De Ligt baalt stevig van negatieve tendens: ‘Heb bewust niks gezegd’

Donderdag, 18 juli 2019 om

Matthijs de Ligt heeft inmiddels afscheid genomen van Ajax. De verdediger, die voor 75 miljoen euro naar Juventus is verkast, blikt in gesprek met Ajax TV terug op zijn jaren in dienst van de Amsterdamse club. "Ik heb het shirt altijd met trots gedragen. Toch is het dan helaas het moment om de volgende stap in je leven en carrière te nemen", vertelt De Ligt.

De stopper erkent dat het geweldig is dat hij zijn tijd bij Ajax afsluit met de landstitel, de TOTO KNVB Beker en de halve finale van de Champions League. "Zoals je ziet kom ik hier met alle plezier. Ik ga het ook heel erg missen. Elke training is hier een feestje. Dat zal nergens zijn zoals bij Ajax. Op een gegeven moment moet je wel uit je comfortzone stappen om nog grotere stappen te maken."

De Ligt erkent dat het moeilijk was om afscheid te nemen van Ajax. "Ik heb hier tien jaar lang gezeten. Honderden teamgenoten meegemaakt. Leuke en mindere momenten. Het is een hele mooie achtbaan geweest. Uiteindelijk komt er altijd een afscheid, maar we hebben het mooi afgesloten met een mooie seizoen. Ik zal iedereen hier missen bij de club en wie weet wat er in de toekomst komt."

De Ligt was maandenlang onderwerp van gesprek vanwege de transfersoap. De stopper baalt dat men door de berichtgeving het beeld heeft gekregen dat hij onder meer voor het meest lucratieve avontuur heeft gekozen. "Je weet hoe het gaat, iedere dag was er weer een nieuw bericht. Je bent op vakantie en probeert te relaxen, maar je krijgt toch wel allemaal dingen mee vanuit Nederland. Mooie berichten, maar ook negatieve berichten."

Flirts over en weer leiden Matthijs de Ligt naar walhalla én jeugdheld

Lees hier ons achtergrondverhaal waarom Matthijs de Ligt en Juventus bestemd zijn voor elkaar.Lees artikel

"Het is makkelijk om te zeggen dat het je niets doet, maar als er wat gezegd wordt, ga je er toch over nadenken. Bij sommige berichten had ik wel zoiets van: dat hoeft niet per se", aldus De Ligt, die ook tegenstrijdige berichten zag in de media. "Ik heb bewust niks gezegd tijdens mijn vakantie, want ik had het idee dat wanneer alles wat rustiger zou zijn qua geruchten, ik wel mijn zegje kon doen."


Poll

Is Juventus de juiste vervolgstap voor Matthijs de Ligt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door juventurin)

Ik geloof er ook helemaal niets van dat hij naar Juventus is gegaan voot het geld... voot het geld zou hij wel naar PSG zijn gegaan

18 juli 2019 om 12:39

Ik denk gewoon dat hij voor het beste totaalplaatje is gegaan. Allerlei afwegingen gemaakt en uiteindelijk Juventus als beste optie heeft gezien. Prima gedaan door die jongen!

18 juli 2019 om 13:17

Eens, Italië is gewoon een mooie competitie om je als verdediger te ontwikkelen, en als Juve dan langskomt zou ik het ook wel weten.

18 juli 2019 om 15:03

Iedereen loopt wel flink te zeuren. Het is ook niet zo dat ze toch 31 aug hebben lopen steggelen. Grote transfers kosten tijd en Ajax was niet bereid water bij de wijn te doen. Persoonlijk had ik ook misschien wel Juventus boven Barça verkozen. Hij komt daar echt als een held binnen. Bij Barça weet je het nooit, Dembelé koste ook een vermogen, maar die is nu ook niet de grote man. Daarnaast is De Ligt zo jong dat hij hierna nóg een transfer naar Engeland of Spanje kan maken.

18 juli 2019 om 12:39

Alleen jongetjes als Kluivert kiezen voor het geld,maar ideaale schoonzonen als Mathijs hebben niks met geld....

18 juli 2019 om 12:42

Kluivert zet wel zijn sportieve ambitie opzij voor het geld. De Ligt sleept de meest lucratieve aanbieding uit zijn sportieve amibitie.

18 juli 2019 om 12:44

De stap van Ajax - AS Roma is natuurlijk anders dan Ajax - Juventus. De Ligt heeft sportief ook een goede stap gezet. Kluivert daarentegen, wat minder.

18 juli 2019 om 12:47

Volledig met je eens Marieke. Maar dat vinden mensen hier moeilijk te begrijpen

18 juli 2019 om 12:52

marieke90

"alleen jongetjes als Kluivert kiezen voor het geld,maar ideaale schoonzonen als Mathijs hebben niks met geld.... "

... en gaan uitsluitend met Raiola in zee omdat hij zo lekker kan koken.

18 juli 2019 om 12:57

Of misschien met hem in zee omdat hij 1 van de beste in zijn vak is?

18 juli 2019 om 13:20

Kluivert kwam binnen als een nobody, de Ligt als golden boy met een sloot aan ervaring in Europese toernooien en ongeveer 20 interlands. Dat is wel een groot verschil.

18 juli 2019 om 13:20

Kluivert was duidelijk niet klaar voor een stap hogerop. De Ligt is het grootste talent ter wereld waar alle topclubs om vechten. Totaal onvergelijkbaar.

18 juli 2019 om 13:28

Klein verschilletje dat De Ligt basisspeler, aanvoerder en international is. Kluivert had nog niet eens een basisplaats bij Ajax. Daarnaast speelde De Ligt 114 wedstrijden voor Ajax en Kluivert 56!
Lekker oportunistisch commentaartje dus......

18 juli 2019 om 14:23

Ja Marieke als jij de transfer van Kluivert met De Ligt gaat vergelijken dan heb je er geen verstand van.

18 juli 2019 om 14:44

@scepticus: Poeh je bent wel heel erg verbitterd he? Maar vooruit, ook hier leg ik het je graag nog een keer uit; De Ligt heeft in zijn sportieve keuze de best mogelijke deal gekregen mede door het vakmanschap van Raiola. Win win dus, dat jij een aversie tegen Raiola hebt daar kan de rest van de wereld niets aan doen.

18 juli 2019 om 15:06

Als jij de kans hebt om je salaris te verdubbelen dan sla je dat af zeker? In 5 jaar 60 miljoen cashen, mooie deal voor een jongen van 19 jaar. Het is hem gegund!

18 juli 2019 om 18:15

Daarom is Mino Raiola zijn zaakwaarnemer.

18 juli 2019 om 12:45

Hij heeft misschien wel zijn keuze zelf aportief gemaakt, maar vervolgens heeft zijn zaakwaarnemer die keuze maanden uitgemolken om er meer uit te halen. Dat is zijn goed recht, de consequentie is alleen dat er dan zon stroom geruchten io gang komt. Die beste deal, een paar miljoentjes meer weegt volgens mij niet op tegen de negatieve trend. Het lijkt mij veel relaxter om de transfer op de Frenkie manier te maken. Lekker beetje wennen aan het idee, beetje voorbereiden, huisje vast zoeken, iedereen blij

18 juli 2019 om 12:50

Voor 2 mil extra per jaar had het van mij net zo lang mogen duren. Toch weer 10 mil bijschrijven over de 5 jaar. Nu het contract is getekend, is iedereen deze soap zo vergeten en gaan we weer uitkijken naar het begin van de competitie.

18 juli 2019 om 13:15

Blijkbaar zit hij er wel mee. Ik denk ook niet dat dit ooit weggaat. Blijft onlosmakelijk verbonden aan deze transfer in de beleving van mensen. De vraag is of het zo'n ramp is, maar het is wel zo. En eigenlijk alleen door zijn zaakwaarnemer want daar blijven de meeste miljoentjes meer plakken denk ik. Ik zou me comfortabeler voelen met de frenkie manier zoals ik aangaf.

18 juli 2019 om 13:31

Onzin dat dit nooit meer weg zou gaan. Zeker in het tijdperk van social media zijn mensen dit over 1,5 uur bij wijze van spreken alweer vergeten. Dit blijft echt niet plakken hoor.

18 juli 2019 om 12:46

Juve betaalt nu meer als dat PSG wou betalen meen ik hoor.

18 juli 2019 om 13:06

En dat weet jij doordat je erbij was? Wat veel mensen wel eens vergeten is dat 75% van de berichten allemaal geruchten zijn van horen en zeggen. Wat feitelijk waar is, hoe de gesprekken liepen en wat de teams hem aanboden weten wij allemaal niet.

18 juli 2019 om 13:13

Ik was er niet bij helaas nee maar toch is het zo. Niks mis mee toch dat Juve wat meer salaris biedt? PSG is afgehaakt omdat het kamp De Ligt een ontsnappingsclausule wilde in het contract. Hun goed recht om dat te vragen maar dat was de reden dat PSG er een streep doorheen heeft gezet.

18 juli 2019 om 15:57

Je geeft de ontsnappingsclausule eronder al aan als reden voor het afketsen en verbindt erboven toch de verkeerde conclusie aan het niet willen betalen van de salariseisen?

18 juli 2019 om 16:07

Kamp De Ligt eiste meer als dat Mbappe verdiende. Iets wat tegen het zere been was van PSG. Maar de hoofdreden was de ontsnappingsclausule voor het afhaken van PSG.

18 juli 2019 om 12:46

@ Duran: Correct me if I'm wrong, maar zover ik weet wou PSG niet aan de salariseis van de Ligt voldoen, die op circa 12 miljoen per jaar lag (https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=355139).
Dus op basis daarvan is het helemaal niet uit te sluiten dat die het niet voor het geld doet, ongeacht ik niet verwacht dat dit de beweegreden is geweest voor de Ligt.

18 juli 2019 om 13:13

Zou goed kunnen hoor alleen ik had ook gelezen dat PSG alles op alles zette om de ligt binnen te hengelen na de transfer van de jong naar barca. En dat geld geen rol speelde, als de ligt maar naar PSG zou komen.

18 juli 2019 om 13:19

Nee de laatste berichten waren juist dat PSG niet aan zijn salariseisen wouden voldoen. Ik denk dat jij ook wel degelijk hebt gelezen dat ze de Ligt niet meer wouden betalen dan Mbappe wat natuurlijk logisch is.

18 juli 2019 om 12:46

Ik wil best geloven dat hij niet voor het geld heeft gekozen, maar ik snap niet waarom het dan zo lang duurde. Daarnaast vond hij zelf ook vermoeiend dat de transfer zo lang uitbleef, maar dat hij toch kunenn verwachten met Raiola als zaakwaarnemer. Verder snap ik zijn wel. Juventus is een prachtige club en hij heeft met Chiellini en Ronaldo 2 ervaren mentoren die hem verder kunenn helpen in zijn ontwikkeling.

18 juli 2019 om 12:50

Op welk vlak kunnen die 2 hem significant beter maken ? denk eerder dat Matthijs Ronaldo bijles kan geven,en Chielini ook hoe ie moet verdedigen zonder iemand doormidden te schoppen.

18 juli 2019 om 12:53

Meen je dit nou serieus? Kijk je pas voetbal sinds 2 jaar ofzo?

18 juli 2019 om 12:55

@lebuffon

omdat een weloverwogen keuze soms denktijd kan kosten. dit is wel zijn carriere waar hij mee bezig is dus dan lijkt het me niet dat je overhaaste beslissingen gaat nemen omdat de Ajax supporters toevallig graag sneller duidelijkheid willen hebben

18 juli 2019 om 12:56

Simpel, omdat Juventus niet de prijs betaalde die Ajax wilde hebben.

18 juli 2019 om 13:36

Psvromario ja logisch een 19 jarige jochie gaat Ronaldo ff bijles geven. Chielini is misschien de beste verdediger op dit moment. Daar kan De ligt nog heel wat van leren.

18 juli 2019 om 13:38

Snap ik maar dan is de keuze om Raiola aan te stellen als zaakwaarnemer nog steeds apart. Met hem weet je op voorhand al dat het lang gaat duren.

18 juli 2019 om 12:48

Nee denk perfect om door te groeien. Met Chiellini als leermeester, en werkpaard Ronaldo in je team, ga je echt wel veel leren. En een basisplaats is echt wel haalbaar (wellicht niet elke wedstrijd).

18 juli 2019 om 12:51

Hij wou ook een hoger salaris dan mbappe hebben en psg ging er niet mee akkoord

18 juli 2019 om 14:42

Als hij voor een sportieve uitdaging had gekozen, snap ik Juve ook niet. Juve is al 8 jaar op rij kampioen, staat nagenoeg ieder jaar in de finale van de Italiaanse beker. Net als PSG is er sportief weinig eer te behalen bij dit soort clubs. Had hem graag in Engeland of Spanje gezien. Daar speel je meer wedstrijden waarin je tot het uiterste moet gaan. Dan ontwikkel je je veel sneller.

Blij dat het achter de rug is inderdaad. Heel veel succes bij Juventus, Matthijs. Denk dat je van Bonucci en Chiellini maar ook van Ronaldo het nodige kan leren. Heel erg benieuwd waar je top ligt (pun not intended).

Precies, iedereen schrijft maar en iedereen heeft zijn mening klaar.. laat ze maar lullen - succes jonge het is je gegund

Niks aantrekken van die Barça fanboys die je een moneygrabber vinden, alleen omdat je een andere keuze hebt gemaakt.

18 juli 2019 om 12:43

Over generaliseren gesproken. Ik ben geen 'Barca-fanboy' maar begrijp niet waarom hij naar een club gaat die al in februari kampioen is. Wat is daar de uitdaging van?

18 juli 2019 om 12:46

En wat is er zo uitdagend aan La Liga? De strijd met Real Madrid? In Serie A kun je uitkijken naar meer leuke wedstrijden dan in La Liga. Daar moet je het doen met 6 gefixeerde wedstrijden tussen Real en Barca.

18 juli 2019 om 12:50

Huh wat is et dan zo speciaal in Spanje? Barca is constant kampioen daar en wint constant de beker. Stop aub met die onzin en gun. Ma zoals Ramsey aangeeft; teveel Ajax fanboys zijn barca fanboys en daarom doet het zeer en komen de negatieve onzin. De ligt succes en ik ga juve nu al helemaal volgen!

18 juli 2019 om 13:00

Kyle66. Juve werd afgelopen seizoen met 11 punten verschil kampioen in de serie A. Barca werd met.... Tadaaa 11 punten verschil kampioen in de primera division. Barca wordt ook al jarenlang kampioen, dus je argumentatie snijdt echt weinig hout

18 juli 2019 om 13:24

In Spanje komt er een flinke strijd tussen Real en Barcelona. Zeker nu Real zoveel heeft geïnvesteerd. Ook Atletico kan het ze moeilijk maken. Wie maakt het Juventus moeilijk in Italië?

18 juli 2019 om 13:28

Inter en Napoli hebben ook fors geïnvesteerd en hebben gewoon sterke selecties. Juventus hoort gewoon bij de grootste clubs ter wereld, Italië fantastisch om te wonen en spelen met spelers zoals Chiellini en Ronaldo + een fantastisch salaris. Met jouw argumentatie had hij beter naar Engeland kunnen gaan want Barca wordt de laatste jaren ook (bijna) altijd ruim kampioen..

18 juli 2019 om 14:55

@inkemontana
het verschil is dat de spaanse clubs beter zijn op dit moment.
afgelopen 10 jaar heeft 6x keer een club uit spanje de champions league gewonnen. en 1x een club uit italã¯e

Dat juventus en barcelona dit jaar met evenveel punten verschil de titel hebben gewonnen zegt weinig.
Ik zeg niet dat seria A een super zwak competitie is maar het is zeker niet even sterk al de spaanse competitie.

Ik durf nu al met 95 zekerheid te zeggen dat juventus volgend jaar kampioen word.

BIj barca durf ik het niet te zeggen. ze zijn afgelopen jaar makkelijk kampioen geworden maar dat kwam mede door real madrid een super zwak jaar had. Die komen volgend jaar hard terug en zullen hongerig zijn.

20 juli 2019 om 09:54

Die Spaanse competitie draait ook maar om 3 teams, alles daaronder is niet eens goed genoeg voor de knock-out fase CL. Als je voor de competitie een club kiest dan ga je lekker naar de PL of blijf je in de Eredivisie (had hij het lastig genoeg mee afgelopen jaar).

18 juli 2019 om 14:01

66 likes voor zo een waardeloze reactie ff serieus. Denk je serieus dat de ligt zich wat aantrekt wat jij hier roept of ik. Het zijn die types zoals Valentijn Driessen enz daaar gaat het over.

18 juli 2019 om 21:47

Al die spaanse en italiaanse clubs zijn wat mij betreft 1 pot nat. Iedere speler die met die pizzabakker in zee gaat: lekker wegwezen en nooit meer terugkomen.

Hoe je het ook wendt of keert. Dit was de beste transfer, samen met wellicht Barca, voor de Ligt. Gezien het financiele plaatje is het dan duidelijk dat het in het voordeel van Juve gaat uitslaan. De Ligt heeft niet zo'n grote voorliefde als Frenkie bijv. wel had, dus dan laat je uiteindelijk andere dingen de doorslag geven als het sportieve vrijwel gelijk is.

Ajax en De Ligt waren zogoed als rond met Barcelona totdat de andere clubs ,PSG,Man-City,Juve en United zich erin mengden en hij hoorde wat hij daar kon verdienen. Dus al met al wel voor het geld gekozen wat niet wil zeggen dat Juventus een verkeerde keus is.

18 juli 2019 om 12:52

Ah jij bent zaakwaarnemer nr 2? Jij was ook rond de tafel begrijp ik? Ik had graag meer details van jr willen weten, vertel.

18 juli 2019 om 12:59

Jij gaat ergens van uit en je laat je net zo makkelijk beïnvloeden . Misschien baalde de ligt van Barca en kon hij niet wachten tot juve zich meldde??

18 juli 2019 om 13:17

Droadnagel, mooi statement dat ie 'al met al wel voor het geld gekozen'. De reacties daarop zijn genuanceerd en laten alle opties open, dat doe jij nadrukkelijk niet.

Het is ook moeilijk om je niet meteen heel stellig uit te spreken he? Stel je voor dat je nuance aanbrengt omdat jouw 'kennis' volledig uit de (roddel)pers vergaard is.

18 juli 2019 om 13:10

Misschien boden die andere clubs die zich erin gingen mengen wel een beter totaal plaatje, met mogelijk inderdaad een beter salaris, maar ook meer kans op speeltijd en was het gevoel bij die clubs beter. Als slechts 1 club in eerste instantie interesse in je toont is het logisch dat je alleen daar mee ga praten.

Spelen met CR7 -alleen dat al- is een rede om voor JUVE te kunnen kiezen. Momenteel staat JUVE bij mij hoger in de pikorde dan Barça. Al kan dat natuurlijk zo veranderen als Frenkie daar gaat slagen. En tuurlijk onderhandel je over salaris. Ik verwijt je niks. Het is je gegund Mathijs. Bedankt voor je inzet bij Ajax en op een goede toekomst bij JUVE!!

Spelen met CR7 -alleen dat al- is een rede om voor JUVE te kunnen kiezen. Momenteel staat JUVE bij mij hoger in de pikorde dan Barça. Al kan dat natuurlijk zo veranderen als Frenkie daar gaat slagen. En tuurlijk onderhandel je over salaris. Ik verwijt je niks. Het is je gegund Mathijs. Bedankt voor je inzet bij Ajax en op een goede toekomst bij JUVE!!

Lekker laten gaan Matthijs, haters zullen er altijd tussen zitten, je heb gedaan waar jij je goed bij voelt. De helft uit Nederland geilt alleen maar op Barcelona en de Premier League terwijl de Serie A ook een prachtige competitie is en je daar ‘echt leert verdedigen helemaal met Chiellini en Bonucci in je team en ook nog is tegen de beste afmaker elke dag op het trainingsveld + dat Juve ook gewoon een top club is en een rijke historie heeft. Maar er zijn hier mensen die in de geschiedenis blijven leven, Juventus haten vanwege 1996 en vanwege het Calciopoli maar die mensen zijn gestraft en daar hebben de mensen die er nu zijn niks mee te maken. En Turijn is een industriestad maar voor de rest gewoon prima leven maar ook daar moeten mensen haat op hebben, als ze maar Juve kunnen kleineren want ja Mathijs moest Barca kiezen maar gelukkig geilt niet iedereen op Barca. Juve Per Sempre

18 juli 2019 om 13:01

Juist ja. Echt een goede keuze van De Ligt. Een hoop mensen zijn idd veel te Barca-geil. Oke het was leuk geweest samen met Frenkie enzo, maar het is gewoon bestuurlijke wanorde op dit moment bij Barcelona en men leunt volledig op Messi. Wanneer hij stopt in een aantal jaar kan het zomaar als een kaartenhuis in elkaar storten, daar waar ik bij Juventus een hele hoop mogelijkheden zie in de komende 10 jaar. Ze kopen fantastisch in en bestuurlijk lijkt alles daar dik in orde. Die gaan zeker 1 of meerde CLs winnen de komende 10 jaar. Heel vee succes Matthijs in Italie, ik ga je zeker volgen!

18 juli 2019 om 15:02

als je echt leert verdedigen in italie dan vraag ik mij af wat ze tegen ajax deden vorig jaar?
Ajax speelde ze in de tweede helft van het kastje naar de muur.
Vind het beetje een onzin verhaaltje. Vroeger was het waarschijnlijk waar maar seria A was een tijdje in een vrije val gekomen.
En daar zijn ze nog niet helemaal uit

18 juli 2019 om 15:23

Baseer jij je maar op 1 jaar. Juve heeft de afgelopen 5j 2x de CL finale gehaald, mede dankzij uitstekend verdedigen van Chiellini Bonucci en Barzagli.

18 juli 2019 om 16:04

Ja goh lekker je mening op een helft voetbal ventileren joh.. Dus Ajax is beter dan Juventus? Wat een kul.

18 juli 2019 om 17:32

Ja vorig jaar wel.
Naar mijn mening werden ze zelfs overklast in de tweede helft

18 juli 2019 om 17:34

@lcaabbraccian.
Ja en ze zijn steeds te kort gekomen.
Tegen barca in 2015 was barca duidelijk veel beter. 3-1.
en daarna tegen real madrid 4-1 verloren............

Als je met zulke uitslagen verliest in een finale dan doe je het niet zo goed.

18 juli 2019 om 13:20

Juventus07

Geloof me; kiezen tussen de Spaanse en Italiaanse competitie is voor mij als kiezen tussen chlamydia en cholera, ik vind het beide ruk om naar te kijken door het hoge gehalte meisjes dat over die velden aan het rollen zijn of welke vorm van matennaaien ook maar hanteren.

Maar je kunt moeilijk ontkennen dat de Italiaanse competitie lang niet zo sterk is als de Spaanse en Engelse. Daarbij staat verdedigen centraal en zie ik regelmatig bijzonder lege stadions als ik per ongeluk eens Italiaans voetbal voorbij zie komen. Tel daarbij op dat Juve monopolie heeft en praktisch altijd wint. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak en jij mag alles vinden, maar dat vind jij een prachtige competitie?

Verder eens dat Barca niet heilig en zaligmakend is, maar zou mij veel meer aanspreken dan Juve.
Mijn punt is: niet iedereen vind Juve en Italie ruk omdat ze alleen maar op Barca geilen.

18 juli 2019 om 14:31

Ik snap de keuze voor de club Juventus wel. Maar de serie a is gewoon kwa competitie veel minder aantrekkelijk dan de premier League of la liga. Lege stadions, racisme en het tempo ligt er enorm laag. Ik heb vorig jaar veel gevolgd, maar schrok toch echt van het lage niveau. Buiten de competitie is Juventus natuurlijk wel een prachtige club.

Als je voor het geld gaat kies je wel de woestijn of China, als hij verkast naar een europese topclub die elk jaar minimaal kwartfinale CL speelt is dat ook zeker op sportieve gronden.

18 juli 2019 om 12:46

Als De Ligt niet voor het geld had gekozen was hij bij Ajax gebleven.

18 juli 2019 om 12:49

Leg uit? Die jongen heeft totaal geen uitdaging meer in de Eredivisie, speelt tegen grotere ploegen in de Serie A waardoor hij zich verder kan gaan ontwikkelen, kan leren van Bonucci en Chiellini en speelt jaarlijks op het hoogste Europese podium.

18 juli 2019 om 12:52

Dat had hij afgelopen seizoen ook al niet. En toch heeft hij een topseizoen beleefd. Bij Ajax kan hij ook op het hoogste Europese podium excelleren. En bij Ajax heeft hij wel clubgevoel.

18 juli 2019 om 12:56

Je wilt toch het maximale uit je carrière halen. In alles is Juventus een grotere club. Die uitdaging gaat ie wel vinden in de Serie A. Betere spitsen tegenover hem, zwaardere competitie, elk jaar Champions League. Alle facetten om zich verder te ontwikkelen.

18 juli 2019 om 12:58

Als Ajax zo fantastisch blijft presteren in Europa dan komt hij die spitsen bij Ajax ook wel tegen in de CL. Afgelopen seizoen o.a. tegen Muller, Lewandowski, Seferovic, Jonas, Benzema, Llorente, Son, Ronaldo, Mandzukic, Kean gespeeld. Qua internationale uitstraling doet Ajax weinig onder voor Juventus.

18 juli 2019 om 13:04

Haha Thiem, ik ben ook Ajacied, maar lees je wel goed wat je allemaal zegt?

18 juli 2019 om 13:05

Dominique hou je nou niet voor de gek alsjeblieft. Zover ik weet moet Ajax zich gewoon nog maar eens gaan plaatsen voor de Champions League voor komend seizoen en we moeten nu niet direct gaan doen na afgelopen seizoen, wat natuurlijk een top seizoen was waarbij alles op z'n plek viel dat Ajax jaar in, jaar uit in de Champions League uitkomt. Ajax is hot momenteel door afgelopen seizoen en het behalen van de Europa League finale enkele jaren geleden maar dit gaat heus niet elk jaar gebeuren. Juventus is de absolute top in het voetbal.

18 juli 2019 om 13:11

Ajax is financieel steeds sterker aan het worden waardoor jaarlijks CL spelen ook mogelijk wordt.
Ajax heeft al een fors financieel gat geslagen met Feyenoord en Psv waardoor de kans steeds groter wordt dat Ajax jaarlijks CL gaat spelen. Qua internationale en nationale gewonnen prijzen en internationale uitstraling doet weinig onder voor Juventus vind ik.

18 juli 2019 om 13:15

Probleem is gewoon dat je hier tot in den eeuwigheid tegen Heracles op kunstgras moet spelen en dat je clubjes van de kwaliteit Emmen, Excelsior, Graafschap en Fortuna treft.

18 juli 2019 om 13:19

Maar nog niet mogelijk is... En dat hangt ook af van hoe de andere landen blijven presteren en hoe de overige Nederlandse clubs het doen. Vanaf volgend seizoen is de kampioen weer direct geplaatst maar dat kan ook zo weer over zijn mochten de Nederlandse clubs tegenvallen Europees gezien. Veel draait om geld tegenwoordig in het voetbal maar niet alles. Nederland blijft een opleidingsland hoe je het ook went of keert. De grootste buitenlandse talenten en of spelers zullen niet komen en de beste spelers uit onze competitie zullen gewoon verkocht blijven worden.

18 juli 2019 om 13:21

Vorige maand geloof ik zaten de beste 8 clubs van Nederland en België bij elkaar om te spreken over een BeneLiga. Misschien dat zo'n competitie al verbetering kan aanbrengen.

18 juli 2019 om 13:25

@dominiquethiem, hou jij je nou bewust zo van de domme? 'die betere spitsen komt hij bij Ajax ook wel tegen in de Cl'. Dan moeten we wel eerst de groepsfase van de CL halen he?

En als we de CL halen is het wel handig dat we de groepsfase overleven om nog meer te leren. Beide zaken zijn allesbehalve een zekerheid gebleken bij Ajax.

Ik hoef jou ook niet te vertellen dat je ook van betere medespelers zelf beter wordt toch?

18 juli 2019 om 13:28

@dominiquethiem, ja ik vrees dat je dit alles bewust zegt...

'misschien dat zo'n competitie al verbetering kan aanbrengen.' Ja misschien wel ja, wie weet.

Ben wel blij dat een ambitieus, 19-jarig top talent niet gaat zitten wachten op een eventuele Beneliga.

Hebben we straks bij Oranje net ietsje meer aan dan als het volgens jouw planning was gelopen.

18 juli 2019 om 13:28

Dat wordt al jaren geroepen. Maar ik zie het niet gebeuren en helemaal niet op de korte termijn.

18 juli 2019 om 13:35

Ik ben positief ingesteld. Ik verwacht dat Ajax zich dit seizoen moet kunnen plaatsen voor de CL met de huidige kwaliteiten in de selectie. Ook voor de komende jaren. Financieel is Ajax enorm gegroeid en zal nog verder doorgroeien waardoor Ajax kwalitatief hoogwaardige selecties krijgt voor eredivisie begrippen. En dan zullen ze in de poulefase ook niet voor spek en bonen meedoen.

@comokum Bij Ajax trainde De Ligt dagelijks ook niet met prutsers. Ook zijn medespelers waren goed genoeg om de halve finale CL te kunnen behalen. Spelers als Onana, Blind, Tagliafico, Vd.Beek, Ziyech, Neres, Frenkie De Jong, Tadic zijn ook van Europees topniveau/Europees subtop niveau.

18 juli 2019 om 13:52

Al die spelers die je opnoemt vind ik nou niet van Europees topniveau, dikke prima voor de subtop hoor waar ik Ajax onderschaal. Sommige kunnen het misschien halen maar dan moet er nog wel wat gebeuren qua ontwikkeling etc... Zie geen van alle een basisplaats veroveren bij Juve t.o.v. wat Juve nu rond heeft lopen.

18 juli 2019 om 14:40

Die spelers doen niet veel onder voor wat Juventus heeft dat veel meer te besteden heeft.
Onana doet niet onder voor Szechny, De Ligt was beter dan Rugani, Blind is wel stuk minder dan Bonucci, Tagliafico iets minder dan Alex Sandro, Vd.Beek doet niks onder voor Pjanic, Frenkie was beter dan Matuidi, Ziyech doet niks onder voor Bernardeschi mogelijk ook beter, Tadic was beter dan Mandzukic, Ronaldo is wel beter dan Neres.
Bovendien was Ajax als team sterker dat Juventus uitschakelde. Bij vlagen werd Juventus zelfs weggespeeld.
Als Ajax effectiever zijn kansen had benut was de uitslag groter geweest.

18 juli 2019 om 15:27

Maar het probleem is dat Ajax dat zijn beste spelers constant verliest en dat is bij Juve niet het geval. Juve koopt zelfs De Ligt een van de absolute smaakmakers van Ajax vanwege de aantrekkingskracht etc... Geloof mij als spelers de keuze hebben tussen Juve, de absolute top of Ajax, subtop dan is de keus voor 95% eenvoudig gemaakt. We moeten nu niet doen alsof Ajax nu een keer wint van Juventus het hetzelfde niveau heeft...

18 juli 2019 om 15:27

Szczesny is echt wel beter dan Onana maar oke. Tadic beter dan Mandzukic haha grappig. Omdat hij beter speelde over 2 matchen, mensen leven teveel in het moment.

18 juli 2019 om 15:39

Dat is een probleem inderdaad. Maar nu Ajax financieel krachtiger is geworden kunnen ze dat hopelijk ook beter opvangen. Een paar jaar geleden zou een terugkeer van Promes onmogelijk zijn geweest. Nu is het wel opeens mogelijk. Ook de komst van Blind en Tadic werd eerst als onmogelijk geacht.
Als Edson Alvarez ook nog komt dan heeft Ajax al zo'n 55 miljoen gespendeerd deze zomer. Dat is nog niet eerder gespendeerd door een Nederlandse club.

18 juli 2019 om 15:40

Niet alleen over twee wedstrijden lucaabrracciante maar over het gehele CL seizoen. Tadic was 1 van de beste spelers in de CL afgelopen seizoen. En hij speelt pas voor zijn eerste jaar bij een topclub. Daarvoor speelde hij bij middelmatige clubs waar weinig potten te breken waren voor Tadic. Ik vind Onana niet onder doen voor Sczesny. En heeft mogelijk zelfs meer potentie dan Sczesny.
Onana kan nog verder doorgroeien met zijn 23 jaar.

18 juli 2019 om 15:57

Daar ben ik het mee eens dat Onana meer potentie heeft als Sczesny maar vooralsnog is Sczesny verder. Een topclub voor Nederlandse begrippen en niet in het mondiale voetbal.

18 juli 2019 om 14:40

@micheal2410
nee kerel.
De ligt is nog geen wereld ster.
De woestijn of china betaalt alleen grof geld aan grote namen.
Je moet denken van de kaliber sneijder, bale en andere.

Die gaan niet zomaar veel geld geven aan een super talent als de ligt.
Omdat voor hun het kwaliteit van voetbal niet zo belangrijk is als de commerciële waarde.
De ligt heeft op dit moment nog geen grote commerciële waarde, dat zal die in de komende jaren wel gaan krijgen.

Ze willen meer aandacht voor hun competitie daar in china. Dat doe je niet met talenten maar door gevestigde namen te halen

19 juli 2019 om 13:28

Yo gozer,

Ik weet zeker dat De ligt (ook met de contacten van Raiola) daar makkelijk terecht zou kunnen. Maar hierop ingaand dwaal ik een beetje van het punt dat ik maken wil, dus ik stop hier.

Heb de voorbeelden van China en de woestijn enkel en alleen gebruikt als vergelijking met Juventus om te laten zien dat dat ook zeer zeker op sportieve gronden is. Kwartfinale CL elk jaar, wereldklasse verdediger worden (want die kunst verstaan ze in Italië).

Tot zover.

19 juli 2019 om 15:30

klopt michael ik ben het me je eens dat juve gewoon een mooie club is om voor te spelen.
Ik vond alleen het argument van china en de woestijn niet op gaan in zijn situatie.

Hadden we het over bijvoorbeeld een xavi die in zijn laatste jaren naar de woestijn was gegaan had ik er niks over gezegd.

Sorry Mathijs maar je bent gewoon net als je zaakwaarnemer Raiola een geldwolf. Niks meer en niks minder.
Qua speelstijl had Barcelona het beste bij je gepast. Bij Juventus is het belangrijker dat je alleen je verdedigende taken goed uitvoert.

18 juli 2019 om 12:50

Mag ook hopen dat hij z'n verdedigende taken goed uitvoert... Het is namelijk een verdediger lol.

18 juli 2019 om 12:54

Klopt speelstijl Hahahah man jij leeft nog in pep zijn tijdperk volgens mij. Dr is niks sprankelende aan barca hoor sinds Valverde daar is. Sarri speelt uitstekend voetbal en daar zal ook de ligt blij mee zijn. Verder is dat lastig voor jou om empathie op te brengen aangezien jij maar een simpele supporter ben ( ik btw ook, maa ik heb wel sympathie en begrijp zeker zijn keuze ) geweldige keuze voor zowel geld en club; win win! Succes de ligt!

18 juli 2019 om 13:00

Hahaha wat een achterlijk bericht . Hij is godsakke een verdediger en kiest voor juve om daarin te specialiseren

18 juli 2019 om 13:08

De Ligt is completer dan alleen een pure verdediger. Hij kan fenomenaal koppen, technisch vaardig, kan goed opbouwen, kan mee opkomen, kan hoog staan met verdedigen, kan uitstekende lange cross passes versturen, enzovoorts. Terwijl bij Juventus het pure verdedigen het belangrijkste is. Dus kan De Ligt daar niet optimaal van zijn kwaliteiten benutten en doorontwikkelen.
Dat had veel beter bij Barcelona gekund.

18 juli 2019 om 13:16

Jij leeft nog in Eem droom wereld van Barca. Barca is niet meer wat het is geweest, daarnaast is Sarri coach van Juve en die heeft veel Meer aanvallende aspecten dan die gast van Barva

18 juli 2019 om 13:24

Dat kan ook zomaar weer veranderen. Ik zie Guardiola wel weer terugkeren naar Barcelona binnenkort. Valverde zal niet lang meer trainer daar zijn vermoed ik.

18 juli 2019 om 14:35

De Ligt neerzetten als een geldwolf, maar hem bij een club willen zien met verreweg het grootste salarishuis van alle clubs. Waar zitten dus precies jouw geldwolven?

Sneu voor Matthijs al die negatieve berichten.hopelijk kan die 12 miljoen per jaar iets van dat leed compenseren. De Ligt had ook effe zn mond kunnen houden.

Niet zo hypocriet Matthijs.. Je hebt er zelf voor gekozen om met die pizzabakker in zee te gaan, dan moet je een bijbehorend transfercircus op de koop toenemen. Staat tegenover dat je nu ieder jaar een miljoen of 12 bijgeschreven krijgt

Aan al die spook en roddel verhalen kan hij niks doen. Daar zijn de zogeheten media waar ook VZ onderdeel van is aan schuldig. Die publiceren alles zonder even na te gaan of het waar is.

De Ligt moet zich daar helemaal niet druk om maken. het is zijn carriere en niet die van de supporters die zich laten lijden door opportunisme, persoonlijke club- of competitievoorkeuren en een of ander romantisch beeld dat ze hebben over bepaalde spelers. je hebt helemaal niemand verantwoording af te leggen over een keuzes die je maakt voor je eigen leven en toekomst als speler

De Ligt heeft een prachtige club en een prachtig salaris in de wacht gesleept dus ik zou zeggen geniet er van en laat je niet afleiden door nietszeggende randzaken omtrent wat buitenstaanders die je vandaag toejuichen en zich morgen tegen je keren

Bij Juve kun je leren van Chiellini, bij Barca van Piqué... ik zou het wel weten. Daarnaast credits voor Raiola. De Ligt is naar zijn favoriete club, met een dik salaris en een tevreden Ajax dat hij achterlaat. Dat realiseer je niet als je het eerste de beste aanbod pakt, daarvoor moet je flirten met andere clubs en onderhandelen. Blijkbaar is dat in deze ultracommerciele voetbalwereld toch nog niet geaccepteerd. Supporters vinden de macht van clubs belangrijker dan de keuze van spelers.

18 juli 2019 om 16:34

@ Gunnero

"supporters vinden de macht van clubs belangrijker dan de keuze van spelers. "

Op zich is dat natuurlijk logisch, supporters houden van hun club en dat is hun belangrijkste prioriteit. Het voetbal is volgens mij ook de enige tak waar emotie, sportieve en zakelijke belangen continue tegendraads zich met elkaar verwikkelen.

18 juli 2019 om 17:41

Het is wel een groot verschil he gunnero.
pique verdedigt met enorm veel ruimte in zijn rug. Dat probleem heeft Chiellini niet.
Wat hij volgend jaar met sarri misschien wel gaat krijgen.
En daarnaast heeft de ligt wel aangegeven dat hij graag aanvallend voetbal speelt. Dan ken je naar mijn mening beter leren van pique. Want die heeft jaren lang ervaring daarmee.

Maar mathijs gaat niet naar een club om te leren van iemand.
Die jonge is zelf heel erg goed en nog een jaar of twee misschien gewoon de beste verdediger.

ik denk dat hij expres heeft gekozen voor juventus omdat de kans op speeltijd hier groter is dan bijv bij barca, die jongen is 19 ik vind juist dat hij het heel goed heeft overdacht en dat je er dan nog een flinke smak geld bijkrijgt is mooi meegenomen.

Juventus behoort toch gewoon tot het selectie groepje clubs waar je bijna niet meer hoger kan? Als je kan kiezen uit Barca, Psg, Juve en Juve biedt je het meeste geld, dan ga je daar toch heen? Je speelt in de andere competities ook 9 v/d 10 wedstrijden die bijna bij voorbaat al 'gewonnen' zijn. Plus, hij is 19, over een paar jaar kan hij ook nog naar Barca. Als Barca 'm zo graag had gewild hadden ze wellicht al een tijd geleden een zaadje moeten planten, net zoals dat ze Frenkie 2 jaar lang elke week hebben gevolgd. Hoe dan ook, mag hopen dat hij wel in de basis komt.

Iedereen die hier over geld praat heeft zwaar boter op zijn hoofd. Uiteraard ga je er het maximale uithalen, qua club en qua geld. Juventus is een topclub net als zijn andere mogelijkheden. Iedereen die hier beweert dat hij het anders zou doen lult uit zijn nek of vindt het jammer dat hij niet voor zijn club heeft gekozen.

Geld zal ook een rol spelen, maar gewoon als deel van het totaalplaatje. Ik heb niets met Juve, maar het is wel een gigantische club en een van de kanshebbers voor de CL. Het is niet alsof ie voor een club uit Qatar kiest. Persoonlijk had ik hem graag in de PL gezien, maar hij is iig niet naar dat zichzelf verafgodende Barca.

Het is vooral dankzij mino raiola. Ook al zegt de ligt bijna niks, dan nog vertegenwoordigt mino hem als zijn zaakwaarnemer.

Hij gaat samen spelen met een van de beste spelers ooit, maar natuurlijk gaat iedereen het hebben over de geld situatie omwille van mino. Hij is met iedereen rond de tafel geweest en uiteindelijk is die vertrokken naar de ploeg die de wensen van mino bekoorde.

Ik heb niks met Juve maar als verdediger is Juve beste keuze voor de Ligt! Daar kan hij het vak verder onder de knie krijgen en als voetballer word je als god in handen gedragen. Als hij over 5 jaar naar Barca zou gaan dan is ie nog steeds 24!!!

Een keuze voor Psg zou een keuze voor het geld zijn geweest. Hij heeft gekozen voor Juve zodat hij kan leren van een legendarisch duo en hij kan dan met zijn idool Ronaldo voetballen. Een hele verstandige keus,hij kan immers altijd nog een stao maken naar een andere mooie club gezien zijn leeftijd!

Ben benieuwd, tis gewoon een mindere competitie wat men ook zegt.. maar goed hij zal wel zijn redenen hebben.

Ben ook heel vaak niet op elk bericht in gegaan ook al had ik een neiging om het te verdedigen. Je merkte ook gauw club voorkeur bij hoe graag mensen Matthijs als een gewldwolf wilde afschrijven. Het is ook zo dom om te zeggen dat het een mindere competitie is, het voetbal leeft in Italie en ja Juve is veel beter dan de rest, maar in Spanje ben je ook te dominant en in Italie zal hij het beste zich verdedigend kunnen vorderen.
Hartstikke blij voor hem, mooie transfer. Denk dat hij meer had verdient en gekregen in Parijs.
Ook idioot dat hij hte totaalplaatje ziet he????

Als verdediger naar het land gaan waar verdedigen tot een kunst is verheven, voetbal heilig is en dat bij een club met een (voorheen?) legendarische status en historie icm een financieel prachtig plaatje... HIj is inderdaad gek dat hij dat doet

Maar serieus, snap de keuze absoluut... Dit is een mooie volgende stap in zijn carriere waar hij zijn verdedigende kunsten NOG meer kan perfectioneren, maar ook de hardheid. Ik zie dit dan ook niet als zijn eindstation maar als een tussenstap naar de uiteindelijke echte ultieme topper.

Ik wens Mathijs het allerbeste toe in zijn verdere voetballoopbaan maar blijf erbij dat Raiola zijn zin heeft doorgedrukt door voor Juve te kiezen. Dat was altijd al met deze vent, hij kijkt niet wat het beste is voor de speler maar hoe groot is zijn provisie.

18 juli 2019 om 17:21

Dat lijkt me echt ontzettend sterk. Ik denk dat De Ligt uiteindelijk gewoon naar de club is gegaan die volgens hem het beste perspectief bood. Wat de factoren van dat perspectief zijn, dat weet alleen het kamp De Ligt. Ten eerste komt De Ligt niet over als een domme jongen en bovendien kennen wij enkel de geruchten die lang niet altijd waar blijken te zijn.

Verder zal het financiele plaatje ongetwijfeld een rol spelen, maar wat maakt dat uit als we het over clubs als Juventus, Barcelona, PSG en Manchester United hebben? Die clubs hebben salarishuizen waar je een grote 'U' tegen zegt en horen (normaal gesproken) bij de absolute top van Europa.

Ik ben een barca fan had hem graag daar gezien, maar iedereen die van alles maar roept om zijn mening te hebben. Who gives a shit hij krijgt al dat geld op zijn rekening en deelt het met niemand die hier een reactie post dus wees blij voor die jongen. Italië is een goede competitie voor verdedigers. En ook niet om te vergeten bij barca is er meer concurrentie als cv dan juve. Bij juve heb je 2 oudere verdedigers die bijna klaar zijn om een stap achteruit te doen en dan is hij de man. Het gaat je goed man. Lekker voor het Nederlandse elftal dat dit soort jongens deze stappen maken.

Wat de transfers van De Jong en De Ligt ons hebben geleerd is dat wanneer je geen gezeik rond je transfer wil, je zaakwaarnemer een grote rol speelt. Als De Ligt baalt van hoe het allemaal is gelopen moet hij toch ook voor een deel naar zijn eigen omgeving kijken.

Hoe dan ook, de persoon De Ligt heeft in zijn tijd bij Ajax wel indruk gemaakt. Rustige en ontspannen gozer voor de camera, jammer dat hij gaat vertrekken maar ik hoop dat hij uitgroeit tot één van de beste verdedigers ooit. Denk dat hij in Italië niet aan het juiste adres is op dit moment, maar het is aan hem om mijn ongelijk te bewijzen.

18 juli 2019 om 17:18

Het enigste wat die transfers 'ons' hebben geleerd is dat er te veel mensen zijn die geruchten afdoen als feiten en daaruit voortvloeiend hun eigen emoties een veel te grote rol laten spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller208
L. TraoréAanvaller61
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

130 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 16 1 4 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lovende woorden voor De Ligt: ‘Hij begint het team te leiden van achteruit’

Juventus ging zondagavond in het San Paolo met 2-1 onderuit tegen Napoli. Piotr Zielinski en Lorenzo Insigne verzorgden de treffers namens i Partenopei, terwijl Cristiano Ronaldo in de slotfase iets terugdeed...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Manchester City heeft contact gelegd met Eduardo Camavinga van Stade Rennes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren