‘Awkward crossroad’ dreigt voor Tahith Chong bij Manchester United

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Tahith Chong is momenteel met de eerste selectie van Manchester United op tournee door Australië en Singapore. De negentienjarige vleugelaanvaller heeft tot dusver een goede indruk achtergelaten op manager Ole Gunnar Solskjaer. Desondanks dreigt er voor Chong een awkward crossroad na de voorbereiding, zo schrijft de Manchester Evening News.

De verwachtingen rond Chong zijn bij Manchester United hooggespannen. Intern had men verwacht dat dat de vleugelaanvaller op de rechterflank mogelijk komend seizoen al zou kunnen uitgroeien tot basisspeler. In de eerste oefenwedstrijden van het seizoen, tegen Perth Glory (2-0 zege) en Leeds United (4-0 zege) laat Chong zich echter nadrukkelijk zien als linksbuiten. Het is niet aannemelijk dat hij op deze positie in aanmerking komt voor speelminuten in de hoofdmacht.

Met aanwinst Daniel James, Anthony Martial, Alexis Sánchez en Marcus Rashford heeft Solskjaer genoeg keuze op de linkerflank, ook al kunnen Martial en Rashford ook uit de voeten in de punt van de aanval. De grootste kans op speelminuten lijkt Chong dus als rechtsbuiten te hebben, maar voorlopig lijkt hij zich op de andere flank beter te voelen. Dat zorgt ervoor dat Manchester United met een dilemma komt te zitten.

Chong is namelijk te goed voor de Onder-23 van Manchester United, die uitkomt in een gesloten beloftencompetitie. De vleugelaanvaller moet een volgende stap zetten om zich verder te kunnen ontwikkelen, waardoor een verhuurperiode een optie lijkt. Bij Manchester United kan Chong eventueel rekenen op speeltijd in de Europa League, maar het is de vraag of de clubleiding dit voldoende acht voor de aanvaller. In de komende weken is het de bedoeling dat Solskjaer een besluit neemt over de toekomst van Chong.


Poll

Moet Tahith Chong op huurbasis vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door migi)

Als ze bij United slim zijn verhuren ze hem een jaartje aan een club als Vitesse of Utrecht. Of aan Sparta, dan is ie weer terug in zn vertrouwde Rotterdam

19 juli 2019 om 12:05

Ze willen hem als champions league materiaal hebben uiteindelijk, als ze hem in nl verhuren aan een club naast psv of ajax in de eredivisie is die het jaar erna echt zeker nog niet klaar om basis te staan bij united

19 juli 2019 om 12:13

Dat hoeft toch ook niet? Hij is nu nog niet goed genoeg voor CL materiaal dus hij zal toch ergens moeten beginnen.

19 juli 2019 om 12:21

En waar denk jij dat deze speler zich kan ontwikkelen om volgend seizoen goed genoeg te zijn voor de basis? Dit is maar een talentje niet meer dan dat, ik betwijfel of hij in de eredivisie zou uitblinken. Daarom vind ik een club als Sparta helemaal niet zo heel gek. Maarja jij denkt blijkbaar dat hij nu bij een PL club in de basis zou staan, nou kan je vertellen dat dat niet gaat gebeuren dus hij zal ergens moeten beginnen..

19 juli 2019 om 12:30

Hij is geen CL materiaal , zal hij ook nooit worden ! Lichtgewicht met oogkleppen op ....

19 juli 2019 om 13:04

Een jaartje in Nederland spelen kan heel goed zijn voor zijn ontwikkeling . CL materiaal is hij natuurlijk nog niet . Ik ken hem eerlijk gezegd alleen van die 10 min dat hij mee mocht doen tegen PSG en werkelijk alles fout deed. Een jaar veel spelen in de eredivisie lijkt me prima voor dit soort spelers ; beter nog dan in de Champiinship.

19 juli 2019 om 13:20

Oogkleppen? Ieder zijn mening, maar dan vraag ik me af of je hem vaker hebt zien spelen dan die invalbeurt tegen PSG. Chong heeft juist veel oog voor de situatie. Stuurt medespelers weg met subtiele steekballen, weet als hij gaat schieten altijd hoe de keeper staat en zoekt met zijn dribbels altijd de vrije ruimte op

19 juli 2019 om 14:06

En na een jaar in de u23 wel? Denk dat hij na een jaar eredivisie verder is dan als hij in dezelfde situatie blijft

19 juli 2019 om 14:24

In de wedstrijd tegen PSG deed hij inderdaad echt alles fout. Maar ik heb hem ook in het echt zien spelen en toen was het ook vooral veel blind rennen, onnodige schaarbewegingen, dramatische duikacties en het tempo eruit halen. Maar wie weet, hij is nog jong.

19 juli 2019 om 15:04

Ik heb hetzelfde ervaren. Hij viel een paar keer in bij united en ook bij jong oranje tegen Jong Duitsland was die heel matig. Het predikaat van 'toptalent' heb ik nog niet gezien.

19 juli 2019 om 12:05

Waarom dat nou weer? Heb je niet gelezen, hij gaat voldoende speelminuten krijgen als rechtsbuiten terwijl hij aan de linkerkant indruk maakt.

19 juli 2019 om 13:31

@mcmulenga

Feyenoord moet juist proberen budget op te bouwen om uit de diepe crisis te komen. dan zou ik zelf geen huurlingen gaan halen die je alleen maar geld kosten en verder niks opleveren

19 juli 2019 om 21:40

@Japie, goed punt, zie ik vaker van je de laatste tijd (geen sarcasme) :-) Jonge huurling of oudere speler zonder restwaarde voor Feyenoord is alleen wat als ze nu iets toevoegen. Er zijn nog wel meer opties met chong: - huren met optie tot koop - kopen met terugkoopclausule en/of doorverkooppercentage. Ik hoor daar bijna nooit iemand over, terwijl dit juist creatieve manieren zijn om spelers aan te trekken.

19 juli 2019 om 12:07

Te goed voor onder 23, maar komt nog te kort om met de linksbuitens te concurreren voor voldoende speeltijd. Dan is sparta toch geen reeele optie. Bij vitesse speelt de aanvoerder op linksbuiten, dus die lijkt me ook uitgesloten.

19 juli 2019 om 12:08

Ik weet niet of Sparta het niveau is wat hij moet nastreven. Misschien kan Feyenoord zelfs wel een gokje nemen, maar ik denk dat dat nog net iets te hoog gegrepen is voor hem. Dan inderdaad een Vitesse of Utrecht. Wel zaak voor hem dat hij zeer regelmatig minuten gaat maken nu. Altijd maar te boek staan als enorm talent maar ondertussen wegrotten op de bank is funest voor de rest van je carriere.

19 juli 2019 om 12:14

Feyenoord te hoog gegrepen? Ik denk dat deze jongen bij vrijwel elke club in de eredivisie een basisplaats zou kunnen afdwingen. Bij Feyenoord zou hij volgens mij ook binnen no-time in de basis komen (zeker als linksbuiten), maar ook bij PSV zou hij bij een vertrek van Lozano een goede en goedkope optie zijn.

Qua andere clubs moet hij alleen naar Utrecht of AZ willen gaan.

De Championship lijkt me geen geschikte competitie voor hem om in te spelen. Het technisch niveau is daar gewoon niet heel hoog, terwijl hij denk ik beter rendeert tussen spelers die technisch ook wat meebrengen.

19 juli 2019 om 12:24

Remcob, geloof je het zelf bij PSV?? Waarom zouden die een 19-jarige speler huren die nog helemaal niks maar dan ook werkelijk niks heeft gepresteerd in zn voetbalcarrière willen huren. Ik denk dat jij deze jongen zwaar overschat. Ten eerste zullen ze niet willen huren en hebben ze nog spelers als Malen, Gakpo, Bruma en Bergwijn rondlopen die ik allemaal hoger inschat dan Chong (op Gakpo na). Staar je niet blind op de naam United alsjeblieft..

19 juli 2019 om 12:28

Omdat hij het nog nergens heeft laten zien misschien?

19 juli 2019 om 12:33

@tilburg013, tja zo gek is die gedachte niet. Heeft PSV al eens eerder gedaan met Rekik die toen ook niks had bewezen. Alleen als je al gaan huren doen ze dat wss wel voor een andere positie dan winger

19 juli 2019 om 13:07

Het belangrijkste is dat je veel speelt. Een Vitesse of Utrecht is natuurlijk beter dan Sparta . Maar bij een Vitesse moet je toch bijvoorbeeld Bryan Lindsen uit de basis spelen en das nog niet zo makkelijk hoor

19 juli 2019 om 13:43

Rekik had wel meer laten zien, niet super veel maar die was wel al 2 keer uitgeleend geweest aan een championship club

19 juli 2019 om 15:05

Nja dat klopt maar in totaal had rekik ook maar 14 wedstrijden voordat ie naar PSV kwam, Chong zit nu op 4.

19 juli 2019 om 12:12

Als hij zo goed is op linksbuiten, mag hij wat mij betreft ook naar Feyenoord komen. Wij missen daar namelijk nog wel iemand haha.

Larsson komt geen baksteen voorbij en bij Hansson en Azarkan is het ook nog maar afwachten wat het wordt.

19 juli 2019 om 12:23

Nog altijd liever een jaar met Larsson verder dan Larsson banken ten koste van een huurling die ons niet naar de champions league schiet.

19 juli 2019 om 13:33

@micheal90

bij Chong is het ook afwachten wat het word. die heeft nog niks bewezen op het hoogste niveau

19 juli 2019 om 13:58

Of Feyenoord? Dan is-ie in Rotterdam en zit-ie op hetzelfde niveau als Vitesse of Utrecht. Bovendien zou Stam met zijn connecties bij Manchester United een streepje voor op die jongen moeten hebben, is Chong nota bene opgeleid in de jeugd van Feyenoord én kan men in de Kuip wel wat extra versterking voor de vleugels gebruiken.

Gewoon lekker een jaar in de Championship gaan spelen, daar kan hij zich goed ontwikkelen en kan hij veel minuten maken. Het Derby County van Philip Cocu lijkt me echt de ideale stap voor Chong.

19 juli 2019 om 12:04

Championsship is wel een slagveld voor talenten hoor, genoeg talenten van topclubs die het daar niet redden. Doordat het zo'n onvoorspelbare competitie is weet je nooit of een club ineens een zwaar seizoen heeft en dan beland je als huurtalentje snel op de bank. Naar de Eredivisie is een stabielere stap over het algemeen.

19 juli 2019 om 12:18

Niet helemaal mee eens, er zijn genoeg goede voorbeelden van talenten van topclubs die regelmatig (goed) spelen in de Championship. Vorig seizoen hebben bijvoorbeeld nog spelers als Holgate, Tammy Abraham, Mount, Harrison, Brown, Miazga, Baker en Palmer het prima tot goed gedaan.

Ik weet dat niet ieder talent het redt, maar een stap naar Nederland maken geeft je ook zeker geen zekerheid.

Daarnaast lijkt het me verstandig, als Chong écht wil doorbreken bij Man Utd, om dan vooral in Engeland te blijven. Zo kan hij alvast op een hoog niveau wennen aan het Engelse voetbal.

19 juli 2019 om 12:39

Qua fysiek ligt het niveau in Engeland hoger, maar tactisch kun je nog beter in de eredivisie spelen. Fysiek komt allemaal vanzelf, het gaat erom dat je jezelf elke dag verbetert. Bij een Utrecht of Vitesse speel je 34 wedstrijden, waarbij je de hele wedstrijd de bal in je voeten krijgt. Dat moet ik in de Championsship nog maar zien.

Vind het persoonlijk niet gek dat hij op links z’n beste wedstrijden speelt. In de jeugd van Feyenoord speelde hij 9 van de 10 keer op links en dan ook inderdaad z’n beste wedstrijden. Wellicht dat hij bij United wel vaker op rechts speelde en daardoor die verwachtingen ontstonden? Met al die concurrentie op links zou hij er goed aan doen om zich lekker te laten verhuren.

Lekker een jaartje of 2 terug naar Feyenoord. Daar kan die op links achter de spits of op rechts

Matige voetballer, vooral tunnelvisie en niet functioneel, verwacht hem over een paar jaar vergeten te zijn.

19 juli 2019 om 12:09

Is dit sarcastisch of ben je serieus?

19 juli 2019 om 12:35

Wat Just niet zegt is hoe veel hij drinkt. Zijn geheugen schijnt een enorme zeef te zijn.

19 juli 2019 om 18:17

Ik ben volledig serieus, meerdere wedstrijden van hem gezien en zelfs tegen de mindere ploegen verliest hij vaker de bal dan dat hij er iets goeds mee doet, vind het geen functionele voetballer en verwacht dan ook niet dat hij echt gaat doorbreken tenzij hij nog heel veel stappen gaat maken op het gebied van overzicht en keuzes maken.

Ik moet het nog maar zien met Chong. Afgelopen jaar van wat ik heb gezien van zijn invalbeurten leek hij veel tekort te komen voor het eerste, en op basis van in ieder geval de statistieken in de U23 (17 wedstrijden, 6 goals) laat hij toch ook nog niet echt zien ‘te goed’ te zijn daarvoor..

Nou 1+1=2 Berghuis naar PSV laten gaan.. En Chong binnen halen bij Feyenoord. Leuk voor de Eredivisie.

19 juli 2019 om 12:14

Chong zou worden verhuurd omdat hij niet als rechtsbuiten wil spelen, en dan moet hij volgens jou de vervanger zijn van rechtsbuiten Berghuis?

19 juli 2019 om 23:15

Dan gaat hij op linksbuiten spelen en Narsingh op rechts.

Ik heb het persoonlijk nooit zo op chong gehad. Ik zie nog steeds niet wat hem bijzonder maakt. Voor mijn gevoel te onrustig aan de bal en geen soepele passeerbeweging.

Ik kon zien afgelopen seizoen in de paar keer dat hij bij Man U inviel dat hij zeker talent heeft. Maar dat hij nog aardig wat stappen moet zetten om het niveau te komen wat een Engelse topclub nastreeft. Hij kwam nog wat druistig en misschien onhandig over.

Een verhuurperiode lijkt me dan het beste. De Championship is een goed podium. Het niveau is nog redelijk aardig en je wordt er een kerel van. Een Eredivisieclub zou ook niet slecht zijn, dan maakt hij sowieso z'n meters wel.

Wat een overwachte ontwikkeling dat een toptalent, die veel te vroeg naar een absolute topclub is gegaan, te goed is voor het servet en te klein is voor het tafellaken.

Zo jammer, want hierdoor komt hij niet aan spelen toe en kan hij zich niet optimaal ontwikkelen. Bij Feyenoord had hij waarschijnlijk alweer een seizoen Eredivisie in de benen gehad. Hij zou eventueel met Daishawn Redan kunnen bellen om wat ideeen op te doen om te voorkomen dat hij over 3 jaar bij RKC op de vleugel staat.

19 juli 2019 om 13:22

Ik weet niet of Redan nou wel of niet een voorbeeld is van een speler die te vroeg naar het buitenland is gegaan.

Je kan het ook anders zien namelijk.er tot nu toe 12 nederlandse spelers bij de A selectie van een bundesliga club. van die 12 is er 1 die volledig in Duistland is opgeleid en zijn er 4 die een deel van hun opleiding in Engeland hebben gehad.
Als je dan bedenkt dat er maar een paar jeugd spelers elk jaar vanuit nederland naar Engeland gaan en er elk jaar 200-300 spelers uit de jeugdopleidingen van de eredivisie clubs stromen, lijkt me dat een prima score...
Of als je wilt, over een carriere van 15 jaar stromen er ongeveer 4000 jeugdspelers uit de Nederlandse opleidingen, met 7 spelers die volledig in nederland zijn opgeleid kom je dan op nog geen 0.2 die de bundesliga halen. stel dat er jaarlijks 10 spelers naar engeland gaan (het zijn er een stuk minder) zou je het over 15 jaar dus over 150 spelers hebben, 4 daarvan zitten nu in de bundesliga, dat is ongeveer 2.5. Dat is dus een factor 10 hoger...
Zels als je er vanuit gaat dat die 7 allemaal bij een van de top 3 clubs vandaan komen (is niet het geval), kom je maar op 1 van de spelers uit die opleidingen die de Bundesliga halen.

Nou begrijp ik dat het niet helemaal een eerlijke vergelijking is, Redan en Chong hoorden immers in de Nederlandse jeugd ook tot de beter spelers (dat gaat niet helemaal op voor alle spelers die naar Engeland vertrekken). Maar het geeft wel aan dat de weg niet direct slechter is dan in Nederland blijven.

19 juli 2019 om 13:36

Jij snapt niet wat ik bedoel. Ik noem Redan, omdat hij het snapt en zojuist bij Chelsea is vertrokken om de jacht naar speelminuten bij Herta te vergroten.

Daarnaast mag een club zijn handjes dichtknijpen als 5 van de spelers uit de opleiding doorbreken en bij de selectie van het eerste komen. Als club ben je supergenaaid als de allerbesten daarvan op hun 16e elders tekenen. Wat die absolute topclubs doen is cherrypicking en daarom kan jij er allerlei cijfers op loslaten; die betekenen niets. Maar daar heb ik het hier niet over, ik heb het over de mogelijkle ontwikkelingsschade bij een absoluut toptalent. Ik vrees gewoon dat jonge knapen die naar te grote clubs gaan waar de kans op een officieel debuut 0 naderd hun maximale potentieel enorme schade aandoen. Je kan veel beter een seizoen lang aanrommelen tegenb de backs van Heerenveen en Groningen dan dat je een weekje mee mag trainer op trainingskamp met de grote jongens, om vervolgens op een winderige achterafveldje wedstrijdjes af te wikkelen zonder wedstrijdspanning en publiek.

Ja ik snap dat Nederlandse topclubs, met Ajax voorop, ook relatief hoog in die voedselketen zitten, maar bij onze clubs heb je als toptalent een redelijke kans dat je je officiele debuut als tiener maakt. Die kans heb je in het buitenland zo goed als niet.

19 juli 2019 om 14:43

Wat is er mis met RKC, vraag het Vertongen en van Bronckhorst. Hebben aardige carrière gehad

In de jeugd speelde hij bijna altijd op rechts, dus daar kan die ook prima uit de voeten

Die wordt gewoon verhuurd als straks de transfermarkt dicht is in Engeland. Is het beste voor hem. Veel minuten gaan maken op niveau. Ej zi ervaring op gaan doen. Die gaat bij United, dit seizoenen 20 wedstrijden spelen. En dat heeft hij wel nodig.

Zie hier het schoolvoorbeeld van waarom Nederlandse talenten niet te vroeg naar het buitenland moeten gaan. Deze jongen heeft natuurlijk absoluut geen toekomst bij Manu met al dat toppers voor hem, zonde!

19 juli 2019 om 15:24

Het schoolvoorbeeld? Die jongens is 19 en heeft nog z'n carriere voor 'm.. Geen 29 die z'n carriere als een nachtkaars zag uitgaan.

Is nog lang niet goed genoeg voor de premier league, laat staan voor United. Vond hem de keren dat ik hem heb zien spelen nog extreem onvolwassen in zijn spel. Verkeerde beslissingen, dom balverlies, te druistig. Hij zal vast talent hebben, maar ik betwijfel of hij ooit door gaat breken bij United.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Valencia is favoriet om Daniele Rugani te strikken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren