De Telegraaf: Presentatie Matthijs de Ligt moet worden uitgesteld

Woensdag, 17 juli 2019 om

Matthijs de Ligt zal een dag langer moeten wachten voordat hij zich officieel speler van Juventus mag noemen. Volgens De Telegraaf is de presentatie van de verdediger bij de Italiaanse topclub met een dag uitgesteld: van donderdagochtend naar vrijdagochtend tien uur. De reden is het papierwerk dat Juventus en Ajax momenteel bezighoudt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ik neem aan dat Raiola er toch nog graag 2% bij wilt hebben?

Zonder gekheid, wat een rommelige transfer is dit geweest zeg, verschrikkelijk. Van begin tot het einde een zooitje.

17 juli 2019 om 22:57

Vooral door de media.. een zuchtje wind is al nieuws. En vooral de aannames en onwaarheden zijn onwijs storend geweest. Hoe dan ook, na morgenochtend kunnen we weer door

17 juli 2019 om 23:00

Speelt absoluut mee ja. Maar ook het spelletje wat met PSG is gespeeld is gewoon naar. Dat is door meerdere directe bronnen bevestigd, en verdient niet de schoonheidsprijs. Het feit dat die presentatie ook zo lang op zich laat wachten past weer perfect in het plaatje.

18 juli 2019 om 05:37

Bogey

"vooral door de media.. een zuchtje wind is al nieuws. En vooral de aannames en onwaarheden zijn onwijs storend geweest. Hoe dan ook, na morgenochtend kunnen we weer door".

Er is hier wel wat meer aan de hand. Zoals een Italiaanse club betaamd, heeft Juve zich niet aan de afspraken gehouden en Ajax een contract gestuurd waarvan de inhoud niet overeen komt met de afspraken. Ajax had met Juve een vaste afkoopprijs van naar verluid 75 miljoen afgesproken, terwijl in het contract een deel van de transfersom was opgevoerd als bonus. Daarop heeft Ajax het contract naar Turijn terug gestuurd met de mededeling dat de club er pas een handtekening onder zet als de inhoud overeen komt met de afspraken. Naar verluid heeft Juve ook de inhoud van het contract van De Ligt in extremis nog ten eigen gunste aangepast en gaat de gelimiteerde transfersom pas in 2022 in, maar De Ligt heeft daar kennelijk minder moeite mee. Het blijft altijd moeilijk om zaken te doen met clubs die niet te vertrouwen zijn, ook deze vos heeft kennelijk wel zijn haren verloren, maar niet zijn streken. Wat dat betreft heb ik altijd een grote bewondering voor een club als Real Madrid, waar ik geen fan van ben, die haar eretitel " koninklijke " altijd eer aan doet en gewoon het bedrag op tafel legt als men een speler dat waard vindt en zelden tot nooit wordt aangeklaagd omdat men regels overtreedt, terwijl Barca, waar ik wel fan van ben, dat bijna ieder seizoen overkomt.

Best raar dat hij wel mee gaat trainen terwijl hij nog geen contract heeft getekend. Zal waarschijnlijk niet gebeuren maar stel dat hij zijn kruisband afscheurt, wie is dan verantwoordelijk?

17 juli 2019 om 23:26

Dat risico neemt Ajax - en zeker Overmars - niet. Het lijkt mij zeer waarschijnlijk, nu De Ligt in Turijn is, dat de contracten tussen Ajax en Juve zijn getekend en daarmee het risico niet bij Ajax ligt. Ik ga er vanuit dat met “papierwerk” wordt gedoeld op een bankgarantie die nog niet is afgeven door de Italiaanse bank. Dat zal vast nog even in orde moeten worden gemaakt en wat dichtgetimmerde voorwaarden in worden gezet, alvorens de bank (in de huidige economische staat van het land Italië) zich garantstelt voor een som van 75 miljoen

17 juli 2019 om 23:45

Goeie vraag idd. Dat zou pas een soap worden

Wel gek, hij traint morgen al mee maar de papieren zijn nog boei officieel getekend. Hij breekt morgen zijn benen, en dan?

17 juli 2019 om 23:21

en dan ?
Gipsvlucht naar Schiphol,revalideren in Zeist en daarna weer voorzichtig aansluiten bij Ajax.

Ik vind deze transfer er eentje om snel te vergeten. Toen de Juve-fans de naam van Raiola scandeerden moest ik bijna kotsen man man man

17 juli 2019 om 23:16

@sparta_praag

zo zie je maar dat die man niet overal gehaat is. de Juve supporters zijn dolblij dat ze nu het grootste verdedigende talent ter wereld hebben spelen bij hun club. zelf denk ik niet dat Raiola daar nou zo een grote inbreng in heeft gehad, maar hun zien hem blijkbaar als de man die De Ligt naar Juve heeft gebracht

17 juli 2019 om 23:21

Japie_krekel Ik heb nog nooit meegemaakt dat een zaakwaarnemer wordt toegezongen door supporters van een voetbalclub. Dat is gewoon ziekelijk. Ik heb de indruk dat Raiola een hele grote inbreng in deze transfer heeft gehad en dat hebben ze in Italie kennelijk ook.

17 juli 2019 om 23:34

@sparta_praag,

Je zou je dan even moeten verdiepen in de spelers die Raiola in het verleden begeleid heeft. Hij heeft namelijk van veel grote Juve spelers de belangen behartigd (zoals die van Pavel Nedved en meer recentelijk, Paul Pogba). De relatie tussen Juventus en Raiola is zodoende altijd goed geweest, tevens doordat Nedved nu de sportief directeur is van Juventus.

17 juli 2019 om 23:39

Euh ik denk niet dat ze het in Turijn erg leuk vinden dat Raiola Pogba naar Utd heeft gebracht? En dan nog, wat jij noemt zijn toch geen redenen om een zaakwaarnemer toe te zingen. Zoiets kan echt alleen in Italie. Bij uitstek het land waar men met de gedachte leeft dat met geld alles te realiseren valt.

17 juli 2019 om 23:55

Ik denk niet dat veel supporters het erg vinden dat Juventus een transfervrij binnengehaalde speler voor - 100 miljoen verkocht hebben. Dat soort transfers heeft de club laten groeien. Ik denk dat je er te veel in wilt zien; opportunisme leeft in de belevingswereld van supporters en de Juventini zien dat de deels Italiaanse zaakwaarnemer van De Ligt een aandeel heeft gehad in het realiseren van de transfer van deze geweldenaar (net zoals Raiola dat vaker heeft gedaan in het verleden voor ze, ook al is het zijn werk). Dat is de reden dat een groepje supporters hem toezong. Je laatste zin vind ik nogal apart en generaliserend, plus irrelevant. Je blaast het nogal op naar mijns inziens.

18 juli 2019 om 00:07

Een absolute topclub die zijn beste speler verkoopt.. dat levert normaliter geen blije gezichten op, ongeacht de hoogte van het bedrag. Ik vind mijn laatste zin wel degelijk relevant, omdat het precies aantoont wat er mis is met deze transfer. Als Ajax een ingaande transfer afrondt is er geen supporter die het in z'n hoofd haalt om de zaakwaarnemer van die desbetreffende speler toe te gaan zingen, de meeste supporters zullen uberhaupt niet eens weten wie die zaakwaarnemer is.

18 juli 2019 om 00:12

Je moet wel begrijpen dat Raiola hem wel bij Juve heeft gebracht. Als een speler dan na een tijd weg wilt, neem je toch niet de zaakwaarnemer kwalijk. Die laatste zin van je is gewoon een zure reactie, gebasseerd op een vooroordeel. Een zaakwaarnemer die door wat supporters wordt toegejuicht... Nou nou, wat erg zeg.

18 juli 2019 om 00:13

Zlatan niet vergeten.

Tja altijd spannend bankgaranties en Italiaanse clubs. Ik neem aan dat die plooien eerst moeten worden glad gestreken, het zou me niet verbazen. Het blijft altijd de vraag of je al het geld daadwerkelijk krijgt.

17 juli 2019 om 23:43

Ik hoor clubs nooit klagen over Juve op dat gebied, veel vooroordelen van jouw kant. Juve heeft de zaker gewoon prima op orde en er is ook niks spannends aan.

18 juli 2019 om 00:34

Niet veel vooroordelen hoor, eentje maar . En ik denk dat deze plooien over geld gaan, daar was het laatst namelijk ook over. Dat er iets niet helemaal goed op papier stond, qua betalingen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1060 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus5120
3.Lazio4528
4.AS Roma3815
5.Atalanta3829
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. BonucciVerdediger203
B. MatuidiMiddenvelder180
M. PjanićMiddenvelder183
P. DybalaAanvaller185
G. HiguaínAanvaller185
Cristiano RonaldoAanvaller1716
F. BernardeschiAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

131 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 15 1 3 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt verdwijnt na twee basisplaatsen op rij weer naar de reservebank

Matthijs de Ligt heeft geen basisplaats in het bekerduel met AS Roma. De Oranje-international stond in de voorbije twee wedstrijden aan de aftrap bij Juventus, maar moet het treffen met de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren