Ajax heeft goud in handen: ‘Hij ging voor hem staan, wijsvinger op zijn mond’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Ajax doet met de komst van Edson Álvarez gouden zaken, zo veronderstelt Dennis te Kloese. De huidige general manager van Los Angeles Galaxy was hoofd van de nationale jeugdselecties van Mexico in de tijd dat Álvarez daar onderdeel van uitmaakte en voorspelt dat Ajax veel plezier gaat beleven aan de 21-jarige centrumverdediger.

Ajax maakte vrijdagavond bekend een akkoord bereikt te hebben met Club América over een transfer van Álvarez naar Amsterdam. De stopper kost de kampioen van Nederland naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro, maar Te Kloese twijfelt er niet aan dat Álvarez gaat slagen bij Ajax. De Nederlander kent de verdediger sinds zijn zestiende en heeft diens ontwikkeling van nabij meegemaakt. "Van een lange dunne gozer tot een stevige en zeer veelzijdige centrumverdediger. Daar gaat Ajax veel plezier aan beleven", vertelt hij aan Voetbal International.

Te Kloese omschrijft Álvarez als 'een heel complete speler die mentaal goed in elkaar zit'. "Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans en zeer leergierig. Voetbalinhoudelijk heeft hij voor zijn lengte een opvallend goede techniek. En hij is tactisch heel slim. Daardoor is hij op meerdere posities inzetbaar. Het niveau van het elftal gaat niet omlaag als je Edson op een andere plek laat spelen. Met hem kun je verschillende tactische varianten toepassen", legt Te Kloese uit.

Álvarez wordt alom beschouwd als de opvolger van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, maar de Mexicaans international kan ook uit de voeten als verdedigende middenvelder of zelfs als rechtsback. "Door zijn veelzijdigheid kun je Edson ook als slot op de deur op het middenveld gebruiken", vervolgt Te Kloese, die stelt dat Álvarez ook 'spijkerhard in de duels kan zijn, soms zelfs tot op het randje'. De verdediger beschikt tevens over 'persoonlijkheid', hetgeen Te Kloese duidelijk probeert te maken aan de hand van een aanvaring die Álvarez deze zomer in de finale van de Gold Cup tegen de Verenigde Staten had met tegenstander Michael Bradley. Álvarez had zich in de door Mexico met 1-0 gewonnen finale gestoord aan opmerkingen van de Amerikaan. "Toen ging hij pontificaal voor Bradley staan, met zijn wijsvinger op zijn mond. Dat hij even stil moest zijn. Ja, Edson is een baas in het veld", aldus Te Kloese.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door leeuw087)

Kan iemand mij vertellen, wie Dennis te Kloese is?

19 juli 2019 om 23:47

De huidige general manager van Los Angeles Galaxy... dan weet je dat ook weer

19 juli 2019 om 23:47

schijnt vroeger ook met alvarez gewerkt te hebben

19 juli 2019 om 23:47

't schijnt de huidige general manager van Los Angeles Galaxy te zijn

19 juli 2019 om 23:51

Schijnt ook in de tekst te staan

19 juli 2019 om 23:56

Het is wel alweer lang geleden. Het schijnt dat Alvarez pas een jaar of zestien was toen dit verhaal speelde

20 juli 2019 om 00:11

Gelukkig is weer het hele glas vol voor de ultieme Ajax-fan. Velen roemen hem, maar we zoeken voor de zekerheid iemand die hem van 5 jaar geleden kende en er over roemde. Kan nooit wat zijn de nieuwe aankoop.

20 juli 2019 om 00:37

@araman
Twijfel jij aan de mening van Dennis te Kloese maak ik hieruit op? Die man is wel de general manager van galaxy dus die kent Alvarez gewoon heel erg goed

20 juli 2019 om 02:00

Journalisten bedrijven journalistiek, t moet niet gekker worden.. Als je wilt horen wie er allemaal niks van bakken kan je beter de telegraaf erbij pakken & n programma met Derksen opzetten.

20 juli 2019 om 03:40

@Araman, ben het met je eens. Deze Alvarez word nu neer gezet als de verlosser en de vervanger van de Ligt. Er is bij mij geen twijfel of hij kwaliteiten heeft maar hij moet wel wat laten zien. Nieuw land, nieuwe taal, nieuwe cultuur, nieuw klimaat, nieuwe speelwijze, nieuwe team genoten en een nieuwe manier van verdedigen (lees pressie i.p.v. passief) Een hoop dingen die Alvarez moet doen, dingen die Schuurs allemaal al bezit.

20 juli 2019 om 06:17

Zo jij bent helemaal los, wat een leuke grapjes zeg.😂🤣

20 juli 2019 om 07:19

Araman

"gelukkig is weer het hele glas vol . Velen roemen hem, maar we zoeken voor de zekerheid iemand die hem van 5 jaar geleden kende en er over roemde. Kan nooit wat zijn de nieuwe aankoop."

Denk je niet dat het gewoon zou kunnen zijn dat men deze man heeft benadert omdat hij Nederlander is en Alvarez en het Nederlandse voetbal kent?. En is het juist niet heel erg goed dat het glas weer vol is voor de ultieme Ajax-fan, met al die azijnzeikerds die er zijn? Ik heb liever dat een speler de hemel in wordt geprezen, dan bij zijn enkels afgezaagd. Ook al mag het van mij ook wel ietsje minder.

20 juli 2019 om 11:09

D-Bergkamp,

Schuurs doet het momenteel prima, denk dat het er wel inzit dat onderstaand de opstelling gaat worden bij Ajax.

Met deze opstelling zal het me niet verbazen als Ajax weer gewoon gaat overwinteren in de Cl.

Onana
Alvarez
Schuurs
Blind
Tagliafico
Ziyech
v.d.Beek
Marin
Neres
Dolberg
Tadic
20 juli 2019 om 00:16

Iemand met een functie in de voetballerij en iemand die om z’n mening gevraagd word inzake een inkomende transfer van Ajax. Wie ben jij?

20 juli 2019 om 06:12

Iemand die oprecht zich afvroeg wat de achtergrond van Dennis te Kloese was. En toen van verschillende mensen antwoorden op een niveau van een kinderfeestje kreeg. Niet van 1 persoon maar een soort sneeuwbal effect, waarbij zelf jij na 8 mensen het nog steeds grappig vond😂😂

20 juli 2019 om 06:15

10 mensen die hetzelfde voor de hand liggende grapje maken, maar niemand met echte informatie. #humor

20 juli 2019 om 07:01

Je kan ook gewoon de tekst lezen...

20 juli 2019 om 07:35

@champmanus

Wat humor is, is dat je deze info gewoon kan opzoeken. Gebruik Google, dan hoef je deze vraag ook niet te stellen, en hoef je ook niet te zeuren over kinderlijke reacties.

"hij werd geboren op 27 augustus 1974 in Bussum, Nederland. Toen hij begon te voetballen, speelde hij als verdediger.

Als voetballer speelde hij in de bij AFC Ajax, en in teams zoals Nvc, SV Huizen en HSV De Zuidvogels. Hij ging met pensioen in 1999 nadat hij een reeks knieblessures had opgelopen.

Van 1994 tot 1999, tijdens zijn voetbal loopbaan, studeerde hij rechten aan de Universiteit van Amsterdam .

Na zijn pensioen begon hij bestuursfuncties te bekleden in instellingen zoals Proactive Sports Management, een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op het adviseren van professionele voetbalteams, een instelling waar hij van 2001 tot 2003 bleef.

In 2003 arriveert hij bij Club Deportivo Guadalajara als directeur van tryouts, en adviseur Hans Westerhof, een verblijf in de instelling tot 2005, wanneer hij wordt aangesteld als directeur van Club Deportivo Chivas Usa. Hij houdt die positie tot oktober van 2008. Na zijn tijd bij Chivas USA keerde hij terug naar Mexico, maar dit keer met de Tijgers van de Autonome Universiteit van Nuevo Leon, waar hij tot 2011 de functie van directeur zou bekleden.

Gedurende 2012 was hij algemeen coördinator van jeugd selecties in de Mexicaanse voetbalbond, en in 2013 keert hij terug naar Guadalajara dit keer als een sport-president. In februari van 2014 keert terug naar Juvenile als coördinator van de Selecties Fmf.

Sinds December 2018 is hij algemeen directeur bij LA Galaxy."

Text is vertaald uit het Spaans, dus soms loopt het niet lekker, maar geeft goed genoeg weer wie "dennis" is.

20 juli 2019 om 08:34

Dank je wel man was oprecht benieuwd. Idd zal volgende keer wel gewoon ff googlen.

20 juli 2019 om 08:35

Bedoelde meer achtergrond maar bedankt man. Echt goede tip

Klinkt goed. Hopelijk gaat er niemand meer weg, dan hebben we de selectie toch goed op orde.

20 juli 2019 om 09:44

Denk je dat Neres misschien nog weg gaat? Ik zie Ziyech wel blijven bij jullie nog.

20 juli 2019 om 11:38

Dat is eigenlijk een slecht teken. Je hebt het liefst dat het helemaal volgonst van de geruchten, biedingen en berichten. Maar dat het stil is was ook niet de bedoeling...

20 juli 2019 om 11:38

Dat is eigenlijk een slecht teken. Je hebt het liefst dat het helemaal volgonst van de geruchten, biedingen en berichten. Maar dat het stil is was ook niet de bedoeling...

Ach, je moet maar denken als ie voor PSV had getekend was het middelmaat geweest, of een twijfelgeval. Ach, Dennis wie? Zegt al genoeg...

20 juli 2019 om 00:14

Praat je eigen club maar lekker naar beneden en doe het voorkomen alsof supporters van een andere club dat doen.. Ongelooflijk, hoe klein kan je zijn..

20 juli 2019 om 00:16

Ach, je moet maar zo denken als PSV hem niet kan betalen moet hij wel een goed niveau hebben.

20 juli 2019 om 00:19

Hij zou idd een middelmaat zijn als hij bij psv zou gaan spelen....die omgeving heeft momenteel geen charisma en weten niet eens wat positiespel is....jammer...

20 juli 2019 om 00:20

Je weet niet wie het is, maar gaat er vanuit dat hij in het geval van oav had gezegd dat het middelmaat was. Snel oordelen dit wel.

20 juli 2019 om 06:48

Als ie voor PSV voor had getekend was ie wel 10x goedkoper geweest. Die willen voor hun achterhoede namelijk voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Dan is de kans dat je middelmaat haalt groter.

20 juli 2019 om 09:04

1,2,3.. calimeroooooo

Klinkt goed, ben erg blij met zijn komst. Wat een opties heeft Ajax nu zeg. Veel spelers kunnen ook nog eens op meerdere posities worden ingezet zoals Mazraoui, Alvarez, Blind, Martinez, Gravenbergh, Ziyech, Neres, Promes, Tadic.
Dat maakt de ploeg erg veelzijdig en onvoorspelbaar.
Dat wordt iedere wedstrijd puzzelen voor de trainer hoe hij wilt spelen, met wie en op welke positie ze moeten spelen.

20 juli 2019 om 11:06

Vergeet Vd Beek en Veltman niet!

20 juli 2019 om 11:40

Beide kunnen niet op meerdere posities worden ingezet. In het geval van Veltman heb je dat ook liever niet, blijf maar lekker geplakt aan die rechterkant!

20 juli 2019 om 13:09

Dat klopt. Veltman kan rechtsback en als cv spelen. En Vd.Beek kan op 8, op 6 en op 10 spelen. Verder kunnen ook Dest, Timber, Lang, Dolberg, Schone, Ekkelenkamp, Labyad, Bande en Lassina Traore op meerdere posities spelen.

Ajax heeft met overmars goud in handen dat zei ik al paar jaar geleden toen verklaarde de meeste ajaxieden mij voor gek want nou ja iederen weet het wel toen de komende jaren zal ajax de boventoon voeren prima als wij de beker weer eens kunnen winnen is het een deal

20 juli 2019 om 09:05

@vites038

"ajax heeft met overmars goud in handen …"

Andersom geldt natuurlijk exact hetzelfde. Ik denk dat iedere TD spelers als De Jong en De Ligt wel voor de hoofdprijs weet te verkopen. Ajax heeft meestal goede spelers en Ajax heeft een goede naam en dat is natuurlijk in het voordeel van Overmars. Dus moet de conclusie zijn dat Ajax en Overmars elkaar sterker maken. En vooral heel blij met elkaar moeten zijn.

Op zich een aardig verhaal, maar dan moet hij met zo'n voorbeeld komen.

Ieder speler die gekocht wordt op welk niveau is geweldig. Ik hoop het. Maar er zijn een aantal die het net niet redden of een vervelende blessure op lopen . Vol verwachting klopt mijn hart wie wordt de nieuwe ster.

Een extra slot op de deur op het middenveld kan geen kwaad.

Hopelijk heeft hij weinig aanpassings problemen en zal hij er snel staan. Ajax heeft nu in elke linie zich versterkt, dat is opzich heel goed. De spelers zullen scherp moeten zijn , anders is de kans groot dat ze er naast komen te staan. Dit kan de spelers gretig houden na zo'n succes seizoen

Ajax heeft heerlijke zaken gedaan met deze gozer. Ik voorspel dat hij over twee jaar een grote transfer maakt, maar ja, dat is hoe lang een goede aankoop het bij Ajax doet. Voor de komend seizoen hebben we met hem en Daley een bazencentrum achterin.

20 juli 2019 om 02:00

Zou het jammer vinden als Schuurs de kansen niet zou krijgen. Kan zomaar een De Ligtje 2.0 kunnen worden mits hij de vertrouwen krijgt.

20 juli 2019 om 03:13

Alvarez speelt zijn meeste wedstrijden op '6'. Dus waarom geen centrum met Blind en Schuurs en een middenveld met alvarez op 6 en marin en van de beek als dynamische middenvelders?

20 juli 2019 om 03:42

Omdat Ajax met een voetballer op 6 wilt spelen. Ondanks dat alvarez zijn kwaliteiten juist in mee voetballen liggen doet hij daar in veel onder voor Schone, Eiting en Gravenberch.

20 juli 2019 om 06:51

Hij krijgt komen de weken de kans als Alvarez nog moet acclimatiseren en aan zijn nieuwe ploeggenoten moet wennen. Dan is het aan Schuurs om tijdens de Cruijff schaal en Vitesse-uit zo goed te spelen dat er geen reden voor Ten Hag is om hem te wisselen.

Hij noemt het 'persoonlijkheid', zo'n actie, ik noem het respectloos...

20 juli 2019 om 13:38

Als Bradley lelijke opmerkingen heeft gemaakt, mag je naar mijn mening best wel even zeggen dat hij het voor zich had moeten houden als je wint.

20 juli 2019 om 14:37

Je kunt er beter boven staan denk ik. Anders krijg je een olleke bolleke spelletje. Ego viert hoogtij.

Ajax begint net als PSV ook een koopclub te worden. Ik dacht dat ze zo graag de jeugd een kans wilde geven. (Schuurs kon ook als opvolger van de Ligt. Veel ajacieden zeiden ' PSV is een koopclub. Ajax geeft de jeugd een kans'.

20 juli 2019 om 10:52

Je moet geen jeugd de kans gaan geven om de jeugd een kans te geven. Jongens moeten wel een bepaald niveau hebben anders val je ook iedere jaar weer teveel terug en je wil je als club ook graag door ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren