Josep Guardiola lyrisch over tweetal: ‘Ze noemen hem de nieuwe Busquets’

Woensdag, 17 juli 2019 om

Josep Guardiola is blij met de aanwezigheid van Rodri bij Manchester City. De 23-jarige middenvelder sloot zich deze zomer aan bij de topclub, nadat men zeventig miljoen euro had betaald aan Atlético Madrid. Guardiola vond dat de Spanjaard woensdag goed voor de dag kwam in het met 4-1 gewonnen oefenduel met West Ham United.

“Hij is een jonge en ook typische verdedigende middenvelder die snel denkt. Ik hoop dat hij hier nog een lange tijd blijft”, wordt de manager van City geciteerd door onder meer Goal. “Hij is lang, wat voor een 'kleine' ploeg als City goed uitkomt. Hij is ook geweldig bij standaardsituaties, maar daar hebben we hem niet voor gekocht.”

“Sinds mijn komst hier proberen we altijd al spelers van 21, 22, 23 jaar te halen. Rodri is nu al Spaans international. Daar noemen ze hem al de nieuwe Sergio Busquets. Ik vind hem echt een goede speler”, aldus Guardiola, die ook ingaat op de transferperikelen inzake Leroy Sané. De aanvaller wordt hevig gelinkt aan Bayern München, maar de manager zit niet te wachten op een vertrek van de Duitser.

“We kennen zijn potentieel en weten welk niveau hij kan aantikken. Hij heeft speciale kwaliteiten die lastig te vinden zijn in de wereld. Maar tegelijkertijd heb ik al tien keer aan de club verteld dat ik wil dat mensen gelukkig zijn bij de club. Als ze dat niet zijn, gaan ze. Maar ons verlangen om hem hier bij de club te hebben, is bij ons zeker aanwezig”, besluit Guardiola.


Poll

Verwacht jij dat Leroy Sané deze zomer vertrekt bij Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door wardtingni)

Als een speler niet blij is, gaat hij. Zo was Cruyff voorstander van Ibra bij Barca, en de eerste die tegen Guardiola zei ‘niet gelukkig, dan gaat ‘ie’

17 juli 2019 om 23:09

Hoe kom je daarbij? Ik kan alleen herinneren dat Cruijff heeft gezegd dat Barcelona juist moet stoppen met kopen en dat de successen voornamelijk te danken zijn aan de eigen jeugd (destijds dus). Daarnaast meen ik te herinneren dat hij heeft gezegd dat hij tegenover een matige tegenstander een goede techniek heeft en bij een goede tegenstander juist een matige techniek. Ibra is een killer, maar ik kan hem daarin wel volgen als je ziet wie er allemaal op 9 hebben gespeeld bij Barcelona in het verleden.

klinkt niet heel hoopgevend voor Sane hoe Guardiola zich hier over hem verwoord. imo lijkt het erop dat hij hem wederom niet ziet als basisspeler anders geef je wel aan dat je hem ten koste van alles wil behouden lijkt mij

18 juli 2019 om 00:07

Ik vind dat hij het juist heel diplomatiek en zonder oordeel weet te brengen. Ik lees dat Guardiola zegt dat hij al 10x heeft aangegeven bij de clubleiding dat hij graag wilt dat Sané blijft, maar dat hij hem niet kan dwingen om te blijven - vooral als hij niet gelukkig is. Dat lees ik er in ieder geval in

18 juli 2019 om 00:43

Andersom juist hij wilt em behouden, maar tegelijk al 10x aangegeven dta als ze niet gelukkig zijn ze gaan

18 juli 2019 om 00:48

Er lijkt ten opzichte van afgelopen seizoen niets te veranderen op de flank posities, dus Sane zal inderdaad wederom geen basisspeler zijn. Verder is het natuurlijk goed voor te stellen dat Sane niet gelukkig is met deze situatie. Guardiola toont dan ook gewoon begrip, niets meer niets minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

53 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren