Ajax betaalt miljoenen en strikt opvolger van Matthijs de Ligt

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Ajax heeft de opvolger van Matthijs de Ligt binnen. De Amsterdamse club kondigt vrijdagavond via de officiële kanalen de komst van Edson Álvarez aan. Ajax heeft overeenstemming bereikt met Club América over de overgang de Mexicaanse stopper naar Amsterdam, al is het akkoord nog wel onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal overige voorwaarden. De 21-jarige Álvarez kost Ajax naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro.

Álvarez stond al enige tijd op het wensenlijstje van trainer Erik ten Hag. Ajax was echter niet de enige optie voor de 28-voudig international van Mexico. Ook PSV, AS Roma, Wolverhampton Wanderers, West Ham United en Crystal Palace werden in de afgelopen periode met de 21-jarige verdediger in verband gebracht. Maandag kwam naar buiten dat ook Zenit Sint-Petersburg ver wilde gaan voor Álvarez, die dus uiteindelijk voor een avontuur in de Eredivisie heeft gekozen.

De kersverse aanwinst wordt door trainer Erik ten Hag gezien als de opvolger van De Ligt, die naar Juventus is vertrokken. Daarnaast is het mogelijk dat ook Joël Veltman Ajax verlaat. Laatstgenoemde, met een contract tot medio 2020, staat namelijk open voor een tussentijdse transfer. Álvarez speelt doorgaans als centrale verdediger, maar kan ook als rechtsback en defensieve middenvelder uit de voeten.

Álvarez, wiens contract bij Club América nog drie seizoenen doorliep, is overigens niet de duurste zomeraanwinst van Ajax. Voor de van Sevilla afkomstige Quincy Promes werd bijna zestien miljoen euro neergelegd. Daarnaast werden Razvan Marin (Standard Luik), Lisandro Martínez (Defensa y Justicia), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) aan de selectie van Ten Hag toegevoegd. Tevens wordt Bruno Varela aankomend seizoen opnieuw gehuurd van Benfica. In totaal heeft Ajax in deze transferperiode al bijna zestig miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Goede transfers voor Ajax en ik denk dat Álvarez een hele goede opvolger voor de Ligt zal zijn. Rond de medische keuring van Álvarez verwacht ik geen problemen.

Overigens hoop ik wel dat ook Schuurs zijn minuten blijft maken. Die maakt tot dusver een prima indruk in de voorbereiding en misschien dat er gedurende het seizoen een beetje geschoven zal worden qua posities of dat er regelmatig gerouleerd zal worden, aangezien Álvarez ook als rechtsback en defensieve middenvelder kan spelen en Blind als linksback en defensieve middenvelder kan spelen.

19 juli 2019 om 19:43

Weet je dat zeker? Is voor topsporters een uitdaging opzich

19 juli 2019 om 19:45

Komt goed. Top werk weer geleverd van Overmars! Inmiddels heeft Ajax alweer bijna 60 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers wat bizar veel geld is voor een eredivisie club. Dat bombardeert Ajax in 1 keer weer als topfavoriet voor de titel aankomend seizoen.

Met Alvarez heeft Ajax een multifunctionele speler binnen gehaald. Edson Alvarez kan zowel als centrale verdediger als rechtsback als op de cvm positie spelen.
Nu nog VdBeek, Veltman, Ziyech en Neres nog een jaartje zien te behouden en dan is Ajax klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Dit wordt dan de selectie:

Onana
Mazraoui Alvarez Blind Tagliafico
Vd.Beek Schone Ziyech
Neres Dolberg Tadic

Bank:

Varela
Veltman Schuurs Magallan Martinez
Gravenbergh Marin Eiting
Lang Huntelaar Promes

Jong Ajax:

Kotarski
Timber Botman Pierie Dest
D.De Wit Ekkelenkamp Jensen
Bande Traore Danilo

19 juli 2019 om 20:21

Dominique, moet Ajax niet Moise Kean nog even kopen?

19 juli 2019 om 20:34

Alleen als Dolberg verkocht wordt moet Ajax op zoek naar een nieuwe spits. Het liefste Moise Kean natuurlijk maar als het niet haalbaar is dan een goed alternatief halen wie dat ook mag zijn.
Maar waarschijnlijk blijft Dolberg gewoon. Is ook nog steeds erg jong.

19 juli 2019 om 22:05

Ik hoop toch dat Promes van 16 M niet voor de bank is gehaald. En Ziyech gaat onder EtH niet op het middenveld staan als standaard.

Wat mij betreft ook Marin erin voor Schone. Het is tijd om door te gaan selecteren daar.

19 juli 2019 om 23:02

Voorlopig zal Schuurs de voorkeur krijgen en zal Ziyech zeker niet op het middenveld gaan spelen. Daarnaast staat de deur vooor Veltman allang open om te vertrekken.

Weet nog niet of dit wat wordt. Is aanvallend goed, maar is in verdedigend opzicht niet speciaal. Hoop dat hij mij positief verrast. Maar ik hoop ook dat Schuurs zijn minuten gaat maken, die kan een hele goede worden.

We zijn lekker bezig op de transfermarkt! Hopen dat hij wel het niveau direct kan aantikken. Dit jaar is alles wel erg goed op de rit, ook voldoende tijd om het team ingespeeld te krijgen

19 juli 2019 om 19:42

‘We zijn lekker bezig op de transfermarkt!’ Precies, en weer heerlijk snel gehandeld van Marc. Die heeft echt geleerd van zijn ‘fouten’. Paar jaar geleden waren we met een half b elftal aangetreden in de voorronde’s. Zoals je nu ziet bij PSV. Knap werk van Ajax. Heerlijke tijden als supporter. Nu hopen dat het een succes blijkt haha.

19 juli 2019 om 19:45

Dat is niet alleen leren van fouten, dat komt ook omdat het nu gewoon kan. Eerder had Ajax wat PSV nu ook heeft; er moet eerst verkocht worden.

19 juli 2019 om 19:56

Nu snap ik het niet meer,....met "we" neem ik aan dat jullie werknemer van Ajax zijn, terwijl ik met het woord "supporter" begrijp dat jullie er om de twee weken komen als je tenminste 'echte' stadion supporter bent.

19 juli 2019 om 19:57

En daarnaast is het ook zo dat Overmars nu veel meer mag van de RvC dan jaren geleden. Toen moest hij voor elke aankoop toestemming vragen.

19 juli 2019 om 19:59

Ok Tinus. En wat is de toegevoegde waarde van je reactie?...

19 juli 2019 om 20:00

Ha Tinus. Ik snap dat het ingewikkeld is. Soms gebruiken supporters het woord 'we' omdat ze het gevoel hebben bij de club te horen. Ze zijn dan niet per se werknemer van de club. Als je een fan 'we' hoort zeggen kun je er dus vanuitgaan dat hij 'de club waar ik fan van ben' bedoeld.

Verder is het woord supporter een vrij los begrip. Sommige supporters zitten inderdaad elke twee weken in het stadion (sommige zelfs ook bij uitwedstrijden!) maar anderen gaan minder vaak of nooit. Je kunt je dan nog steeds supporter noemen; in Nederland is dat niet strafbaar.

Kortom, inderdaad best verwarrend allemaal! Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.

19 juli 2019 om 20:19

We in de zin van "wij/we zijn Ajax wij/we zijn de beste"

19 juli 2019 om 22:11

Was Tinus niet ook de man die het er niet mee eens was dat het competitie programma een ronde werd verplaatst? Volgens mij is Tinus niet erg pro Ajax maar vooral tegen.

On: Mooi dat het eindelijk rond is

19 juli 2019 om 22:26

Goed verhaal Tinus, moet je thuis vertellen.

19 juli 2019 om 23:06

Hansje dat heb je heel goed onthouden, dat was inderdaad onze Tinus. 🤭

20 juli 2019 om 06:25

Ewoud

"verder is het woord supporter een vrij los begrip. Sommige supporters zitten inderdaad elke twee weken in het stadion (sommige zelfs ook bij uitwedstrijden!) maar anderen gaan minder vaak of nooit. Je kunt je dan nog steeds supporter noemen; in Nederland is dat niet strafbaar."

Het is inderdaad een vaag begrip. Het Engelse woord "support' betekent steun, terwijl er figuren zijn die het over "wij" hebben, die het in hun kop halen om "hun" club bij voortduring in diskrediet te brengen zoals bij de kampioenswedstrijd van Ajax o19 tegen Feyenoord en het zelfs presteren om hun beste speler uit te fluiten of erger nog te belagen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Als dat supporters zijn, is het woord supporter betekenisloos en dus doe je er als echte supporter goed aan je van de pseudosupporter te onderscheiden en distantieren. Ik heb daar bijna een dagtaak aan. Sommige mensen denken dat als een Ajaxshirt om je schouders doet, je daarmee meteen een Ajacied bent, maar dat is natuurlijk niet zo. Je bent pas Ajacied als je je bij de club betrokken voelt en toont, ongeacht of je nu wel of geen seizoenkaart hebt, dat maakt wat mij betreft niet uit, en niet als je uitsluitend interesse hebt in het succes dat die club genereert omdat je je daarmee kan profileren. Als je je intrinsiek bij de club betrokken voelt, laat je het natuurlijk wel uit je kop om het eigen nest te bevuilen en je eigen spelers respectloos te bejegenen. Ook als ze niet het gewenste niveau hebben. Dan zeg je gewoon: "helaas is het niets geworden omdat je niet aan de voorwaarden voldoet. Bedankt voor je inzet en het ga je goed bij je nieuwe club". En produceer je geen respectloze teksten als: "blij dat hij is opgerot en nu nog de rest van de middelmaat dumpen". Als iemand dat doet en het over "wij" heeft, hecht ik er waarde aan om te laten weten dat hij niet namens mij spreekt. En helaas gebeurt dat nog wel eens, helemaal tijdens de transferperiode.

20 juli 2019 om 07:18

Of "we" worden meestal 2e?

20 juli 2019 om 08:04

@coentje, of “we” zijn het vaakst kampioen. Of “we” zijn het meest succesvol in Europa in de laatste jaren. Of “we” hebben de meeste prijzen. Of “we” zijn de grootste club van Nederland.

19 juli 2019 om 19:46

Jullie kopen inderdaad alles wat los en vast zit. Even uitproberen voldoen ze niet stuur je ze weer weg. Ben benieuwd hoe lang jeugdspelers nog graag naar Amsterdam komen nu het een echte koopclub aan het worden is.

19 juli 2019 om 19:50

@fcrrr, jaloezie spat er vanaf. In de voorbereiding krijgen: Dest, Schuurs, Timber, Eiting, Ekkelenkamp, Pereiro de kans om te laten zien dat ze een meerwaarde zijn en Ajax 1 materiaal. Als er nog tekort vertrouwen in is dat zij het gaan halen, is een transfer niet meer dan logisch.

19 juli 2019 om 19:51

Nog heel lang. Willen maar al te graag de Frenkie en Mathijs transfer maken. Nog ff kopen we ze allemaal. Zodra een talent er boven uitsteekt, ophalen.

19 juli 2019 om 19:52

Haha, kom nou. Dat is wat elke zichzelf respecterende topclub doet. Dat heet doorselecteren.

19 juli 2019 om 19:54

Nadat De Jong en De Ligt voor een megabedrag verkocht zijn, Kluivert ondanks alles bij Roma speelt; Van de Beek, Mazraoui, Blind, De Wit, Veltman, Ekkelenkamp, Eiting, De Wit, en Lang nog bij de selectie zitten, en er verschillende jeugdspelers binnen afzienbare tijd aan zullen sluiten (timber, Dest, Gravenberch...). Ja, het is echt verschrikkelijk om jeugdspeler te zijn bij Ajax!

19 juli 2019 om 19:55

Newsflash! Hoe hoger het niveau bij het eerste des te minder jeugdspelers zullen er doorbreken. Toch altijd een compliment dat mensen denken dat spelers die verkocht worden voor tig miljoen dat die zomaar vervangen kunnen worden door een jeugdspeler van De Toekomst te kunnen halen. De jeugdopleiding is goed maar zo goed? Nee..

19 juli 2019 om 19:59

Onzin. Er worden jonge talenten en ervaren spelers gehaald wanneer de jeugd niet voldoet. Ajax laat al jaren zien dat ze echt talent alle kansen geeft. Met een budget wat Ajax nu heeft is het niet meer dan logisch dat er ook een deel wordt gebruikt om het team weer goed neer te zetten. Je kan niet blijven hangen in alleen maar talenten van je eigen club. Mooie mix dit en hopelijk weer spelers die straks een volgende stap kunnen maken.

19 juli 2019 om 20:14

@fccrr, Ajax zal altijd blijven leunen op de jeugd. Gerichte aankopen zorgen ervoor dat ze zich ook beter kunnen ontwikkelen en op een hoger podium kunnen spelen. Worden ze te licht bevonden, mogen ze naar een mooie club in Europa of Nederland. Dat kunnen andere clubs in NL helemaal niet bieden

19 juli 2019 om 20:15

Het is wel zo dat de jeugdopleiding bij Ajax dus wel de reputatie heeft om consequent toppers af te leveren wanneer nodig (Sanchez < De Ligt). Dat is ook bijna het hoofddoel: Het opleiden van speciale spelers. En dat is geen fabriekswerk. Het recente verleden heeft geleerd dat jeugdspelers opstellen omdat het jeugdspelers zijn internationaal gezien weinig potten gaat breken. Daarom de koersbijstelling en het niet terugdeinzen om 15mil+ neer te leggen voor een talent. Maar het blijft zo dat Ajax steeds maar weer jonge spelers blijft afleveren die tot de verbazing spreken. De Ligt weliswaar net vertrokken; maar Donnie is toch ook wel een grote meneer aan het worden. En ondertussen is Unuvar ook al aan het opvallen daar onder. Of Dest of Pynedad enzovoort. En dat Ajax zo blijft opleiden; op zoek naar iets speciaals; dát is de reden dat kinderen nog altijd graag voor hun kans op de Toekomst willen gaan.

19 juli 2019 om 20:17

Nou de transfer van kristensen is mede mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van timber maar vooral dest in de voorbereiding. Dus tja. Zo lang Ajax dat doet voorzie ik niet zon probleem.

19 juli 2019 om 20:34

Allemaal mogelijk gemaakt door absolute topclubs die niet van onze eigen jeugd kan afblijven. Ondertussen blijft de stroom van genoemde jeugdspelers vrolijk doorlopen. Om jaloers van te worden! Zakdoekje?!

20 juli 2019 om 07:00

@fcrrr

"jullie kopen inderdaad alles wat los en vast zit. Even uitproberen voldoen ze niet stuur je ze weer weg. Ben benieuwd hoe lang jeugdspelers nog graag naar Amsterdam komen nu het een echte koopclub aan het worden is."

De druiven zijn kennelijk bijzonder zuur vandaag. De jeugdspelers komen graag naar Ajax omdat Ajax een prachtige opstap naar een internationale carriere is gebleken. Dat is al heel lang zo en dat zal nog heel lang zo blijven ook al kan jij dat kennelijk niet zo goed verdragen. En voor de goede orde: Ajax heeft niet alleen 5 spelers aangekocht (6 als Alvarez er nog bij komt), maar er zijn er ook 16 verkocht, terwijl de verwachting is dat Siem de Jong en Benjamin van Leer ook spoedig hun koffers zullen pakken. Daardoor is er alleen maar meer ruimte vrij gekomen in de selectie(s) van Ajax en zal die van Jong Ajax bijv. voor een groot deel uit spelers uit de O19 komen te bestaan. Dus hoef je je geen enkele zorgen te maken over de ontwikkeling van de Ajaxtalenten. Van de 5 spelers die zijn aangekocht, zijn er bovendien 3 strategische aankopen, Lisandro Martinez is alvast gekocht om volgend jaar Tagliafico op te volgen en Kik Pirie en Kjell Scherpen zijn aankopen die gehaald zijn met het oog op de toekomst. Dus is de situatie voor de jonge talenten van Ajax er in werkelijkheid alleen maar op vooruit gegaan en daardoor hebben bijv. Noah Lang, Victor Jensen en Serginho Dest al alle ruimte gekregen om hun visitekaartje af te geven en hun grote kwaliteiten te tonen. Zoals dat vorig jaar voor Carel Eiting en Nacir Mazraoui gold. Ajax hanteert al jaren de doelstelling om 1 a 2 spelers naar de selectie te laten doorstromen en die doelstelling wordt vrijwel altijd overtroffen. Je kritiek is derhalve helemaal nergens op gebaseerd.

19 juli 2019 om 20:31

Echt superlekker.! Check die vriendin, haar naam is Aurela Skandaj. Binnenkort in de auto bij VZ verslaggevert Justin Dingemans. Amsterdam is er in een klap nog mooier op geworden!

Goede aankoop. Het wordt nu wel overvol voor de centrale positie. Ik zou zeker nog schuurs of pieri uitlenen.

19 juli 2019 om 19:46

Vooral hoe dat er nu uitziet is dat niet eens een keuze, Schuurs lijkt veel verder te zijn en misschien zelfs tegen een basisplaats aan te zitten. Pierie zou in principe kunnen worden uitgeleend.

19 juli 2019 om 19:47

Pierie gaat vast en zeker in Jong spelen en Schuurs zal zijn minuten ook in Jong gaan maken in combinatie met Ajax 1. Allebei lekker behouden voor Ajax. Ondanks dat ik Magallan nog niet wil afserveren, lijkt het mij beter dat hij een transfer gaat maken, verhuur of verkoop.

19 juli 2019 om 20:42

Ik denk ook dat Schuurs de eerste vervanger is mocht er wat zijn achterin. En dus voorkeur krijgt boven Magallan.

19 juli 2019 om 19:59

Schuurs zeker niet uitlenen! Hij speelt in de voorbereiding heel goed en gaat ongetwijfeld voldoende minuten krijgen in het eerste elftal.

19 juli 2019 om 20:36

Precies! Die jongen houden. Alvarez komt er centraal nog niet zomaar in heb ik t gevoel. Of daley moet na t middenveld gaan.

Top aankoop op basis van beelden en verhalen wat ik heb gezien. Ben benieuwd, zekerheid is het nooit.

Lekker bezig Ajax!! Wat een topaankoop!! Vamosss!!

Fantastisch goed toegeslagen. Kristensen verkocht en op dezelfde dag nog Alvarez binnen. Marc verdient een lintje!

20 juli 2019 om 07:01

Hij verdient een lintje voor het doen van zijn werk? Dan verdien ik er ook een

Yes, uiteindelijk nog snel gehandeld door Overmars en co! Alvast welkom in Amsterdam Alvarez! Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen en of hij er gelijk klaar voor is. Ik ben iig erg content met deze transfer😁

Mooie transfer voor ons! Kan met blind rouleren lcv of vdm. Hoop dat ie ook gelijk mee kan op CL niveau

19 juli 2019 om 19:48

Dus magallan kan ook weer weg

19 juli 2019 om 20:34

Nee die mag nog even blijven, krijgt nog even de tijd, maar is gewoon zwaar tegengevallen tot nu toe.

20 juli 2019 om 02:55

@ Hoogindeconcen

Hij moet inderdaad nog even de tijd krijgen, speler worden wat dat betreft veel te snel afgeschreven. Echt een mannetje killen kan hij volgens mij wel, maar er gebeurd om hem heen op veld zoveel meer als wat hij gewend was vanuit Argentinië.

Voorlopig alles onder controle op de transfermarkt. Geen leegloop en vervangers zijn ook al binnen. Met Alvarez is de selectie wel rond en dan mag er op zich nog wel een aanvaller vertrekken. Een vertrek van Labyad zou ook fijn zijn.

19 juli 2019 om 20:33

Als er een aanvaller vertrekt komt er iemand voor terug, Bergwijn is dan de eerste optie. Is Overmars duidelijk over geweest. Labyad mag van mij ook wel weg, net als van Leer en S de Jong

19 juli 2019 om 20:48

Overmars is daar helemaal niet duidelijk over geweest. Waar haal je dat vandaan? Ik heb het uitgebreide interview met hem deze week gelezen en het enige dat hij zei was dat Bergwijn een interessante speler is. Meer niet.

20 juli 2019 om 01:54

Lege lege lege, relege, et invenies. ff tussen de regels doorlezen dus. De rvc heeft bepaald dat er nu alleen nog iemand bij mag als er iemand vertrekt. Dan is er het scenario dat Neres, Donny of Ziyech vertrekt. Dan komt in het interview alleen Bergwijn ter sprake. Hoe denk jij dat dit gaat? Denk je niet dat als Overmars andere kandidaten op nr 1 heeft, hij dan de interesse in Bergwijn niet een beetje zou temperen? Dat is allemaal duidelijk genoeg. Kijk maar eens wat Suleyman Ozturk van VI zegt, die heeft er aardig kijk op.

Geen idee of het wat is, maar ik hoor hier vrijwel alleen maar lovende woorden dus ik laat me graag verrassen! Ajax zal niet voor niets 15 mln neerleggen voor een verdediger. Toppie, we gaan het zien!

Zal Perr Schuurs blij mee zijn! Die krabt nog wel een keer achter zijn oren.

19 juli 2019 om 19:53

Ik denk idd dat hij blij is, gisteren zei hij dat hij hoopte dat Alvarez zou komen in zn interview.

Maar ik snap wat je bedoelt hoor, ik denk alleen dat Schuurs Magallan wwl duidelijk voorbij is nu en zijn minuten echt wel gaat pakken.

19 juli 2019 om 19:59

Al hoewel ik vind dat Schuurs zich met name het laatste half jaar goed ontwikkeld (moest in het begin duidelijk even wennen), is hij nog niet klaar voor voor de basis. Ideaal zou zijn, zeker omdat je genoeg cv's achter de hand hebt, om hem gewoon 1 of 2 jaar te verhuren aan een Groningen/heerenveen, dat hij even 60+ wedstrijd Eredivisie in de benen heeft. Zeker als je met Perr de CL in gaat, acht ik hem daar zeker nog niet rijp genoeg voor.

En daarbij, hoezo zou Ajax? Je streeft er toch naar om een zo goed mogelijk elftal op de been te brengen, Ajax heeft het geld dus waarom geen betere optie halen als het kan?

19 juli 2019 om 20:01

Ik denk niet dat Schuurs bang hoeft te zijn dat hij geen minuten zal maken. Ten Hag heeft ook gezien hoe goed hij speelt in de voorbereiding. Maar elke positie moet dubbel bezet zijn en Magallán heeft nog niet het juiste niveau.

19 juli 2019 om 20:10

Alsof schuurs ff denkt heey ik ga de ligt opvolgen....Plus zowel alvarez als blind kunnen op 6. Een plek die eerst voor Frenkie was. Hij is verkocht. In ten hag we trust

19 juli 2019 om 20:20

Denk dat magallan het grootste probleem heeft. Misc kan PSV hem anders huren. Die kunnen nog wel een aardige rcv gebruiken. Of dat ze hem krijgen en een miljoen of 20 voor bergwijn...

19 juli 2019 om 20:53

Perr heeft nu anders gewoon een kans. Die Mexicaan is nog met vakantie en heeft nog niet meegetraind of kennis kunnen maken met zijn nieuwe teamgenoten. De eerste paar wedstrijden speelt ie dus normaal gesproken geen basis. Dan is het aan Schuurs om in die wedstrijden zo goed te spelen dat er geen enkele reden voor Ten Hag is om hem eruit te halen. Topsport is hard en je krijgt maar een paar kansen. Dit is wel een kans.

Op basis waarvan is dit een mooie transfer? Blijkbaar volgen veel mensen de Mexicaanse competitie. Ik zeg niet dat het niets is maar snap de euforie niet zo goed. Hebben al meer verdedigers zien komen die het voorlopig niet gered hebben. Ook waren nu toch ook niet echt de top clubs in hem geïnteresseerd. Daarentegen laat ik mij graag verrassen. Ben benieuwd

19 juli 2019 om 19:52

Als topclubs in hem geïnteresseerd zouden zijn is Ajax kansloos.

19 juli 2019 om 19:56

Aantal factoren. Is vaste international van Mexico, staat binnen Mexico bekend als een van de grotere talenten, stond niet voor niets op het lijstje van een flink aantal clubs, is groot, kopsterk en kan ook goed meevoetballen. Dit baseer ik op het feit dat ik 'm bij Mexico een aantal keer aan de slag heb gezien en op de vele lyrische reacties van Mexicanen op de verschillende fora en social media. Natuurlijk kan het altijd een slechte match zijn maar de de voortekenen zijn goed!

19 juli 2019 om 19:56

Dat is niet vaak het geval, bij Sanchez was Barca in hem geïnteresseerd voor Barca b. Daar hebben ze nu ook reis voor gehaald. Toen die kwam, compleet andere koek. Tagliafico was nou ook niet denderend veel interesse in, haast onmisbaar. Tadic zat niet een topclub achteraan. Wat een spijt hebben ze bij South Hampton zeg, Dat ze die weggedaan hebben. Blind nauwelijks serieuze interesse, en zou niets worden. En ga zo maar door. Magallan is een van de eerste die met veel negatieve geluiden binnen kwam en tot op heden niets heeft laten zien.

19 juli 2019 om 20:03

Kristensen was een geweldenaar, de Philip Lahm van Scandinavië ....

19 juli 2019 om 20:48

Toch winst op gemaakt :-)

19 juli 2019 om 21:16

Spekkie, ik heb daadwerkelijk niemand Kristensen de nieuwe Lahm zien roepen. Je weet dat liegen om je "punt" want aan te sterken, niet echt sympathiek is? 😅

19 juli 2019 om 20:31

@mv10 Dit is een groot talent en hij kan nu al CL niveau aan. Maar goed, ik snap dat jij sceptisch bent, het is tenslotte geen Fer of Liam Kelly...

19 juli 2019 om 21:39

Hoogindeconcen, niet zo defensief reageren joh. Een Feyenoorder mag toch ook gewoon reageren? Ik ken de speler op zich niet, maar gezien zijn status als jonge international en zijn prijs moet het wel een aanwinst zijn Sterker nog, als je voor 15 miljoen naar de Eredivisie komt moet je gewoon slagen en er vrij snel in de basis staan. Ajax heeft de luxe zulke slagen te slaan op de transfermarkt. Feyenoord moet hopen op meevallertjes. Een Kelly of Fer zijn dan lui waar je wat hoop op kan vestigen. Fer zie ik op zich wel weer opstaan als 1 van de betere buffelende middenvelders van de Eredivisie.

19 juli 2019 om 21:44

@ape X

die financiele luxe heeft Ajax voor een groot deel zelf gecreeerd door creatief te scouten. hopelijk gaat dat bij Feyenoord ook snel gebeuren

20 juli 2019 om 01:48

@ape Wat Japie zegt, heb dat in een ander artikel al uitgebreid toegelicht: Ajax zit in deze positie vanwege een goed aankoopbeleid. Dat begint bij een goede scouting, dat is waar het bij Feyenoord aan ontbreekt, en daar investeren ze niet in, en dat is niet zo slim. Deze Feyenoorder reageert negatief zonder dat hij de speler kent, en jij zegt ook dat je hem niet kent, iedereen die wat over hem weet is laaiend positief, je kan ook wat leren voordat je het gaat afzeiken. Of een paar scouts aannemen voor het salaris van Narsingh en Fer en net zo rijk worden als die club uit de hoofdstad.

20 juli 2019 om 11:21

Waar reageer ik negatief? Ik vraag waar de euforie vandaan komt. Maar dar mag niet omdat ik voor feyenoord ben. Valt mij gewoon op hoe hier word gereageerd op elke inkomende of uitgaande transfer van Ajax en de reacties op andere clubs. En aangezien het hoer niet gaar over de transfers van feyenoord benoem ik die ook niet in mijn vorige reactie. Maar ik snap dat het vervelend voor je is als er een misschien in jou ogen kritische vraag word gesteld.

Keurig! Snel en adequaat gehandeld en niet weer een transfer misgelopen na getreuzel.. Ben benieuwd wat deze jongen kan gaan brengen.

19 juli 2019 om 20:05

Ajax is fantastisch bezig, genieten geblazen.

ouwe die overmars is een tovenaar gewoon, weer zo'n toptalent gefixt

wat is nou de exacte lengte van die Alvarez? ik hoor dan weer 1.85 meter en dan weer 1.90 meter. is er iemand die me hier uitsluitsel over kan geven?

19 juli 2019 om 20:03

Volgens de gegevens van Mexico zou hij 1.86 meter. Maar misschien klopt dat ook niet?

Edit: en volgens Transfermarkt weer 1.87 meter.

19 juli 2019 om 20:21

Volgens transfermarkt 1.87 opzich goede lengte voor een verdediger.

19 juli 2019 om 20:22

Ja. Als hij zon hipster knotje in doet dan is die 1.90 ;-)

In der lijn van de verwachtingen, mooi dat het nu definitief is. Alles is nu goed bezet. Van de huidige selectie mogen wat mij betreft na Kristensen ook Magallan, Siem de Jong, Van Leer en Labyad nog vertrekken.

Cijfers nog voor deze transfer; Inkomende gelden: 181,75M Uitgaande gelden: 41,2M 😅

Gaat lekker zeg voor Ajax. Prima aankopen. De Ligt en Frenkie zijn weg en je hebt gewoon prima vervangers gehaald. Tuurlijk zullen ze niet even goed zijn maar toch. En dan heb je nog altijd Blind, Tadic, Neres en Ziyech die er nog altijd zijn. Zolang zij ook blijven zit je gebakken hoor.

19 juli 2019 om 20:15

Als Frenkie op het middenveld vervangen wordt door Ziyech gaat Ajax er misschien zelfs op vooruit haha .
Bovendien zullen spelers als Onana, Mazraoui, Vd.Beek, Neres, Dolberg, Lang, enzovoorts weer een stapje verder in hun ontwikkeling maken en gaat Ajax er ook wat dat betreft zelfs op vooruit. Alleen op Mathijs gaat Ajax er dan op achteruit maar al met al blijft er dan een positieve balans over.

19 juli 2019 om 21:44

Ziyech Frenkie vervangen? Gaat hij ballen onderscheppen, gaten dichtlopen? Appel en peren. Ziyech heeft wel een beetje omschakeling gemaakt, maar heeft vooral meerwaarde in vooruit voetballen in de buurt van aanvallers. Die levert nooit de werklust en rust die Frenkie bracht.

19 juli 2019 om 21:52

Werklust heeft Ziyech genoeg. Ziyech kan goed functioneren op op het middenveld of als rechtsbuiten. Hij zal er rekening mee houden dat hij nu ook gaten moet dichtlopen en ballen moet onderscheppen. Ook zullen Vd.Beek en Schone hem goed ondersteunen.

19 juli 2019 om 23:35

Nu moet ik als oud Ziyech criticaster toch even ingrijpen! Die man heeft niet een beetje een omschakeling gemaakt, maar is echt een teamspeler geworden. Ja, legt soms risico in z’n spel, maar werkt nu ook als een paard voor de ploeg als dat hevraagd wordt! Herinner je Ajax -Utrecht van enkele maanden terug. Net uitgeschakeld in de CL door de Spurs, 0-1 achter in een crusiale wedstrijd voor de titel, ene mokerslag en juist hij was de man die een over mijn lijk mentaliteit liet zien waar de hele ploeg zich aan optrok.

‘The Champions League is terrified ‘cause Overmars is on fireeeee!’

19 juli 2019 om 20:51

CL finale is inzicht. Appeltje eitje.

20 juli 2019 om 01:49

Zo hoor ik het graag.

Ajax heeft nu het momentum. Als je het rijtje ziet en spelers kiezen voor Ajax is dat natuurlijk vooral vanwege het geweldige Europese succes. Doe er je voordeel mee, want als het dit seizoen voor de winter klaar is wordt het gelijk weer lastiger.

Zal ongetwijfeld een goede speler zijn, maar ik krijg wel een beetje de indruk dat het een vreemdelingenlegioen wordt zo, hoeveel nationaliteiten in de eerste selectie? Een stuk of 14? Zoiets kan zich nog gaan wreken leert het verleden ons.

19 juli 2019 om 20:44

Noem mij een topclub waar de meeste spelers nog lokaal zijn? Ajax heeft twee Nederlanders moeten verkopen. Matthijs en Frenkie waren twee toppers. Ajax is een ambitieuze club dus wil door borduren op ons succes. Ken jij lokale jongens die deze twee klasbakken meteen kunnen vervangen? Schuurs lijkt zich goed te ontwikkelen. Ondanks dat ze voor Marokko spelen zijn Mazraoui en Ziyech wel hier geboren. Donny van de Beek is er nog. Daley Blind. Huntelaar zal z'n minuten gaan maken. Promes is ook aanwezig. Vreemdeling legioen?

19 juli 2019 om 20:51

Inderdaad: met Van de Beek, Ziyech, Mazraoui, Veltman, Blind, Promes en Huntelaar is Ajax zeker geen vreemdelingenlegioen.

19 juli 2019 om 20:57

Ik vergat Veltman. Ik hoop overigens dat hij wel blijft, maar zou het snappen als ie vertrekt. Dest laat hoe dan prima zien dat hij ook op links inzetbaar is, maar Veltman heeft natuurlijk veel meer ervaring.

19 juli 2019 om 20:59

Je moet hem negeren. Baardgrasmus zoekt altijd wel een stokje om ajax mee te slaan. Heel vaak heel subtiel ook. Tis gewoon een kansloze opmerking, zo ook weer. Ajax verliest 2 top spelers. En ajax moet maar 2 mensen van de jeugd die t niveau niet hebben opstellen. Zolang ze maar nederlanders zijn. Maak niet uit als ze als team dramatisch presteren. Zo is t toch baardgrasmus? F***** onzin, zoals vaker van hem.

19 juli 2019 om 22:30

Beetje afhankelijk wat je defintie is van de eerste selectie van Ajax en wie daarbij horen, plus hoe je spelers met dubbele nationaliteiten telt.

Het aantal spelers zonder Nederlandse nationaliteit die wel eens bij de selectie hebben mee gedaan (of erbij gaan horen aankomend seizoen) daarvan ik er zo'n 14. Bij spelers met een Nederlandse nationaliteit kom ik op zo'n 20 uit. Maar ja, dat geeft nog niet echt een goed beeld.

Ik denk persoonlijk dat mensen die de club niet op de voet volgen al snel het beeld kunnen krijgen dat er zoveel buitenlanders bij komen. Maar ja, die hebben niet gevolgd dat we met Cerny (tsjechie), Wober (oostenrijk), Kristensen (denemarken) en Lamprou (griekenland) juist ook weer buitenlanders kwijt zijn geraakt. Dan kan het nog wel eens lijken alsof met Alvarez, Martinez en Marin het aantal buitenlanders sterk aan het toenemen is. Dat valt reuze mee.

We zijn goed bezig. Ik hoop dat er niemand meer weggaat, zeker niet Neres, Ziyech of Donny. Schuurs zal zeker tegen PSV nog spelen, maar zal daarna als backup functioneren. Vorig jaar kwam hij niet in de buurt van het eerste. De competitie om een basisplek kan losbarsten. Er zal een hevige strijd zijn, maar zoals vaak zullen ook blessures moeten worden opgevangen. Ajax heeft een heerlijke selectie en dat vinden andere fans minder leuk. Dat snap ik ook wel. Hoe dan ook mogen spelers nog vertrekken dus we zullen de komende weken wel zien.

wat is overmars toch lekker bezig. ik zie het helemaal goed komen met deze alvarez en schuurs!!

Dit doet Ajax goed. Er is een verschil tussen de jeugd de kans geven en er afhankelijk van zijn. Het huidige Ajax is niet afhankelijk van eigen jeugd maar streeft er wel naar eigen jeugd in de selectie te hoedendoos goed opleiden. Schuurs draait een uitstekende voorbereiding, alles lijkt bij hem vanzelf te gaan. De kans dat hij een mindere periode zal hebben is groot. Met Alvarez hebben we natuurlijk geen garantie op kwaliteit en stabiliteit. Juist op de momenten dat Alvarez het laat afweten wil je een speler als Schuurs kunnen inzetten.

Ik vind zowel de aanval als verdediging zeer goed bezet bij Ajax maar het middenveld vind ik nog niet overtuigend. Ach ja het is nog geen september en heb sterk het gevoel dat Ajax nog niet klaar is op de transfermarkt. Het is wel duidelijk dat Ajax niet alleen de CL wil bereiken maar ook serieus mee wil doen aan de CL. Wat niet meer dan logisch is.

Woeoe.. dit zijn echt heerlijke tijden om Ajax fan te zijn!

En daar is de gewenste centrum verdediger, enige plek waar mogelijk nu nog versterking komt is voor de 6 op het middenveld. Voor de rest is het Van de Beek, Ziyech en Neres behouden en misschien wat overbodige spelers laten vertrekken. Het is jammer dat we tegen PSV nog niet echt compleet zijn en tegen Vitesse nog zonder ingespeeld team er moeten staan. Maar ik ben dik tevreden over hoe de voorbereiding tot op heden loopt en hoe Ajax het doet op de transfermarkt.

20 juli 2019 om 02:52

@ Adzevedo

Het ziet er rooskleurig uit met daarbij ook een kwalitatief sterker geworden bank. Ik dacht dat ze de Jong wilde opvangen met Marin, maar ik las of hoorde gisteren bij een van de voetbal media platformen dat Ajax inderdaad nog niet klaar is. Al kan dat natuurlijk ook nog zijn om het eventuele verlies op te vangen van de nog bekende namen die eventueel wel weg willen.

20 juli 2019 om 14:18

Het zou me niks verbazen als ze nog Propper erbij willen halen. Als Ten Hag zegt dat de dubbele 6 het vraagstuk is dan kun je haast niet anders dan de optie voor een opbouwende middenvelder open te laten. Ik heb Marin aan het werk gezien, ik vind het geen echte 6 wat hij bij Standard ook niet was. Als ik hem tegen Watford zag verdedigen en in beide duels in de passing zag dan lijkt het me sterk dat hij die rol gaat invullen.

Tegelijk zit je natuurlijk ook nog met talenten als Eiting, Ekkelenkamp, Gravenberech en De Wit( in mindere mate). Tel daarbij op dat Lang zich prima ontwikkelt. Het zijn lastige afwegingen. We hebben best wel wat opties, alleen zijn die opties ook goed genoeg op het internationale niveau?

22 juli 2019 om 15:18

@ Adzevedo

Proper was ik alweer helemaal vergeten, daar waren eerder geruchten van. Ik zal jou eerlijk bekennen dat ik hem bij Luik niet echt aan het werk had gezien, nu heb ik wat highlights terug gekeken en je hebt gelijk. Van de Wit verwacht ik eerlijk gezegd niet zoveel, de door jouw genoemde alternatieven zouden dit inderdaad kunnen opvullen. Sorry voor de wat beknopte reactie, maar ben even aan het multitasken en dat is niet mijn ding hehehehehe.

Ik ken de speler in kwestie niet maar ik ben erg blij dat hij binnen is, maar ook dat Ajax de niet misselijke concurrentie op afstand heeft weten te houden. De reden dat ik zo enthousiast ben over hem is voornamelijk gebaseerd op het geen Suleyman van VI over hem vertelde, het ziet er naar uit dat wij ook dit seizoen weer een mooie ploeg zullen hebben, met daarnaast ook een kwalitatief sterkere bank. Daar verdiend Overmars wat mij betreft het grootste compliment mee, want dat is naar mijn mening essentieel als je nog een stapje wilt maken.

Ajax koopt wel wat in. Is er straks nog wel ruimte voor talent achterin? Kan me altijd commentaar herinneren van Ajax fans dat PSV te veel koopt en weinig jeugd inpast. Hoe denken jullie over dit beleid van deze zomer? (Oprechte vraag)

We gaan wel hard op die transfermarkt dit jaar. Hoop maar dat we net zo hard gaan gedurende het seizoen. Al met al een goeie aanwinst die Alvarez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 0 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
Paris Saint-Germain is bereid om Neymar aan Real Madrid te verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren