Rasmus Kristensen laat Ajax al na anderhalf seizoen achter zich

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Ajax en Red Bull Salzburg hebben overeenstemming bereikt over een overgang van Rasmus Kristensen naar de Oostenrijkse club, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De Deense verdediger kwam in januari 2018 over van FC Midtjylland en had nog een contract in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2022. Kristensen heeft tot medio 2024 getekend bij Red Bull Salzburg.

Kristensen werd vrijdag door Kurier voor het eerst in verband gebracht met Red Bull Salzburg, dat hem volgens het Oostenrijkse medium als een 'directe versterking' zag. Ajax wenste mee te werken aan de transfer, die nu dus werkelijk is geworden. "Ik kijk zeer uit naar deze nieuwe uitdaging. De kans om voor Red Bull Salzburg te kunnen spelen wilde ik niet laten schieten. Ik kan niet wachten om te beginnen", stelt de aanwinst op de website van de Oostenrijkse club.

Sportief directeur Christoph Freund is blij met de komst van Kristensen. “Rasmus is een speler die perfect in ons profiel past. Met zijn topmentaliteit en manier van spelen is hij uitermate geschikt voor onze club en onze manier van spelen.” Kristensen streek anderhalf jaar geleden neer bij Ajax, dat ruim vijf miljoen euro neerlegde voor de van FC Midtjylland afkomstige vleugelverdediger.

Zijn debuut kwam op 7 februari 2018, in een met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Kristensen kwam in achttien maanden tot tijd 27 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, met zijn enige doelpunt in de met 0-4 gewonnen bekerfinale tegen Willem II van afgelopen seizoen. Daarnaast stond de Deen met de kampioensschaal in zijn handen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

217 reacties (laatste reactie door dolfifumi)

Wat een heerlijk nieuws! Dumpen die middelmaat, gegokt en verloren. Rasmus bedankt en het ga je goed

19 juli 2019 om 13:53

Redelijk hard. Hij heeft inderdaad niet het gewenste niveau. Op inzet en opstellen richting de groep is niks mis met deze jongen. Jammer voor hem en Ajax dat het niks is geworden. Ik wens hem veel succes bij zijn nieuwe club!

19 juli 2019 om 15:22

Hoe veel heeft Ajax dan precies verloren? Er wordt geen bedrag genoemd of lees ik ergens overheen?

19 juli 2019 om 16:03

Enkele tonnen. Boekhouding gezien zelfs winst op hem gemaakt

19 juli 2019 om 16:54

Hebben ze dus nog minimaal 3,33 mln ontvangen. Hoe weet je dit?

19 juli 2019 om 13:55

Gegokt en verloren? Wat is er verloren dan? Die jongen kwam voor 5 miljoen, dan val je je toch geen buil als RB Salzburg hem overneemt terwijl hij het niveau duidelijk niet aankan? Pure winst als je dan nog een club geinteresseerd krijgt lijkt me.

19 juli 2019 om 14:45

De tijd, geld en moeite die je in hem hebt gestoken is verloren.

19 juli 2019 om 14:55

Geinig om te zien hoe ondankbaar de meeste Ajax fans hier zijn. 'Hij komt tekort!' 'Blij dat ie weg is!' 'Opgeruimd staat netjes!' maar als een speler niet bijtekent of verder wilt kijken moet je ze horen! Nee, dan moeten ze blij zijn dat het allergrote Ajax ze hebben wil. Toch?

19 juli 2019 om 14:55

Sterker nog, de Telegraaf stelt dat hij voor ruim 5 miljoen naar Salzburg gaat. Dus je bent alleen salaris kwijt, gegokt en verloren.

19 juli 2019 om 15:02

@ Savano

Deze jongen komt helaas gewoon net iets te kort, gun hem juist deze overstap omdat zijn situatie bij Ajax wel erg uitzichtloos werd. Zeker gezien hoe Dest zich aan het presenteren is in de voorbereiding. Voor Ajax een goede deal, voor Kristensen een mooie kans. Iedereen gelukkig op deze manier.

19 juli 2019 om 15:41

Je hebt volkomen gelijk. Men doet hier alsof deze jongen hen persoonlijk wat geflikt heeft. Triest. Voor hem veel succes met z’n volgende stap.

19 juli 2019 om 13:55

Zo! Dat is nog eens een snelle transfer in de Ajax berichtgeving. Vanochtend de eerste geruchten en nu al afgerond, zo snel kan het af en toe dus ook gaan Goede transfer, prima om deze jongen door te selecteren want hij was lang niet goed genoeg. Nu in ieder geval Labyad ook nog slijten.

19 juli 2019 om 13:58

Idd, viel mij ook op. Volgens mij deed Ajax niet erg moeilijk over de vraagprijs . Is eens wat anders dan al die transfer-sagas.

19 juli 2019 om 14:14

Psvromario. Ik snap dat jij zulke transfers graag ziet gebeuren ja

19 juli 2019 om 14:28

Ben benieuwd voor hoeveel hij uiteindelijk is weggegaan. Die 2 miljoen verlies zou Ajax opzich niet zoveel hoeven te doen

19 juli 2019 om 14:31

Ronaldo kan beter ook stoppen met voetbal, die gaf laatst een verkeerde pass. Denk ff na voor je iets zegt

19 juli 2019 om 16:32

Herken jij geen sarcasme ofzo??

19 juli 2019 om 17:00

@PSVromario. Snap dat je er op hoopt, maar stel het gebeurd en Ajax weet vervolgens nog betere spelers voor die posities aan te trekken. Wat dan?

19 juli 2019 om 14:15

ajaxfanstef

" Wat een heerlijk nieuws! Dumpen die middelmaat, gegokt en verloren. Rasmus bedankt en het ga je goed".

Getekend: successupporter Ajax.

19 juli 2019 om 14:40

Scepticus: Ik kan je goed onderbouwde bijdragen doorgaans waarderen maar je fascinatie voor de 'successupporter' doet serieus afbreuk.

Succes trekt altijd nieuwe supporters aan. Dat is inherent aan succes hebben. Sommige blijven dat door dik en dun, anderen keren terug als er succes is. ook dat is inherent aan voetbal.

19 juli 2019 om 14:42

Inderdaad, een bijzonder positieve jongen met een gezonde dosis zelfkritiek en een uitstekende mentaliteit. Dat ie dan net niet goed genoeg is, oké, maar zo'n juichstemming is beneden alle peil. Een echte Ajacied is blij voor die jongen met zn nieuwe kans en heeft gisteravond een meer dan prima nieuwe stand in voor Nous en/of Veltman gezien.

19 juli 2019 om 15:43

@scepticus38, wat een onzin. Nee, Ik heb geen SK, maar maakt mij dat minder supporter, die geen mening mag hebben? Ajax is topsport en als je het niveau -net- niet aankan, is het enige juiste, afscheid nemen. Ik zie liever Mazraoui op RB met back-up Veltman en Dest.

19 juli 2019 om 15:50

@ajaxfanstef

" Nee, Ik heb geen SK, maar maakt mij dat minder supporter, die geen mening mag hebben? Ajax is topsport en als je het niveau -net- niet aankan, is het enige juiste, afscheid nemen. Ik zie liever Mazraoui op RB met back-up Veltman en Dest. "

Ik heb medelijden met je als je niet in staat bent om je mening te geven en daarbij mensen gewoon in hun waarde te laten. Kijk naar onderstaande reactie van @zytto34. Zo kan het ook.

19 juli 2019 om 15:56

Ajaxfanstef hoezo doe je zo verontwaardigd over een sk? Het wel of niet hebben van een sk, maakt je geen mindere of betere Ajax fan. Die belachelijke trap na stuit men tegen het borst, verdiende hij niet hij was altijd correct naar zijn collega's, de fans en de clubs! Hij had niveau weliswaar niet, maar wat ik hier allemaal gelezen heb betreur ik. 😉

19 juli 2019 om 15:59

Scepticus: "ik heb medelijden met je als je niet in staat bent om je mening te geven en daarbij mensen gewoon in hun waarde te laten."

Practice what you preach! Stop met die onzin over successupporters.

19 juli 2019 om 16:13

De hypocrisie is stuitend inderdaad.

Helaas werd mijn reactie om onverklaarbare reden verwijderd. Ik probeerde namelijk het punt te maken dat hoe iemand reageert op het vertrek van een speler (die tekort komt) niet zegt of iemand een successupporter is of niet. Daarnaast is vrijwel iedereen op deze site supporter van een club of van voetbal dat in meer of mindere mate succes beleeft. We zitten hier niet om de amateurclubs waar we zelf zijn opgegroeid te volgen.

19 juli 2019 om 16:31

Scepticus

"ik heb medelijden met je als je niet in staat bent om je mening te geven en daarbij mensen gewoon in hun waarde te laten. "

Hulde dat jij dergelijke reacties aanprijst. Alleen zou ik ook best graag zien dat jij je eigen aanbeveling ook ter harte neemt. Want tegen mensen zeggen dat ze 'baarlijke nonsens' verkondigen, 'prietpraat' uitkramen en weet ik welke mooie vocabulaire jij daar ook altijd bij gebruikt is bepaald geen aanbeveling van jouw waarden en normen stelsel.

Je bijdragen zijn in mijn ogen gewoon uitstekend, want onderbouwd. Al ben ik het vaak oneens met je stellingen en meningen. Maar, als gezegd, ze zijn onderbouwd en doordacht en dát vind ik waardevoller dan een mening die ononderbouwd is.

19 juli 2019 om 17:09

@scepticus38, we zitten hier op een voetbalforum, waar voetbalkantine-taal gebruikt wordt. Ik geef mijn mening op die manier en niet politiek correct.

19 juli 2019 om 14:40

Hij gaat ook weer voor 5 miljoen. Gewoo break-even. Prima deal van Overmars. Hopelijk bloeit hij bij Red Bull op, symphatieke gozer.

19 juli 2019 om 14:43

Overigens noemde mensen hem, Labyad en Magallan miskopen van samen 20 miljoen daarvoor ook Cassierra en Orejuela. Maar ik denk dat als je ze verkoopt het verlies nog redelijk beperkt blijft. Degende die wel slagen (Neres, Onana, Sanchez, De Jong, etc.) maken dat kleine verlies dan weer ruimschoot goed met dikke winst. Daarom moet Ajax deze gokjes ook blijven nemen.

19 juli 2019 om 14:51

Salaris hoort er ook bij. Dus Ajax heeft weldegelijk verlies geleden.

19 juli 2019 om 15:05

@ SBV-Vitesse

Dat verlies is dus minimaal, er van uit gaande dat hij maximaal 500.000 euro verdiende kom je op 750.000 euro aan salaris. Dat zijn de risico's van transfers maar ook de risico's van jeugdspelers. Tenslotte verdienen de spelers in Jong Ajax ook allemaal een salaris sinds hun 16e en daarvan zal ook 75% het eerste niet definitief halen.

Het gaat er om dat je succesverhalen veel groter zijn dan je misrekeningen. In het geval van Kristensen heb je vrijwel break-even gedraaid.

19 juli 2019 om 15:55

@SBV-Vitesse

" Salaris hoort er ook bij. Dus Ajax heeft weldegelijk verlies geleden."

Als jij dat zo graag wil, heeft Ajax verlies geleden, maar dat salaris onderdeel zou zijn van de investeringskosten, is natuurlijk onzin. De investeringskosten betaal je maar 1 keer, terwijl je het salaris moet uitbetalen zolang het contract van de speler doorloopt. Dat zijn gewoon bedrijfslasten. Als je jouw redenering volgt, zou je zelfs verlies leiden op een speler die transfervrij is of zelf opgeleid, als die zijn contract uitdient, die moet je tenslotte ook salaris betalen.

19 juli 2019 om 16:06

Boekhoudkundig heeft Ajax juist winst op hem gemaakt. Hij stond namelijk voor minder dan 5 miljoen op de balans. Verder vallen zijn loonlasten al onder de periodieke vaste lasten dus je kunt die niet dubbel rekenen. Een geweldige deal gewoon

19 juli 2019 om 16:20

@SBV-Vitesse
salaris betaal je voor geleverde dienst(en).
Die zijn geleverd, en is dus geen rechtstreeks verlies.

19 juli 2019 om 18:20

Scepticus , laat toch gaan man. Veel mensen grijpen alles aan om maar negatief te kunnen zijn over Ajax. Dat heet afgunst. Behalve bij Psv , zou elke andere Nederlandse club blij zijn met Kristensen, misschien zelfs Psv ook wel als je kijkt naar de breedte van de selektie. Ajax zit gewoon op een bedrijfsniveau dat men moet investeren in jonge spelers om de eigen opleiding aan te vullen. Daar heeft men ook financieel de mogelijkheden voor. Niet alle aankopen zijn successen , zie Feyenoord en ook Psv . Dat hoort erbij.

Prima om te verkopen, kwam duidelijk tekort.

19 juli 2019 om 13:56

Kwam niet tekort, ma paste gewoonweg niet bij Ajax helaas. Hopelijk zal hij meer succes kennen daar.

19 juli 2019 om 14:18

Het is maar hoe je tekort interpreteert, ik vind hem behoorlijk tekort gekomen zijn. Mist handelingssnelheid wat essentieel is voor het spelen in Ajax 1. Daarvoor is hij gehaald en hij kon dat niet aan, tekort gekomen dus.

Dat hij meer uit de voeten zou kunnen komen bij een ander elftal waarbij dat niet zo erg belangrijk is, is geen reden om te stellen dat hij niet bij ons niet tekort gekomen is.

19 juli 2019 om 14:21

Hij kwam tekort voor het spel dat Ajax wilt spelen.

19 juli 2019 om 14:53

Als je geen bal kan aannemen en doorspelen en ook niet kan verdedigen, dan kom je gewoon tekort.

19 juli 2019 om 16:14

Maradunhatje, hij komt te kort voor de ondergrens die Ajax nastreeft voor voetballers in het eerste. Ook in een minder aanvallende ploeg gaat deze man tekort komen. Gun hem het allerbeste, maar ben blij dat hij weg is. Wat overigens natuurlijk niet voor niets gebeurt zo snel.....

Fijn bericht zo op de vrijdagmiddag

19 juli 2019 om 14:01

Maar minder fijn dat Overmars toch nog regelmatig miskopen haalt. Natuurlijk zijn miskopen niet helemaal te voorkomen maar het mag nog wel een stuk minder.

Met Lamprou, Van Leer, Kristensen, Orejuela, Magallan waarschijnlijk, Labyad, Sinkgraven, Cassierra, Siem De Jong, Johnsen heeft Overmars ook best wat miskopen gehaald de afgelopen jaren.

19 juli 2019 om 14:05

Noem me eens iemand die minder miskopen dan overmars haalt.

19 juli 2019 om 14:06

Ja want het is een garantie dat elke TD alleen maar top aankopen doet.... Soms gaat het weleens niet zo goed... Het is wel fijn dat de mindere aankopen ook niet zo duur waren....

19 juli 2019 om 14:06

Doe ff normaal man. Talenten zijn nou eenmaal wisselvallig, dat is nou eenmaal risicolvol.
Denk dat Overmars aan de top staat met het kopen van de juiste spelers, beter bestaat niet.

19 juli 2019 om 14:07

Sinkgraven is geen miskoop geweest, maar goed. Verder zijn allemaal relatief kleine aankoop bedragen geweest die bij lange na niet opwegen tegen de bedragen van uitgaande transfers en kwaliteit in de selectie. Tuurlijk zitten er missers tussen, jouw verwachting van Overmars is 1 of andere tovenaar met een 100 procent score?

19 juli 2019 om 14:11

Martin van Geel 😂

19 juli 2019 om 14:12

Bijvoorbeeld Marcel Brands. Ted van Leeuwen volgens mij ook de laatste jaren. En vast nog wel meer.

19 juli 2019 om 14:15

Lamprou, Magallan, Labyad, Siem De Jong waren al lang geen talenten meer toen Ajax ze aantrok.

19 juli 2019 om 14:17

Sinkgraven is als basisspeler gekocht. Uiteindelijk heeft hij dus veel te pover gepresteerd voor een basisspeler en voor zijn afkoopsom. Ik schaal hem eerder in de categorie miskoop dan in de categorie geslaagde aankoop.
1 prima pot tegen Juventus doet daar niks meer aan af. Dat was meer een uitzondering op de regel.

19 juli 2019 om 14:19

Ik vind Labyad ook geen miskoop. Prima speler voor op de bank.

19 juli 2019 om 14:21

Grapje zeker?

19 juli 2019 om 14:22

Dominquthiem. Sinkgraven is ontzettend veel geblesseerd geweest. Als je geblesseerd bent kan je niet spelen, maar dat betekent niet dat je het talent niet hebt. Op het moment dat ie fit was knokte die zich toch redelijk snel weer terug en als ie speelde was het nooit onverdienstelijk. Verder is ie onder Bosz gewoon een seizoen lang basisspeler geweest toen hij niet geblesseerd was.

19 juli 2019 om 14:23

Marcel brands en ted van leeuwen haha. Zoek voor de grap aub dan ook even op wat voor missers die allemaal hebben gehad.

19 juli 2019 om 14:23

@dominiquethiem

" Met Lamprou, Van Leer, Kristensen, Orejuela, Magallan waarschijnlijk, Labyad, Sinkgraven, Cassierra, Siem De Jong, Johnsen heeft Overmars ook best wat miskopen gehaald de afgelopen jaren."

Siem de Jong komt uit de eigen jeugd. Grappenmaker. Op de rest heeft Ajax amper geld hoeven toeleggen. De onzin die er af en toe uit je toetsenbord vloeit, is potsierlijk. Onlangs stond in de VI dat Ajax op Porto, Benfica en Monaco na het meest uit het aan- en verkoopbeleid heeft gehaald van elle clubs. Bij Porto en Benfica was dat bovendien nog met geleend geld ook. Een speler schiet af en toe ook wel eens een bal over het doel ipv tussen de palen en een keeper maakt ook wel eens een foutje waardoor er een bal in het doel verdwijnt. Zolang die spits de meeste ballen er in schiet en die keeper de meeste ballen eruit haalt, is dat natuurlijk geen enkel probleem. En uiteraard geldt dat ook voor een TD.

19 juli 2019 om 14:24

Sinkie is een ander verhaal.... Nooit echt goed ingepast in het team. Daarna enorm geblesseerd en toen was hij ineens back omdat bosz een overvol middenveld had.... IMO is het niet een type voor ajax maar dat staat los van zijn verhaal van de laatste seizoenen.

19 juli 2019 om 14:27

ik vind iemand als Labyad ook geen miskoop. Ideale twaalfde man. Zeurt nooit maar staat er gewoon als je hem nodig hebt. Daarnaast heeft Siem de Jong geen geld gekost (als ik het me goed kan herinneren) dus dat valt ook wel mee.

Ook is de verkoop van 1 speler (sanchez) genoeg geweest om al die 'miskopen' te financieren. Tel daar de verkoop van spelers als Frenkie en Matthijs bij op. De ooit komende miljoenen voor Ziyech en Neres, de enorme aanwinsten van Blind en Tadic (die speelde bij een degradant en afgelopen seizoen cruciaal was in CL-succes). Dan kan je vaststellen dat Overmars het behoorlijk doet.

Ook heeft hij altijd het vertrouwen in Ten Hag uitgesproken, ook toen het niet goed ging. En kijk waar de beste man ons brengt. Het is echt heel goed beleid wat er gevoerd wordt. Duidelijke visie die bij de club past en het voetbal wat er gespeeld wordt is bij tijd en wijle prachtig.

19 juli 2019 om 14:32

Lang laat in korte tijd al meer zien dan Labyad heeft gedaan in 1 jaar. Overmars voert over het algemeen ook gewoon geweldig beleid alleen heb ik nog een klein kritiek puntje op hem en dat is dat hij naar mijn mening nog iets teveel miskopen haalt. Als hij dat nog wat minder kan laten worden is hij helemaal de ideale TD voor Ajax. Thats all.

19 juli 2019 om 14:35

Dominiquethiem

Overmars haalt 'toch nog regelmatig miskopen'??? Sorry, maar de man heeft meer mis gekocht dan raak hoor. Want jij hebt alvast een lijstje van de laatste paar jaar, maar wat dacht jij van dit rijtje aankopen van Overmars:

Sana, Boccarra, Hoesen, Babel, Andersen, Meleg, Muric, Cuenca, Leyder, Honer, Bay, Van der Hoorn, Karlsson, Duarte, Hendriks, Wang, Krkic, Lobotka, Cerny, Zivkovic, Boer, Zimling, Heitinga, Antonucci, Gudelj, Sanaogo, ........

Ik weet dat er momenteel best wat mensen rondlopen die vinden dat Overmars een standbeeld verdiend, maar ik heb daar echt hele andere gedachtes bij. Los daarvan, Na het fantastische seizoen dat Ajax heeft gedraaid is Ten Hag de beste coach ooit, Overmars de beste TD ooit en Van der Sar de beste voorzitter ooit (ná Jaap van Praag natuurlijk), maar mocht Ajax dit seizoen teleurstellen (en die kans is best groot want zo'n succes als afgelopen seizoen ga je echt niet zomaar evenevenaren) dan kan het best zo zijn dat Ten Hag gewoon weer die provinciaal is met dat spraakgebrek, Overmars weer een miskopende TD en Sar een charismaloze stoethaspel. Succes doet heel veel met supporters. Vooral met het oordeelsvermogen.

19 juli 2019 om 14:36

Lamprou en van Leer waren backups, en waren prima als backup. Labyad is een prima kerel om erbij te hebben op de bank, Kristensen ook. Sinkgraven gaat het nog goed doen onder Bosz, mark my words. Johnson was een groot talent, de Jong een echte Ajacied die ons het kampioenschap hoogstpersoonlijk heeft bezorgd. Blijven over Orejuela en Cassiera en Magallan. Tja, geen toppers maar als dat de totale score is van 7 jaar Overmars... Ben ik er erg gelukkig mee

19 juli 2019 om 14:38

Ajaxxxlove. Ben het over Labyad niet met je eens. Hij zeurt inderdaad nooit, dat pleit voor hem, maar hij 'staat' er ook niet als je hem nodig hebt. Daar is ie gewoon niet goed genoeg voor. Een Noa Lang is bijv. inderdaad al beter.

19 juli 2019 om 14:44

Het verwachtingspatroon bij Ajax is komend seizoen volgens mij niet zo hoog. Kampioen moeten ze worden, dat klopt. Johan Cruijff schaal zal een veredeld oefenpotje worden tussen 2 jeugdelftallen. De beker neemt Ajax al jaren niet serieus (en terecht) en Europees wordt er verwacht dat ze overwinteren. (EL of CL) In mijn ogen zijn dat gewoon realistische (en haalbare) doelstellingen. Zonde overigens van Andersen, Cerny, Zivkovic, Bojan en Cuenca, want dat waren toch wel grote talenten. Antonucci snap ik niet helemaal in je rijtje., daar had je beter Bocarra kunnen noemen.

19 juli 2019 om 14:46

@gaalmeister. Nee, dat waren niet alle miskopen van Overmars in 7 jaar. Maar van de laatste jaren. In 7 jaar heeft Overmars veel meer miskopen gehaald. O.a. spelers die constant kante opnoemde.
En vandaar ook mijn kritiekpuntje dat Overmars naar mijn mening wat teveel miskopen haalt.

Ik heb nu ook alweer sterk mijn twijfels met de nieuwe aankopen Scherpen, Pierie en Promes.

19 juli 2019 om 14:51

@Constant een lijstje maken en roepen dat Overmars meer miskopen heeft gekocht dan succesvolle spelers is ridicuul en niets waard. Aankopen doe je vanuit een bepaald perspectief in een bepaalde situatie en met een bepaalde doel. Daarnaast heb je geen lijstje gemaakt van de geslaagde aankopen en dan nog het liefst met bedragen en je zult zien dat Overmars is meegegroeid met Ajax en haar mogelijkheden. De lijstjes mensen zijn altijd grappig en redeneren wel erg simpel. On: echt jammer dat Rasmus zich niet meer heeft kunnen ontwikkelen want hij heeft/had een goed profiel en ik vind hem iig niet zo n prutser als menigeen doet geloven.

19 juli 2019 om 14:58

@constante kante: uiteraard zijn er genoeg miskopen geweest maar van dat rijtje van jou heeft de helft minder dan 1M gekost en is zelfs vaak nog voor meer verkocht ook. (Bocara, Sana, Hoesen, Muric etc.). Daarnaast nog een aantal huurlingen zonder schade etc. en ik zou niet weten wat er bijvoorbeeld mis was met Boer & Babel

19 juli 2019 om 15:03

Constant Kante, de helft van je lijstje bestaat uit jeugdspelers. De andere helft was (praktisch) gratis.

19 juli 2019 om 15:06

Ik denk dat Ajax eerst nog beperkt werd door beperkte financiële middelen plus de Cruijff - gedachte dat grote aankopen niet nodig zijn. Dan kom je bij spelers als Duarte , zimmling en Gudelj. Pas toen overmars meer macht en vrijheid kreeg en Ajax net een stapje hoger ging kijken zijn de succesvollere aankopen gedaan. Overigens niet alleen het succes van overmars , meer nog van het scouting Apparaat ; waar de laatste jaren wel meer naar geluisterd wordt. Ik bedoel het is nou ook weer niet dat overmars hoogstpersoonlijk spelers als Sanchez , Tagliafico en Neres spot. Hij gaat daarbij af op ADvies van scouts . Belangrijkste is denk ik dat Ajax is afgestapt van het “een zak geld scoort geen doelpunt syndroom “, want dat blijkt dus wel zo. Niettemin zul je altijd nog spelers aankopen die minder succesvol of zelfs een totale miskleun zullen zijn. Uiteraard probeer je dat te beperken maar uiteindelijk zal toch altijd wel 1 op de 2 aankopen minder succesvol zijn dan gehoopt. Zo lang je regelmatig een voltreffer maakt is dat echter niet erg

19 juli 2019 om 15:09

Thamike

" een lijstje maken en roepen dat Overmars meer miskopen heeft gekocht dan succesvolle spelers is ridicuul en niets waard. Aankopen doe je vanuit een bepaald perspectief in een bepaalde situatie en met een bepaalde doel. "

Ridicuul? Ik zou zeggen komisch. Is een minder negatieve term dan jouw woordkeuze.

Maar dat het niets waard is, dat slaat uiteraard nergens op. Waarom zou ik Overmars niet mogen afrekenen op zijn prestaties? Hij is toch niet de vuilnisman die als taak heeft te zorgen dat het vuilnis opgeruimd wordt? Hij is het bestuurslid verantwoordelijk voor de technische zaken. Daar vallen het transfereleid en de concrete aan- en verkopen onder. En misschien mag ik dat van jou niet onder de loep nemen, maar ik doe dat uiteraard gewoon lekker toch! Dat het daarnaast grappig is om nog een keer de namen Sana, Meleg en Sanogo langs te horen komen is geen doel maar bijvangst.

En je kan het leuk proberen om het met de mantel der liefde te bedekken door over mogelijkheden en meegroeien te hebben, maar als je zovele geld hebt en dan nog haal je voor bijna tien miljoen een CV die na een handvol wedstrijden al afgeschreven is ongeveer (magallan), je haalt een creatieve middenvelder voor ruim negen miljoen die uiteindeljik als linksback wordt misbruikt (sinkgraven) en meer van dat soort mega kapitale miskopen, dan hoef jij bij mij echt niet aan te komen met 'ja maar je moet ook even aanhalen dat hij wel ook goede spelers heeft gehaald met bedragen'. Want ja, Ziyech was een geslaagde (paniek)aankoop, voor 12,5 miljoen. En Tadic halen was ook een mooie stunt, voor die 17 miljoen (die vijf miljoen die ze niet aan Southampton hoefde te betalen om Twente een oor aan te naaien hebben ze rechtstreeks aan Tadic betaalt, dus dat geld hoort ook bij die overgang) en dat heeft echt enorm veel rendement opgeleverd in zowel het spel van Ajax als financieel. En je kunt er ook over twisten dat Daley Blind halen een belangrijke schakel was in het succes van Ajax van afgelopen seizoen maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen (als we het toch over het evalueren van het beleid van een TD hebben) of het terugkopen van een speler die je zelf hebt opgeleid voor een hoger bedrag dan waar je he voor had verkocht wel de juiste beleidskeuze was. Vooralsnog zeggen we allemaal 'ja', want Ajax had een fantastisch seizoen. Maar als het dadelijk tegen zit en Blind heeft wat foutjes gemaakt en is er een paar keer uitgelopen dan kan die sfeer zo omdraaien.

Dus nee, het is niet ridicuul en ja het is zeker waardevol om gewoon even aan te halen dat Overmars echt minder spelers haalde die succesvol waren dan spelers die faalden. En tuurlijk kun je concluderen dat één of twee succes aankopen belangrijker zijn dan 20 miskopen. Dat is ieders goede recht om de insteek te nemen die men wenst. Maar ga niet doen alsof Overmars geen miskopen deed of doet. Dat doet ie wél. Een boel zelfs. Kijk het lijstjes maar even na!

19 juli 2019 om 15:09

Constant Kante, het ligt aan hoe je kijkt. Op de meeste spelers is amper verlies of zelfs winst gemaakt. En voor die flops heb je ook dit er tegenover staan:
El Ghazi, Bazoer, Milik, Fischer, Sanchez, De Jong en Wober, en dan zijn spelers die voor de tijd van Overmars zijn aangetrokken niet meegerekend, en spelers uit eigen jeugd ook niet. Allemaal voor met een redelijke winst doorverkocht, en die winst is meer dan genoeg om de miskopen te financieren. Of denk je werkelijk dat Porto en Benfica iets anders doen? Die staan er ook om bekend topspelers in wording aan te trekken, maar niemand heeft het over de berg spelers die daar via de achterdeur vertrekken. Of het een financieel verstandig model is is een ander punt.

19 juli 2019 om 15:14

Lamprou, De Jong, waren gratis. Johnsen Verhuurd en kan men nog voor vervangen wss ook een doorverkooppercentage bedongen. Kristensen 500.000 verlies, Sinkgraven 1.500.000 verlies wss wel doorverkoop%. Orejuela, van Leur en Cassiera 10 miljoen verlies, mochten ze transfervrij weggaan. Labyad is een goede standin. Magallan tja....eens. 😆 Maar daar tegenover staan een hoop goede deals.

19 juli 2019 om 15:19

Mayke24

"uiteraard zijn er genoeg miskopen geweest maar van dat rijtje van jou heeft de helft minder dan 1M gekost en is zelfs vaak nog voor meer verkocht ook. "

Leuk verhaal, maar feit is dat ik nog niet eens álle jeugdspelers heb genoemd die zijn gehaald de afgelopen zes seizoenen (die per stuk allemaal tussen de 1 en 2 miljoen hebben gekost) waarvan eigenlijk alleen Frenkie de Jong geslaagd is. Tel al die bedragen bij elkaar op en dan praat je dus wel degelijk over een enorm bedrag dat is geinvesteerd en waar helemaal geen winst op is behaald. En nee, ze zijn ook niet 'vaak voor meer verkocht'.

Overigens kan en mag iedereen verder een visie hebben over de vraag of Sinkgraven nou wel of niet is 'mislukt' en of er niets mis zou zijn met Boer en Babel, of wél. De spelers die ik noem, vind ik vallen in de categorie miskoop. En dat is mijn visie, iederee mag daar een eigen visie op hebben natuurlijk.

Overigens, voordat er misverstanden ontstaan, ik ken verder in de geschiedenis geen enkele TD wereldwijd die alleen maar succesvolle aankopen deed. Miskleunen is ook onderdeel van je vak, zeker ook al omdat voetbal nu eenmaal bij uitstek een sport is waarbij falen en succes hebben zo dicht bij elkaar liggen en van zoveel factoren afhankelijk zijn dat het nu eenmaal onmogelijk is om vooraf te voorspellen of een speler het gaat maken of niet. Dat geldt ook voor Overmars. Dus ik reken hem echt niet alleen maar af op zijn miskopen. Hetgeen ik vooral signaleer is dat zijn verhouding, als TD van de grootste club van Nederland met het meeste geld, echt heel erg scheef loopt. Hij heeft wel érg veel miskleunen, in verhouding. En wat me ook al opvalt, is dat hij ook heel vaak veel te grote bedragen neerlegt voor spelers terwijl die spelers veel minder waard zijn of waren. Bandé en Kristensen zijn mooie voorbeelden. Overmars is, denk ik, gewoon een veel betere verkoper dan een inkoper.

Enfin, nogmaals, iedereen mag zijn visie en mening hebben. En ik dus ook.

19 juli 2019 om 15:28

Ik ben het totaal eens met je visie constant kante. Dat is ook precies mijn kritiek op Overmars die verder een prima TD voor Ajax is maar dat betekent nog niet dat bepaalde dingen niet beter kunnen.

19 juli 2019 om 15:32

@constant Kante,

Je haalt zeker een paar goede dingen aan. Ik ben het inderdaad met je eens dat hij een aardig lijstje miskopen heeft. Veel daarvan hebben gelukkig weinig gekost, maar een aantal aankopen zoals Magallan, Labyad, Orejuela en Cassiera zijn toch een aantal relatief dure missers gebleken.

Nu heb ik wel een vraag aan jou. Vind jij dat er een td is geweest die het de afgelopen jaren beter heeft gedaan dan Overmars bij een gelijkwaardige club? Dan doel ik vooral op de transferbalans wat betreft inkopen en verkopen. Ik weet bijvoorbeeld dat hij op spelers als Frenkie de Jong en Milik enorme klappers heeft gemaakt, waardoor ik denk dat zijn balans v.w.b. inkopen en verkopen toch een van de beste is, relatief gezien.

19 juli 2019 om 15:40

Anton

"vind jij dat er een td is geweest die het de afgelopen jaren beter heeft gedaan dan Overmars bij een gelijkwaardige club?"

Om heel eerlijk te zijn, ik kan geen aan Ajax 'gelijkwaardige' club bedenken. Althans, PSV zou de enige optie kunnen zijn, nationaal, maar PSV is zo'n fundamenteel andere en anders geleide club dat ik het heel erg lastig vind om die vergelijking te maken. En ik zeg het nog maar eens, Marcel Brands heeft ook een keurig lijstje met miskopen op zijn naam staan. Alleen, die werkt gewoon heel anders dan Overmars en die heeft anders dan Overmars altijd veel minder geld tot zijn beschikking gehad.

Dus ik vind je vraag lastig te beantwoorden.

In dat verband, waarom zou je dat willen vergelijken? Ajax is een unieke club, in elk opzicht. Dus dat maakt het per definitie lastig om een TD aan te wijzen van een vergelijkbare club.

19 juli 2019 om 15:47

Overmars heeft ook lange tijd geen geld tot zijn beschikking gehad. Wat een hoop onzin ben jij hier aan het verkopen zeg, niet normaal.

19 juli 2019 om 15:47

Meen je dat? Voor het gros van de wedstrijden in de ED en de beker kan Labyad prima vanaf de bank komen. Maar eigenlijk moet Ajax’ bank ook in kwaliteit omhoog. Ook daar doorselecteren. Of jeugd wen kans geven indien je een speler hebt rondlopen die min of meer gelijk is, of iets minder. Maar zo denk ik.

19 juli 2019 om 16:06

@constante: hoewel ik het er nog steed mees eens ben dat er genoeg mislukte aankopen zijn gedaan kloppen zowel je lijstje als je beweringen niet.

1) Het is complete onzin dat 'alle' jeugdspelers tussen de 1 en 2M hebben gekost. Van jouw rijtje is dit sowieso al incorrect voor Hoesen, Bocarra, Cerny, Honer, Sana, Muric, Hendriks, Lobotka, Antonucci etc.
En sommige hiervan zijn gewoon met winst verkocht (met als uitschieter Antonucci die met 2M winst is verkocht).

Andersen was meer dan 1M (en vertrok trouwens met minimale winst naar Grasshoppers), net zoals Johnsson en misschien ook wel Bay (weet ik niet meer), maar het is onzin om te stellen dat iedere mislukte jeugdspeler je tussen de 1-2M heeft gekost

2) Er staat een handvol transfervrije of geleende spelers tussen. Nou komen we ongetwijfeld met argumenten over salaris etc., maar salaris had je anders voor een andere speler moeten betalen. Met je eens dat spelers als Heitinga, Sanago en Zimling mislukt zijn (en Wang kan ik me al niet meer herinneren ) maar het zijn geen financiele missers geweest.

3) Gudelj was niet geliefd, maar heeft genoeg wedstrijden gespeeld bij Ajax (eigenlijk gewoon 100) en bracht uiteindelijk min of meer zijn transfersom op.

4) Babel en Boer waren gewoon prima 'aankopen'

5) vd Hoorn, Duarte, Zivkovic ga ik niet over in discussie

19 juli 2019 om 16:23

Wat een onzin constantekante, ook Overmars heeft heenlang met een klein budget moeten aankopen. Juist omdat hij en Ajax het zo goed doen de laatste jaren staat de club nu waar hij staat. Vooral zijn verdienste.

19 juli 2019 om 18:26

@constant: zie wat flarden va je poets. Je hebt er duidelijk tijd ingestoken dat waardeer ik. Maar je zegt dat je ajax iet kan vergelijken met anderen. Maar je zegt dus eigenlijk dat als je geen geld hebt je geen miskopen mag doen? Ik vind miskopen in aantal.sowieso irrelevant. Een speler kopen is een investering waar je rendement op wil maken. Dus je moet kijken naar het geïnvesteerde bedrag en wat de opbrengst is geweest dan heb je je ROI. Dat is belangrijk voor een bedrijf als ajax niet het absoluut aantal. Verder is het begrip miskoop heel subjectief. De een vind een bankspeler een miskoop een ander niet. Zonder risico geen heb je ook geen toppers. Wat als cassierra, orejuela niet waren gekocht was sanchez ook niet gekocht want die had een vergelijkbaar risicoprofiel

19 juli 2019 om 18:29

Excuus voor typos ik bedoel als je geen geld hebt mag je dus meer miskopen doen. Dat is natuurlijk kolder.

19 juli 2019 om 18:54

@ Cante je hele betoog blijft ridicule en onsamenhangend. Je zet er gewoon een lijst op met namen die in je geheugen zitten en stelt dat Overmars niet zo goed is als men beweerd. Kom dan met een uitgebreide analyse. Niemand stelt namelijk dat er nooit een miskoop tussen zit, is inherent aan aan en verkoop beleid. Maar je lijst is incompleet, eenzijdig en mist alle context van de wereld. Jaren lopen door elkaar en de club stond er financieel compleet anders voor per opvolgende jaar. Dus zijn er miskopen gepleegd? Ja. Doet Overmars meer dan goed zijn werk? Ja. Simpel geredeneerd als je begint met 0 euro en je maakt er 300 miljoen van en haalt finale EC en halve finale CL met jou beleid dan verdien je geen standbeeld maar alle credits van de wereld.

Topnieuws! Overbodig en niet het niveau dat Ajax moet nastreven. Benieuwd naar de som.

Fijn voor zowel Ajax als die jongen. Zeker geen gelukkig huwelijk. Dusdanig dat je je bijna afvroeg hoe er af en toe wordt gescout. Ik hoop voor hem dat het voetbal in Oostenrijk hem beter ligt.

19 juli 2019 om 13:55

Ik vind hem beter dan de backs van de subtop. Alleen voor Ajax kwam hij te kort. Laten we alleen niet doen alsof het Pipo de Clown was.

19 juli 2019 om 14:09

Laten we niet doen alsof pipo de Clown niet kon voetballen verder eensch hoor, deze speler kan bij een salzburg al prima mee denk ik

19 juli 2019 om 14:32

@inkemontana

" Laten we niet doen alsof pipo de Clown niet kon voetballen".

Pipo de Clown (cor Witsche) was familie van Rob en Richard Witsche langs grootvaders kant. Het DNA was er dus.

19 juli 2019 om 14:55

Nooit, Karavaev, Svensson, en Klaiber zijn allen beter dan Kristensen . Waarschijnlijk vind je als Ajax supporter van niet, maar we moeten nirt doen alsof hij beter was dan hij is. Was een aardige backs maar de Jeugd van Ajax is hem al voorbij.

19 juli 2019 om 18:32

Als dat zo is. Waarom staan er dan geen clubs in de rij voor de spelers, die je noemt? Alsof 1 van de genoemde spelers 5 mln oplevert

19 juli 2019 om 18:33

En waarom koopt salzburg hen dan niey voor minder geld?

19 juli 2019 om 14:27

23vdv23

" Fijn voor zowel Ajax als die jongen. Zeker geen gelukkig huwelijk. Dusdanig dat je je bijna afvroeg hoe er af en toe wordt gescout. Ik hoop voor hem dat het voetbal in Oostenrijk hem beter ligt. "

Zo kan je dus ook reageren: met respect. Daar word ik heel blij van. Dankjewel.

Doet hij goed, hoop dat hij daar kan opbloeien. Was toch iets te zwak voor dit Ajax

Inpakken en wegwezen ! Benieuwd voor welk bedrag hij weggaat.

Dat ging snel. Kwam te kort voor Ajax. Dat ze hem aan Salzburg hebben weten te slijten. Overmars verdient een lintje

Ben benieuwd wat de transfersom van deze draak is. Ben blij dat hij weg is. Het niveau bij Ajax is weer gestegen dankzij zijn vertrek. Mallagan mogen ze erbij hoor, want Alvarez wordt dit weekend afgerond. Opgeruimd staat netjes..

19 juli 2019 om 14:00

Waarom Magallan afschrijven na een half jaar? Die jongen speeld eniet voor niets basis bij het Boca dat de Copa Libertadores won.

19 juli 2019 om 15:44

masterapie

"waarom Magallan afschrijven na een half jaar? Die jongen speeld eniet voor niets basis bij het Boca dat de Copa Libertadores won."

Ja, exact! Waarom werd de briljante Marcio Santos bij Ajax weggestuurd? Die man was een half jaar daarvoor met Brazilië wereldkampioen geworden en was onbetwist basisspeler bij Fiorentina?????

Oftewel, wat zegt dat nou, wat een speler elders al dan niet presteerde? Het gaat erom hoe hij bij Ajax presteert. En dat is in het geval van Santos en Magallan: niets!

19 juli 2019 om 15:59

Als jij een half jaar voldoende vindt om een aankoop van 9 miljoen te beoordelen en af te schrijven dan ben ik blij dat je geen directeur van Ajax bent. Als je niemand de tijd geeft dan hoef je geen enkele transfer meer te doen.

19 juli 2019 om 16:17

masterapie

Mijn reactie ging niet over de vraag of een half seizoen voldoende tijd is om iemand 'af te schrijven' of niet, maar vooral dat het gegeven dat een speler elders zo goed gespeeld heeft in de basis natuurlijk verder niets zegt over zijn presteren bij Ajax nu.

Weet jij exact hoe Magallan speelde bij Boca? Hoe speelde Boca eigenlijk (lekker leunen op de defensie en niet met 50 meter ruimte in de rug zoals Ajax)? Hoe sterk was zijn partner die ook centraal speelde? Oftewel, het is gevaarlijk om teamprestaties te gebruiken om individueel spel te beoordelen.

En ook overigens, Jan Poortvliet, Edson Braafheid, Piet Wildschut en Dick Nanninga speelden allemaal een WK finale. Maar zijn die spelers daarom beter dan topspelers die bijvoorbeeld nooit een WK finale haalden???

Dus ik vind dat je geen goed argument gebruikt om te onderbouwen waarom we niet nu al zouden kunnen vinden dat Magallan nog niets heeft laten zien. Want dat is toch zo? Wat heeft die laten zien bij Ajax? Vooral dat hij niet in het spel van Ajax past toch?

19 juli 2019 om 14:36

Volgens Mike verweij rond de 5 miljoen euro

Logische keuze,met veltman,mazraoui en dest die zich fantastisch ontwikkeld had kristensen nooit gespeeld,succes bij je volgende club!

Mooi nieuws voor Ajax. Pijnlijk om naar te kijken. Kwam niet eens in de buurt van het niveau.

Jeetje wat een soap. Duurde wel heel lang voordat ajax en redbull rond waren

19 juli 2019 om 14:01

Haha, dacht ook dat t wat langer zou duren.

Vraag me nog steeds af hoe Ajax ooit bijna 6 miljoen voor deze jongen heeft betaald. Salzburg wel een mooie club maar die spelen ook vrij technisch voetbal dus betwijfel of hij hier wel tot zijn recht komt. Goed dat Ajax hem in ieder geval verkoopt want kwam echt zwaar tekort dan kan je beter een jeugdspeler de kans geven in de selectie..

Gelukkig, hij deed erg zijn best, maar kwam gewoon kwaliteit te kort. Ik hoop dat hij daar aan spelen toe komt.

Lijkt me de beste keuze voor beide partijen. Salzburg is een prima club voor een tweede kans voor hem, en wij zitten, nu zeker met Dest erbij, te ruim in de vleugelverdedigers. Het leek me wel altijd een sympathieke jongen, dus ik gun hem het beste.

19 juli 2019 om 13:56

Helemaal mee eens. Als je gewoon je best doet en geen slechte houding hebt verdien je het niet om zo verguisd te worden.

19 juli 2019 om 14:02

Ben ik het ook volkomen mee eens. Schandalig hoe dit soort jongens in Nederland verguisd worden.

19 juli 2019 om 14:35

Ach respectloos, niemand hier scheld hem uit voor droplul oid en we schrijven hier niet in zijn condoleanceregister. Hij kwam tekort, ik heb hem heel weinig zien doen waardoor hij mij het tegendeel bewees, dus dan zijn mensen blij dat hij weg is.

Laten we niet te teergeraakt doen, op fora zoals deze is het misschien iets te kort door de bocht, tsja... een goede lezer begrijpt dat het mede opluchting is dat we alsnog goed van hem afgekomen zijn.

19 juli 2019 om 14:38

Topreactie, helemaal met je eens! Dank Rasmus en heel veel succes bij Red Bull!
Je was een prima 2e rechtsback en helaas ben je (net) niet de 1e rechtsback geworden

19 juli 2019 om 15:12

Helemaal mee eens. Al dat nagepapagaai altijd. Deze jongen was echt niet slecht. Misschien ietsje tekort voor Ajax en dan bedoel ik nog vooral de speelwijze; maar denk dat Salzburg zeker plezier van hem kan hebben.

Positief voor alle partijen, want hij had niet het niveau wat Ajax na moet streven. Dit geeft ruimte voor Dest, die mij zeer positief verrast deze voorbereiding. Veel succes Rasmus!

19 juli 2019 om 13:57

Ik vind dat Dest al meer indruk maakt dat Rasmus. Veel meer gif en dreiging naar voren.

Tjonge! Zelfs de grootste troep in de selectie weet Ajax toch doodleuk te slijten. Moet toegeven dat die club echt een voordeel heeft met het stempel dat er op spelers drukt zodra ze bij Ajax spelen. Of ze nu slagen of falen, ze blijven interessant voor andere clubs.

19 juli 2019 om 14:03

Was niet goed genoeg voor Ajax inderdaad, maar dat betekent niet dat deze loper een pannenkoek is die er niks van kan. Hoewel het een aantal jaar geleden nog anders was, zit Salzburg nu weer een treetje onder Ajax en voor dat soort clubs is een Kristensen prima geschikt denk ik.

19 juli 2019 om 14:07

Ik denk zelfs dat, als je een back zoekt die veel meters langs de lijn maakt en een voorzet moet geven, je met Rasmus een aardige speler kan kopen. Mensen vergeten snel dat die knul nooit het vertrouwen heeft gehad in Amsterdam. Kan me best voorstellen dat je dan er niet meteen staat als je eens 10 minuten mag spelen. Misschien kan het met vertrouwen en wedstrijdritme voor RB Salzburg best een aanwinst zijn.

19 juli 2019 om 14:12

Flareon. Tsja, als je voortaan daadwerkelijk even leest voordat je reageert, misschien draag je dan nog eens wat zinvols bij. Ik zei dat het: niet (!) een pannenkoek is die er niks van kan. Heb je het nu wel begrepen?

19 juli 2019 om 14:21

@pitoneres

Ik denk dat als je een back zoekt die totaal, maar dan ook totaal niet kan verdedigen, je met Rasmus een heel eind kan komen. Hij heeft nooit het vertrouwen gehad omdat ie totaal niet wist te overtuigen. Hij kwam binnen toen er een totale leegte op de rechtsbackpositie was met miskoop Orejuela en een geblesseerde Veltman. Dat was zijn moment om in te stappen en het vertrouwen te winnen. Uiteindelijk heeft ie zich door zijn onkunde de kaas van het brood laten eten door Mazraoui.

19 juli 2019 om 15:17

@master D. Nonsens . Heeft die wedstrijden die hij speelde gewoon degelijk gespeeld. Ok bij Ajax wordt opbouwend meer verwacht. Hij gaat het echter bij Salzburg , dat momenteel een stukje lager staat dan Ajax , gewoon goed doen ; let Maar op.

Wat is Ajax toch goed bezig. Ze hebben op dit moment al 2 betere backs, en ook nog een talent dat er aan zit te komen waarbij ik me niet kan voorstellen dat hij minder is dan Kristensen. Ik heb hem werkelijk geen een wedstrijd gezien waarbij ik dacht: "zo, die kan wel wat". Dat je er dan ook nog een transfersom uit weet te slepen, chapeau!

Eindelijk! Wat een verlossing deze speler was alles behalve een voetballer.

Hoppa! Overmars is on fire! Denk dat het gewoon nog om 5 a 6 miljoen gaat ook. Lees ook net dat Neres gaat verlengen, volgens Braziliaanse media. Dan alleen nog project Donny en Ziyech, en Overmars heeft echt een perfecte zomer gedraaid!

Wat een fantastisch nieuws dat deze niksnut weg is. Een van de slechtste backs die ik ooit gezien heb bij Ajax. Nog minder indruk weten te maken dan Jurgen Colin. Tot nooit meer ziens en een mooie kans voor Dest om door te schuiven. Die heeft in deze voorbereiding al meer positiefs laten zien dan Kristensen in anderhalf jaar.

19 juli 2019 om 14:25

Zeefuik op rechtachter was ook echt een verschrikking..

Keurig, nu Veltman, Magallan, Labyad en De Wit nog lozen en je hebt geen middelmaat meer in je selectie lopen.

19 juli 2019 om 14:02

Je hebt Van Leer en Siem de Jong nog over...

19 juli 2019 om 14:13

Van Leer inderdaad vergeten! Siem schaar ik op een of andere manier niet onder middelmaat, omdat hij toch veel bereikt heeft bij Ajax in het verleden en toch wel zijn waarde kan hebben met zijn ervaring denk ik.

19 juli 2019 om 14:33

Als je gaat lopen ballen in Australië kan je er gewoon niet veel meer van, anders had je wel een fatsoenlijke club gevonden

19 juli 2019 om 14:11

Veltman heeft vorig seizoen (na zijn blessure) en naar wat ik lees deze voorbereiding juist laten zien dat hij het gewenste niveau eindelijk begint aan te tikken. Zou hem nu niet lozen, sowieso fijn om achter de hand te houden. Wat Magallan betreft vind ik het nog te vroeg om die al volledig af te schrijven.

19 juli 2019 om 14:15

Veltman heeft een 1-jarig contract dus nu zou je nog wat voor hem kunnen vangen. Tuurlijk is hij goed genoeg als back-up, maar ik heb liever Dest als tweede rechtsback. Maar dat zei ik vorig seizoen al, maar toen was Dest wel erg jong. Magallan mag ook prima blijven, maar wel als laatste keuze centraal achterin.

19 juli 2019 om 14:29

Ik heb liever Veltman als eerste RB dan Mazraoui. Hij verdedigt veel beter en begint nu op aanvallend gebied ook stappen te maken.

19 juli 2019 om 14:36

@BR-7

" Keurig, nu Veltman, Magallan, Labyad en De Wit nog lozen en je hebt geen middelmaat meer in je selectie lopen. "

Dan hoeft Ajax alleen nog maar van de middelmaat onder de " supporters" af.

Nauwelijks gespeeld en toch nog een leuke club als Salzburg die voorbijkomt. Heel relaxt voor hem! Het gaat hem goed!

Deze jongen heeft niet helemaal het Ajax-DNA, maar een ‘miskoop’ zou ik hem ook niet direct willen noemen. Daar zijn we in Nederland heel goed in. Hij heeft best aardige dingen gedaan, RB Salzburg is ook niet achterlijk en haalt hem niet voor niets

19 juli 2019 om 14:10

Niet geschikt voor het Ajax spelletje. Misschien met wedstrijdritme en vertrouwen wel een goede rechtsback voor Salzburg. Voetballers die een halve kans hebben gekregen afzeiken vind ik wel heel makkelijk.

Ajax is goed bezig met de bezem door de selectie te halen. Nu nog Siem de Jong, Van Leer en Labyad zien kwijt te raken en dan ben je heel veel overbodig salaris kwijt.

Ja nooit begrepen waarom deze speler is gehaald. Wellicht moet ook daar eens kritisch naar gekeken worden. Dit gebeurt toch wel te vaak.
Ik hoop dat hij het wel gaat doen bij zijn nieuwe club

19 juli 2019 om 14:15

In deze vluchtige markt moet je snel en slagvaardig handelen. Niet elk schot is raak. Maar Ajax doet het op dat vlak verhoudingsgewijs toch verrekte goed.

19 juli 2019 om 14:34

Omdat zoals de zaken er toen voorstonden Veltman in de zomer zou vertrekken, Zeefuik was naar Groningen omdat hij niet genoeg was bevonden en Orejuela voldeed niet (die aankoop vond ik kwalijker). Mazraoui was op dat moment absoluut niet in beeld.

Het liep allemaal anders, Veltman raakte langdurig geblesseerd en kon daarmee zijn zomerse transfer vergeten en Mazraoui kreeg onder Ten Hag de kans en deed het uitstekend. Dat terwijl Kristensen niet kon overtuigen afgelopen anderhalf jaar. Zo zijn we aan die situatie gekomen.

19 juli 2019 om 16:26

Wat je zegt klopt adzevedo. Maar dat neemt niet weg dat je dus twee misperen met orejuwela en Kristensen op rij hebt voor dezelfde positie.

Maar ook het aantrekken van Bendé en Magallan afgelopen jaar lijkt verspeeld geld. Dan heb je het toch over best veel geld.

19 juli 2019 om 17:19

Absoluut, waarbij vooral de komst van Orejuela moeilijk te verklaren valt. Het is best pijnlijk om te zien dat je een miljoen of 9 gaat investeren in twee rechtsback waarna uiteindelijk zelfopgeleide spelers beter blijken te zijn waardoor ze achteraf gezien behoorlijk overbodig waren.

Bande daar kan ik echt nog geen oordeel over geven, die jongen heeft namelijk een portie pech gehad die niemand had kunnen voorzien. Hij maakte vorig jaar niet een bijster goede indruk in de voorbereiding (maar dat gold voor heel veel Ajacieden) maar het is toch triest dat je dan zo'n vreselijke blessure krijgt. Zoiets had ook Tadic kunnen overkomen.

Magallan speelt nu een half jaar en heeft inderdaad nog weinig indruk gemaakt. In deze voorbereidingen lijkt het erop dat hij sowieso Schuurs voor zich moeten laten. En dat is nog zonder de komst van Alvarez.

Maar ja, we hebben ook best veel geld geinvesteerd in spelers die het niet gemaakt hebben. Ik vrees dat het part of the game is. Ik geloof dat geen van ons graag terug gaat naar de tijd dat we alles wel intern oplossen of met spelers van het kaliber Sana, Hoesen of Duarte. Maar helemaal perfect is het ook niet, dat ben ik met je eens.

19 juli 2019 om 17:40

Haha ja....tobias Sana.....man man man. Nee wat dat betreft hoor je me niet klagen.
Ik hoop trouwens dat Alvarez nog wel komt

Aan de reacties te zien, denk ik echt, denk je nu echt dat je 20 gelijkwaardige spelers kan hebben?
Je hebt basisspelers en reserves.
Reserves heb je nodig,, concurrentie kan geen kwaad, maar als door de concurrentie spelers lastigf gaan worden, is het ook niet goed.
Veltman zal wel blijven dan, zo te zien.
Anders moet je het weer gelijk opvangen met jonkies, die goed kunnen zijn, maar vaak nog niet constant zijn.

19 juli 2019 om 14:23

Tsja Kristensen wat ook niet constant van niveau. Hij was eerder constant niet van niveau. Dan kun je net zo goed een jeugdspeler als Dest doorschuiven, die zich zeer positief laat zien in de voorbereiding. Je gaat er echt niet op achteruit t.o.v. Kristensen die nu vertrekt.

19 juli 2019 om 14:31

Ik zeg ook niet, dat je achteruit gaat, maar de aanvoer moet er zijn, ook achter een nieuw talent.
Maar goed, verder kijken kan geen kwaad.
Ajax heeft het fantastisch gedaan natuurlijk afgelopen seizoen, maar dit seizoen, zou zo maar anders kunnen zijn.
Je moet je nog kwalificeren voor de CL.

Iemand enig idee over welk bedrag we praten?

19 juli 2019 om 14:37

5 miljoen volgens Mike verweij

19 juli 2019 om 14:51

Dat erg veel lijkt me.

En nu Veltman verlengen aub. Trouwe strijder met een rood wit hart ❤️

19 juli 2019 om 14:27

Dat wil die zelf niet en dat hoeft van Ajax ook niet per se. Veltman wil zelf nog graag een avontuur aan gaan en Ajax gunt 'm dat avontuur wel, dus die gaat deze transferwindow nog vertrekken of hij mag volgend jaar gratis de deur uit.

19 juli 2019 om 14:39

Ja heb het gelezen, zonde man! Juiste karakter juiste uitstraling. Zou als ik hem was lekker dit seizoen uitvoetballen bij Ajax dan. Meeliften en over een jaar is iedereen die CL filmpje wel weer vergeten ;-)

Dest en Timber kunnen zo mooi een plekje opschuiven in de pikorde. Jammer voor zowel Ajax als Kristensen dat het niet is geworden wat iedereen van tevoren had verwacht, maar hij vertrekt naar een mooie club en Ajax zal er ongetwijfeld een redelijk bedrag aan over houden. Het lijkt me sterk dat Ajax het aankoopbedrag terug zal zien, maar je moet je verlies nemen.

Knap dat ze die nog kwijt zijn geraakt. Eigenlijk hoeft Ajax bijna nooit een rechtsback te kopen. Uit de jeugdopleiding komt er genoeg door. In de laatste tien jaar hebben daar bijna alleen maar spelers uit de jeugdopleiding gespeeld met Van der Wiel, van Rhijn, Mazraoui, Veltman, nu straks weer Dest..
Ik lees hierboven dat ze maar liefst vijf miljoen voor deze jongen hebben neergeteld. Dat is toch wel zonde van het geld.

19 juli 2019 om 14:28

En toch mis ik backs als Trabelsi en Maxwell.

19 juli 2019 om 14:30

Die kwamen niet uit de jeugd van Ajax, die zijn op jonge leeftijd naar Amsterdam gehaald

19 juli 2019 om 14:39

En toch mis ik backs als Trabelsi en Maxwell.....

Leuke back, maar komt helaas net te kort voor dit Ajax. Zal bij elke eredivisie club gewoon in de basis staan, op psv na misschien. Zie veel misplaatste reacties hier, maar zo slecht was hij nou ook weer niet als hij mocht spelen. Verdedigend niet altijd top, maar aanvallend prima. Het ga je goed bij Salzburg. Absoluut geen verkeerde ploeg ook!

Het heeft geen zin om die jongen een trap na te geven. Hij heeft duidelijk niet kunnen overtuigen in anderhalf jaar tijd en zou aankomend seizoen waarschijnlijk ook niet kunnen rekenen op veel speelminuten. Ik vind het ergens wel jammer, want in het begin toen ik zijn aanvalsdrift zag dacht ik dat het met wat bijschaven misschien wel iets kon worden. Ik wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan, hopelijk krijgt Ajax nog een mooi deel van zijn geinvesteerde transfersom terug.

Ik vermoed dat De Jong en Van Leer ook nog een transfer gaan maken en als transfervuurwerk rondom basisspelers uitblijft dan heb je een uitstekende selectie. Het zal ongetwijfeld op bepaalde posities nog even puzzelen worden, maar ik denk dat we als supporters dan tevreden kunnen terugkijken op deze transferperiode.

19 juli 2019 om 14:43

@adzevedo

" Het heeft geen zin om die jongen een trap na te geven. Hij heeft duidelijk niet kunnen overtuigen in anderhalf jaar tijd en zou aankomend seizoen waarschijnlijk ook niet kunnen rekenen op veel speelminuten. "

Dat zegt meer over de personen die de trap geven dan over degene die de trap krijgt. Als je niet in staat bent om respect te tonen, zal je die ook nooit ontvangen en dan ben je een betreurenswaardig mens. De teller van de uitgaande transfers staat inmiddels op 16 en het einde van de transferwindow is pas over een kleine 6 weken. Dat is goed nieuws voor de begroting van Ajax met al die salarisverhogingen.

19 juli 2019 om 15:02

Waarschijnlijk wel ja, hoewel ik de blijdschap wel ergens kan voorstellen dat hij vertrekt. Die jongen voldeed gewoon niet aan het gevraagde niveau en hij was vaak een van de zwakste schakels. Dus in dat perspectief snap ik wel de opluchting dat hij vertrekt. Maar ja, dat is geen reden om hem nog even een trap na te geven.

Over de begroting maak ik me eerlijk gezegd weinig zorgen met de financiele cijfers. Een begroting is niks anders dan een prognose van inkomsten en uitgaven en die is allang opgesteld voor aankomend seizoen aangezien het nieuwe boekjaar (2019-2020) als is begonnen. Het cijfer waar die feiten het meeste effect op hebben is de operationele winst. Maar ja, als Ajax zich plaatst voor de CL zit dat ook wel goed.

Financieel gezien is de situatie bij Ajax op geen enkele manier zorgelijk. Ook niet door miskopen met een hoog salaris of op de bedragen die Ajax op ze moet afschrijven.

Verkocht voor 5 miljoen!!! Overmars verdiend een standbeeld.

19 juli 2019 om 14:41

In de tekst staat dat Ajax hem voor 'ruim vijf miljoen' heeft gekocht destijds (moet 5,5 miljoen zijn, maar vooruit dan maar). Maar waar haal jij dan vandaan dat hij voor vijf miljoen aan Salzburg verkocht is? Ik zie het niet staan namelijk.

19 juli 2019 om 14:49

Mike Verweij

19 juli 2019 om 14:54

Ah, inderdaad, ik zie het inderdaad. Al zie ik ook dat Verweij de woorden 'naar verluidt' gebruikt.

Maar het zal wel redelijk kloppen. Vind het bedrag ook niet exorbitant of heel vreemd eigenlijk. Dergelijke bedragen zijn inmiddels ongeveer de norm, PSV betaalde dat ook al voor Dumfries.

19 juli 2019 om 15:27

"alleen maar dat leuk kan babbelen."

Ik mis het woordje 'je' in je zin maar dank voor je compliment! Mijn dag is weer goed.

Transfersom (nog) niet bekend? De totale inkomsten uit transfers deze zomer gaan nu over de 180 miljoen. Ik verklaar Marc Overmars tot Voorzitter en Opperhoofd van de Internationale Transfermarkt.

19 juli 2019 om 14:46

Hoogindeconcentratie

Misschien lijkt het dat ik een partypooper ben en altijd leuke feestjes kom verstoren maar je weet dat die 180 miljoen deze zomer niet bijgeschreven wordt nog op de bankrekening van Ajax he? Jij weet toch ook wel dat die grote bedragen gewoon keurig in termijntjes worden voldaan en dat Barcelona die 75 miljoen echt niet in één keer aftikt bij het Opperhoofd van de Internationale Transfermarkt??

Overigens, ik weet niet geheel zeker of de penningmeester van City of van Psg, als Mbapé weg zou gaan, niet eerder het voorzittershamertje van die Internationale Transfermarkt zou moeten hanteren dan onze Marc, er gaan grotere bedragen door de handjes van die mensen dan van onze Marc.

Hoe staat het overigens met dat standbeeld voor Marc? Wanneer gaat dat opgericht worden?

19 juli 2019 om 14:51

Penningmeester van City en PSG? Grotere clubs, veel meer geld... niet echt knap als je dan je spelers duur kunt verkopen...

19 juli 2019 om 14:52

Akkoord!

Maar waarom dan Overmars de Voorzitter van de Internationale Transfermarkt??
Graag onderbouwing!

19 juli 2019 om 15:04

@constant kante

Maak je maar geen zorgen, dit feestje verstoor je echt niet.
Uh ja, okay, de transferbedragen worden in termijnen betaald. So what? Je hebt ze deze zomer verkocht, en je verzekerd van dat geld. We hoeven het ook niet allemaal direct te hebben, Ajax is niet bepaald noodlijdend tegenwoordig.

19 juli 2019 om 15:05

PS zie nu ook weer dat Ajax inderdaad, zoals ik al had verwacht, gewoon dik 5 miljoen krijgt voor Kristensen. Heerlijk.

19 juli 2019 om 15:25

"uh ja, okay, de transferbedragen worden in termijnen betaald. So what?"

Aangezien jij ons altijd beloofd dat de bankrekening van Ajax deze zomer met bijna 250 miljoen zou gaan groeien. Dat is dus niet zo.

" Je hebt ze deze zomer verkocht, en je verzekerd van dat geld."

Eh, nou nee hoor. 'verzekerd' van geld ben je pas als het binnen is. Maar goed, ik heb niet de indruk dat ik je echt uitgelegd krijg dat een post 'nog te ontvangen bedragen/debiteuren' op de balans iets anders is dan de post 'kas/eigen vermogen'. Vraag anders nog even bij iemand die boekhouding heeft gedaan wat het verschil is!

Anyway, succes met het feestje en het oprichten van het standbeeld.

19 juli 2019 om 16:10

Okay man, er is echt een hele grote kans dat de miljoenen voor Frenkie en Matthijs, die op de balans staan als 'debiteuren' nooit zullen worden omgezet naar 'kas/eigen vermogen', laten we vooral rekening houden met de mogelijkheid dat Juventus en Barcelona het geld nooit overmaken....
(en gefeliciteerd dat je zo goed hebt opgelet bij M&O op de middelbare school)

Volgens transfermarkt heeft Salzburg 5 miljoen euro voor hem betaald. Een goede deal. Dest en Timber doorschuiven. Magallan verkopen/verhuren. Orejuela verkopen. De Jong en Van leer Free transfer. Traore doorschuiven naar de A-selectie.

Jammer dat jongens als De Wit, Veltman en Siem de Jong hier door het slijkt gehaald worden.
Zijn toch jongens van de club, uit de eigen jeugd. Niet de beste misschien, maar zeker Veltman is een heel nuttige kracht, en De Jong verdient meer waardering voor wat hij in het verleden gepresteerd heeft.

19 juli 2019 om 14:51

Jjvh91

Heb zelf niet het idee dat mensen hier Siem de Jong door het slijk halen. Het argument dat gebruikt wordt, volgens mij, is dat Siem de Jong een voorbeeld is van een miskoop van Overmars, toen hij hem terug haalde na zijn mislukte avontuur in Engeland.

En ik wil niet voor of namens Ajaxsupporters spreken, maar volgens mij heeft Siem de Jong in zijn eerste periode gewoon uitstekend gespresteerd en zijn de supporters hem daar echt nog steeds dankbaar voor (vooral die goals tegen Twente natuurlijk, waarmee de titel werd gepakt). Sowieso, zelfs ik als PSV supporter heb enorm veel respect voor Siem de Jong. Heeft gene enorme indruk gemaakt bij Psv, maar ik vond hem een uitstekende prof, had wat pech met veel blessures (had hij bij Ajax ook al) maar heeft echt wel een bijdrage geleverd aan het team, zorgde nooit voor onrust, gewoon een hele fijne speler om bij je ploeg te hebben.

Dus ik heb niet de indruk dat Siem de Jong hier wordt afgebrand. Als er iemand afgebrand wordt, dan is dat Overmars (door sommigen) en niet Siem de Jong, naar mijn gevoel.

19 juli 2019 om 15:32

Als jij er gelukkig van wordt om te denken dat ik 'stront jaloers' ben omdat ik hier een lans breek voor Siem de Jong dan ben ik de laatste op deze wereld om jou je illusies te ontnemen! Houdt je idee dus lekker vast! Bijkomend voordeel, hoef je ook geen goede en steekhoudende argumenten te bedenken en hier op een rijtje te zetten om mij een inhoudelijke reactie te geven.

Lach dus lekker verder! Dan lach ik wel om de mensen die hier Siem de Jong 'door het slijk halen'.

19 juli 2019 om 16:14

@flareon

Je bent niet de enige met dit vermoeden... maar goed, je zal maar voor PSV zijn, dan zijn het natuurlijk ook wel barre tijden. En dan kijk je naar die grote, dikke club uit Amsterdam... hoe kan je dan niet een beetje jaloers zijn? We moeten dat mensen ook vergeven vind ik.

19 juli 2019 om 16:27

"maar goed, je zal maar voor PSV zijn, dan zijn het natuurlijk ook wel barre tijden"

Jaloers zeg jij? Ik denk dat jij, en dat doe jij wel vaker hier, iets teveel uitgaat van je eigen karakter als jij andere mensen beoordeelt. Maar laat ik je een kans geven. Leg mij eens uit waar ik dan precies jaloers op ben, in jouw ogen. Ik ben benieuwd.

Leuk voor Kristensen. Gun hem een mooie toekomst bij Salzburg. Helaas was het geen perfect huwelijk met Ajax maar hij heeft zich wel altijd positief opgesteld. Succes Rasmus, het ga je goed.

goede scouting daar bij dat Red Bul Salzburg

19 juli 2019 om 15:26

Je zult nog versteld staan. Kristensen heeft echt wel bepaalde eigenschappen die hem een prima back maken in de Bundesliga, Serie A of PL.

19 juli 2019 om 16:15

@falcao

ik heb die eigenschappen iig niet bij hem gezien en vind het echt een hele beperkte back maar de tijd zal het uitwijzen

Hoeveel bedraagt de transfersom

Dankjewel voor je inzet en je motivatie die je nooit ontbrak, hoop dat hij gaat slagen op zijn nieuwe avontuur.

Het gaat op VZ echt serieus alleen maar over ajax. Het viel me eerst niet op, maar na al die reacties te hebben gelezen van anderen ben ik er op gaan letten, maar het valt me nu op. Van rugnummers naar Ten Hag die een speler beloond. Het komt allemaal als breaking news op VZ.

19 juli 2019 om 16:20

Gisteren leek 't op VZ wel een touretappe. Het ging alleen maar over bergen. Berghuis en Bergwijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren