Ajax blijft foutloos in voorbereiding: ‘We moeten nog aan veel zaken werken’

Donderdag, 18 juli 2019 om

Ajax won donderdagavond door een late goal van Jurriën Timber met 2-1 van Watford. De ploeg van trainer Erik ten Hag kent daarmee een geslaagde afsluiting van het trainingskamp in Oostenrijk. Ten Hag trad tegen de Engelsen aan met de basis die volgende week vermoedelijk ook om de Johan Cruijff Schaal gaat strijden, al is het wel de vraag of hij dan ook de negentienjarige Dominik Kotarski op doel zet.

Ten Hag was blij met de zege. “We willen alle duels winnen, die mentaliteit hebben we getoond”, vertelde de oefenmeester van Ajax na afloop in gesprek met Ziggo Sport. Toch was er ook veel aan te merken op het spel. “Dat is logisch. In de voorbereiding gaat veel verkeerd, maar er gaat ook veel goed. Wij moeten nog aan veel zaken werken. Het komt wel goed.”

Via de nieuwelingen Razvan Marin en Quincy Promes werd er een hoop gecreëerd en achterin speelde Perr Schuurs een goede wedstrijd. Jack van Gelder gaf complimenten aan Sergiño Dest, Marin en Schuurs. “Daar kan ik mij bij aansluiten. Maar ik kijk meer naar de spelontwikkeling”, benadrukte Ten Hag. “De eerste helft waren we ongeduldig, dan willen we te snel naar voren. Maar dan maak je deze tegenstander juist sterker.”

“Zij komen dan in hun counterspel, terwijl wij niet goed staan in de restverdediging. In de tweede helft waren we beter in de eindfase, daar maken we ook de goal door.” Ajax oefent maandag in het Olympisch Stadion nog tegen Panathinaikos, de laatste test voor het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Invaller Jurriën Timber maakte in Saalfelden vlak voor tijd de winnende goal voor de Amsterdammers. Donny van de Beek maakte de andere goal voor Ajax, dat nog altijd tal van spelers mist. André Onana, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, David Neres en Nicolás Tagliafico hebben langer vakantie. Kotarski nam de plaats van Onana in.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door pinko)

Deze man bezigt in mijn optiek zeer verstandige teksten. Ben blij dat hij samen met Overmars aan één koordje trekt.

19 juli 2019 om 00:41

Mee eens. Een mooi stuk vind ik ook dat hij vertelt over dat ze te snel naar de goal wilden en ongeduldig waren. Mede doordat Ten Hag met zijn tactiek aanvallend voetbal hanteert, maar toch op een iets meer behoudende en niet kamikaze style (zoals Bosz wel speelde). Misschien is deze combinatie wel de hoofdreden dat ze het zo geweldig deden in de CL. Althans als we puur kijken naar de tactiek van de trainer

Verbaast me wat voor stappen Ten Hag heeft gezet. Vond hem altijd een pannenkoek, maar de manier hoe hij Ajax zo snel tot een (bijna) niet te stoppen machine heeft gemaakt is bewonderingswaardig.
Verder: even over de titel:
Foutloos is toch alles winnen, terwijl Ajax gelijk speelde tegen Aalborg?

18 juli 2019 om 21:58

Waarom vond je hem 'altijd' een pannenkoek dan? Heeft toch goed prestaties neergezet ook bij GAE en Utrecht?

18 juli 2019 om 22:00

Foutloos is ongeslagen.

19 juli 2019 om 08:16

Nee dat is ongeslagen. Foutloos is foutloos

Wat hoop ik dat Ziyech nog 1 jaar blijft. Met Onana, Mazraoui, Alvarez, Blind, Tagliafico, Marin, Van de Beek, Ziyech, Tadic, Neres en Dolberg heb je dan op het eerste oog echt een heerlijke basis. Daarachter heb je met Varela, Dest, Schuurs, Martinez, Magallan, Pierie, Schone, Eiting, Lang, Gravenberch, Labyad, Ekkelenkamp, Promes, Bande, Huntelaar en Traore echt belachelijk veel kwaliteit voor Ajax doen achter de hand. Vorig jaar was de bank toch wel een minpuntje, maar die oogt met de ontwikkelingen van oa Dest, Traore, Lang en Schuurs en aankopen zoals Promes en Martinez nu toch wel aardig sterk. In de breedte zijn we er in mijn ogen op vooruit gegaan. De Jong en De Ligt zullen we wel enorm gaan missen, maar ik heb wel vertrouwen in Marin en Alvarez. Zo'n mooi jaar als vorig seizoen zal niet gebeuren, maar dit Ajax is zeker wel in staat om net zo dominant op nationaal gebied te zijn als afgelopen jaar, want in de oefenwedstrijden zie je echt dat een Donny Van de Beek mega stappen heeft gezet tov begin vorig jaar mede dankzij de topwedstrijden in de CL.

18 juli 2019 om 22:12

Alvarez is nog niet binnen dus ik vind dat je er nog niet over mag praten (niet verkeerd bedoeld hoor!)

18 juli 2019 om 22:34

Denk je dat Promes op de bank terechtkomt?

19 juli 2019 om 06:54

Je weet dat Tadiç sowieso gaat spelen en dat Dolberg de kans gaat krijgen en zich te bewijzen. In het systeem van vorig jaar, onder de huidige omstandigheden, staat of Ziyech of Neres op de flank. Met een Van de Beek die bij aanblijven sowieso speelt en ik mag aannemen ook Marin, gaan er sowieso 'klappen vallen' wat betreft een basisplaats. Mocht alles blijven zoals het nu is, dan denk ik dat Promes en Neres om een basisplaats zullen moeten vechten.

Ik hoop toch echt dat kotarski niet keept. Maakt echt geen goede indruk. Dan toch liever varela. Lijkt wel alsof ze scherpen nog niet echt een kans willen geven.

18 juli 2019 om 21:36

Scherpen heeft tegen Aalborg gekeept toch ?

18 juli 2019 om 22:30

Alleen een helft.

Varela heeft volgens mij het vaakst gespeeld. Misschien dat Scherpen weer een helft of de gehele wedstrijd mag spelen tegen Panathinaikos.

De verstandhoudingen lijken mij duidelijk. Onana 1e keeper, Varela reserve en Kotarski die met het 1e team meereist. Scherpen vaste keeper Jong Ajax.

18 juli 2019 om 22:27

Ik verwacht dat Varela zal keepen, maar Kotarski deed het prima vandaag. Scherpen gaat bij JA keepen.

@VZ ze zijn niet foutloos. Wel maken ze een hele goede indruk, zeker vergeleken met de zogenaamde concurrenten.

18 juli 2019 om 21:52

Als van deze selectie elk individu wederom de stappen maakt als vorig seizoen, wordt t weer dik genieten. Je ziet t getik nu alweer een beetje en dat is zo heerlijk. Promes en Marin moeten echt hun best gaan doen voor een basisplek. Als Neres, donny en Ziyech blijven staan ze er niet in imo. Schuurs ook sterk, Alvarez erbij is perfect natuurlijk maar ook hij kan aan de bak als Schuurs zo door gaat.

18 juli 2019 om 21:54

Kan een duur bankje worden

18 juli 2019 om 21:56

Ik vind Schuurs inderdaad echt een hele sterke indruk maken. Zou het stiekem leuker vinden als die de lijn doortrekt en doorschuift ipv dat Alvarez het gat op gaat vullen. Dan inderdaad maar een duur bankje

18 juli 2019 om 22:07

Ik was aant tellen en kom op 40 voor promes, marin en Alvarez haha. Maar ook goed. Prima die dikke concurrentie als je hoge ogen wil gooien in de CL. Dat is wat Overmars zegt en wil.

18 juli 2019 om 22:41

Kan inderdaad een duur bankje worden, maar wat geeft het.. Laar die gasten elkaar maar tot grote hoogstens stijgen!

Schuurs stond voor het eerst zelfverzekerd en prima te spelen. Met flair, dus wie weet hoe hij zich verder ontwikkelt. Dest is weer zo’n jongen bij Ajax die bijna uit het niets moeiteloos meedraait in het eerste elftal. Schijnt meer rechtsback te zijn? Nou, vanavond meer linksbuiten. En met een enorme drive en longen van een pony;-). Promes viel weer tegen. Gebrekkige techniek en weinig inzicht. Jammer, 17 miljoen (+?) over de balk gegooid. Dolberg idem, al speelde die tegen de Turkse tegenstander redelijk. Maar lijkt het niet te worden. Pierie ook direct weer in de fout. Kostte bijna (weer) een doelpunt. Hij leert het niet af, ook jammer van deze aankoop, want hij zal weinig aan spelen toe komen. Net als Labyad. Wordt ook telkens weer geprobeerd - vooral op verzoek van Ten Hag gehaald, dus moet en zal spelen - maar kan ook in het rijtje miskopen. Kristensen gelukkig niet meer in beeld, logisch. Mocht Neres onverhoopt vertrekken, hoop ik dat er voor hem wel een jongen van dezelfde kwaliteit wordt gehaald, want Promes is niet degene die Ajax verder helpt. Al met al een enorm grote selectie, waarvan een groot deel eigenlijk alvast in de etalage sales kan worden geplaatst. Maar zo werkt het nu eenmaal bij een grote club......

18 juli 2019 om 22:45

Ik vind je best pessimistisch.. het seizoen is nog niet eens begonnen en je schrijft al aankopen af.. wacht nou maar eens af.. in januari kun je een beetje oordelen en zelfs dan kunnen spelers nog opeens helemaal opbloeien

19 juli 2019 om 11:23

Er zijn bij veel mensen het glas halfvol; bij mij is dat inderdaad andersom. Halfleeg dus, dan kun je alleen maar positief worden verrast door jongens waarin je het niet ziet zitten. En gelukkig zit ik er ook wel eens naast, maar dat is inherent aan het geven van een oordeel. Toch blijf ik er bij dat Promes en Pierie overbodige aankopen zijn, maar ik laat me graag overtuigen van het tegendeel;-)).

18 juli 2019 om 23:20

Pierie kan echt niet verdedigen. Komt de ploeg in en gelijk begint hij op een onhandige manier naar achteren te lopen en bijna kwam er ook een goal uit. Verdedigend is hij super onbetrouwbaar.
Promes vind ik ook teleurstellend. Maakt vaak domme acties die stranden en dan moet de ploeg gelijk weer in zijn achteruit.
Labyad is wel einde verhaal bij Ajax. Voegt niks toe en heeft een lik mijn vestje mentaliteit.
Dolberg wil ik nog niet afschrijven. Hopelijk weet hij weer in vorm te komen. Verder hoop ik dat Ajax zich nog verder versterkt. Spelers als Alvarez, Propper, Pavon zijn ook nog welkom.

19 juli 2019 om 11:25

Wat vind ik 'fans' zoals jij vervelend zeg. Hoe kun je nu al zeggen dat Promes een miskoop is? Je hebt hem 105 minuten zien voetballen. Promes is meerdere keren topscorer en speler van het jaar geweest in Rusland. Promes werkte gister hard, liep goed in de ruimtes en kaatste ook best goed. En over Dolberg. Hij speelde gister goed, hij was weer agressief, fel, sterk aan de bal, goed in de kaats en op die aanname in de eerste helft na, heeft hij helemaal niets verkeerd gedaan.

19 juli 2019 om 11:53

Ik heb hem nergens miskoop genoemd dat maak je er zelf van. Ik vind hem alleen wat tegenvallen tot nu toe. Dat mag ik vinden.

19 juli 2019 om 13:50

Ik had het eigenlijk tegen Pinko.

19 juli 2019 om 23:59

Ik heb Promes nog nooit een behoorlijke wedstrijd zien afleveren. Schijnt alleen in Rusland goed te hebben gespeeld. Zijn techniek is on Ajax, kan amper een man passeren en is zeker geen goalgetter. Tegen Engeland matchwinnaar? Nee hoor, hij schoot in zeer riante positie nog gewoon naast, maar een Engelse verdediger was zo vriendelijk de bal alsnog in eigen doel te deponeren. Dat soort momenten zijn Promes momenten. Niet dodelijk voor het vijandelijke doel. En nu we het toch over miskopen hebben, naast Pierie een zekere Magallan. Zodra die laatste het afgelopen seizoen bij Ajax in het veld kwam, ging het meestal mis, en was hij bij tegengoals betrokken. Maar je moet het wel willen zien;-). Overigens, ik hoop dat al deze drie spelers mijn ongelijk bewijzen. Vorig seizoen dacht ik zo rond deze tijd dat Ajax Sturm Graz niet zou overleven. En waar is het schip gestrand?? Ik bedoel maar....;-)).

Dit Ajax is nog een beetje zoekende maar de voortekens zijn goed. Schuurs en Dest zijn de echte lichtpunten deze voorbereiding. Dolberg profileert zich ook positief als hij zijn huidige arbeidsethos behoudt en conditioneel sterker wordt dan kan hij zomaar weer tot bloei komen. Marin en Promes etaleren bij vlagen hun klasse maar moeten allebei hun draai nog gaan vinden in het systeem van Ajax.

Al bij al lijkt Ten Hag ook dit seizoen een erg sterke selectie te krijgen al is het nog lang geen september.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren