Ten Hag: ‘Als er mooie clubs komen, met mooie contracten, dan gaan ze’

Zondag, 21 juli 2019 om

Ajax belegde deze week een trainingskamp in Oostenrijk en vervolgde daar de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Door het succes van het afgelopen jaar wordt het nodige verwacht van de ploeg van Erik ten Hag, maar de trainer predikt realisme. Het is volgens Ten Hag niet reëel om te verwachten dat Ajax opnieuw het niveau van vorig seizoen gaat behalen.

"De fans mogen iets verwachten", beaamt Ten Hag in gesprek met de NOS. "Maar wat ze niet meteen mogen verwachten, is het voetbal dat we aan het eind van vorig jaar hebben gespeeld. En het niveau dat we hebben bereikt. Dat was ongekend." Ten Hag raakte Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kwijt, maar is niet ongerust. "Wij gaan weer een sterk team bouwen. Dat betekent dat je van onderaf moet beginnen."

Het blijft echter de vraag of het bij het vertrek van De Jong en De Ligt blijft. Voor meerdere basisspelers van het afgelopen seizoen is buitenlandse interesse. De gevreesde leegloop blijft voorlopig uit, maar Ten Hag houdt er rekening mee dat spelers als Hakim Ziyech en Donny van de Beek nog transfereren. "Als er hele mooie clubs komen, met hele mooie contracten en perspectieven, dan gaan ze."

De onzekerheid over de selectie bemoeilijkt de voorbereiding voor Ten Hag. De kampioen van de Eredivisie moet volgende maand al belangrijke kwalificatiewedstrijden spelen voor de Champions League. "Pas op 1 september weet je waar je aan toe bent. Maar ruim daarvoor moet je je al wel kwalificeren voor Europees voetbal", verzucht Ten Hag. "Wij gaan straks aan de eerste wedstrijd beginnen en dan hebben we nog nooit met elkaar samengespeeld. Dat noem ik 'crazy'. Je kunt er geen beleid op maken."


Poll

Denk je dat Donny van de Beek en Hakim Ziyech weggaan bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door afcatillidie)

Het zal niet makkelijk worden voor deze groep om de hoge verwachtingen en de prestatie van vorig seizoen te evenaren. Het wordt een tussenjaar ben ik bang. Maar laten we weer als een man achter deze ploeg gaan staan net als vorig jaar!

21 juli 2019 om 10:05

Een tussenjaar in welke zin van het woord? Met de huidige kwaliteit in de selectie kan je in ieder geval wel weer kampioen worden, de beker winnen en in de Cl terecht komen.

21 juli 2019 om 18:12

Inderdaad. Kampienschap moet sowieso. Maar overwinteren in de CL zou echt een enorme prestatie zijn. Ik zie van de Beek nog vertrekken en jongens als Dest, Lang en Schuurs zie ik pas in het 2020-2021 seizoen aan de top. Alvarez en Martinez zullen een paar maanden moeten wennen aan het Ten Hag concept. Met Promes wordt het afwachten. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar ik denk dat ik realistisch ben als ik zeg dat het heel moeilijk het succes van vorig jaar in de CL gaan evenaren. Maar wel het seizoen erna. Vandaar dus tussenjaar.

21 juli 2019 om 10:25

Hahahaha, een tussenjaar? Hoe dan ook moet je kampioen worden en de CL bereiken. Een halve finale CL lijkt me uitgesloten.

21 juli 2019 om 18:13

mee eens

21 juli 2019 om 12:44

Ja dat weet niemand van te voren he. Dat het niet makkelijk wordt om de prestaties van vorig jaar te evenenaren dat staat vast. Aan de andere kant heeft de groep een jaar meer ervaring en kunnen ze ons wellicht verassen door de prestaties van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Ajax is Mathijs en Frenkie kwijtgeraakt maar heeft ook weer veel kwaliteit ervoor terug gehaald. Als het goed klikt zou deze groep zomaar ook kunnen gaan verassen. In ieder geval moeten ze zorgen dat ze die groepsfase gehaald wordt zodat die miljoenen en bonuspunten worden veiliggesteld. Als Ajax kampioen wordt dan zitten ze volgend jaar gelukkig zonder voorrondes in de groepsfase Champions league.

Ik hoop echt zoooo dat ziyech blijft. Blijf gewoon bij ons hakim. Je hebt onlangs nog een lambo gekocht, lekker rond cruisen in damsco auwe. Hoeft niet naar autobahn, gevaarlijk. 😁. Donny, blijf aub ook. Ga volgend jaar weg. Eerst ff die CL winnen🤪..

21 juli 2019 om 10:45

Geen paniek, Ziyech blijft gewoon. Anders was ie allang weggeweest als ie weg zou willen.

21 juli 2019 om 10:59

@Kokahu, je weet zelf ook dat dat onzin is. De interesse van topclubs is gewoon vies tegenvallen voor Ziyech anders was hij allang weg geweest niet andersom..

21 juli 2019 om 11:01

Eind Augustus, een topploeg in Frankrijk Italië Spanje Engeland of Duitsland presteert ondermaats en mist creativiteit... tja dan gaat het snel op de 31e

21 juli 2019 om 12:38

Engeland kan je afstrepen want de periode stopt als de competitie begint..

Vd Beek is fysiek nog bij Ajax,maar zn hoofd spreekt boekdelen. Hij is bezig met een grote transfer.
De kans dat hij komend seizoen bij Ajax blijft is echt nihil. Donny gaat nu doorpakken,en kan rekenen op een goed plan bij een Grote club van het kaliber Real Madrid,met een prominente rol voor hem als basisspeler.
Eenieder die stelt dat deze conclusie te voorbarig is,wens ik sterkte. de klap zal hard aankomen. Met het vertrek van vd Beek verdwijnt er alweer een echte Ajacied.

21 juli 2019 om 09:26

Dan moet er wel een absolute topclub komen voor vd Beek. Maar misc komt die wel hoor. Alleen is het wel jammer dat net de Nederlandse jongens worden weggekocht.

21 juli 2019 om 10:06

Psvromario kom met zijn hoop op het verlies van nog meer kwaliteitsvolle Ajacieden in elk Ajax topic met dit soort berichten

21 juli 2019 om 11:14

Dan is t voor hemzelf juist niet te hopen dat hij gelijk krijgt want dan gaat bergwijn alsnog naar Ajax. En dan haalt Ajax bergwijn zo laat dat psv geen fatsoenlijke vervanger tot januari kan halen

21 juli 2019 om 12:56

Huntelaar, Robben, Sneijder, van der Vaart gingen allemaal een jaartje te vroeg naar Real Madrid. Drenthe misschien wel 2 of 3 jaar te vroeg. Als bij Real binnen komt als nobody dan word je ook als een nobody behandeld. Zelfs Bale die 4 x met Madrid de Champions league heeft gewonnen word als een nobody behandeld. Ik zou Donny echt adviseren om nog een jaar bij Ajax te blijven en het hele seizoen top te presteren. Als je gaandeweg het seizoen merkt dat alle topclubs achter je aanzitten omdat je gewoon top presteert dan maak je volgend jaar een toptransfer naar een topclub en dan kom je daar binnen als een ster net zoals Mathijs bij Juve en Frenkie bij Barca. Als een buitenlandse club aan het einde van de transferperiode jou nog probeert te strikken dan is het hoogstwaarschijnlijk een paniekaankoop en kom je binnen als een nobody. Nobody’s belanden makkelijk op de bank. Kijk maar naar Justen Kluivert enz. Beter als Donny dus nog een jaar samen met Ziyech gaat knallen in de Champions league.

21 juli 2019 om 09:26

Ik kijk elke dag snel of er iets nieuws is over ziyech, zou echt alles bepalen aan het begin van het seizoen + vooronde champions leauge de man is onmisbaar

21 juli 2019 om 09:31

Denk dat je Bergwijn en Lozano verwisseld met Donny. Die is met zijn hoofd helemaal nergens. Staat op veel lijstjes, niemand concreet. Daarnaast vertrek van echte Ajacied. Tja dat hoort er nu eenmaal bij. Tegelijkertijd speelt ene zekere Dest een ijzersterke voorbereiding. Vinden de supporters van Ajax ook leuk. Een van de Timber broertjes mag aan het eerste ruiken, vinden Ajacieden ook heerlijk en Noa Lang begint een grotere rol te krijgen, over echte Ajacieden gesproken.....

21 juli 2019 om 09:31

Zijn hoofd spreekt boekdelen? Graag hoor ik van je hoe jij dat weet. Ben je helderziende? Want als ik naar hem kijk tijdens de trainingen zie ik een vrolijk lachend iemand die plezier heeft. Maar als jij helderziend bent, weet jij het beter natuurlijk. Wat Ziyech betreft: hij kan nog gaan als de juiste club komt. Maar dan moet het hele plaatje passen voor hem.

21 juli 2019 om 09:34

Ik weet niet waar je dat op baseert. De geruchten om hem heen zijn tot nu toe weinig concreet en in interviews en wedstrijden zie ik net zo goed een speler die 100% bezig is met waar hij nu is. Hier en daar schrijft een Spaanse krant over Real als alternatief voor Pogba maar dat zie ik niet gebeuren. Zidane wil garanties voor het hier en nu, geen toekomstinvestering a la Van de Beek. Van de Beek moet op zijn beurt kiezen voor speeltijd wil hij kans maken op een eventueel mooi EK met Oranje, waar hij momenteel nog geen basisspeler is. Rotatiespeler zijn bij een buitenlandse club helpt daar niet bij. Als hij nog een jaar bij Ajax zijn niveau vasthoudt, al dan niet wederom in de CL en dan een mooi EK speelt komt hij net als Frenkie en De Ligt als grote aankoop binnen bij een mooie club.

21 juli 2019 om 09:49

psvromario

"vd Beek is fysiek nog bij Ajax,maar zn hoofd spreekt boekdelen. Hij is bezig met een grote transfer.
De kans dat hij komend seizoen bij Ajax blijft is echt nihil. Donny gaat nu doorpakken,en kan rekenen op een goed plan bij een Grote club van het kaliber Real Madrid,met een prominente rol voor hem als basisspeler. Eenieder die stelt dat deze conclusie te voorbarig is,wens ik sterkte. de klap zal hard aankomen. Met het vertrek van vd Beek verdwijnt er alweer een echte Ajacied. "

Gezien je nickname veronderstel ik dat de wens de vader is van de gedachte. Inhoudelijk is je reactie nergens op gebaseerd aangezien er volgens Overmars, die daar altijd heel eerlijk en open over is, nog geen enkel bod op Van der Beek is gedaan. De belangstelling komt vooral uit de wandelgangen en je reactie is dan ook heel voorbarig. Donny van der Beek is een kind van de club, dat hij niet meer met zijn hoofd bij Ajax zou zijn, terwijl er helemaal nog niet op hem is geboden, is kolderiek en kan je als aanhanger van de concurrent volgens mij ook helemaal niet beoordelen. Jouw oordeel is volgens mij dan ook vooral gebaseerd op hoop. De kans dat Van der Beek weg gaat is niet zo groot omdat ajax geen afspraken met hem heeft gemaakt over een eventuele transfer, waardoor er dus een forse transfersom voor hem op tafel moet komen, gesproken wordt van een bedrag van 50 miljoen. En het aantal clubs dat in staat is omdat bedrag op tafel te leggen en waar Van der Beek ook naar toe zal willen, is beperkt. Het ligt daarom veel meer voor de hand dat Ajax die afspraak binnenkort gaat maken, waardoor hij weet waar hij aan toe is en onder gunstigere voorwaarden mag vertrekken als hij nog een jaar blijft. Zoals Ajax ook met o.a. Zyech en Tagliafico heeft afgesproken. Als Van der Beek net als Tagliafico aanspraak kan maken op een deel van zijn transfersom, is dat natuurlijk heel aantrekeelijk voor hem, maar ook voor Ajax omdat beiden dan belang hebben bij een zo hoog mogelijke transfersom.

Waar jij je volgens mij lelijk op verkijkt is het feit dat Ajax er ongelooflijk veel belang aan hecht dat de basis van de selectie Nederlands blijft en dat Ajax geen verdedeld vreemdelingenlegioen wordt. Met De Jong en De Ligt zijn er al twee Nederlandse internationals weg en Ajax zal er daarom alles aan doen om te voorkomen dat er nog een derde vertrekt. Ik wens jou ook sterkte voor het geval je hoop en verwachtingen de grond in worden geboord en de selectie van Ajax grotendeels in tact blijft. In ieder geval het komende seizoen, dat heel erg belangrijk wordt omdat het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid rechtstreekse plaatsing voor de CL zal opleveren. Dat betekent dat de kampioen pas in september Europees aan de bak moet en dat is een heel prettig vooruitzicht met een seizoen voor de boeg dat heel lang gaat duren omdat er een EK in aantocht is. Daarom zal Ajax er veel aan gelegen zijn om dat kampioenschap binnen te slepen en gelukkig is er genoeg geld voor handen om de voorwaarden daarvoor te scheppen en met spelers afspraken te maken over een langer verblijf om op die manier dat doel te kunnen verwezenlijken.

21 juli 2019 om 11:23

Waarom spreekt zijn hoofd boekdelen?

Joh Ten Hag, ideaal is het niet, maar er loopt nog ruim voldoende kwaliteit rond om een goede start te kunnen maken. Ook uit een groep met Scherpen, Varela, Martinez, Blind, Pierie, Dest, Magallan, Schuurs, Veltman, waarschijnlijk Alvarez, Eiting, Schone, Marin, Lang, Van de Beek, Tadic, Labyad, Huntelaar, Dolberg, Promes, Tadic en Traore moet je een goede basis kunnen formeren die PSV kan verslaan, de eerste ronde voor de Champions League moet overleven en geen misstappen maakt in de Eredivisie.

21 juli 2019 om 09:46

Denk ik ook, per saldo valt het kwaliteitsverlies mee.
Goeie vervangers gehaald en andere zijn gegroeid,, ik zie het seizoen met vertrouwen tegemoet.

21 juli 2019 om 09:51

Ziyech en Van de Beek zijn wel heel bepalend. Dat vang je na het vertrek van De Jong en De Ligt niet even zomaar op. Je gaat dan behoorlijke stappen terug zetten.

21 juli 2019 om 10:10

Inderdaad! Als die twee vertrekken doen we een behoorlijke stap terug.

Zoals de selectie nu is heb ik vertrouwen in weer een succesvol jaar. Weer een halve finale CL verwacht natuurlijk niemand mag ik hopen. Zoals altijd, kampioen en de beker plus overwinteren in Europa dat moet het doel zijn ongeacht wie er nu nog vertrekt. Maar mochten Ziyech en vd Beek beide nog verkocht worden dan verlies je wel nog twee héle belangrijke pionnen. Dat is niet op te vangen denk ik en word je sowieso minder van. Ik gun Ziyech alles maar wat zou het heerlijk zijn als hij blijft, van onschatbare waarde. Van de Beek moet een van de leiders worden dit seizoen. Zou hem best als aanvoerder willen zien eigenlijk. Als aanjager en doelpunten maker kan hij nog dominanter worden dan hij al was denk ik. Zou niet verkeerd zijn voor hem om nog een jaar te blijven en zich definitief bij de allergrootste clubs in de kijker te spelen.

21 juli 2019 om 12:53

Halve finale CL hoef je niet te verwachten, maar onmogelijk acht ik het ook niet. Loting, blessures, schorsingen. Als het allemaal een beetje past, waarom niet? Ik zie Europees momenteel niet echt teams die ongenaakbaar zijn, zoals Barca, Real en Bayern paar jaar geleden of vroeger Milan.

21 juli 2019 om 18:25

Misschien ben ik niet realistisch maar ik blijf geloven dat Ajax ooit weer de CL gaat winnen. Dit jaar inderdaad niet, maar ik denk wel dat vorig jaar een voorbode is van nog veel meer moois in de Toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

AD: Overstap Sean Klaiber naar Ajax kwestie van tijd na akkoord

Sean Klaiber lijkt zich op korte termijn speler van Ajax te mogen noemen. Het Algemeen Dagblad komt dinsdagavond namelijk met het nieuws dat de Amsterdammers een akkoord hebben bereikt met FC...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Bayer Leverkusen heeft Sead Kolasinac zo goed als binnen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren