Update: ‘Kakhi Jordania sleept FC Den Bosch voor de rechter’

Vrijdag, 19 juli 2019 om

FC Den Bosch heeft donderdagavond gehoord dat de overname van de aandelen door Kakhi Jordania definitief niet is goedgekeurd. De club uit de Keuken Kampioen Divisie was na een eerdere negatieve uitspraak van de licentiecommissie op verzoek van de Georgiër in beroep gegaan, maar heeft nul op het rekest gekregen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door vak104)

Ik hoop dat hij naar de rechter stapt. De knvb heeft de club 12 maanden laten wachten. En de redenen zijn wel goed genoeg om over een klein clubje te beslissen maar aan de andere kant zijn ze onderdeel van de uefa en komt er bakken met geld uit Oost Europa binnen

18 juli 2019 om 22:40

Precies, voor transfers als vilhena, promes en namli wordt er geen jaar lang onderzoek opgezet om te kijken of het geld wel legitiem is, dat wordt blind geaccepteerd door de KNVB en in die clubs gepompt, erg hypocriet dit weer. Hoop dat Kakhi naar de burgerrechter stapt.

18 juli 2019 om 23:21

Het is niet de verantwoordelijkheid van de KNVB om te onderzoeken of het geld van Spartak, Lokomotiv, Krasnodar of welke buitenlandse club dan ook op eerlijke manier is verdiend. Wel is het hun verantwoordelijkheid om dat te doen voor de Nederlandse clubs. Als Jordania het niet voldoende aan kan tonen, zullen ze misschien bang zijn dat de club zal worden gebruikt om geld wit te wassen. Als dat zou gebeuren, zou zon beetje iedereen hier roepen dat de KNVB prutsers zijn omdat ze dit hadden moeten voorkomen.

19 juli 2019 om 12:56

Hij is zeker naar de rechter gestapt.

Einde van Den Bosch lijkt me? Of mag Jordania er evengoed geld in blijven pompen? (geen idee of hij daar nog interesse in heeft na dit oordeel).

18 juli 2019 om 22:46

Nee, zijn ingelegde geld wordt naar een langdurende lening overgezet, maar hij heeft beloofd fcdb niet met grote ellende achter te laten. Misschien dat fcdb het al aan voelde komen en daarom kersten voor 3 ton aan Zwolle verkocht

18 juli 2019 om 23:12

3 ton is niet wat Den Bosch gaat redden. Hij heeft beloofd geen bende achter te laten, hopelijk komt hij zijn woord na. Er zouden investeerders klaar staan volgens VI maar heb hier zéér sterk mijn twijfels over.

18 juli 2019 om 23:18

Dat gaat ze zeker niet redden maar is een goed begin. Als het aan kakhi lag was die transfer helemaal niet doorgegaan aangezien hij de talentvolle jeugd wilde gebruiken om naar de eredivisie te gaan. Fcdb heeft zonder zijn toestemming ingestemd met deze transfer.

de herkomst van de financiele middelen. dat klinkt wel erg vaag, misschien dat Kakhi hier zelf nog met een uitleg over komt. Wat zou een goede reden zijn om dit te weigeren?

18 juli 2019 om 22:34

Het lijkt mij toch vrij logisch dat als Jordania niet kan aantonen waar hij zijn geld vandaan haalt, de overname wordt tegen gehouden. Ik vind het ook niet vaag klinken, het is toch duidelijk waarom het is afgewezen?

18 juli 2019 om 23:01

Wacht even.. Er staat dat hij onvoldoende heeft kunnen aantonen. Dat is een vrij vaag begrip, sinds je niet weet wat precies de gradatie dus is.

18 juli 2019 om 23:13

Ik vind het anders duidelijk. Hij heeft het niet voldoende kunnen aantonen, wat is daar vaag aan?

18 juli 2019 om 23:27

Zoals ik al zei, je weet niet wat precies de gradatie is; je weet niet hoeveel ze precies van hem willen weten om te zeggen: oke nu is het duidelijk. Willen ze misschien alleen zijn belastingaangiftes, of willen ze zijn hele boekhouding?

18 juli 2019 om 23:41

Maar dat voegt toch niks toe aan het verhaal? Uit nieuwsgierigheid leuk om te weten, maar de reden van afwijzing verandert er niet op. En ik neem aan dat dit zo specifiek is als ze kunnen zijn, ivm privacywetgeving.

19 juli 2019 om 00:05

Dus is het toch best begrijpelijk dat men het allemaal vrij vaag vindt? Je moet dus voldoen aan bepaalde eisen, die dan weer gekoppeld zijn aan een procedure en waar dus 12(!) maanden overheen gaat. Uit het artikel haal je alleen dat er onvoldoende aan de eisen is voldaan en dat de fouten in de procedure niets aan de conclusie hebben doen veranderen.. En zelfs met privacywetgeving was het al iets duidelijker als je alleen al wist wat de eisen zijn.

19 juli 2019 om 14:11

Regul

De vereisten die door de Knvb zijn gesteld voor overnames van voetbalclubs zijn dat de overnemende partij een helder en duidelijke verklaring moet geven voor de herkomst van de gelden die gebruikt worden om de club mee over te nemen. Dus, dat komt erop neer dat Kakhi Jordania gewoon moet aantonen waar hij zijn rijkdom mee heeft vergaard en waar hij dat geld heeft verdiend. Dat is, als je het sec bekijkt, toch gewoon heel helder en duidelijk?

Punt is namelijk dat Jordania een hele reeks aan bedrijven heeft, een aantal offshore en een aantal in landen waar de registratie van bedrijven niet zo uitvoerig is als bij onze Kamer van Koophandel. Als Jordania naar die bedrijven verwijst om zijn rijkdom te verklaren, ja dan kan ik me wel voorstellen dat de Knvb dat niet toestaat. Het is algemeen bekend dat dergelijke schimmige constructies vaak dekmantels zijn voor foute praktijken en criminele activiteiten. En dat geeft weer het risico dat langs die weg georganiseerde misdaad ons voetbal infiltreet, matchfixing, etc.

Het is dan ook niet voor niets dat de regels tegenwoordig zijn dat niet de Knvb moet aantonen dat het geld niet op een rechtmatige manier is verkregen, maar dat het aan de overnemende partij is om zélf maar aan te tonen dat het zuivere koffie is. Kennelijk is Jordania daar dus niet in geslaagd. Is niet de Knvb aan te rekenen, noch de Beroepscommissie die nu haar oordeel heeft geveld. Jammer voor Den Bosch dan maar er is maar een partijn die gefaald heeft en dat is Jordania. Had hij maar transparanter en helderder moeten zijn.

19 juli 2019 om 13:13

Het aantonen waar dat geld vandaan komt, lukt hem al ruim een jaar niet. Dat is precies waar dit over gaat. Hoe moeilijk is het om dit te snappen? Het is ook niet heel moeilijk om aan te tonen waar je geld vandaan is gekomen, indien dat zuiver geld is. Wat mij betreft stinkt het geld van Jordania Jr.(naar eigen zeggen had hij rond zijn 21e al een olieimperium in Rusland) en daarom vind ik dit een goede zaak.

De Knvb zit enorm met Vitesse in de buik, waar Jordania Sr. zogenaamd de eigenaar van was. Die is er allang uitgeknikkerd door de onzichtbare eigenaar en Vitesse heeft nu alweer de 3e vage eigenaar. Dit wil de Knvb, en wat mij betreft terecht, gewoon niet meer. De Knvb wil een eerlijke, transparante competitie. Dat verdienen alle (andere)clubs ook.

19 juli 2019 om 13:18

Zo slecht vergaat het Vitesse toch niet . Stuk stabieler dan ze de laatste 15 Jaren ooit zijn geweest . En den bosch leek er ook wel bij te varen . Deze Jordania jr kwam me juist zeer kundig over. Strooide niet met geld of zo , maar besteedde geld heel gericht en den bosch werd binnen 1 jaar van zowat nummer laatst naar bijna nummer 1.

19 juli 2019 om 14:14

pprince

"zo slecht vergaat het Vitesse toch niet ."

Niet? Oh, jij kijkt alleen naar de ranglijst. Ja, okay, in dat geval doet Vitesse het niet slecht inderdaad. Maar kijk jij anders ook even naar hun jaarcijfers. Als je daar het bedrag dat de 'eigenaar' daar jaarlijks afstort om het jaarlijkse exploitatietekort af te dekken vanaf haalt dan is de club binnen een maand failliet. Geen enkel bedrijf kan bestaan met een salarispost die ongeveer even hoog is als de jaarlijkse omzet.

Dit was natuurlijk te verwachten. Met alle respect, maar je kan niet op deze (23ste?) Leeftijd al dermate veel verdiend hebben dat je een club kan kopen, tenzij je het zwart hebt verdiend. Vanaf het begin stonk dit zaakje

18 juli 2019 om 22:35

Ik denk dat Mbappe het ook wel kan betalen om FC Den Bosch te kopen. En er zijn zat kinderen van ontiegelijk rijke ouders...

18 juli 2019 om 22:40

Zijn vader stond er buiten, is in meerdere interviews verteld

18 juli 2019 om 23:15

Dus? Hij kan een startkapitaal van zijn vader hebben gehad en dit met eigen krachten hebben uitgebreid. Daarnaast staat er een zekere abramovic bij Chelsea aan het roer, als je hen gaat checken kan ik je garanderen dat hij ook niet altijd even eerlijk aan zijn geld is gekomen. Knvb wil het braafste jongetje van de klas zijn maar schrikt hierdoor wel weer andere investeerders in het Nederlandse voetbal af. Waarom een Nederlandse club kopen met alle administratieve ellende van dien als je in elk anders Europees land zo kan instappen.

18 juli 2019 om 23:16

Ik heb het toch niet over zijn vader? Jij zegt eigenlijk dat als je op die leeftijd een club kan kopen, je het geld niet eerlijk kan hebben verdiend. Ik geef gewoon voorbeelden van hoe dat wel kan. Of haal je uit mijn reactie ook dat ik denk dat Mbappe erbij betrokken is? Ik kan echt niet begrijpen hoe je met deze reactie kan komen, maar het zal wel aan mij liggen.

18 juli 2019 om 23:29

@FootballVIP daar gaat het helemaal niet om. De geldstromen die je in de club stopt worden onderzocht. Schijnbaar zijn daar grote twijfels over

18 juli 2019 om 22:53

Dat het jou niet gelukt is wil natuurlijk niet zeggen dat anderen het niet kunnen he.

18 juli 2019 om 23:11

Heeft daar niks mee te maken. Is gewoon een kwestie van logisch nadenken

18 juli 2019 om 23:32

Lekker naïef Steven... Ik zou zeggen Google even en je zult versteld staan hoeveel jonkies selfmade miljonair zijn!

Raar dat een onbetrouwbare Chinees ADO wel mocht overnemen van de KNVB. Die ADO geen geld betaalde

18 juli 2019 om 23:17

Tja dat weet je van tevoren niet he. Als ze dat hadden geweten, was ADO nooit met hem gaan werken natuurlijk...

18 juli 2019 om 23:31

Vind ik ook vaag, dat hele united vansen met vage kantoortjes is kennelijk wel ok. Neigt naar meten met 2 maten, alsof Russen/Chinezen/Arabieren wel een open boekje doen over hun huishouding. Ja misschien voor de bühne, maar wat er achter schuilt weet ook geen hond. Vind het wel jammer, Den Bosch mooie stad welke een mooie club zou moeten hebben!

19 juli 2019 om 14:17

Harecles

Met twee maten meten ja? Nope, tussen de overname van ADO door United Vansen en deze toestand met Jordania zijn de regels veranderd. De nieuwe regels zijn medio 2018 ingevoerd. Dus de overname van ADO (en die van Vitesse ) was nog volgens de oude regels.

Dus nee, geen meten met twee maten, gewoon meten met de regels die op dat moment van kracht zijn.

19 juli 2019 om 14:37

Hou eens op met je feitelijke juistheden, dat bekt voor geen meter!!!

19 juli 2019 om 00:21

Dat was dus het leermomentje van de knvb

Jammer voor FC Den Bosch dat het niet overgenomen mag worden. De Knvb zal het wel goed hebben uitgezocht alleen vind ik het jammer. Hoe meer geld er in de competitie omgaat hoe sterker die word denk ik dan en is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

Oeps, mocht Jordania genoeg kunnen onderbouwen waarom de beslaglegging terecht is komt een faillissement om de hoek kijken. Erg riskante situatie momenteel.

Eventuele afwikkeling lijkt mij juristenvoer. Op welke basis heeft meneer geïnvesteerd en wat zijn de afspraken over ontbinding. Het geld er weer uithalen lijkt mij schier onmogelijk en zal leiden tot het niet meer kunnen voldoen van andere verplichtingen.

Ik had een juridisch gevecht op persoonlijke titel tegen de Knvb verwacht maar niet tegen de club die je wilde overnemen. Zo zie je maar, niks goeds voorbestemd in zijn gedachte voor Den Bosch, puur gewin. Ze zijn gezwicht voor geld in Den Bosch en moeten het nu bekopen met....

19 juli 2019 om 13:05

Je had inderdaad eerder kunnen verwachten dat Jordania een bodemprocedure zou starten om toch nog door te kunnen met Fcdb, maar dit is wel een zure voor de club zeg, mocht hij in het gelijk worden gesteld..

19 juli 2019 om 14:30

Zonder Jordania was er weinig levensvatbaarheid. De gok werd terecht genomen, helaas verloren.

Ik had bijna het gevoel gekregen dat Jordania om Den Bosch begon te geven. Als hij zo gek was op die club zou je toch zeggen dat hij met de leiding om tafel gaat zitten om te kijken op welke manier hij zijn investering eruit kan halen. Nee hoor, BAM gewoon een rechtzaak.

Zo zie je maar dat die jongen Den Bosch alleen maar als speeltje zag, niks clubliefde of ambities. Mooie verhalen waar niks uitkomt.

Ik ben tevreden met deze uitslag, al heb ik echt helemaal niets met Den Bosch (vroeger een mooie club, nu is het helemaal niks meer). blij dat de overgang niet doorgaat, het had echt een circus geworden. Ik hoop dat Den Bosch de cijfers zwart kan houden, maar dit kan zomaar heel verkeerd aflopen. Een club als Den Bosch heeft geen miljoenen klaar staan om dit op te vangen. Dit wordt dus weer geld vragen aan de sponsoren, of uitstel van betalingen

19 juli 2019 om 13:45

Als dit uitdraait op een faillissement ben ik zeker niet tevreden met deze uitslag! De club, zoveel meer dan een paar directieleden met geode of foute keuzes, verdient zoiets niet.

En tot zover: ' Ja maar Jordania heeft aangegeven Den Bosch nooit in ellende achter te laten'.......
Die is 23 en multimiljonair en niet omdat hij het zo goed voor heeft met zijn zakenpartners, believe me...

Tja, wie gelooft dat Jordania Junior als klein jochie in een Den Bosch pyjama sliep komt nu bedrogen uit. Kom op, we weten toch allemaal dat ie Den Bosch als speeltje wilt hebben. Nu het afgekeurd is sleept ie ineens z'n liefde waarmee het zo slecht gaat voor de rechter. Gezellige vent die Jordania!

Voorbeeld van een club die weet hoe het niet moet. Je kan zeuren, maar de regels waaraan een mogelijke eigenaar aan moet voldoen zijn bekend. Als je, je dan niet zelf verdiept in de persoon die op de stoep staat, dan kan je problemen krijgen. Het is als met ongedekte cheques aankopen doen. Nu kan Jordania niet aantonen hoe hij aan het geld komt, dat is gewoon raar. In het oosten kan je veel geld verdienen op dubieuze wijze, waar ze in die landen niet vanop kijken. Dat zou als het hier verdiend zou worden waarschijnlijk illegaal zijn, maar omdat het wit geld is daar, kan je dat best hier uitgeven. Maar kennelijk komt hij op een te dubieuze manier aan geld,wat hij niet kan/wil uitleggen. De regels stellen dan, dat je geen goedkeuring krijgt. Dit had je moeten onderzoeken voordat hij start. Het water stond Den Bosch zo aan de lippen dat ze blind met hem in zee zijn gegaan, met dit als resultaat. Verschrikkelijk voor de club en de fans, maar iets wat het bestuur had moeten voorkomen. Nu de KNVB verwijten maken, is onterecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong AZ3-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
P. van MoorselMiddenvelder31
J. HornkampAanvaller32
M. DeijlVerdediger30
D. GreenVerdediger30
R. TrotmanAanvaller30
D. LambertVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren