Update: ‘Onderhandelingen tussen Patrick Kluivert en Barcelona vergevorderd’

Zondag, 21 juli 2019 om

Patrick Kluivert werd begin deze week ontslagen als assistent-bondscoach van Kameroen, maar de oud-spits hoeft mogelijk niet lang zonder werk te zitten. Volgens de Catalaanse sportkrant Sport is de 43-jarige Kluivert namelijk een serieuze kandidaat om als hoofd jeugdopleidingen aan de slag te gaan bij Barcelona.

Barcelona is op dit moment bezig met de reorganisatie van zijn jeugdopleiding. Zo kregen diverse jeugdtrainers onlangs van de clubleiding te horen dat er volgend seizoen binnen de jeugdopleiding geen plek mee voor hen is. Barcelona is naar verluidt vastberaden om La Masia van nieuw elan te voorzien en zou daarbij een mogelijke rol weggelegd zien voor Kluivert.

De oud-spits zit na zijn vertrek bij Kameroen zonder werk en is bekend in Catalonië: hij kende tussen 1998 en 2004 als voetballer een succesvolle periode bij Barcelona. De grootmacht zou zoeken naar 'een charismatische' hoofd jeugdopleidingen, die bekend is met de club en tevens als uithangbord van de jeugdopleiding kan dienen. Kluivert is zeker niet de enige kandidaat, maar staat er naar verluidt goed op bij het bestuur van de club.

Het bericht van Sport volgt kort nadat eerder vandaag bekend werd dat Victor Valdés als jeugdtrainer terugkeert bij Barcelona. De oud-doelman krijgt de leiding over de Onder-19 van de club en zet daarmee zijn eerste stappen in het trainersvak. De terugkeer van Valdés past binnen de ambitie van Barcelona om oud-spelers een prominente rol te geven binnen de jeugdopleiding.

Update 21 juli 18.02 uur - ‘Onderhandelingen tussen Patrick Kluivert en Barcelona vergevorderd’
De terugkeer van Patrick Kluivert bij Barcelona lijkt een kwestie van tijd te zijn. ESPN meldt zondag dat de oud-spits ‘vergevorderde onderhandelingen’ voert met zijn voormalige werkgever over een nieuw dienstverband als hoofd jeugdopleidingen. Kluivert zal instappen op een moment waarop de structuur van de club een grondige renovatie ondergaat. Directeur voetbalzaken Pep Segura zal op korte termijn opstappen, waarna zijn taken worden overgenomen door technisch directeur Eric Abidal. Barcelona en Kluivert hopen de onderhandelingen in de komende dagen af te kunnen ronden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door bo)

Op basis van wat krijgt hij deze functie? Is een tijdje jeugdtrainer geweest, maar heeft hij de competenties om hoofd jeugdopleiding te worden? Laatste paar jaar heeft die veel verschillende functies gehad, maar zonder succes. Heb het idee dat die alleen wordt aangetrokken (mocht dit waar zijn), vanwege zijn naam.

19 juli 2019 om 18:59

Helemaal met je eens, Kluivert zwerft maar wat af de laatste jaren zonder zich ergens echt bewezen te kunnen hebben. De jeugdopleiding van Barca gaat echt niet beter worden van zijn komst, zet daar alsjeblieft iemand met kennis en ervaring neer, geen uithangbord,

19 juli 2019 om 19:18

Nergens bewezen? Deze man heeft als persoonlijke spitsentrainer van Björn Vleminxs van NEC, hem de topscorers titel bezorgt terwijl die man er helemaal niks van kon. Kluivert verdient een standbeeld voor die presentatie in mijn optiek!!

19 juli 2019 om 19:19

*prestatie (stom nog steeds dat je niet kan bewerken via mobiel)

19 juli 2019 om 19:43

Kan voor mij wel gewoon. Staat naast het aantal minuten geleden dat t bericht geplaatst is.

19 juli 2019 om 19:48

Kijk hier kan ik natuurlijk werkelijk niets tegen inbrengen. '

On: Man heeft niet de juiste kwaliteiten voor die functie, simpel.

20 juli 2019 om 06:47

Ben toch blij Rodinho dat 1 van oranjes beste spitsen toch wat meer waardering krijgt vh publiek dan meningen als die van kleine generaal.

19 juli 2019 om 19:06

@kleinegeneraa7 Hoezo zonder succes? Kwalificeer succes dan even? Hij heeft het goed gedaan bij Twente, Curacao alleen zijn PSG avontuur was kortstondig maar goed daar is het ook een wespennest. Nu dan met Kameroen gemiddeld gedaan ... je redeneert alsof hij meerdere titels en CL's op zijn naam had moeten hebben. Schei toch uit ... altijd maar die belachelijke standaarden voor bepaalde oud voetballers hanteren. Wat heeft Keizer gepresteerd voordat ie Sporting kreeg? Niet alles hoeft een logisch en gestaagde opbouw te kennen. De voetbalwereld is een andere dimensie qua bedragen, normen en waarden. Er is GEEN logische carriere opbouw. Word wakker!!!

19 juli 2019 om 19:44

Een van de criteria waar mijns inziens een hoofd jeugdopleiding aan moet voldoen is lange termijn visie. Op welk punt in het leven van Kluivert heeft hij ooit aangetoond dat te bezitten?

19 juli 2019 om 22:59

Ik ben t er wel mee eens. Een uitstekende voetballer zijn geweest maakt je niet ineens geschikt om iedere functie in het voetbal te kunnen bekleden. Spitsentrainer ala, dan ineens td, assistent bondscoach en nu ineens de kwaliteiten hebben om hoofd jeugdopleidingen te worden? Bullshit natuurlijk. Er lopen bij iedere club vakmannen die al sinds jaar en dag met die jeugd werken. Komt er ineens een oud prof de scepter zwaaien. Raar.

19 juli 2019 om 19:20

@Savano Dus in jouw ogen kan de trainer van Kozakken Boys nog aan de slag bij Barcelona. Wees even realistisch man. Met Kluivert heb je gewoon weinig zekerheid dat hij succes gaat hebben en de jeugd van Barcelona kan inmiddels na jarenlang weinig doorstroom weleens een persoon met ervaring gebruiken als hoofd van de jeugdopleiding.

19 juli 2019 om 19:23

Wie zegt dat die meerdere CL's op zijn naam had moeten hebben? Het gaat mij er gewoon om dat hij als trainer of in een bestuursfunctie niet echt naam heeft gemaakt, om nu opeens een jeugdopleiding van 1 van de grootste clubs te gaan leiden. Was het een Jan de Winter met zijn staat van dienst geweest, dan was Barcelona nooit langs gekomen. Dit is allemaal gebaseerd op zijn naam en niks meer. Hij heeft de jeugd van Twente getraind en is ermee kampioen geworden, nou op basis daarvan word je wel een goed hoofd jeugdopleiding? Het is gewoon echt op niks gebaseerd en dan kan je nog met zoveel uitroeptekens je punt proberen te maken, maar over 2 jaar werkt die weer ergens anders. Hij houdt het namelijk nergens langer vol dan 2 jaar. Ik heb inderdaad meer vertrouwen in een persoon die geen profvoetballer is geweest, maar wel 10 jaar lang in een jeugdopleiding van een bvo heeft gewerkt dan in zo'n jobhopper als Kluivert.

19 juli 2019 om 19:31

Nu ga je weer extreem doen om je gelijk te forceren. Rijkaard kreeg toch ook Barca nadat hij met Sparta degradeerde? Is dat dan een logische carrière opbouw? En zo zijn er nog 900 voorbeelden. Dat is mijn punt, men stelt een achterlijke norm aan Kluivert alsof hij een hopper. Terwijl je in de voetbalwereldnheel weinig in eigen hand hebt aangezien die zo opportunistisch als de pest is. Nogmaals, het voorbeeld van Keizer bij Ajax deed het prima nog beter dan de bewierookte Bosz. Toch werd ie ontslagen puur omdat hij het vriendje van Bergkamp was, je hebt niet alles in de hand. Bovendien snap ik niet waarom iemand een waslijst aan prestaties moet overleggen voordat deze stap gerechtvaardigd is. Hij is oud speler met diploma, dat zou in principe voldoende gewicht moeten hebben toch? Maar nee, nu opeens is het ... wat heeft ie nou eigenlijk bereikt als trainer? Dat slaat nergens op en daar ageer ik tegen.

19 juli 2019 om 19:36

@kleinegeneraa7 schijnbaar hoeft ie geen naam te maken toch ... jij moet jouw norm aanpassen nu je ziet dat die in de praktijk niet van toepassing is. Hij is oud speler met diploma en dat is genoeg blijkbaar. Dat jij persoonlijk andere voorwaarden stelt, is voor jouw eigen rekening toch? En al is ie naar een week weg, wat kan jou dat schelen? Betaal je uit eigen zak mee ofzo? Word wakker en pas je visie/kijk op de zaak aan. 6 A4'tjes CV is blijkbaar niet nodig in de top, waarom dan wel bij jou?

19 juli 2019 om 19:47

Volgens mij zeg ik toch niet dat die deze functie niet mag krijgen? Ik vraag mij gewoon af op basis van wat hij misschien wordt gekozen? Jij probeert er meteen iets vijandigs ervan te maken, alsof ik net op je ziel heb lopen trappen, maar dat was niet mijn bedoeling. Het zijn toch gewoon logische vragen? Je maakt iemand hoofd jeugdopleiding die haast geen ervaring in het vak heeft en de afgelopen jaren al verschillende functies heeft uitgevoerd. Jij hebt het over dat ik mijn visie moet aanpassen, maar ik vind deze waarschijnlijke aanstelling niet getuigen van enige vorm van visie bij Barcelona. Je gaat, voor neem ik aan, een lange termijn oplossing en je neemt een onervaren iemand die de afgelopen 10 jaar al 6x is gewisseld van werkgever, dat is toch gewoon op zijn minst een vreemde keuze? En dat je het argument gebruikt dat ik niet moet zeuren 'want je hoeft het niet uit eigen zak te betalen' kan ik niet echt plaatsen. Dan zou ik over geen enkele transfer, aanstelling of investering mijn mening mogen geven? Neem aan dat jij dat dus ook nooit doet?

20 juli 2019 om 02:43

Maar ondanks dat ie veel van werkgever is gewisseld heeft ie toch wel veel ervaring op gedaan bij clubs? Daarnaast zal hij als hoofd jeugd ook betrokken zijn bij jeugd transfers en daar kan een grote naam toch zeker bij helpen.
Daarnaast zal zijn netwerk de afgelopen jaren flink uitgebreid zijn.

21 juli 2019 om 18:36

Hij is met jong Twente kampioen geworden. RvP heeft zijn beste WK gespeeld mede dankzij Kluivert. Om even terug te komen op het kampioenschap met jong Twente. Heeft hij wel laten zien dat hij met jeugd kan werken. En als hij de positie krijgt kan je alleen afwachten hoe het zich ontwikkeld. F de Boer heeft 4 titels op rij gewonnen en toen hij ergens anders aan de slag ging ging 't om mild te zeggen erg slecht. Dus naam maken zegt niet alles

19 juli 2019 om 19:40

Niet vanwege zijn naam, maar vanwege zijn netwerk. En dat is niet vreemd, want dit zien we al in alle lagen van de samenleving / sportwereld terug. Een netwerk opent deuren voor je.

19 juli 2019 om 21:37

Blijf het altijd zo grappig vinden dat veel mensen Kluivert over in twijfel trekken en vooral uit Rotterdamse/Feyenoord kant merk ik dat op. Erg sneu... ze zouden niet voor niets bij Kluivert uitkomen. Dat Kluivert in Nederland niet gewaardeerd wordt (op basis van wat...) betekent niet dat ze in het buitenland er zo over denken... op basis van wat wordt bijv Joris Mathijsen technisch directeur... of andere oud spelers

Kluivert weet ook niet wat hij wil. In de jeugd bij Ajax. Bondscoach Curacao. Assistent bij Kameroen. Eoa TD functie in Parijs. En nu Hoofd Jeugdopleiding bij Barca... misschien is het goed om een keus te maken en daar dan op te focussen en in groeien.

19 juli 2019 om 19:19

@eCKe Misschien heb je ook niet alles in de hand ... PSG bijvoorbeeld waar hij amper tijd kreeg om iets neer te zetten alweer ontslagen werd. Emery, die daartoe aandrong om vervolgens een bevriende td te krijgen. Echt grappig, dat men hier doet alsof je in het voetbalwereldje je carrière kan uitstippelen... als er nou 1 opportunistische wereld is dan is het wel de voetbalwereld. Ik zeg niet dat hij alles goed doet maar sommigen hier zijn wel heel extreem. Je hebt niet alles in de hand, zie Marcel Keizer bij Ajax bijvoorbeeld. Deed het prima en toch ontslagen door randzaken en derden. Zo makkelijk en zwart-wit is het niet hoor!

20 juli 2019 om 10:29

@Savano klopt wat je zegt. En ook grote namen konden met Sparta degraderen. Wat Kluivert doet is Job hoppen met verschillende functies en verantwoordelijkheden, trainer, manager of hoofd jeugd zijn compleet verschillende functies. Je ziet het toch ook bij Ron Jans, Maaskant of Henk de Jong; dat blijven trainers in hart en nieren.

TD, assistent trainer, hoofd jeugdopleiding... op basis van zijn naam krijgt hij allerlei banen aangeboden en tot nu toe nergens echt geslaagd.

19 juli 2019 om 22:42

Spitsen trainer bij NEC, Bjorn Vlemmicx wordt topscorer van de eredivisie, spitsen trainer bij AZ, El Hamdaoui wordt topscorer, bij fc Twente de belofte kampioen gemaakt en Twente wilde door met hen, assistent trainer bij oranje tijdens het WK en 3e geworden, bondscoach Curacao en Curaçao op de kaart gezet. Nee Kluivert is idd nergens geslaagd...

19 juli 2019 om 23:02

Klopt. En vergeet niet de individuele training die hij aan depay en promes gaf waar ze altijd vrij respectvol over praten.

Zolang hij self niet gaat rijden is het prima.

20 juli 2019 om 08:11

Dat tuig hoort gewoon in de gevangenis. Ook die leugens na afloop in zijn boek. Erg respectloos naar die familie toe.

Dan zijn ze bij Barcelona helemaal van de leg. In Nederland lopen denk ik in het amateurvoetbal al 100 trainers die dit beter zouden kunnen dan Kluivert. Alleen op basis van naam haal je hem dan. Maar wat voor affiniteit heeft hij met de jeugd? Hoe wil hij gaan opleiden etc. Zover ik weet heeft hij alleen senioren gedaan (incl. Jong Twente en Nec?).

19 juli 2019 om 20:32

Waarom zijn naam en niet zijn netwerk? Al die kamervragen die jij stelt zal Patrick aan de desbetreffende personen binnen Barcelona beantwoorden.

19 juli 2019 om 20:41

wat een onzin. noem ze dan maar effe op die honderd trainers in het amateurvoetbal.

Wat een commentaar op iets wat 'misschien' speelt.
En wat een commentaar op de Persoon Kluivert.

Als je in de top hebt gespeeld, dan weet je wat er nodig is. Talentjes bij de grote clubs kijken sowieso op tegen dit soort spelers. In Nederland hebben we maar wat graag commentaar op grootheden in het voetbal die zich niet gedragen als keurige jongetjes die zich normaal kleden en alleen maar keurige dingen zeggen in de pers.

Gelukkig hebben ze in het buitenland meer respect voor de sterren van weleer.

En waarom zou een Kluivert niet hoofd jeugdopleidingen kunnen zijn? Hij heeft een goede leerschool gehad als jeugdspeler bij een top club. hij heeft bij verschillende topclubs gespeeld en in de keuken kunnen kijken. Hij heeft grote trainers meegemaakt. Dat alles maakt hem meer geschikt dan een willekeurige trainer bij een amateur club. dat geeft hem een straatlengte voorsprong. waarschijnlijk veel meer zelfs.

Zowel Patrick als seedorf doen het niet echt goed als coaches, zou als barca zijnde toch intern gaan kijken.

19 juli 2019 om 23:01

Spitsen trainer bij NEC, Bjorn Vlemmicx wordt topscorer van de eredivisie, spitsen trainer bij AZ, El Hamdaoui wordt topscorer, bij fc Twente de belofte kampioen gemaakt en Twente wilde door met hen, assistent trainer bij oranje tijdens het WK en 3e geworden, bondscoach Curacao en Curaçao op de kaart gezet. Nee Kluivert doet het idd niet goed als coach....

Kluivert kent La Masia 2019 door en door. perfecte job voor hem.

De Gun factor voor kluivert is erg laag in nl

Sommige mensen zullen altijd de mooiste baantjes krijgen. Anderen moeten er voor zwoegen en veel voor doen en vooral ook laten. Patrick behoort tot de eerste categorie. Wat mij betreft vrij incapabel voor beleidsfuncties.

Heeft barca nog een jeugdopleiding? April valt tweemaal dit jaar. Maar heel leuk voor patje zelf natuurlijk, zal nog steeds goed vallen binnen de club en het is vrn vriendjespolitiek geworden als ik het allemaal mag geloven. Druk is er ig niet meer want tot het 1e elftal zullen ze niet hoeven komen. Lekkere vakantiebaan zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden

152 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren