Juventus bevestigt: De Ligt geland in Italië in afwachting van transfer

Dinsdag, 16 juli 2019 om

Matthijs de Ligt is dinsdagavond in Turijn geland in afwachting van zijn transfer van Ajax naar Juventus, zo bevestigt Juventus via de officiële kanalen. De negentienjarige centrumverdediger zal naar verluidt woensdag gekeurd worden door Juventus, waarna hij een contract voor vijf seizoenen zal tekenen. De Telegraaf berichtte vorige week al dat Ajax 75 miljoen euro overhoudt aan de verkoop van De Ligt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

146 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Eindelijk!!!! We zijn van de soap af. Veel succes matthijs!!

16 juli 2019 om 23:06

De De Jong show is nu afgelopen en het De Ligt misterie is bijna opgelost maar ik heb zo'n gevoel dat Voetbalzone het Berghuis/Wijn drama op de agenda heeft staan voor het komende seizoen. Er moet wel doorgeklikt worden he.

17 juli 2019 om 01:23

Misschien een beetje off topic maar ik verwacht dat Ziyech bij Ajax blijft. Hij heeft gisteren namelijk een Lamborghini gekocht en op Nederlands kenteken gezet.

17 juli 2019 om 02:03

Davido ik zie niet in waarom dat een reden zou zijn, om bij Ajax te blijven beste man. Als je zoveel euro's als Ziyech kan bijschrijven, dan zal hij waarschijnlijk lekker zijn huis aanhouden voor vakantie of familie en die Lambo kan prima in de garage staan. Of hij kan hem ook nog laten exporten, en op het kenteken laten zetten in het desbetreffende land.😅

Nou dan nog 1 artikel over deze transfersoap. Heb overigens veel respect verloren voor De Ligt die toch anders blijkt te zijn dan hij zich op de camera voordoet, jammer. Dacht dat het een erg nuchtere jongen was die niet voor geld voetbalde, guess not.

16 juli 2019 om 22:26

Hoe is de Ligt anders? Welk camera moment heeft hij gezegd dat geld er niet toe doet. Wat heeft de Ligt nu gedaan dat je al hij heeft gedaan en gepresteerd ineens weg is terwijl hij zelf nog geen interview heeft afgegeven? Er zijn alleen tal van geruchten geweest waar we nu al weten dat merendeel onzin berichten zijn geweest.

16 juli 2019 om 22:30

Ik moet eerlijk bekennen dat meneer De Ligt ook mijn respect deels heeft verloren. Hij wil toch meer geld, 19 jarige knaapie heeft grote eisen.

16 juli 2019 om 22:31

Klopt, het zijn veelal geruchten geweest. Maar de speler heeft nog altijd meer macht dan de zaakwaarnemer. De ligt had (mocht de 12 miljoen waar zijn) op menig moment tegen Raiola kunnen zeggen dat salaris voor hem geen belangrijke rol speelt en naar barca kunnen gaan. Tuurlijk zal Raiola veel invloed hebben gehad op de transfer maar om nou te zeggen dat de ligt op vakantie is geweest en nooit tegen Raiola heeft gezegd dat hij een hoog salaris en clausules wilt is ook onzin. Ik denk dat Matthijs wel degelijk van een centje houdt en graag een bepalende rol wilt in een team. Raiola heeft dit uitgevoerd, misschien wat omhoog geschroefd en daarom wordt de Ligt nu bestempeld als een geldwolf

16 juli 2019 om 22:38

Hij kon bij PSG veel meer geld verdienen.. Naar het schijnt gaat hij niet eens 10 miljoen op jaarbasis verdienen (al moet dat nog bevestigt worden). Deze kan wel oplopen tot 12 miljoen via bonussen.. Ik denk dat vooral Raiola zijn compensatie invloed heeft gehad op welk team het gaat worden.. Maar Juventus is een veel betere optie als Psg.. En die Nederlanders die de veren in de kont van Barca steken, toedels.

16 juli 2019 om 22:39

@jorwij

ik snap hem prima. voor veel Nederlandse supporters is Barcelona de heilige graal van het internationale topvoetbal en eigenlijk zou je volgens hun die club bijna moeten betalen om daar te mogen voetballen maar dat wil niet zeggen dat De Ligt ook helemaal opgewonden raakt van Barcelona. wie weet vind hij Juventus wel net zo een mooie club en als je daar dan meer geld kan verdienen is de keuze makkelijk gemaakt

16 juli 2019 om 22:40

Maar wie zegt dat Matthijs naar Barca wilde? Misschien wilde hij altijd al naar Juve, en heeft Raiola dit gewoon prima voor hem geregeld met een beetje circus er omheen.

16 juli 2019 om 22:42

Wat is er mis met sommige mensen hier joh? Hij gaat niet naar China of naar VAE voor kneiter veel geld he, hij gaat gewoon naar een van de beste clubs ter wereld. Alleen Barcelona is goed en als hij bij Juve tekent kiest hij ineens alleen voor het geld, whut? Ik had hem (persoonlijke smaak) ook liever bij Barca gezien, maar dit slaat echt alles. Eerlijk is eerlijk: in Italië, en dan zeker van grootmeester Chiellini, kun je de fijne kneepjes van het vak prima leren. Bovendien heeft hij een (aanzienlijk) grote(re) kans op een vaste basisplaats bij Juve. Spelen met Cristiano, spelen voor alle grote prijzen. Laten we a.u.b. niet doen of hij een Al-Ahli voor tientallen miljoenen boven een sportieve stap verkiest. Hij kiest gewoon voor een grote Europese topclub die meedoet voor de CL waar hij een geweldige kans heeft om zich door te ontwikkelen!

16 juli 2019 om 22:43

Nee hij wilt het ultieme verdedigen leren als verdediger en voor zijn ontwikkelen naar de beste club mogelijk gaan als verdediger wat hij nu ook heeft gedaan.
Ik heb veel respect voor de Ligt en het is goed dat hij niet toegeeft aan Barca en PSG met al hun vuile streken. Juventus is de enige club die uiteindelijk netjes heeft gehandeld. Samen spelen met de beste ter wereld en een ultiem voorbeeld op het gebied van mentaliteit professionaliteit en trainen. Dit was de best mogelijke stap voetballend gezien voor de carrière van de Ligt.

16 juli 2019 om 23:08

@sanderk91: Ik denk dat dat vooral ook komt door de berichtgeving van enkele maanden geleden. Toen werd er wekenlang gesteld dat De Ligt en Ajax rond waren en dat enkel de handtekeningen nog gezet hoefden te worden, maar plots doken er toen berichten op dat de commissie van Raiola roet in het eten zou gooien. Later werd dat ook nog verhoogde salariseisen, en toen werd het ineens Juventus, een club die toch bekend staat om de goede relatie met Raiola.

Ik snap daarom heel goed dat mensen De Ligt ineens anders zijn gaan zien, en hier veel meer het idee bij hebben van Raiola die een speler per opbod verkoopt aan de hoogste bieder dan een voetballer die met zijn hart kiest.

Maar of dat nou waar is of niet, Juventus is een geweldige club voor De Ligt. Zoals je stelt hebben zij de ervaren verdedigers waarvan hij net dat beetje extra kan leren dat hij op dit moment nog mist. Bovendien is De Ligt ook nog jong genoeg om later in zijn carrière alsnog de stap naar Barcelona te maken als hij die echt zou ambiëren.

16 juli 2019 om 23:11

@Akame-chan

de Spaanse competitie is idd wel elk jaar superspannend. Barca is de laatste 10 jaar maar 7 keer kampioen geworden

16 juli 2019 om 23:11

Geen geruchten maat.Bartomeu wou het duidelijk hebben over de sportieve eisen bij Barcelona maar Raiola wou er niet aan beginnen omdat barca niet voldoet aan z’n “salaris”

16 juli 2019 om 23:14

@Akame-chan

als Bartomeu zijn salaris niet wil betalen had hij toch lekker verder kunnen kijken voor een andere verdediger. alsof De Ligt zijn wensen op zij moet leggen om voor het heilige Barcelona te spelen terwijl er veel meer mooie Europese topclubs waaronder een Juventus interesse in hem hadden die hem dat salaris blijkbaar wel wilde betalen.

die Bartomeu moet niet zeuren. als hij De Ligt net zo graag als Juventus had willen hebben had hij hem dat salaris gewoon kunnen geven maar dat heeft hij niet gedaan dus dan houd het op. Juve heeft dus blijkbaar meer vertrouwen in de kwaliteiten van De Ligt dan Barcelona en dan snap ik zijn keuze prima

16 juli 2019 om 23:15

Och Japie je speelt tegen real dat de CL 3x op rij heeft gewonnen,atletico dat 2x finalist in de CL was in de laatste 4 jaar en sevilla.Vertel mij nou eens welke concurrenten er in Italië voor jive zijn haha

16 juli 2019 om 23:17

@Akame-chan

Dat kan op 1001 verschillende manieren gelopen zijn. Hoog inzetten en warm houden lijkt het op, mocht het met Juventus niet lukken heb je altijd nog plan B. Ook hebben Barca en PSG er een handje van om bij elke mislukte poging hun boekje open te doen, waarvan ik altijd heel erg twijfel of het wel waar is wat ze allemaal brabbelen.

16 juli 2019 om 23:19

Dus omdat volgens enkele media De Ligt rond was (goh, what's new met sensatie-media in de transferperiode a.k.a. komkommertijd) moet je De Ligt maar anders gaan zien? Hij is nog altijd die nuchtere, intelligente, jonge kerel die sportief én financieel een erg goede stap zet waardoor hij vrijwel zeker uit zal groeien tot een nog betere verdediger dan hij nu al is. Sommigen kunnen hun voorkeur gewoon niet opzij schuiven en doen omdat hij niet naar Barca gaat ineens alsof hij een compleet ander persoon of een geldwolf is. Persoonlijk denk ik dat hij momenteel geen betere stap had kunnen maken. Veel speeltijd, leren van een paar enorm ervaren klasse verdedigers, paar Scudettos binnenslepen, paar keer tot laat in de CL meedoen (en misschien zelfs winnen) en dan over 4-5 jaar, als hij nog altijd een jonge twintiger is (!!), kan hij nog altijd naar bijvoorbeeld Barca of de PL top. Met een beetje geluk is hij dan al (een van) de beste verdediger(s) ter wereld zelfs..

16 juli 2019 om 23:20

@Akame-chan

we hadden het toch over de competitie? Inter, AS Roma, AC Milan, Lazio, Napoli, Fiorentina en Atalanta zijn allemaal goede clubs waarvan er veel een rijke historie hebben. een aantal van deze teams hebben ook gewoon de potentie en de financiele middelen om het Juve moeilijk te gaan maken. Spanje was ook een paar jaar superieur in Europa maar dit jaar was het de Premier League die 4 teams in de halve finales van de Europese toernooien hadden staan. zo kan er ook in Italie gewoon een keer een omslag komen

dit jaar vond ik overigens de Spaanse teams ook niet heel imponerend in Europees verband moet ik eerlijk zeggen

16 juli 2019 om 23:22

De aap is uit de mouw hahaha heb nooit gezegd dat hij voor barca moest gaan spelen het is een optie.Hij moest voor een andere topclub gaan waar concurrentie is als man city,liverpool real en barca.Voor jive is het alleen spannend als ze de CL spelen.Ze spelen in de competitie op 50% leer je lekker veel van.

16 juli 2019 om 23:25

@Akame-chan

dan ben jij een van de uitzonderingen. iedereen begint steeds over Barcelona en dat hij daar zo gezellig met zijn maatje Frenkie De Jong samen had kunnen spelen. hoe weten we uberhaupt zo zeker dat deze twee echt boezemvrienden zijn of denken mensen dat omdat ze toevallig allebei blond haar hebben?

in Engeland had hij ook prima gepast maar ik vind de Serie A ook gewoon een prima competitie. Bayern word elk jaar kampioen in de Bundesliga en Barca zowat elk jaar in Spanje en die spelen ook veel wedstrijden zonder 100 procent te geven

de Premier League is persoonlijk mijn favoriete competitie maar De Ligt kan er weinig aan doen dat er geen clubs uit Engeland concreet voor hem zijn geworden

16 juli 2019 om 23:28

Japie als je echt denkt dat ac Milan het juve moeilijk kan maken in de competitie dan weet ik het ook niet meer.......We zitten niet meer in 2000.....

16 juli 2019 om 23:31

En waarom had die dat precies moeten doen? De Ligt moet helemaal niks en zeker niet als ene Akrma-Chan dit loopt te verkondigen. Hij speelt straks als 19 jarige basis bij 1 van de beste clubs ter wereld. Alleen bij man city had ik hem een directe basisplaats toegerekend, bij de andere 3 clubs is het nog maar afwachten. Wel mooi dat wanneer een 19 jarige speler naar het buiteland vertrekt speeltijd als heel belangrijk wordt geacht (voor de ontwikkeling). Nu gaat een 19 jarige speler naar een topclub waar hij gegarandeerd een kans krijgt in de basis en is het weer niet goed.

16 juli 2019 om 23:33

@Akame-chan

Inter is flink aan het inkopen geslagen en Napoli kan het Juve ook moeilijk maken. of het allemaal zo uitpakt moeten we afwachten maar in Spanje kom je ook niet verder als een Real Madrid die eventueel een kampioenschap van Barcelona kan voorkomen, wat ook niet echt vaak is gelukt de afgelopen 10 jaar.

Barca en Real Madrid zijn prachtige clubs maar voor de rest vind ik die Spaanse competitie nou ook weer niet zo heel veel spannender als de Serie A qua tegenstand. deze twee teams winnen in hun competitie vaak ook een hoop wedstrijden met twee vingers in de neus

16 juli 2019 om 23:38

Japie, ik ben het eens met het overgrote gedeelte van je reacties op dit topic. Bartomeu moet niet zeuren over salaris en ook al heeft Barca een slechte band met Raiola, je weet dat die man een idiote commissie gaat vragen. Wil je die niet betalen? Niet mekkeren en op naar de volgende dan helaas. Ik ben het alleen niet eens met wat je zegt over de Serie A. Misschien wel een competitie met meer historie idd, maar het is eigenlijk lachwekkend dat je Atalanta en Fiorentina noemt als concurrent voor Juve. Ook de andere clubs kunnen geen geld uitgeven zoals Juve, kijk de begroting er maar op na. Barca heeft in Spanje met Real een financieel even sterke, zo niet sterkere concurrent. Atletico is in mindere mate ook financieel heel sterk. De subtop van Spanje, zoals Sevilla en Valencia zijn geen bedreiging, maar in Spanje is de concurrentie wel iets groter dan Italie. Als ik Serie A wedstrijden kijk, zie ik vaak aanvallende onmacht en Juve dat op halve kracht overal 1-0 wint

17 juli 2019 om 00:00

Helemaal mee eens. De weerstand die Juve krijgt in Italie is om te huilen. Alleen PSG krijgt minder weerstand. In de CL is Juventus geen favoriet. Vooral niet na de versterkingen van Real en Barca. Italiaanse competitie is echt vergelijkbaar van het niveau eredivisie. Feyenoord is van het niveau AS Roma. PSV en Ajax zijn echt niet slechter dan een Napoli of AC Milan..

17 juli 2019 om 00:00

@fcb_catalunya

my bad, ik heb het dan verkeerd verwoord. Fiorentina en Atalanta zijn idd geen kampioenskandidaten maar Fiorentina vind ik wel een prachtige traditieclub waar spelers als Rui Costa, Batistuta en onlangs Salah hebben gespeeld. op een goede dag kunnen deze clubs zomaar van Juve winnen maar het zijn net als bv AC Milan, AS Roma en Lazio geen directe concurrenten voor de titel. wel clubs met een hele rijke historie. een Inter of Napoli kunnen denk ik wel verassen en het Juve lastig maken al zal dat niet makkelijk worden

de Spaanse competitie is idd wel van een hoger niveau maar dat maakt niet dat de Serie A geen goede competitie is. ik denk dat De Ligt zich tegen de weerstand daar ook uitstekend kan ontwikkelen

17 juli 2019 om 12:37

Niet meer dan logisch. Wanneer je 10 miljoen per seizoen kunt krijgen bij 1 club en 15 bij de andere, dan ga je daar toch zeker over nadenken. Dat is met een 5 jarig contract toch 25 miljoen extra in de pocket. Overigens vind ik Juventus ook de perfecte club voor de Ligt, waar ik bij de Jong toch mijn twijfels heb. Die had imo beter naar Paris kunnen gaan. (minder concurrentie) Ik moet nog maar zien of hij de huidige basisspelers eruit gaat spelen, daarbij zal zijn ontwikkeling beter moeten lopen dan bij Alena en Artur. (anders krijgen zij de voorkeur)

16 juli 2019 om 22:26

Dat is niet de Ligt geweest maar raiola. En eerlijk is eerlijk die heeft als taak het beste voor zijn cliënt te regelen. Dat heeft die bij deze uitstekend gedaan. Niet voor niks dat zijn stal uit zoveel wereldtoppers bestaat.

16 juli 2019 om 22:36

Eindstand is hij je belangen behartiger. Jij als speler geeft aan wat je wensen zijn. Dit was dus ook een bewuste keuze van De Ligt. Niks mis mee overigens.

16 juli 2019 om 22:44

Raiola is toch de belanghartiger van De Ligt? Werken gewoon samen anders was Raiola zijn zaakwaarnemer niet meer.

16 juli 2019 om 22:27

Ja want alles wat in de kranten staat is per definitie ook waar? Maar waar had jij hem graag zien voetballen dan? Lekker in de Franse competitie tegen de lamme en de blinde of bij Barcelona op de bank? Dit is sportief gezien de beste keuze die hij kan maken en zijn zaakwaarnemer heeft gedaan waarvoor die wordt betaald; namelijk de beste arbeidsvoorwaarden regelen. Maar blijkbaar werk jij liever voor slechtere arbeidsvoorwaarden bij dezelfde baas.

16 juli 2019 om 22:29

@arsenalfanehv

Meen je dat nou? welke voetballer voetbalt niet voor het grote geld? als je Messi, Ronaldo of wie dan ook niet dikke salaris betaald dan zijn ze meteen weg bij hun club. meeste mensen denken Juventus is ergens in China of zo?! het is een van de beste clubs van de wereld en speelt met de beste voetballers van de wereld. moet het altijd Barca zijn? als of ze bij Barca voor een Bijstand uitkering voetballen

16 juli 2019 om 22:30

Elke voetballer speelt voor geld. De Ligt kan nog steeds een hele nuchtere jongen zijn binnen de selectie. Dat hij door de hele top begeerd werd en zijn zaakwaarnemer liet uitzoeken welke club hem de beste aanbieding zou doen, betekent niet meteen dat hij nep is voor de camera.

16 juli 2019 om 22:38

Dat is niet helemaal waar. De Ligt heeft nooit voor het geld gekozen maar voor zijn ontwikkeling. Daarnaast hoezo zou het perse om de beste aanbieding gaan? Doe niet zo bescheiden want Juventus doet niks onder voor Barcelona.

16 juli 2019 om 22:45

Maar daarom is het juist misschien wel heel goed te begrijpen dat die naar juve gaat. In mijn ogen toch een grotere kans op speeltijd dan bij Barça. Dus goed voor zijn ontwikkeling. En raiola heeft er mooi voor gezorgd dat die daar een dik salaris verdient.

16 juli 2019 om 22:53

Ik bedoel met beste aanbieding niet alleen salaris. Het zal hem ook wel om het totaalplaatje gaan, salaris maakt daar zeker deel van uit, maar er zijn natuurlijk nog veel meer factoren die meespelen.

16 juli 2019 om 23:44

Juventus doet niks onder voor Barca? Heb jij wel gekeken naar de onderlinge wedstrijden, Juventus werd van het kastje naar de muur gespeeld. Juventus is toch echt 3 klasse minder dan Barca. Vooral het Barca van komend seizoen is veel sterker dan Juventus ongeacht of Mathijs daar speelt.

16 juli 2019 om 23:53

Kan me nog een ontmoeting in 2017 herinneren waarbij het andersom was
Barca heeft Juve de laatste jaren ook wel verslagen, maar lang niet altijd. Het is moeilijk om je serieus te nemen als je begint over 3 klasses minder. Dat Barca veel sterker is vraag ik me eerlijk gezegd wel af. Volgens mij oordeel je niet helemaal objectief. We gaan het wel zien komend seizoen dan.

16 juli 2019 om 23:56

Ja, ik denk wel 5 klassen minder. We leven niet meer in het tijdperk van Pep’s Barcelona he? In 2017 schakelde Juve Barca nog uit. Ontloopt elkaar echt niet veel hoor.

17 juli 2019 om 00:46

Juventus 3 klasses minder dan Barca, man man man.. Barca is niet meer het Barca van Guardiola en de twee jaar daarna helaas. Ik weet niet of je ze onder Valverde hebt zien voetballen, maar ze spelen doorgaans gewoon reactievoetbal tegenwoordig.. Nu is dat natuurlijk geen teken van zwakte, maar Barcelona heeft de afgelopen jaren bar weinig gepresteerd (Europees gezien). Dat ze de landstitel en Copa pakken, dat kan Juventus ook in Italië

16 juli 2019 om 22:30

@arsenalfanehv

wanneer heeft De Ligt zich dan voorgedaan als iemand die geld niet belangrijk vind en waarom ben je niet nuchter als je graag veel geld wil verdienen?

als ik ergens 3000 per maand kan verdienen en ik krijg van een concurrerende partij 5500 per maand aangeboden is mijn keuze ook snel gemaakt.

De Ligt verdiend toch al een paar miljoen dus die moet dan maar even nee zeggen tegen een salaris dat 4 miljoen per jaar hoger ligt volgens de buitenstaanders want anders is het een geldwolf. ik vind je dan geen geldwolf maar iemand die logische, verstandige keuzes maakt. Juventus is een prachtclub in een topcompetitie en hij krijgt nog een dik salaris ook. wat wil je nog meer als speler?

16 juli 2019 om 22:31

Zal ongetwijfeld een belofte hebben gekregen om een minimaal aantal wedstrijden/minuten te spelen dit seizoen al. Daarnaast een clausule om te kunnen vertrekken voor een bepaalde prijs.
In die zin speelt hij nog steeds voor het spel en niet het geld. Ik geloof ook niet dat ie voor het geld gaat, maar simpelweg voor zekerheid.
Of ie hier zoveel beter van gaat worden, betwijfel ik nog maar. De tegenstand bij in de Serie A is niet noemenswaardig.

Raiola kan verder ongetwijfeld z'n hoofd op hol doen slaan. We kunnen lullen wat we willen, maar het blijft een menneke van negentien. Ook al is ie erg volwassen voor z'n leeftijd, hij is nog steeds geen onafhankelijke man met vijftig jaar levenservaring.

16 juli 2019 om 22:43

Daarom is die ontsnappingsclausule ook prima. Houd hij redelijk zelf controle over zijn carriere

16 juli 2019 om 22:47

De clausule is achterlijk. Hierin geef ik Dugarry gelijk.
Dan moet ie maar geen contract tekenen van vijf of zes jaar.

16 juli 2019 om 22:54

Ja want een club gaat 75 miljoen neerleggen voor een speler die voor 3 seizoenen tekent? Het niveau in de serie a is helemaal niet zo belabberd als jij stelt. De kampioen strijd is misschien minder spannend maar de Spaanse competitie is ook geen Engeland. Ook in die competitie win je veel wedstrijden met gemak.

17 juli 2019 om 08:17

Alleen heb ik het niet exclusief over de spaanse competitie gehad.
En het gemiddelde niveau daar ligt alsnog een stuk hoger dan in de Italiaanse competitie.

16 juli 2019 om 22:31

Hz kiest hij voor het geld hij komt met een van de beste verdedigers van de wereld te spelen waar hij dus veel van kan leren en met Ronaldo .juve kan met deze selectie echt top 3 of de beste club van de wereld worden

16 juli 2019 om 22:33

@ArsenalFanehv Jij verliest respect voor mensen die het maximale eruit halen? Denk dat jij een lastige tijd hebt met je collega's.

16 juli 2019 om 22:33

Waarom respect verloren? Het is geen China waar deze jongen naar toe gaat om te cashen, maar juve! Dat er vervolgens verhalen ontstaan dat hij een geldwolf is vind ik niet helemaal terecht. Barca heeft nooit een akkoord gehad met Ajax. PSG volgens mij ook niet dus hoeveel clubkleuze had de ligt? Daarnaast is het misschien wel zijn jongensdroom om voor juve te spelen? Raiola heeft schijnbaar heel goed aangevoeld hoeveel salaris hij voor de ligt kan onderhandelen. De ligt had het misschien ook voor de helft gedaan maar als je het dubbele kan verdienen dan doet iedereen dat.

16 juli 2019 om 22:34

@arsenal weet niet maar iedereen voetbalt voor zijn geld ! Beetje rare opmerking , nee de spelers moeten lekker hier in de ed blijven spelen daar worden ze veel maar dan ook veel beter van

16 juli 2019 om 22:37

Wat een onzin zeg. Laat me raden hij had naar Barca moeten gaan? De Ligt maakt ene prima keuze om naar Juve te gaan. Misschien is het je ontgaan maar maar daar heeft hij verdedigers waar hij ontzettend veel kan leren en afgaande op de berichten over de rol van Ronaldo in deze transfer vermoed ik ook dat hij ook door hem zal worden begeleid. Ronaldo kan hem dan misschien verdedigend niet veel leren maar op het gebied van werklust en mindset kan hij een enorm positieve invloed hebben op De Ligt. De Ligt is pas 19 jaar, je zal wel gek zijn als je denkt dat Juve zijn definitieve club gaat worden. Kortom, hij maakt hier een verstandige keuze om jaar Juve te gaan.

16 juli 2019 om 22:44

Doe toch normaal zeg. Alsof Juventus 1 of andere club uit een zandbak is. Het is gewoon een hele mooie club en een club waar die nog beter kan worden. Niet iedereen wil naar Barca ofzo.

16 juli 2019 om 22:48

Je doet alsof hij naar China gaat...

16 juli 2019 om 22:54

Nee inderdaad, wie wil er nu in godsnaam naar Juve. En zeker met verdedigers als Chiellini en een van de allerbeste spelers ooit in de selectie. Pff. Wat een geldwolf dat hij niet voor Barcelona wilde voetballen maar voor die koekenbakkers in Turijn...Als jij bij de Albert Heijn vier keer zoveel kan verdienen dan bij de Jumbo en het maakt je geen bal uit bij welke grote supermarkt je werkt, waarom zou je dan in godsnaam voor dat mindere salaris gaan?

16 juli 2019 om 22:55

respect verloren omdat hij niet naar Barca is gegaan? of moest hij voor Arsenal kiezen?

16 juli 2019 om 23:01

@: ArsenalFanehv en PSVchelseaboy Haha waarom heeft die jullie respect verloren? Omdat hij niet gekozen heeft voor Barca? Omdat hij niet naast Van Dijk bij Liverpool gaat spelen? Haha echt onzin al die haters naar Juve en uberhaupt de Serie A toe. Juve is een topclub, rijke historie, je speelt met de beste spelers en verdedigers om je heen als C.Ronaldo, Dybala, Pjanic, Chiellini, Bonucci etc. En de Serie A komt langzaam weer naar boven met Inter en Napoli die zich goed versterken en hopelijk AC Milan ook Niet iedereen gaat graag naar Barca of uberhaupt de Premier League of Primera Division zoals 80% van de Nederlanders daar op geilen

16 juli 2019 om 23:14

Jij gelooft alles wat de media zegt? Als je voor PSG gaat voetballen kies je sowieso niet voor sportieve uitdaging en kun je maar beter afwimpelen. PSG was als een kleuter die zijn zin niet kreeg en gaat hem in de media zwart maken en is dan alles wat ze zeggen waar?

Misschien kiest de Ligt wel voor Juventus omdat het gewoon een awesome club is en er de beste verdedigers van de wereld lopen. Chiellini is een meester die hem nog veel kan leren.

16 juli 2019 om 23:15

@arsenalfanehv: Het zegt meer over jou als je zo reageert. Misschien niet zo snel oordelen en eerst hem maar eens laten praten ipv alles maar geloven wat er door de media wordt gezegd.

16 juli 2019 om 23:20

Hoezo dat dan weer? Ik persoonlijk zal ook liever voor Juventus of PSG willen spelen dan voor Barcelona. Mijn voorkeur zal uit gaan naar PSG zelfs. Door de stad Parijs, de voetbalclub (waar nog historie gemaakt kan worden door de CL te winnen) en ook het soort voetbal wat daar gespeeld wordt. Ieder zijn eigen keuze of smaak.

17 juli 2019 om 07:41

Het enige dat nog vermoeiender was dan deze transfer was dat hele barca fanclubje dat al 2 maanden aan het janken zijn dat ie voor juve heeft gekozen.respecteer is nou is zijn keuze en gun hem zijn success klaar!elke keer maar weer dat huilie bij elke nieuws over die jongen.jullie zijn nou precies de reden waarom er net zoveel mensen barca haten als mensen die ervan houden......

Zelfs het kijken van de the Lord of the rings en Godfather trilogie gaat sneller dan dit verhaal. Maar even eerlijk, prima transfer. Ajax verdient er dik op. Juventus krijgt er een potentiële wereldtopper bij. En de Ligt zelf gaat ook een aardig centje verdienen. De serie A word er alleen nog minder spannend op zo.

Voor de mensen die zeggen "respect verloren Voor De Ligt want geldwolf dit dat zus zo" Hij kan in 1 klap zijn hele toekomst financieel ofhankelijk maken met deze deal. Nee, mensen zien misschien niet het verschil tussen 70 miljoen of 75 miljoen. Maar wel tussen 1 miljoen of 5 miljoen omdat dat in verhouding meer is. De Ligt is nogsteeds de nuchtere hardwerkende sociale gozer die ons trots maakt om in een van de beste clubs ter wereld te spelen als Nederlandse voetballer (van nogsteeds 19)!!!

16 juli 2019 om 22:27

Goed gezegd. Sluit ik mij graag bij aan.

16 juli 2019 om 22:33

Je kunt een hoop argumenten verzinnen,maar deze is wel bagger. Hij zou bij iedere transfer dusdanig gaan verdienen dat ie financieel onafhankelijk zou worden.

16 juli 2019 om 22:46

Jij bevestigd bij deze mijn argument. Waarom zou hij niet hard mogen onderhandelen of hij zelf 4 of 5 miljoen verdienen. Het gaat niet om 10 euro per uur of 15 euro hier..

16 juli 2019 om 22:49

Ik bevestig jouw argument niet. Jij komt aankakken met het financieel onafhankelijk worden door deze deal in het bijzonder.
Ik zeg dat het financieel onafhankelijk worden geen argument is om voor Juve te kiezen. Dat zal hij bij alle transfers worden, namelijk.

16 juli 2019 om 22:45

Bij Barcelona en PSG had hij zich ook financieel onafhankelijk gemaakf dus dat is echt een slecht argument.

16 juli 2019 om 22:47

Alsof Juventus een stap lager is dan Barcalona? Had hij als hij Barcalona deze onderhandelingen had gedaan wel respect gekregen dan!?

16 juli 2019 om 22:51

Maar waarom moet hij nou per se naar Barca dan, wat maakt Juve zoveel minder? Waarom is de keuze voor Juve, absolute top met veel kans op speeltijd, niet de juiste? Waarom is hij jouw respect kwijt als hij de keuze maakt die (volgens hem) het beste voor zijn carrière is? Over slechte argumenten gesproken, enkel 'geldwolf' roepen en naar geen enkele andere facet dan het financiële deel kijken.. Dat is wel lekker steekhoudend wil je zeggen?

16 juli 2019 om 23:05

Ik vind de stap naar Barcelona ook beter vanwege de competitie en zicht op speeltijd denk ik. Sarri speelt bijna altijd met 2 verdedigers en Bonucci en Chielinni speel je niet zomaar uit de basis. Ook vind ik zelf de Italiaanse competitie minder dan LaLiga. Juventus wint hem toch weer.

16 juli 2019 om 23:47

@arsenal Juve is een club die niet zomaar 70 miljoen neerlegt voor een speler om die vervolgens op de bank te zetten. Mathijs gaat daar echt wel spelen. Bij barca was zijn zicht op speeltijd veel minder met piqué op dezelfde positie. Daarnaast heeft Mathijs helemaal niet zoveel keuze gehad in clubs dan men hier doet vermoeden. Ik ben nergens tegen gekomen dat Ajax rond was met barca of met PSG bijvoorbeeld.

16 juli 2019 om 22:52

Bij Barcelona was hij ook binnen geweest, dat vind ik een beetje non-argument, maar ik respecteer zijn keuze.

https://www.youtube.com/watch?v=ujzvs6ba9zu
Hier is ie dan.. Zeer goede transfer van Juventus.. Ik hoop echt dat hij zijn niveau van vorig seizoen minstens evenaart en verder groeit naast grootmeester Chiellini.. Nu de medische testen afwachten morgen.

Proficiat juvé. Jullie hebben in mijn optiek de meest getalenteerde verdediger gekocht en hij krijgt nog extra les van universitaire verdedigers als Bonucci en chellini het kan alleen maar goed komen! Forza juvé dit is gewoon de muur van Torino

Mooie transfer voor Matthijs. Hier mag Juventus heel blij mee zijn. Ik hoop dat hij het kan laten zien en uit kan groeien tot 1 van de beste verdedigers ter wereld. Eeuwig zonde dat Real niet heeft toegeslagen, maar het gaat hem goed. Succes Matthijs!

16 juli 2019 om 23:51

Ik vraag me af of Mathijs naar real had gewild überhaupt. Een varane en ramos hebben daar toch wel een aardige staat van dienst. Varane had wellicht niet zijn beste jaar afgelopen seizoen, maar vergeet niet dat varane op advies van Zidane terecht is gekomen bij real. Die heeft echt wel krediet van de trainer denk ik zo

Nou, eheh. Juventus heeft hem eindelijk binnen. Goud in handen. Kan niet anders dat die naast Chiellini komt te spelen. Jammer voor Bonucci, maar verder een prima backup toch? Of Sarri moet met 3 pure verdedigers spelen, maar dat zie ik hem niet doen. Gewoon de klassieke 433 zoals bij Napoli en Chelsea. Zal denk ik wel tijd kosten, want Juventus speelde jarenlang in een andere systeem onder Allegri. Juventus heeft verder goede zaken doen. Rabiot gehaald wat gewoon een prima speler is. Buffon voor de kleedkamer, en nu deze De Ligt. Cristiano is natuurlijk al daar. Als Sarri het allemaal snel kan fixen, dan is Juventus gewoon weer 1 van de grote favorieten om de CL te winnen. Mocht Real hem niet winnen, dan gun ik het Juventus absoluut vanwege Cristiano. Hoe legendarisch zou het zijn om 6 CL's te winnen.

Italianen en het betalen van de gehele transfersom , dat blijft spannend tot de laatste euro

Juventus doet serieus een gooi naar de CL. Na Rabiot, Ramsey en nu Matthijs is het erg serieuze kandidaat om de CL eindelijk eens te winnen. Juventus is bezig met verjongen en haalt zeer interessante spelers. Ze hebben bijvoorbeeld Demiral aangetrokken en hij is, in mindere mate dan Matthijs, een erg talentvolle verdediger. Rugani of Demiral zullen in de toekomst een duo vormen met Matthijs. Sarri doet er goed aan om Chiellini regelmatig te laten banken om te zien hoe de defensie functioneert met Matthijs en Rugani/demiral. Dat gaan interessante wedstrijden worden.

Juventus doet er alles aan om te veranderen in een sexy jonge dame.

16 juli 2019 om 22:47

Allegri zal niet meer veel kunnen doen. Haha.

16 juli 2019 om 22:55

Sarri lijkt niet eens op Allegri. De enige gelijkenis is dat ze Italianen zijn

Tja iedereen heeft het hier over een soap dit en soap dat, ik kijk alleen maar naar het filmpje en dat doe ik eerlijk gezegd met pijn in mijn hart. Ik gun het hem echt en hij gaat het geweldig doen, maar Matthijs is zo'n echte Ajacied en toch denk ik ook even wat er allemaal had kunnen gebeuren als je een keer die jongens bij elkaar kan houden voor 5 jaar... ik weet het, dat gaat niet in 2019.

16 juli 2019 om 23:54

Juist door met dit soort bedragen je spelers verkopen bied hoop voor de toekomst dat Ajax op een gegeven moment wel spelers langer kan binden.

Wat een geldwolf, de Spaanse competitie is toch een stuk beter dan de Italiaanse. Krijg je de kans om met Frenkie geschiedenis te schrijven, kies je ervoor om te spelen in een competitie waar niemand naar kijkt. Juve heeft totaal geen weerstand in Italie. Had dan voor PL gekozen. Wat een domme keuze wat betreft zijn voetbalcarrière. Voor zijn financiële carrière prima keus. Het is maar wat je wilt legacy of money..

16 juli 2019 om 22:51

Barça heeft het zichzelf jaren geleden al te moeilijk gemaakt door achterlijke contracten uit te gaan delen, waardoor zaakwaarnemers als Raiola altijd deze troef in handen hebben.
Barça had gewoon door moeten gaan op dezelfde voet als het deed onder Laporta: relatief lage salarissen uitdelen en gigantische bonussen. Pas bij contractverlengingen een hoger basissalaris aanbieden.

17 juli 2019 om 09:31

Gast, je maakt jezelf volslagen belachelijk door deze onzin te beweren.
Kom op, de Italiaanse competitie niet veel sterker dan de Eredivisie? Een Torino, Lazio, Roma, Udinese, etc veegt de vloer aan met praktisch alles wat uit de Eredivisie komt.

Daarnaast is Barã§a vooral Messi. Zonder hem, hadden zouden we de afgelopen jaren geeneens titelkandidaat zijn geweest. De structuur van Juve zit tig keer beter in elkaar dan die van Barã§a.

Edit: okeeee, reacties verwijderd.

16 juli 2019 om 23:05

De Ligt is echt geen geldwolf! Dat blijkt uit niets. Hij is bij Ajax gebleven totdat hij het niveau is ontstegen terwijl er zeker mogelijkheden waren om eerder te vertrekken. Er staat op zijn instagram overigens geen 1 foto dat hij in een dure auto rijdt of kleren draagt van tienduizenden euros.

16 juli 2019 om 23:12

volgens mij hebben juve en barca exact evenveel titels behaald in de laatste 10 jaar

redelijk zwak argument dus.
en stel dat juve met ronaldo de Champions league wint denk ik dat dit ook wel kan tellen als geschiedenis schrijven

16 juli 2019 om 23:15

Wie zegt dat Barcelona doorgaat met geschiedenis te schrijven? De afgelopen 15 jaar zijn de beste jaren geweest en dat zal waarschijnlijk nooit meer op zo een niveau voorkomen. het kan natuurlijk wel, maar ik heb daar niet zo een vertrouwen in.

De uitdaging om Europees succes met Juventus te hebben, is veel groter. Als Frenkie de Jong de Champions League wint met Barca , dan is dat wat men verwacht van Barca en niet zo zeer van Frenkie de Jong. Als de Ligt de Champions League wint, dan lijkt mij dat veel specialer, ook al gaat de aandacht dan voornamelijk naar ene Cristiano , maar toch is dat een grotere uitdaging.

En ja, hij krijgt een hoop geld , maar waarom zou je met minder genoegen nemen? het is niet zo dat hij moest kiezen uit een middenmoter ofzo, neen Juventus is gewoon een Topclub.

17 juli 2019 om 00:13

@barcardm

daar heb je helemaal gelijk in. ik zou FC Utrecht zo maar zien meedoen om een CL plek in de Serie A

Al die mensen die zeggen dat De Ligt een geldwolf is snap ik echt niet. De grootste club in Italië en met Ronaldo een potentiële Cl winnaar. Hij gaat daar leren van misschien wel de beste verdediger van de afgelopen jaren als het op verdedigen aankomt namelijk Chelini. De kansen op speel minuten zijn ook groter dan bij Barca met Pique die een heel goed laatst half jaar had. Veel succes Mathijs

16 juli 2019 om 22:59

Ik weet niet hoor maar AC Milan is de grootste club in Italië.. Vraag dat maar aan de italianen.

16 juli 2019 om 23:15

hoezo? juve heeft gewoon veel meer fans in italie en veel meer landstitels...
europees heeft milan een beter palmares, maar in italie komen ze niet in de buurt van juve

Ik zie echt het issue niet van de mensen hier.

Die jongen heeft zowel sportief als financieel een geweldige keuze gemaakt door voor Juventus te kiezen. Sportief gezien is Italie het land van de verdedigers, als hij ergens kan leren om een betere speler te worden dan is het wel van Chiellini, Barzagli en Bonucci. En financieel gezien.. tjah 12 miljoen per seizoen op deze leeftijd.. kan niet anders zeggen dat Raiola het weer knap gedaan heeft.

Die jongen is 19 en leeft in een droom.op die leeftijd hoe volwassen die ook overkomt kan je niet normaal nadenken met al die miljoenen naar ze hoofd gesmeten word.hij is 19 besef dat even.ongeacht wat ze keuze ook is en of je het er mee eens ben of niet.hij kan er niks aan doen

Gezeik allemaal, mooie stap voor die jongen. Van ajax naar juve daar mogen de meeste van dromen!

Leuk voor Matthijs de Ligt. Maar zo blijft de Serie A niet meer leuk... We zien wel wat er gaat gebeuren in de Ucl.

Mooie club en transfer voor Matthijs. Gun hem het beste en hoop (en verwacht) dat hij in alle belangrijke wedstrijden toch wel als basisspeler aan de wedstrijd zal beginnen. Ben echt benieuwd hoe Frenkie en De Ligt het bij respectievelijk Barca en Juve gaan doen. Veel succes en ik ga ze zeker volgen!

Tja, Juventus heeft geen keuze behalve grote bedragen te betalen om met de andere giganten te concurreren. Ze willen volgend seizoen maar 1 ding en dat is de CL. Gretige halve finalist verliezer de Ligt maakt daar grote kans op met heerlijke spelers dat Juven ter beschikking heeft. Niet te vergeten dat ze met hem nu nog gevaarlijker worden bij spelhervattingen. Voor mij wordt Juventus zelfs de gevaarlijkste ploeg met meeste koppers die echt wel raad weten met een vrije trap of corner.

Nou, dit boek kan ook weer dicht en met de ontsnappingsclausule die pas in 2022 werking treedt, blijft het dat voorlopig hopelijk ook. Door wie het ook komt, dit is in mijn ogen veel moeilijker gelopen dan het had gehoeven en erg ethisch vind ik het allemaal niet. Maar goed, de heren hebben hun zin. Succes bij Juve!

Snap helemaal niet dat mensen zeiken dat de ligt een geldwolf is!!! Wat zouden degene die hier klagen doen als ze de keuze hadden om te kiezen bij verschillende werkgevers.. en bij de ene verdien je 5000€ netto en bij de andere verdien je 8000€ netto. Dan ga je toch ook voor die 8000?? En om nou te zeggen dat juve geen topclub is ?!?!? Ik denk dat dit voor mathijs de beste keuze is sportief gezien! Meer kans op speelminuten en hij heeft beesten van verdedigers om zich heen die in de herfst van hun carriere zitten.. denk dat chiechilini (of hoe die gast ook heet) hem meer kan leren dan pique.. succes mathijs het was een genot om je te zien knallen in de johan cruyf arena!!! Hoop dat je geschiedenis gaat schrijven!!! #WZAWDB

Geweldige aankoop van "Piemonte Calcio". We zullen veel doelpunten uit corners zien met Ronaldo en De Ligt. Moeilijk te verdedigen.

Wat ben ik blij dat De Ligt naar Juve verkast zeg! Barcelona dacht dat De Ligt elke avond een kaarsje opstak voor een Barca shirt. En dat hij vanzelfsprekend naar Barca zou verkassen. Dus niet! De Ligt kiest lekker voor Juve, een team waar hij kan groeien, een team met veel ambities. Een prachtige clubs overigens. Het ga je goed kerel, lekker veel geld verdienen btw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1059 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4819
3.Lazio4224
4.Atalanta3523
5.AS Roma3513
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. MatuidiMiddenvelder170
M. PjanićMiddenvelder173
P. DybalaAanvaller175
G. HiguaínAanvaller175
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

131 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 14 1 3 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Opbeurend bericht voor De Ligt: ‘Dat is niet bij ons opgekomen’

Juventus moet Merih Demiral vanwege een zware kruisbandblessure maandenlang missen. Het ligt echter niet in de lijn der verwachtingen dat er in deze transferperiode verdedigende aanwinsten aan de selectie worden toegevoegd....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren