Ten Hag diep onder de indruk: ‘Als je dit kunt tegen een Premier League-club’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

Sergino Dest lijkt op koers te liggen voor speeltijd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, zo concludeert De Telegraaf. De vleugelverdediger van Ajax speelde als enige veldspeler negentig minuten mee in het gewonnen oefenduel met Watford (2-1) en heeft zich goed geprofileerd. Erik ten Hag geeft aan dat Dest een optie is om in actie te komen tegen PSV als de situatie daarom vraagt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door costa rica)

Dest is van nature een rechtsback toch? Ik zou zeggen dat op links normaal Tagliafico en misschien Martinez de voorkeur krijgen en op rechts Nous en Veltman. Heeft echter een prima voorbereiding gehad en zie hem in de toekomst zeker kans maken op een basisplaats

19 juli 2019 om 07:21

Ik denk dat hij Nico gaat vervangen volgend jaar en dit jaar al veel gaat spelen. Martinez gaat centraal met Alvarez spelen en Mazraoui rechts. dus voor volgend jaar is dat de vaste 4 gok ik. want ik denk ook dat Blind nog weg gaat. is het niet dit jaar dan zeker volgend jaar

19 juli 2019 om 12:35

@fcamstelveen

" Ik denk dat hij Nico gaat vervangen volgend jaar en dit jaar al veel gaat spelen. Martinez gaat centraal met Alvarez spelen en Mazraoui rechts. dus voor volgend jaar is dat de vaste 4 gok ik. want ik denk ook dat Blind nog weg gaat. is het niet dit jaar dan zeker volgend jaar".

Ik denk dat je het geld voor die gok beter in je zak kunt houden. Anders ben je het hoogstwaarschijnlijk kwijt. Er is geen enkele indicatie dat Blind Ajax zal gaan verlaten ook volgend jaar niet. Als je de oefenwedstrijden hebt gevolgd en goed naar de teksten van Ten Hag hebt geluisterd, zou duidelijk moeten zijn dat Martinez voor de linksbackpositie is gehaald en als opvolger van Tagliafico wordt gezien. Naast Blind is Kik Pirie de beoogde linker centrale verdediger. Die heeft nu nog niet het gewenste niveau, maar vorig jaar werd ook Schuurs door menige zelfverklaarde deskundige afgeserveerd voordat hij 1 wedstrijd had gespeeld, sterker nog dat gebeurde aan het begin van het seizoen nog en nog steeds wordt Schuurs ondanks dat hij tot toe de onbetwiste uitblinker van de voorbereiding is, niet door iedereen serieus genomen. Het gras is voor sommigen kennelijk nog steeds groener aan de overkant en wat van ver komt, lekkerder.

Verassend genoeg doet Dest het zowel op de links- als rechtsbackpositie uitstekend en hij zal zich op beide posities moeten gaan richten, afhankelijk van wat de coach nodig heeft. Op rechts dicht ik hem de meeste kans toe aangezien Mazraoui nog niet voldoende inhoud heeft om gedurende een heel seizoen een gelijkmatige prestatie op de mat te leggen en nog maar afgewacht moet worden of Veldman er als de transferwindow is gesloten, uberhaupt nog is. Ik denk dat hij Kristensen inmiddels al in de pikorde voorbij is en dat die daarom binnenkort eieren voor zijn geld kiest.

19 juli 2019 om 07:25

Moet zich richten op rechtsback positie inderdaad, speelde begin vorig seizoen voor de o19 nog op linksbuiten en heeft vaker op linksback gestaan maar kan me niet voorstellen dat hij op links blijft spelen.

19 juli 2019 om 07:32

Zolang Veltman blijft word deze de eerste rechtsback en zal Mazraoui back up worden. Op links is Tagliafico onbetwist en maakt Dest een kans denk. Dan kan Martinez back up voor LCV zijn. Verhaal van Kristensen is wel uitgespeeld.

19 juli 2019 om 07:57

Denk je dat Mazraoui op de bank zal belanden of dat Ten Hag hem naar het middenveld gaat verhuizen?

19 juli 2019 om 08:26

Met Eiting en Gravenberch op de 6 samen met Schone. En voor de 8-10 posities hebben we Marin, vd Beek, Ekkelenkamp, De Wit en Lang. Dus ik verwacht inderdaad banken voor Nous

19 juli 2019 om 08:31

(D-bergkamp)
Grapjas , Mazraoui is onze vaste rechtsback en die gaan ze echt niet ten koste van Veldman op de bank zetten hoor ,veldman gaat echt geen basis worden daar heeft hij nl de kwaliteit niet voor en zeker niet het niveau dat Ajax nastreeft hooguit zal hij als wissel worden gebruikt.

19 juli 2019 om 08:34

Mazroui heeft het afgelopen seizoen goed gedaan, op basis waarvan zijn spelers als Gravenberch, Ekkelenkamp, de wit en Lang hem voorbijgestreefd?

19 juli 2019 om 08:44

Dest gaat op rechts, Nous op 6. Vergeet niet dat hij daar ook in de CL heel makkelijk speelde. Schone gaat naar de bank, dat kan niet anders. Veltman is de 12e man. Er komen genoeg wedstrijden en blessures aan, dus we zullen iedereen nodig hebben. Jong Ajax wordt met 2 vingers in de neus kampioen. Het basis niveau van alle talenten is erg hoog in elk geval.

19 juli 2019 om 08:46

(feelingood)
Dat gaat ook niet gebeuren Ten Hag is niet gek hoor , Mazraoui is gewoon een belangrijke speler geweest afgelopen seizoen die gaan zij echt niet op de bank zetten na zo'n jaar , of hij moet er in eens niets meer van kunnen pff

19 juli 2019 om 09:30

Haha! Nous gaat echt niet banken, D-Bergkamp, gappie!
Nico en Nous zijn vastigheden op de back-posities. Daarnaast gaat Blind echt niet weg. Dus je hebt een centrum met Blind en Schuurs. Martinez en Alarez zullen beiden moeten wennen, Schuurs kan er meteen staan en heeft al indruk gemaakt. Kent ook het Ajax-spel van vorig jaar in de Eerste Divisie. Dus ik twijfel er niet aan dat in de belangrijke duels op korte termijn Blind en Schuurs samen het centrum vormen. Dest zal met Veltman strijden om een basisplek. Tegen PSV zie ik hem wel spelen omdat hij aanvallend meer brengt dan Veltman.

19 juli 2019 om 10:02

Schone blijft gewoon lekker staan. Één van de weinige spelers die volledig in dienst van het elftal kan spelen. Staat positioneel goed en houdt de bal in de ploeg . (doet geen gekke dingen). Precies wat je nodig hebt op de 6 positie. Overigens verwacht ik ook dat Veltman "gewoon" gaat spelen. We hebben op het moment zoveel aanvallende kwaliteiten, dat een aanvallende back geen pre is. (itt tot enkele jaren geleden)

19 juli 2019 om 10:05

Mwah, dat kun je wel zo stellig zeggen, gappie. Maar Nous is vooral voetballend goed. Verdedigend is hij ronduit matig tot slecht. Veltman is verdedigend beter, maar voetballend weer stukken minder. Beiden doen weinig voor elkaar onder, waarbij Veltman wat meer geslepen en sluw is. Nous heeft zich uiteraard geweldig ontwikkeld maar zou best wel eens op de bank terecht kunnen gaan komen. Het is wel de ideale 12e speler aangezien hij zowel als rechtsback als middenvelder als back-up van vrij hoog niveau kan dienen. Vooralsnog denk ik wel dat Nous eerste rechtsback zal blijven maar met Veltman heeft hij daar een gelijkwaardige concurrent die wel eens zouden kunnen gaan rouleren, en met Dest komt er eigenlijk een veel groter talent op die positie aan dan beide heren. Het wordt spannender dan jij/jullie doen voorkomen en zoveel geks zegt D-Bergkamp niet.

19 juli 2019 om 10:08

Sloep01, Veltman heeft vorig jaar laten zien dat hij beter is dan Nous. Hèt jaar voor zijn. Blessure ook al

19 juli 2019 om 10:33

sloep01,

Denk dat als West Ham United concreet wordt Veltman vertrokken is, zo niet dan zal ten Hag toch echt kijken wie het beste past per wedstrijd.

Als er meer aanvallende impulsen verwacht worden zal Mazraoui zeker spelen, zullen beiden aan genoeg minuten toe komen.

19 juli 2019 om 12:07

Hou toch eens op met je Veltman hij heeft en krijgt het niveau nooit maar je mag je mening hebben hoor ik heb de mijne .

19 juli 2019 om 12:41

@D-Bergkamp

" Zolang Veltman blijft word deze de eerste rechtsback en zal Mazraoui back up worden."

Als er iets duidelijk is, is dat dat niet gaat gebeuren. Mazraoui heeft zijn toekomst voorlopig aan Ajax verbonden en zijn contract verlengd, terwijl het contract van Veldman niet wordt verlengd. Ik zou zeggen hoeveel meer duidelijk wil je nog hebben?

19 juli 2019 om 14:10

Scepticus, heeft natuurlijk ook met leeftijd en dienstverband te maken. Veltman zal gewoon de eerste rechtsback worden indien die blijft. Veltman zal echter ook een transfer gegund worden, zodra de kans zich voordoet. Niks mis mee.

19 juli 2019 om 08:41

Hij speelt nu vooral linksback omdat Tagliafico nog vakantie heeft en Martinez licht geblesseerd.

Hij oogde gretig gisteren tegen Watford, prima back-up voor Mazraoui lijkt me. Er van uitgaande dat Veltman nog vertrekt.

Ik denk dat iedereen onder indruk is van deze jongen, wat een energie.
Die heeft de duracell van Davids, en heeft de nodige techniek in huis..

Speelde gisteren een hele goede wedstrijd, maar onder de indruk was ik van Schuurs. Die heeft zich echt verbeterd en laat in de voorbereiding een uitstekende indruk achter. Ik denk wel dat hij op pure snelheid nog wat te kort komt, maar daar kan hij aan werken. Ik ben benieuwd of hij zijn plek gaat pakken. Verder zag ik gisteren Dolberg echt werken. Niet afjagen op een sukkeldrafje maar echt op snelheid waarmee hij de keeper af en toe toch in verlegenheid bracht. Ik hoop dat hij dit kan doortrekken en dat we de echte Dolberg ook weer gaan zien. Dan wordt het nog dringen voor een plekje in het elftal. Nu nog hopen dat het kwartje gaat vallen bij Gravenberch. De rust en techniek is er, de echte drive nog niet. Hij moet nog leren er 100% voor te gaan knokken. Dan wordt dat een vaste waarde op het middenveld. Mochten Ziyech en Neres niet vertrekken, dan wordt het nog dringen voorin voor een plek: Tadic, Promes, Dolberg, Huntelaar, Ziyech, Neres. Zeg het maar wie dan zullen gaan spelen.

19 juli 2019 om 12:54

@spettersson

"speelde gisteren een hele goede wedstrijd, maar onder de indruk was ik van Schuurs. Die heeft zich echt verbeterd en laat in de voorbereiding een uitstekende indruk achter. Ik denk wel dat hij op pure snelheid nog wat te kort komt, maar daar kan hij aan werken."

Snelheid is iets dat iemand van nature meekrijgt of niet, daarin zal hij dus niet al teveel progressie maken. Het nut van snelheid voor een verdediger wordt echter zwaar overschat omdat dat vooral nuttig is om fouten te corrigeren. Een speler die over een goed spelinzicht beschikt, ziet vaak al van tevoren waar het gevaar zou kunnen ontstaan waardoor hij al op de positie waar dat zou kunnen gebeuren aanwezig is om dat gevaar in de kiem te kunnen smoren. En daar dus geen snelheid voor nodig heeft. Dat zie je ook aan Daley Blind die zich ondanks dat hij niet de snelste is moeiteloos staande houdt als verdediger, ook in de grote wedstrijden. Ook Ronald Koeman en Frank de Boer waren niet de snelste, maar dat heeft hen niet verhinderd om een grote internationale carriere te maken en grote prijzen te winnen.

Dest hoort gewoon rechtsback te spelen daar is ie vele malen beter, zet Veltman die toch al zo ervaren is maar linksback voorlopig. Maar Dest zal ongetwijfeld zoals normaal n terugval krijgen, de potentie is er wel in aanleg het is n type Robert Carlos, Ashley Cole maar dan rechtsbenig.

Valt heel positief op inderdaad, nu kun je Kristensen wel van de hand doen. Niet weer de fout maken om middelmaat (kristensen en Orejuela) voor eigen jeugd met meer potentie te kiezen met Mazraoui, Veltman en Dest is de RB positie heel mooi bezet.

19 juli 2019 om 08:53

Kristensen is op deze manier wel einde verhaal ja, ook niet erg mijn inziens. Gegokt en verloren, laten we voorlopig de Deense ideale schoonzonen maar even laten voor wat het is. De laatste paar Deense jongens kan je nou niet echt een succes noemen. Buiten dat ben ik van mening dat Ajax altijd in staat moet zijn om rechtsbacks op te leiden. Zoals nu Dest ook weer omgevormd wordt van aanvaller tot rechtsback, Mazraoui vorig jaar, een plek waar Zeefuik, Van Rhijn, v/d Wiel en Veltman ze voor zijn gegaan. Het omturnen van aanvallers lijkt het succesrecept.

19 juli 2019 om 09:16

Heel raar dat Overmars deze jongen heeft gecontracteerd. Totaal geen Ajax voetballer en laat niets bijzonders zien. Lijkt wel of hij hem niet eens heeft bekeken toen hij hem heeft gekocht. Toch weer miljoenen de prullenbak in.

19 juli 2019 om 11:53

@doejezo, Dat valt ook wel mee. Met 1 goal en 6 assist in 19 halve wedstrijden heeft hij best goede stats. Daarbij is het gewoon geen Ajax voetballer maar ik zie het hem in een wat lompere competitie helemaal niet zo slecht doen. Kijk maar naar Dijks. Orejuela, dat zijn pas miljoenen in de prullenbak.

19 juli 2019 om 13:05

doejezo

" Heel raar dat Overmars deze jongen heeft gecontracteerd. Totaal geen Ajax voetballer en laat niets bijzonders zien. Lijkt wel of hij hem niet eens heeft bekeken toen hij hem heeft gekocht. Toch weer miljoenen de prullenbak in. "

Overmars is Directeur en geen scout. Ajax heeft een peperduur scoutingsapparaat in dienst en daar worden natuurlijk niet voor niets miljoenen aan uit gegeven. Overmars komt pas in beeld als de scouting haar scoutingsrapport heeft ingeleverd en dan is het aan hem op basis van dat rapport een speler wel of niet aan te trekken. Hij gaat hooguit een keertje zelf kijken, maar op basis van 1 wedstrijdje kun je natuurlijk geen objectief oordeel vellen over een speler, daar is veel meer voor nodig. Omdat het aantal clubs dat hetzelfde spelconcept hanteert als Ajax, uiterst beperkt is, moet een scout een speler beoordelen of die geschikt is voor Ajax terwijl hij zijn wedstrijden in een ander systeem speelt. Dat is nature uitermate lastig en daarom is het ook helemaal niet zo gek dat een scout er ook wel eens naast zit. Dat is ook helemaal niet erg zolang het totale resultaat van het aan- en verkoopbeleid positief is.

Ik hoor ten Hag over Dest en Ekkelenkamp, Overmars had het over Dest , Schuurs , Jensen en Gravenberch. Maar Noa Lang die bij 9 goals betrokken is daar hoor je helemaal niemand over vanuit Ajax. Op zijn minst opmerkelijk want hij is prima bezig ....

19 juli 2019 om 09:37

helemaal mee eens. Als Noa blijft doorgroeien kan hij Donny vervangen.

19 juli 2019 om 13:11

baradona

" Ik hoor ten Hag over Dest en Ekkelenkamp, Overmars had het over Dest , Schuurs , Jensen en Gravenberch. Maar Noa Lang die bij 9 goals betrokken is daar hoor je helemaal niemand over vanuit Ajax. Op zijn minst opmerkelijk want hij is prima bezig ...."

Noah Lang ontwikkelt zich prima, maar is alleen net iets te veel bezig om zich te profileren, waardoor hij nogal eens de verkeerde oplossingen zoekt. Als hij wat functioneler zou spelen, zou dat zijn spel ongetwijfeld ten goede komen. Maar hij is nog jong en er is dus genoeg tijd om zich op dat vlak te verbeteren. De potentie en de wil om er iets van te maken is er, waardoor niemand zich over hem zorgen behoeft te maken.

19 juli 2019 om 13:53

Ja zit nog rek in maar is bij 9 goals betrokken , waaronder alle 5 tegen Anderlecht dan kan je gewoon uitstekend voetballen en zoek je ook gewoon vaak de goede oplossing. Wat hebben Ekkelenkamp , Gravenberch en Jensen laten zien dan waardoor zij wel genoemd worden?

Het zal spannend worden, de selectie is eigenlijk overvol. Met Veltman, Nous en Dest (kristensen is denk ik uitgespeeld),op rechts, Magallan, Schuurs (die ik persoonlijk gewoon echt goed vind), Alvarez, Blind, Martinez, Pierie in het centrum en Nico (martinez) op links is de verdediging eigenlijk overvol. Kristensen en Magallan zullen verkocht moeten worden om de selectie weer evenwichtig te krijgen. Pierie kan dan naar Jong-Ajax. Of schuift blind door naar de 6?

Voor het middenveld heb je voor 3 posities: Eiting, Gravenbergh, Marin, de Wit, v.d. Beek, Labyad, Schöne en Lang. Gravenbegh naar Jong Ajax en Labyad verkopen. Een middenveld met Marin v.d.beek en Schone lijkt me voor de hand liggen.

Ook de aanval is overvol. Neres, Zyech, Hunterlaar, Dolberg, Traoré, Bandé, Promes, Tadic is behoorlijk vol. Ben nieuwsgierig hoe Ten Hag dit gaat managen.

19 juli 2019 om 13:22

@rochus

" Voor het middenveld heb je voor 3 posities: Eiting, Gravenbergh, Marin, de Wit, v.d. Beek, Labyad, Schã¶ne en Lang. Gravenbegh naar Jong Ajax en Labyad verkopen. Een middenveld met Marin v.d.beek en Schone lijkt me voor de hand liggen. "

De wit kan je wel een streep door halen, die komt in alles tekort en zal niet veel in aktie komen, het komende seizoen. Ik moet zelfs nog zien of De Wit in Jong Ajax veel aan spelen toe zal komen. Dan schat ik de kansen van Ekkelkamp hoger in. Labyad wordt door Ten Hag duidelijk niet als middenvelder maar als aanvaller gezien. Voor hem zal dus hetzelfde als De Wit gaan gelden. Ik gok op verhuur om hem in de etalage te zetten. Ik houd het daarom op Eiting, Marin Van de Beek, Lang, Schone, Victor Jensen en Gravenbergh. Terwijl ook Zyech, Tadic, Mazraoui en Blind eventueel op het middenveld inzetbaar zijn en hetzelfde voor Alvarez geldt als die nog wordt gecontracteerd. Keuze te over zou ik zeggen. Houdt Enric Llansa en Kenneth Taylor ook in de gaten. Ook die zitten er aan te komen.

Hoe komt het dat ik niet verbaast ben, ieder jaar breken er toch talenten door bij Ajax.?

Dest heeft nog veel te leren. Fysiek moet hij ook nog veel stappen zetten. Daarom moet Mazraoui gewoon rechtsback spelen met Veltman en Dest als backups. Maar wel fijn om te weten dat Ajax over talentvolle backups kan beschikken zoals Dest, Timber, Schuurs, Gravenbergh, Lang, Traore.
Maar voorlopig moet Ajax nog de voorkeur geven aan de meest ervaren spelers waarvan op 1 speler na alle spelers de halve finale CL hebben bereikt afgelopen seizoen.

Onana
Mazraoui Alvarez Blind Tagliafico
Vd.Beek Schone Ziyech
Neres Dolberg Tadic

Bank:

Varela
Dest Schuurs Magallan Martinez
Gravenbergh Eiting Marin
Lang Huntelaar Promes

@dominiquethiem

" Opstelling:

Onana
Mazraoui Alvarez Blind Tagliafico
Vd.beek Schone Ziyech
Neres Dolberg Tadic "

Prima opstelling, niet mis mee. Alleen Schone op 10, zou ik niet doen. Ik zou zeggen Schuurs op de plek van Alvarez zolang die niet heeft aangetoond in het spel van Ajax mee te kunnen en vooralsnog nog niet eens is gecontracteerd, Van de Beek op de plaats van Schone en Eiting op de plaats van Van De Beek. Zyech en van de Beek zouden eventueel nog van positie kunnen wisselen.

Dan wordt het dus:

Onana
Mazraoui Schuurs (alvarez?) Blind Tagliafico
Eiting Vd.beek (zyech) Ziyech (van de Beek)
Neres Dolberg Tadic "

Wat lopen er ook veel talenten rond bij Ajax en als je bv Dest of Julian Timber ziet spelen ,is een genot om te zien,hoe hoe ze zich probleemloos aan kunnen passen, om te beginnen zou ik (speciaal in geval van Dest) lange contracten aanbieden,om te voorkomen dat ze zomaar kunnen vertrekken, maar dat kunnen we Overmars wel toe vertrouwen.
Als Ajax zo blijft doorgaan, dus een aantal ervaren goede spelers mixen met jong talent,ben ik erg positief over de toekomst!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben een pact gesloten over een toekomstige transfer van Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren