om de blik van de ranglijst af te wenden en te werken aan een herkenbare speelstijl met herkenbare speler zoveel mogelijk uit de eigen jeugd. Het probleem van Feyenoord is dat het vertrouwen in de club volkomen weg is waardoor zelfs het voorheen ondenkbare gebeurt dat er spelers uit de jeugd naar Ajax overstappen. Het is zaak om dat vertrouwen weer terug te krijgen en dat heeft volgens mij de meeste kans als je de club weer haar eigen gezicht probeert terug te geven zoals ook met het Ajax van na de revolutie is gebeurt. Ook daar heerste voor de revolutie een zelfde soort sfeer als je nu bij Feyenoord ziet. Die sfeer ga je niet herstellen door jezelf kleiner te maken dan je in werkelijkheid bent, zoals jij voorstelt, maar door de herkenbaarheid terug te brengen en nieuw vertrouwen te wekken door de negativiteit uit te bannen en vertrouwen uit te spreken in de toekomst. Als je naar de zon draait, valt de schaduw vanzelf achter je en alleen als je in de diepste vallei bent geweest, kan je weten hoe magnifiek het is om op de hoogste berg te zijn. En daar moet Feyenoord naar streven. Of dat ook haalbaar is, moet nog blijke, maar door het in ieder geval na te streven en het vertrouwen uit te spreken dat het mogelijk is, is de kans groot dat de saamhorigheid weer terug keert en de neuzen weer allemaal de zelfde kant opgaan en zonder dat weet je zeker dat je het doel niet gaat halen.

Dat fatalistische valt toch wel mee als je naar de poll kijkt; 60% verwacht een eerste of tweede plaats

21 juli 2019 om 11:02

Wellicht verwachten sommigen een eindplaats lager dan 3?

21 juli 2019 om 11:07

Dont ever lose your sense of humour

21 juli 2019 om 12:21

Denk inderdaad dat Feyenoord samen met AZ, Utrecht en Vitesse zal gaan strijden om de plekken 3 t/m 6.

21 juli 2019 om 11:03

Nee hoor, dan lees je de poll verkeerd af.

21 juli 2019 om 11:10

Marsman, een slechte keeper, geen meerwaarde. Fer, lijkt me een goede aanwinst. Narshing, redelijke voetballer, geen beslissende speler. Stam heb ik als trainer hoog zitten. Hoe dan ook, het zal een pittig seizoen worden voor hen.

21 juli 2019 om 12:53

Marsman is natuurlijk de derde keeper. Een derde keeper is meestal niet van een topniveau. En dat geeft ook niet.

Feyenoord is een volksclub met een enorme en loyale achterban. Ik verwacht dat zij altijd wel bij de top 5 van Nederland zullen horen. Daarentegen denk ik wel dat we de komende paar jaar geen kampioenschap van Feyenoord mogen verwachten. Het is de hoop voor het Nederlandse voetbal dat het nieuwe stadion en goed beleid van Feyenoord op termijn een club voor de top maakt.

Wat ik nogal schrijnend vind is dat niet de nummer 1, maar zelfs de nummer 2 al op onze spelers aast...en ook de middelen heeft om er werk van te maken...

21 juli 2019 om 11:25

Ach in hoeverre is dat anders dan pakweg 6, 7 jaar terug. Behalve dat we er nu zelf iets beter voorstaan (lang niet waar we willen zijn, maar toch)

21 juli 2019 om 12:46

Feyenoord staat er nu juist relatief slechter voor hã¨. Ja, de cijfers zijn weer zwart. Maar in de tussentijd zijn PSV en met name Ajax sterker doorgegroeid. Het verschil tussen Feyenoord, PSV en Ajax is in bedragen immens en gigantisch vergroot.

Feyenoord zit qua beleidsvoering al jaren vast in het stenen tijdperk. er is totaal geen innovativiteit, creativiteit of lange termijnvisie. er moet een flinke bezem door de mensen die het beleid bepalen en er moeten weer mensen met expertise komen te zitten. het is nu misschien de tijd om de ambities even in de ijskast te zetten en te gaan bouwen aan de lange termijn.

de twee speerpunten hierin zijn de jeugdopleiding en het opzetten van een goed scoutingsapparaat. ga de Knvb benaderen om Jong Feyenoord alsnog in de KKD te krijgen en ga eens na welke scouts bij Nederlandse of buitenlandse clubs werken en wat ze aan spelers hebben binnen gehaald. breng vervolgens de succesvolle scouts in kaart en probeer een aantal van die mensen aan te trekken

21 juli 2019 om 11:27

Leuk Japie wat je schrijft,maar je gaat er klakkeloos van uit dat als Feyenoord hoog inzet op de jeugd en scouting,er opeens wonderen gaan gebeuren en PSV opeens compleet stil gaat staan.
Als je Feyenoord in handen zou geven aan bestuurlijke en technische toppers,dan verandert er echt niks. Besef dat Feyenoord een club is in een kleine competitie,waar technisch geen plek is voor 3 gelijkwaardige ploegen. De hele eredivisie zou eerst een enorme boost moeten maken,daarna kun je pas rangschikken en kijken of clubs dichter naar elkaar groeien. check bv de Epl.

21 juli 2019 om 11:33

@psvromario

ik verwacht geen wonderen maar wel iets van vooruitgang. als een club als AZ de afgelopen jaren al bijna 40 miljoen aan winst op uitgaande transfers weet te verdienen (vincent Janssen, Jahanbaksch, Weghorst) dan moet dat voor een club als Feyenoord die een hogere begroting heeft toch ook mogelijk zijn met een iets beter transferbeleid?

heb je daarnaast ook nog wat jeugdspelers die doorbreken en een redelijk grote waarde vertegenwoordigen zoals een Bmi, De Vrij, Kongolo en Karsdorp een paar jaar terug dan zet je financieel al weer flinke stappen

Ajax haal je idd voorlopig niet in maar zorg dan op zijn minst dat het gat met PSV iets kleiner word. dat is echt niet onmogelijk

21 juli 2019 om 11:35

Dat is wellicht de huidige situatie, hoewel ik niet denk dat het aantal sterke clubs beperkt wordt door de Eredivisie. Als je een sterke competitie wilt, moet je een sterke sub-top hebben met veel onderlinge competitie. Natuurlijk kun je op korte termijn niet ineens magische verbetering verwachten, maar dat geldt voor elk zinnig beleid. Betekent niet dat je je moet neerleggen bij het zijn van een voetballand dat nooit meer gaat betekenen dat dit. Dat is een selffullfilling prophecy.

21 juli 2019 om 11:39

@jaspertju

ik snap je punt wel maar Ajax heeft ook te maken met diezelfde matige weerstand en hebben door een goed beleid te voeren de afgelopen 3 jaar wel de finale van de EL en de halve finale van de CL bereikt.

nu snap ik wel dat dat niet meteen elke Nederlandse club gaat lukken maar dat hoeft ook niet perse. op 20 punten achterstand eindigen op de nummer 1 en 2 is echt weer het andere uiterste. daar vallen echt nog flinke stappen te maken voor Feyenoord

ik ben verder wel met je eens dat het niveau van de Eredivisie vaak schrijnend is maar dat kan ook weer voordelen hebben. dat betekend namelijk dat Feyenoord niet eens een superelftal nodig heeft om van de clubs buiten Ajax en PSV te kunnen winnen en dus veel punten te kunnen vergaren in competitieverband. of je daar internationaal ook wat hebt aan die matige weerstand hier is idd wel weer een ander verhaal

21 juli 2019 om 11:33

Ik snap ook niet dat de doelstelling maar steeds is om Ajax in te halen. Probeer gewoon weer stabiliteit in de club te krijgen en weer jaarlijks Europa League te spelen. Als dat gelukt is kun je pas verder kijken en je doelstelling aanpassen....

Ik lees zojuist elders dat er nu weer enthousiast wordt gedaan over de opmerking van Eljero Elia dat een transfer naar Feyenoord misschien wel leuk zou zijn. Ik weet niet wat die mensen bezielt. Ik zeg het onderstaande zeker niet om te trollen.
Haal Clasie, Janmaat en Kongolo dan ook maar terug, laat Dirk nog een seizoen zijn kicksen aantrekken en ga nog één seizoen tijdens alle thuiswedstrijden beelden laten zien van Moulijn, van Hanegem, Kiprich en van Persie. Daarna is de hele boel failliet omdat niet één speler nog restwaarde heeft en kan men in Rotterdam niet alleen een nieuw stadion bouwen maar ook een nieuw Feyenoord.

21 juli 2019 om 11:43

@theo uphus

dat is zeker geen trollen. je legt de vinger gewoon op de zere plek. al die oud spelers zonder restwaarde terug halen heeft ons op de korte termijn wat prijzen opgeleverd maar heeft er ook voor gezorgd dat we uiteindelijk in de huidige crisis terecht zijn gekomen, samen met het gebrek aan een goede scouting waardoor er twee jaar terug bijna 30 miljoen euro verkeerd is geinvesteerd. alleen Berghuis is een speler met wat extra's, de rest van die aankopen hobbelen een beetje mee maar voegen verder weinig aan Feyenoord toe

dat er dan nu weer mensen blij worden van transfervrije spelers zonder restwaarde als Narsingh, Fer en Elia daar kan ik ook met mijn hoofd niet bij. de eerste twee hebben bovendien in tijden al niks memorabels meer gepresteerd dus die gaan Feyenoord echt niet naar een hoger niveau tillen

Hou eens op met dat nieuw stadion. Dat gaat echt niet voor een ommekeer zorgen. Beleid wel. Feyenoord moet niet jaar in jaar uit op de tenen blijven lopen om te proberen Ajax en PSV in het zichtsveld te houden. Tijd voor een stapje terug lijkt me. Paar jaar investeren. Een Berghuis is leuk en aardig, maar daar wordt je geen kampioen mee. Verkopen die hap uit en geld in je zak steken om die over 5 jaar weer uit te geven. Je kan beter de volgende jaren rond plaats 5 eindigen om daarna de jump te maken dan op hangen en wurgen 3e worden en over 5 jaar niks opgeschoten te zijn.

Feyenoord moet eerst maar eens opzoek naar een goede TD en Ad. Daarna het eerste jeugdelftal inschrijven in de hoofdklasse of keukenkampioenschap divisie. En dan volop inzetten op eigen jeugd en een nieuwe scouting. En dan de komende vijf jaar niks investeren in je eerste elftal totdat het nieuwe stadion af is.

21 juli 2019 om 11:54

Goed idee alleen dan wordt het financiële gat toch wel inmens groot. PSV en Ajax zullen ieder in die periode toch wel een paar keer de groepsfase bereiken.

21 juli 2019 om 12:24

En als Feyenoord zo door blijft modderen wordt het financiele gat niet inmens groot met PSV en Ajax. Dit beleid voor Feyenoord is ook geen garantie op het bereiken van een poulefase. Dan moeten ze namelijk voorrondes overleven en van dergelijke tweeluiken hebben ze er 2 gewonnen in de afgelopen 11 jaar tegen Zorya Loehansk en Kalmar FF. Dat financiele gat is een feit, maar dan moet je zorgen dat je door eigen beleid opkrabbeld. Zoals AZ wel gelukt is bijvoorbeeld, of Feyenoord zelf onder Koeman.

21 juli 2019 om 12:22

Je kan je niet inschrijven in de Kkd.
Als Feyenoord met het Beloftenteam wil instromen in de voetbalpiramide, moet het team in principe in de vierde klasse instromen.

Omdat FC Groningen en Vitesse uit de piramide stappen, zou Feyenoord kunnen proberen om een van die licenties over te nemen en in te stromen in de tweede of derde divisie. Feyenoord heeft echter al aangegeven daar geen gebruik van te zullen maken.

Nou iedereen heeft er wel een realistische kijk op hier. Feyenoord zit in een moeilijke positie. Nog geen TD en AD een matige spelersgroep. Weinig grote talenten bieden zich aan en het gat met PSV en Ajax wordt alsmaar groter. Daarbij duurt het nog minimaal 5 jaar voordat het nieuwe stadion er zal zijn. De enige hoop die er is is dat de heer van Bodegom vol vertrouwen is en binnenkort met goed nieuws komt over een paar grote investeerders. Een nieuwe TD en AD en een grote zak met geld zie ik nu als de enige hoop die er nog is.

De watchers zijn weer bezig. Geen 1 van hen die echt weet wat er leeft onder desupporters. Ik herken mijzelf er in ieder geval echt niet in. Verder moet Feyenoord zowel doorpakken als pas op de plaats maken. Er komt eindelijk weer jeugd van betekenis aan. Ga daar goed mee om en vehuur ze het liefste. Zoeg dat dit het succes gaat worden en de bouwsteem van de club! Daar is nu helaas overbrugging voor nodig. Kunnen we over 2 jaar echt stappen zetten.

Ze zijn allemaal wel heel druk met Feyenoord in een negatief daglicht te zetten. We zien het allemaal wel hoe slecht het echt is.

21 juli 2019 om 12:51

Hoe zou dat nou komen? Omdat het ook bar en boos is. De selectie was vorig jaar al ondermaats. Gezien de recente aankopen en het vertrek van Robin en Vilhena gaat de selectie nogmaals achteruit. De benodigde veranderingen worden niet doorgevoerd. Feyenoord heeft nauwelijks scouts in dienst. De doorstroming van de jeugd staat stil. Dan mag je wat mij betreft best negatief zijn, want er valt weinig positiefs over te zeggen.

21 juli 2019 om 13:09

@alamo

er valt ook al een tijdje weinig positiefs te vermelden want het is al langer een zooitje. mensen wezen dan heel graag naar Gio als kop van jut maar het aankoopbeleid is natuurlijk ook ronduit een drama te noemen bij Feyenoord

Het beleid van Feyenoord is al jaren zwakzinnig. Ze hebben maar een paar scouts. Geroemd om de jeugdopleiding waar inmiddels al jaren niks meer doorbreekt. Niet meedoen aan de KKD met Jong Feyenoord is ook al een fout geweest. Bezuinigen op je scouts is ook zo'n fout. Blinde investeringen in Eredivisiespelers en het terughalen van oud-spelers is geen beleid voeren. Dat is willekeurig gokken. Ik zie gezien deze transferperiode niks veranderen. Ik zie alleen maar achteruitgang. Het team is NOG zwakker dan vorig jaar en dat was soms al triest.

Nu heb je Narsingh, Marsman, Kelly en Fer? Twee oud-spelers. Een matige keeper en een wisselspeler van Reading die komt omdat Stam coach is. Ik wens de Feyenoordsupporters veel sterkte.

Het probleem zit hem in de hele club. Maar vooral ook bij de supporters. Als er van Ajax gewonnen wordt is het seizoen al bijna goed. Dan gaat het dak eraf in Rotterdam. Men is tevens zo ongelooflijk trots op dat men het trouwste legioen van Nederland heeft. Dat de kuip de beste sfeer heeft. Allemaal onderdelen wat totaal niks met een topsport klimaat of winnaars mentaliteit te maken heeft. Het straalt ook zoveel kleinheid uit. In Eindhoven en Amsterdam wordt Feyenoord niet eens meer als concurrent gezien. Voor een Feyenoorder is Fey-Ajax de klassieker maar voor een Ajax supporter is het bijna een gewone wedstrijd gedurende het seizoen. Tuurlijk wil men van Feyenoord winnen maar als dat gebeurt dan ontstaat er echt geen volksfeest. PSV-Ajax is veel belangrijker op sportief vlak. Ik heb echt het idee dat een gemiddelde Feyenoorder meer afkeer heeft tegen bijvoorbeeld Ajax dan dat men met zijn eigen club bezig is. Als Ajax verliest van pakweg Vitesse dan gaat in Rotterdam de vlag uit en moet alles en iedereen dat Ajax heet een appje krijgen. Terwijl men in Amsterdam en Eindhoven bij wijze van spreke niet eens kijkt wat Feyenoord gedaan heeft dat weekend. Men kijkt niet naar een ander maar naar zichzelf. En tot nu toe legt dat geen windeieren. Zeker niet voor Ajax. Het gat zal alleen maar groter worden. Ook een nieuw stadion gaat Feyenoord niet helpen. Punt 1 , hoe ga je het vullen? Er zijn nu 35.000 seizoenskaart en er is geen wachtlijst naar mijn idee. en maar weer druk zijn als er lege stoeltjes te zien zijn in de arena, maar Ajax heeft wel 42.000 seizoenskaarten verkocht en een wachtlijst. Dat is het verschil. En als je dan als Feijenoord supporter een discussie moet winnen door te zeggen maar wij hebben echt een heel trouw legioen! Wij komen altijd. Tja wees er trots op. Maar de concurrentie maakt zich er niet druk om, die zijn met zichzelf bezig. Feyenoord is nog steeds een grote naam en heeft potentie maar de supporter zal zich eeerst zelf moeten aanpassen. En vooral gaan focussen op de eigen club en oppassen dat het niet lachwekkend begint te worden voor de concurrentie. Een beetje triest is het ook wel. Je ziet nu de paniek ontstaan. Een nieuwe kuip was onbespreekbaar ( ook weer gebaseerd op sentiment) en nu lees ik hier berichten : als de nieuwe kuip er is dan wordt alles anders. Dus nu er paniek is kan het blijkbaar wel. Tevens zal de supporter zich moeten aanpassen om het voor sponsors interessant te maken. Grote bedrijven willen op dit moment niet horen bij Feyenoord. War heeft het te bieden? En is die uitstraling en achterban zo interessant? Nee totaal niet. Het feit dat ( met alle respect) droom parken op het shirt staat zegt genoeg. Dus ik zou zeggen ; blijf in het sentiment en anti Ajax gevoel leven en weet dat je alleen maar verder zal afdalen naar beneden. Of kijk naar jezelf , ga aan de slag met de club zelf, en zet de Rotterdamse schouders eronder en wordt weer een topclub zoals het altijd geweest is. Het lijkt mij een makkelijke keuze...

21 juli 2019 om 14:04

@robertus38

ik ben het volledig met je eens. er hangt een zesjes cultuur bij Feyenoord en er zit totaal geen ambitie of creativiteit in het beleid en de meeste supporters slikken alles voor zoete koek en zitten het falende beleid maar te verdedigen. daar word Feyenoord zeker niet beter van

21 juli 2019 om 15:15

Nou zal ik de laatste zijn die zegt dat sommige Feyenoorders Ajax groter maakt dan dat ze zijn, maar dat dit 1 kant op gaat is echt de grootste bullshit. Lees maar eens regelmatig de topica over Feyenoord door en je weet het. Zijn er zelfa genoeg de titel van Feywnoord kleineren lf durven te beweren dat het compleet geluk was en dat Ajax die verdiende. Met dit soort teksten kan je simpelweg niet zeggen dat alles maar van 1 kant komt. Kijk ook voor de gein is de reacties van de harde kern met een aantal Feyenoord zaken. Het zit Ajax meer mee qua resultaten waardoor er minder frustratie zichtbaar is, maar die afkeer is wederzijds. Verder kunnen we nu weinig zeggen over komend jaar. Alles zit in een tussenfase en we staan aan het begin van een nieuwe periode. Nieuwe trainer, wordt gezocht naar een nieuwe TD en AD die de nieuwe lijnen moeten gaan uitzetten. Een RVC die willen gaan doorpakken. Het moet nog concreter worden. Verder komt er eindelijk veel jeugd aan maar zijn ze nog jong. Liever die gasten een goede kans geven door middel van verhuur zodat er op lange termijn meer waarde gaat komen. Het kan op basis van de laatste jaren negatief zijn, maar er veranderd nu ineens heel erg veel. Dus het zegt helemaal niks over de komende periode.

21 juli 2019 om 16:02

Jawel hoor echter hoopt de gemiddelde Feyenoorder dat een Ajax supporter ook zo anti Feyenoord is. Dat is hun enige hou vast in de eeuwige frustratie richting amsterdam. Dus nu ook de haat minder wordt vanuit amsterdam omdat je moeilijk iemand kan haten wat geen gelijke tegenstander is valt die houvast ook weg. Tuurlijk zijn er bij Ajax harde kern ook nog genoeg die een hekel hebben aan Feyenoord maar dat is meer zo omdat dat hoort en dat dat met de paplepel is ingegoten. Maar diep van binnen is die haat op voetbal gebied zeker helemaal weg. PSV is veel meer een rode lap voor een Ajacied maar dat komt doordat PSV wel een concurrent is en omdat Ajax het altijd lastig heeft in Eindhoven. Feyenoord uit is voor Ajax een school reisje. En ook daar laten de supporters zich al jaren kennen. En maar tekeer gaan en schelden tegen de Ajacieden , terwijl inmiddels duidelijk is dat die er alleen maar meer energie van krijgen. Het heeft totaal geen zin en je zet je zelf iedere keer voor lul met Calimero gedrag. Je maakt helden van ze door zo te doen. Alleen dat beseft men al ongeveer 40 jaar niet in Rotterdam. En vorig jaar die uitschieter was top voor Ajax om rest van seizoen weer te vlammen. Feyenoord had die uitspatting beter kunnen bewaren voor de beker. Met alle alle respect maar het wordt wel een beetje lachwekkend. Maar goed , in Rotterdam zijn ze er trots op! Want dat is juist hun kracht! Het legioen. Sneu...

Wat een flauwe kul dit verhaal. Feyenoord is zeker niet minder geworden dan vorig jaar! Ben zo blij dat Vilhena is vertrokken wat een simpele voetballer is dat! Zet hem bij Zwolle of VVV en hij valt niet op. Ik denk juist met Jaap Stam dat de mentaliteit in de groep vooruit gaat. Gio is toch te braaf. PSV en Feyenoord zijn toch de komende jaren gezien. Ajax heeft gewoon te veel geld. Ajax is gewoon het nieuwe Bayern van Nederland. Daarnaast heb ik van Bommel niet hoog zitten als trainer. In mijn ogen is die tactisch niet de beste. Feyenoord moet wel wat achterin gaan doen. Achterin is echt zwak. Maar dat gezeur over miskopen. Iedereen stond op de banken 2 jaar geleden toen Feyenoord Haps, St Juste, Larsson en Amrabat haalde. Ja je kunt stellen dat het vies tegenvalt. St juste is de enige uitzondering.

21 juli 2019 om 15:36

@raza

ik stond niet op de banken hoor. dit waren allemaal spelers waar ik zware twijfels bij had op Haps na. Feyenoord haalt altijd de net niet spelers die er niet met kop en schouders boven uitsteken zoals een Ziyech in zijn Twente tijd of een Tadic in zijn Groningen tijd bv

010 gaat net als psv iets afspreken met de gemeente... De belastingbetaler zal wel weer degene zijn die een club moet steunen... Aangezien in Nederland de meeste belastingbetalers Ajacied zijn begint het steeds zieliger te worden met sommige Nederlandse clubs... Waarom niet gewoon accepteren en binnen een paar jaar de KKD IN.. Net als de Tukkers.!!

22 juli 2019 om 11:35

Daar moet je nou eens mee ophouden. Het enigste wat de Gemeente Eindhoven gedaan heeft is, een deel van de schuld over te nemen en daar moest PSV hun grond afstaan en betalen daar nu erfpacht over en staan borg voor de nog openstaande restschuld waardoor de club een lagere rente hoeft te betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.AZ109
11.VVV-Venlo9-4
Voor de complete stand: Eredivisie

352 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Krasnodar 9 1 4 0
2018/2019 Feyenoord 33 6 3 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
Laatste voetbalnieuws

Complete vernedering voor FK Krasnodar en ongelukkige Tonny Vilhena

Het Europa League-seizoen had voor FK Krasnodar niet slechter kunnen beginnen. Met Tonny Vilhena negentig minuten binnen de lijnen werden de Russen donderdagavond vernederd door FC Basel: 5-0. Vilhena deelde mee...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren