‘Liverpool ziet bij Ajax alternatief voor ‘moeilijke terugkeer’ van Coutinho’

Zaterdag, 20 juli 2019 om

De afgelopen tijd werd er in de Engelse en Spaanse media gespeculeerd over een sensationele terugkeer van Philippe Coutinho naar Liverpool. Indien de Braziliaan niet haalbaar blijkt, verleggen the Reds de aandacht naar zijn landgenoot van Ajax. De Frankfurter Allgemeine Zeitung weet te melden dat David Neres zich nog altijd op de radar bij Liverpool bevindt.

Het is geen geheim dat Coutinho niet op zijn plek zit bij Barcelona. De Catalanen maakten anderhalf jaar geleden een fors bedrag naar Liverpool over voor de Braziliaan, maar hij wist tot dusver nooit aan de hooggespannen verwachtingen te voldoen. Er wordt al een tijdje gesproken over het naderende vertrek van Coutinho bij Barcelona, dat hem naar verluidt ook bij Paris Saint-Germain zou hebben aangeboden in een eventuele transfer van Neymar.

Liverpool zou Coutinho graag terug willen halen, al lijkt een terugkeer lastig te realiseren. “Het is een hele moeilijke deal, maar dat geldt eigenlijk voor alle grote transfers. Het ligt aan hen”, zo sprak Kia Joorabchian, zaakwaarnemer van Coutinho, zich uit over een eventuele terugkeer. De Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung stelt nu dat Liverpool Neres als alternatief voor de aanvallende middenvelder annex buitenspeler beschouwt. Het is niet de eerste keer dat de naam van de Braziliaanse aanvaller gelinkt wordt aan the Reds.

In mei werd Neres ook al gelinkt aan verschillende Engelse topclubs, waaronder Liverpool. Braziliaanse media, onder wie UOL Esporte, wisten afgelopen weken juist te melden dat de aanvaller zijn handtekening zou gaan zetten onder een verbeterd contract bij Ajax, onder de voorwaarde dat hij nog minimaal een jaar in Amsterdam blijft. Marc Overmars, directeur voetbalzaken, liet eerder aan het Algemeen Dagblad weten dat er een bod is uitgebracht op Neres, die ook begeerd zou worden door Atlético Madrid: “Volgende week gaan we met zijn begeleiding om de tafel. Voor David is één club concreet, met een bod.”


Poll

Zie jij David Neres deze zomer bij Ajax vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door afcatillidie)

Voor de juiste prijs mag neres wel vertrekken.

20 juli 2019 om 12:14

Zijn er spelers die niet mogen vertrekken voor de 'juiste' prijs?

20 juli 2019 om 12:16

Ja, Messi

20 juli 2019 om 14:59

Wat boeit dat geld nou. Je wilt als Ajax zijnde toch weer goed presteren in de champions league?
Ajax heeft al geld zat. Je moet zo'n speler als Neres juist koesteren! Dat geld interresseerd met geen hol.

20 juli 2019 om 15:54

@waylonn

jou niet nee maar jij bent niet de penningmeester bij Ajax. je moet profiteren van het CL succes afgelopen seizoen en flink cashen als de mogelijkheid daar is.

voor hetzelfde geld kwalificeert Ajax zich dit jaar niet eens en dan zijn je spelers misschien net de helft waard van wat ze nu zijn. bij extreem hoge bedragen moet je gewoon toehappen want anders ben je bezig met kapitaalsvernietiging imo

20 juli 2019 om 16:16

Ajax heeft al flink gecashed...
Je kunt wel iedereen gaan verkopen maar dan gaat Ajax zich inderdaad niet kwalificeren. Je moet als bestuur een beleid nastreven waarbij je juist jaarlijks op champions league kan meedoen...en dat gaat met alleen maar flink cashen niet lukken kan ik je vertellen

20 juli 2019 om 17:22

Gaan ze ook doen, Neres tekent komende week een nieuwe deal.

Ik zou neres verkopen en ziyech proberen te behouden. Neres weet me niet echt te overtuigen, en als je daar 50 a 60 miljoen voor kan vangen zou ik dat altijd doen.

20 juli 2019 om 12:11

Voor 50 miljoen moet je er meteen een strik om heen doen. Heeft nu nog het momentum van Braziliaans international en een paar goede cl wedstrijden. Op de copa kwamen zij er ook snel achter dat jij (nog niet) het niveau heeft. Heeft een leuke actie hoor, maar lukken die acties niet, dan heb je echt vrij weinig aan hem. Ik heb altijd het idee hij hem dat die niet weet wat die precies doet in het veld. Alles gaat op intuïtie en dat kan een wapen zijn, maar ook je grootste zwakte. Komend seizoen kan het bij hem en Ajax gewoon echt een pak minder zijn. Dan kan je eind van het seizoen er misschien 30 miljoen voor krijgen?

20 juli 2019 om 12:36

Dit zei iedereen vorige transferwinter ook. Uiteindelijk schiet hij hem binnen tegen Juve. Een zak geld maakt geen goals, als supporter heb je niks aan die miljoenen, aan prijzen wel. Neres bezit kwaliteiten die we op dit moment verder niet hebben.

20 juli 2019 om 12:46

Tja dat is altijd iets wat niet meetbaar is. Misschien had zijn vervanger wel twee goals gemaakt? Dat die bepaalde kwaliteiten heeft die niemand heeft op dit moment bij Ajax, ben ik met je eens (promes komt wel in de buurt), maar 50 miljoen is gewoon veel geld en met het bedrag dat overblijft zou je een vervanger kunnen halen. Dit soort type momentspelers moeten het dus hebben van hun moment. Is die niet in vorm, dan is het ook meteen helemaal niks meer en zal die een hoop ergenis naar boven halen bij fans. Ik zou daarom bij dit soort type spelers meteen het momentum pakken en slijten voor een hoog bedrag.

20 juli 2019 om 12:52

Haal bij hazard zijn acties weg heb je er ook niks aan

20 juli 2019 om 13:10

@kleinegeneraa7, hoewel het weleens anders lijkt, is Ajax geen handelaar in spelers. Vandaar dat het helemaal niet interessant is dat jij denkt dat Ajax nu moet toeslaan voor 50 miljoen omdat het anders weleens 30 miljoen zou kunnen worden. Als je kijkt naar de markt, klopt het ook helemaal niet; er worden achterlijke bedragen gevraagt en betaald voor topspelers die een m,islukt seizoen draaien of bij een andere club niet uit de verf komen. Het is ook niet zo dat dat geld nodig is. Sterker nog, ivm de continuiteit van de begroting, moet Ajax alle spelers die van waarde zijn binnenhouden. Voor dit seizoen is de begroting sluitend na het vertrek van enkele spelers.

Om terug te komen op Neres. Buiten dat het inherent is aan grillige buitenspelers dat ze weleens geen deuk in een pakje boter spelen, zit hij de komende 4-5 seizoenen nog middenin zijn groeiproces naar volle potentieel. Constanter worden hoort daar ook bij. Verder mis je zijn diepgang; ook zonder passeeractie is hij vaak ongrijpbaar en essentieel voor het aanvallende voetbal van Ajax, waar buiten Donny iedereen de bal komt halen. Daarnaast heeft Overmars ingespeeld op die grilligheid; de trainer kan nu in theorie 3 volwaardige aanvallers inbrengen als wisselspeler. Prettige bijkomstigheid, want dat verbetert de continuiteit van de prestaties. Ajax heeft vorig seizoen best geluk gehad met blessures en schrosingen omdat Ajax eigenlijk maar 12 gelijkwaardige spelers had.

Kortom, Neres moet gewoon blijven! Hoewel Atletico Madrid lonkt, is de kans dat hij blijft aanwezig, want Neres is accoord met een opengebroken verbetert contract volgens diverse media. Dat teken je niet als je perse weg wil.

20 juli 2019 om 13:13

Lachwekkende reacties. Neres is de enige aanvaller met diepgang. Dat is van essentieel belang voor de aanval van Ajax. Zonder zijn diepgang wordt het veel te statisch voorin. Absoluut niet verkopen dus.

20 juli 2019 om 12:14

Hij hoeft mij zeker niet te overtuigen. Maar dit is een voetbalsite en ik geef mijn mening over neres. Of mag je alleen als ajacied een mening over neres hebben.

20 juli 2019 om 12:19

Waarom zou Feantime zijn mening niet mogen uitten en jij wel? Hij vindt Neres niet goed genoeg en ik ook niet. Hij heeft het een handvol wedstrijden goed gedaan en daar de nodige aandacht voor gekregen. Ajax moet nu profiteren voordat die aandacht verslapt wat in mijn ogen gaat gebeuren.

20 juli 2019 om 12:21

Lozano heeft inderdaad nog betere stats in een team dat 21 doelpunten minder maakt in de eredivisie en volgens veel Ajacieden is Lozano maar 25 miljoen waard. Neres komt echt zwaar tekort voor Liverpool of überhaupt voor de top op dit moment. Als Ajax hier 50 miljoen op kan pakken moeten ze dat gelijk doen. Nu heeft die nog recent bij Brazilië gespeeld wat ik in de nabije toekomst niet zie gebeuren..

20 juli 2019 om 12:33

Het is wachten tot dat Flareon begint over het hebben van een 'Johan derksen mening'. Hij snapt niet echt hoe een voetbalforum werkt en komt dan maar met van die loze kreten zoals nu beweren dat een Heerenveen supporter geen mening mag hebben over een speler van Ajax. Misschien een idee voor Flareon om te verhuizen naar aan Ajaxforum?

20 juli 2019 om 12:39

Bij Ajax scoren veel meer spelers dan bij psv. Dus dan is het logisch dat als middenvelders ook scoren dat een vleugelaanvaller dat dan iets minder doet. Die kan zich meer concentreren op de actie en het veld breed houden. Psv is heel afhankelijk van lozano. Dus alle ballen op hem (en luuk de jong). Daarnaast veel verschillen. Lozano vooral heel gevaarlijk met de counter. Neres is technischer (passing, inzicht ed) en veel beter in de kleine ruimte. Dus het ligt er ook aan welke speler je wilt in je team. Bij Ajax zou lozano veel minder zijn ondat Ajax continu in de aanval zit en je dus weinig ruimte hebt. Neres zou het bij psv weer minder doen, immers, zovaak gaat de bal niet bij hem komen en je wilt ook niet sat neres de bal moet gaan ophalen. Dan heb je meer een snelle sprinter nodig die snel aan de andere kant vh veld is. Lozano en neres hebben beiden goede statistieken. Lozano werd afgelopen jaar in de tweede helft minder terwijl het bij neres net andersom was. Dat betekent dat neres beter in het geheugen ligt. Daarnaast is neres international van brazilie en lozano ‘maar’ van mexico. En als laatste: Neres heeft in de cl laten zien ook daar boven de rest uit te stijgen. Dat heeft lozano (nog) niet laten zien. Dus als je zo alles objectief bekijkt zou 30 voor lozano en 60 voor neres helemaal niet gek zijn. En over een half jaar kan het zo zijn dat lozano 40 waard is en neres 30

20 juli 2019 om 12:54

Goede uitleg @Iseldiroed, ben ik het grotendeels wel mee eens!

Nou weet ik niet hoe serieus we een regionaal Duits krantje moeten nemen als het gaat om een transfer van Neres naar Liverpool, maar vind Neres toch wel een heel ander type speler dan Coutinho..

20 juli 2019 om 12:17

De FAZ (frankfurter Algemeine Zeitung) is nou niet bepaald een regionaal krantje maar een van de grotere nieuwsmediums van Duitsland. Het lijkt me dus best een betrouwbare bron.

Nou Liverpool...dan heel graag vol inzetten op Coutinho als we tussen deze 2 zouden moeten kiezen.
Neres vind ik te licht voor het niveau dat Klopp nastreeft.
Uiteraard is hij pas 21 en zit er rek in,maar Coutinho is meteen een zekerheidje!

20 juli 2019 om 12:14

Neres is 22 en idd veel te licht

20 juli 2019 om 12:15

Coutinho een zekerheidje? Waarom zou Barcelona hem dan weg willen doen. Hij loopt heel geforceerd te voetballen en maakt veel verkeerde keuzes. Solo gaan wanneer hij moet pasen en wanneer hij zelf moet schieten legt hij de bal af. Hij lijkt zo druk bezig met z’n missie om zich te bewijzen en Neymar te dien vergeten dat hij gewoon vergeet gewoon lekker te voetballen. Het lijkt echt nergens op. Hoewel Coutinho duidelijk meer talent heeft dan Neres is Neres momenteel wel van meer waarde met doelpunten en assists.

20 juli 2019 om 12:18

Ja in de eredivisie. Neres komt echt niet in de buurt van Coutinho maar dat begrijp je denk ik zelf ook wel.

20 juli 2019 om 12:20

@fortress Coutinho is een zekerheidje omdat hij al heeft aangetoond het hoge niveau en de hoge intensiteit van de PL aan te kunnen. Neres daarentegen verzuipt waarschijnlijk in Engeland, hele grote gok.

20 juli 2019 om 13:20

Neres heeft zijn beste wedstrijden in de CL gespeeld. Ik denk ook dat hij beter zou functioneren bij Barca dan Coutinho.

20 juli 2019 om 14:20

Waar baseer je dat op dan? Ben serieus benieuwd want het zou best kunnen kloppen. Coutinho op de zijkant vind ik gewoon niks, die moet gewoon ergens op 10 spelen..

Veel mensen doen alsof Neres wel even vervangbaar is.. Maar Neres is absoluut één van de beste buitenspelers die wij in 10 of zelfs 15 jaar bij Ajax hebben gehad.. Zo'n speler moeten we koesteren. Hiervoor moesten we het doen met spelers als Luque, Sana, El Ghazi, Kishna, Younes, Rosales, Kennedy, Traore of middenvelders als Lodeiro, Aissati, Schone op de flanken.. Allemaal spelers die ik lager inschat dan Neres die een uitstekende dribbel, scorend vermogen, diepte in zijn spel, uitstekende instelling en goede spelvoortzettingen heeft. Daarnaast een ontzettend vrolijke jongen die erg goed in de groep ligt en niet klaagt als het even tegenzit. Veel beter dan dit gaan we niet snel krijgen bij Ajax, dus ik ben 100% voorstander om hem te behouden.

20 juli 2019 om 12:32

Niet klaagt als het even tegenzit? Maar hij wilde wel naar China toen die niet in de basis stond..

20 juli 2019 om 12:34

Niet klagen betekend niet niet weg willen.. Kristensen hoorde je ook nooit, maar die is weg. Wober hoorde je niet, is weg. Niemand van die spelers klaagde, maar dan kan je wel ontevreden zijn over de situatie. Je spreekt het alleen niet publiekelijk uit en probeert door hard werken een betere situatie voor jezelf te creëren.

20 juli 2019 om 12:46

Ja daar heb je inderdaad wel gelijk in. Vind Neres ook wel een goede speler maar op dit moment zit hij bij Ajax gewoon goed. De echte top is gewoon te hoog gegrepen op dit moment dat zagen we bijvoorbeeld ook op de Copa bij Brazilië. Maar als er een bod van 50/60 moet Ajax toch wel gaan nadenken want dat vind ik hem niet waard eerlijk gezegd. Everton staat op het punt om naar Arsenal te gaan voor €30 miljoen en ondanks dat hij zich nog niet heeft bewezen in Europa vind ik hem nog wel een stukje beter en verder in zn ontwikkeling op dit moment..

20 juli 2019 om 12:39

"maar Neres is absoluut één van de beste buitenspelers die wij in 10 of zelfs 15 jaar bij Ajax hebben gehad."

Dit zegt niets over Neres, maar alles over de dramatische kwaliteit van de buitenspelers die Ajax de afgelopen 10/15 jaar gehad heeft. Gelukkig vist Ajax tegenwoordig in een andere vijver en zijn namen als Luque, Sana, El Ghazi, Kishna, Kennedy niet meer aan de orde. Natuurlijk heeft Neres kwaliteiten maar een beetje scoutingsapparaat vervangt hem moeiteloos als er pakweg 50 miljoen binnenkomt..

20 juli 2019 om 13:29

De beste stuurmannen staan weer aan wal. Als het zo makkelijk was om een speler van het niveau Neres te halen dan zouden clubs niet bereid zijn in de buurt van 50 miljoen voor hem neer te leggen. Dan zou Ajax in het verleden niet zo veel miskopen hebben gedaan. En dan zouden ze niet Neres hebben hoeven halen toen hij nog een veredelde jeugdspeler was die nog niets gepresteerd had.

20 juli 2019 om 18:43

He he, eindelijk. Ik lees veel ongefundeerde twijfel over zijn kwaliteiten. Je ziet gewoon niet vaak een buitenspeler met zoveel vertrouwen een dribbel inzetten. Heerlijk om te zien en hij doet het puur op inuitie. Hij is ongelofelijk technisch en wendbaar en, wat je zegt, voor een club als Ajax bijna niet op te vangen.

Zouden ze niet vd Beek bedoelen. Is meer in de richting van Coutinho dan Neres. Nu ik er zo over denk zou Donny ook heel goed bij Klopp passen.

20 juli 2019 om 12:36

Neres lijkt net zo min op Coutinho als Van de Beek. Allebei andere soort spelers dan Coutinho. Coutinho is meer een spelverdeler, terwijl Neres een buitenspeler is en Van de Beek juist zijn loopacties als gevaarlijkste wapen heeft.

20 juli 2019 om 13:32

Wellicht kijk ik niet genoeg Ajax ;-).. Maar vind jij vd Beek ook niet goed bij Liverpool passen?

Volgens mij heeft Klopp deze week nog aangegeven tevreden te zijn met de selectie die hij heeft en dat hij geen grootste dingen meer verwacht. Dan gaat ie Coutinho ook niet halen en ook geen Neres mocht Coutinho zogenaamd niet lukken.

Ik zou eerder zyech verkopen dan neres neres gaat dit seizoen knallen omdat hij gezien zijn leeftijd 22 nog beter is dan vorig seizoen terwijl zyech al aan zijn top zit.

20 juli 2019 om 14:01

Dus omdat die een jaartje ouder is die gelijk ‘nog beter’?

20 juli 2019 om 15:10

Ja jonge spelers worden elk jaar een beetje beter over het algemeen. Tot dat ze hun top bereikt hebben.

Zou lekker zijn als Neres een nieuwe deal tekent. Dan hetzelfde nog ff flikken met Donny en Ziyech binnenhouden. Verder hoeft er dan niks meer gekocht te worden.
Van Leer, Siem de Jong en Labyad nog verpatsen.

Coutinho heeft zich al prima bewezen in de PL, toen hij 1,5 jaar geleden vertrok. Begonnen andere spelers op te staan, zoals Salah Firmino Mane en Wijnaldum. Liverpool weet wat ze in huis zouden halen als ze voor Coutinho zouden gaan. Neres is ook bepalend geweest in de CL, maar blijft toch meer een gok. Hij zal geen vaste basis speler worden het eerste seizoen. de vierde of vijfde man achter de drie aanvallers en moet proberen Shaqiri voor te blijven.

Niet Neres maar Ziyech is optie 2 als Coutinho niet haalbaar is. Tenminste volgens media in Liverpool

Neres tagliafico dit zijn spelers met aanvallende impulsen. Een tagliafico die ook goed kan verdedigen die 2 samen aan die linkerkant hebben veel goals voorbereid en genoeg gemaakt. Niet verkopen dus. Promes is niet zoals neres is en die positie zou hij nooit zo invullen. Andere spelers van ajax ook niet

Als Liverpool komt, is Neres weg. Zijn vriendinnetje zit in England (?), en Liverpool is wel een stap omhoog in vergelijking met Ajax.zie Ajax gewoon weer met de Tadic-variant spelen komend seizoen, ten koste van Dolberg. Promes op links, Ziyech gewoon op rechts.de professor nog even wat goocheltrucs op het middenveld, de puzzel daar is nog niet compleet. Kort; Neres is verbangbaar, Ziyech stuk moelijker.

20 juli 2019 om 17:29

Maar tegen Ziyech kan Ajax geen nee zeggen als er nog een goede club voor hem komt, daar hebben ze een afspraak mee, met Neres niet. Neres wil ook gewoon blijven.

Neres wordt aardig onderschat hier. Gelukkig denkt men daar bij Ajax anders over en hij gaat in de komende week een nieuw contract tekenen. Dan is het door naar Donny.

Als ik het goed begrijp kost het eventueel terughalen van Coutinho door Liverpool nogal wat tijd en moeite. Dat komt de komende dagen dus waarschijnlijk nog niet rond. Daar tegenover staat dat als de berichten daarover kloppen Neres en Ajax het al mondeling eens zijn over een nieuw contract waarbij Neres meer gaat verdienen en Ajax hem in ieder geval nog een jaar langer gaat behouden. En dat zou dan de komende week getekend worden. Het lijkt mij dus dat Liverpool de tijd niet meer krijgt om door te schakelen naar Neres als Coutinho onhaalbaar blijkt te zijn.
Tenslotte: Ajax doet het zo natuurlijk prima, want behoudt een uitstekende aanvaller voor in ieder geval nog een jaar en het verbeterde contract voor Neres betekent volgend jaar ongetwijfeld ook een verhoogd transferbedrag voor de club.
Die Overmars is niet helemaal dom bezig........

En ter aanvulling op het voorgaande: LFC zou zich volgens mijn contact in Liverpool momenteel richten op Timo Werner (RB Leipzig) en Nilel Hassaini (nancy)

Ik snap niet zo goed dat Neres een alternatief voor Coutinho is. De sterkte van Neres ligt m.i. in zijn diepgang. Countinho is toch veel meer een middenvelder-verbindingsspeler?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

55 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 1 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Quincy Promes: ‘Een goede Promes speelt, die zet je niet op de bank’

Quincy Promes is er onder trainer Erik ten Hag nog niet in geslaagd een vaste basisplaats af te dwingen bij Ajax. Zaterdagavond startte de Oranje-international tegen sc Heerenveen vanuit de basis,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren