Algerije wint Afrika Cup na zeer hectische finale tegen Senegal

Vrijdag, 19 juli 2019 om 22:52Demen Bulbul

Algerije is de winnaar van de Afrika Cup. Het Noord-Afrikaanse land wist de finale tegen Senegal vrijdagavond in Caïro met 0-1 te winnen en schreef het continentale eindtoernooi zo voor de tweede keer in de geschiedenis op zijn naam, na de eerdere triomf in 1990. Algerije speelde zeker geen grootse wedstrijd, maar had uiteindelijk aan een vroeg doelpunt van Baghdad Bounedjah genoeg om de eindstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Algerije had zich simpelweg geen betere start kunnen wensen, want al na tachtig seconden voetballen kon het de openingstreffer vieren. Bounedjah werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Ismaël Bennacer, waarna de Algerijnse aanvalsleider naar binnentrok en van grote afstand zijn geluk beproefde. Het schot van Bounedjah werd gesmoord door Salif Sané, waardoor de bal met een boog over keeper Alfred Gomis in het doel plofte: 0-1.

Het vroege openingsdoelpunt speelde Algerije volledig in de kaart. Het elftal van bondscoach Djamel Belmadi plooide massaal terug op eigen helft en maakte Senegal het voetballen onmogelijk. Algerije beging de nodige overtredingen, maar gaf tevens nauwelijks wat weg in verdedigend opzicht. Een opportunistische poging van M'Baye Niang scheerde op slag van rust voorbij het doel van Raïs M'Bolhi, maar verder creëerde Senegal, waar sterspeler Sadio Mané maar niet in zijn spel kwam, amper kansen.

Na de onderbreking bleef Algerije zich beperken tot verdedigen, maar Senegal klopte wel steeds nadrukkelijker op de deur. De ploeg van succestrainer Aliou Cissé voerde de druk op en leek rond het uur een gouden mogelijkheid op de gelijkmaker te krijgen. Arbiter Sidi Alioum uit Kameroen wees naar de strafschopstip na een vermeende handsbal van Adlène Guédioura, maar die beslissing werd uiteindelijk teruggedraaid na raadpleging van de videoscheidsrechter (VAR).

Daardoor bleef Algerije de leiding in de wedstrijd houden. Kort erna dook Niang gevaarlijk op in het Algerijnse strafschopgebied, maar de spits slaagde er uiteindelijk niet in om de bal uit een lastige positie in het doel te werken. Even later moest M'Bolhi redden op een inzet van Youssouf Sabaly. Het overwicht van Senegal was schrijnend, maar Algerije verdedigde met man en macht en wist de overwinning uiteindelijk met het nodige kunst- en vliegwerk uit het vuur te slepen.


Poll

Algerije is de verdiende winnaar van de Afrika Cup


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

De enige ploeg die wilde voetballen heeft hier verloren. Waardeloze eerste helft, gefeliciteerd Algerije

19 juli 2019 om 22:59

Ja, dat kun je wel zeggen. Deze nederlaag komt daarom ook extra hard aan bij de Senegalezen. Ze waren vandaag gewoon veel beter. Algerije heeft heeft 1 schot in de gehele wedstrijd gehad en deze ging er met alle geluk in.

Overigens gaat bij die goal wel het een en ander mis bij Senegal. Nummer 8 Kouyate (met 150 wedstrijden in de Pl), wordt met een simpele lichaamsbeweging uitgespeeld. Vervolgens kan hun spits opstomen en schiet hij hem tegen Sane aan en met een boog vliegt de bal in het goal. Ik vond dat de keeper wel wat meer kon doen. Hij stond te ver van zijn lijn en hij dacht waarschijnlijk dat die bal ruim over zou gaan.

Het is zuur voor Senegal, maar zo is voetbal. Algerije heeft laten zien dat je in een finale aan 1 kans voldoende kan hebben. Ik moet wel zeggen dat zij over het algemeen een sterk toernooi hebben gespeeld en daarvoor verdienden zijn ook complimenten. Gefeliciteerd aan de Algerijnen met de winst van het toernooi!

19 juli 2019 om 23:07

Ze hebben veel meer schoten op doel, meer balbezit en maakte het spel maar dat is inderdaad voetbal. Ik ging neutraal de wedstrijd in maar mijn voorkeur ging gedurende de wedstrijd wel meer naar Senegal uit.

19 juli 2019 om 23:17

Sterkte Parijs en andere grote Franse steden.

19 juli 2019 om 23:35

Het is schandalig. Losgeslagen idioten. Meteen uitzetten, of 5 jaar TBS

20 juli 2019 om 00:30

Dat was mijn eerste gedachte ook. Alleen al daarvoor gun je het ze niet.

20 juli 2019 om 01:23

Lekker provocerend.. grootste groep Algerijnen zijn gewoon op een leuke en vredige manier aan het feesten. En dit is een forum over voetbal dacht ik?

20 juli 2019 om 01:33

@algerinokabil: Ga nou niet zo in de verdediging. Je moet toch gewoon toegeven dat de afgelopen dagen al Algerijnen een gekkenhuis van de Franse steden hebben gemaakt? Vanavond zijn er ook alweer minimaal 49 mensen gearresteerd en de teller zal nog wel verder omhoog gaan. Wees eerlijk en draai er niet omheen. Heel kinderachtig van je.

20 juli 2019 om 01:38

Bah zo lachwekkend. Ten eerste als zoiets gebeurd dan is dat zeker fout, maar al die wandaden door een groep koppelen aan afkomst is wel heel erg hypocriet. Als Ajax fans of Feyenoord tekeer gaan, dan is het opeens een groep hooligans. Kom nou. #dubbelemaat

20 juli 2019 om 01:41

@dj_dritt moeten we anders ook even de incidenten van de feyenoord hooligans in italie en de ajax hooligans in madrid erbij halen? Iedere club/land heeft zo zijn rotte appels. Ik ben blij voor Algerije hoe zij het hebben gedaan en ik ben blij voor alle supporters van Algerije. Ipv feliciteren is bovenstaande reactie gewoon een provocatie waar je totaal niets mee kan. Laten we het dus weer over voetbal houden?

20 juli 2019 om 01:56

Hoezo zou mijn reactie een provocatie zijn? Ik vind op basis van spel dat Senegal het meer verdient, maar feliciteer Algerije.

20 juli 2019 om 02:09

Heb 2 jaar in Parijs gewoond, maar die stad is overgenomen door de Noord Afrikaanse bevolking. De grootste groep allemaal barbaren. Ben blij dat ik er weg ben. Jij hebt het over een klein groepje, maar ze zetten het hele land op de kop. Het land waar zij als gasten zijn, maar zich niet zo gedragen!

20 juli 2019 om 04:36

Ik heb een vraagje voor je. Als mensen zich hebben genationaliseerd, zijn het dan nog gasten of zijn het fransen van algerijnse afkomst? Je bent hier toch wel denigrerend bezig. Met barbaren neem ik aan dat je het woord letterlijk neemt en hierdoor iedereen met een baard een vreemde vind. Dan snap ik dat je parijs ontvlucht bent, maar pas dam vooral op voor de scandinaviers; die hebben meestal ook een baard.

20 juli 2019 om 06:18

Barbaren (berber) is een Oudgrieks woord en heeft totaal niets met het woord baard te maken.

20 juli 2019 om 09:13

Een Berber en een barbaar hebben niets met elkaar te maken. Een Berber hoort bij een noord Afrikaanse stam die er al voor de Arabieren was. Een barbaar was voor de oude Grieken een anderstalige volk wat veelal ook achter liep qua ontwikkeling. Een Berber een barbaar noemen kan ook als een belediging gezien worden.

20 juli 2019 om 10:23

Volgens mij vallen de incidenten van Ajax en Feyenoord hooligans (rotvolk) toch wel in het niet wat Algerijnen afgelopen week 'feesten' noemden. Motorzaken (Bugatti) plunderen? Branden stichten? Vele gewonden? Doden zelfs? Honderden arrestaties? Alles afbreken wat je tegenkomt? Echt gelijkwaardig aan het muntje-gooi-incident van PSV supporters inderdaad. Kom nou zeg. Ik vraag me af he: hoe vieren de Algerijnen in Algerije zelf het? Breken ze daar ook alles af? Kijk, wat je zegt is wel waar; we moeten niet iedereen over één kam scheren en normaal ben ik hier ook zeer voorzichtig mee in deze kleinzerige wereld waarin je bepaalde mensen niet of nauwelijks meer mag benoemen of aanspreken omdat de welbekende kaart dan al meteen getrokken wordt. Echter, heb je de filmpjes van Parijs überhaupt gezien? Gewoon dierlijk gedrag, een stel doorgeslagen apen en niets meer dan dat. Hiermee bedoel ik puur en alleen die (gigantische) groep mensen die day deed, en verder niemand van algerijnse afkomst die zich keurig gedraagt. Ik had ze ook doorgeslagen apen genoemd als ze groen, geel of blauw waren geweest. Het is gewoon dierlijk gedrag. Iets wat niet past binnen de westerse cultuur, levensstandaard en rijkdom en dat is inderdaad wél iets wat structureel is en meer en meer duidelijk zal gaan worden de komende jaren. Parijs is misschien wel het grootste voorbeeld dat er is, daar het nauwelijks nog een Franse stad te noemen is. En ja, mensen die er heen komen vanuit welk land dan ook en inburgeren zijn uiteindelijk ook Fransen, maar je snapt heus wel wat ik bedoel.

20 juli 2019 om 15:21

@elgreco: verschillende bronnen spreken je hier in tegen; zij geven aan dat het weldegelijk waarschijnlijk is dat berber een afgeleide is van het woord Barbaar. Maar ik geloof je op je woord dat je hen tegenwoordig maar beter geen barbaren kunt noemen

Wanneer je denkt dat liverpool tegen spurs een lelijke finale was moest eens dit zien...

19 juli 2019 om 23:02

Het is jammer, maar het gebeurt wel vaker in finales.

19 juli 2019 om 23:18

Nouja, van Liverpool en Spurs mag je toch wel vele malen meer verwachten dan met alle respect Algerije en Senegal.

20 juli 2019 om 01:54

Bijna altijd zo bij de Afrika cup... zelden leuke wedstrijden.

20 juli 2019 om 08:29

Het is ook wel echt genieten deze zomer wat voetbal niveau betreft. Eerst WK dames en daarna deze Afrika cup.

20 juli 2019 om 10:01

Ach, om het van de zonnige kant te bekijken; je hebt het ergste nu tenminste wel gelijk in 1 keer gehad. Zijn we daar weer 4 jaar van verlost...

Vergeleken met dit Algerije is de EK-winst van Portugal er eentje van geweldig voetbal. Een passende winnaar bij een enorm tegenvallend toernooi. Scheidsrechter was dramatisch en Algerije maakte daar dankbaar gebruik van

19 juli 2019 om 23:08

Die EK winst van Portugal was idd met verdedigend voetbal, maar ze waren wel elke wedstrijd de betere ploeg. Dat kon je hier niet echt zeggen, maar goed de beste ploeg wint nou eenmaal niet altijd, toernooivoetbal blijft tricky.

Man of the match: de scheidsrechter... wat een niveau zeg, bij de amateurvelden heb je betere scheidsrechters lopen.

90 minuten lang anti-voetbal gezien. Klasse Algerije! Bijna vergetend dat zo'n gozer van hun keihard rood verdiende door na te trappen. Maar hey, it's the Africa Cup .. !

19 juli 2019 om 23:03

Mane die een slaande beweging maakte heb je nier gezien?

19 juli 2019 om 23:08

Maakt dat het natrappen minder rood? "oh, maar hullie deden het ook."

19 juli 2019 om 23:08

Was 2x rood, maar ja dit wordt niet door deze matige scheidsrechter bestraft

19 juli 2019 om 23:10

Het blijft meten met twee maten. Als je de een veroordeeld doe het dan ook bij de ander.

19 juli 2019 om 23:14

@Joddit Zie je mij dat zeggen? Ik gaf alleen dat er aan beide kanten wel rood gegeven kon worden

Eerlijk is eerlijk. Op basis van het hele toernooi heeft Algerije hem wel verdient. Op basis van alleen dit match had Senegal verdient. Jammer dat Algerije gas terug nam na die vroege toevalstreffer, maar al met al terechte winnaar.

19 juli 2019 om 23:11

Hele toernooi? Senegal speelde een geweldige toernooi en Algerije ook. Finale gewoon spuuglelijk, ma alles wat telt is winst dus netjes gedaan vab Algerije.

Jeetje, dat Algerije viel ook niet mee. Een frommelgoal in de tweede minuut, om vervolgens de rest van de wedstrijd geen knikker te raken en naar alles te schoppen wat beweegt. Maar goed, ze winnen die finale wel dus het zal hen een (halal)worst zijn.

Hopelijk houden ze de steden in Frankrijk een beetje heel. Gefeliciteerd Algerije.

19 juli 2019 om 23:05

Haha verwacht het niet. Alles gaat eraan. Deze festiviteiten zullen natuurlijk naast de Algerijnen ook veel gefrustreerde figuren aantrekken die zichzelf willen legen.

mooi feghouli snel terug keren jonge we hebben je nodig

Dan hebben die Algerijnse idioten in Parijs weer een reden om de stad te plunderen of te vernielen. Want laten we eerlijk zijn, dat moet toch gevierd worden.

19 juli 2019 om 23:16

Laten we niet alles toeschrijven aan de Algerijnen. Frankrijk zit vol met gefrustreerde figuren die zeer ontevreden zijn. Zij zullen dit moment zeer zeker aangrijpen. Ben benieuwd naar de beelden morgen.

19 juli 2019 om 23:24

Dat is zeker waar, met de gele hesjes, de WK finale en eerdere gedoe in de banlieue en zelfs met gewone stakingen en protesten loopt het daar regelmatig uit de hand. Maar eerlijk is eerlijk, bij de rotzooi van afgelopen week kwam een boel rotzooi van Algarijnse fans. Het heeft zelfs tot een dodelijk slachtoffer geleid.

19 juli 2019 om 23:24

Wat wordt ik toch moe van zulke gasten als jij! Tuurlijk zullen er wat Algerijnen zijn die zich niet kunnen gedragen, maar weet wel dat Frankrijk onstabiel is en veel burgers enorm boos zijn op de vele bezuinigingen en enorme armoede, dus die pakken elke moment om te kunnen plunderen,kijk alleen maar naar de gele hesjes 10%was aangesloten bij een vakbond de rest was er alleen om te plunderen of hun fustratie te uiten tegen de regering.

19 juli 2019 om 23:33

Wat wordt ik moe van gasten zoals jij. Dit soort dingen zijn nooit goed te praten. Hardwerkende mensen, die wel werken hebben alles in een bedrijf gestoken. Alleen om een paar debielen Algerijnen om het te laten plunderen omdat ze winnen of verliezen op een toernooi? Schandalig. Losgeslagen idoten. Naar mijn mening uitzetten of 5 jaar TBS.

19 juli 2019 om 23:37

Tim2509

Volgens mij negeer je zijn punt compleet. Hij zegt nergens dat hij plunderen goedkeurt. Hij geeft enkel aan dat er meerdere groeperingen zijn die zich zullen aansluiten bij deze festiviteiten. En dat zijn dan mensen die niets met Algerije te maken hebben en juist alleen maar willen plunderen.

En dan tetter jij nog vrolijk door over een paar 'debiele Algerijnen' die je het land uit moet zetten hahaha. Toch maar terug naar de basisschool om een lesje begrijpend lezen mee te pakken met een stel 10-jarigers.

19 juli 2019 om 23:47

Even voor de duidelijkheid, ik ben een Nederlands/Frans. Ik weet heel goed wat er speelt in Frankrijk. In Nederland zijn het de Marokkanen, in Frankrijk zijn het de Algerijnen. En nee, ik ben allesbehalve racistisch. De statistieken spreken voor zich. Waar wij in Nederland veel te maken hebben met overlast van veelal Marokkanen, hebben ze in Frankrijk last van Algerijnen. Ik zal het niet te politiek laten worden, maar zoek de statistieken maar op.

19 juli 2019 om 23:51

Ik studeer in Parijs. Sterker nog, ik kijk ernaar vanuit mijn raam. En het zijn niet allemaal Algerijnen. Maar goed, kom maar op met je statistieken dat de Algerijnen op dit moment alles aan het slopen zijn, want daar spreken we nu over. Ben benieuwd.

20 juli 2019 om 00:01

Als je studeert, dan mag ik aannemen dat je iets intelligenter bent. Statistieken dat ze "nu" iets aan het slopen zijn? 😂😂 Ik hoef toch hopelijk niet uit te leggen dat het niet om wat er nu gaande is. Ik zeg alleen dat als je de veroordelingen gaat bekijken, het naar ratio vaak om Algerijnen gaat. That's it. Niet meer, niet minder.

20 juli 2019 om 00:04

Shuba

Dat is dan ook mijn hele punt Einstein...

Je kunt statistieken enkel gebruiken om een valide beeld te schetsen. Je kunt het niet gebruiken om gebeurtenissen die nu plaatsvinden of in de toekomst te beoordelen. Dat Jantje bekend staat in zijn eigen wijk om een steen door iemands raam te gooien, wil niet zeggen dat bij elke steen door het raam, Jantje bij voorbaat de dader is.

En nee je zegt niet dat het naar ratio vaak om Algerijnen gaat, je zegt dat de Algerijnse idioten een reden hebben om te plunderen. Dat is een oordeel dat jij velt op voorhand. Waarschijnlijk omdat je deels Frans bent en weinig voelt voor de andere etnische groepen binnen Frankrijk. Dat mag.

Laat de statistieken maar aan mij over jongen. Dat is mijn werk. Houd jij je maar bezig met wat jij doet.

20 juli 2019 om 00:07

Tim Jackson,

Jouw reactie van 23:37 was eigenlijk prima. Tot je laatste zin.
Daarbij eigenlijk onnodig provoceren. Doet veel afbreuk aan jouw verder prima reactie.

Shuba heeft het denk ik over de statistieken in het algemeen en niet over de rellen die hebben plaatsgevonden (of gaan vinden?) in Frankrijk tijdens de Afrika cup.

Eerlijk gezegd geloof ik niet dat je nu uit je raam aan het kijken bent naar rellen maar dat terzijde.

20 juli 2019 om 00:15

Simpele, het is toch niet heel lastig om te begrijpen dat wanneer Algerije de Afrika cup wint, het veelal Algerijnen zijn die de boel daar slopen/plunderen? Oh nee wacht even, dat moet natuurlijk eerst maar eens goed onderzocht worden. Het zijn wij Nederlanders die nu Algerije de cup heeft gewonnen de boel daar gaan slopen/plunderen. Als Nederland zich weer eens gekwalificeerd heeft voor een eindronde en de pleinen staan vol met feestende mensen in het oranje, dan zijn het toch veelal Nederlandsrs? Als Turkije een wedstrijd heeft gewonnen en de auto's rijden toeterend door de straten dan zijn het doorgaans toch ook Turken.

20 juli 2019 om 00:16

ProTukker

Ik heb geen co-reader nodig die door mijn berichten gaat alsof het een scriptie is. Maar toch bedankt.

En ja, ik weet over welke statistieken hij het heeft. Maar hij weet niet hoe je ze correct moet toepassen. Hij doet wat Wilders en Trump ook vaak doen; uit de context halen om de eigen mening kracht te geven. Is een klassieker. Op die fiets kan ik met alle cijfers sjoemelen en elke etnische groep en land op deze wereld in een slecht daglicht plaatsen. Maar ik weet beter.

En wat jij gelooft zal mij een zorg zijn.

20 juli 2019 om 00:24

Nee, ik weet inderdaad niet hoe ik statistieken correct moet toepassen. Ik pas al een jaar of 10 data toe in het dagelijks leven. Verder ook niet heel raar als je data analyst bent... Blijf jij nog maar even studeren en heel goed als een kudde dier lekker tussen de lijntjes blijven lopen. Dan kom je er wel, met je studie in Parijs! Mafketel! Ga eens terug in je mand, gauw!

20 juli 2019 om 00:25

Maar hoe en wanneer moet of mag je die statistieken wel toepassen dan?

En wil je zeggen dat een Rutte, Jesse Klaver, Hillary Clinton of Barack Obama statistieken niet uit hun context halen om hun mening kracht bij te geven?

20 juli 2019 om 00:27

Heeeeeel slecht! 👍🏻👍🏻

20 juli 2019 om 00:28

@ProTukker ik denk Timmie Jackson zijn studie nog niet helemaal beheerst. Komt met de jaren, het is een lastige studie.

20 juli 2019 om 00:30

@shuba... ga gewoon slapen joh... Die student heeft een senior "data analist" op zijn plaats gezet...

20 juli 2019 om 00:31

ProTukker

Statistieken mag je nooit uit hun context halen. Dat is het hele punt. Het blijven geisoleerde waarnemingen. Komen ze vaker voor, mag je red flags plaatsen. Maar nooit mag je ermee gaan generaliseren. Nooit mag je het aannemen voor waarheid en zo presenteren. Wil je dat wel doen (met andere woorden je wil gaan voorspellen in plaats van waarnemen), dan moet je je richten op machine learning. Maar dan spreek je niet meer over simpele statistieken.

Shuba kan zoveel beweren als dat hij wil. Hij is geen data analist. Althans, niet van het niveau dat ik verwacht.

20 juli 2019 om 00:37

Dan kan ik je alvast verklappen, dat het aannemen van dit uitspraken de standaard gaat worden. Dit komt overigens allemaal uit big data, maar jij als student wist dat natuurlijk al.

20 juli 2019 om 00:39

Ik was onderweg, en "senior data analyst"? 😂😂😂😂 Enfin, de rust allemaal! Ik ga snel terug in mijn mand!

20 juli 2019 om 00:41

Nee dat hoort ook niet. Maar niet alleen ‘rechts’ doet het. Ook linkse politici zijn er niet vies van. In jouw reactie proef ik iets van racistische motieven van rechts (wilders/trump) terwijl links net zo goed met cijfertjes sjoemelt om recht te praten wat krom is.

20 juli 2019 om 01:03

ProTukker

Dat is waar. Elke politici doet dit. Probeer er verder geen politieke kwestie van te maken. Was uitsluitend een voorbeeld. Kon ook genoeg linkse figuren noemen.

20 juli 2019 om 01:09

Tim Jackson ik krijg sterk het gevoel dat jij hier alwetend bent en de rest te dom om te poepen. De toon waarmee je shuba probeert terecht te wijzen verraadt anders, echt zgn slimme mensen hebben dit hautaine (das frans) en kijk-mij-eens-lekker-intelligent-zijn gedrag niet nodig en reageren uberhaupt niet hierop. Maar ik heb slechts hbo gedaan dus wat weet ik ervan?

20 juli 2019 om 01:37

Tim Jackson ik doe in principe alles voor de likes, want superbelangrijk, maar snap je punt best. Vraag me alleen af wie jij bent om anderen op deze belerende toon terecht te moeten wijzen en waarom jouw waarheid de echte waarheid is. Zelf verder geen kaas gegeten van statistieken, maar die spreken denk ik niet in het voordeel van algerijnen als het om criminaliteit in Frankrijk gaat, maar toegegeven: vooroordeel van mijn kant. Goed weekend.

20 juli 2019 om 02:45

Man man man! Of je het nou daadwerkelijk niet door hebt weet ik niet, maar begrijp jij zelf nog wat je ons allemaal duidelijk hebt proberen te maken? Als ik het zo terug lees, dan moeten we er maar vanuit gaan dat alles wat jij zegt aangenomen mag worden als de waarheid. Je praat echt heel veel en met onnodig veel dure woorden, maar uiteindelijk zeg je weinig relevants. Behalve dat wat jij zegt als waarheid mag worden aangenomen. Als er hier iemand is die zich moet schamen, dan ben jij het wel. De manier hoe jij praat, het heeft iets weg van een sekteleider. Hoe denigrerend wil je overkomen? Een cursus in "deductie" een lesje "neuroeconomics". Mijn advies aan jou; kom van die studentenkamer af en ga achter de mannen of vrouwen aan. Doe iets met die jonge jaren en probeer niet als één of andere geleerde professor over te komen. Ik heb anders nog wel wat levenslessen voor je, daar heb jij zeker nog wat aan kan ik je vertellen. Steek die cursus "deductie" en dat lesje "neuroeconomics" lekker op een plek waar de zon niet schijnt.

20 juli 2019 om 07:30

Haha, iemand kwakzalver noemen en dan met alle 'respect' eindigen. Dan ben je gewoon een grote leugenaar. Jij hebt geen respect voor hem. Je walgt van hem omdat iemand de grote TimJackson heeft aangesproken.

20 juli 2019 om 11:27

Phoe timmy_jackson de misplaatste arrogantie spat ervan af. Een paar nieuwe woordjes geleerd en dan gelijk denken hier iedereen maar de les te kunnen lezen. Niet alleen shuba op de inhoud, al is het heel veel tekst, maar wordt er weinig gezegd. Maar ook Twenteov wil jij het allemaal wel even uitleggen, wat a joke!! Waarom wil je de hele tijd iemand afzeiken en dan met alle respect eindigen? Doe dat gewoon niet, je laat aan alles merken dat respect bij jou ontbreekt, dan is het ook onzin om met alle respect te eindigen. Jij komt er wel, arrogant kwalletje! Zonder alle respect!

20 juli 2019 om 12:00

Tim Jackson bedankt voor je reactie: nu weet ik het nl. heel zeker, jij bent precies wat je zegt een hekel aan te hebben: zo'n tosti die doet alsof hij wetende is. Lekker man! Hoop nog veel reacties van je te lezen, vermakelijk die arrogantie. En bedankt voor al je adviezen; ik parkeer ze en doe er vervolgens geen ene kut mee. Succes met je haar in een knot te zetten en vergeet niet je hipster baard te kammen. En tenslotte: zet vooral ook je bakfiets op slot. Succes met je 'vak' en 'studie' geleerde boy.

Dan zal het wel weer een grote rotzooi in Frankrijk worden! Ik had het daarom Senegal gegund!

Ik weet niet wat droeviger was. De wedstrijd, of de "analisten" Boussaboun en Yes-R. Pure armoede. Na de gelukkige 1-0 heeft Algerije niets meer gedaan.

Op basis van het gehele toernooi de verdiende winnaar. Op basis van deze wedstrijd verdiende ze geschorst te worden. Al met al gefeliciteerd!

Dit was een van de slechtste wedstrijden dit tornooi maar voor Algerije maakt het geen moer uit, de 2de titel sinds 1990 is binnen.

Magreb United , gefeliciteerd Algerije. Alleen helaas geen voetbal sfeer. Het was wat aan de stille kant. Daar had je echt Marokkaanse supporters voor nodig 😜

20 juli 2019 om 01:12

Had het marokko persoonlijk ook erg gegund met de Nederlands-Marokkaanse jongens. Begrijp niet dat ze het dan tegen een C-land als Benin zo laten liggen. Ook kloten voor mijn club, ziyech mag weleens verkocht worden.

Voetbal over het hele toernooi was niet om aan te zien. Zeer laf en verdedigend voetbal. Weinig mooie aanvallen gezien. Voorlopig weinig kans dat komende jaren een land uit Afrika ooit wereldkampioen wordt

19 juli 2019 om 23:25

Er heeft nog nooit een Afrikaans team het WK gewonnen dus dat zal de komende 50 jaar ook wel niet gebeuren.

19 juli 2019 om 23:47

Zolang de helft kiest voor hun geboorteland en de andere helft voor t land van de herkomst van zijn ouders zal het altijd zo zijn. Komt nog bij dat de faciliteiten en kennis enorm achterlopen maar talent zit er in Afrika natuurlijk genoeg.

20 juli 2019 om 00:09

Heeft het ook niet te maken met de veel verschillende stammen in de Afrikaanse landen?

Magreb United , gefeliciteerd Algerije. Alleen helaas geen voetbal sfeer. Het was wat aan de stille kant. Daar had je echt Marokkaanse supporters voor nodig 😜

Gefeliciteerd Algarije met de winst van Afrika Cup!

Vriendelijk verzoek aan de fans van Algarije in Frankrijk om de boel daar heel te laten. Er is door een aantal debielen al genoeg vernield en zelfs een dode gevallen. Hopelijk wordt het vanavond alleen maar feestelijk op een positieve manier.

Wauwww wie zit die huldiging te bekijken haha. Zo lachwekkend dit. Net zo als het hele toernooi eigenlijk wel hahaha. Nja het is ook wat wij gewend zijn maar goed, het is echt te grappig gewoon.

Als Marokkaan wil ik alle Algerijnen feliciteren met het winnen van hun 2e Afrika Cup!! Op basis van het hele toernooi gewoon de terechte winnaar 🇩🇿

Het is wachten geblazen op de filmpjes morgen dat half Frankrijk weer geplunderd is. Hopelijk houden ze de boel een beetje heel maar heb er een hard hoofd in.

Wilde een jaar of 20/30 geleden nog weleens een wedstrijdje meepakken toen Eurosport dit nog uitzond, maar kijk nooit meer naar het Afrikaanse voetbal. Het is in de regel niet om aan te zien gaan er in als blinden en schoppen elkaar lachend doormidden. Verbaast me ook niks dat er bijna geen Afrikaans land meer wat presteert op een wk of de rest is enorm gegroeid of hun zijn stil blijven staan of zelfs zwakker geworden.

19 juli 2019 om 23:56

Afrika heeft nog nooit wat gepresteerd op een WK. Geen enkel Afrikaans land heeft ooit de halve finale gehaald. Vroeg of laat komen ze een ploeg tegen die tactisch beter staat en dan is het klaar.

20 juli 2019 om 00:16

Als Suarez niet ging keepen stond Ghana in 2010 wel in de halve finale. Had toen niks met tactiek te maken.

20 juli 2019 om 00:33

Dat Ghana in de halve finale had gestaan had ook niks met tactiek te maken

20 juli 2019 om 00:36

het gaat eigenlijk hard achteruit, misschien dat niemand het durft te zeggen. Want vergelijk het eens met het team van Nigeria van1998 met Finidi, Oliseh, Kanu, Ikepeba, Okocha daar deden alle tegenstanders het van in hun broek. Wat ik nu zie is dat spelers uit de eredivisie worden gepolst om via afkomst vader/moeder een tweede nationoliteit te geven om voor dat land uit te komen, waar ze voor die positie geen betere speler voor kunnen vinden, ondanks 100+ inwoners van veel Afrikaanse landen. Je kunt wel zeggen jippie-jee, maar het is nee-nee, daar hebben die landen weinig aan. Ik zag bijvoorbeeld per toeval, dat degene die een eigen doeplunt maakte en daardoor verloor van Nigeria een Fransman was, met een Duitse vader en een Tunesische moeder. Als het omgekeerd zou zijn en het Nederlands elftal zou zijn spelers uit Australie en de VS halen die 1 ouder hebben met een Nederlandse ideniteit, met iemand die waarschijnlijk de taal niet spreekt, het volkslied niet kent, er (bijna) nooit komt en in een ander land geboren is en daar zijn geld verdient, dan zouden we dit heel erg raar vinden. Ik zie dat steeds meer toenemen, als Afrikaanse landen teams blijven samenstellen door over de hele wereld spelers te zoeken is dat een teken dat het voetbalniveau steeds verder terugloopt en bovendien; het is oneerlijk.

Wat een dramatische finale was dit, ongelooflijk haha. Een geluksgoal na een minuut die van richting werd veranderd en verder 90 minuten trappen en zonder idee spelen. Je merkte ook dat de commentator klaar was met het toernooi, en terecht.

1,2,3 Viva l’ Algerieeee! Mabrouk al me Algerijnen! Het is jullie van harte gegund. Wat een geweldige toernooi hebben jullie gespeeld en een dikverdiende eindzege. Tuurlijk het spel was vandaag verre van geweldig, maar dat zijn de meeste finales niet. Het gaat om de winst en niks anders. Ze hebben tijdens dit toernooi genoeg mooie dingen laten zien en aanvallend gevoetbald. Vandaag kwam de goal al vroeg en was het onnodig om nog op zoek te gaan naar de aanval. Wat hebben ze gestreden vandaag als 11 krijgers die hun land koste wat het kost trots wilden maken. Bensebaini, Mandi, Benlamri, Zeffane, Bounedjah en noem maar op. Zelfs Mahrez zag ik meeverdedigen met de spits Bounedjah. Zo hoort het en daarom ook mijn respect naar de coach Belmadi die hier echt een eenheid van heeft gemaakt. Tijdens dit toernooi heb ik naast Mahrez ook erg kunnen genieten van Belaili en Bennacer. Belaili heeft mij erg verrast met zijn techniek en voetballend vermogen. Bennacer is speler van het toernooi geworden en wat heeft hij een puike toernooi gespeeld. Als ik Arsenal was zou ik de terugkoopoptie zeker lichten. Keeper Raiss was ook geweldig als vanouds en nog een keer de complimenten voor Bounedjah. Wat een bikkel is dat. Nogmaals gefeliciteerd Algerijnen mabrouk! Maghreb united!

Voor mij een toernooi om niet eens naar te kijken. Die mannen gaan in het veld zonder plan. Is meer vechtvoetbal bijna, laten zien wie het hardst is. Natuurlijk heb je indivueel een uitzonderingetje. Maar over het algemeen niet om aan te zien.

Als Ajax in de halve finale tegen de spurs net zo hadden gespeeld, als Algerije tegen Senegal, had het in de finale gestaan tegen Liverpool.
Als Oranje op het EK, mits gekwalificeerd, in de finale tegen bijvoorbeeld Italie'op een dergelijke manier wint, is iedereen superblij.
Wat kan lelijk voetbal soms toch mooi zijn...…..

Deed mij denken aan Griekenland. Voetballend ziet het er niet uit, maar wel met de cup naar huis!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Algerije

FIFA ranking: 31
29 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Niger00
Voor de complete stand: WK Kwalificatie Afrika
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Algerije.

37 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 18 6 2 0
2019/2020 Liverpool 35 18 3 0
2018/2019 Liverpool 36 22 2 0
2017/2018 Liverpool 29 10 3 1
2016/2017 Liverpool 27 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord lijkt goud in handen te hebben: ‘Hij heeft het potentieel van Mané’

Feyenoord wist met de komst van Aliou Balde eerder deze week een belangrijke slag te slaan op de internationale transfermarkt. Borussia Dortmund en verschillende clubs uit de Ligue 1 zaten lange...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren