De Jong: ‘Ik ga niet zeggen dat ik hier kom om op zijn positie te spelen'

Zaterdag, 20 juli 2019 om

Frenkie de Jong heeft zijn eerste week bij Barcelona achter de rug. In een uitgebreid interview met Mundo Deportivo en Sport vertelt hij over zijn eerste indrukken en kijkt hij vooruit op het komende seizoen. “Ik lach veel, omdat ik blij ben dat ik mag voetballen met spelers van een heel hoog niveau”, geeft de 22-jarige middenvelder te kennen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Frenkie de Jong komend seizoen al uitgroeien tot basisspeler?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door azet)
20 juli 2019 om 09:08

Ja man, het is echt om te kotsen, hij klinkt wel alsof het een doodnormale jongen is uit Arkel.

20 juli 2019 om 10:23

Denk dat een doodnormale jongen uit Arkel best spannendere uitspraken zou geven dan dit. Of geef jij overal politiek correct antwoord op?

20 juli 2019 om 10:38

@patroo

Arkel? ik heb er nog nooit van gehoord maar als iedereen daar zo goedlachs en positief is zal het best gezellig zijn daar

20 juli 2019 om 11:16

Bij sommige spelers zie je duidelijk dat ze mediatraining hebben gehad, maar bij Frenkie heb ik echt het idee dat hij zijn ogen uitkijkt en alles leuk vindt.

20 juli 2019 om 09:09

Van mij mag hij lekker volks blijven. Als hij zich maar niet gaat vol plakken met plakplaatjes, belachelijk hoe ze dat van elkaar overnemen, messi ziet er toch niet meer uit joh. Ojahh, en die nare trekjes over gaat nemen, duiken, janken om gele kaarten of nare gebaren. Val de eerste wedstrijden in en laat gewoon een bizarre indruk achter.

20 juli 2019 om 09:13

Gelukkig vindt Messi jouw mening niet interessant en doet hij lekker wat hij zelf wil. En als Frenkie zich vol wil plakken met tattoos moet hij dat ook zelf weten. Man, alsof mensen tegenwoordig niet meer mogen doen wat ze zelf leuk of mooi vinden.

20 juli 2019 om 09:39

Je mag tegenwoordig ook echt helemaal niets meer zeggen he. Jij bent sowieso de gezelligste op feestjes. Relax jongeee. Je zou een voorbeeld kunnen nemen aan frenkie.

20 juli 2019 om 10:14

Jij mag zeggen wat je wil en messi en frenkie mogen doen ze wat ze willen maar ga hier niet jouw mening verkondigen als feiten. "Messi zit er toch niet uit joh" ik vind het toevallig wel gaaf en nu?

20 juli 2019 om 11:50

@maradungatje rare uitspraken die je doet man. Kun je wel roepen dat hij de gezelligste is op feestjes maar hij gaat toch ook niet zeggen dat jij een ******* bent ofwel?

20 juli 2019 om 11:58

Zo is het. Wat zegt de Jong verkeerd niets toch. Niks Mis mee.

20 juli 2019 om 09:10

Er zijn ook dingen die ik op mijn eigen werk wil roepen, maar dat wordt ook niet gewaardeerd door mijn collega's en manager. Soms moet je gewoon beseffen dat deze mensen ook in loondienst zijn en dat ze bepaalde normen en waarden moeten naleven. Dat jij dan helaas niet hoort wat je wilt horen (sappige details) dan is dat nou eenmaal zo.

20 juli 2019 om 09:10

Aldus psv-hetgewonevolk-mario. Denk is goed na zou ik zeggen...

20 juli 2019 om 10:12

Altijd goed om te horen dat je het met mij eens bent.

20 juli 2019 om 09:11

Na 1 week sappige details ? Hopelijk laat hij zijn voeten spreken en voor de sappige details kun je dan de roddelbladen kopen .

20 juli 2019 om 09:14

Als je sappige details wilt kun je beter naar RTL Boulevard kijken. Deze jongen gaat ons vermaken met z’n spel op het veld i.p.v. zoetsappige dialogen. Kan niet wachten tot het seizoen weer begint, wat zal het hopelijk een spectacel worden om naar Barca en een gerenoveerd Real te kijken.

20 juli 2019 om 09:30

Wel mee eens. Dirk Kuyt was ook zo'n type: alleen maar zeggen wat het volk wil horen. Nooit een gewaagde uitspraak. Valt wel op dat Kuyt hierdoor vaak werd uitgekotst door veel mensen.

20 juli 2019 om 09:41

Ahh, iemand die voor “het gewone volk” denkt te moeten spreken... Tuurlijk is t sappig als ie vertelt dat ie net n trio met Messi en zn meisje gedaan zou hebben, maar laat Frenkie Frenkie zijn en lekker zn ‘grijze uitspraken’ doen zoals ie altijd gedaan heeft...

20 juli 2019 om 09:42

Hoezo Jan uit Urk? Een echte Jan uit Urk vertelt namelijk wel leuke details... Bovendien vind ik dat Frenkoe gewoon goede antwoorden geeft. Juist door op deze manier te reageren laat hij zien dat hij mentaal heel volwassen is en zichzelf door de media geen druk laat opleggen.

20 juli 2019 om 09:54

Speciaal voor Psvromario:

" Een hoop vage mensen hier, maar als ik iemand moet uitlichten die echt niet spoort, moet ik Sergio Busquets zeggen. Hij zegt hele rare dingen. Als ik iets wil weten over de stad of de club, zegt hij dat ik maar op Tripadvisor moet kijken ", vertelt De Jong. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij reeds met trainer Ernesto Valverde gesproken heeft. " hij heeft me welkom geheten en vertelde enkele dingen over het team, hoe hij wil spelen. Daarna vroeg hij wie ik eigenlijk was. Als in letterlijk, wie ben je eigenlijk? Hij had geen flauw idee dat ik aangekocht was van Ajax".

Ivan Rakitic zei onlangs met een knipoog dat de positie van De Jong al bezet is door hem. " we hebben over veel dingen gesproken, maar niet daarover. Hij weet diep van binnen ook wel dat ik beter ben dan hij. In principe kan ik dus op zijn positie komen te spelen. Of op die van Sergio Busquets. Mogelijk ook op allebei tegelijk, want de tegenstander verwacht bijvoorbeeld niet dat je maar met 10 man begint, wat positief kan uitpakken ", zegt De Jong. De afgelopen tijd is er meer dan geregeld gespeculeerd over de eventuele terugkeer van Neymar maar hij ziet de Braziliaan liever niet naar Barcelona komen.

" natuurlijk zou ik niet willen samenspelen met Neymar. Hij is een hele goede speler, maar het is ook echt een eikel ", bekent De Jong. " bij een club als Barcelona is het normaal dat er veel concurrentie voor een positie is, daar maak ik me geen zorgen over. Anders had ik wel een andere club gekozen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik in de basistien of elf kan komen. De trainer heeft nog niet gezegd met hoeveel middenvelders we gaan spelen, dus dat moeten we afwachten. Het is niet moeilijk om met meer aanvallers te spelen, omdat de tegenstander zich daar ook op moet instellen. "

20 juli 2019 om 10:06

Voor mensen als jij bestaat er the Sun. Ik denk dat het gewone volk overigens wel kan appreciëren dat hij zichzelf blijft.

20 juli 2019 om 10:41

@bon Jovi

maar ben je echt jezelf in interviews als je alleen maar cliches ophoest die je op de mediatraining hebt geleerd?

20 juli 2019 om 11:08

@Japie, hoe is hij anders dan vorig jaar of het jaar daarvoor? De vragen zijn ook niet echt spectaculair en hij traint pas een week mee. Op simpele vragen krijg je simpele antwoorden.

20 juli 2019 om 11:12

@thamike

dat is zeker zo maar die uitspraak van ik lach veel omdat ik met goede spelers op het veld sta vond ik er weer net iets te dik bovenop liggen en een beetje erg over de top

20 juli 2019 om 10:31

Wat moet hij dan zeggen ; "ik krijg er een strakke plasser van om met Messi en Suarez onder de douche te staan". Tjeezus man , deze gozer geeft antwoord op vragen die hem gesteld worden. Ik luister liever naar hem als naar Memphis "deze antwoord ga ik niet bevragen" Depay .
Trouwens , heb je Denzel Dumphries wel eens horen praten??

20 juli 2019 om 10:34

@71....

Depay heeft idd ook niet veel te melden maar Frenkie kan er ook wat van hoor. voordat hij antwoord heeft gegeven op de vraag van een interviewer kan ik al precies voorspellen welk cliche hij gaat ophoesten. op de mediatraining had hij een perfecte 10 gekregen voor zijn ingestudeerde antwoorden

20 juli 2019 om 12:48

@japie_krekel ;" voordat hij antwoord heeft gegeven op de vraag van een interviewer kan ik al precies voorspellen welk cliche hij gaat ophoesten."

Misschien staatslot kopen? Als je zo goed in voorspellen bent.

20 juli 2019 om 10:32

@psvromario

ik vind het een prima kerel verder die Frenkie maar die opmerking dat hij veel lacht omdat hij met spelers van niveau mag voetballen vind ik ook wel ietsje over de top gaan. als er een tegeltjescollectie uitkomt voor de uitspraken van Dirk Kuyt, kan je deze van Frenkie er ook zo tussen doen

20 juli 2019 om 11:08

Merk ik iets van jaloezie hier . Het zegt al genoeg dat jij nog steeds psvromario Heet dat was ook een standaard uitspraak beetje moe hahaha

20 juli 2019 om 12:03

Hij laat zijn voeten spreken, niet zijn mond. Voor spanning ga je maar naar de bioscoop, mijnheer psvromario....

20 juli 2019 om 12:11

Als er eens een voetballer is die zegt wat hij denkt en vindt, zoals Dani Alves, dan is er ook een hoop commentaar.

20 juli 2019 om 12:28

Dat siert die jongen juist enorm. Geweldig talent en bijzonder bescheiden. Anders dan bijvoorbeeld dominee Dirk Kuyt. Bij de Jong heb ik het idee dat hij echt zo is en ik persoonlijk vind dat prachtig. Al dat overdreven gedoe in de voetbalwereld (zlatan , kleurtjes in het haar, voetbalschoenen, rugnummers...)_ Daar kan ik mij veel meer aan irriteren

20 juli 2019 om 12:43

hij wilde toch liever ook #21

23 juli 2019 om 14:53

Ik denk dat je je vergist. Het ligt heel erg aan de vraag. Bij Ajax kwam 'ie regelmatig met een heel erg goede analyse vlak na de wedstrijd. Als je aan De Jong een voetbalvraag stelt, dan kan 'ie daar best een interessant antwoord op geven. Maarja.. bij vragen als 'hoe bevalt het je hier?' en 'word je al een beetje wegwijs gemaakt door je ploeggenoten?' kun je niet veel zinnigs antwoorden.
Journalisten stellen vaak dezelfde vragen als iemand net bij een club zit. Dus het ligt niet alleen aan de speler.

Ben benieuwd hoe hij straks gaat presteren. Toch wel leuk om weer Nederlanders bij grote clubs te zien. Ook straks in CL geeft dat extra saus.

20 juli 2019 om 09:59

Extra saus?

20 juli 2019 om 10:24

Hij kan niet wachten tot de spannende CL-wedstrijden, wat denk jij? On: Ik ben benieuwd naar Frenkie. De eerste berichten zijn goed. Hopelijk weet hij gauw een basisplaats te bemachtigen.

20 juli 2019 om 10:39

Ja extra saus. Extra spanning ! Virgil en Gini bij Liverpool Frenkie bij barca deLigt bij Juve. Is toch sausig !

20 juli 2019 om 11:10

We tellen weer mee in Nederland door zulk soort spelers kunnen we weer mee doen op de toernooien met ons oranje

21 juli 2019 om 04:13

Hij is denk ik niet bekend met de straattaal van Nederland. Heerlijk weer die tatta's bij verschillende topclubs uit Europa.

Ben benieuwd hoe hij straks gaat presteren. Toch wel leuk om weer Nederlanders bij grote clubs te zien. Ook straks in CL geeft dat extra saus.

Ben benieuwd hoe hij straks gaat presteren. Toch wel leuk om weer Nederlanders bij grote clubs te zien. Ook straks in CL geeft dat extra saus.

Hij heeft het in zich om de beste rechtsback aller tijden te worden met zijn snelheid. Laten we daar nou net problemen hebben in het Nederlands elftal.

20 juli 2019 om 10:33

Goede grap man! Daar heb je zeker lang over na moeten denken..

20 juli 2019 om 11:51

Wat is daar nou grappig aan?

20 juli 2019 om 11:51

Wat is daar nou grappig aan?

“Ik lach veel, omdat ik blij ben dat ik mag voetballen met spelers van een heel hoog niveau”

ik vind Frenkie een sympathieke, aardige gozer maar hij begint nu wel erg op Dirk Kuyt te lijken in zijn uitspraken zeg

20 juli 2019 om 10:33

Voorlopig kan ik het nog hebben, maat als dit zo door blijft gaan dan wordt het inderdaad een Dirkje & dan ben ik er snel klaar mee

20 juli 2019 om 10:35

Bij frenkie kan ik het wel hebben. Die jongen straalt een en al spelplezier uit op het veld. Ik geloof oprecht bij hem dat hij er vrolijk van wordt om met betere voetballers op het veld te staan.

20 juli 2019 om 10:43

@roedii

ik geloof ook wel dat hij oprecht blij word van dat verbeterde salaris bij Barca

20 juli 2019 om 13:38

Ik geloof ook wel dat hij blij wordt van het feit dat hij met Messi mag voetballen.

20 juli 2019 om 10:44

Die jongen staat gewoon heel positief in het leven en houd zich niet bezig met negatieve randzaken. Dat is de reden dat hij zo goed is, ik kan daar wel van genieten.

20 juli 2019 om 10:50

Ik sta ook aardig positief in het leven. Denk dat ik maar eens bij Barca ga voetballen dan.

20 juli 2019 om 10:57

@neclent

volgens mij word er geen speler ter wereld een betere voetballer omdat hij positief in het leven staat. uiteindelijk gaat het er alleen maar om wat je met een bal kan en of je naast je talent de absolute wil hebt om te slagen. om de beste voetballer ter wereld te zijn hoef je niet perse een sympathieke gozer te zijn

20 juli 2019 om 12:54

Volgens mij word je er wel een betere speler van als je lekker jezelf bent en ik vind het bij Frenkie erg natuurlijk ogen. Moet hij er dan maar een paar gekke uitspraken uit gooien voor de controverse? Vind ik een beetje onzin. Ik vind overigens dat Frenkie altijd prima zijn mening geeft daar waar er ruimte voor is. Zo zei hij een keer dat hij juist meer risico moest nemen maar dan beter, op de stelling dat hij minder risico moest nemen en zei hij ook een keer dat hij er niet van gediend is dat een scheidsrechter bepaalt hoe hij speelt. Je moet begrijpen dat de antwoorden die hij geeft gebaseerd zijn op de vragen die hij krijgt en die zijn niet altijd even interessant of diepgaand.

20 juli 2019 om 10:50

Laat die gozer lekker man. En ik lees jouw posts en je hebt zelf anders ook altijd alleen maar van die politiek correcte posts/antwoorden.

20 juli 2019 om 10:55

@71...

ik ben dan blij dat jij er dan iig zo over denkt want veel mensen op dit forum zullen het daar niet met je over eens zijn

20 juli 2019 om 11:11

Ja ze kunnen niet allemaal Janssen heubach van der meyde heten hahahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sevilla104
Voor de complete stand: LaLiga

164 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 4 1 1 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kranten verschillen van mening: ‘Frenkie de Jong, ‘lijder’ bij Barcelona’

Frenkie de Jong stond ook dinsdagavond in het Champions League-duel met Borussia Dortmund (0-0) in de basis van Barcelona. Het was voor de middenvelder alweer zijn vijfde basisplaats in evenveel duels...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Liverpool lette dinsdagavond nadrukkelijk op de verrichtingen van Fabián Ruiz in zijn onderlinge duel met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren