Zoveelste fout van doelman Tunesië beslist troostfinale Afrika Cup

Woensdag, 17 juli 2019 om

Nigeria is er woensdagavond in geslaagd om derde te worden op de Afrika Cup ten koste van Tunesië. De ploeg van bondscoach Gernot Rohr wist bliksemsnel op voorsprong te komen via Odion Ighalo en hoefde daarna geen doelpunt meer te incasseren: 0-1. De finale van het eindtoernooi tussen Senegal en Algerije vindt vrijdagavond om 21.00 uur plaats in het Cairo Stadium.

Zowel Nigeria als Tunesië was dicht bij de eindstrijd van de Afrika Cup, maar in de halve finales bleken respectievelijk Algerije en Senegal met 2-1 en 1-0 te sterk. De ploegen moesten zich daarom tevredenstellen met het spelen van de troostfinale, die uiteindelijk een prooi werd voor Nigeria. Een vroege treffer van Ighalo bleek voldoende voor the Super Eagles.

Na enkele minuten spelen brak aan de linkerkant Jamilu Collins door. De verdediger had alle ruimte om een voorzet te produceren, maar de bal was onzuiver. Het speeltuig leek makkelijk weg te werken, maar doelman Moez Ben Cherifia greep weifelend in. De bal kwam vervolgens via verdediger Yassine Meriah voor de voeten van Ighalo. De aanvaller van Shanghai Shenhua opende vervolgens de score: 0-1.

Na de snelle achterstand kreeg Tunesië steeds meer grip op de wedstrijd, maar kansen bleven schaars. Beide doelmannen hoefden bijzonder weinig in actie te komen, waardoor het publiek ook nauwelijks werd vermaakt. Nigeria hield stand en is dus derde geworden op de Afrika Cup, terwijl Tunesië wederom door weifelend optreden van een doelman een fikse klap incasseert. Vrijwel in elke wedstrijd op de Afrika Cup maakte de keeper van Tunesië, Farouk Ben Mustapha of Mouez Hassen, een fout en ook in de troostfinale speelde Ben Cherifia een cruciale rol.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door zoef-de-haas)

'zoveelste fout doelman' Was Mouez Hassen niet de keeper in andere wedstrijden?

17 juli 2019 om 23:07

Blijkbaar maken ze allebei fouten, het zijn allebei doelmannen van Tunesië

17 juli 2019 om 23:08

Ja, al keepte deze doelman ook in de eerste wedstrijd. Bovendien klopt het gewoon dat het de 'zoveelste fout van doelman Tunesië' is. Dat het twee verschillende zijn maakt het alleen maar erger...

17 juli 2019 om 23:17

Ik heb enkel de vorige wedstrijd van Tunesië gezien en ze verloren door een blunder van Hassen.

Iemand hier die de africa cup al jaren volgt en kan zeggen of dit een saaie africa cup is geweest? Ik heb voor het eerst een paar wedstrijden gezien en ik werd er niet heel erg warm van. Vooral de weinig kansen zijn mij opgevallen. Heb ik gewoon een saaie editie gezien of is het altijd al zo geweest? Het wk 2018 was namelijk ook saai, maar daar heb ik dan weer wel goede edities van gezien. En om op basis van 1 toernooi te concluderen dat de africa cup saai is dat kan natuurlijk niet, dus vandaar mijn vraag.

17 juli 2019 om 23:44

De Africa Cup is altijd wel een toernooi dat ik graag volg. Er zijn altijd een hoop favorieten en er doen toch altijd veel sterren aan mee. Ook bracht Eurosport de Africa Cup altijd leuk en verfrissend.

Maar je hebt inderdaad gelijk dat de Africa Cup dit jaar een beetje tegenvalt. Hiervoor kan ik wel een aantal redenen bedenken. Egypte vloog er vroeg uit waardoor veel stadions het hele toernooi leeg bleven en er weinig sfeer was. Wanneer Salah de ene na de andere er in schoot en Egypte in de finale kwam dan ging het toernooi veel meer leven bij de mensen. Ook de vroege uitschakeling van Marokko zorgde voor een mindere beleving hier in Nederland bij bijvoorbeeld Ajacieden.

Ik heb inderdaad betere Africa Cups gezien en dit jaar is wel tegenvallend. Toch zaten er ook wel leuke wedstrijden tussen maar ik heb het idee dat Fox dit toernooi maar moeilijk serieus neemt wat voor mij kijkplezier doet afnemen.

Ten slotte hoop ik dat Algerije-Senegal een spektakel wordt. Met spelers als Mané en Mahrez mogen we toch wel wat verwachten en ik ga er in iedergeval voor zitten.

17 juli 2019 om 23:47

Het valt vooral op dat er weinig risico's genomen worden bij de meeste landen. Algerije speelde alleen aanvallend verzorgd voetbal.

18 juli 2019 om 00:56

@kleinegeneraal, zolang afrika cup in de zomer gehouden wordt ga je helaas dit soort saaie wedstrijden zien, veel te heet in de zomer en de omstandigheden zorgen ervoor dat je onmogelijk leuk voetbal kan spelen

18 juli 2019 om 08:08

Saaie editie, maar ook zijn er niet meer zoveel Afrikanen die in de Europese top spelen. Dat geeft ook een kleine indicatie van hoe goed een Afrika cup kan worden. Daarnaast nog het geografische falen om dit toernooi in de zomer te spelen. Omdat de premier league geld heeft en dat dus kan forceren. Dit had gewoon in de winter plaats moeten vinden om dezelfde redenen waarom het WK in Qatar ook in de winter plaatsvindt.

18 juli 2019 om 09:30

Ik dacht dat de Afrika cup was verplaatst naar de zomer, vanwege dat wk in Qatar? Dat anders deze twee toernooi op hetzelfde moment zouden worden afgewerkt.

18 juli 2019 om 11:03

Volgens mij juist om de clubs niet extra te belasten met het verlies van een speler richting de Afrika Cup middenin het seizoen. Zeker als je een paar Afrikanen onder contract hebt staan dan mis je wel wat

Lege stadions en over het algemeen amateuristisch voetbal gezien...leuk man Africa cup

je hebt gelijk, troosteloos toernooi, lege stadions, hele matige wedtrijden, nauwelijks doelpunten. Af en toe een leuke actie, maar die zien we ook in de Keukenkampioen Divisie op vrijdagavond.

Vond een wedstrijd om de derde plaats eigenlijk overbodig..maar het is blijkbaar de eerste keer dat er acht landen meer meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tunesië

FIFA ranking: 29
15 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Tunesië.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 september
Manchester United is in gesprek met Angel Gomes om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren