Driessen: ‘75 miljoen is uitstekend, dat is het onderste uit de kan halen’

Woensdag, 17 juli 2019 om

Matthijs de Ligt zette dinsdagavond voet op Italiaanse bodem om zijn transfer naar Juventus af te ronden. Het betekent dat la Vecchia Signora er na lange onderhandelingen is uitgekomen met Ajax, dat volgens Valentijn Driessen 75 miljoen euro overhoudt aan de negentienjarige verdediger. De journalist van De Telegraaf stelt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars het ‘onderste uit de kan’ gehaald heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zegt de man die er de ballen verstand van heeft; Valentijn Driessen! Hier had meer uit gehaald kunnen worden voor Ajax, denk dat de Ligt veel/hoge eisen had m.b.t. speeltijd, salaris etc. Waardoor PSG en Barca afvielen. Die zouden namelijk volgens VZ meer betalen qua transfersom. Dacht dat dit een deal van minimaal 80-85 miljoen zou worden, best jammer voor Ajax. Zo’n verdediger krijg je de eerstvolgende 25 jaar niet meer.

17 juli 2019 om 07:54

Het is toch duidelijk dat dit te maken heeft met de toezegging van vorig jaar? Ajax heeft er niks van als het straks bekend staat als de club die spelers iets voorhoudt (zie nu Neres, Onana, Nico), maar als het puntje bij paaltje komt hier lak aan heeft. Die extra 10mE is dat totaal niet waard.

17 juli 2019 om 13:16

@mrguide

Vermeende toezeggingen zijn nimmer iets waard. Het moet altijd op papier gezet worden, elke zaakwaarnemer weet dat en het gebeurd ook altijd. Ajax maakt geen mondelinge afspraken over minimale transfersommen, Ajax vraagt de marktprijs. Als club A 75 miljoen euro biedt maar de speler wil naar club B, dan zal club B ook 75 miljoen euro moeten betalen, tenzij er een minimale transfersom in het contract is opgenomen.

17 juli 2019 om 14:09

Club B moet helemaal niks. Club B may zelf bepalen wat ze bieden en Ajax mag zelf beslissen of ze hier wel of niet mee akkoord gaan.

17 juli 2019 om 08:09

Ik heb ook niet zo'n hoge pet op van Driessen, maar zie ook niet in waarom jij er meer verstand van zou hebben. Als hier veel meer uit te halen viel, had Ajax (lees: Overmars) daar wel voor gezorgd. De spelersmarkt is ontploft, maar dat neemt niet weg dat 75 miljoen nog steeds een megabedrag is...

17 juli 2019 om 08:52

Ja, omdat Frenkie voor 86 mil is weggegaan is Overmars de transfergoeroe. De Ligt is 19 jaar oud, heeft een EL Finale, CL Halve Finale op zijn naam staan. Net de Nations League Finale achter de rug. Aanvoerder, Golden Boy en noem het maar op. Is gewoonweg het grootste verdedigend talent ter wereld. Om een vergelijkbaar voorbeeld op te noemen; Lucas Hernandez 23 jr heeft het clubrecord verbroken van Bayern en is voor 80 mil aangetrokken. Vind je het nog steeds zo mega dan? Hier kon je gewoon meer uit halen. Zulke talenten liggen niet voor het oprapen en Ajax moet zulke signalen gewoon kunnen afgeven.

17 juli 2019 om 09:26

Je maakt de fout door spelers en hun transferbedragen met elkaar te vergelijken. Dat is nu juist het gekke en onvoorspelbare aan de markt; er is geen lijn in te ontdekken. Het is niet zo dat De Ligt honderd miljoen 'waard' is, omdat De Jong 86 miljoen opbracht. Het is maar net welke kwaliteiten de geïnteresseerde clubs zoeken en wat de gek er voor geeft.

Als Overmars het gevoel heeft gehad dat hier meer uit te slepen viel, was hij daar heus wel voor gegaan. Maak je daar nou maar geen zorgen over...

17 juli 2019 om 09:28

Omdat hij toch ''maar'' uit de eredivisie komt. Het zijn waanzinnige bedragen omdat Ajax de zaken goed voor mekaar heeft en dat de Ligt en de Jong zich keurig gedragen hebben. Als de Ligt bij Atletico zat was hij duurder geweest. En als Ajax Neymar op jonge leeftijd had gekocht, was hij ook nooit voor 222 miljoen verkocht aan Psg. Dat Ajax dit soort bedragen krijgt is al een hele stap vooruit. Heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren daar.

17 juli 2019 om 09:49

@BVRCV als Bayren weet dat De Ligt 75 milj kost maar toch liever 80 milj voor Hernandez wil betalen zou je daar ook uit kunnen concluderen dat zij Hernandez liever willen hebben. Ook in Engeland wordt er op dit moment neer geboden en gevraagd voor een CV. Dus wellicht zijn er toch argumenten om voor een ander dan De Ligt te gaan. Bedragen kun je dus niet 1:1 vergelijken. Maar wellicht weet jij het allemaal beter dan de mensen die het geld wel uit mogen geven...

17 juli 2019 om 10:01

tim_vk

"je maakt de fout door spelers en hun transferbedragen met elkaar te vergelijken. Dat is nu juist het gekke en onvoorspelbare aan de markt; er is geen lijn in te ontdekken."

Er is geen lijn in te ontdekken omdat iedere transfer op zich staat en datzelfde geldt voor de omstandigheden. De transferprijzen op de transfermarkt worden bepaald door marktmechanismen net als in de huizenmarkt. De Ligt is niet zo veel waard omdat hij goed is, maar omdat er zoveel belangstelling voor hem is en die belangstelling wordt niet alleen bepaald door zijn kwaliteiten, maar ook door bijv. zaken als vraag en aanbod. Dat De Ligt uiteindelijk minder heeft opgeleverd dan De Jong, is te danken aan zijn zaakwaarnemer, die alle clubs die belangstelling voor hem hadden, vakkundig uit de markt heeft weten te prijzen door absurd hoge eisen te stellen. Daarbij wilde De Ligt, al dan niet onder druk of invloed van Raiola, uitsluitend een contract ondertekenen bij Juve, waardoor er voor Ajax uiteindelijk nog maar 2 opties over bleven, hem aan zijn contract houden of hem aan Juve verkopen. En dat is natuurlijk van invloed op het uiteindelijke resultaat. Dus voor de verandering heeft Driessen deze keer een keertje wel gelijk.

Natuurlijk kon ook Juve niet meer terug, waardoor er voor Ajax meer in had gezeten als men de poot wat langer stijf had gehouden. Ik had ook verwacht dat men dat wel zou doen. Naar nu blijkt, wilde de RvC Overmars echter pas toestemming geven op een opvolger van De Ligt te contracteren als die verkocht was en als de onderhandelingen zich nog langer zouden hebben voort gesleept, was het risico groot geweest dat de beoogde opvolger van De Ligt, Edson Alvarez ergens anders een contract zou hebben getekend. Dus is het heel begrijpelijk en waarschijnlijk ook heel verstandig dat Overmars het uiteindelijk op 75 miljoen heeft afgemaakt. Dat is naar Nederlandse begrippen een monsterlijk bedrag, waar Ajax een aantal jaren geleden alleen maar van had kunnen dromen. Je kunt nooit een objectief oordeel over onderhandelingen geven als je niet weet hoe die zijn verlopen, aangezien je met twee partijen te maken hebt, waarvan er in dit geval ook nog een als niet heel erg betrouwbaar te boek staat. Dat is waarschijnlijk ook waar Overmars op doelde toen hij zei: " Mensen moeten het hele verhaal weten bij dit soort transfers. Het hele boek weten, maar soms missen ze de eerste 40 paginas, ook intern bij Ajax. "

17 juli 2019 om 08:09

Hoe kom je erbij dat barca zoveel zal betalen? Totaal niet juist. Barca wilde juist niet al teveel investeren. Psg had meer dan 80 miljoen over. Als de ligt puur voor het geld ging had hij wel in Frankrijk getekend. Hij is een verdediger. Niet zo gek dat hij dan voor Juventus kiest. Veel betere verdedigers daar. Sowieso zal hij groeien.

17 juli 2019 om 08:11

Er zijn overigens maar weinig verdedigers voor meer dan 75 miljoen verkocht. Sommigen denken echt dat het een videospel is of zo.

17 juli 2019 om 08:53

Barca had al een bod uitgebracht van min 75 mil en PSG 90 mil. https://ajaxfanzone.nl/2019/06/07/paris-saint-germain-komt-met-megabod-op-de-ligt/

17 juli 2019 om 08:59

Ik snap niet dat er mensen zijn die dit een laag bedrag vinden 75 miljoen voor een 19 jarige dit is een van de duurste transfers voor een verdediger , en voor Ajax een mega bedrag en dat gelul van de komende 25 jaar komt er nooit meer zo'n verdediger er komen altijd weer grote talenten bovendrijven en ook na de Ligt en de Jong komen er ook weer nieuwe , zo gaat dat met verkopen en doorselecteren zo is het altijd geweest bij Ajax .

17 juli 2019 om 11:44

Dit is je bron? Ajaxfanzone met een artikel die in een artikel van 6 regels verwijst naar Sport.. Geweldig...

17 juli 2019 om 08:37

vergeet ook niet dat zn contract nog maar 2 jaar doorliep. Dit was de laatste periode om de hoofdprijs te betalen. Sterker nog, had je hem niet verkocht gaat er zomaar 20/30 miljoen aan transfergeld af, want volgend jaar zou hij nog maar 1 jaar contract hebben.

17 juli 2019 om 08:58

Genieter ik begrijp je punt, maar niet per definitie! Er zijn namelijk zat top spelers met een 1 jarig contract geweest, die alsnog voor de hoofdprijs waren vertrokken. Deze zeldzame keer ben ik het helemaal eens, met deze enge hoofd chef van de Telegraaf. Het is lang geleden dat hij wat zinnigs heeft geroepen, in plaats van dat gebruikelijke gestook en onwaarheden.

17 juli 2019 om 10:14

@genieterr

"vergeet ook niet dat zn contract nog maar 2 jaar doorliep. Dit was de laatste periode om de hoofdprijs te betalen. Sterker nog, had je hem niet verkocht gaat er zomaar 20/30 miljoen aan transfergeld af, want volgend jaar zou hij nog maar 1 jaar contract hebben".

Volgend jaar had De Ligt zijn contract op basis van de Fifa reglementen in kunnen leveren en dan had hij nog maar 2 of 3 miljoen opgebracht, afhankelijk van zijn salaris (bron: Webter-arrest).

17 juli 2019 om 08:44

Ik verwacht dat Ajax een betere verdediger krijgt binnen 15 jaar. Dan komt de Ligt namelijk, als gelouterde verdediger, weer terug bij Ajax en wint (a la Rijkaard) in zijn laatste seizoen de CL .

17 juli 2019 om 09:06

Dat dachten we toen Sanchez vertrok ook toen stond de ligt op er zal nu wel iemand anders opstaan verwacht ik

17 juli 2019 om 10:04

86 miljoen voor Frenkie en 75 voor de Ligt en er staat nog een kapitaal op het veld. Ajax krijgt voor een Nederlandse club gewoon heel veel geld voor hen spelers, dit doen andere clubs ons niet na.
Ajax is financieel veruit de grootste club van Nederland. Alleen PSV kan nu nog enigzins mee, maar zodra zij de CL een keer missen en Ajax haalt deze wel dan worden de verschillen echt groot.

75 miljoen blijft geweldig veel geld. Maar als je het dan in verhouding plaatst met Frenkie en Joa Felix, dan blijf ik dit te weinig vinden, ookal is het een verdediger. Speelt al 2 en half jaar fantastisch. Aanvoer, Golden Boy etc. Maar nogmaals, heel veel geld voor een jongen van 19.

17 juli 2019 om 08:24

Is het niet 75 miljoen plus 5 x 12 miljoen salaris,maakt 135 miljoen ex bonussen.
Dus grofweg 150 Miljoen in totaal ? en een afkoopsom van 200 Miljoen ?

Alle partijen vieren denk ik momenteel nu echt feest,de komende dagen.

17 juli 2019 om 09:06

MessiBazoer waarom blijft men de ttansfersommen van spelers, met verschillende posities vergelijken? Voor aanvallers en middenvelders wordt nou eenmaal altijd meer betaald. Daarnaast was voor Felix nooit zoveel betaald, als hij geen ontsnappingsclausule van 136 miljoen in zijn contract had. Met een twee jarig contract, en ik weet het een van de grootste verdedigende talenten onder de 20 jaar. Ben ik alsnog zeer content met 75 miljoen, liever dat Matthijs gelukkig is in Italië waar hij echt gaat leren verdedigen. Dan dat hij naar Psg was geduwd, en dat we weliswaar 85 miljoen hadden gevangen maar dat hij minder achter zijn keuze stond. We hebben zat geld, en we halen nog altijd zat geld binnen met transfersommen. Hopelijk wordt de transfer van Alvarez snel afgerond, dan mogen Schuurs die het vooralsnog prima doet en die Mexicaanse slager het uit gaan vechten naast Blind.

Ik snap echt niet hoe Valentijn Driessen op zijn positie is terecht gekomen ? Ik zie en hoor vooral onkunde, gebrek aan passie en kennis, en onzekerheid als ik hem hoor praten. Zoals hij ook aan tafel zit bij Voetbal Inside , altijd maar naar Derksen kijken of hij daar ook zo over denkt. Als een voetballer die altijd naar zijn coach kijkt , doe ik het goed trainer ... misselijkmakend, zielig en eng dat soort figuren. Maar goed De Ligt voor €75 miljoen is in de huidige markt niet het onderste uit de kan, je koopt voor de aankomende 10 jaar een aanvoerder , stabiliteit, en dus zekerheid. Al met al een prima aankoop van Juventus.

17 juli 2019 om 08:17

Precies dat. Dat valt mij ook altijd op eerst naar Derksen kijken

17 juli 2019 om 08:45

Heb je serieus het artikel gelezen? Er wordt heel duidelijk uitgelegd waarom 75 miljoen het maximaal haalbare is. Het draait bij een transfer niet alleen om de kwaliteit en de leeftijd van de speler. Verdedigers gaan over het algemeen voor lagere bedragen weg dan middenvelders en aanvallers, daarnaast was er een soort mondelinge afspraak tussen Ajax en de Ligt en zijn contract liep nog maar 2 jaar. Wat je van Driessen vindt is verder niet relevant in deze, want je laat zelf heel duidelijk zien dat je veel te weinig weet van de ins en outs.

17 juli 2019 om 08:55

Ja alles keurig gelezen , niks nieuws allemaal al lang bekend.

17 juli 2019 om 09:45

Heel goed. Dan nu je mening onderbouwen met fatsoenlijke argumenten en niet op basis van je persoonlijke afkeer tegen de persoon Driessen.

17 juli 2019 om 10:58

Je kan Driessen van alles verwijten, maar je kan moeilijk ontkennen dat hij zijn vaak nogal verkeerd uitgepakte voorspelling vrij zelfverzekerd doet.

Verder is de gedachten dat De Ligt de komende tien jaar aanvoerder van Ajax zou zijn natuurlijk belachelijk. Nooit van z'n lang zal ze leven was hij nog langer gebleven dan maximaal 1 jaar. En zelfs dat zat er nooit in.

19 juli 2019 om 16:07

baradona

"maar goed De Ligt voor €75 miljoen is in de huidige markt niet het onderste uit de kan".

Want jij hebt daar uiteraard een veel beter zicht op dat Marc Overmars die natuurlijk niet zijn uiterste best gedaan heeft om het maximaal haalbare uit deze transfer te peuren, maar die gewoon dacht 'ach, ik krijg straks nog vijf miljoen voor Kristensen, dus ik kan De Ligt wel gewoon voor 75 miljoen verkopen en niet voor die 90-100 miljoen die ik ook makkelijk kan krijgen'.

Onzin! Overmars heeft gewoon te maken met álle omstandigheden die hij wél kent, en jij als supporter niet. Dus als hij De Ligt verkoopt voor dit bedrag, dan is dat echt wel het maximale dat hij eruit kan krijgen.

75 miljoen is gewoon laag voor een 19 jarige jongen die al zo vroeg zo goed en zo volwassen speelt. En ook nog eens de kar trekt.

75 miljoen euro is belachelijk veel geld, maar in de huidige markt wordt er gek genoeg wel vaker zoveel of meer betaald. De Ligt is fenomenaal maar heeft het slim onderhandelt, wat kan hem het schelen of die 75 of 125mln opbrengt nu verdient hij 12 mln in plaats van 7 a 8 miljoen, vanuit dat perspectief snap ik het wel.

Juventus is ook gewoon een wereldwijde top 5 club, net als Barcelona. PSG staat dan zeg maar op plek 6.. Allemaal te billijken keuzes voor de Ligt. Ik snap zijn keus voor Juventus hoewel ik hem graag naar Barcelona had zien gaan.
Ik snap niet dat Man City, Bayern Munchen, Real- en Atletico Madrid achterlijke transfersommen hebben betaald terwijl ze de ligt voor eenzelfde bedrag konden krijgen, maar misschien is dat toch een inschattingsfoutje van ons als Nederlanders.

Ik denk dat Juventus zeer blij mag zijn om voor 'maar' 75 mln de best beschikbare speler op de markt te krijgen (na Neymar). Ik zie echt geen betere speler te koop voor minder dan 100 mln

Kan wel lachen om sommige reacties, 75 miljoen is prima joh! Afspraken waren er blijkbaar gemaakt, we weten het fijne allemaal niet van. Veel directeuren hier die denken dat het allemaal zo makkelijk is om 90/100 miljoen te vragen en te krijgen. Maar vergeten de belangrijkste details, wat waren de afspraken vorig jaar of bij de contract verlenging na de Europa League finale, wat wil De Ligt zelf, het zijn net mensen die een gevoel hebben. Het is geen FIFA of FM waarbij je met een knop alles kan accepteren.

17 juli 2019 om 09:11

Noldries blijft mij ook verbazen, ik mis echt het realisme gevoel bij sommigen. Matthijs heeft de grootste stem in deze, en het is inderdaad geen Fifa of Fm. Bankgarantie van 75 miljoen, Matthijs die gelukkig en tevreden vertrekt min of meer conform afspraak. Overmars heeft in mijn Amsterdamse ogen, wederom puik werk geleverd. Alle partijen blij, ik ben meer dan tevreden.

17 juli 2019 om 09:51

Realisme inderdaad. Vorig jaar precies was nog alles kut, Tadic en Blind waren er nog niet eens, Frenkie die nog nooit op het middenveld heeft gespeeld, en niemand had verwacht dat hij zo goed zou zijn dat hij voor 75 a max 86 miljoen weg ging, niemand had verwacht dat we zulke bedragen gingen vangen, want Sanchez was ‘maar’ 40. Nu is 75 te laag...

17 juli 2019 om 13:13

Haha inderdaad, en kijk wat er daar van gekomen is. Er is weer fantastisch veel geld opgehaald.

19 jaar, 12 mio verdienen, bij een top 5 club spelen en Ajax 75 mio opleveren. Voor alle partijen gewoon goed. Ook voor het NL elftal goed nieuws. Een centrum van Liverpool en Juventus en daarvoor op 6 iemand die bij Barca speelt. Keepr van Valencia. We zijn met ons nationale elftal echt weer op de weg teug naar de top! Geweldig toch. En dat er mensen zijn die Barca als ultiem doel zien, dat mag, maar Juve of Barca is echt geen enorm verschil. Beide gewoon top clubs in Europa.

Idd een mooi bedrag, vorig jaar Sanchez voor 40 verkocht en dat was al veel voor Nederlandse transfer, nu een jaar later bijna het dubbele voor een verdediger die alleen bij Ajax heeft kunnen laten zien wat hij kan. Hij moet nog steeds leren dus is Juve een goede keus en daar gaan we als Nederlands elftal alleen maar profijt van hebben. En dat na een afspraak dat ze niet moeilijk zouden doen als er dit jaar een goede aanbieding kwam. Gewoon top als je kijkt dat v.dijk de duurste Nederlandse verdediger is en die in het buitenland al had laten zien dat hij ook daar goed uit de voeten kon en nog veel heeft bijgeleerd.

Het is een mooi bedrag voor een zelf opgeleide speler. Hopelijk komt hij net als daley weer terug bij ajax

Het is een fantastische deal voor alle 3 de partijen. Ajax een sloot geld (3/4 van de normale jaaromzet), Matthijs een fantastische grote club waar hij naast de legende Chiellini nog beter kan worden en Juventus een topverdediger voor een enigszins schappelijke prijs. Er zijn hier alleen maar winnaars.

Matthijs, je bent een topper en gaat het daar helemaal maken! Succes!

Goh verrassend, Driessen die totaal niet kritisch is op het beleid van Ajax en op De Ligt. Typisch gevalletje van Driessen tactiek: waar het voor de wind gaat alleen maar positief zijn en omhoog lullen en daar waar het minder gaat snoeihard afkraken. Lekker gewerkt, ouwe engnek!

Dit is nu de eerste keer dat ik het met Driessen eens ben. Overmars heeft weer goed werk verricht. Voor verdedigers wordt nou eenmaal iets minder betaald. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals van Dijk, maar dat zij spelers die toch wat meer ervaring hebben bij verschillende clubs. Hoe je het ook went of keert, het is nog maar afwachten hoe de Ligt buiten Amsterdam presteert.

75 miljoen voor een jongen van 19 die actief is in de Eredivisie en uitblonk in de Cl is een prima bedrag.

De keuze voor Juventus snap ik niet, je word sowieso kampioen in Italie en de Cl winnen zie ik door Juve niet gebeuren. Liever gezien dat hij naar Engeland ging en echt een beest werd zoals Van Dijk dat nu is

Bedankt voor een geweldig seizoen en de prijzen.

75 miljoen is een prima bedrag. Het onderste uit de kan zou ik het niet eens willen noemen, maar denk dat Ajax gezien afspraken die genaakt zouden zijn niet helemaal tot het naadje wilden gaan .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

130 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 15 1 3 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt verdwijnt na twee basisplaatsen op rij weer naar de reservebank

Matthijs de Ligt heeft geen basisplaats in het bekerduel met AS Roma. De Oranje-international stond in de voorbije twee wedstrijden aan de aftrap bij Juventus, maar moet het treffen met de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren