‘Erik ten Hag zegt er wel meteen wat van, zelfs in mijn eerste week’

Woensdag, 17 juli 2019 om

Ajax pikte Quincy Promes onlangs op bij Sevilla en voor de aanvaller betekende die transfer een terugkeer op het oude nest. De geboren Amsterdammer maakte in het verleden jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van de landskampioen, al wist hij het destijds nooit tot de hoofdmacht te schoppen. Voor Promes betekent zijn transfer dus zowel een nieuwe stap, als een hernieuwde kennismaking met zijn oude club.

“Het is wel nieuw omdat het het eerste team is en er meer druk op zit, maar het is een heel bijzonder gevoel om dit shirt weer te mogen dragen. Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te beginnen”, laat hij weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. Promes is momenteel met zijn ploeggenoten op trainingskamp in Oostenrijk en heeft zijn plek in de selectie al aardig gevonden: “Ik denk dat aanpassen sowieso geen probleem is voor mij omdat ik Amsterdammer ben en ik een groot deel van de jongens al ken.”

Met trainer Erik ten Hag staat er bovendien een oude bekende van de dribbelaar voor de groep. De twee werkten eerder al een seizoen met elkaar samen bij Go Ahead Eagles, dat hem in die periode huurde van FC Twente: “In grote lijnen is hij altijd zichzelf gebleven. Hij heeft vorig seizoen successen behaald en hij is van plan om dat dit jaar weer te doen. Ik ben ook van hem gewend dat hij altijd voor het hoogst haalbare gaat, dus op dat vlak is hij niets veranderd”, vertelt Promes, die uitkijkt naar de samenwerking met de trainer.

Ten Hag zit vaak dicht bovenop de trainingen, zo merkte Promes al in Deventer. De nieuwkomer heeft het sinds zijn overstap naar Ajax echter nog niet aan de stok gekregen met zijn trainer: “Er is nog niet echt iets gebeurd waarvan ik zeg dat hij echt streng voor me is, maar als ik bijvoorbeeld een kans mis op de training dan zegt hij er wel meteen wat van, ja. Zelfs in de eerste week”, glimlacht hij.

De oefenmeester verwacht wel dat de 27-jarige Promes een leidende rol op zich neemt in de selectie en de aanvaller zelf laat weten dat hij de jonge spelers al zoveel mogelijk probeert te helpen en te sturen: “Ik moet zeggen dat die jonge jongens ook allemaal gretig zijn om hun plekje te veroveren en ik moet daarin ook leidend zijn”, gaat hij verder. Promes wil echter zelf op het veld ook het verschil maken: “Ik wil belangrijk en bepalend zijn voor het team. Ik wil zoveel mogelijk goals maken en assists geven. Daarnaast ben ik gekomen om prijzen te pakken, dat is een van mijn hoofddoelen.”


Poll

Denk jij dat Quincy Promes aankomend seizoen meteen een dragende speler zal zijn bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door capitano #10)

Heeft me tot nu toe nog niet echt weten te verrassen in de voorbereiding. Blijf het een dure gok vinden.

17 juli 2019 om 10:17

Hij is echt net in training, wat verwacht je van hem? Wat heeft van de Beek tot nu toe laten zien volgens jou? Of volg je ook alle trainingen?

17 juli 2019 om 10:21

Hij is natuurlijk gewend van zichzelf dat hij bij elke nieuw baan al 1 van de beste is binnen een week. Gelijk de meeste targets etc etc...

17 juli 2019 om 10:26

Ik heb de wedstrijd tegen de Turken gezien. Daar viel hij vooral op door een lakse houding (niet mee verdedigen), waar ik in die wedstrijd gecharmeerd was van Schuurs (goed cross passes gezien, inspeelpasses, afdekken looplijnen en durven mee op komen). Ook v.d. Beek was in die wedstrijd dwingend aanwezig op het middenveld en liet zich regelmatig zien in de vijandelijke 16. Maar ik begrijp dat jij wel alle trainingen hebt gezien dus ik hoor graag jou goed onderbouwde mening.

17 juli 2019 om 10:37

Ik houd alle opties open, In Rusland de beste speler geworden, heeft ook prima potten gespeeld bij Oranje. Beoordelen op 45 min zoals wat je nu doet is helemaal van de zotte, ze zijn nog niet eens topfit, daar zijn deze wedstrijden voor om 90 min in de benen te hebben. Op de samenvatting van Ajax tegen de Turken op 3 min 21 sec mooie prachtige crosspass van Promes, net zoals Schuurs wat je benoemde, en had nog wel paar redelijke leuke acties.

17 juli 2019 om 10:55

Promes is een speler waar ik met geen mogelijkheid aan kan twijfelen. Hij heeft de pace,skills en de Xfactor die passen bij dit Ajax. Heeft iemand hem al succes gewenst trouwens ? ik wens Quincy veel succes !

17 juli 2019 om 11:08

Ik heb het omgekeerd juist met Schuurs. Die jongen liep vorig jaar af en toe nog te schutteren in Jong. Ik zou het toejuichen als hij stappen heeft gezet. Maar sommige mensen doen alsof hij al naast Blind zou moeten staan.

Ik heb zelf inderdaad de trainingen ook niet gezien, daarom geef ik ook geen uitgesproken mening op basis van de oefenwedstrijden tot nu toe. Het kon zijn dat jij wel alle trainingen had gezien en dat Promes daar ook waardeloos was. Dan had ik je mening iets meer begrepen.

17 juli 2019 om 10:19

Niet weten te verrassen haha, hij zit er net 2 weken man. Hij ere gisteren een fantastische aanname waar iedere journalist en Overmars verbaasd over was.

17 juli 2019 om 10:40

@rochus er moet wel iets heel geks gebeuren, wil Ajax hem niet voor minstens 12 miljoen weer kunnen verkopen mocht het niet helemaal werken. Dus zo'n dure gok is het niet.

17 juli 2019 om 10:53

Een dure gok? Die tijden zijn veranderd. Ik zou 25/30 miljoen een dure gok vinden. 10/15 miljoen is wat Marcie voor spelers betaalt tegenwoordig. Je denkt toch niet dat we zomaar 150 miljoen transfergeld kunnen innen en daarbij niet meer gaan betalen voor inkomense transfers?

Ik zou ook niet zo 123 een directe versterking kunnen aanwijzen voor minder. Bij Promes weet je zeker dat zijn ondergrens hoger ligt en het is een bekende. Dit is juist een zekerheidje.

17 juli 2019 om 11:05

Ik ben redelijk jaloers op de daadkracht van Ajax op transfervlak, maar wat Promes betreft ben ik blij dat PSV Bruma heeft vastgelegd en niet Promes. Voor nog minder geld ook.

17 juli 2019 om 12:10

@gomes, over beide valt nog weinig te zeggen, ik ben ook geen fan van Promes, maar hij is er nu dus maar hopen dat het goed gaat komen.

17 juli 2019 om 11:22

Ik zeg dit niet vaak, maar dit is werkelijk te bizar voor woorden. Promes is er net een week bij en heeft afgelopen zondag 45 minuten mogen spelen. Het is al duidelijk dat Promes van te voren al met 1-0 achterstond voor jou.

En ik vond dat mensen al te snel oordeelden over Magallán die in totaal maar 160 minuten heeft gespeeld in het eerste. Dan krijg je nu dus al figuren die na 45 minuten gaan zeggen dat spelers niet weten te verassen.

Geef die man eens een paar maanden. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de wedstrijd tegen Medipol Başakşehir en ik vond hem helemaal niet verkeerd spelen. Hij kwam er een paar keer gevaarlijk voorbij en is ook lekker bewegelijk. Hij moet nog in vorm komen, maar dat vind ik niet raar voor een speler die net één week terug was van zijn vakantie en ook nog eens voor de eerste keer speelt in zijn nieuwe team.

Heb. Geduld. Mensen.

17 juli 2019 om 12:18

Je moet iemand ook wel echt de tijd geven. Al speelt ie nog 4 potjes niet best, dan nog kan dat altijd nog veranderen. Over Blind had men ook de vraagtekens vorig jaar. Die speelde ook de eerste potten matig en werd door sommigen zelfs als miskoop gezien. Nou... we weten denk ik allemaal wel hoe dat is afgelopen . Promes moet gewoon wennen en heb er vertrouwen in dat dit een goede aankoop is geworden. Wennen aan de plek in het veld (bij Sevilla speelde hij elders in het veld), wennen aan het spel van Ajax, wennen aan de spelers and so on...

17 juli 2019 om 12:48

Ik hoop ook dat het veranderd, maar van een speler die 16 mio kost, 27 jaar is en international is had ik een hoger aanvang niveau verwacht. Volgens mij zeg ik daar, ondanks de reactie hierboven, helemaal niets fout mee? En ja dat kan rustig na 45 minuten al gezien worden. Voor houding en gedrag hoef je niet in vorm te zijn, dat heb je of dat heb je niet.

17 juli 2019 om 12:58

Rochus ben je vorige maand pas begonnen om naar voetbal te kijken? Man man, de gewenperiodes lijken steeds korter te worden! Zoals anderen leden al terecht aanhaalden, hij heeft een helft tegen de Turken gespeeld. Mag hij even de tijd krijgen, net als iedere andere speler in onze selectie. Sta gewoon achter je club en onze spelers. En gun onze spelers in ieder geval de voordeel van de twijfel.

Ik ben benieuwd of hij gaat slagen bij Ajax. Heeft het in Rusland heel goed gedaan, maar in Oranje en Sevilla zie je veel te weinig van hem.

Ik denk niet dat hij Ziyech - Tadic - Neres eruit gaat spelen.

17 juli 2019 om 10:23

Sevilla stond hij meermaals als linksback opgesteld, niet echt representatief voor zijn kwaliteiten als valse 9 of buitenspeler. Geef die jongen een paar maanden, uiteindelijk zal hij hoogstwaarschijnlijk zijn schuld wel inlossen hoor met belangrijke acties, assists en uiteraard: doelpunten.

17 juli 2019 om 10:26

Ziyech schuift door het middenveld en anders schat ik de kans zeker in dat hij Neres eruit kan spelen daarom zou ik Neres echt verkopen bij een goed bod

17 juli 2019 om 11:11

Hij heeft in een seizoen toch bijna 50 wedstrijden gespeeld voor Sevilla. vaak niet op zijn eigen positie, maar je kan het ook positied opvatten dat de trainer hem kennelijk daar te goed vond om hem niet op te stellen.

17 juli 2019 om 11:28

Ik zie hem Neres er eerlijk gezegd zou uitspelen. Neres is leuk in Europese wedstrijden omdat hij dan ruimte krijgt, maar ik vind hem tijdens Eredivisie wedstrijden vaak tegenvallen en ook redelijk onzichtbaar. Natuurlijk is hij aardig effectief, maar dat zie ik Promes ook doen en tegelijkertijd ook actief aanwezig zijn in het spel.

Ook vind ik het altijd lastig om spelers te beoordelen op hun wedstrijden voor het Nederlands elftal. Je speelt daar met een bij elkaar geraapt team dat maar één of twee weken bij elkaar is. Dat je dan minder speelt vind ik niet zo gek. Kijk bijvoorbeeld een Seedorf, die heeft ook vrij weinig weten klaar te spelen voor het Nederlands elftal. De Ligt vind ik ook altijd een stuk minder voor het Nederlands elftal (zelfde geld voor Blind en Wijnaldum).

Ik denk dat hij het wel gaat redden bij Ajax. Hij heeft bij een top club in Rusland goede dingen laten zien en dat ook meerdere seizoenen achter elkaar. Vorig seizoen was niet zo als gehoopt, maar de coach speelde dan ook niet met standaard vleugelspelers, maar met vleugel verdedigers die de gehele flank mochten bestrijden. Dat is niet Promes zijn sterkste positie en ook niet waar zijn kwaliteiten liggen, maar toch is hij op die manier aan 30+ wedstrijden gekomen.

We gaan zien wat hij er komend seizoen van gaat maken!

Goede vervanger van Neres denk ik, beetje hetzelfde type speler. Vaak naar binnen komen en voor het schot gaan. Zijn combinatie spel vind ik een minder punt van hem. Denk dat het een succes gaat worden want deze jongen kan wel voetballen en heeft dat toch ook wel laten zien in Rusland. Zijn mentaliteit zal hem ver kunnen brengen!!

Ik ben nog steeds erg blij met Promes en ik weet zeker dat hij ook echt gewoon een hele goede aanwinst voor Ajax zal zijn.

Dit is gewoon een aankoop uit de categorie Tadic en Blind. Ik denk ook wel dat Promes direct van grote waarde zal zijn voor Ajax en als hij een vergelijkbaar niveau haalt als wat Promes in Rusland had, dan is hij direct een van de beste (en misschien wel de beste) speler(s) in de Eredivisie.

Voor aankomend seizoen verwacht ik dat dit de opstelling van Ajax zal worden (zie opstelling). Ik heb Neres (is natuurlijk linksbenig) op rechtsbuiten neergezet en Promes (is rechtsbenig) op linksbuiten neergezet en Promes speelde bij Spartak Moskou weleens als valse nummer 9, maar als hij vanaf de flanken speelde dan speelde hij vanaf links en kwam hij naar binnen om uit te halen met zijn rechterbeen.

Neres heeft het de afgelopen maanden goed gedaan als linksbuiten, maar in de periode hiervoor speelde Neres (als hij dan een basisplek had) altijd vanaf rechts zodat hij met zijn linkerbeen naar binnen kon of wat dan ook, dus vandaar dat ik hem nu weer op rechts neer heb gezet.

Overigens verwacht ik dat Ajax dit seizoen wederom met positiewisselingen in de aanval zal spelen en dat Neres, Tadic en Promes meerdere keren per wedstrijd van positie zullen wisselen zoals afgelopen seizoen ook al het geval was.

Ook sluit ik niet uit dat Ziyech wederom 1 seizoen bij Ajax blijft. Dat zou echt fantastisch zijn en ik schat de kans eigenlijk op 50% dat Ziyech nog zal vertrekken, maar het is echt opvallend stil rondom Ziyech en iedereen weet ook wel dat Ziyech wat nieuwe clubs betreft altijd heel kieskeurig is (wat ik persoonlijk alleen maar toejuich): het totaalplaatje en zijn plek in het elftal moet kloppen, anders maakt hij geen transfer.

In mijn ogen is de selectie van Ajax nu dan ook wel rond. Ik zou alleen nog een vervanger halen als Ziyech toch vertrekt, maar als dat niet zo is dan is dit gewoon een hele goede opstelling en ook op de bank heb je dan meer dan genoeg mogelijkheden in elke linie.

En ja, ik weet dat Ajax in praktijk anders speelt. Op papier is het een 4-3-3, maar in praktijk speelt van de Beek eigenlijk wat meer vooruit en is het een soort 4-2-3-1 formatie, maar dat is eigenlijk gewoon hetzelfde als 4-3-3 alleen dan ietsje anders.

Onana
Mazraoui
Álvarez
Blind
Tagliafico
van de Beek
Marin
Ziyech
Neres
Tadic
Promes
17 juli 2019 om 13:28

"Ik schat de kans 50% dat Ziyech nog zal vertrekken.." .. tja, wel of niet. Da's inderdaad 50% kans.

Ben heel erg benieuwd hoe Promes het gaat doen bij Ajax. Met veel toeters en bellen binnengehaald en terecht als je ook kijkt naar de transfersom. Het spelletje ging het afgelopen seizoen ontzettend snel met de combinaties tussen Ziyech, Tadic, Neres, Van de Beek en de Jong. Ik heb mijn twijfels bij Promes als je kijkt naar het snel handelen in kleine ruimtes. Natuurlijk is hij ontzettend rap en is dit ook zeker een wapen met de passes van Ziyech en Tadic, maar toch als je kijkt naar het NL elftal zie je dat hij (nog) geen basisspeler is en Koeman is niet op zijn achterhoofd gevallen. Wel een jongen die goed in de groep past en hopelijk daardoor snel(ler) zijn draai vindt..

17 juli 2019 om 10:47

Voor Ajax een topper. Als je zag hoe Elia al met gemak door de eredivisie danste, dan is het voor Promes toch helemaal een makkie? In de CL zullen we het meemaken maar ik heb er wel vertrouwen in

17 juli 2019 om 13:09

De vergelijking met Elia, daar kan ik het zeker met je vinden. Alleen het verschil zit 'm in feit dat Elia in het elftal moest concurreren met Berghuis en Dirk Kuyt. Elia kreeg daarom genoeg ballen toegespeeld en mocht daar lekker mee gaan goochelen. Daarbij lag het verwachtingspatroon een stuk lager aangezien Feyenoord al jaren niets betekende zowel nationaal als internationaal.

Promes zal zich staande moeten houden in een elftal wat halve finale CL heeft gehaald, kampioen is geworden en de beker heeft binnengesleept. Daarbij zal hij niet zomaar elke bal toegespeeld krijgen daar waar een Ziyech, Tadic, Neres, Van de Beek, Dolberg / Huntelaar ook wel graag het balletje opeisen.

Neemt niet weg dat Promes los gezien van mijn bovenstaande betoog minstens gelijkwaardig is aan een Elia destijds.

We gaan het meemaken!

Ik kan me er al op verheugen hoe het hele komend seizoen gaat worden gerefereerd naar de band tussen Promes en Ten Hag. Zowel als het een succes wordt en Erik het allemaal al van tevoren had gezien als wanneer het slecht gaat en de trainer ervan langs krijgt dat Promes ondanks matige prestaties mag blijven staan. Best Friends Forever!

Ben juist heel tevreden met Promes. Kan juist in de kleine ruimtes met een onverwachte actie komen. Ja, hij zal gemiddeld misschien wat meer balverlies leiden, maar dat hoort bij het type speler. Neres en Promes zijn gewoon andere types dan Zyech en Tadic. Het zorgt er voor dat je een plan B hebt.

Iets in mij verwacht dat hij een zaak seizoen gaat draaien. Bij oranje vind ik het nog niet geweldig wat hij doet. Oogt alsof hij het al gemaakt heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 10 4 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren