‘Mensen vinden dat we opnieuw 200 of 300 miljoen euro uit moeten geven’

Donderdag, 18 juli 2019 om

Liverpool haalde deze zomer voorlopig alleen Sepp van den Berg binnen als nieuwe aanwinst en de supporters van the Reds lijken verder ook niet te hoeven rekenen op transfervuurwerk. Manager Jürgen Klopp laat donderdag via de officiële kanalen van zijn werkgever weten dat de club waarschijnlijk rustig aandoet, na in de afgelopen twee jaar flink te hebben geïnvesteerd.

“Zoals ik al eerder gezegd heb, zal dit niet de grootste transferperiode ooit worden voor Liverpool. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd en we kunnen niet elk jaar op die manier uit blijven geven”, laat Klopp weten. “Mensen praten er wel over van ‘geef nog eens tweehonderd of driehonderd miljoen uit’. Ik denk dat er echter maar twee clubs in de wereld zijn die dat elk jaar kunnen, Manchester City en Paris Saint-Germain. Al lijkt het er op dit moment misschien op dat Barcelona en Real Madrid dat ook kunnen.”

“Maar wij bevinden ons in een goede positie. Ik ben blij met mijn elftal. We moeten kijken of we misschien voor één positie iemand aan kunnen trekken, al is er weinig druk omdat het niet per se hoeft. We hebben oplossingen voor alle situaties”, gaat de oefenmeester, die afgelopen seizoen de Champions League won met Liverpool, verder. “Of we precies die oplossingen hebben die iedereen voor de volle honderd procent tevreden zullen stellen?”

“Dat denk ik niet omdat mensen daar iemand van wereldklasse willen hebben, daar iemand van wereldklasse en dan moet de jongen die op de bank zit ook nog van wereldklasse zijn. Zo eenvoudig is het niet, maar natuurlijk werken we daar wel aan.” Liverpool trok in de afgelopen twee jaar al flink de portemonnee door onder meer Virgil van Dijk (84,5 miljoen euro), Alisson (62,5 miljoen), Naby Keïta (60 miljoen), Fabinho (45 miljoen) en Mohamed Salah (42 miljoen) naar Anfield te halen.


Poll

Vind jij dat Liverpool eigenlijk nog versterkingen voor de basiself binnen zou moeten halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door marchello020)

Misschien nog wat talentvolle spelers of een paar back ups verbeteren. Maar meer hebben ze ook niet nodig. Prima prestaties gehaald dit jaar.

18 juli 2019 om 19:00

Inderdaad , weinig oude spelers en de selectie is breed genoeg. Zie ook niet echt een reden om door te selecteren gezien de prestaties van vorig jaar. Tenzij er nog iemand vertrekt natuurlijk

Real verkoopt al jaren voor hele goede bedragen. PSG zn uitgaven vallen allemaal nog best wel mee over de afgelopen jaren. City en Barca zijn de echte koopclub in het voetbal. Vooral City die ook amper iets verkopen maar ook Barca is de laatste jaren heel hun identiteit aan het weggooien. Bij elkaar gekocht zooitje..

18 juli 2019 om 16:47

Hoezo nou weer een koopclub. Dat is echt de grootste onzin. Er zijn voor elke clubs betere en mindere periodes mbt de jeugd. Dat is onvermijdelijk. Je moet je dan op een andere manier zien te redden, juist, aankopen. Als er weer een nieuwe lichting met xavi, Iniesta, busquets, Messi, Piqué en alba etc komt, dan zullen ze heus minder kopen. Beetje onnozele opmerking weer.

18 juli 2019 om 16:53

Sorry maar Barça heeft bijna nooit een mindere periode met jeugdspelers! Een talent als abel ruiz die mensen niet eens kennen kan niet eens rekenen op 1 minuut aankomend seizoen, een puig moet het aankomend seizoen doen met een paar wedstrijdjes in de copa en alena is misschien de enige jeugdspeler die boven de 500min gaat spelen aankomend seizoen. Nu zoekt Barça een back-up voor jordi alba terwijl ze een toptalent die begeerd wordt door een tal van clubs en speelt bij benfica in de basis. Ik kan er wel over doorgaan maar als real meer jeugdspelers gebruikt dan Barça dan gaat er iets goed mis.

18 juli 2019 om 16:54

*Grimaldo hebben ze laten gaan naar benfica.

18 juli 2019 om 19:11

Zo werkt het helaas niet. Je bouwt een platform aan nationale spelers (oftewel talent) en koopt daarna sterren om dat aan te vullen. Zo is dat gebeurt bij alle clubs met een 'gouden lichting'. Bayern met Schweinsteiger, Barca met Xavi, United met Scholes dat zijn de schoolvoorbeelden. En dan heb je dus als je het slim aanpakt 10 goede jaren en daarna met 3 jaar nationale jeugd en daar vertrouwen in houden en beleid strak houden weer een volgende generatie.

Real is al jaren het schoolvoorbeeld geld. Investeren als het niet goed genoeg gaat en je hebt daar dus veel ups en downs in zitten. Ene jaar goed ene jaar minder goed.

Wat nu United en Barca vooral doen is kopen en door kwakkelen en steeds meer op Real lijken, clubs als Liverpool, Bayern en Tottenham blijven vrij rustig en proberen iets op te bouwen. Liverpool is nu in de fase dat ze sterren gaan toevoegen.

Oftewel, Barca pakt het momenteel geheel verkeerd aan als ze de Barca willen blijven zoals de meeste ze kennen vanuit de Xavi tijd.

18 juli 2019 om 16:49

Barca en City zijn koopclubs maar Real Madrid en Liverpool zijn dat niet? Gast, volgens mij volg je het niet hlemeaal.

18 juli 2019 om 17:01

Als je kijkt naar de uitgaven en de inkomsten van de afgelopen jaren dan is het toch duidelijk dat City en Barca de grootste koopclubs zijn? En @Tim2509, je kan kopen ook overdrijven he. Kijk alleen al wat Barca op de bank heeft zitten qua aankopen. Als Neymar daar ook nog bijkomt dan kun je gewoon stellen dat het een bij elkaar gekocht zooitje is. Waarheid doet pijn he of zijn jullie nog steeds de club die hun spelers zelf opleid. En maar afgeven op Madrid in het verleden maar het zelf nog even wat erger nadoen. Maar ik kan het ook wel onderbouwen met feiten hoor. Iets wat jullie blijkbaar niet kunnen. Zullen we even de recente cijfers erbij pakken. Bijvoorbeeld vanaf 2014/15 tm 2019/20? - Barcelona: uitgaven: 1,08 miljard, inkomsten: 625 miljoen dus - 457 miljoen. - City: uitgaven: 1,01 miljard, inkomsten: 290 miljoen dus - 721 miljoen. - Real Madrid: uitgaven: 755 miljoen, inkomsten; 544 miljoen dus - 211 miljoen. - Liverpool: uitgaven: 715 miljoen, inkomsten: 535 miljoen dus - 180 miljoen. Nou daar heb je je antwoord. Ben benieuwd naar jullie antwoord..

18 juli 2019 om 17:03

Het probleem van Barca is met name dat ze een paar jaar terug heilige boontje aan het spelen waren, omdat ze geluk hadden met een hele goede lichting. Iedereen was een koopclub behalve Barca omdat ze is een keer een goede lichting hadden, terwijl Barca in het verleden ook dream teams bij elkaar heeft gekocht. Nu zien mensen dat het allemaal wel meevalt, en dat Barca eigenlijk niet veel anders is dan de andere koopclubs. Maar al dat opscheppen krijgen ze nu gewoon terug, boontje komt om zijn loontje. Daarom moet je je niet anders voor gaan doen dan wie je werkelijk bent.

18 juli 2019 om 17:09

Niet zo zuur jongen. Kopen is the name of the game op het moment, niets mis mee, mits je een goed aankoopbeleid hebt (Liverpool, Tottenham of zelfs een Ajax). Je kan met alle respect toch niet zeggen dat Liverpool en RM geen koooclubs zijn? Sure, ze voeren, nu, beter beleid dan het lukraak aankopen wat Barca doet of City, waar het geld aan bomen groeit, maar het succes is ook daar 'gewoon' gekocht. Volgende keer eerst even rustig ademhalen, daarna reageren.

18 juli 2019 om 17:12

Waarom begin je vanaf 2014? Niemand ontkent dat Barcelona een koop club is of is geworden. Maar dat zijn City, Liverpool, Man United en Real Madrid ook. Denk je nou echt dat Real Madrid die drie Champions League bekers achter elkaar niet bij elkaar heeft gekocht? Gekkie.

P.S Real Madrid heeft dit seizoen meer geld uitgegeven dan Barcelona.

18 juli 2019 om 17:34

@el_guaje7 Lol je doet wel heel erg je best he om je clubbie te verdedigen. Alleen nja het werkt niet echt. Heb je gezien hoeveel Real al binnen heeft gehaald dmv verkoop van spelers. Tuurlijk zijn alle topclubs gewoon koopclubs, maar de een is het meer dan de ander. En afgelopen jaren zijn er duidelijk verschuivingen geweest en helaas voor jouw valt Barca erg op in negatieve zin, aangezien zij zich altijd voordeden alsof ze nauwelijks kochten en het met jeugdspelers deden. Dat hoef je echt niet te ontkennen.

18 juli 2019 om 17:39

Barcelona heeft dit seizoen meer binnen gehaald dmv verkoop van spelers in vergelijking met Real Madrid maat. 156 miljoen om 115 miljoen. Daarbij heeft Barcelona dit seizoen minder uitgegeven dan Real Madrid 303 miljoen om, 237 miljoen. Dus wat je zegt klopt niet helemaal maat.

18 juli 2019 om 17:48

uit de statistieken die jij hebt gegeven kunnen we concluderend dat ze allemaal koopclubs zijn.
Dus wat wil je nou?
OF is de top 2 alleen maar een koopclub omdat die net iets meer hebben uitgegeven op dat moment??

18 juli 2019 om 18:08

PSG komt in die periode ook gewoon op -450 uit. Weet niet hoe jij dat classificeert als "valt wel mee"?

18 juli 2019 om 21:34

Je kan je betoog niet baseren op geld want de galacticos die real 5-10 jaar geleden kocht zouden nu 2x zo duur zijn.

Real is begonnen met het galactico verhaal door jaar in jaar uit topspelers te kopen voor topbedragen (in die tijd).

En volgens mij heeft Real deze transfer window meer uitgegeven dan Barca. Voor mij zijn het allebei koopclubs, altijd al geweest. Alleen af en toe is er een goede jeugd lichting

19 juli 2019 om 12:41

@tilburg013, ik ben het gedeeltelijk met je eens.

Waar ik het wel over eens ben, is dat Barcelona compleet de verkeerde kant op aan het gaan is. Ze kopen steeds vaker spelers voor megabedragen, die helemaal niet de hoogste prioriteit hebben. Zie nu bijvoorbeeld weer Griezmann of eerder Coutinho. Ze verliezen daarmee langzaam steeds meer van hun identiteit.
Eigenlijk begon dit bij de komst van Neymar. Daarvoor had je met spelers als Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Fabregas, Messi en Busquets een hoop spelers met roots in de eigen jeugd. Nou kun je stellen dat er de afgelopen jaren ook bijzonder weinig door is gekomen vanuit de jeugd, maar het blijft altijd de vraag of dit komt door een gebrek aan kwaliteit of een gebrek aan kansen.

De komende jaren kan Barcelona kleur bekennen. Gaan talenten als Puig, Ruiz en Alena worden ingepast in het elftal, dan bewegen ze weer de kant op waar ze heen zouden moeten (en lag het dus aan een gebrek aan kwaliteit van de jeugd). Redden deze toptalenten het weer niet, dan ligt het denk ik aan de kansen die ze de jeugd bieden en wordt het inderdaad een koopclub.

In ieder geval hoop ik dat als het wel een koopclub wordt, ze dit met een goed beleid gaan doen. Niet meer allemaal spelers kopen op naam en faam, maar scouten op posities die versterkt moeten worden.

Real is de afgelopen seizoenen een andere weg in geslagen. Die kiezen juist voor wat jongere spelers die ze zelf door ontwikkelen. Ook daar komt nog vrijwel niks uit eigen jeugd, maar in ieder geval zit er veel meer een idee achter lijkt het. Ze kopen dan ook net zo veel, alleen geven ze sinds de komst van Bale wat minder achterlijke bedragen uit.

Waar ik het niet helemaal met je eens ben is City. Natuurlijk is dat een koopclub, maar ik zie daar wel beleid. Ze hadden een enorme achterstand in te halen ten opzichte van de Europese top. Door de enorme investeringen die ze gedaan hebben, is het gelukt die achterstand in te lopen. Nu zie ik dat ze veel verstandiger omgaan met aankopen. Ze kopen niet meer alleen grote namen, maar kopen gericht op de positie in. Nog steeds betalen ze veel te veel, maar dat komt omdat iedereen weet dat City geld heeft. Ze moeten gewoon voor dezelfde speler meer geld neertellen.
Dus ja, City is een koopclub, maar wel met veel meer beleid dan ik vrijwel alle andere koopclubs heb zien inkopen.

18 juli 2019 om 17:32

Ben je nou serieus dat de uitgaven van PSG meevallen? Dan zou ik toch even mijn huiswerk gaan maken! Neymar en Mbappe kosten samen (lezen we even mee) al een slordige 400 miljoen!!

18 juli 2019 om 18:20

En Neymar zal dan waarschijnlijk weer vertrekken deze zomer. Hoeveel blijft er dan van over? Het is dat ze veel hebben uitgegeven aan 2 spelers maar met een naderend vertrek van Neymar valt het inderdaad allemaal wel mee. Ik heb ook nergens gezegd dat die andere clubs geen koopclubs zijn dat maken jullie ervan. Ik zeg alleen dat ik Barca en City de ergste vind van de koopclubs en dat heb ik ook onderbouwd. Jullie maken er weer een compleet ander verhaal van omdat jullie niet goed lezen..

18 juli 2019 om 18:28

Je komt met de aanname dat Neymar vertrekt en pakt een periode die in jouw voordeel spreekt. Ja prima onderbouwd 👍

18 juli 2019 om 18:32

Ik pak geen periode die in mijn voordeel spreekt. Ik heb gewoon een periode gepakt die relevant is omdat die redelijk recent is. Heb ik ook random gedaan zonder de cijfers erbij te pakken. Kan wel cijfers van 20 jaar geleden erbij pakken maar is dat heel relevant voor nu of 10 jaar terug? Laatste 5 seizoenen is toch gewoon een goed vergelijkingsmateriaal? En ik zie Neymar zeker vertrekken want die heeft zichzelf al voor 90% onmogelijk gemaakt bij PSG. Een zekerheid is het natuurlijk niet.

18 juli 2019 om 18:36

@wandering, speciaal voor jou heb ik de cijfers vanaf 10/11 tot en met nu opgezocht en die spreken nog meer in het nadeel van Barca en al helemaal van City dus je kan je woorden terug nemen. Misschien had ik dat moeten doen dan was mijn stuk nog sterker geweest dus bedankt! 👍

18 juli 2019 om 18:04

PSG heeft maar 505 miljoen uitgegeven in de seizoen 17/18, 18/19 en 19/20. Het bedrag kan nog oplopen in deze en de winter transfer window. Maar gelukkig is het geen koopclub.. .

18 juli 2019 om 19:08

Met PSG heb ik me inderdaad vergist, ben ook niet te beroerd om dat toe te geven. Stel dat Neymar verkocht wordt dan liggen de cijfers natuurlijk al een stuk anders..

18 juli 2019 om 21:15

Ligt eraan wat voor deal ze eruit weten te slepen. Bewandelen spelers als Coutinho en Dembele de omgekeerde weg? Barcelona gaat geen 200+ mio betalen. Ze maken een speler helemaal gek met 1999 berichten in de media, om vervolgens druk uit te oefenen op PSG via de speler. Ligt ok aan wat ze met het geld gaan doen.

18 juli 2019 om 18:39

Real is nog steeds gewoon een koopclub alleen wordt daar beter beleid gevoerd dan bij Barca heb ik het idee. Die betalen veelste veel voor spelers omdat ze telkens te laat zijn met het verversen van de selectie.

De enige positie die ik kan bedenken voor versterking is CV, voor Matip. Daar kan je denk ik met een bedrag van 40 mil wel een betere speler kopen. Voor de rest is niks nodig

18 juli 2019 om 17:02

De spits. Firmino is goed, maar ook blessure gevoelig. Hij is ook de enige die 'zijn' rol kan uitvoeren in het team. Als er iemand anders spits speelt moet het hele systeem om

18 juli 2019 om 17:24

Nee spits is prima bezet zo met Firmino, Origi en ook Salah die daar prima had kunnen spelen. Had graag een goede back up voor de vleugels gezien, evenals een creatieve middenvelder (Al krijgen we Ox natuurlijk weer terug)

18 juli 2019 om 23:55

Eens dat er genoeg spelers zijn die spits kunnen spelen bij Liverpool, maar er is er geen die kan spelen in de 'Firmono rol' ofwel de valse 9. Hierdoor kan Liverpool niet haar eigen spel spelen als hij ontbreekt. Een extra (schaduw) spits is imo geen overbodige luxe

18 juli 2019 om 17:30

Niet per se Matip heeft aangetoond mee te kunnen op het hoogste niveau zonder problemen en we hebben nog Joe Gomez een topper in wording mits die blessurevrij blijft.

18 juli 2019 om 17:57

Mwaa...Matip haalt een bizar hoog niveau en vormt samen met VvD een sterk duo. Matip is voetballend nog zelfs beter dan VvD. Daarnaast heeft Liverpool als back-up Joe Gomez. Hij is misschien wel het grootste verdedigende talent in Engeland. Origi heeft bewezen dat hij de juiste 12de man is bij absentie Firmino. Ik zou het liefts een buitenspeler willen zien komen, iemand als Nicolas Pepe. Dan heb je dus Mane, Salah, Pepe en Shaqiri.

18 juli 2019 om 19:14

Gomez startte normaliter, dus lijkt mij dat Klopp daar niets aan gaat veranderen.

18 juli 2019 om 19:13

Matip was vorig seizoen een van de beste verdedigers van de PL en e periode daarvoor Gomez en Lovren lijkt de enige die misschien weg zou gaan. Dus nee Matip gaat niet weg.

Ik zou voor de basis alleen een goede CV kopen en wellicht een back-up voorin en op de backs. Origi is het toch (nog) net niet en vorig jaar hebben ze toch wel wat problemen gehad door blessures van de backs.
Daarnaast vind ik spelers als Lallana en Shaqiri niet veel toevoegen en wordt Millner ook een jaartje ouder.

Mwah, ik denk dat dit precies zo een team is waar alles mee zat dit jaar. Tuurlijk zijn het goede voetballers, maar ze presteerden dit seizoen allemaal net wat beter dan hun kunnen. Dat soort teams zitten er tussen, en elke club maakt ze mee. Ik denk dat ze volgend jaar teleurstellen voor de meeste fans, omdat ik ze dit jaar niet hetzelfde zie doen. Sommige spelers zijn naar mijn mening wel aan vervanging toe. Salah is geweldig in topvorm, maar als hij niet in topvorm is heeft hij ook weinig kwaliteiten om op terug te vallen.

18 juli 2019 om 17:36

Dat is bij ieder team zo alles moet mee zitten anders win je geen prijzen op het allerhoogste niveau.
Maar je kan moeilijk zeggen dat het uit het niks komt , hier heeft Liverpool samen met Klopp jaren aangewerkt dit zat er aan te komen. 2 CL-finales behalen op rij is geen toeval.

18 juli 2019 om 19:20

Dit team zit bomvol kwaliteiten en we kunnen alle kanten op. We hebben De captain van Engeland, Nederland, Keeper van Brazilie, 2 beste spelers uit Afrika, 2 beste backs uit de PL. Moest toch wel lachen, want ik snap helemaal niks van je gematigde gevoel hierbij.

Salah in niet topvorm was vorig seizoen, hij scoorde een hele tijd niet en ondertussen was hij goed voor weet ik veel hoeveel gevaarlijke kansen bij Liverpool (iig veel, maar ik ben niet zo van de stats) Jurgen zei zelf nog, een Salah die niet scoort is nog steeds van onschatbare waarde.

Als je elftal intact blijft en je had vorig seizoen een elftal wat het in de competitie en CL geweldig deed, waarom zou je dan voor gigantische bedragen nieuwe spelers gaan aantrekken? Dat lijkt me dan overbodig.

Het enige waar je natuurlijk mee rekening moet houden is dat een elftal op een bepaald moment vernieuwd moet worden. Dat zag je bij Real vorig seizoen sterk, maar ach ... als je na 4x de CL winnen in 5 jaar tijd een seizoen in de achtste finale van de CL eruit vliegt en 3de wordt dan lijkt me dat tot op heden een bescheiden prijs. Ik zou als ik Liverpool zelf was vooral op het middenveld kijken waar de leeftijd wel een beetje oploopt.

18 juli 2019 om 17:02

@adzevedo

Liverpool heeft afgelopen seizoen in competitieverband wel 8 punten voorsprong weg gegeven op City dus dan kom je toch nog wat tekort. je hoeft geen hele rits aan spelers te halen maar je moet wel kijken waar het mis ging en je met die kwaliteiten zien te versterken

ik denk dat het enige probleem van Real het vertrek was van Ronaldo waarmee ze 50 tot 60 goals per seizoen kwijt raakten. dat scheelt je nogal wat punten

18 juli 2019 om 17:05

Maar Ronaldo maskeerde ook een aantal zwakke punten die pijnlijk duidelijk werden toen hij vertrok. Ook voetballend was het vaak niet meer zo goed en een aantal spelers zijn duidelijk over hun top.

18 juli 2019 om 17:10

@sirius

dat is wel zo maar als je je meest productieve speler verliest en de rest van je voorhoede heeft nog nooit een hoog rendement gehaald dan weet je op voorhand eigenlijk al dat je een moeilijk seizoen tegemoet gaat. dan vallen de mankementen van de andere spelers ook sneller op omdat de resultaten opeens gaan tegen vallen.

verder ben ik wel met je eens dat Real moet gaan verjongen. ik kan me voorstellen dat als je 3 keer de CL hebt gewonnen de honger naar succes een beetje weg is bij de meeste spelers

18 juli 2019 om 17:37

@japie_krekel

Met 97 punten wordt je normaal gesproken ieder seizoen kampioen in de PL. Dat ze inderdaad voor hebben gestaan en die voorsprong zijn kwijt geraakt klopt. Hoewel ik dat ook deels iets vind wat met vorm en programma te maken had. City was het even kwijt en Liverpool had juist in die periode een programma wat een beetje gunstiger was. Je kunt ook niet zeggen dat Liverpool echt heeft lopen prutsen. Gelijk bij United, Everton of West Ham spelen is geen schande, dat gebeurd gewoon af en toe.

Je moet natuurlijk altijd kijken naar waar je kan verbeteren. Maar dan zit je toch in een andere categorie dan 200 tot 300 miljoen uitrekken voor spelers. Ik denk dat Liverpool in de breedte en met het oog op de toekomst naar het middenveld kan kijken en eventueel centraal achterin. Maar dat hoeft niet bepaald transfervuurwerk te zijn zoals we nu in Madrid bijvoorbeeld zien.

Wat betreft Real : ik vond Real het laatste jaren al zwakker worden. Niet alleen in aanvallend opzicht, ook verdedigend was het al zo dat ze eigenlijk niet meer instaat waren de 0 te houden. Voorin waren ze heel afhankelijk van Ronaldo, van een voorhoede waarin Benzema al amper meer wat toevoegde en waar ook Bale niet echt constant was. Het is eigenlijk nog een wonder te noemen dat ze in 2018 wisten te winnen. Het verval was toen eigenlijk al ingezet. Het feit dat ze nu zoveel miljoen uittrekken geeft eigenlijk ook wel aan dat het niet alleen Ronaldo is die vervangen moest worden.

18 juli 2019 om 17:53

@Japie_Krekel

Moeilijk om te zeggen dat we tekort kwamen als je 97 punten behaald en amper 1 keer verloor.
Centimeters (Stones red bal van de lijn) heeft het gescheeld of we waren kampioen , het ging echt om details één van de bizarste nek-aan-nek races in de geschiedenis van het voetbal.
Ik zo eerder denken dat Liverpool vervloekt is als het op de Premier League aankomt lol.

Ik ben het niet echt eens met Klopp. Dit seizoen kreeg ik wel het idee dat de spelers nogal wat boven zichzelf uitstegen en alles ook wel erg meezat. De jonge, talentvolle jongens haalden een hoog niveau en waren ook heel constant. Op het middenveld zie ik nog wel wat verbeterpunten, zeker gezien de gemiddelde leeftijd. Daarnaast zou de selectie iets breder kunnen, gezien het grote aantal wedstrijden.

18 juli 2019 om 16:59

Aan de andere kant is het nu wel eindelijk stabiel bij Liverpool en tegen de koopkracht van Manchester City knok je toch niet op. Een aanwinst voor de basis kost al snel 80-100 miljoen euro aan een transfersom alleen al.

Aan de andere kant ben ik het wel eens met het feit dat het middenveld al op leeftijd begint te raken. Wijnaldum (28 jaar), Henderson (29 jaar), Milner (33 jaar) en Lallana (31 jaar) worden onderhand wel een jaartje ouder, maar Keita en Fabinho daarentegen zijn wel relatief jong.

18 juli 2019 om 17:00

@sirius

sinds wanneer ben je oud als voetballer als je 28 jaar bent?

18 juli 2019 om 17:03

Ik schreef niet dat ze oud zijn, maar ze worden wel een jaartje ouder. Daar kun je als club eventueel wel op inspelen gezien het zware programma.

18 juli 2019 om 19:26

-Selectie is breder met de Ox, Brewster en Gomez weer terug
-Trent en Gomez zijn de jonge jongens, maar beide zitten in een stijgende lijn, minder gaat het echt nog even niet worden.
- Er werd niet incidenteel boven zichzelf uit gestegen, de gemiddelde kijker is Liverpool in Europa al even vergeten volgens mij en is het niet zo gewendt dat Liverpool 2x zo goed doet. Anfield en de fans zorgen er al zolang ik voetbal kijk voor geweldige knockout wedstrijden en dat diepe 'dromerige' geloof werkt uit op de spelers. Klinkt zweverig, maar de bewijzen kun je ff terug kijken Dus meer standaard dan incidenteel whoop whoop

18 juli 2019 om 21:20

Je eerste punt heb je natuurlijk gelijk in, maar je tweede en derde punt ben ik het mee oneens. Gomez komt terug van een behoorlijke blessure als ik het goed heb, daarnaast kan je de grilligheid van jeugdige spelers niet voorspellen. Bij Dolberg hadden we na dat EL seizoen ook niet het idee dat hij zo in zou zakken toch? Natuurlijk heeft Anfield een magische sfeer, maar je kan natuurlijk niet ontkennen dat de selectie van Liverpool dit jaar op het juiste moment in zijn totaliteit in vorm was. Aan ‘het bewijs’ waaraan jij refereert wil ik voorlopig overigens nog niet denken, de rillingen lopen over m’n rug.

20 juli 2019 om 10:00

Catalunya, sorry had even niet verder nagedacht, was niet de bedoeling om dat zo voor je te hangen. Had beter dan het voorbeeld van Istanbul of Dortmund kunnen noemen.

In de jaren dat ik Trent en Gomez nu volg zijn ze alleen maar beter geworden. In de jaren dat Klopp bezig is als coach zie ik zijn prospects ook niet slechter worden, dus dat geeft vetrouwen. Dolberg vind ik meer uit het systeem gevallen dan dat we dat kunnen verwijten aan grilligheid. Dat zijn vaak de redenen, veranderingen, niet zozeer de speler zelf. Als dat zo is ligt het vaak aan de professionaleit en daar kregen Gomez en Trent laatst nog complimenten over.

Ik zou voor iedere linie nog een goede speler aantrekken. Een centrale verdediger voor achterin zoals Aké, een creatieve middenvelder zoals Fernandes, en een vleugelspeler zoals Pépé. Dan ben je voorbereid op eventuele blessures en kun je wat vaker spelers rust geven voor de belangrijke wedstrijden. Spelers als Lovren en Lallana kunnen dan vertrekken.

18 juli 2019 om 17:01

Maar dan moet je miljoenen uitgeven aan spelers die geen genoegen nemen met een rol als invaller, terwijl de huidige spelers gezamenlijk succesvol zijn en ook niet op de bank gaan zitten, althans niet langdurig. Dat zorgt misschien voor wrijvingen.

18 juli 2019 om 17:37

Dan zit je al over de 150 miljoen met Fernades en Pepe alleen al.

ik denk dat City voorlopig de dienst gaat uitmaken in de Premier League. tegen die rijke sjeiks kan je niet op financieel gezien

18 juli 2019 om 17:03

Afgelopen seizoen scheelde het maar 1 punt. Dus het kan prima dat Liverpool aankomend seizoen wel kampioen wordt, maar dan moet Liverpool wel blijven verbeteren.

18 juli 2019 om 17:07

@-The Maestro_

ik weet het niet. gooit Liverpool er 150 miljoen tegen aan dan gooien die sjeiks er 300 tegen aan en zo voort. de financiele armslag van die mensen kent volgens mij geen grenzen

18 juli 2019 om 19:28

Kompany is weg, Silva, Fernandinho en Aguero moeten straks het stokje overdragen en daarvoor zie ik weinig lopen met echte ruggengraat. Ik ruik kansen

Begrijpelijk, maar uit de woorden van Klopp is duidelijk dat ze bij Liverpool ook niet ontkennen bezig te zijn. Terecht natuurlijk, want ik hoop op en verwacht eigenlijk nog steeds een solide back-up voor Robertson en een extra (vleugel)aanvaller.

Als Ajax fan hoop ik het uit de grond van mijn hart niet, maar als Liverpool fan zou ik Ziyech een geweldige aanwinst vinden

Een aanvallende middenvelder met een actie, scorend vermogen een subtiele steekpass is het enige wat er nog ontbreekt op het middenveld bij Liverpool

Maar het liefst heb ik natuurlijk dat Ziyech blijft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

280 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren