Khalid Boulahrouz spreekt steun uit: ‘Als hij fit is, is hij echt een kat’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Kenneth Vermeer lijkt de eerste doelman van Feyenoord te worden dit seizoen. De ervaren keeper maakt een goede indruk op trainer Jaap Stam en de technische staf, waardoor de routinier het seizoen onder de lat zal beginnen, ook aangezien Justin Bijlow kampt met een blessure. Khalid Boulahrouz zegt dat Feyenoord met Vermeer een uitstekende doelman in huis heeft.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat Vermeer de beste papieren heeft om komend seizoen de eerste doelman bij Feyenoord te worden. "Het is gewoon een fantastische keeper", zegt de oud-verdediger bij FOX Sports. "Ik heb hem zelf meegemaakt. Ik hoop dat hij gevrijwaard blijft van blessures. Maar als hij fit is, is hij echt een kat in de goal."

Vermeer weet zelf nog niet of hij komend seizoen eerste doelman van Feyenoord is. "We hebben nog helemaal geen gesprek gehad. Het is gewoon zaak om goed te spelen. That's it. Of ik me als eerste doelman voel? Ik denk dat je als keeper je altijd eerste doelman moet voelen. Of ik het nou ben of een andere keeper: je moet het altijd voelen."

De veteraan ontkent dat Stam al beloftes heeft gedaan. "Ik heb de trainer nog helemaal niet gesproken. Wat ik moet doen, is me gewoon laten zien. Ik wil keepen, zoals iedere andere keeper dat wil. Ik ben ook eerder begonnen om zo fit mogelijk te zijn. Het gaat de goede kant op", besluit de 33-jarige doelman, die nog tot volgend jaar zomer vastligt in De Kuip.


Poll

Verwacht jij dat Kenneth Vermeer komend seizoen eerste doelman van Feyenoord is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door mgmv)

Vermeer is ook gewoon een betere keeper dan Bijlow. Nooit begrepen dat hij niet al die tijd eerste keeper is geweest (op blessures na dan).

19 juli 2019 om 10:39

Vind vermeer op de lijn sowieso echt super keepen , vind het veiliger kijken met hem op het doel i.p.v. bijlow denk trouwens dat bijlow toen eerste keeper is gekozen door zn bijdrage aan de johan Cruijff schaal

19 juli 2019 om 10:56

Dat niet alleen. Bijlow keepte prima na zijn debuut terwijl Vermeer in de jaren ervoor wisselvallig was en zeer blessuregevoelig. De keuze voor Bijlow sierde Gio. Dat Bijlow zijn niveau later daalde en Vermeer daardoor weer interessant werd is een ander verhaal.
Ik blijf erbij, Beiden tippen niet aan het kampioensseizoen van Jones. Die heerste in de lucht en nam daarmee al zoveel preventief gevaar weg dat er een soort rust neerdaalde over de verdediging.

19 juli 2019 om 11:02

Ik vind Vermeer echt een net-keeper, zit tegen een grabbelaar aan soms en heeft zijn lengte ook niet mee. Kan wel fantastisch reageren op de lijn en mee spelen. Maar zou bij Ajax nu misschien niet eens tweede keeper zijn...

19 juli 2019 om 11:16

Hou toch op, Vermeer als 2e keeper bij Ajax is gewoon luxe. Die Brumo Valera die we huren van Benfica kan vast een bal tegenhouden en heeft zich ook wel laten zien in de voorbereiding, maar er is natuurlijk een reden dat hij al jaren nauwelijks een pot heeft gespeeld.

Als we geen Valera hadden had ik Vermeer zeker wel als 2e goalie willen zien, even de discussie Feyenoord-Ajax daarbuiten gelaten.

19 juli 2019 om 11:18

Bijlow werd als groot keeperstalent gezien, dan snap ik ergens ook wel dat wanneer Vermeer geblesseerd is je hem de kans geeft en hem dan ook laat staan wanneer de echte 1e keeper terug is.

Als Bijlow een beetje had gepresteerd had Feyenoord wellicht een paar miljoen kunnen binnenharken. Hij had een veelbelovende toekomst, maar heeft dat letterlijk zelf even in de ijskast gezet met zijn optredens.

Vermeer is sowieso verder dan Bijlow.
Bijlow heeft tot nu toe nog niet weten te imponeren. Hij doet me veel aan Mulder denken.


Tevens kiest een trainer met een elftal in opbouw vaak voor een routinier op goal ipv een grillig talent. Dus de keuze is logisch.

Pff toen vermeer bij Ajax keepte vond ik hem al geweldig en heel raar dat overschatte Cilessen toen bij uitstek de voorkeur kreeg. En ook bij Feyenoord hebben ze zich laten leiden door “ras echte feyenoorder justin bijlow”. Vermeer is een uitstekende keeper die punten voor je kan pakken. Zal ook wel eens een blunder bij zitten, maar hebben we neuer en ter stegen of degea weleens zien schutteren... Succes Vermeer!

19 juli 2019 om 10:18

Wat een onzin. Cillissen is een veel stabielere keeper dan Vermeer. Die laatste kan geweldige reddingen afwisselen met heel domme fouten. Cillissen is echt veel stabieler.

19 juli 2019 om 10:41

Hoezo overschatte Cillessen is gewoon een goede keeper ja en mensen zeiken hem af omdat hij geen penaltys tegen houdt. Vermeer vindt ik nog steeds een goede keeper maar kan soms hele domme fouten maken en is of was erg zenuwachtig in zijn opbouw daardoor ontstonden die fouten.

19 juli 2019 om 10:51

Vermeer verloor zijn plek aan cillessen indertijd omdat hij een slecht seizoen draaide met een hoop persoonlijke fouten (waaronder die wedstrijd tegen utrecht) waardoor Ajax veel punten verloor. Daarnaast: het ene moment maakt hij een onmogelijk redding en het volgende moment maakt hij een fout a la menzo. Mogelijk de keeper met de beste reflexen/reactievermogen ter wereld. Echt extreem goed daarin, maar te veel fouten en ook vaak zwak in de lucht. Waar Vermeer de ene dag een 9 scoort en de andere dag een 5, scoort Cillessen altijd een 8. Aan de andere kant, voor feyenoord is hij een superkeeper. Met bijlow win je geen wedstrijden, maar vermeer kan met wat geluk en pieken in de juiste wedstrijden je als feyenoord cl voetbal opleveren.

19 juli 2019 om 12:11

Die wedstrijd tegen Utrecht waar je op doelt was in seizoen 2011/12. Vermeer verloor zijn basisplaats pas in het seizoen 2013/14 omdat we toen in 1 week met 4-0 van Barca en PSV verloren en hij enorme blunders maakte

De beste keeper gaat spelen en dat is Vermeer, lijkt me geen enkele discussie? We kunnen beter een ervaren tweede doelman halen en Bijlow verhuren aan een eredivisie club. Laat hem maar is een jaartje rijpen bij een andere club.

Moet die wel zijn contract verlengen, lijkt me niet handig om iemand eerste keeper te maken voor een heel seizoen die volgend jaar zal vertrekken, dan kan je beter je toekomst de kans geven met Bijlow.

Vermeer is in mijn ogen de beste lijnkeeper van de Eredivisie, zijn reflexen zijn ongeëvenaard en kan ook ontzettend sterk er vanaf komen, snelheid zat maar met hoge ballen hou je altijd je hart vast.
Bijlow heeft vorig seizoen de kans gehad en was veel te wisselvallig nog ondanks dat ik hem toen in de voorbereiding sterk vond spelen.

19 juli 2019 om 10:40

Je kunt mijn inziens Bijlow beter verhuren, ook al is het een jongen van de club en heeft hij hierdoor meer krediet echter de druk is torenhoog.

Vermeer is gewoon een prima keeper. Dat weten we al lang. Een topper gaat het nooit worden, maar voor een topclub in Nederland is ie meer dan degelijk. Bijlow is nog niet zo ver en ik heb het grote talent in hem nog niet gezien. Wel dat ook hij een degelijke keeper kan worden, maar voorlopig is het verschil met Vermeer nog wel aanzienlijk.

19 juli 2019 om 10:39

Een keeper is als wijn, hoe ouder hoe beter. Voornamelijk een ervaringsvak, spelmomenten weten te herkennen.

19 juli 2019 om 10:43

Helemaal mee eens zie je vaak terug dat de meeste topkeepers al wat ouder zijn

19 juli 2019 om 10:43

Helemaal mee eens zie je vaak terug dat de meeste topkeepers al wat ouder zijn

Toch wel opvallend dat Vermeer de trainer nog helemaal niet heeft gesproken. Het lijkt mij dat als je als trainer nieuw binnen komt dat je even met iedereen apart gaat zitten om je aan elkaar voor te stellen en wederzijdse verwachtingen te bespreken. Tuurlijk kan je niemand een basis plaats beloven maar een beetje interesse tonen in je spelers (ook qua persoon) hoort er bij vind ik.

19 juli 2019 om 10:58

Hij heeft de trainer natuurlijk al wel gesproken. Hij doelt hier op het feit dat hij nog niet heeft gesproken over het feit of hij 1e doelman wordt of niey

19 juli 2019 om 11:21

Natuurlijk? Dat Stam net nieuw is betekent niet dat hij al met elke speler een gesprek gehad heeft. Zou goed kunnen dat ze elkaar nog niet gesproken hebben hoor, al lijkt het mij ook logisch dat je met elke speler even een gesprekje maakt. Wellicht is Vermeer nog niet geweest haha.

Vermeer eerste keeper is zeer logisch.

19 juli 2019 om 12:00

Wat ik heb begrepen is dat Stam in z'n eerste week al kennis heeft gemaakt met iedere speler en op het trainingskamp met iedereen gesprekken heeft gevoerd over wat Stam's verwachtingen zijn over hem en zijn positie (en hoe de speler er zelf over nadenkt).

Hoeft alleen nog niet te betekenen dat de knoop is doorgehakt wie eerste keeper wordt, al zal dat dan niet lang meer duren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

159 fans
Keeper, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 3 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 18 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 7 0 0 0
2016/2017 Feyenoord 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Tweetal Ajacieden en Feyenoorder vaste waarden in elftallen van de week

Ajax veroverde in de afgelopen speelronde de koppositie in de Eredivisie dankzij een 1-4 overwinning op VVV-Venlo. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben beide met Lisandro Martínez en Dusan Tadic...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Virgil van Dijk gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij Liverpool verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren