Ajax zwaar gehavend richting duel met PSV: ‘Hij zal er zeker niet bij zijn’

Woensdag, 17 juli 2019 om

Erik ten Hag moet puzzelen in aanloop naar het duel van Ajax met PSV om de Johan Cruijff Schaal, op zaterdag 27 juli. David Neres is er volgens de trainer van Ajax sowieso niet bij in de Johan Cruijff ArenA. Achter de namen van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana, allen actief geweest op de Afrika Cup, staat een vraagteken. Dit geldt ook voor Nicolás Tagliafico, die net als Neres deelnam aan de Copa América.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Geeft er iemand iets om de jc-schaal? Zou me niks verbazen als beide teams met b elftallen spelen.

17 juli 2019 om 17:10

Was vorig jaar tussen PSV en Feyenoord ook een hele saaie pot. Dus nee, niemand boeit het als je verliest en als je wint is het leuk meegenomen.

17 juli 2019 om 17:11

Helemaal niks inderdaad. In andere landen wordt geven ze veel meer om deze prijs maar de Knvb weet het weer te verpesten. Noem het gewoon Super Cup of iets dergelijks en kies een fatsoenlijke datum, dan ben je al een heel eind.

17 juli 2019 om 17:17

Dat wij er niks om geven, ligt niet aan de naam. Als je het Super Cup noemt, blijft het dezelfde wedstrijd. Veel fanatieke supporters op vakantie, spelers die ontbreken bij de teams, teams nog niet ingespeeld qua aankopen, relatief vroeg in de voorbereiding, prijzengeld dat niemand interesseert, er is niks extra's gekoppeld aan winst....

17 juli 2019 om 17:24

Benzema.. ja, in het buitenland nemen ze deze prijs echt serieus.. in Italië wordt ‘ie gewoon duizenden kilometers verderop gespeeld en in Spanje spelen nu 4 clubs om de supercup.. ook in het buitenland.. heel serieus ja...

17 juli 2019 om 17:35

Dit is echt dikke onzin, in Engeland geeft niemand iets om het community shield

17 juli 2019 om 18:12

De naam speelt hierin ook echt wel een grote rol hoor. Misschien voor jou niet maar voor vele mensen die niets met Ajax hebben wel.

Daarnaast is deze prijs ook in het buitenland niet bijzonder populair, maar leeft het wel gewoon een stuk meer dan hier.

17 juli 2019 om 21:46

Helemaal grote onzin is dat Ajax zowel kampioen is als bekerwinnaar

En dan krijg je als beloning een wedstrijd tegen nummer 2

Alsof die wedstrijd persã© gespeeld moet worden

Niemand zit er op te wachten, al verbaast het me wel dat de Ajax kaarten (hoeveel zijn dat er?) allemaal in 4 dagen uitverkocht waren

Maar dat komt natuurlijk door de roes waarin Ajax nog zat na vorige seizoen

Dat wordt een eenzijdige wedstrijd, PSV zit tussen twee CL duels met Basel in, die zullen er ook een pepernoot om geven

Knvb: stop hiermee... gezien de voorrondes die de top-2 moeten spelen is dit alleen maar een K**-wedstrijd

Voorheen kon het nog, maar met het speelschema van de voorrondes gaat dit helemaal nergens meer over

17 juli 2019 om 17:14

Ik geef er niet veel om. Sterker nog, ik zou het juist leuk vinden als Ajax aantreedt met spelers als Schuurs, Martinez, Dest, wellicht Alvarez, Marin, Eiting, Lang, Promes, Dolberg en Tadic. Tot nu toe maken veel van die spelers een leuke, positieve indruk en zij zijn wel fit en wat ingespeeld. Ook is het voor de meeste van die spelers een goede eerste test.

17 juli 2019 om 18:13

Ajax en PSV geven niets om die prijs en ik vermoed dat die wedtrijd als veredelde oefenwedstrijd wordt gebruikt; Voorronde CL heeft nu eenmaal prioriteit.

Ik zeg je nu dat ik als supporter nog nooit iets gegeven heb om die prijs, maar ik ben na de wedstrijd waarschijnlijk even chagerijnig mocht Ajax verliezen. Daar ben je immers supporter voor! Maar maandagochtend is dat weer over, wat anders is na een verloren competitiewedstrijd.

17 juli 2019 om 18:15

Als je er toch staat is het zeker leuk om hem te winnen.
Toch ook direct leuk voor de moraal.
Maar als je hem verliest vind niemand dat erg (tenzij het met hele grote cijfers gebeurd).

17 juli 2019 om 18:15

Als je wint is het gewoon leuk meegenomen. Denk dat het meer voor het moraal goed is. Dat je goed in je hoofd naar die voorrondes van de CL gaat. En de supporters hebben weer een glimlach op hun gezicht die dag. Haha

17 juli 2019 om 23:54

Ajax met B en PSV op volle kracht of bedoel je het anders?

Ik verwacht van beide kanten geen sterkste 11: Ajax is gehavend en PSV zit middenin het tweeluik met Basel. Ik zie het als veredeld oefenpotje en zeker geen serieus meetmoment.

Wat een paniek allemaal zeg voor die wedstrijd vanuit de media. Het team van Ajax is nig sterk genoeg. En wat dachten ze van PSV.

17 juli 2019 om 17:14

Welke paniek?

17 juli 2019 om 17:23

Nou hoe veel keer dit niet is gezegd vanuit de media.

17 juli 2019 om 17:29

Oh ik lees dit nu voor het eerst hier geloof ik. Vind het wel meevallen hoeveel paniek er over is. Benoemen dat bepaalde spelers er niet zijn is nog geen paniek denk ik.

17 juli 2019 om 18:15

De pers heeft er veel baat bij deze wedstrijd te hypen, want meer traffic en kijkers levert meer geld op uit reclameinkomsten, maar voor Ajax en PSV telt alleen doorbekeren in de voorronde CL, dus deze wedstrijd staat in het teken van de voorbereiding op het (cl) seizoen.

Lekker paar dagen vrijaf geven. Nietszeggend potje. Allemaal veilig de wedstrijd doorkomen en richten op CL voorronde. Eventueel met jong Ajax spelen

Hoewel de JC schaal in aanzien sowieso niet hoog staat, maken al die extra toernooien etc. het nog armoediger. Zonde... Ajax gaat met een half B elftal aantreden zo lijkt het, vrij begrijpelijk natuurlijk maar het is jammer.

17 juli 2019 om 17:09

Ik denk dat PSV ook niet op volle oorlogssterkte zal zijn. De JC schaal valt tussen de twee duels tegen Basel.

17 juli 2019 om 17:21

Tsja, wat is niet op zijn sterkst? Voorlopig zie ik zat reserves een prima indruk maken in de voorbereiding. Ook met zulke gasten kan Ajax goed voor de dag komen. Daarnaast zijn spelers als Van de Beek, Tadic, Blind er wel. Aankopen als Martinez, Marin en Promes doen prima tot goed mee. Spelers als Schuurs, Dest, Eiting en Lang doen het goed. Dolberg, Veltman, Schone, Huntelaar zijn er ook gewoon. Pierie nog trouwens. Daar kan Ten Hag echt wel een prima basiself mee formeren.

17 juli 2019 om 18:03

Het is en blijft natuurlijk een veredelde oefenpot. Zeker doordat het seizoen pas net begonnen is, sommige spelers nog op vakantie zijn en het tussen de nu al twee belangrijkste wedstrijden voor PSV valt. Ongeacht de uitkomst blijft dit natuurlijk gewoon een poedelprijs (maar wel een prijs!)

Nou nou zwaar gehavend. PSV komt ook niet op volle oorlogssterkte ivb met de CL. Varela-Veltman-Schuurs-Blind-Martinez-Schöne-Marin-Van de beek-Tadic-Dolberg-Promes, daar moet je gewoon mee kunnen winnen van PSV. Zoveel stelt de JC Schaal niet voor dit jaar met die voorrondes in het voor uit zicht.

PSV moet ook puzzelen want ze spelen twee keer voorrondes CL. De Johan Cruijff schaal moet gewoon op een andere moment gespeeld worden. Totaal niet praktisch. Mooi duel gaat het worden, twee B-teams tegen elkaar.

17 juli 2019 om 17:43

Het b-team van Ajax kan ook gevuld worden met miljoenenaankopen en potentiële basisspelers, dus daar verwacht ik gewoon een goede prestatie van. Blind, Van de Beek, Tadic, Promes zijn er sowieso als basisspelers al bij. Aankopen als Martinez, Marin doen het ook prima tot goed. Talenten als Dest, Lang, Eiting en Schuurs maken een goede indruk. Jongens als Veltman, Schone, Huntelaar en Dolberg zijn er. Miljoenenaankopen als Magallan, Kristensen, Labyad, Pierie zou je ook wel wat van mogen verwachten. Kortom, het zal niet de sterkste opstelling worden, maar wel een sterke die PSV zou moeten kunnen verslaan. Zeker ook omdat PSV waarschijnlijk niet met de basisspelers start..

Dat lijkt me niet zo erg, buiten het feit dat de JC-schaal niet erg belangrijk is, zal PSV ook verre van op volle sterkte aantreden. Met de dubbele confrontatie met Basel hebben zij wel iets belangrijkers aan hun hoofd. Verwacht bij Ajax: Varela; Dest, Schuurs, Blind, Alvarez; Eiting, Marin, Donny; Tadic, Dolberg, Promes.

17 juli 2019 om 17:13

Ik denk dat je Martinez bedoelt? Verder prima opstelling. Ben dan met name benieuwd hoe Schuurs het doet. Maakt op mij in de voorbereiding een prima indruk.

17 juli 2019 om 17:50

Excuus, bedoel Martinez inderdaad. Alvarez zal (als hij er al is) nog niet starten denk ik, vandaar Schuurs in m'n opstelling!

17 juli 2019 om 18:07

Ik dacht al dat ik iets gemist had. Ben er speciaal voor naar de lobby van mijn hotel gelopen, omdat de WiFi het daar wel doet

17 juli 2019 om 21:12

@Sanderk91, waarom geen Veltman in plaats van Dest?

17 juli 2019 om 21:46

Veltman is beter inderdaad maar gezien er vrij serieuze interesse in hem is en ik Dest, mede door zijn goede voorbereiding, wel eens in een officieel duel zou willen zien. Maar Veltman zou ik ook prima vinden hoor! Schöne i.p.v. Eiting zou ook nog kunnen bijvoorbeeld.

Je zal je bijna gaan afvragen waarom deze wedstrijd nog door moet gaan. Voor PSV is dit alleen maar een hinderlijk tussendoortje in het tweelui met Basel en bij Ajax doet ook niet iedereen mee. Als deze wedstrijd perse gespeeld moet worden, vraag ik mij af waarom de KNVB dit niet in januari de wedstrijd laat inplannen zoals ze wel eens in bijvoorbeeld Italie doen.

17 juli 2019 om 17:27

Precies gewoon de opening van de 2e seizoenshelft lijkt me veel beter dan voor de competitie.

Jc schaal.. Tjah.. Boeit totaal niet. Ik heb een periode in d3 gaten gehouden. Degene die JC schaal wint, draaide slechtere seizoen dan degene die verloor

Gewoon laten lopen deze pot. Wat kan die schaal nou boeien. De week daarna vitesse en voorronde cl zijn veel belangrijker. Aan de cruyff-schaal is wat mij betreft alleen de naam die deze schaal draagt mooi

17 juli 2019 om 17:27

Laten lopen is weer het andere uiterste... Spelers die er nog niet klaar voor zijn kunnen deze pot overslaan natuurlijk, maar ik denk dat Ajax met deze selectie echt wel een ingespeeld, getalenteeerd, gemotiveerd en fit elftal kan opstellen die deze schaal kan binnenhalen. Met jongens als Varela, Kristensen, Magallan, Veltman, Dest, Pierie, Schuurs, Blind, Martinez, Labyad, De Wit, Van de Beek, Schone, Marin, Eiting, Lang, Promes, Tadic, Dolberg, Huntelaar, Traore moet je echt wel iets het veld in kunnen sturen dat kans maakt tegen PSV..

17 juli 2019 om 18:06

Zie het als een oefenpot, meer niet hoor. Je moet er staan wanneer het om de echte knikkers gaat. Ik zeg ook al jaren dat deze pot van mij van de kalender gehaald mag worden

17 juli 2019 om 21:52

Ik ben wel benieuwd hoeveel kaarten er aan Ajax supporters zijn verkocht

Voor die mensen is het wel droevig als je naar twee B-elftallen zit te kijken

Al is een B-elftal van Ajax op dit moment aantrekkelijker dan een A-elftal van Psv

Sorry, ik heb net Wolfsburg gezien

18 juli 2019 om 06:20

Uitverkocht!
Nou dat B-elftal wordt ik ook niet vrolijk van. Niet zo zeer voor deze wedstrijd, maar wel voor wat er een week later voor de deur staat.

Jammer dat we in Nederland altijd zo denigrerend over de Supercup/JC-Schaal doen. Het is 1 van de slechts 3 mogelijk te winnen prijzen! Veel meer prijzen vallen er voor een Nederlandse club namelijk niet te winnen. Een Europese prijs is inmiddels een utopie, al liet Ajax zien dat het wel degelijk kan (met wat geluk, en sporadisch). De KNVB-beker wordt soms ook al bespot. Wat blijft er dan over? Het kampioenschap. Het gezegde “voor de prijzen spelen” gaat dan niet eens meer op. Het is “voor die ene prijs spelen”. Ik begrijp dat de timing niet lekker is. En dat er weinig op het spel staat. Maar toch vind ik het jammer. De KNVB zou de opzet en de beloningen van (het winnen van) de Supercup eens onder de loep moeten nemen. Wellicht over 2 wedstrijden. Of anders op neutraal terrein. Een goede datum, wat beter uitziende trofee, normale uitreiking (imo de trappen beklimmen, ipv zo’n zielige badjas op een snel in elkaar geflanst podiumpje). Financiële beloning omhoog? Wellicht een bekerronde later instromen? In het buitenland is het ook niet de meest serieuze prijs, maar hier wordt er wel heel lacherig over gedaan.

17 juli 2019 om 17:43

Logisch ook. Het is een prijs die afhankelijk is van je prestaties het seizoen ervoor. Daarnaast is het geen competitie opzet en tot slot is de tegenstander gekozen op basis van een futiel regeltje. Ajax won de beker en de competitie, dus maar PSV omdat die 2e zijn geworden. Waarom geen Willem 2, hebben net zo hard geknokt om de finale van de beker te halen en prachtige wedstrijden gespeeld. Zou voor Willem 2 ook nog eens veel meer leven omdat het de sporadische kans is op een prijs. Nee doe maar PSV die volop bezig zijn met voorrondes CL......

17 juli 2019 om 22:01

Het is wel zo dat het een zogenaamde "prijs" wordt genoemd

Daarmee hebben alle VZ reageerders ons (ajax) vier jaar om te oren geslagen... 4 jaar geen prijs, 4 jaar geen prijs...

Nu het zover is dat we hem kunnen pakken, moet ik eerlijk zeggen dat het me geen ruk interesseert.. Zou leuk zijn om hem te pakken, met alleen maar thuissupporters, maar net zoals ik de laatste 4 jaar heb gezegd: dit is geen prijs, zeg ik dat ook nu

In deze tijd met voorrondes CL en EL, zomertoernooien, overpakte agenda is dit alleen maar een lastige pain in the ass wedstrijd

En voor PSV is het helemaal een stoorzender.. Wat moeten ze nou, tussen 2 wedstrijden Basel in? Met een B-elftal komen en weggespeeld worden door Ajax? Dat geeft ook geen goed gevoel voor het begin van de competitie

Wat dat betreft heeft Ajax het makkelijker: goedgevulde thuiswedstrijd, voor Ajax is het een leuke oefenpot waarbij we wat nieuwe spelers kunnen tonen aan het publiek

Het is toch een beetje een flutprijs die cup, dus ze kunnen best met een half B team aantreden toch?
PSV zal ook niet op volle oorlogssterkte zijn dus dat maakt allemaal niet zoveel uit.
En verder zou ik het wel leuk vinden om eindelijk Schuurs, Martinez, Marin en Promes in actie te zien tijdens een wedstrijd van een groter kaliber. Kijken of ze echt goed zijn of niet. Lijkt me voor ten Hag ook wel handig.

Varela
Veltman
Schuurs
Blind
Martinez
Schone
vd Beek
Marin
Promes
Dolberg
Tadic

Het is denk ik voor beide trainers nog een leuke wedstrijd om iets of een speler uit te proberen . Niks meer of minder dan een oefenpot en de winnaar krijgt een ballon en een kus van de juf ....

Geen excuses. Team wat tegen istanbul basahskir speelde moet een goede pot tegen PSV kunnen spelen. Ajax heeft een erg sterke selectie. Ondanks het gemis denk ik alsnog favoriet

Qua prijs stelt het inderdaad weinig voor maar ik kan me heel goed voorstellen dat je als coach van Ajax zijnde in zo'n wedstrijd wel wil weten hoe je er als ploeg voorstaat met de CL voorrondes in het vooruitzicht. PSV is toch een serieuze tegenstander en voor hen geldt uiteraard hetzelfde.

Dat is vervelend, maar het is een gegeven. We moeten niet allemaal spelers die niet wedstrijdfit zijn gaan overbalsten voor een wedstrijd om de JC schaal. Laten we dan gewoon met Varela, Veltman, Schuurs, Blind, Martinez, Van de Beek, Schone, Marin, Tadic, Dolberg en Promes beginnen. Achterin niet ideaal, maar dat is dan maar zo.

Ik denk dat bij PSV die wedstrijd ook geen onnodige risico's zal willen nemen. Ze moeten drie dagen later naar Bazel toe, dus ik gok zomaar dat PSV ook enkele keuzes zal maken met die afweging in het acterhoofd.

Hopelijk winnen we hem wel, het blijft toch een prijs

Ajax heeft genoeg kwaliteit ook zonder deze 5, het is jammer dat ze niet meedoen. Maar dan nog heb je van de beek, Tadic Blind etc. Leuk om te zien welke spelers hun kans willen pakken, met name voor schuurs en Dest. Deze 2 maakte een goede indruk laatste wedstrijd.

Zowel Ajax als PSV geeft natuurlijk erg weinig om deze prijs. Simpelweg omdat er andere en grotere belangen zijn. Volledig te begrijpen. Afgaande op de laatste jaren is Feyenoord de enige die deze prijs wel belangrijk vindt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

34 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Van Bommel wijst Ajax aan als favoriet: ‘Zij hebben meer geld’

Mark van Bomel heeft Ajax aangewezen als de favoriet in de strijd om de landstitel. De trainer van de Eindhovenaren vindt dat de regerend landskampioen de favorietenrol moet krijgen omdat de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren