Gerbrands verrast: ‘Als zij zeggen dat hij niet te koop is, dan houdt het op’

Woensdag, 17 juli 2019 om

PSV aast op Steven Berghuis. De aanvaller van Feyenoord wordt al geruime tijd gelinkt aan de Eindhovenaren, die zich volgens het Algemeen Dagblad onlangs officieel hadden gemeld bij Feyenoord inzake Berghuis. De Rotterdamse club had naar verluidt echter aangegeven dat Berghuis niet te koop is. Toon Gerbrands legt zich erbij neer als Feyenoord echt niet wil overgaan tot verkoop.

"Of de naam Berghuis veel is gevallen? Ja, omdat hij vaak in de kranten staat. Dan vragen ze hoe de stand van zaken is. John de Jong (technisch directeur, red.) zou vanmiddag met Feyenoord bellen over iets. Ik heb hem nog niet gesproken. Dan zou je denken: je bent directeur, je moet het weten. Maar ik las het ook op social media", zegt Gerbrands tegenover PSV TV.

"Dus ik ga straks even aan John de Jong vragen hoe dat gegaan is en of dat antwoord klopt. Om de twee uur wisselt de hele transfermolen waar we mee te maken hebben. Het gaat heel vaak zo dat het nu antwoord A is en straks antwoord B. Zo gaat dat heel vaak.Wij hebben niet met Feyenoord onderhandeld. Je informeert, dat doen ze bij ons ook heel vaak."

Gerbrands benadrukt dat er tot nu toe nooit een echt gesprek is geweest. "Als zij zeggen dat hij niet te koop is, dan houdt het op", aldus de algemeen directeur. Naar verluidt zou Berghuis niet onwelwillend tegenover een overstap naar de Eindhovenaren staan. De aanvaller, die sinds medio 2016 actief is in De Kuip, ligt nog tot medio 2021 vast bij Feyenoord.


Poll

Verwacht jij dat Steven Berghuis alsnog naar PSV verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)

Is dit tactiek naar Ajax toe? "als wij zeggen dat Bergwijn niet te koop is, is hij niet te koop."

Als PSV bij Feyenoord 15 tot 20 miljoen neerlegt, is hij weg.
Als Ajax bij PSV 35 tot 40 miljoen neerlegt, is hij weg.

Hoef je niet veel meer voor te doen dan wat geld online versturen.

17 juli 2019 om 19:25

Een tikkie zou voldoende moeten zijn.

17 juli 2019 om 19:30

Haha ik dacht ook gelijk zo iets. Gerbrands legt het er wel heel erg dik bovenop dat hij een gentleman is als het om onderhandelingen met andere Nederlandse topclubs gaat... Persoonlijk vind ik dat elke club gewoon ordinair voor zichzelf bezig moet zijn. Het enige dat ik te ver vind gaan is een speler bewust opzetten tegen zijn huidige werkgever, zodat er een conflictsituatie ontstaat.

17 juli 2019 om 19:43

“Als Ajax bij PSV 35 tot 40 miljoen neerlegt, is hij weg “ Wat een domme opmerking weer zeg. Bergwijn is dan helemaal niet weg want 35 tot 40 miljoen is marktconform voor een speler als Bergwijn. Ajax moet een stuk meer betalen dan de buitenlandse clubs willen ze kans maken op Bergwijn.

17 juli 2019 om 19:50

Haha 40 miljoen voor Bergwijn marktconform? Niet mee eens, tussen de 20 en 30 miljoen hoogstens. Ik zie geen club meer betalen. Ook Ajax niet.

17 juli 2019 om 19:59

Volgens Transfermarkt.de is de transferwaarde van Bergwijn 35 miljoen euro. Denk dat het wel iets betrouwbaarder is dan een Ajacied op voetbalzone die maar wat nummers uit zijn mouw schud.

17 juli 2019 om 21:29

70 miljoen willen voor neres die niet eens vol seizoen basis heeft gestaan wel kunnen maar 40 miljoen voor Bergwijn niet eens? Iemand ziet ze vliegen denk ik.

17 juli 2019 om 21:41

Op dezelfde site staat Onana voor 35 miljoen en Ziyech voor 40 miljoen.

Terwijl we weten dat Ziyech voor 30 weg mag (en alleen Sevilla concreet is) en er natuurlijk nooit een bod gaat komen van 35 miljoen voor Onana.

Omdat Ajax het goed heeft gedaan betekent niet dat iedereen in de Eredivisie daardoor duurder is geworden. Het verbaast mij dus ook niet dat het zo stil is rondom Lozano en Bergwijn gezien hun vraagprijs.

18 juli 2019 om 11:50

Haha dat moet dan maar blijken. Geen enkele club gaat meer dan 30 betalen voor deze jongen. 100%

17 juli 2019 om 19:43

Voor 35 heb je Bergwijn niet hoor en al helemaal Ajax niet voor 35 miljoen. Die moeten denk ik extra betalen.

Tja, eenzelfde eerste reactie over Bergwijn naar Ajax bleek ook allerminst waar. In tweede instantie zei PSV mee te werken ‘als het juiste bedrag op tafel kwam.’

17 juli 2019 om 19:39

Dat ging volgens geruchten wel om een bedrag die een club als Ajax natuurlijk nooit gaat betalen. Dit kunnen onderhandelingstactieken zijn, maar het is ook goed mogelijk dat de interesse in Berghuis toch relatief beperkt is in tegenstelling tot de geruchten.

Gezien de geruchten vandaag over dat er nu geen verdedigers meer gehaald zullen worden, neig ik te denken dat het geld bij PSV inmiddels ook redelijk op is met betrekking tot het transferbudget. Echter blijven dit aannemingen aan de hand van geruchten.

18 juli 2019 om 09:57

O PSV zet misschien even een grote waffel op als Ajax aanklopt, maar als puntje bij paaltje komt betaalt Overmars gewoon de 40 miljoen die andere clubs ook moeten betalen hoor. Bovendien, was het eerste geluid niet dat ongeacht welk bod Bergwijn niet naar Ajax zou gaan? Die hard talk is nu al behoorlijk verzacht, een teken aan de wand voor Ajax dat er meer te halen valt.

18 juli 2019 om 14:36

Zoals ik al aangaf zie ik Ajax geen 40 miljoen euro betalen voor Bergwijn.

Wat een gedraai en blufpoker. Bij serieuze interesse kan t niet zijn dat je zegt, hij is niet te koop, t houdt op. Is er geen interesse, zeg dat dan gewoon. Maar geruchten ontkrachten, ho maar.

Dit is de marcel brands truc, grote kans dat de onderhandelingen in volle gang zijn.

17 juli 2019 om 19:31

Hahaha klopt, paar dagen later zijn ze er dan meestal. Denk dat PSV ook nog met Pereiro aan het heen en weer stoeien is naar of Spartak of Watford.

17 juli 2019 om 19:32

Ik weet niet of Everton ook interesse heeft..

17 juli 2019 om 19:46

Iemand anders kan natuurlijk ook de Marcel Brands truc uitvoeren...

17 juli 2019 om 19:35

Jij bent goed op de hoogte inderdaad.

Dit zijn gwn simpele onderhandelings tacktieken, Ik denk wel dat ze in gesprek zijn maar onderhandelen over de bedrag. Als Feyenoord 15-20 miljoen krijgt dan gaat Berghuis naar psv

Is geen verrassing lijkt mij, als hij nog een doorlopend contract heeft en Feyenoord zegt hem niet te willen verkopen dan is hij niet te koop. Zo raar is dat niet.

Wat een club. Hypocriet gedoe. Moord en brand schreeuwen als Ajax interesse toont in Bergwijn, terwijl ze exact hetzelfde doen bij Berghuis.

17 juli 2019 om 19:44

Er is helemaal geen moord en brand geschreeuwd. PSV heeft hetzelfde gedaan als Feyenoord nu doet.

17 juli 2019 om 21:48

Het gaat hier ook niet om de clubs, zowel Ajax PSV als Feyenoord hebben niks verkeerd gedaan, informeren naar een speler is niks mis mee.

Vermoed dat hij doelde op de reacties van alle social media, natuurlijk niet alleen specifiek VZ. Bergwijn zou en mocht voor niet minder voor 40 miljoen naar Ajax, terwijl vele zeiden dat Berghuis niet goed genoeg was voor PSV en 20 miljoen een belachelijk bedrag was, en veel mensen PSV dus ''hypocriet'' noemen.

Even los van de kwaliteiten en leeftijden van allebei de heren is Berghuis natuurlijk een fantastische speler voor de eredivisie en denk voor iedere club in de eredivisie een aanwinst. Jij en Ik hebben er wat minder moeite mee, maar snap alle commotie hierover wel. Zeg nou zelf hoe vaak in de afgelopen 15 jaar is het voorgekomen dat er onderhandeld werd binnen de top 3 over basisspelers.

Als ik Gerbrands was, zou ik sowieso even een gesprek aangaan met de Jong. Waar die in vredesnaam mee bezig is..... Er worden miljoenen gespendeerd aan een speler die geen prioriteit is, terwijl de posities mét prioriteit worden gevuld met huurlingen, geblesseerden of middelmaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren