Messi schrijft excuusbrief en poogt doemscenario af te wenden

Zondag, 21 juli 2019 om

De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft een excuusbrief van Lionel Messi verstuurd aan de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL, zo meldt La Nación in de nacht van zaterdag op zondag. In de brief verontschuldigt Messi zich voor uitspraken die hij eerder deze maand deed na de gewonnen troostfinale van de Copa América tegen Chili. Argentinië hoopt met de brief een zware straf voor de sterspeler af te wenden.

Messi, die tijdens de troostfinale met rood van het veld werd gestuurd na een ruzie met Gary Medel, was na afloop furieus over de arbitrage op het toernooi. "Ik weigerde (de bronzen medaille, red.), omdat ik geen onderdeel wil zijn van de corruptie en dit gebrek aan respect. We hadden meer verdiend dan dit, maar ze wilden ons niet in de finale hebben", zei hij onder meer. "De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd."

Volgens AS kan Messi voor twee jaar worden geschorst, maar van een mogelijke schorsing was hij destijds al niet onder de indruk. "Ze doen maar. De waarheid moet gezegd worden. De Copa América is zo ingericht dat Brazilië moet winnen." Inmiddels lijken de AFA en Messi een zware sanctie echter wel te vrezen. In de brief benadrukt Messi dat hij geen enkel individu heeft beschuldigd van corruptie en dat hij de woorden in het heetst van de strijd uitsprak.

De AFA hoopt met name dat het eerste argument van Messi voldoende is om een schorsing te voorkomen. Men neemt alleen genoegen met een waarschuwing of desnoods een boete, zo klinkt het. Een schorsing zal door de Argentijnse advocaten te allen tijde worden aangevochten. Naar verwachting wordt het onderzoek van de ethische commissie van de CONMEBOL binnen enkele dagen afgerond en wordt de eventuele sanctie dan ook bekend.


Poll

Denk je dat Lionel Messi geschorst zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Onder druk gezet neem ik aan? Jouw uitspraken waren niet verkeerd namelijk. Het wordt tijd dat corruptie wordt aangepakt!

21 juli 2019 om 09:29

Als Messi tegen corruptie was had die ook wel iets gezegd over de wedstrijd tegen PSG. Het is gewoon een hele slechte verliezer.

21 juli 2019 om 14:00

Waarom halen mensen toch steeds de 6-1 tegen PSG erbij. Ten eerste als je een 4-0 voorsprong verspeeld mag je sowieso al niet klagen over anderen maar moet je het bij jezelf zoeken. Ten tweede, als Cavani de 1 op 1 er in had geschoten en niet op de paal had nooit iemand over deze wedstrijd gesproken. Neymar schiet in de 89e(!) minuut op ongelofelijke wijze een vrije trap binnen. Schiet hij hem 10 cm meer naar links of hoger had niemand meer over de wedstrijd gepraat. Er is voor mij slechts 1 discutabel moment en dat is die penalty van de 5-1. Maar met de huidige VAR zou daar ook een penalty voor zijn gegeven, want er is bewust contact en tegenhouden van Suarez. Dat hij graag en aanstellerig naar de grond gaat doet niet er zake. Barcelona heeft die wedstrijd gewoon ontzettend veel geluk gehad. Kijk alle goals er maar op na.

21 juli 2019 om 14:07

Barça PSG was een regelrechte schande voor het voetbal.

Als je zo overtuigd bent van corruptie, dan moet je bij je standpunt blijven en dit aanvechten, niet terugkrabbelen. Anders bevestig je alleen maar het beeld van een gefrustreerd mannetje dat niet tegen zijn verlies kan.

21 juli 2019 om 08:08

heb je gelijk in maar de volgende Copa America editie word in Argentinië en Colombia gehouden aangezien ze hem een 2 jaar schorsing kunnen opleggen kan hij de volgende editie missen vandaar zijn excuus brief denk ik dan.

21 juli 2019 om 08:49

Precies wat je zegt R9killer. Je benadeelt ook een beetje je land als je als sterspeler niet aanwezig kan zijn door een paar uitspraken. En Messi wil natuurlijk ook een keer een prijs winnen met Argentinië.

21 juli 2019 om 10:14

Als je een standpunt inneemt en ergens voor staat dan doe je dat ook als het moeilijk word. Sterker nog, juist dan! Argentinië presteert al jaren vooral ondermaats (ook met Messi) dus hij is niet broodnodig, hij maakt niet het verschil. Ik vind het zwak dat hij terugkrabbelt en ben het er mee eens dat hij nu het beeld dat hij als een klein kind dat niet tegen z’n verlies kan heeft lopen roeptoeteren bevestigd. (Zucht.., en nee ik ben geen CR fan)

21 juli 2019 om 12:14

Ik ben het met je eens. Ik blijf dan ook achter mijn standpunt staan dan maar richten op club voetbal en tijdens de interlands periode je land aanmoedigen. Maar we zullen zien hoe dit allemaal gaat af lopen de komende tijd.

21 juli 2019 om 15:21

Wat een onzin. Het is overal bekend dat Messi er alles voor zou doen om een prijs met Argentinië te winnen. Dit betekent dus dat jij de kans om mee te spelen met Argentinië belangrijker vindt dan zijn standpunt over de corruptie tijdens deze Copa. Jij maakt hier meteen van dat hij niet achter zijn standpunt staat, maar dat zie je in deze gewoon verkeerd. Messi staat wel achter zijn standpunt, maar hij moet een keuze maken en dan zal hij toch altijd voor Argentinië kiezen.

21 juli 2019 om 09:17

en topsporter die niet tegen zijn verlies kan. Zou wel een primeur zijn trouwens

21 juli 2019 om 10:16

Dan nog. Als je ergens voor staat dan sta je ergens voor. Iets roepen en terugnemen doet echt afbreuk. Dan heb je geen ruggengraat. Zulke beschuldigingen kun je maar beter nemen als je ze doet. En dan heb je daar dus een reden voor. Nu is het gewoon maar wat roepen omdat je niet tegen je verlies kan. Je kan ook waardig verliezen en in de kleedkamer alles en iedereen verrot schelden. En nee, ik ben geen CR fan.

21 juli 2019 om 12:44

Je kan uit emotie toch een verkeerde uitspraak doen. Die wedstrijd verloren ze gewoon terecht. Je bent pas een klein kind als je onzin blijft verkondigen terwijl je weet dat je fout zit, puur voor het ego..

21 juli 2019 om 12:49

Het lijkt mij dat hij niet zo overtuigd is van corruptie dus waarom zou die zijn woorden niet terugnemen? Hij geeft aan dat hij dit in de hitte van het moment heeft gezegd. Het lijkt mij juist idioot als je je woorden niet terug neemt als je het niet meer meent.

21 juli 2019 om 13:05

Leuk en aardig, maar wellicht wilt die jongen nog gewoon een toernooi spelen voor zijn land en hiervoor het opgeven om bij zijn standpunt te blijven, omdat de corruptie veel groter is dan hij tegen kan vechten. Wat dacht je daarvan? Je kunt iets niet leuk vinden, maar tegelijkertijd oom niet veranderen en dat lijkt hier sprake van te zijn.

22 juli 2019 om 09:11

Vind ik een egoïstische gedachte. Als de corruptie echt bestaat dan zal er nooit een eerlijk toernooi komen. Juist iemand als Messi heeft de status en de middelen om dit aan te vechten. Wat denk je ervan als Renato Tapia dit zou proberen? Messi is 1 van de 2 grootste voetballers ooit, juist hij zou bij zijn standpunt moeten blijven en dit aan moeten vechten. Als je na een verloren pot zo'n grote mond hebt, en je krabbelt uiteindelijk terug omdat je zelf een prijsje wilt winnen met je land ben je in mijn ogen erg zwak.

Nee hij was niet overtuigd. Want met zo'n uitspraken moet je bewijzen hebben. 2 keuzes of wel geen ze zeggen ok zand erover ofwel gaan ze Messi zo hard kloten dat hij voetbal gaat haten. Want ik heb een reportage gezien over de uitspraken van Messi enz er zijn mensen binnen de organisatie dat Messi daar voor willen uitsluiten voor de volgende copa. Ze zeiden had hij bv gezegd de scheids was voor de thuis ploeg ok geen probleem doen veel spelers na een verloren wedstrijd. Maar de uitspraken van Messi gingen heel ver hij heeft een hele instituut beledigd zonder bewijzen. Ni opdagen voor de ceremonie. En ik wil terug komen op zijn brief. Komt ni van Messi zelf eh Argentijnse bond vroeg het omdat ze weten dat er een dikke onweer aankomt en om de gemoederen te bedaren is een excuus brief minstens om zijn plaats

21 juli 2019 om 09:55

Juist.

Lijkt me een mooi moment om met Messi een voorbeeld af te geven. Een zware schorsing. Prima als je kritiek hebt op de wedstrijdleiding, maar doe dat via de officiële weg. Het is een mooie stap om het commentaar tijdens de wedstrijden op scheidsrechters langzaam te laten verdwijnen. Bij zoveel contactsporten is het respect voor de scheidsrechters aanwezig. Alleen in het voetbal mogen volwassen mensen zich gedragen als kinderen, waarna de kinderen dit ook weer overnemen.

Het zou heel chill zijn als er niet 5 kinderen om de scheids heen gaan staan, bij elk fluitsignaal. Accepteren en door.

Lekker ruggengraat heeft die Messi. Eerst zeggen, nadat je een penalty bijna het stadion uit jaagt, dat je stopt als international om daar een flinke tijd later op terug te komen en vervolgens de scheidsrechters corrupt noemen om daar een paar weken daarna je excuses voor aan te bieden omdat er een straf boven je hoofd hangt.

21 juli 2019 om 12:55

Het is juist andersom, als jij iets zegt terwijl je boos bent en daarna weigert je excuses aan te bieden ook al weet je dat je fout zit, dan ben je een echte sukkel.

Voor de duidelijkheid heb het nu alleen over de laatste copa.

Calimero gedrag over vermeende corruptie omdat je nu toevallig een keer wat arbitrale beslissingen in je nadeel hebt past niet bij een grote speler als Messi. dat vond ik erg jammer om te zien.

een schorsing van 2 jaar gaat mij echter veel te ver. schors hem voor 5 of 6 wedstrijden ofzo, dat moet meer als afdoende zijn imo

Een straf ga je hiermee niet ontlopen. Terecht ook. Lekker schorsen voor een tijdje. Misschien ook beter voor Argentinië. Wat een soap is het ook geworden. Eerst stopt Messi, komt terug (zoals iedereen zag aankomen) en nu dit. Stop gewoon bij Argentinië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

3684 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0 0 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Weergaloze Marc-André ter Stegen redt Barcelona bij rentree Messi

Barcelona is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te winnen. Op bezoek bij Borussia Dortmund kwam de Catalaanse grootmacht niet verder dan een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 september
Nemanja Matic is met zijn aflopende contract op de radar van diverse clubs verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren