Matthijs de Ligt: '‘Agent Ronaldo’, grapte Cristiano Ronaldo over zichzelf’

Zaterdag, 20 juli 2019 om

Matthijs de Ligt liet na de finale van de Nations League aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola weten dat hij naar Juventus wilde. De verdediger erkent dat het op basis van berichten in de media net leek alsof hij de ene dag voor een club koos en de andere dag voor een andere club, maar dat is volgens de Oranje-international niet het geval. “Ik heb me daar zo veel mogelijk van proberen af te sluiten, maar je krijgt altijd wel iets mee.”

“Op een gegeven moment was het wel een beetje vermoeiend. Het meest krankzinnige bericht dat ik las was dat ik niet naar Paris Saint-Germain zou gaan, omdat ik meer zou willen verdienen dan Kylian Mbappé. Wat een onzin”, verzucht De Ligt in het Algemeen Dagblad. Hij maakte de afgelopen dagen kennis met het voetbalgekke Italië. “Vanaf het moment dat ik dinsdagavond uit het vliegtuig stapte. De mensen beleven het heel intens."

Ver esta publicación en Instagram

Matthijs de Ligt torent nu al boven iedereen uit! #deligt #juventus #juve #cristianoronaldo #cristiano

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Het is mooi om te merken dat de fans heel enthousiast zijn. Daar spreekt wel een bepaalde waardering uit.” De eerste ontmoetingen met zijn nieuwe medespelers waren heel goed. “Iedereen helpt me en zorgt voor een fijn welkom. Cristiano Ronaldo memoreerde nog even aan onze woordenwisseling na afloop van de Nations League-finale in juni. 'Agent Ronaldo', grapte hij over zichzelf.''

Het gesprek op het veld was niet van invloed. “Nee, toen had ik in mijn hoofd mijn keuze al gemaakt. Maar natuurlijk was het wel leuk wat Ronaldo zei en is het geweldig om met hem samen te kunnen trainen en spelen.'' De Ligt stelt dat zijn prijskaartje bij een club als Juventus geen rol zal spelen en evenmin zijn verleden, zoals het succes van Ajax tegen de Italianen. “Dat zal niet meer tellen als ik hier op het veld sta. Juventus heeft veel goede verdedigers, we zullen allemaal aan de bak moeten.''Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ah, rot zeg voor al die haters onder dat bericht toen. Blijkt het toch niet waar te zijn. @Wagwan, kom er maar in. Zeer benieuwd wat je mening nu is, aangezien je je mening over de persoon De Ligt compléét omdraaide (je zat er gewoon op te wachten) na dat bericht over het salaris van Mbappe. Ook @VZ, dit is eigenlijk gewoon ook een klein statement richting jullie berichtgeving. Wel goed dat jullie dit dan óók plaatsen, maar al die berichten laten mensen wel oordelen over de persoonlijkheid van een 19-jarige(!). Miljoenen mensen die hun mening klaar hebben na zulke negatieve berichten en daar vooral heel moeilijk weer vanaf stappen, ook al blijkt het onzin te zijn. 'Want waar rook is, is vuur, he'. Zeggen ze dan. Hoe zou je dat bij je eigen zoon vinden, mocht je die hebben of ooit krijgen? Wat zullen ook die ouders blij zijn dat dit achter de rug is, zeg.

20 juli 2019 om 09:48

Mooi gezegd. Voetbalzone post alles wat ze kunnen vinden en het hoeft niet eens een beetje betrouwbaar te zijn. De helft hier zijn gewoon berichten voor in de wandelgangen. Zij zouden de bronnen moeten checken en dán pas iets plaatsen. Niet alles aan het publiek over laten want dan krijg je idd ongenuanceerde heksenjachten op een 19 jarige

20 juli 2019 om 10:00

Wordt met de dag blijer van de ligt en zijn keuze, wat een karakter. Ik hou van mensen die echt hun eigen wil kiezen en niet als schaapjes iedereen moet gaan volgen. Maar zijn persoonlijkheid zag je natuurlijk al sinds hij debuteerde, wat een brute kracht! Erg benieuwd hoe sarri zal spelen en of de ligt dit jaar direct basisspeler zal worden. Ik persoonlijk zou direct afscheid nemen van Bonucci en starten met chielini en de ligt en blijkbaar is er een goeie Turkse verdediger bijgekomen en je hebt nog de eeuwige talent ( hopelijk maakt ie eens stappen ) en centrum is done!

20 juli 2019 om 10:08

@Sjonny Ook al plaatst VZ het niet, dan plaatst een ander mediaplatform het nieuws wel. Dit weet je gewoon als je profvoetballer wilt worden en al helemaal als je internationaal bekend wordt. Daar heeft hij bewust voor gekozen, en daar kan hij heus wel mee omgaan, en daar hoef je al helemaal geen medelijden mee te hebben. Dat hoort bij het worden van een grote voetballer en het lak hebben aan de mening van een ander hoort al helemaal bij het volwassen worden.

20 juli 2019 om 10:28

@spelverdeler0 oh ja, hij had natuurlijk ook gewoon kunnen kiezen voor een carrière als administratief medewerker bij Gamma.

20 juli 2019 om 10:34

Ik heb geen medelijden met wie dan ook. Echter, ik vind wel dat wij en dit soort sites wel eens wat meer mogen nadenken dat we zelfs bij voetballers - ja, ja - met ménsen te maken hebben. Heuse mensen! Met een hart, en een ziel, en gevoel, en zo. Dat wordt nog wel eens vergeten. Alles wordt maar klakkeloos geplaatst, gevonden en geroepen. Kijk, Matthijs is een wijze en rustige gozer met een goeie groep mensen om zich heen. Hij heeft - net als Frenkie - geluk met z'n nuchtere, gezonde en goede omgeving. Er zijn ook voetballers waar wij net zo goed vanalles krankzinnige over lezen, die in een mindere omgeving zitten en waarbij dingen totaal anders overkomen of het die persoon wél kan schaden. Ieder mens is anders en niet iedereen staat even nuchter in het leven of kan er even goed mee omgaan. Er zijn genoeg spelers compleet kapot gemaakt, die dit ook uiteindelijk hebben gemerkt in hun carrière of persoonlijke leven. Dat is toch verschrikkelijk? En dan komen mensen met 'Ja, maar ze hebben in ieder geval veel geld'. Het meest trieste wat je kunt zeggen. Geld maakt gelukkig tot bepaalde mate maar ook mét geld kun je je verdomd eenzaam en/of rot voelen. Het blijven mensen.

20 juli 2019 om 10:49

@Sjonny Je reactie dat hij ook een baan als administratief medewerker had kunnen kiezen vind ik een beetje een rare. Elke voetballer weet dat hij te maken gaat krijgen met media en dat het mogelijk is dat mensen een mening over je gaan vormen die niet het juiste beeld reflecteert. Interviews geven en omgaan met kritiek is al jarenlang part of the job van een professionele voetballer. Die jongens hebben daar zelf voor gekozen en ja dat komt er dan - helaas voor hun - gewoon bij. Het is niet alleen zo in de voetbal hè, elke BN'er moet hier mee omgaan, jong én oud. Je probeert nu mensen aan te sporen anders hiermee om te gaan maar zolang mediasites zijn gebaseerd op competitie - wat in ons kapitalistische land altijd zo zal zijn - zullen mediasites er alles aan doen om de sappigste nieuwtjes te posten, waar je niks aan kan doen en waar hun het volste recht toe hebben.

20 juli 2019 om 13:13

Jij hebt het steeds over de 'keuze'. Leg me eens uit dan, wat voor keuze? Om op voetbal te gaan toen hij kind was? Het enige wat ik bedoel is dat ook mensen met veel roem en financiële rijkdom gewoon mensen zijn als jij en ik. Meer niet. Zij zijn dus ook net zo gevoelig voor dingen als jij en ik. Dat we allemaal maar aannemen dat ze alles kunnen hebben en het normaal vinden om dit soort gedrag te vertonen jegens hen is een ander verhaal.

20 juli 2019 om 13:16

Dat ze er mee om moeten gaan betekent niet dat het normaal is. Dat Lil Kleine, Hakim Ziyech of Famke Louise een duur horloge draagt en een mooie logo op het stuur van hun dure auto hebben staan betekent ook niet dat het normaal is dat ze dat dagelijks - tijdens het rijden - exact hetzelfde filmen. Dat Neymar over het veld rolt bij ieder briesje en tegenstanders daar maar mee om moeten gaan, betekent toch ook niet dat het normaal is?

20 juli 2019 om 14:03

Denk je dat voetballers worden gedwongen om te voetballen dan? Ze weten hun hele jeugd bij de profclubs al dat als ze het 1e elftal bereiken de media een rol gaat spelen. Ze krijgen zelfs mediatraining. Het hoort bij de job, en wil je er niks mee te maken hebben, dan moet je er mee stoppen, of lager gaan voetballen. Die keuze hebben ze he-le-maal in eigen hand. Daarom is het het punt ook niet dat ze net zoals wij gewoon mensen met gevoel zijn: ze kiezen er namelijk zelf voor en weten heel goed dat er een beeld over hen gevormd gaat worden. Overigens hebben ze zelf een hele grote invloed over het beeld dat over hun wordt geschept. Zo is het niet voor niks dat Frenkie wordt gezien als de ideale schoonzoon en Neymar als enfant terrible, en de echte waarheid zal daar echt niet ver van af zitten. Wil je dat er geen beeld over je wordt gevormd, wordt dan lekker administratief medewerker bij de Gamma.

20 juli 2019 om 10:10

@sjonny; voetbalzone is een platform gericht op geruchten. Voetbalzone plaatst altijd de al openbaar beschikbare bron er bij. Lijkt mij meer dan voldoende. Dat het volk zich vrijwillig laat leiden tot aannames geeft maar aan hoe snel men dingen voor waarheid aanneemt en daarmee dus hoe kortzichtig het kan zijn. Voetbalzone heeft hier geen opvoedkundige taak in.

20 juli 2019 om 10:24

Voetbalzone is een nieuwsplatform en zou er naar hun mogelijkheden naar moeten streven om onbetrouwbare geruchten van onbetrouwbare bronnen eruit te filteren, als ze zelf geloofwaardig willen blijven. Voor iedere scheet kan je ergens op internet wel een bron vinden, dat wil nog niet zeggen dat je die ook moet plaatsen als groeiend medium dat (naar ik aanneem) graag serieus genomen wil worden. Verificatie van de berichten die geplaatst worden lijkt mij essentieel. Goed, ik snap ook dat er op een voetbalsite ruimte moet zijn voor geruchten over transfers. Maar daar heeft vz de rubriek 'de wandelgangen' voor, daar geven ze expliciet aan dat de geruchten niet geverifieerd kunnen worden en dat je ze met een korreltje zout moet nemen. De constante diarree aan onzingeruchten over de Ligt werd door vz echter structureel een plekje op de voorpagina toebedeeld. Dat is toch echt een vorm van nepnieuws en misleiding van de publieke opinie. Een nieuwsplatform heeft de verantwoordelijkheid om een betrouwbaar portal te verzorgen. Het was vz echter meer om de clicks te doen dan om journalistieke betrouwbaarheid.

20 juli 2019 om 11:07

Ja, het gaat inderdaad om de clicks en kwantiteit. Op die manier is voetbalzone gigantisch geworden en boeren ze goed qua advertentie-inkomsten. De kracht ligt in de hoge frequentie aan nieuwsberichten dus is er voor de bezoeker reden om meerdere keren per dag terug te keren voor een update. Stel dat je de helft van de berichten weghaalt omdat het valt onder de noemer onzin, dan verlies je dus je verdienmodel want er is minder verversing op de site. Los daarvan, nogmaals, plaatst vz altijd een bronvermelding die openlijk te controleren is. Ze verzinnen zelf niets. Wat dacht je van de verantwoordelijkheid van de lezer zelf? Zou de lezer na het lezen van een bericht misschien zelf ook nog een beetje mogen nadenken? Voetbalzone is (grotendeels) een luchtige site. Lezers zouden het ook as zodanig moeten behandelen

20 juli 2019 om 11:15

@ Hijniet!

Het belangrijkste wat jij vergeet is dat Voetbalzone een commerciële organisatie is. Iets wat eigenlijk geld voor alle traditionele media, zelfs het zogenaamd "onafhankelijke" staats nieuws van de NOS is niet onafhankelijk. Het zit al in de naam "staats nieuws" waardoor het niet onafhankelijk is, en daarnaast wordt het nieuws van de NOS aangeleverd door een commercieel bedrijf. Aangezien het nieuws overal van commerciële aard is, word er dus nieuws geplaatst waar het beste aan verdiend kan worden volgens het verdienmodel van het desbetreffende medium. Voetbalzone is daarin niet anders dan andere media platformen.

Daarnaast heeft het voetbalnieuws grotendeels altijd uit (vage) geruchten en speculaties bestaan, en maar voor een heel klein deel uit echt concreet nieuws heeft bestaan. Dat zal ook nooit veranderen, en zeker niet in een tijdperk waarin het (voetbal) nieuws een commercieel product is en bij voorbaat zelden tot nooit onafhankelijk is. Het is altijd een persoon zijn eigen verantwoordelijkheid hoe een persoon nieuws interpreteert.

20 juli 2019 om 10:23

Het feit dat mensen al die berichten geloven zegt meer iets over deze mensen. Van alle berichtgeving in de media is een groot deel gewoon nepnieuws.

20 juli 2019 om 10:32

Helemaal met je eens. Vz schroomde niet om werkelijk alle geruchten over De Ligt zonder enige vorm van verificatie pontificaal over te nemen en zelfs op de voorpagina te plaatsen. Voor de meeste onbetrouwbare transfergeruchten hebben ze de rubriek 'de wandelgangen', daar geven ze zelfs met een disclaimer expliciet aan dat je de verhaaltjes daar met een korreltje zout moet nemen, omdat ze niet geverifieerd konden worden. Echter, als het om De Ligt, De Jong of een andere populaire speler gaat hebben ze geen boodschap aan verificatie of geloofwaardigheid. Over hen werden zelfs de meest ongeloofwaardige geruchten uit minuscule regionale krantjes uit heel Europa doodleuk overgenomen en zelfs als headliner op de voorpagina geplaatst. Clicks worden boven journalistieke geloofwaardigheid gesteld. Een treurige constatering.

20 juli 2019 om 11:37

Sjonny,

Zijn salaris wordt 12 miljoen bij Juventus. Mbappe verdiende in zijn 1e jaar 10,8 en afgelopen seizoen 12 miljoen. Als ik zo naar de bedragen kijk zou er wel degelijk een kern van waarde in zitten.

Let wel, Raiola voert de onderhandelingen dus in essentie heeft Matthijs gelijk. Hij heeft niet meer salaris geëist, maar misschien heeft Raiola dat wel gedaan. Zaakwaarnemers krijgen over het algemeen 10% van het salaris van hun cliënten. Vandaar dus ook dat het in zijn eigen belang is als "zijn" spelers een zo hoog mogelijke salaris verdienen.

20 juli 2019 om 11:54

@Sjonny Chapeau! Prima verwoord ... er zat echt 0 balans/hoor en wederhoor in de berichtgeving. Een Catalaanse basisschoolkrant kon iets publicerenben het stond ongenuanceerd op VZ. Heel kwalijk om de redenen die jij aan haalt. Trump zou zeggen 'fake news' ... en dan voor het eerst de waarheid spreken LOL. Men vormt een mening en blijft die dan die hard aan houden ook al wordt deze ontkracht. Men is te trots om te zeggen dat ze ernaast zaten; zodoende hun beeld van de hoofdrolspelers vertekend bleken te zijn. Moge dit een les zijn bij toekomstige transfers voor VZ als reageerders!

Heeft hij ooit gezegd waarom hij bij Juventus wil voetballen? Natuurlijk Italië is een mooi land, maar dan zou ik niet perse aan Turijn denken. Misschien speelt Ronaldo wel degelijk een rol? Spanje en Engeland hebben beide een sterkere competitie, waar de landskampioen niet direct al vast staat.

20 juli 2019 om 10:39

Hij vond het de beste keuze voor zijn carriere op dit moment, waarbij hij veel kan leren van de ervaren spelers die er nu spelen, met name de verdedigers. Daarbij haalde hij aan dat ze verdedigen daar hebben uitgevonden en dat hij veel Italiaanse verdedigers altijd bewonderde. Dit in combinatie met de nieuwe trainer, waarmee hij een goed gesprek heeft gehad heeft hem doen kiezen voor Juventus..
Vergeet niet dat hij pas 19 is en dat hij waarschijnlijk over 3 jaar nog steeds naar elke club kan die hij maar wil. Ik denk persoonlijk dat het een goede stap is in zijn ontwikkelling.

20 juli 2019 om 14:20

Exact over 3 of 4 jaar is hij bij elke club een grootheid als hij binnenkomt en nog steeds super jong, ik ben blij met z'n keuze want ik geloof dat het de beste keuze is voor z'n ontwikkeling. Ik denk dat de Ligt meer in Italië kan leren dan hij in Engeland of Spanje kan leren op het moment.

20 juli 2019 om 10:50

In Spanje en Italië zijn de afgelopen 10 jaar 8 x de kampioen hetzelfde ploeg!

20 juli 2019 om 16:53

Italië moest Engeland zijn.

na al die wilde verhalen moet het voor sommige mensen werkelijk shoquerend zijn dat zoiets wild out of the box ondenkbaars gebeurde dat hij gewoon bewust voor juve koos en juve gewoon ver wou gaan om hem absoluut vast te leggen.
mind blowing!

20 juli 2019 om 10:59

Ik geloof best dat de Ligt bewust voor Juve kiest, maar laten we nu niet doen alsof deze woorden nu alles in 1x opklaart en er duidelijkheid is. De waarheid ligt ergens in het midden. Het hele plaatje zullen wij toch nooit krijgen. Het seizoen kan niet snel genoeg beginnen, kunnen we het weer hebben over het voetbal.

Moet je nou eens kijken... Blijkt dat Barcelona niet zo heilig is als dat jullie allemaal dachten, hè. Niet iedereen hoeft kosste wat het kost naar die club gelukkig en dat snap ik ook wel. Het was altijd een prachtige club, maar wat is die club eng aan het worden. Blij dat de Ligt nog een beetje voor zichzelf kan denken. Prima keuze.

20 juli 2019 om 11:41

Mensen die denken dat Barcelona of Real heilig zijn moeten wel erg blind zijn, want er zijn zat andere prachtige clubs waar je tot de absolute top kan uitgroeien. Juventus is zeker daar een van. Als Barca fan had ik hem natuurlijk het liefst in ons shirt zien spelen, maar ik snap zijn keuze overigens wel. Had anders ook niet mis gestaan om met zijn maatje voor Barcelona spelen en kans maken om een legende te worden, maar misschien hebben ze goed gekeken naar de ontwikkelingen van Dembelé en Coutinho en daarom geen risico genomen. Dat zou zomaar kunnen.

Oh nee dus hij is nu niet meer die geldwolf zoals iedereen pretendeerde. Dit moet wel rauw op het dak vallen van de zure medemens die zijn mening op basis van geruchten al klaar had.

20 juli 2019 om 11:37

Ja het was op ten duur wel erg gesteld met al de zaakwaarnemers hier, die precies wisten hoe hun concullega te werk ging. Allemaal gebaseerd op geruchten, niks meer en minder. Dan had je ook nog de beste vrienden van De Ligt die allemaal zeker wisten dat Barcelona zijn droomclub was en hij zijn handtekening al gezet had, maar het salaris roet in het eten gooide.

"het gesprek op het veld was niet van invloed. “nee, toen had ik in mijn hoofd mijn keuze al gemaakt."

opvallend, aangezien veel mensen op dit forum maanden lang hebben lopen beweren dat De Ligt zijn favoriete club Barcelona was en dat hij daar eigenlijk naartoe wilde

20 juli 2019 om 11:22

Volgens mij zei de Ligt ook dathijeerst op vakantie zou gaan en dan een keuze zal maken, dus wat is er waar van zijn woorden. Nu de transfer rond is, kan hij het straatje van hem en Raiola een beetje schoongeven of schoner doen lijken. Het is maar hoeveel waarde je hieraan wil hechten. Niemand kan in zijn of Raiola's hoofd kijken. De transfer is rond en straks kunnen wemet z'n allen kijken en beoordelen hoe hij het doet bij Juve en in hoeverre het de juiste keuze was.

20 juli 2019 om 11:27

@fouadsky

"niemand kan in zijn of Raiola's hoofd kijken."

dat is zo maar daarom kunnen we ook niet gaan zeggen dat De Ligt ooit serieus een stap naar Barcelona heeft overwogen

20 juli 2019 om 11:32

Eens, dat is ook precies wat ik ermee bedoelde, maar het werkt ook de andere kant op. Voor hetzelfde geldt heeft hij juist wel serieus een stap naar Barca overwogen. Daarom, laat het seizoen maar lekker beginnen

20 juli 2019 om 12:12

Barça is zijn club . Raiola is italiaan en is ook jaloers op Barça. Juve wordt weer geen kampioen van Europa dat weet ik zeker

20 juli 2019 om 12:32

@martin23

hoe weet je zo zeker dat Barca zijn club is dan? wie is je bron?

20 juli 2019 om 12:12

Barça is zijn club . Raiola is italiaan en is ook jaloers op Barça. Juve wordt weer geen kampioen van Europa dat weet ik zeker

Matthijs heeft zelf voor de tv gezegd dat hij graag naar de zon wilde gaan. Dat is Barça. Nu verdedigd hij zichzelf . Hij heeft zich laten overhalen door Raiola. Klaar

20 juli 2019 om 12:17

Nee niet klaar want Marhihs zegt dat hij zelf de keuzen heeft gemaakt en al van jong een groot juve fan is. Dat is wat hij letterlijk heeft gezegd en er zijn ook bewijzen. Jij maakt er iets anders van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1060 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus5120
3.Lazio4528
4.AS Roma3815
5.Atalanta3829
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger203
B. MatuidiMiddenvelder180
M. PjanićMiddenvelder183
P. DybalaAanvaller185
G. HiguaínAanvaller185
Cristiano RonaldoAanvaller1716
F. BernardeschiAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3828 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 17 16 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus heeft De Ligt niet nodig en leidt AS Roma vlot naar slachtbank

Juventus heeft zich woensdagavond met speels gemak geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. In eigen huis won het elftal van trainer Maurizio Sarri zonder problemen van AS Roma:...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren